Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A quinoa szabályozza a vércukorszintet
  2023-05-05 10:48:25, péntek
 
 



A gluténmentes quinoa szabályozza a vércukorszintet:

A quinoát már csak azért is tekinthetjük szuperételnek, mivel gluténmentes és napjainkban nagyon sokan szenvednek gluténintoleranciában.

A quinoa rendszeres fogyasztásával olyan, mintha multivitamint fogyasztanánk, hiszen nagyon sokféle tápanyagban bővelkedik. Megtalálható benne a cink, a folát, a foszfor, a mangán, a vas, a magnézium, illetve nagyon sok rostot is tartalmaz.

A quinoa nagyon sok pozitív hatással bír az egészségünkre nézve. Az egyik előny, hogy azok a személyek is fogyaszthatják, akik gluténintoleranciában, illetve cöliákiában szenvednek.

Egyes táplálékok nemcsak testi egészséget biztosítanak, hanem a bőr számára is hasznos tápanyagokat tartalmaznak. A quinoa is ilyen. Mivel vitaminokban és antioxidánsokban is bővelkedik, így a bőr is sokkal egészségesebb lesz, persze csak akkor, ha rendszeresen fogyasztjuk. A quinoa A-vitaminban és B-vitaminokban is bővelkedik, amelyek úgy segítik az egészséges bőr fenntartását, hogy csökkentik az olyan bőrhibák kialakulásának az esélyeit, mint a májfolt, vagy más bőrpigmentáció. A quinoa B3-vitamint is tartalmaz, amely a bőrgyulladás egyik kiváló harcosa.

A quinoa flavonoidokban és magnéziumban is bővelkedik. Ezek a tápanyagok egészségesen tartják a szívet és az érrendszert. Ezen kívül csökkentik a magas LDL-koleszterin-szintet, ellazítják az ereket, így a magas vérnyomás csökkentésében vesznek aktívan részt. Ha csökken a koleszterinszint és a magas vérnyomás, akkor pedig a szívkoszorúér-betegség esélye is minimalizálódik.

A quinoának alacsony a glikémiás indexe. Ez azért olyan előnyös, mert így a vércukorszint nem emelkedik meg drasztikusan, így a quinoát nevezhetjük egy vércukorszint-szabályozó tápláléknak is. Ezen hatása és a magas rosttartalma miatt is segíti az emésztést, és a cukorbetegeknek is javasolható a quinoa rendszeres fogyasztása.

A quiona rosttartalma azért különleges, mivel oldható és oldhatatlan rostokat is tartalmaz. Az oldható rostok segítik elő a fogyást, illetve a magas koleszterinszint és a magas vércukorszint csökkenését, az oldhatatlan rostok pedig csökkentik a székrekedés esélyét.

A quinoa esszenciális aminosavakban és fehérjékben is bővelkedik. A kiegyensúlyozott táplálkozáshoz nagy szükségünk van fehérjékre, illetve segítik az izomfejlődést és még az immunrendszer megfelelő működését is biztosítani tudják.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Az alacsony tesztoszteronszintről
  2023-05-05 10:33:54, péntek
 
  Miért veszélyes az alacsony tesztoszteronszint?

A nők és a férfiak szervezetében is hormonok vannak. A férfiak egyik hormonja nem más, mint a tesztoszteronhormon. Ha ez a hormon elkezd csökkenni, akkor az különböző betegségek kialakulásához vezethet.

Az öregedési folyamatok miatt is csökkenhet a szervezetben a tesztoszteronszint, de ha abnormálisan alacsony a szintje ennek a hormonnak, az sok betegség okozója lehet. Ennek elkerülése érdekében érdemes bizonyos időközönként úgynevezett hormonpanel-vizsgálatot végeztetni, merthogy ennek alapján a kezelőorvos tudni fogja, hogy mit is kell tenni és mi legyen a következő lépés. Mivel az agyalapi mirigy felelős ennek a hormonnak a termelődéséért, így előfordulhat, hogy a kezelőorvos nem csupán hormonvizsgálatokat, hanem más irányú vizsgálatokat is el fog rendelni.

Nemcsak az öregedési folyamatok és maga az öregedés miatt csökken ennek a hormonnak a szintje, hanem sok más oka is lehet az alacsony tesztoszteronszintnek. Ilyen például a mértéktelen alkoholfogyasztás, a dohányzás, a cukorbetegség, a testsúlynövekedés, vagy a gyors fogyás.

A tesztoszteronszint csökkenése számtalan egészségi problémát okozhat. Az alacsony tesztoszteronszint oka lehet a termékenységi gondok kialakulásának. Ha alacsony ennek a hormonnak a szintje, az hatással lesz a spermaszámra, illetve azok mozgékonyságára.

A megfelelő mértékű tesztoszteron vitalitással, energiával tölti fel a szervezetet. Amennyiben alacsony ennek a hormonnak a szintje, az oka lehet az energiahiánynak és a fáradtság kialakulásának. A hormon alacsony szintje emellett alváshiányt is generálhat, ami szintén hozzájárul a fáradtság kialakulásához.

A tesztoszteron nemcsak a férfiak, hanem a nők számára is nagyon fontos hormon, hiszen részt vesz az izomtömeg kialakulásában. Ha nincs elegendő tesztoszteron a szervezetben, hiába edz valaki, akkor sem lesznek nagy és duzzadó izmai.

A tesztoszteronhormon azt is meghatározza, hogy oszlik el a zsír a testen és egyáltalán mennyi zsír van a szervezetben. Az alacsony izomtömeg megnövekedett zsírtömeget is feltételez.

Amikor a tesztoszteronhormon szintje alacsony, akkor ez okozhatja az ösztrogén és más hormonok emelkedett szintjét, ami viszont oka lehet a mellszövet gyarapodásának.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2023.04 2023. Május 2023.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 45 db bejegyzés
e év: 1993 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1802
  • e Hét: 26693
  • e Hónap: 58179
  • e Év: 262880
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.