Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Tudni semmit...
  2020-11-03 22:51:43, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Valaki értem imádkozott...
  2020-11-03 22:46:57, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Istenem, ha ...
  2020-11-03 21:42:16, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Mária és a kis Jézus
  2020-11-03 21:41:05, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Élvezetes szabadidős programok télen is
  2020-11-03 21:37:26, kedd
 
  Az is természetes gyógymódnak számít, ha télen is értelmesen és hasznosan töltjük el a napjainkat, azaz odafigyelünk arra, hogy testileg regenerálódjunk és lelkileg feltöltődjünk, hiszen ezzel is segítjük a szervezetünket a felfrissülésben. A pihenés egyfajta gyógymód a szervezetünk számára. A cikkben bemutatunk néhány kinti és benti szabadidős programot, melyek kellemes kikapcsolódást nyújthatnak, amikor odakint tombol a hideg.

Attól még, hogy tél van, betervezhetünk kisebb túrát, kirándulást. Természetesen lényeges, hogy csúszásmentes bakancsban induljunk el otthonról és rétegesen öltözzünk fel. De nemcsak a meleg napokon lehet kirándulni, hanem télen is, hiszen ilyenkor is csodálatosan szép a természet, izgalmas az erdő, és még az is lehet, hogy madarakat és más állatokat is láthatunk az erdei sétánk során.

Ha otthon maradunk, sütögethetünk a konyhában. Készítsünk egészséges süteményeket! Ha eddig nem volt ideje különleges recepteket kipróbálni, akkor itt a remek alkalom, hogy kutakodjon kicsit az interneten különleges receptek után és remekeljen a konyhában. Minden hagyományos ételt el lehet készíteni egészséges változatban is, csak egy kis fantázia és kreativitás kell hozzá.

Csinosítsuk ki az otthonunkat! Ha már kivettünk egy szabadnapot, akkor kitakaríthatjuk, feldíszíthetjük a lakásunkat, de kényelmesen, nem kapkodva. Hallgassunk közben zenét, igyunk meg egy-egy csésze kávét vagy gyógyteát munka közben, azaz csak annyit és olyan tempóban dolgozzunk, hogy az ne munkának, hanem egy remek kikapcsolódásnak tűnjön.

Pihenjen, ne csináljon egész nap semmit! Pontosabban olyan dolgokba fogjon, amelyek feltöltik, kikapcsolják és jót tesznek a lelkének. Lehet ez olvasás vagy kötögetés, horgolás, festegetés, bármi, amitől jobban érzi magát. Néha jó kicsit kiszakadni a hétköznapok monotonitásából és olyasmivel foglalkozni, ami nem munka, hanem hobbi, szórakozás.

Milyen jólesik csak hátradőlni a kanapén és filmeket nézni. Miért ne pihenhetnénk néha egy-egy napot? Miért kell állandóan csak a feladatainkon agyalni és azokat végezni? Hogy a lelkiismeretünk megnyugodjon, készítsünk a filmnézéshez egészséges nassolnivalókat, például sült zöldségeket vagy zöldségekből készült chipset.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A stressz nem csak betegséget okoz
  2020-11-03 21:34:44, kedd
 
  A stressz mindenkire rossz hatással van. Sajnos a mai világunkban nem is olyan könnyű elkerülni a stresszt, az idegeskedést. Az emberek gyakran szembesülnek az élet nehézségeivel, ami bizony feszültséget vált ki. Ha azonban ez az állapot tartóssá válik, nagyon veszélyes lehet, hiszen nemcsak lelkileg visel meg bennünket, hanem testi panaszokat, fizikai fájdalmat, sőt akár krónikus betegségeket is okozhat. A cikkben bemutatjuk, hogy milyen egészségügyi problémákat, milyen lelki, mentális és fizikai betegségeket okozhat a stressz.

Ha nem is tudjuk elkerülni a stresszt, mindenképpen arra kell törekednünk, hogy valamilyen módon csökkentsük. De az is nagyon hasznos, ha elsajátítunk stresszkezelő technikákat.

Sokat segíthet az is, ha nem hajszoljuk agyon magunkat, ha van egy remek hobbink, barátaink és egy szerető családunk. A család egy olyan erős bázis lehet az életünkben, ami sok-sok nehézségen átsegíthet, ezért tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy jó viszonyt ápoljunk a családtagjainkkal, és kapcsolatainkat - minden emberi kapcsolatunkat - a szeretet határozza meg.

