Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Akit gumibotoznak, az szokott
  2007-03-01 23:17:49, csütörtök
 
  Akit gumibotoznak, az szokott sírni


Interjú Morvai Krisztínával

http://www.origo.hu/vendegszoba/hirek/20070227morvai.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hunyadi Mátyás Harckocsizászló
  2007-03-01 23:04:00, csütörtök
 
  Hunyadi Mátyás Harckocsizászlóalj - ennyi volt
2007-03-01. 17:55:30

Március elsejétől törölték a hadrendből a tatai 11. Hunyadi Mátyás Harckocsizászlóaljat. Az ország utolsó harckocsizó egységéből 15 darab T-72-es marad üzemben....



Ez most komoly???Magyarországnak összesen ennyire telik?Az SZDSZ-esek vagyonából egészen jó kis harckocsizó zászlóaljakat lehetne felállítani.Hihetetlen,hogy már az ország védelme sem jelent semmit a Pártnak és dicső vezérünknek.

Ha minden jól megy,idővel a rendőrség fenntartására sem lesz pénz.Vannak annyira hülyék,hogy ide is eljutnak.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Áll a yahoo reggel öt óta...
  2007-03-01 23:02:43, csütörtök
 
 

Áll a yahoo reggel őt óta, a serverre felértek a hírek, de onnan nem mennek ki
- érdekes éppen a Polgári Hírszemle és a jobbos levlisták.
A többi működik...
Szerkesztők
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Betelepítés helyett családi ad
  2007-03-01 22:50:12, csütörtök
 
  Betelepítés helyett családi adózást
Tabuk nélkül

Magyarország a demográfiai katasztrófa szélén áll - mondta Semjén Zsolt, a KDNP elnöke az Echo Televízióban, Obersovszky Péter m"usorában. Az ellenzéki politikus szerint olyan családtámogatásra van szükség, amely a gyermekvállalásra ösztönöz, és így megállítja a gazdasági összeomlással is fenyeget"o népességfogyást.



