Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Van-e élet a hálál után?
  2007-11-02 23:52:53, péntek
 
  Ma amikor megemlékeztünk halottainkról, gondoltunk-e arra, hogy van élet a halál után? A klinikai halál állapotából visszajöttek egy része megtapasztalta, hogy van. Több tízezernyi már a szeretet és Isten élményről szóló esetleírások száma. Az a néhány perc amelyről beszámolnak a visszajöttek, vajon folytatódik-e?

Karsay István: 1989-90 években történt egy motorbalesetem. Főútvonalon közlekedtem a belvárosban, a barátom lemaradva mögöttem jött. Egy lámpánál szokás szerint "kilőttem" és száguldottam az úton. Szerintem 80 km-es sebességgel mehettem, amikor jobbról egy zárt Zsuk típusú autó nem adott elsőbbséget és féktávolságon belül elém vágott. Érdekes módon utólag nem emlékeztem semmire, az egész olyan volt, mintha már a baleset előtt egy másodperccel nem lettem volna a testemben. Nem éreztem a csattanást, pedig belefejeltem az autó falába. Szerencsére volt rajtam bukósisak. A következő emlékem az volt, hogy a testem fölött lebegek. Láttam, ahogy a tömeg körbeállt és a mentősök szóltak nekik, hogy menjenek messzebb. Láttam, ahogy fölém hajolva valamit csináltak velem, gondolom élesztgettek, de eltakarták a testem. Ezzel szinte egyidőben halottam, hogy egy öreg néni imádkozik értem. Érdekes volt fentről szemlélni az eseményeket, de azt, hogy mennyi ideig tartott az egész, azt szinte nem is érzékeltem. A második emeleti ablakból is kihajolt egy ember, az volt a furcsa benne, hogy szinte derékig kilógott az ablakból és nem vette észre, hogy mellette vagyok.

A következő emlékem az az volt, hogy betesznek a mentőautóba és egy sötét helyre kerülök. A sötétben egy maghatározhatatlan kedves hang megszólalt: "nem jött el még a te időd. Ez egy véletlen baleset volt. Kelj fel, nincs semmi bajod, meg vagy gyógyulva".
A mentőautóban magamhoz tértem fel akartam ülni a hordágyon.

A halálközeli élményeket kultúránkban csupán egy kisebbség tartja valóságosnak, ám ez a kisebbség egyre népesebb. Egyre több az olyan tudósok száma is, akik úgy vélekednek, hogy ezek az élmények nem magyarázhatók meg teljesen az ő eszköztárukkal: kicsúszik a kezeik közül.

Maguk az élmények azonban kétségkívül valóságosak, és noha nincs köztük két teljesen egyforma, szinte mindegyikben találunk hasonló elemeket. A leggyakrabban említett momentumok a következők: saját test kívülről látása; sötétség vagy sötét alagút és az azt követő fény; az életről alkotott morális ítélet, olykor az életesemények részletes visszaidézésével, életfilmmel kísérve; békesség, öröm, megnyugvás; máskor az élet értelmének felismerése.

A tudat a lehető legritkábban csökkent vagy zavaros, sokkal inkább az éberség fokozódása jellemző - kivéve, ha az élmény átélője altató- vagy kábítószerek hatása alatt áll. Az élmény ezen kívül nem sokban függ a külső körülményektől: balesetek elszenvedői hasonlókat tapasztalnak, mint azok, akiknek a szíve infarktus vagy más betegség miatt áll meg. Egyetlen különbséggel: a hirtelen jött halálközelség, pl. közlekedési balesetek sokkal gyakrabban idézik elő az élet filmszerű lepergését. Ez általában visszafelé történik, és a személy hihetetlenül rövid idő alatt él át újra számos múltbeli eseményt, olyan élénkséggel, mintha csak ott lenne, miközben külső szemlélőként is látja magát és érzékeli viselkedését. Sok olyan "emlék" vagy apró részlet is felmerülhet, amelyet ő már elfelejtett - mások azonban esetleg emlékeznek rá...

