Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
Aki látni szeretné a szivárványt....
  2013-07-03 20:54:10, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
A legtöbb....
  2013-07-03 20:52:09, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
A boltív.....
  2013-07-03 20:49:51, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
..nem lehet visszavonni...
  2013-07-03 20:48:56, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Gyümölcsterápia stressz ellen:
  2013-07-03 17:24:00, szerda
 
 



Ingerlékeny vagy? Pillanatok alatt felhúzod magad apróságokon? Nem alszol jól?

A diagnózis: stressz.

A leggyorsabban egy zen-diétával tudsz segíteni magadon. Bizony a gyümölcsök nem csak ízletesek, illatosak, de nyugtató, relaxáló hatásuk is van.

A narancs
Egy német tanulmány alátámasztotta, hogy a C vitaminnak fontos szerepe van a stressz megelőzésében illetve csökkentésében. Segít lecsillapodni és helyreállítja a szervezet kortizol szintjét, valamint stabilizálja a vérnyomást. Emellett természetesen erősíti az immunrendszerünket is, és rendkívül ízletes. Ajánlott becsmpésznünk hetente pár alkalommal a narancsot az étrendünkbe.

Mandula, pisztácia és dió:
A mandula sok B és E vitamint tartalmaz, amely serkenti az immunrendszerünk védekező képességét, a dió és pisztácia pedig segít csökkenteni a vérnyomást. Ezekből a finomságokból készíts magadnak egy koktélt, és pihenj.

Avokádó:
Az egyszeresen telített zsírok és a kálium, amit az avokádó egyaránt tartalmaz, csökkentik a vérnyomást. Az avokádó még a banánnál is több káliumot tartalmaz, így stressz esetén alkalmasabb és ajánlottabb a fogyasztásra.

Ha stressz jeleit kezded felfedezni magadon, esetleg ismerőseid megjegyzésein, első lépésben semmiképp se rohanj a gyógyszertárba. A szintetikus nyugtatók mindig csak másodlagos megoldásként szerepeljenek a házi boszorkánykonyhában. Rengeteg alternatív praktikus és egészséges megoldást találhatunk egészségügyi problémáinkra, ha nyitottak vagyunk, és folyamatosan tájékozódunk! Ezt mindig tartsuk szem előtt.
Forrás: twice
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
5 ok babánfogyasztásra
  2013-07-03 17:17:22, szerda
 
 



A banán nagyon sok B6, C vitamint, magnéziumot és rostot tartalmaz.
A banán rendkívül egészséges és hasznos, védi a csontokat, véd a gyomorfekély ellen, ugyanakkor még a látást is javítja.

Íme 5 ok amiért fontos, hogy banánt együnk:


1. Fekély elleni védelem:
Réges-régen felismerték a banán savkötő hatását, amely véd a gyomorfekély és gyomor egyéb betegségeitől, többek között a fekélytől. Egy kutatás szerint a banán és tej turmixolt keveréke jelentősen meggátolja a savtermelést.

2. Bélrendszeri panaszok:
A banán nagyon jó választás attól függetlenül, hogy milyen betegséggel vagy problémával nézünk szembe. Például, a hasmenésben szenvedünk csökkenti a szervezetben az elektrolitokat, de a banán segítségével a szervezetet káliummal pótoljuk, amely egyike a legfontosabb elektrolitnak, amely a szívfunkciókért felelős.

3. Látás javítása:
Egy kutatás szerint nagyon fontos, hogy naponta legalább 3 gyümölcsöt elfogyasszunk, mert ez meggátolja a makula degenerációját, amely az idős személyeknél az első oka a látás elvesztésének.

4. Védi a csontokat:
A gyakori banánfogyasztás segíti a szervezetben a kalcium felszívódást és ennek köszönhetően a csontok erősebbek és egészségesebbek lesznek hosszú időn keresztül. Ezen kívül a banán gazdag A vitaminban, amely védelmet nyújt a krónikus betegségektől, megvéd a ráktól, szív- és érrendszeri betegségektől, valamint a cukorbetegségtől.


5. Védi a vese egészségét:
A kutatók arra ösztönöznek, hogy minél több gyümölcsöt és zöldséget fogyasszunk, főleg banánt, mert ez megelőzi a veserákot.
Forrás: twice
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Fehér tea – az új szövetséges
  2013-07-03 17:09:38, szerda
 
  Kína Fujian tartományában őshonos teafajta. A Camellia Sinensis nevű növényből készítik, amelyből a zöld és fekete teát is. A különbség köztük a betakarítás időpontja, a kiszárítási módszer és a növény teázásra felhasznált részeiben van.