-Ön vitát robbantott ki azzal, hogy a parlamentben bemutatta azt a kormányzati dokumentumot, amely szerint a népességfogyást csak tervezett és programszer"u betelepítésekkel lehet megállítani. Kés"obb Szabó Zoltán szocialista képvisel"o azt mondta, hogy az Orbán-kormány eseti bizottsága is megvizsgálta annak a lehet"oségét, hogy miként lehetne a munkaer"o-piaci hiányt betelepítésekkel csökkenteni. Mit szól ehhez?
-Petrétei József igazságügy-miniszter el"oször letagadta a dokumentum létezését, majd sikerült azt mondania, hogy nincs ilyen dokumentum, de keresik azt, aki kiadta. Utána jött, hogy van ugyan ilyen dokumentum, de nem az van benne, mint amit én mondok. Amikor nyilvánosságra hoztam, akkor azt mondták, hogy az van benne, amit mondok, de nem úgy kell értelmezni. És miután kiderült, hogy nem lehet másképp értelmezni, el"okapartak egy, még az Orbán-kormány idején készült szakért"oi anyagot, amelyet Cseh-Szombathy László professzor készített, és megpróbálták összemosni a jelenlegi kormány betelepítési stratégiájával.
-És mi a különbség a két anyag között?
-A Cseh-Szombathy-féle szakért"oi anyag, amely nem kormány-el"oterjesztés, azt mondta, ha nem teszünk valamit azért, hogy több gyermek szülessen, katasztrofális demográfiai helyzet áll el"o. Megállapította, hogy néhány évtizeden belül hat-hét millióra fogyhat a magyar lakosság, és ha nem tudunk olyan családtámogatást kialakítani, hogy több gyermek szülessen, akkor ötven év alatt akár másfél millió emberre is szükség van. De ezt mint abszurditást mondja a szöveg, nem mint programot. Ellentétben a jelenlegi kormány terveivel.
-Az ön által bemutatott szöveg sok százezer, akár milliós nagyságrend"u, külföldi eredet"u népesség integrálásának szükségességér"ol szól.
-A legmegdöbbent"obb, hogy ebben az anyagban a magyar nemzetr"ol, a magyar családokról, a magyar kultúráról érdemben semmi sincsen. Kizárólag munkaer"o-piaci igényeket vesz tekintetbe, els"osorban azt, hogy a multinacionális cégeknek milyen munkaer"o-piaci igényeik vannak.
-Egész Európában kongatják a vészharangot, 2010 környékére kialakulhat egy átlagosan húszmilliós munkaer"ohiány. Azzal védekezett a szaktárca is, hogy itt valamifajta uniós szaktanulmánynak a fordításáról van szó.
-Ezek csak magyarázkodások. Minden szociológiai hókuszpókusz nélkül: Magyarország valóban a demográfiai katasztrófa szélén áll. Ha most nem tudunk változtatni, beindul egy spirál, amelyben a szül"oképes n"ok aránya olyan alacsonyra csökken, a korfa annyira megbomlik, hogy a magyar népesség gyakorlatilag nem tudja magát reprodukálni, és néhány évtizeden belül hét-nyolc millióra csökkenhet a nemzet létszáma. Ennek súlyos következményei is lehetnek.
-Alapvet"oen a nyugdíjrendszer kerül veszélybe.
-Összeomlik a gazdaság is, minden... Nemcsak spirituálisan, hanem anyagi értelemben is. Ennek a demográfiai katasztrófának a kezelésére két lehet"oség van. Az egyik, hogy olyan családtámogatást hozunk létre, amely gyermekvállalásra ösztönöz, és megpróbáljuk úgy alakítani a körülményeket, hogy több gyerek születhessen. A másik lehet"oség pedig az, hogy idegen népességgel pótoljuk a hiányt. A Kereszténydemokrata Néppárt a parlamenti vitanapon azt javasolta, hogy francia mintára vezessük be a családi adózás választhatóságát a személyi jövedelemadóval szemben. Franciaországban ezzel a szisztémával megfordították a demográfiai trendet.
-Mi volt a válasz?
-Gyurcsány Ferenc, illetve a két kormánypárt vezérszónoka elutasította, hogy elmozduljunk a családi adózás felé. Igazából nem mondták, hogy miért nem, csak azt mondták, hogy nem. Ekkor hoztam nyilvánosságra az anyagot, amelyb"ol kiderül, hogy a jelenlegi kormány a másik utat szeretné járni, vagyis külföldieket akar tömegesen betelepíteni.
-De mégis úgy t"unt, hogy az ügy kriminalizálódott, vizsgálat indult, hogy ki juttatta ki a dokumentumot, tagadták a létét s a többi.
-Ez tizedrangú kérdés. Megjegyzem: nem azt kellene büntetni, aki a lelkiismerete alapján kiadta ezt az anyagot, és szerintem felel"os hazafiként cselekedett, hanem azt kellene kirúgni a minisztériumból, aki ezt a nemzetárulást elkövette.
-Teljesen tévesnek tartja a betelepítések ötletét?
-Igen, bár azt még elfogadom, hogy ha a magyar nemzetnek nem sikerül teljes mértékben reprodukálnia önmagát, akkor elképzelhet"o, hogy Európából korlátozott és szabályozott bevándorlás szükséges lesz. De semmiképp sem milliós nagyságrend"u, semmiképp sem Ázsia válságövezeteib"ol, mert ez ellentétes a magyar nemzet életérdekeivel, és egy idegen kultúrából érkez"o, az európai kultúrától teljesen eltér"o milliós tömeget lehetetlen integrálni. Láthatjuk, hogy Nyugat-Európában is hova vezetett az átgondolatlan és felel"otlen bevándorlási politika.
-Mi a helyzet a politikai menekültekkel?
-Az nem demográfiai kérdés, hanem erkölcsi. Én is azt mondom, a politikai menekülteket be kell fogadni. De nem lehet az ország demográfiai problémáját pusztán bevándorlással megoldani. A magyar családokat kell támogatni, hogy több gyereket vállalhassanak, és ha mindez nem elég, akkor még mindig jöhet a szabályozott bevándorlás. Ez az anyag kizárólagosan a különböz"o munkaer"o-piaci igényeket figyelembe véve azt nézi, hogyan lehet olcsó, nagy tömeg"u munkaer"ot behozni. Jegyezzük meg, a jelenlegi kormány megtagadta pár százezer határon túli magyartól a magyar állampolgárságot, miközben milliós ázsiai embertömeget akar beengedni.
-Szabó Zoltán azt mondta, ez a dolgozat két fiatal szakember munkája, és a szaktárca egyetlen fóruma sem tárgyalta meg, így nem is tekinthet"o el"oterjesztésnek.
-Érdekes álláspont, mert nem az van a szétküldött anyagra írva, hogy X. Y. szakért"oi álláspontja, hanem az, hogy El"oterjesztés a kormány részére a Magyar Köztársaság migrációs stratégiájáról. Ráadásnak, ha ez egy tanulmány lenne, akkor nem kellett volna titkosítani tíz évre. Ez hivatalos államigazgatási anyag, és a nyilvánosságra hozatalával két célom volt. Az egyik, hogy ezt az el"oterjesztést ne fogadhassa el a kormány, a másik pedig az, hogy így mégiscsak a magyar családokat kell támogatni. Ezért benyújtjuk Harrach Péterrel közösen azt a törvényjavaslatot, amely lehet"ové teszi a családi adózást.
-A stabilizációs programot még a baloldalon is azért kritizálják, mert nem t"uz ki prioritásokat, nem mondja azt, hogy például a családok védelme és támogatása vagy a népességnövekedés az egyik f"o szempont, és hogy a kabátot ehhez szabjuk. Ezzel ön egyetért?
-Teljes mértékben. Itt már a család szót sem ejtik ki, nyilvánosságra került az a kommunikációs anyag, amelyet a szocialista képvisel"oknek osztottak ki, hogy nem használhatják a család szót a vitanapon. Abban kellene konszenzusra jutnunk, hogy ha nem tudjuk megfordítani a demográfiai trendet, akkor fenntarthatatlan a nyugdíjrendszer, a gazdaság megroppan, és a magyar társadalom nyelvében, kultúrájában és a magyar nemzet mint olyan a létében van fenyegetve. És ezzel nem lehet majd tíz év múlva foglalkozni, mert az utolsó pillanatban vagyunk.