A halálközeli élmény drámai hatással lehet a visszatértekre. A hatás elsősorban az addigi életút morális értékeléséből ered. Ez az értékelés sokszor csak a szándékokat veszi figyelembe, nem pedig a tettek látszólagos jóságát vagy rosszaságát. Lehet segíteni másokon önző szívvel és lehet törvényt sérteni tiszta szándékkal. A halálközeli élmény túlélői számára a külső, társadalmi megítélés elveszti jelentőségét. Ahogy a siker, a pénz és a presztízs sem számít többé. Semmi nem fontos, csak a szeretet, az emberi kapcsolatok - állítják szinte mindannyian.

Minden vallás az Istenhez vezető utat az emberi önzés, az ÉN vissszaszorításában jelöli meg. A halál pedig az Én visszaszorításánák legteljesebb formája. Isten ismeretéhez tehát képletesen vagy a valóságosan az Énünk halálával juthatunk el.
Ignácz Rózsa - a keletkutató Germánus Gyula felesége - leír egy esetet, amikor a jógi önhipnózissal/szuggesztióval megállítja a szívét.

Karsay István: Gyurcsok József regressziós hipnózist alkalmazott abban az időben gyógyításaihoz kísérletképpen. Sikerrel működött hipnózis alkalmazása. Ez emlékeim szerint 1997 évében lehetett, január havában. Baráti látogatáson voltam nála. Kipróbálta rajtam is a hipnózist. .. Mindenesetre a születésem körülményeiről olyan információkat mondott, amit csak én tudhattam egyedül. Ez visszaigazolásként megnyugtató volt a számomra. Utána következett egy érdekes dolog. Előrevitt az életembe, egy érdekes helyre kerültem.
Egy patak partján találtam magam. Én bal oldalon álltam, és sötét volt az én oldalamon. A másik oldalon egy gyönyörű aranyszínű köd volt, mást nem lehetett látni. Pár méterrel arrébb láttam egy HIDAT. Megkérdeztem Gyurcsok Józsefet, hogy rámehetek-e a Hidra. Azt válaszolta, hogy igen, de ne menjek át a Hídon. Ahogy ráléptem, egy különleges dolog történt velem. Teljesen súlytalan lettem (136 kg voltam akkor!), egy csodálatos boldogság érzés járt át és megéreztem valami megfoghatatlan csodálatos dolgot. A Híd közepéről áttekintve egy csodálatos szempárt láttam, amiből sugárzott a melegség és valami megfoghatatlan érzés járt át. Gyurcsok József rám szólt, hogy ne menjek tovább, de nem hallgattam rá és elindultam a Hídon, nem volt kedvem visszafordulni. Erre hangosan rám kiabált, hogy azonnal jöjjek vissza! Bánatos és fájó szívvel, de engedelmeskedtem neki és visszajöttem. Mikor leléptem a Hídról újra éreztem a testem, visszakerültem a valós világba.
Utána kiértékeltük a helyzetet. Kiderült, hogy az életet és a halált elválasztó Hídon voltam. Ezért éreztem ezt a különleges érzést. Mellettem volt a gyermekem és érdekes módon még hozzá sem akartam visszatérni. A többiek, akik nézték a hipnózist később elmesélték, hogy szinte nem is lélegeztem, azt hitték, hogy meghaltam. Gyurcsok József elmesélte, hogy a Hídra történő progressziós előrevezetést meg tudta csinálni, de ha a Hídon átmentem volna, már nem tudott volna visszahozni! Ezért kiabált rám. Utána napokig lelki beteg voltam, mert olyan jó érzés volt ott lenni, hogy szinte bántam, hogy visszajöttem. Később elmúlt ez az érzés, de minden halálfélelem megszűnt bennem. Azóta teljesen máshogy látom a világot!

Hipotézis Jézusról: Jézus az Emberfia halálközeli élményben ismerte meg Istent és a szeretetet. Ha ebben a megközelítésben olvassuk az Újszövetséget így is minden érthető. Sőt, nekem ebben a megközelítésben még jobban is érthető. Sőt, az hogy Jézus Isten fia nekem így érthető igazán.
Néhány példa:
Jn 7,29
Én ismerem őt, mert tőle vagyok, és ő küldött engem.

