|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 15
|
|
|
|
2019-01-26 23:30:30, szombat
|
|
|
A fahéj növényből kétféle illóolajat vonnak ki. Az egyik a levélből, a másik a kéregből készül. A fahéjlevélből kinyert olaj finomabb, kevésbé irritatív hatású, mint a kéregből kinyert olaj.
Hatásai röviden: parazitaölő, emésztésjavító, kedélyállapot javító, zsírégető
Terápiás hatások:
Fájdalomcsillapító, antibakteriális, gombaölő, antiszeptikus, görcsoldó, antivirális, afrodiziákum, összehúzó, szélhajtó, emésztést segítő, menstruációt serkentő, bőrizgató, féregölő, stimuláns, gyomorserkentő.
Fontosabb terápiás alkalmazási területek
Keringési rendszer - levél: renyhe keringés, testhőmérsékletet emeli.
Emésztőrendszer - kéreg: az emésztőrendszer akut bakteriális fertőzéseire6, bélgyulladás, hasmenés, dyspepsia (emésztési zavarok), bélgázok, bélrendszeri fertőzések, gyenge emésztés, bélféreg.
légzőrendszer - levél: megfázás, influenza, bronchitis.
légzőrendszer - levél v. kéreg: akut felső légúti fertőzések.
Váz- és izomrendszer - levél: reuma, izomgörcsök, izomfájdalmak.
Idegrendszer - levél: gyengeség, idegi kimerültség, ájulás, idegzsába.
Szaporodási- és hormonrendszer - levél: abnormálisan erős menstruáció, fájdalmas menstruáció, impotencia, frigiditás.
bőr - levél: tetvek Pszichés és érzelmi panaszok - levél v. kéreg: kimerültség esetén stimuláló, gyengeség és depresszió.
Az immunrendszer stimulánsa, vírusos és fertőző betegségek hatékony megelőzésére és az ellenük való védekezésre potpourriban és gyógynövényzsákocskákban molyok ellen.
- A karmelitavíz egyik összetevője.
- Az indiai és arab konyha húsételekben használja rothadást okozó baktériumok ellen.
- A C. zeylanicum fontos eugenolforrás. A kéregből készített tinktúrát, szirupot és hidrolátumot szélhajtó tulajdonságai miatt gyógyszeripari készítményekben használják. Az élelmiszeripar ízesítőszerként használja ételekben és italokban, parfümökben a fás-orientális illatok komponálásánál keverik
FONTOS:
- A fahéj irritálhatja, megégetheti a bőrt! Csak 1%-os hígításban és bizonyos területeken, bizonyos mértékben használjuk! Ezt vegyük figyelembe a cellulitisz kezelésénél, zsírégetésnél is! (De ahogy az elején is írtam, a fahéjlevél olaj jobb, mint a kéregolaj!
- Biztonsági adatok
- Bőrön történő (hígítatlan) alkalmazását kerüljük, erősen irritáló. Esetlegesen szenzibilizáló.
- A fahéj kéreg illóolajának használata terhesség alatt kerülendő.
- Bőr- és nyálkahártyairritáns, fürdővízbe ne használjuk.
- A fahéj leveléből kinyert illóolaj kevésbé irritáló hatású, ezért inkább azt használjuk..
- A fahéjkéreg illóolaját külsőleg nem javasolt használni.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Fűben fában.... |
|
|
|
|
|
2019-01-26 23:16:01, szombat
|
|
|
Bizonyos gyógynövények és illóolajak hajhullás elleni hatóanyagokat tartalmaznak, melyekből természetes hajnövesztők készíthetők házilag.
1. Ricinusolaj (növényi olaj)
A ricinus növény olaja az egyik legrégebben ismert és talán leghatékonyabb hajnövesztő szer, mely nemcsak a haj növekedését serkenti, hanem tápláló, regeneráló hatású is. Ricinusolaj gyógyszertárban és bioboltokban kapható.
Elkészítése: A ricinusolaj egy sűrű állagú olaj, ezért érdemes fele-fele arányban higítani kókusz vagy olíva olajjal is. A sűrű állaga ellenére a ricinusolaj önmagában is használható. Vigyük fel a száraz hajra az olajat, és jól masszírozzuk a fejbőrbe. Csavarjuk a hajat egy törölközőbe és várjunk fél-egy órát, majd a megszokott módon mossunk hajat.
2. Csalán
A csalán nélkülözhetetlen gyógynövény a hajnövesztő házi patikánkban, melynek főzete beindítja a hajnövekedést és erősíti a hajszálakat.