Az Echo TV a Magyar Hírlapban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elutasított javaslatok
  2007-03-01 22:48:27, csütörtök
 
  Elutasított Fidesz javaslatok a költségvetés tárgyalása során
2007-03-01 19:31:43 elnök
A pesterzsébeti önkormányzat 2007. évi költségvetéséről szóló rendelet tárgyalásának testületi ülésén a FIDESZ frakció nevében Juhász Lajosné olyan javaslatokat tett, amelynek célja, hogy kompenzálja a Gyurcsány kormány megszorító intézkedéseit. Az MSZP frakció valamint az MDF képviselője minden javaslatot elutasított. Ennek következteként nincs Erzsébeten vizitdíj kompenzáció. Pedig lenne rá igény. l./ Lakásfenntartási támogatásra 30 millió Az egészségügyi és szociális osztálytól kapott tájékoztatás alapján és a "reformok" nyomán kialakult egyre nehezebbé váló életkörülményeket figyelembe véve javaslatot tettük a lakásfenntartási támogatással kapcsolatban. Az eü. és szoc. osztály tájékoztatása szerint ez a támogatási forma népszerűbb a lakosság körében a fűtéstámogatáshoz képest. Ezért kértük, hogy támogassák javaslatot, amely az igényjogosultak körének kiszélesítésére vonatkozik. NEM SZAVAZTÁK MEG. 2./ VIZITDIJ kompenzáció: 20 millió Az erzsébeti nyugdíjasok és a létminimumon élők körülményeit, problémáit figyelembe véve és átérezve nehézségeiket kértük, hogy az Önkormányzat vállalja át az első 20 vizitdíj összegét is. Mindez akkor, ha az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj összegét, illetve nyugdíjasoknál az öregségi nyugdíj 200%-át. Így csak a ténylegesen rászorultak kapnák ezt a támogatási formát. Nem szavazták meg, NINCS VIZITDÍJ KOMPENZÁCIÓ! 3./ Egészségügyi intézmények: plusz 90 millió Egészségügyi Bizottság ülésén elhangzottak szerint CSAK hogy augusztusig van elegendő pénz az egészségügyi intézmények fenntartásához. Ez 90 millió forint hiány jelent a kerület egészségügyi ágazatában. Ezért javasltuk, hogy az összeg átcsoportosítással álljon rendelkezésére a kerület intézményeinek. Eddig is már komoly problémát okoz, hogy a jó szakemberek elmennek a kerületből több fizetésért. NEM SZAVAZTÁK MEG