Jn 7,33
Akkor Jézus így szólt: Még egy kevés ideig veletek vagyok, aztán elmegyek ahhoz, aki küldött engem.
Jn 7,34
Keresni fogtok engem, de nem találtok, és ahol én vagyok, oda ti nem jöhettek.«

Jn 12,44
Jézus pedig felkiáltott, és így szólt: Aki hisz bennem, nem bennem hisz, hanem abban, aki küldött engem.
Jn 12,45
És aki engem lát, azt látja, aki küldött engem.
Jn 12,46
Azért jöttem a világba, hogy világosság legyek, hogy mindaz, aki hisz bennem, sötétségben ne maradjon.
Jn 12,47
Ha pedig valaki hallja az én igéimet, de nem tartja meg, azt nem ítélem el. Mert nem azért jöttem, hogy a világot elítéljem, hanem hogy megmentsem a világot.
Jn 12,48
Van, aki megítélje azt, aki megvet engem, és nem fogadja el igéimet: az ige, amelyet szóltam, az ítéli el őt az utolsó napon.
Jn 12,49
Mert nem magamtól beszéltem, hanem aki küldött engem, az Atya, ő parancsolta meg nekem, hogy mit mondjak és mit beszéljek.
Jn 12,50
Tudom, hogy az ő parancsa örök élet. Amit tehát én beszélek, úgy mondom el, ahogy az Atya mondta nekem.«

Máté 11,27
Atyám mindent átadott nekem, és senki sem ismeri a Fiút, csak az Atya, s az Atyát sem ismeri senki, csak a Fiú, és az akinek a Fiú kinyilatkoztatja.

Ágoston, az ÚDK Markion csoport tagja

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyertya
  2007-11-02 22:51:11, péntek
 
  http://www.freeweb.hu/mjd/gyertya/gyertya.php

Mivel nagyon sok a látogatója a lapnak ezért nagy türelemmel kell lenni míg
betölti.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emlék, mely nem fakult
  2007-11-02 22:46:05, péntek
 
  Magyar Ari



Emlék, mely nem fakult…





Visszatér a múlt…

álmaimban éjszaka…

Emlék, mely nem fakult,

sot, élénkebb, mint valaha…



Kutyák sem csaholtak…

bár idegenek döngették ablakom…

Éji kísértet is megdermedt…

s csak a szívverésem hallhatom…



Deres csizmák dobbantak

a hideg szoba padlóján…

Kifele…szólt a pufajkás…

s kilökött bennünket

a lakásunk ajtaján…



Semmi remény, semmi csillag…

felettünk nem ragyogott…

félelemtol botorkálva…

léptünk, mint mennydörgés a hideg éjben…

oly erovel kopogott…



ez a kopogás riaszt fel…

rémálmaimban… gyakran még…

mindörökös félelemmel…

pedig rég volt…nagyon rég…



Minden elmúlik egyszer…

Szerelem, barátság megkopik…

De a félelem…az megmarad…

most már tudom…a halálomig….!







Pesthidegkút, 2007.11.02.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogy találkozunk
  2007-11-02 22:43:30, péntek
 
  Magyar Ari



Hogy találkozunk…



Megbénult szívem fájdalom nélkül

szememben könnycsepp sem csillogott..

a jövomet sem láttam nálad nélkül…

azt hittem, veled az élet is itt hagyott…



Ma már látom…hogy az élet

megállíthatatlanul megy tovább..

Míg egyszer én is a végére érek…

Itt hagyom lelkem porhüvely otthonát…



Hogy találkozunk újra…semmi kétség…

Hogy együtt leszünk…abban biztos vagyok…

Szívfájdalom és könnyek nélkül, együtt…

S boldogan ragyognak ránk a csillagok…


Pesthidegkút, 2007.11.02.
találkozunk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Saját pártja buktatja meg?
  2007-11-02 22:31:29, péntek
 
  Frankfurter Allgemeine Zeitung: "Gyurcsányt saját pártja buktathatja meg"

Gyurcsány Ferenc magyar szocialista pártelnök és kormányfő helyzetével
foglalkozik pénteki kommentárjában a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). A
Gyurcsány csillaga hanyatlik című elemzés alcímében azt írja: a magyar
pártelnök-kormányfőt saját pártja buktathatja meg.