Mint tudjuk, a zöld tea esetén a leveleket használják fel és szárítják ki hagyományos módon. A fehér tea esetében a rügyeket és fiatal leveleket hasznosítják, amelyeket a napon szárítanak ki.

A felhasznált fiatal levelek és rügyek miatt a fehér tea tartalmazza a legtöbb antioxidánst és a legkisebb koncentrációban a koffeint. Egészen pontosan egy csésze fehér tea 20 mg koffeint, a zöld tea 30 mg koffeint, míg a fekete tea 50 mg koffeint tartalmaz.

A másik dolog, amit tudnunk kell a fehér teáról, hogy a rügyeit és fiatal leveleit évente csak néhány napig lehet leszedni, míg a többi tea esetében erre egész évben lehetőség nyílik. Továbbá ezen betakarítási mód mai napig kézzel történik, így számolnunk kell azzal, hogy a fehér tea kissé drágább társainál.

A fehér tea termelése az utóbbi években nőtt, ugyanis az emberek kezdik felfedezni jótékony hatásait, viszont, ki tudja miért, az ára folyamatosan nő.

A fehér tea jótékony hatásai:
A gazdag antioxidáns és aminosav tartalmának köszönhetően a fehér tea gátolja a rákos sejtek növekedését és megelőzi az újabbak kialakulását. Emellett csökkenti a vérnyomást és védelmezi az egész keringési rendszert.

A legújabb kutatások bebizonyították, hogy azok az emberek, akik napi két csésze teát elfogyasztottak, 50%-al nagyobb eséllyel élnek túl egy esetleges szívinfarktust. Mindezek mellett erősíti a csontokat és egy természetes, antibakteriális hatása van.

A fehér tea segít a fogyásban:
Egy másik, igencsak meglepő hatása, hogy felgyorsítja az égést, így viszonylag rövid idő alatt nagyszerű szövetséges lehet a fölösleges kilók leadásában. Ezen túlmenően pedig meggátolja a további zsírlerakódást.

Fehér tea és ánizs - a tökéletes párosítás:
Amíg a fehér tea elősegíti a fogyást, az ánizs kiegészíti a test természetes zsírégetési folyamatát, serkenti a kollagén termelést és a bőr fogyás utáni feszességét.

Az ánizst már régóta ismerik, mint kozmetikum, Ázsia délkeleti területein. Amennyiben fehér tea-diétába kezdenél, ne felejts el vásárolni ánizst is, a tökéletes kombináció érdekében.
Forrás: twice
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
Időskor és izomgyengülés – van megoldás
  2013-07-03 15:28:24, szerda
 
  Még normál étrend és némi testmozgás mellett is előfordul, hogy szervezetünk napról napra több izmot bont le, mint amennyit képes felépíteni. Ennek következtében izmaink veszíthetnek erejükből.

Az izomtömeg és az izomerő csökkenésének együttes megjelenése orvosi nyelven szarkopéniának nevezett állapothoz vezet, melynek következtében 80 éves korra izmaink tömegének akár 50 százalékát is elveszíthetjük.

Mit tehetünk ellene?
A szarkopénia kezelésében kulcsfontosságú az izomzat tömegének és erejének növelése. A rendszeres testmozgás, és a speciálisan erre a célra kifejlesztett gyógytápszer fogyasztása bizonyítottan javítja ezt az állapotot.

Az esszenciális aminosavak - különösen a leucin - igen fontosak az izmok felépítéséhez, azok tömegének, erejének és működésének visszaállításához, a kor előrehaladtával izmainknak több ilyen aminosavra van szükségük a felépítési folyamatok elősegítéséhez.

Mivel kizárólag normál táplálkozással nehéz elérni az esszenciális aminosavakból a szükséges szintet, ezért javasolt a leucinban gazdag esszenciális aminosavakat tartalmazó tápszeres kiegészítés nap, mint nap. A FortiFit kifejezetten a szarkopéniás állapot táplálkozási igényeinek megfelelően került kifejlesztésre. Egyedülálló, leucinban gazdag aminosav-keveréket tartalmaz, mely elősegíti az idősödő izmok újraépítését.

Az esszenciális aminosavak és a leucin

Az esszenciális aminosavak forrása a fehérjék. Ezeket azonban a szervezetünk nem tudja maga előállítani, ezért a napi táplálkozás során kell hozzájutnunk. Különösen egy bizonyos esszenciális aminosav, a leucin játszik fontos szerepet a szarkopéniás izmok újraépítésében.