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csütörtöktől újabb 66 postahiv
  2007-03-01 16:32:41, csütörtök
 
  Csütörtöktől újabb 66 postahivatal zár be
Költségcsökkentés
2007. február 27. 19:05 HVG

Újabb 66 postahivatal nem nyit ki csütörtökön országszerte, ami része a Magyar Posta (MP) Zrt.-nél folyó hatékonyságjavító és költségcsökkentő programnak - mondta Szász Katalin, a társaság kommunikációs igazgatója. Ebből 8 a fővárosban, míg 58 szerte az országban található. Elsősorban olyan postahivatalokról van szó, amelyeknek forgalma harmada-fele csupán a megmaradó hivatalok átlagos forgalmának - mondta Szász Katalin, a Magyar Posta (MP) Zrt. kommunikációs igazgatója.

A Budapesten megszűnő posták közül példaként említette a kommunikációs igazgató a Korányi és a Fodor utcai kórházban működőt, a XV. kerület Rákos útit, a IX. kerület Lónyai útit, és egy Albertfalvait. A vidékiek közül csütörtökön már nem nyit ki egyebek között egy mezőtúri, egy kapuvár-öntésmajori, egy enyingi, egy tiszavasvári, egy mátranováki posta, továbbá a miskolci megyei egészségpénztárban található, a Barcs 2-es, a Nyíregyháza 2-es, a Pécs 6-os, a Sárbogárd 2-es, a Szombathely 7-es postahivatal. Bezárnak egy zalaszentgróti, egy siklósi, egy balatonboglári, egy marcalibeli, és egy Lentiben található postai kirendeltséget is.

Szász Katalin kiemelte, hogy az érintett helyi önkormányzatokat levélben értesítették a változásokról, és a posta szakemberei személyesen, a postai forgalmi adatokkal alátámasztva indokolták meg a bezárásokat. Emlékeztetett arra, hogy február 19-én már bezártak 38 postahivatalt a fővárosban, a megyeszékhelyeken és a nagyobb városokban.

Az MP Zrt. kommunikációs igazgatója utalt arra, hogy a postatörvény szerint egy településen 20 ezer lakosonként kell kötelezően fenntartani egy hivatalt. A már bezárt, illetve a bezárandó posták olyan településeken, kerületekben találhatók, ahol a megmaradó hivatalok biztosítják a lakosság ellátását a postai szolgáltatásokkal.

Az idén már bezárt és bezárandó 103 postahivatal több mint 500 millió forint működési és fenntartási költség megtakarítást jelent az évi mintegy 170 milliárd forint árbevételű, és 6-7 milliárd forint adózás előtti nyereséget produkáló társaság számára.

MTI

Kapcsolódó anyagok
Magyar Posta: egyeztetés az elfekvőről
Magyarföldön lassan jár a posta...
Vita a postai szolgáltatások uniós reformjáról
MOBILPOSTA-ÍTÉLET
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb megszorítás előtt az okt
  2007-03-01 16:31:51, csütörtök
 
  Újabb megszorítás előtt az oktatás?
2007. március 1., csütörtök 5:38 InfoRádió / Nagy Tamás

Újabb reformra készül az oktatási tárca mind a közoktatás, mind a felsőoktatás területén. A Fidesz birtokába került minisztériumi munkaanyagban még szerepel a pedagógusi óraszámok fizetés nélküli tovább emelése, ám a tárca szerinti hivatalos dokumentumban ennek már nincs nyoma.

Bár a közoktatási és felsőoktatási törvény tavaly őszi módosításakor az ágazat szereplői azt hihették, lezárultak a reformok, úgy tűnik, hogy tavasszal új változások elé néz az oktatás. A két jogszabály módosításáról egyelőre csak szakmai egyeztetések folynak, így a változásokról keveset tudni.