A miniszterelnök tavaly késő nyári, botrányt kiváltó beszéde lépten-nyomon
üldözi őt - írja bevezetőjében a cikkíró, Reinhard Olt. Ezzel összefüggésben
beszámol az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulója idején lezajlott
tömeggyűlésekről, illetve véres összetűzésekről, majd hozzáteszi: a beszéd
hozzájárult a szélsőjobboldal radikalizálódásához, a múlt szellemének
újjáéledéséhez. A tüntetések idén októberben is megismétlődtek, bár az
erőszakos cselekményeket ezúttal sikerült kordában tartani, ami nem
utolsósorban azoknak a biztonsági erőknek köszönhető, amelyek egy évvel
ezelőtt dicstelen szerepet töltöttek be.

A FAZ kommentárja szerint a tényleges nyugalom azonban aligha tér vissza.
Ehhez ugyanis a magyar társadalom túlságosan is megosztott. Novemberre
sztrájkok várhatók, néhány szakszervezet többnapos munkabeszüntetést
jelentett be. Az ellenzéknek könnyű dolga van. A jószerint az egykori
kormányfő, Orbán Viktor vezette polgári szövetség, a Fidesz által indított
szüntelen támadásokhoz bőségesen adódik elfogadható ok. Orbán eltökélt
szándéka, hogy a Gyurcsány vezette szocialisták és a Kóka által irányított
szabaddemokraták által 2006-ban szerzett kormányzati mandátumot lerövidítse.
Ugyanakkor szemmel láthatóan felhagyott azzal az elmúlt évben kijelölt
úttal, hogy a kormány lemondását az utcán kényszerítse ki. A jelek szerint
most a pártja által kezdeményezett referendumokkal igyekszik a
kormányszövetséget térdre kényszeríteni - írja Reinhard Olt, hozzátéve:
amennyiben az előreláthatóan 2008 tavaszán tartandó népszavazáson a többség
elutasítja a kormány kezdeményezéseit, a kormányzat által bevezetett
reformok részben érvénytelenné válhatnak, ami a kabinet cselekvőképességét
kérdőjelezheti meg.

A szocialisták Gyurcsány tavalyi beszéde óta nem képesek elmozdulni a
népszerűségi mélypontról - számol be a lap. A miniszterelnök
"tántoríthatatlanul a merész, de népszerűtlen reformok útján" kíván tovább
haladni. Ennek kapcsán Reinhard Olt utalt arra, hogy a társadalommal való
párbeszéd elmaradása ezt az utat még inkább megnehezítette számára, amihez
még kínos korrupciós ügyek is párosultak. S mindez árt a baloldal, illetve
vezetői hitelképességének.

A cikkíró ennek kapcsán hangsúlyozza: "Gyurcsány széke jelentősen inog, még
ha egyelőre nem is lehet látni, hogy ki válthatja őt. A szocialista kormány
ezzel összefüggésben még várhat a 2009-ben esedékes európai parlamenti
választásokig, de korábban is cselekedhet, amennyiben a "Zuschlag-ügy" még
kínosabbá válik, vagy az Orbán által szervezett népszavazás eredménye
"katasztrófával" járna Gyurcsány számára. Az általa, egyfajta
előremenekülésként bejelentett "köztisztasági csomagot" pedig sem saját
pártjának képviselői, sem a koalíciós partner nem támogatta.

A lap beszámol arról, hogy az SZDSZ már most "zúgolódik" Gyurcsány miatt, s
kételkedik abban, hogy lehetséges lenne a koalíció győzelme Gyurcsánnyal az
élen a soron következő parlamenti választásokon.

Ugyanakkor szocialista körökben is egyre többen utalnak arra a mondásra,
hogy "jobb a fájdalmas vég, mint a vég nélküli fájdalom." A tudósító
értelmezése szerint Gyurcsány csillagának hanyatlására egyértelműen utalt a
Népszava című lapban Kiss Péter. A kancelláriaminiszter mellett
természetesen más nevek is elhangzanak esetleges örökösként: a lap Szekeres
Imrét, Lendvai Ildikót, valamint Szili Katalint említi. Megtörténhet tehát
az is, hogy nem a Fidesz elnöke buktatja meg Gyurcsányt, hitelképességének
elvitatásával, hanem a szocialista párt különböző szárnyainak megállapodása.


origo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Találkozó nov. 10-én
  2007-11-02 22:29:05, péntek
 
  Egészségügyben dolgozók találkozója
www.igen.hu 2007. november 1.

2007. november 10-én, szombaton a Központi Szeminárium dísztermében
(Budapest, V. Papnövelde utca 7.) tartja az egészségügyben dolgozók országos
találkozóját
a katolikus Karitasz.