Elkészítése: 200 g csalánlevelet dobjunk bele fél liter vízbe, majd lefedve hagyjuk állni 10-20 percig. Hajmosás után öblítsük le vele a hajunkat és masszírozzuk a fejbőrbe, majd mielőtt lemosnánk, fél órára csavarjuk törölközőbe a hajunkat.
3. Rozmaring illóolaj
A rozmaring hajnövekedést serkentő tulajdonságát már rég felfedezték, ráadásul általa nem csak csökken a hajvesztés, de a növekedése is felgyorsul, valamint a tincsek erősebbek és csillogóbbak is lesznek.
Elkészítése: csalánteához adjunk hozzá egy kis zsályát, majd az így kapott főzetbe cseppentsünk 5-10 csepp rozmaring illóolajat, és azzal öblítsük le a hajunkat!
Rozmaringos hajpakolás: Keverj össze fél csésze mézet, ¼ csésze olívaolajat, majd adj hozzá 5-6 csepp rozmaring illóolajat. Nedvesítsd be a hajadat, majd oszlasd el egyenletesen a fejbőrödön és a tincseken a hajpakolást. Hagyd a készítményt 20-30 percig hatni, majd öblítsd le tiszta vízzel. Végezetül mosd meg a hajadat a szokásos módon samponnal.
4. Diólevél főzete
A diólevél főzet a korpásodás és a hajhullás hatékony ellenszere, használata megállítja a hajhullást és felgyorsítja a hajnövekedés.
Elkészítése: három gramm diólevelet forrázz le két deciliter vízzel, tíz percig hagyd állni, majd szűrd le. Hajmosás után ezzel a főzettel masszírozd át a fejbőrödet, majd tíz perc elteltével öblítsd le a hajadat tiszta vízzel.
5. Almaecet
Az almaecetet már az ókorban csodaszerként tartották számon, sokoldalú felhasználhatósága és jótékony hatása miatt.
Elkészítése: 1 deciliter vízhez adj hozzá 1 deciliter almaecetet. Erős hajhullás esetén minden hajmosás után öblítsük le a hajunkat vagy dörzsöljük a fejbőrünket almaecetes vízzel.
6. Aloe Vera
Az Aloe Vera korpásodás, hajhullás esetén is eredményesnek bizonyul, mivel amellett, hogy gombaölő (a korpát gyakran gomba okozza), visszaállítja a hajas fejbőr Ph-ját, fokozza a vérkeringést és extra tápanyagot szolgáltat a hajhagymáknak.
Elkészítése: az Aloe Vera gélt masszírozzuk a fejbőrbe. Hagyjuk állni fél órát, majd öblítsük le.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Bőr,haj,köröm |
|
|
|
|
|
2019-01-26 23:12:58, szombat
|
|
|
A legfontosabb vitaminok és ásványi anyagok hajhullás ellen :
A hajhullás legfőbb okai között szerepel a vashiány, a stressz, a drasztikus diéták, antibiotikumos kezelések illetve a pajzsmirigy problémák.
Az egészséges haj növekedéséhez szükséges tápanyagok hiánya hajhullást okoz. Fehérjék, vitaminok és nyomelemek, ezek az egészséges haj építőanyagai. A koplalás, a hiányos táplálkozás, a vashiány, a túlzott só és cukorfogyasztás, jódhiány és az ebből adódó pajzsmirigy alulműködés, az A, B, H (biotin) vitaminok hiánya, a fehérjeszegény diéták, illetve az antibiotikum kezelések következtében a hajszálak elvékonyodnak, és megindul a hajhullás. Emellett a szorongás, a stressz is nagymértékben hozzájárul a hajhulláshoz.
Fehérje - a haj legfőbb alkotóeleme
A haj fő alkotórésze a keratin: 97%-át keratin alkotja, a maradék 3% víz. A keratin túlnyomórészt a sejekt alapanyagát adó fehérjéből épül fel. A fehérjedús táplálkozás tehát nélkülözhetetlen ahhoz, hogy hajunk erős legyen.
Legegyszerűbben szárnyasok, tengeri halak, tojás és tejtermékek fogyasztásával juthatunk fehérjéhez, de a növényi fehérjék, mint a zabpehely, köles, lencse, kukorica, gomba, bab, diófélék, mandula, csicseriborsó, tökmag, vagy a napraforgómag is épp oly értékesek, mint az állati fehérjék, ha megfelelően kombináljuk őket egymással. Az indiánok gabonája, a kinoa teljes értékű fehérjének számít, mivel tartalmazza mind a 9 esszenciális aminósavat, melyet az emberi szervezet nem tud előállítani.
