Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Az élet..
  2020-09-18 22:44:33, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Arcfiatalító maszk
  2020-09-18 22:27:12, péntek
 
  Arcfiatalító maszk

Hozzávalók:
1. fél banán (olyan, amin nincsenek barna foltok)
2. egy teáskanál őrölt gyömbér (vagy adott esetben a friss leve)
3. két teáskanál kozmetikai olívaolaj (vagy egyéb olaj)
4. egy tojás felvert fehérjéje

Elkészítése:
1. A banánt egy villával pépesítsük. Adjuk hozzá a gyömbért és az olívaolajat.
2. Adjuk a fenti keveréket a felvert tojásfehérjéhez és keverjük össze alaposan addig, amíg folyós krémmé válik.

Felhasználása:

1. Vékony rétegben alkalmazzuk az arcunkra, a nyakra és a dekoltázs környékére. Hagyjuk kissé megszáradni, és 2-3-szor ismételjük meg a fenti eljárást. Az utolsó réteget körülbelül 10-15 percig hagyjuk megszáradni.
2. A maszkot mossuk le meleg vízzel, majd a bőrfelületet mossuk át szinte hideg vízzel.
3. A kezelt bőrfelületet kenjük be valamilyen (lehetőleg könnyű) krémmel, illetve tejsavóval.

Ennek az arcmaszknak a hatása azonnali. Csodálatos tápláló és bőrfrissítő hatása van. Ezért is nevezik "Mínusz 10 év" maszknak. Egyszeri alkalommal használva expressz-bőrápolásként is alkalmazható.

Kúraként is használhatod, ha bőröd nagyon rossz állapotban van. Ekkor 10 maszkot alkalmazz, de legfeljebb 5-6 naponta megismételve.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Egyszerű hatékony arcmaszk
  2020-09-18 22:12:40, péntek
 
  Könnyen elkészíthető maszk, olcsó, hatékony és természetes!

3 összetevője:
méz
tojás
tejpor

Tisztító maszk:
Keverj el 1 egész tojást 1 evőkanál mézzel és 1 evőkanál tejporral. Keverd addig, amíg egységes homogén masszát nem kapsz. Ezt kend fel a sminktől megtisztított arcra és hagyd rajta 15 percig. Ezután meleg vízzel öblítsd le. Ha van szokásosan használt krémed azt utána ugyan úgy használhatod. Ez a maszk megtisztítja arcod, leradírozza a nem kívánt szennyeződéseket.

Hidratáló maszk:
Ha a tisztításon túl száraznak is érzed bőröd, készíts hidratáló maszkot néhány csepp mandula olaj hozzáadásával.
Keverj el 1 tojás sárgáját 2-3 csepp mandula olajjal és 2 kanál mézzel. Az előzőleg megtisztított arcra kend fel ezt a maszkot és hagyd hatni 20 percig. Addig pihenj meg, olvass el néhány cikket. Ez könnyű krém a legjobb megoldás a fáradt, száraz bőrödnek. Ha letelt az idő meleg vízzel öblítsd le és meglátod, hétről hétre érezheted, láthatod megszépülő bőrödet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A gluténérzékenység jelei
  2020-09-18 22:06:00, péntek
 
  A gluténérzékenység egy autoimmun betegség, a glutén akár véglegesen is károsíthatja a vékonybelet. Azok, akik gluténérzékenységben szenvednek, komoly panaszokkal küzdenek míg az étrendjükben szerepel a glutén, aztán annak kiiktatásával az egészségügyi problémájuk is megszűnik.

A gluténérzékenységben szenvedő emberek nem tudják megemészteni a glutént, amely a gabonamagvakban található. A vizsgálat során fény derülhet a vékonybél gyulladására. Nemcsak emiatt, hanem számos tünet miatt is érdemes áttérni a gluténmentes étrendre, hiszen ez a betegség számos tünettel jár együtt.

Az egyik vezető tünet a puffadás. Természetesen egy másik krónikus bélbetegség, az IBS is okozhat puffadást. Viszont ha rendszerint akkor jelentkezik a puffadás, amikor gluténtartalmú ételt evett, akkor biztos, hogy ebben a betegségben szenved.

A gluténérzékenység másik tünete a hasi fájdalom, ami szintén a glutént tartalmazó táplálékok evése után jelentkezik. A has ilyenkor felpuffad és görcsös fájdalom jelentkezik.

A gluténérzékenység sok tünete nem csak a hasra terjed ki. Ez a betegség úgynevezett agyi ködöt is okozhat. Gond lehet a memóriával is, jelentkezhet feledékenység és koncentrációzavar is.

A kimerültség, fáradtság is a tünetek skáláját színesíti. A gluténérzékeny betegek gyakran már nem mernek enni, ezért alultápláltak lesznek, nem beszélve a tápanyag-hiányosságokról. Ezek mind-mind okozhatnak vérszegénységet.