"Sokan vagyunk, akik segítjük a betegeket, de nem biztos, hogy ismerjük
egymást.
Most, amikor a magyar egészségügy nehéz helyzetben van, különösen fontos a
szolgálatunk.
Segíthet a betegeken, erőt kaphatunk, ha jobban megismerkedünk egymással, a
különböző
lehetőségekkel, tevékenységekkel.
Meghívásunk azoknak szól, akik a betegeket szolgálják az egyházban:
önkéntesként, szerzetesként vagy világiként, intézményes keretben vagy azon
kívül, illetve bármi egyéb módon"
- írja a rendezvény meghívója.

Program:

11:00 óra
Megnyitó
dr. Beer Miklós váci megyés püspök
a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia
Egészségügyi Bizottsága elnöke

11:15
Kórházlelkészi Szolgálat a Váci Egyházmegyében
dr. Faragó Artúr kórházlelkész, a Váci Egyházmegyei
Kórházlelkészi Szolgálat vezetője

11:50
Sürgősségi kórházlelkészi ellátás
az Esztergom-Budapesti Egyházmegyében
Janig Péter esztergom-budapesti kórházlelkész

12:30
Mentőszolgálat kizárólag önkéntesekkel
dr. Horváth Tamás főorvos
a Máltai Mentőszolgálat vezetője

13:00 ebédszünet

13:30
Beteglátogató csoportok tapasztalatai

Mizsei Sándorné - plébániai karitász csoport
Kazincbarcika, Egri Főegyházmegye

dr. Felföldi Éva - kamilliánus család
Esztergom
Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

14:15 Hozzászólások, plénum

15:00 Zárszó

További információk:
www.karitasz.hu.
Programfelelős:
Lovassy Attila
Telefon: (1)3720910
Drótposta:
office@caritas.org.hu

(Forrás: VPA Hírporta)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezer éves ifjú
  2007-11-02 22:25:46, péntek
 
  Szent Imrére emlékeznek Székesfehérvárott
www.igen.hu 2007. november 1.

2007. november 5-én, Szent Imre születésének 1000. évében, szentté
avatásához kötődő ünnepnapján a székesfehérvári Egyházmegyei Múzeummal közös
épületben található Szent Imre-templom
(Barátok temploma) - Szent Imre kultuszának a középkor óta hagyományos
központja - éjfélig tart nyitva.

Reggel 8 órakor énekes szentmise lesz, 9 órakor pedig Spányi Antal
megyéspüspök atya
celebrál ünnepi szentmisét a székesfehérvári Szent Imre Katolikus Általános
Iskola és Óvoda
tanárainak és diákjainak, valamint az egyházmegye többi katolikus iskolái
küldöttségeinek részvételével.

10 órától fél 1-ig a templom a katolikus iskolák találkozójának keretében
szervezett vetélkedő egyik helyszíne lesz.

A délután folyamán a nyitva tartó templomban imádságra van lehetőség, az
érdeklődőknek pedig idegenvezetőink szívesen bemutatják a templom értékeit
és tradícióját.

19.00 órakor ünnepi hangverseny keretében Mozart Requiemjét adják elő

az Operaház szólistái,
az Alba Regia Szimfonikus Zenekar,
a Primavera Kórus és
az Alba Regia Vegyeskar.

A koncertre belépőjegyek a Színház jegyirodájában és a helyszínen is
vásárolhatók.

21 órától éjfélig pedig fiatalok közreműködésével az "Ezer éves ifjú" című
program következik zenével,
énekekkel, felolvasással, egy mindenki számára nyitott, otthonos templomi
légkör megteremtésével
(erre, mint a koncerten kívül az összes többi programra is a belépés
természetesen ingyenes).
A délutánhoz hasonlóan ez idő alatt is meg lehet ismerkedni a templom
értékeivel.
A nap során a helyszínen engedményesen vásárolható meg a templom kiadásában
megjelent, szintén
"Az ezer éves ifjú" címet viselő tanulmánykötet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit tegyünk?
  2007-11-02 21:50:09, péntek
 