A legfontosabb hajnövesztő vitaminok
B-vitaminok
Erősítik és táplálják a hajat, szabályozzák a faggyútermelést, és aktiválják a hajhagyma anyagcsere-folyamatait. Segítenek a gyulladások kivédésében, egészségesen tartják a fejbőrt. Sok B-vitamin van a halban, a lencsében, tojássárgájában, a diófélékben, a teljes kiőrlésű gabonafélékben, a mogyoróban, hüvelyesekben. A napraforgómag az összes B-vitamint tartalmazza magas koncentrációban, ezért hajhullás esetén érdemes rendszeresen fogyasztani.
A-vitamin
A bőr és a hajszálak fejlődésében játszik fontos szerepet. Biztosítja a megfelelő ütemű hajnövekedést, hatására a haj sima és bársonyos lesz. Az A-vitamin legfontosabb forrásai a tojássárgája, tengeri halak, vaj, margarin, illetve a szervezet a béta-karotint tartalmazó zöldségekből és gyümölcsökből, mint a kaliforniai paprika, sárgarépa, spenót, sütőtök, sárgabarack is képes előállítani A-vitamint.
H-vitamin (biotin)
A H-vitamin, vagy biotin a neve ellenére a B-vitamin család egyik tagja, melynek hiánya felelős az idő előtti kopaszodásért. A H-vitamin hiánya töredezetté teszi a hajat és sok esetben foltokban hulló haj tüneteit okozza, ezen kívül felgyorsítja az őszülést is. Legfontosabb forrásai a mogyoró, mandula, tojássárgája, gomba és a diófélék.
C-vitamin
A C-vitamin antioxidánsként védi a sejteket, növeli a haj ellenálló képességét és segíti a vas felszívódását, mely a haj egyik fontos építőeleme. A legtöbb C-vitamint a citrusfélékben (citrom, narancs, grépfrút), a paprikában, eperben, kiviben, a csipkebogyóban, a káposztában, karfiolban, cukkiniben és gesztenyében található.
...és a legfontosabb ásványi anyagok:
A vitaminok mellett néhány fontos ásványi anyagra is szüksége van a szervezetnek ahhoz, hogy egészséges legyen a hajunk és megfelelő legyen a hajnövekedés.
Vas
A vashiány az egyik leggyakoribb oka a hajhullásnak. Legjobb természetes forrásai között szerepel a mák, szezámmag, kesudió, lencse, spenót, tojás.
Jód
Ha kevés a jód a szervezetben, akkor nem tudja a pajzsmirigy kellően ellátni a hormontermelő feladatát, ezáltal pajzsmirigy alulműködés alakulhat ki. A jódhiány többek között hajhullást, kihagyó emlékezetet, fáradékonyságot, összpontosítási nehézséget, testsúly problémákat okozhat. Legjobb forrásai a tengeri halak, illetve a himalájai kristálysó, tej, áfonya, joghurt, eper, burgonya. A gyógyszertárakban és Herbáriákban is kapható Jódaqua jódos gyógyvíz (mely különleges összetétele miatt magyar természeti kincsnek számít) szintén jó megoldás a jód pótlására.
Szelén
Hiánya esetén gyengül az immunrendszer, gyakorivá válnak a fertőzések, hullik, illetve lassan nő a haj. A legjobb szelénforrás a brazildió, hiszen már napi 1-2 brazil dió fedezi a napi szelénszükségletet. A brazildión kívül a zabpehely, kesudió, a teljes kiőrlésű búzakenyér és a napraforgómag is nagy mennyiségben tartalmaz szelént.
Cink
A cink az anyagcsere nélkülözhetetlen alkotója, több mint 200 féle enzim alkotója. Fontos a bőr és haj egészségének megőrzésében, hiánya esetén elvékonyodik és hullik a haj. Legjobb forrásai a zabpehely, mák, tökmag, kesudió, napraforgómag.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Bőr,haj,köröm |
|
|
|
|
|
2019-01-26 23:09:08, szombat
|
|
|
A belső elválasztású mirigyek (endokrin mirigyek) olyan mirigyek, amelyek az életműködéseket szabályozó hormonjainkat közvetlenül a sejtközi térbe, és ezáltal a véráramba juttatják. A hormonok, mint hírvivő vegyületek, így a mirigytől távoli szerveken fejthetik ki hatásukat. Az endokrin mirigyek összessége a belső elválasztású mirigyek rendszere, az endokrin vagy hormonális rendszer. Hormonok, mint hírvivő vegyületek nélkül percek alatt meghalnánk!