Egy - a Fidesz által az InfoRádiónak is eljuttatott - munkaanyag szerint a kormány meghatározna egy minimum és egy maximum óraszámot, amelyen belül fizetés nélkül lehetne emelni a pedagógusok óraszámát. A dokumentumban szó van arról is, hogy a középiskolai kollégistáknak hétvégén térítési díjat kellene fizetniük, hogy benn maradhassanak a kollégiumban.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium azt állítja: egy másik dokumentumot küldenek szét az ágazat szereplőinek egyeztetésre.

Az InfoRádiónak is megküldött nem hivatalos szakmai munkaanyag tipográfiájában teljesen, tartalmában pedig szinte teljesen azonos a Fidesz birtokába került dokumentummal, azzal a különbséggel, hogy nem tartalmazza a pedagógusi óraszámok változásait, de a kollégistákkal kapcsolatos szigorításról szó van az írásban. Az oktatási tárcánál állítják: nincs napirenden a pedagógusok óraszámának változtatása.

Felsőoktatás

A felsőoktatásban szintén reformokra készül a kabinet. Az oktatási minisztérium szakállamtitkára a felsőoktatási kerekasztal keddi ülése után azt mondta: az új jogszabály szerint egy oktatónak csak egy főállása és egy részállása lehetne.

Emellett rögzítenék a pályakövetési rendszer részleteit is, azaz minden végzős hallgatónál nyomon követnék, hogy hol helyezkedett el, így mérve a munkaerőpiaci igényeket.

A tervek szerint bevezetnének egy új finanszírozási modellt is, amely alapján az egyetemek és főiskolák a szaktárcával kötött megállapodás alapján kapnák az állami támogatást, ennek részleteiről azonban egyelőre nem tudni.

Kapcsolódó cikkek:
* Módosul a felsőoktatási törvény
* Hétvégén külön fizetni kell majd a kollégiumért?
* Magyar oktatásügy: kréta legyen vagy digitális tábla?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezer orvos kerül az utcára
  2007-03-01 16:28:58, csütörtök
 
  Ezer orvos kerül az utcára az új kórházi struktúra miatt
2007. március 1. 9:10 MNO

A jövő héten az egészségügyi miniszter nyilvánosságra hozza az áprilistól felálló új kórházi struktúrát - tájékoztatta a Világgazdaságot Horváth Ágnes, a szaktárca államtitkára. Az esetleges létszámleépítésekre a központi költségvetésből nyújtanak fedezetet, az ehhez szükséges összegnek nincs felső határa - állítja az államtitkár. Egyes szakmai számítások szerint ezernél több orvos elbocsátása várható.

Több ezer kórházi dolgozó elbocsátása várható, köztük ezernél is több orvosé. Ez utóbbiaknak a 20-25 éves munkaviszony után fejenként 2-3 millió forint végkielégítés jár. Szakértők valószínűnek tartják, hogy a munkahelyüket elvesztők - ha később visszaszivárognak is az egészségügy más területeire - áprilistól mindenképp felveszik a végkielégítést, mert megéri.

A Magyar Kórházszövetség leendő elnöke, Varga Ferenc szerint több milliárd forintra tehető az egészségügyi intézményrendszer átalakításával összefüggő, az egyes kórházi osztályok megszüntetésével, költöztetésével, a dolgozók mobilizálásával kapcsolatos kiadás, amit sem az intézmények, sem a tulajdonosok nem tudnak előteremteni. Horváth Ágnes ezzel kapcsolatban elmondta: államigazgatási egyeztetéseket folytatnak arról, hogy a lakóhelyüket elhagyni kényszerülő dolgozók kedvezményes lakásvásárlási hitelt kapjanak, ez segíti a letelepülésüket.

A kórházszövetséget az is foglalkoztatja, hogy mi lesz a jelenlegi intézményükben feleslegessé váló szakorvosokkal. A tárca az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálattal (ÁNTSZ) együttműködve erre is készül - mondta Horváth Ágnes. Felmérik, hogy az ország egyes kórházi osztályain hány és milyen szakképzettségű orvosra, szakdolgozóra van szükség. Az egyes szakmákban fölöslegessé válóknak lehetővé teszik, hogy átmenetileg más szakterületen folytassák a gyógyítást, de vállalniuk kell az átképzést. Az ehhez szükséges forrásokat a Nemzeti Fejlesztési Terv garantálja.