  ,,Adjon az Isten! Ez mind szép és jó, de mely apró és mindennapos lépéssekkel valósíthatók meg minél előbb e célok. Már most is nagyon késő van, a helyzet egyre súlyosabb és kilátástalanabb az ellenfél hatalmas, erős, gazdag és ravasz. Fondorlatos, mint a mesebeli róka. Mit tegyünk, hogy összefogjuk a széthúzó és elbutított magyarság tömegeit ill. e nemzetmentő gondolatok célja felé fordítsuk, és tettekre sarkalljuk a tömeget? A jelen haldoklik, a jövő elvetél, ha sürgősen nem változik a helyzet a visszájára!
Elnézést, de tanácstalan vagyok, és rettenetesen aggódom 4 leányom jövője, illetve a nemzetem sorsa felöl.
Szebb jövőt! Utczás Gábor"

Többen reagáltak a mai nemzeti radikalizmus ismérveinek, elveinek, céljainak taglalásával foglalkozó elemzésemre. Köztük, ez a levél, Utczás Gábor bajtársunktól. A benne foglalt kérdésre adott válaszom szélesebb nyilvánosság előtt fogalmazom meg.

Azt gondolom, hogy az ,,ellenfél", vagyis a kormánykoalíció, és kormányuk, élén a sérültelméjű, személyiségzavaros miniszterelnökkel korántsem oly veszedelmes, és legyőzhetetlen, mint e levélben áll. Hatalma, ereje csak időszakos. Véges. Legkésőbb a választásokon semmivé lesz. Igaz: ravasz, fondorlatos, és aljas, gátlástalan. Ám ezeket a rossz tulajdonságait, már jól látja mindenki. Népszerűsége azért hanyatlott a mélypontra, ahonnan számára már nincs visszaút.
Magukat kordonok mögé zárva, elszakadtak a néptől, hatalmuk megrendült. Egyedül maradtak, elvesztették a bizalmat. Ezért acsarkodnak. Megvadultak, és azonnal harapnak, ha módjukban áll. Mint a sarokbaszorított veszett kutya.

Ezért, és a nehéz helyzet miatt is, amibe sodorták az országot, nekünk nemzeti radikálisoknak, bátor hazafiaknak, forradalmároknak két vonatkozásban is vannak napi, mindennapi teendőink.
AZ EGYIK TERÜLET AZ UTCA.
Folyamatos, vég nélkül ismétlődő tüntetésekkel, a hídblokádhoz hasonló, bénító akciókkal kell a hatalmat frusztrálnunk. Láttatni kell országgal, világgal, hogy itt rendetlenség, káosz, anarchia van, és a hatalom ezzel szemben, minden rendfenntartó erejével együtt, tehetetlen.
Remény sincs arra, hogy ennek vége legyen, addig, amíg ez az aljas hatalom a nyakunkon van.
Olyan kormány, olyan miniszterelnök senkinek nem kell, akinek tevékenysége közutálatot okoz, és állandó zavargások, elégedetlenség, zűrzavar kíséri országlását.
Sem a magyar embernek, sem Európának nincs szüksége rájuk.

Nem vagyunk többen pár ezer bátor harcosnál. De százezernyi, tömeg, milliónyi nehéz helyzetben levő ember szimpatizál velünk.
A feladatra ELEGEN VAGYUNK. Ezt kell tehát tennünk egymás után ismétlődő véget nem érő akciókkal. Ravaszul, fondorlatosan, mint a mesebeli róka.
Ezek a csaták vezethetnek el oda, hogy a kormány, hivatali idejének kitöltése előtt megbukjon. Ez talán nem látszik valószínűnek, pedig eddigi folyamatos demonstrációink, jelentősen hozzájárultak a hatalom helyzetének gyengüléséhez. Igenis lehet itt eredmény, ha még fokozni is tudjuk a tempót. Ez esetben követeléseink nem lesznek kevesebbek, mint a teljes rendszerváltás. A jelenlegi, működésképtelen politikai berendezkedés felszámolása.


A MÁSIK TERÜLET A POLITIKAI FELKÉSZÜLÉS.


Ha a kormányzat, tudatában annak, hogy a felelősségrevonás bekövetkezését csak a hatalomba való görcsös kapaszkodással odázhatja el, ideig-óráig, és megrendülten bár, de eltántorog a választásokig, akkor nekünk, nemzeti radikálisoknak készen kell állnunk a megmérettetésre. A CÉL A PARLAMENTBE JUTÁS.
Ekkor, sajnos, be kell látnunk, hogy az utca eszközeivel nem volt erőnk a jelen viszonyokat megváltoztatni, tehát azokhoz nekünk kell alkalmazkodni, és az adott lehetőségeket kell kihasználnunk. Erre már most készülnünk kell.

