Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Gyógynövények és vitaminok hátfájásra
  2022-02-15 23:26:07, kedd
 
  A hátfájás nagyon megkeserítheti az ember életét, hiszen ez jelentősen lecsökkenti nemcsak a kedvünket, hanem a teljesítményünket is. idősebb korban is gyakran jelentkezik hátfájás. Érdemes minél többet mozogni és a hát izmait is megerősíteni, hiszen sokszor csak annyi a gond, hogy az izmok nem elég erősek, márpedig minél tovább maradunk izmosak, annál később jelentkeznek a fájdalmak.

Természetesen egyes vitaminok és gyógynövények is segíthetnek a fájdalom csillapításában. Az egyik ilyen gyógynövény az ördögkarom, amely egy keserű ízű, afrikai gyógynövény, amelyet legfőképpen a gyulladás csökkentésére lehet használni. Az ördögkaromról bebizonyosodott, hogy remekül képes csillapítani a hátfájást, hiszen ha csökken a gyulladás, a fájdalom is jelentősen enyhül.

Az erős paprika is sokat segíthet. Fájdalomcsillapító hatását a benne lévő kapszaicinnek köszönheti. Emellett gyulladást is csökkent, így egyszerre két hatását is élvezheti az a személy, aki hátfájással küzd.

A kor előrehaladtával egyre kevesebb a szervezetben a B12-vitamin. Egy kutatásba olyan embereket vontak be, akik krónikus hátfájdalommal küszködtek. A csoport egyik fele B12-vitamin-kiegészítést, míg a másik fele csupán placebót kapott. A vizsgálat 6 hétig tartott. A kontrollcsoportban kevesebben éreztek fájdalmat a hátukban a B12-vitaminnak köszönhetően, míg a placebocsoport tagjai továbbra is hátfájdalommal küzdöttek.

A hátfájdalmát a D-vitamin hiánya is okozhatja. Ha gyakran fáj a háta, érdemes megnézetni a D-vitamin-szintet a szervezetében. Nyáron napfény hatására termelődik ez a vitamin a szervezetünkben, télen azonban pótolnunk szükséges azt, mégpedig tej és tejtermékek rendszeres fogyasztásával. Azonban sok esetben ez is kevés lehet, így mindenképpen érdemes a kezelőorvosával konzultálnia, amennyiben hiányt szenved ebből a vitaminból.

A hátfájást gyulladás is okozhatja. Fogyasszon omega-3 zsírsavban gazdag táplálékokat, mert ezek enyhítik a gyulladást, így pedig a fájdalom is jelentősen lecsökken. Omega-3 zsírsavban gazdag táplálékok legfőképpen az olajos halak.

A kurkuma is segíthet a hátfájás elleni küzdelemben, hiszen a benne lévő kurkumin vegyület gyulladásgátló hatással rendelkezik. Hosszú távú használata gyomorpanaszokat okozhat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Gyógynövények nyaki fájdalomra
  2022-02-15 23:20:43, kedd
 
  Az emberek évezredek óta használják a gyógynövényeket különféle betegségek megelőzésére és a fájdalom enyhítésére. A nyak fájdalma több tényező miatt is kialakulhat. Nagyon kellemetlen, hiszen sok mindenben, ha lehet ilyet mondani, szinte mindenben korlátoz bennünket. Hiszen, ha fáj a nyakunk, nem tudunk normálisan dolgozni és sportolni sem. Szerencsére egyes gyógynövények még abban is segítségünkre lehetnek, hogy enyhítsük a nyak fájdalmát. Mutatjuk is, melyek ezek.

Az egyik ilyen gyógynövény nem más, mint az ördögkarom, amely Dél-Afrikában őshonos. Remek fájdalomcsillapítónak számít, de nemcsak a nyak, hanem a derék fájdalmát is nagyszerűen orvosolja. Kutatások azt mutatják, hogy sok esetben hatékonyabb, mint egyes vényköteles gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító gyógyszer.

A nyaki fájdalom gyógyításában hasznunkra lehet még a kudzu gyógynövény is, amely úgy fejti ki fájdalomcsillapító hatását, hogy csökkenti a gyulladást. A kudzu hatással van az ösztrogénszintre is, így azok, akik hormonfüggő daganatban szenvednek, vagy tudják, hogy egyes gyógynövényeket éppen emiatt kerülniük kell, a kudzut se fogyasszák, inkább keressenek helyette más gyógynövényt.