A Senescencia (öregkori leépülés) egyik kiemelt oka az alulműködő endokrin rendszer teória: mely szerint az öregedés és a betegségek többnyire tulajdonképpen nagyrészt a hormon mennyiségek megcsappanásának, ciklikusságuk felborulásának, és a receptorok érzéketlenségének a rovására írható. Tehát az idő múlásával egyre kevesebb hormont gyárt a szervezetünk, és megfelelő információk hiányában a sejtek és a szervek nem tudnak már helyesen működni, leépülünk, megbetegszünk.
A ,,jolly joker" jód, mint ,,univerzális" megoldás?
Az 1900-1960 évek között majdnem minden endokrinológus tisztában volt a jód megkérdőjelezhetetlen terápiás hatásával a legkülönfélébb betegségek esetében. Manapság az orvosi oktatás a legfélrevezetőbb információk szerint zajlik! A szakmai tudatba bele lett injektálva a jód fóbia, ami nemzetközi méreteket öltött, és ami alapján egy olyan nagy hatékonyságú fegyver, mint a jód, mellőzve lett a gyógyítás terén, holott kevés olyan szer van, ami ilyen széles palettában alkalmazható a legkülönfélébb betegségek területén.
Kérdezhetnénk szkeptikusan, és jóindulatú naivitással, hogyan lehetséges ez? Gondoljunk csak bele. Egy orvostanhallgatónak hatalmas mennyiségű anyagot kell megtanulnia. Pontosabban, amit ,,elé tesznek"! Nincs ideje megkérdőjelezni a tudás forrását. Majd ezen nő fel 5-6 évig, jó esetben ezt az infót kapja az orvosi továbbképző konferenciákon is, és ezt sulykolják belé az orvos-látogatók is, akik a gyógyszeripar ügynökei. Összeáll a kép?
Az endokrinológiának 70 évre visszamenő gyakorlati tapasztalata van a jóddal a gyógyítás terén. Eleinte nem voltak digitális archívumok, minden ezzel kapcsolatos információ, csak könyvek, nyomtatott anyag formájában létezett a tudományos, szakmai könyvtárakban. Aztán szépen ,,eltűntek" ezek a könyvek, és át lettek írva az orvostanhallgatók könyvei is félrevezető, épp ellentétes információkkal, ami a jód megítélését illeti!
Dr. Guy E. Abraham, aki a világ legnagyobb szaktekintélyének számít a jód gyakorlati, klinikai alkalmazásának a terén, és 40 év tapasztalat áll mögötte, valamint 4000 pacienst kúrált nagydózisú jóddal, publikált egy forradalmi könyvet, amelynek címe ,,A jód Project". Ebben kifejti, hogy nem lehet véletlen, ami manapság zajlik a jód negatív szakmai megítélése körül. Részletezi hány betegséget lehet vele végérvényesen meggyógyítani, és nem csak elnyomni a betegség tüneteit toxikus és drága gyógyszerekkel. Felveti különböző gazdasági csoportok érdekeltségét, mert szakmailag nem magyarázható és alátámasztható, az a merénylet, ami zajlik az emberi egészség ellen!
Ne felejtsük el soha a megítélések során az evolúciós logika szempontjait, hiszen azokat évmilliókig tesztelte a természet! Nos, az élet az óceánban keletkezett, jód-dús környezetben. Ez alapján biokémiai, tankönyvi tétel, hogy a többi vegyülettel ellentétben, a jódra testünk minden szövetének szüksége van, kiemelten a pajzsmirigyet, tüdőt, szívet és a mellékveséket, illetően. Legnagyobb dózisban érdekes módon a zsír- és izomszövet halmozza fel a jódot.
Amiért Dr. Abraham a hosszú évtizedek alatt, a gyakorlatban megszerzett tapasztalata szerint kikiáltotta a jódot univerzális gyógy-terápiának, az nem más, mint, hogy olyan problematikus betegségeket gyógyított meg vele végérvényesen, mint a fibrocisztás mellek, policisztás petefészek szindróma, pajzsmirigy túl- és alulműködés (golyva és golyva nélküli állapota), figyelemzavar - feledékenység, székrekedés, bőr minősége, obezitás (kóros elhízás), cukorbetegség, magas vérnyomás, és a szívbetegségek közül az irreverzibilis aritmiás fibrilláció (szívritmus zavar).
Dr. Abraham szerint ezen esetekben nélkülözhetetlen a jódfeltöltése a szervezetnek, ami folyamatos adag- növelést jelent, és ami egyeseknél elérheti az 50 mg napi adagot is!
Ez után a jódfeltöltés után vissza kell építeni több hét alatt a jód adagolást, egy folyamatosan fenntartható átlag dózisra, ami mindenkinél egyedi, és a vértesztek alapján könnyedén megállapítható.