A nemzeti radikális pártoknak, szervezeteknek össze kell fognia. Egységes választási formációt kell kialakítania. Meg kell találnunk, ki kell nevelnünk az alkalmas embereket, akik megfelelő színvonalon tudják majd képviselni a nemzeti radikális eszmeiséget, és célkitűzéseket. Magunk mellé kell állítani az értelmiség azon részét, amely azonosulni tud törekvéseinkkel. Szakértőinknek gyorsan meg kell alkotni programunkat, amely egyrészt választási program, de egyben konkrét, számonkérhető válságkezelő, rendszerváltó és jövőépítő program is.

Most, hogy - bár butították őket - mégis jelentős tömegek ábrándultak ki a parlamenti pártokból, s szavaznának egy új nemzeti erőre, ha lenne, soha nem látott esély nyílt meg számunkra, és csakis rajtunk múlik, hogy képesek leszünk e élni e lehetőséggel.

Tudom, hogy képesek vagyunk erre. Tehát: ADJON ISTEN, SZEBB JÖVŐT

Nemzettel a Hazáért Összefogás Közössége
Vass István
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyűlöletbeszéd...
  2007-11-02 15:15:11, péntek
 
  Gyűlöletbeszéd: megszavazták a törvénymódosítást - 2007.10.29
Elfogadta hétfőn az Országgyűlés a gyűlöletbeszéddel kapcsolatos törvénymódosítást. A Polgári Törvénykönyvet (Ptk.) egészítették ki ide vonatkozó részekkel.


A személyhez fűződő jog megsértésének számít ezentúl, ha valaki "faji hovatartozásra, nemzeti vagy etnikai kisebbséghez való tartozásra, vallási vagy világnézeti meggyőződésre, szexuális irányultságra, nemi identitásra" tesz nyilvános "sértő megnyilvánulást". Jogi lépéseket lehet tenni akkor is, ha nem személy szerint ér valakit atrocitás, hanem általában azt a kisebbséget, amelyhez tartozónak vallja magát az illető.

Ha valaki nem akar személyesen bíróságra menni, a módosítás megengedi, hogy civil szervezetek kezdeményezzenek bírósági eljárást, igaz - ekkor a megítélt a kártérítést csak közhasznú célra lehet fordítani a sértett közösség érdekében, tehát sem a sértett, sem a képviseletet ellátó civil szervezet nem kaphatja meg.

Az eredeti javaslatot az Országgyűlés emberi jogi bizottsága kiegészítette azzal, hogy a törvényben meghatározott esetekben a jogsértéstől számított 90 napon belül indítható kereset, utána már nem.
A módosítással értelmezési problémát hárítanak el, amely eddig megakadályozhatta a gyűlöletbeszéd elleni eredményes fellépést. A módosítás nem visszamenőleges hatályú, tehát korábbi jogsértéseknél nem lehet alkalmazni.

A javaslatot a képviselők 184 igen, 131 nem szavazata mellett fogadta el hétfőn az Országgyűlés, 11-en tartózkodtak.

(FH)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nov. 7-én kerekasztal-megbeszé
  2007-11-02 14:37:30, péntek
 
  November 7-én 16 órakor Kerekasztal munkamegbeszélést tartunk a MÁV Kórház VI. emeleti
rendelőjében Bp. VI. ker. Podmaniczky utca
109. VI. emelet.

Javasolt napirenden:
- a szakszervezetek nov. 10-i bp-i tömegdemonstrációjában való részvételünk a TB privatizálása
ellen.
- a Szociális Kerekasztal részvételének kérdése a II Magyar Szociális Fórumon.
- az október 27-én megrendezett 56-os konferencia értékelése és utóélete.
- Témajavaslatok a malmői Európai Szociális Fórumra.

Tisztelettel meghívom Önt, szervezetének képviseletében, ill. tettre kész magánszemélyként.

(simó)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2007.10 2007. November 2007.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 250 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 629
  • e Hét: 4157
  • e Hónap: 12761
  • e Év: 48702
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.