Az esszenciális aminosavak megtalálhatók olyan élelmiszerekben, mint például a tej, hal, tojás. Ha ezekhez a tápanyagokhoz a normál táplálkozással nem tudunk kellő mennyiségben hozzájutni, akkor ajánlott olyan speciális tápszerrel kiegészíteni az étrendet, amely nagy koncentrációban tartalmaz esszenciális aminosavakat.

A FortiFit egy speciális - gyógyászati célra - szánt tápszer, mely a szarkopénia megelőzésére és kezelésére alkalmas, vény nélkül, gyógyszertárban kapható termék. Mielőtt elkezdené alkalmazását, feltétlenül kérje ki orvosa, gyógyszerésze véleményét!
Forrás : webbeteg
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
A málna jótékony hatásai
  2013-07-03 15:05:30, szerda
 
 



Málna (Rubus idaeus L. )
Az egész északi féltekén honos, 1-2 méter magasra megnövő cserje, szárát apró szőrök borítják. Nem szereti a mediterrán vidéket és a hideg síkságokat sem, a sziklás, erdős területeken érzi jól magát. Gyümölcséért termesztik is, készül belőle lekvár, szörp, pálinka. A híres osztrák linzertorta is málnalekvárral van töltve. Fehér virága május-júliusban nyílik, termése július végére fejlődik ki.

A Rubus nemzetségnév a latin ruber szóból ered, jelentése vörös, amely a termés levének vörös színére utal. A málna honos Európában, Ázsia mérsékelt égövi részein, elterjedt Észak-Amerikában.
A rózsafélék (Rosaceae) családjába tartozik.Összetett levele 5, ritkábban 7 levélkéből áll, amelyek felszíne ráncos, a levélkék fonáka fehéren molyhos. Fürtvirágzatában a virágok fehér színűek, bókolók. Nemesített, termesztett fajtái adják a közismert gyümölcsöt.

Többek között cserzőanyagot, tannint, flavonoidokat, polipeptideket, A-B-C-D-, és E-vitaminokat, vasat, kálciumot, foszfort és magnéziumot tartalmaz. C-vitamin tartalma különösen jelentős.
Dioszkoridész a növény latin nevét (Idaeus) a krétai Ida hegytől eredezteti, ahol Zeus gyerekkorát töltötte.

A rontás alatt álló csordát át kell hajtani a málnabokorban, tartják Nagy Britanniában. Németországban a halottas házban málnaágakat szórnak a földre, hogy a halott lelke hamar megnyugvást találjon.
Molière idejében azt tartották, gyógyítja a gyomorfájást.
Kínában a májat gyógyítják vele, valamint a női nemi szervek stimulálására, a menstruáció szabályozására és a szülés megkönnyítésére használják.

Az Egyesült Államokban a mai gyógyfüvesek egy csipet cayenne borssal a kéz és a láb vérkeringésének javítására, gyömbérrel együtt pedig hányinger ellen használják.
Gyógyhatása levelének van. Csak a vadon termő málna levele (Rubi idaei folium) értékes, csak az gyógynövény. Májustól szeptemberig gyűjtjük. 4-5 kg friss levélből lesz 1 kg száraz drog.

Kellemes ízű, vízhajtó hatású gyógytea készíthető belőle. Számos bajra hoz enyhülést, például bélgörcsökre, gyomorfekélyre. Enyhíti a hányingert, segíti az emésztést. Összehúzó hatású, hasmenés esetén is ihatjuk a teáját.

Gyereknek adhatjuk hasfájásra. Torokfájásnál gargarizálásra, afta, fogínyvérzés esetén szájöblögetésre használjuk.

Tonizáló hatása van a miometriumra (a méh simaizomzatára) így erősíti a tolófájásokat, megkönnyíti a szülést. Fájdalmas menstruációt enyhít. Fehér folyásra irrigálni kell vele.
Immunrendszer erősítő és lázcsillapító tulajdonsága is van.

Külsőleg bőrfertőzésekre, szembántalmakra használhatjuk.

A levelekből forrázatot készítünk. Termesztett változatával ellentétben az erdei málnalevélből kitűnő gyógyteát lehet készíteni. Legjobb éhgyomorra, ekkor szívódnak fel belőle legjobban a hatóanyagok.

Idült vastagbélgyulladásnál napi egy csészével kell inni, amíg a gyulladás el nem múlik. Köszvény ellen is napi egy csészével szükséges, csökkenti a húgysavat. Nátha, láz esetén iszogassanak erdei málnalevél teát, csökkenti a kellemetlen tüneteket.