Az államtitkár azt reméli, hogy a száznál több tartósan betöltetlen háziorvosi praxisba is lesznek jelentkezők a kórházakat elhagyó orvosok közül. A praxisokat nem szükséges megvásárolniuk, csupán pályázniuk kell a települési önkormányzatoknál a betöltésükre - áll a Világgazdaság cikkében.
(Világgazdaság)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Március 15.:
  2007-03-01 16:26:59, csütörtök
 
  Március 15.: "senkinek nem tanácsolnám, hogy maradjon otthon"
2007. március 1., csütörtök 8:45 InfoRádió / Mong Attila


Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa nem tanácsolja, hogy esetleges zavargásoktól tartva bárki otthon maradjon március 15-én. Lenkovics Barnabás az InfoRádió Aréna című műsorában kiemelte: az embereknek ki kell állniuk szabadságjogaik mellett, és az ünneplők azt bizonyíthatják, hogy nem félnek. Az ombudsman megerősítette, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatalt információi alátámasztják a szélsőséges tevékenységre vonatkozó eddigi híreket.

Senkinek sem tanácsolnám, hogy maradjon otthon március 15-én az esetleges zavargásoktól tartva - jelentette ki az állampolgári jogok országgyűlési biztosa az InfoRádió Aréna című műsorában.

Lenkovics Barnabás hangsúlyozta: az embereknek ki kell állniuk alapvető szabadságjogaik mellett, és az ünneplők bizonyíthatják, hogy nem félnek sem a provokátoroktól, sem a rendbontástól, sem a hatósági túlkapásoktól.

A rendőrségnek sem szabad félnie a tömegtől, és elengedhetetlen, hogy a hatóság különbséget tudjon tenni ünneplők és randalírozók között - emelte ki az ombudsman.

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerint az erőszakos cselekményeknek nincs tömegbázisuk Magyarországon. Fontos, hogy ne forduljanak elő szándékerősítő, egyben félreérthető magatartások - tette hozzá Lenkovics Barnabás.

Az Alkotmánybíróság kimondta, hogy a gyülekezési jog sem korlátozhatatlan alapjog, és általános indokok, mint például a közrend és a közbiztonság védelme miatt lehet korlátozni ezt a jogot is - emlékeztetett az ombudsman.

Van szélsőséges tevékenység

Lenkovics Barnabás tudatta, hogy az országgyűlési biztosok felkeresték a Nemzetbiztonsági Hivatalt, és a szervezet információi alátámasztják a szélsőséges tevékenységre hivatkozó eddig megjelent állásfoglalásokat.

A radikális csoportok szervezkedése 2005 előtt is létezett, de kezelhető volt, így nem okozott problémát - hangsúlyozta az ombudsman. Hozzátette: az őszi események után a politikai és szociális feszültség közege lényegesen megváltozott.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Wass Albert: Intelem
  2007-03-01 09:25:29, csütörtök
 
  Wass Albert
Intelem

Percre se feledd, hogy testvéred
minden magyar, bárhol is éljen.
Összetartásban rejlik csak erő.
Más ember földjén nincs számodra hely.

Félvilágot is befuthatod,
más ember földjén testvértelen leszel,
s elfúj a szél, mint kósza őszi lombot,
ha nemzetedről megfeledkezel!

Te bús magyar, kit száműzött hazád,
s idegen zsarnok lakja otthonod:
bús sorsodért ne vádold nemzeted,
kit úgy tűnik, Isten is elhagyott.

A látszat csal. Isten ma is a régi.
Te hagytad őt el, te s a többiek,
s míg vissza nem zarándokoltok Hozzá,
s a múlt hibáit le nem törlitek:

magyar földön nem lesz új
Magyarország,
Gaz és szemét nem terem nemzetet!
S a gyűlöletet nem mossa le semmi,
csak az összetartó igaz szeretet!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2007.02 2007. Március 2007.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 339 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1895
  • e Hét: 5423
  • e Hónap: 14027
  • e Év: 49968
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.