Most pedig lássuk, milyen problémákkal kell szembenéznünk, ha túl sokat stresszelünk. A stressz akár még szorongáshoz is vezethet. A szorongás már csak azért is veszélyes, mert alvásproblémákat okozhat, rányomhatja a bélyegét az egészségünkre, de még hangulatzavart is kiválthat. Nagyon lényeges, hogy csökkentsük a stresszt, mert a következményeként kialakuló szorongás hosszú távon fizikailag és lelkileg is megviselhet bennünket.

Ha sokat stresszelünk, úgy könnyedén depresszióssá válhatunk. Hiszen a problémák, a folytonos idegeskedés, az életben kialakult problémák azt sugallják, hogy az élet nem jó, nem szép. Viszont a depresszió nem szűnik csak úgy meg magától, mindenképpen kezelni szükséges, hiszen akár még súlyos gondolatok is megfordulhatnak a fejünkben, ha elhanyagoljuk a terápiát.

A stressz krónikus betegséget is okozhat, ilyen lehet például a szívbetegség vagy a magas vérnyomás, emellett megváltozhatnak az étkezési szokásaink, amelyek együttesen negatívan hatnak a szív egészségére.

Stressz hatására az immunrendszer gyengül, így kevésbé lesz ellenálló a betegségekkel és a fertőzésekkel szemben. Mindenképpen fontos, hogy a stressz csökkentésével és vitamindús étkezéssel tegyünk az egészségünk megőrzése érdekében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Koriander gyógyhatásairól
  2020-11-03 13:17:59, kedd
 
 



Manapság egyre többen használnak főzéshez, sütéshez és salátakészítéshez különféle fűszernövényeket. A koriander kicsit érdekes illattal és ízvilággal rendelkezik, mégis érdemes beilleszteni a mindennapjainkba, hiszen nagyon egészséges. Mutatjuk is, hogy milyen pozitív hatásai vannak.

A koriander őshazája a Földközi tenger vidékén található, a mediterrán étrend egyik fontos összetevője, mint ahogyan a rozmaring és a bazsalikom is. A koriandert már az ókori Görögországban és Rómában is előszeretettel fogyasztották és hittek a gyógyító erejében.

Ez a fűszernövény rendkívül gazdag antioxidánsokban, pontosabban polifenolokban, például kvercetinben, apigeninben, illetve kemferolban, de tápanyagokban, azaz vitaminokban és ásványi anyagokban is bővelkedik.

Milyen vitaminok találhatók meg a korianderben?
Leginkább B-, C- és K-vitamin, ásványi anyagok közül pedig főként kálium, kalcium, vas, mangánt és magnézium.

Kutatások sora igazolja, hogy a koriander antibakteriális, antiszeptikus és gombaellenes tulajdonságokkal is rendelkezik. Mivel polifenolokban és fenolsavakban is rendkívül gazdag, hozzájárulhat a reumás megbetegedések okozta duzzanatok mérsékléséhez is.

Ne utasítsuk el a koriandert csak azért, mert nem éppen kellemes az illata, hiszen számos pozitív hatással rendelkezik, melyek mind-mind az egészségünket szolgálják. Hozzájárul többek között az LDL-koleszterin-szint csökkentéséhez, és a vércukorszint szabályozásában is aktívan részt vesz.

Sokan szenvednek valamilyen emésztési zavartól. Nos, a koriander ezt a rendellenességet is remekül orvosolja, segíthet émelygés, rosszullét és hányinger esetén. Emellett akkor is hasznunkra lehet, ha puffadással küzdünk.

Idősebb korunkban egyre többféle látási rendellenességgel, szemet érintő betegséggel kell megküzdenünk. De megfelelő táplálkozással sokat tehetünk a látásunk megőrzése érdekében. A korianderrel kapcsolatban például bebizonyosodott, hogy segítséget nyújt a makula degeneráció kockázatának csökkentésében.

Mire jó még ez a fűszernövény?
A koriander hatásos lehet az ekcéma tüneteinek mérséklésében, a bőr gombás fertőzéseinek leküzdésében, illetve a száraz bőr problémáját is orvosolni tudja. Azonban csak óvatosan bánjunk vele, mivel allergiás reakciókat válthat ki, illetve az orbáncfűhöz hasonlatosan fényérzékenységet is okozhat.

A koriandert nagyon sok országban kedvelik, mivel pikáns ízt kölcsönöz az ételeknek. Ezt a fűszernövényt előszeretettel használja a kínai, az afrikai, az indiai és a mediterrán konyha egyaránt.

Milyen ételekhez illik a koriander?
Mindenféle babbal, tojással, hallal készült ételhez jól passzol, de szószokat, leveseket és salátákat is ízesíthetünk vele.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2020.10 2020. November 2020.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 692 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5552
  • e Hét: 22219
  • e Hónap: 53705
  • e Év: 258406
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.