Enyhíti a görcsös menzeszt, erősíti a méhfalat, ezért vetélés kivédésére is használják. Mivel a méhizom működését szabályozza, a pete megtapadása után 12 hétig, és szülés előtt és után 2-3 hétig is ajánlatos inni napi egy csészével belőle.
Erősíti a fogakat, a körmöt, a csontokat, védi a bőrt. Pattanások elmulasztására is használják, ilyenkor a napi egy csésze teaivás mellett a bőrt külsőleg is kell mosogatni a teájával.
Élénkítő, frissítő hatása miatt mindennapi fogyasztásra is ajánlott. Gyerekek ötéves kortól ihatják fél adagban, azaz csapott teáskanálnyi teafűből 2,5 dl forró vízzel készítve.


Már 1941-ben megjelent a Lancet nevű, elismert brit orvosi szaklapban, hogy a málnalevél egy olyan hatóanyagot tartalmaz, melynek kedvező hatása van a méh izmaira.
Részlet Lopes-Szabó Zsuzsa: A bükki füvesember nyomában című könyvéből.
Forrás: györgytea


 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Rákölő gyermekláncfü
  2013-07-03 14:41:49, szerda
 
 



157.000 USD-t kapott a rákölő gyermekláncfüvet tanulmányozó kutatócsoport.

A kutatás 2009-ben kezdődött. A Siyaram Pandey biokémikus által vezetett kutatócsoport (University of Windsor) megállapította, hogy a pitypang gyökérkivonata egy nagyon agresszív természetes orvosság a leukémiás sejtek ellen.

A gyermekláncfű gyökérkivonatáról kimutatták, hogy hatására a krónikus monocita mieloid sejtek öngyilkosságot követnek el. A kezdeti sikernek köszönhetően, a csapat a közelmúltban 157.500 USD támogatást kapott arra, hogy tovább tanulmányozzák a leukémia természetes orvosságát.

Az az ötlet, hogy a pitypang kivonat potenciálisan rák kezelésére lehetne használható, 2009-ben fogant meg. Dr. Siyaram Pandey és Dr. Caroline Hamm "forradalmi változás"-nak nevezik a tanulmányt, mert teljesen megváltoztathatja a rákkutatás és a rák kezelések irányvonalát. Míg a rák természetes kezelése valószínűleg soha nem lesz elfogadott, mert a gyógyszergyárak több milliárd dollárt vesztenének rajta, ezt a természetes megoldást például a Health Canada jóváhagyta és emberi klinikai vizsgálatokat fognak végezni vele.


A gyermekláncfű néhány jótékony tulajdonsága
Latin néven Taraxacum officinale (jelentése: "betegségek hivatalos orvoslása") bizonyítottan segíti számos betegség megelőzését, beleértve a májbetegséget,( hepatitiszt és sárgaságot), megtisztítja a testet a vesekőtől, segíti a fogyást , eliminálja a pattanásokat, javítja a bél funkciót a székrekedésben vagy hasmenésben szenvedőknél, semlegesíti a savas emésztési zavarokat és a savas refluxot, valamint kontrollálja a cukorbetegséget. A gyermekláncfű annyira hasznos, hogy a kínaiak ehető gyomnövénynek tartják.

A gyermekláncfű levelei több A-vitamint tartalmaznak mint a tőkehalmáj vagy a marhahús és tele vannak más hasznos mikrotápanyagokkal is, például réz, cink, bór, molibdén, kobalt, valamint sok D-vitamin. A gyermekláncfű egészségügyi hatásait kikerekítve, az megfelelő forrása a növényi alapú fehérjének is. Gazdag rostban, kálium-, vas-, kalcium-, magnézium-és B-vitaminok is nagy mennyiségben megtalálhatók benne.

Figyelembe véve hogy egyre több ember fordul a jobb táplálkozás felé annak érdekében, hogy kezelje rákos megbetegedését, úgy tűnik, hogy a pitypang olyan tökéletes kombinációja a gyógyitó tápanyagoknak, ami a nem rákos sejteket támogatja, eközben az egészségtelen sejteket eliminálja.

Egyre több klinikai kutatás dokumentálja azt, hogy a pitypang jó a rák gyógyítására, esetleg helyettesítheti a drága kemoterápiát és sugárkezelést, az egészséges sejtek felszámolása nélkül. Választhatunk saját kertből származó pitypang leveleket, a lényeg az, hogy szennyeződés nélküliek legyenek. Szárítsuk meg őket a napon, és öntsük le közel forró vízzel a leveleket, gyökereket és a szárakat, vagy megvásárolhatjuk kiegészítő tinktúraként vagy előre elkészített tea formájában.



Források: CBC News és naturahírek
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
2013.06 2013. Július 2013.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 946 db bejegyzés
e év: 9201 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 746
  • e Hét: 25637
  • e Hónap: 57123
  • e Év: 261824
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.