A mentol és a kámfor is nagyon hatékony lehet az ízületeket és az izmokat érintő fájdalom esetén, ezért sok olyan krém és gél tartalmazza, melyek a bőrbe dörzsölve hoznak enyhülést, akár még a nyak fájdalma esetén is.

Az orbáncfű az egyik legnépszerűbb gyógynövény a depresszió természetes kezelésére, de másban is nagyon jó lehet. Csökkenti ugyanis a fájdalmat, mégpedig úgy, hogy mérsékli a szervezetben kialakuló gyulladást.

A levendulát már évszázadok óta alkalmazzák gyógyászati célokra. Ezt a gyógynövényt illóolaj formájában is használhatjuk az aromaterápiában, illetve masszázsolaj is készülhet belőle, amely hatékonyan bánik el a nyak, a hát és a derék fájdalmával. Rendszeres alkalmazásával akár napokon belül javulást tapasztalhatunk.

Az izom és ízületi fájdalom ellen nagyon hatásos még a rozmaring, hiszen kellemesen ellazítja az izmokat. Rendszeres használata azoknak is javasolt, akik gyakran szenvednek lábgörcstől éjszaka.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Táplálékokkal a magas koleszterinszint ellen
  2022-02-15 23:14:39, kedd
 
  Nagyon sok olyan táplálék létezik, melyek segítséget nyújthatnak a koleszterinszint csökkentésében. Magas szintje azért is olyan veszélyes, mivel plakkok képződését okozhatja az artériákban. Ez az állapot viszont szívbetegséghez, szívrohamhoz és stroke-hoz is vezethet.

Hatékony lehet a magas koleszterinszint csökkentésében például az étcsokoládé, hiszen antioxidáns flavonoidokban gazdag, ezek pedig segíthetnek normalizálni a koleszterin szintjét.

Az avokádó nagy mennyiségben tartalmaz olajsavat, amelynek az a különleges hatása, hogy megakadályozza, hogy túl sok koleszterin kerüljön a véráramba.

A vörösbor és a szőlő a resveratrol gazdag forrása, amely antioxidánsként megakadályozhatja az erek károsodását, mégpedig oly módon, hogy csökkenti az LDL-koleszterin-szintet, de a vérrögök kialakulásának kockázatát is minimalizálhatja.

Mind a fekete, mind pedig a zöld tea nagyon gazdag antioxidánsokban, melyeknek szintén nagy szerepe lehet a magas koleszterinszint csökkentésében.

A diófélék többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdagok, amelyek szintén segítenek a koleszterinszint stabilizálásában. Ebbe a csoportba tartozik többek között a pekándió, a kesudió, a mandula és a pisztácia is.

A teljes kiőrlésű gabonák - mint például az árpa, a zab vagy a barna rizs - nagy mennyiségben tartalmaznak oldható rostokat, amelyek köztudottan képesek a magas LDL-koleszterin-szint csökkentésére, de emellett mérséklik is a felszívódását a véráramban.

A halak, mint a lazac, a tonhal vagy a szardínia gazdag forrásai az omega-3 zsírsavaknak, amelyek hatékonyak a trigliceridszint csökkentésében. Az olívaolaj nagy mennyiségben tartalmaz telítetlen zsírsavakat, amelyek szintén szerepet játszanak a koleszterinszint normalizálásában.

A szójatej és a szóját tartalmazó táplálékok is jelentős mértékben hozzájárulnak a magas koleszterinszint csökkentéséhez. A bab és a lencse, illetve a többi hüvelyes oldható rostokban gazdagok, melyek segítenek rossz koleszterin szervezetből történő kiürítésében.

A körte és az alma pedig pektin nevű rostban nagyon gazdag. Ez egy olyan rost, amely szintén kiemelkedő szerepet játszik a magas koleszterinszint csökkentésében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Teknős és a kutyabari
  2022-02-15 23:08:15, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Őzike és a kutyabari
  2022-02-15 23:07:30, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Nyuszi és a kutyabari
  2022-02-15 23:06:51, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Ló és a hízelgő cicus
  2022-02-15 23:06:10, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Kutyus a tyúkok között
  2022-02-15 23:05:23, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2022.01 2022. Február 2022.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 302 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5552
  • e Hét: 22219
  • e Hónap: 53705
  • e Év: 258406
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.