A betegségben szenvedőknél gyakran váltakozik a hasmenés és a székrekedés, de más bélrendellenességek is kialakulhatnak.

A gluténérzékenységben szenvedő emberek hajlamosabbak a migrén kialakulására. A migrén során a fejnek csak az egyik oldala fáj. A migrén kísérő tünete lehet még a hányás, a hányinger, a fény- és a hangérzékenység.

A gluténérzékenyek általában sok súlyt veszítenek, mert a vékonybél annyira megsérül, hogy képtelen a tápanyagokat felszívni, így azok hasznosulni sem tudnak.

A gluténérzékeny személyek gyakran zuhannak depresszióba, de más oka is lehet a levertségnek. A bél és az agy között szoros kapcsolat van. Ha nem jó a bélműködés, akkor az lehangoltságot okoz, a szorongás pedig megzavarhatja a bél működését.

A gluténérzékenység a kezek és lábak bizsergését és zsibbadását is okozhatja. Perifériás neuropátia, azaz idegkárosodás is kialakulhat ezeken a területeken. Ízületi fájdalom is megjelenhet, hiszen a glutén testszerte gyulladást okozhat.

A gluténérzékenység tehető felelőssé az ekcéma, a pattanások, a kiütések és a száraz bőr megjelenéséért is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Glutén(lisztérzékenység)  
Idegességcsökkentő vitaminok és gyógynövények
  2020-09-18 21:40:17, péntek
 
  Egyes vitaminok nagyon hasznosak lehetnek, ugyanis az idegességet és a feszültséget is le tudják csökkenteni, meg tudják szüntetni, így nincs szükségünk olyan szorongásoldó gyógyszerre vagy nyugtatóra, amely károsan hatna az egészségre.

Az A-vitamin, illetve a béta-karotin nagyon hatásosnak bizonyult a szorongásos tünetek csökkentésében. Ez a vitamin egy kitűnő antioxidáns, amely önmagában is oldja a szorongást, de C-vitaminnal kombinálva még hatásosabbnak bizonyult. A szorongás kialakulásának oka lehet az antioxidánsok alacsony szintje, így érdemes mindennap fogyasztani valamilyen antioxidáns vitamint.

A B-komplex-vitaminok is nagyon hasznosak az idegesség csökkentésére. Ezek a vitaminok részt vesznek a sejtek anyagcseréjében és alapvető tápanyagnak számítanak az agy számára, hiszen pozitívan hatnak annak működésére. Sok embernek alacsony a B-vitamin-szintje, ami miatt szorongásos tüneteket tapasztalhatnak.

D-vitamin napfény hatására termelődik a szervezetünkben, de télen logikus, hogy csak kevés napfényhez jutunk hozzá. Ez is lehet a magyarázata a téli depresszió kialakulásának. Télen mindenképpen pótolni szükséges ezt a vitamint, mivel nagyon jó szorongásoldó, és emellett még a csontok egészségét is biztosítani tudja.

A magnézium számos agyi funkcióban vesz részt, leginkább a stresszhormonokat szabályozza az agyban, ezért mindenképpen szükséges ennek az ásványi anyagnak a pótlásáról gondoskodni, ha alacsony a szintje.

A lizin egy aminosav, amely szintén csökkenti a neurotranszmitterekhez kapcsolódó szorongást. Kutatások igazolják, hogy a lizinszintje nagyon meghatározza az emberi hangulatot - ha alacsony, ez szorongáshoz vezet.

Egyes gyógynövények is oldani tudják a feszültséget. Ilyen például az ashwagandha, amelyet az ájurvédikus gyógyászat már régóta alkalmaz stressz csökkentésére. Ez a gyógynövény a szorongásos tünetek csökkentésében is kitüntetett szerepet játszik.

A magyar emberek kedvenc gyógynövénye a kamilla, talán nem véletlenül. Ez a gyógynövény is oldani tudja a szorongást. A kamillát nemcsak idegesség ellen vethetjük be, hanem a máj működését is elősegíthetjük, ha rendszeresen fogyasztjuk a gyógynövényből készült teát.

A Ginkgo biloba egy olyan gyógynövény, amely nagyon hasznos lehet a memória és a koncentráció javítására amellett, hogy a szorongás megszüntetésére is képes.

A szorongás tüneteit csökkenti a citromfű is. Ez a gyógynövény akkor a leghatásosabb, ha macskagyökérrel együtt kombináljuk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Ima az elesettért
  2020-09-18 21:33:48, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Jézus....
  2020-09-18 21:31:56, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Utunk...
  2020-09-18 21:29:57, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
A harmadik napon ...
  2020-09-18 21:28:42, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
A szeretet...
  2020-09-18 20:56:37, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 352 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 772
  • e Hét: 17439
  • e Hónap: 48925
  • e Év: 253626
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.