25 évvel ezelőtt a jódot még annyira fontosnak tartotta a tudomány, hogy rutinszerűen hozzá lett adva a kenyérhez, mint életfontosságú adalékanyag. Aztán be lett vezetve szép lassan szakmailag a ,,jód fóbia", és a helyét átvette a bróm, amely tény már csak azért sem érthető, mert a biokémikusok tudják, hogy a bróm pajzsmirigy toxinként (méregként) működik.
Milyen érdekes egybeesés. Az utóbbi 25 évben megsokszorozódott a pajzsmirigy betegek száma. Az obezitás és a mell-, illetve a petefészek rák világjárvány szerűen terjed, mivel az anyagcseréért felelős pajzsmirigy károsítva van szisztematikusan az élelmiszer adalékanyagokkal.
Nos, ennyi beteggel, mit is lehet kezdeni? Hát a gyógyszeriparnak kapóra jött. A sok szintetikus pajzsmirigy hormont az orvosok felírják, - mivel félrevezető klinikai vizsgálatok eredményeivel látják el őket. Holott, ha fluoreszkáló szkenner technológiával megvizsgálnák a betegek pajzsmirigyét a szintetikus gyógyszerterápia közben, nyomon követhetnék a pajzsmirigy szövet nagymértékű és visszafordíthatatlan károsodását, hiszen ezek a gyógyszerek pont a jódot űzik ki a pajzsmirigyből!
Mint tudjuk, tankönyvi tétel, hogy az aktív pajzsmirigy hormon a T3 (trijód-tironin) három jód molekulából áll. Az inaktív pajzsmirigy, ami csak készenléti pufferként van jelen a szervezetben T4 (tironin), 4 jódatomból áll. A szervezet a T4-ből T3-at egy jódatom lehasításával gyárt! Tehát jód nélkül nincs pajzsmirigyműködés!!!
Sajnos ezt sosem fogja Ön hallani egy endokrinológustól, akinek nincs anti-aging továbbképzése!
A pajzsmirigy betegségeket (alul- és túlműködőt, golyva és golyva nélkülit egyaránt!) bio-azonos, megfelelő arányú (20%-80% T3-T4) disznó pajzsmirigy kivonattal célszerű kezelni, és mellette szedni kell a jódot is! Hiszen ez segíti a jód tényleges beépülését, valami a hormon megfelelő hatékonyságát egyaránt. Ez van letagadva immáron 25 éve a nagyközönség, és ami még sajnálatosabb az orvosok előtt is!
Nos, lássuk csak a fenti terápiát lekövetendő, mit is mutat a fluoreszkáló szkenner vizsgálat mindezek után.
A golyva nagymértékben csökken, sokszor teljesen visszahúzódik.
A tobozmirigyre gyakorolt nagy mennyiségű TSH hormon, mint stressz faktor kiküszöbölődik.
A pajzsmirigy mérgek és nehézfémek megnövekedett kiválasztása a vesék által.
A máj méregtelenítésének megnövekedett folyamatai.
Az obezitás (kóros elhízás) megszűnése a jól működő pajzsmirigy és a felpörgetett anyagcsere következtében.
A cukorbetegség és a magas vérnyomás könnyed kontrollja.
A mellszövet normalizálása, a fibrociszták eltűnése.
A Menopauzás tünetek teljes enyhülése.
A policisztás petefészkek teljes gyógyulása.
Megfelelően fókuszált agyműködés.
A szívaritmiák nagymértékű csökkenése!
A pajzsmirigy és mellrák esélyeinek drasztikus csökkenése!
Dr. Abraham gyakorlata szerint, a részleges- és teljes pajzsmirigy műtéten átesett betegek esetében is nagyon hasznos a jódpótlás, hiszen mint mondottuk, testünk minden sejtjének a normál működéséhez nélkülözhetetlen a jód!
A projektben résztvevő orvosok tapasztalata szerint azon cukorbetegek, akiknél megtörtént a "jódfeltöltés", elhagyhatták az inzulin napi adagolását, és normalizálni tudták a magas vérnyomást is!
Nos, az ön felelőssége is, hogy utána nézzen az információknak, megtanulja, hogyan működik a szervezete, mert nem olyan ördöngös, mint amilyennek elsőre tűnik. A tudás szabaddá tesz, amikor már feleslegessé válik a vak hit és a kiszolgáltatott állapot. Sok sikert kívánok és egészségére! Mert a szépség és a fiatalos kinézet is elsősorban belülről fakad!
Jód tartalmú ételek
1. Himalájai kristálysó vagy jódozott tengeri só
Az egyik legjobb jódforrás a himalájai kristálysó, mely egyben nagyon egészséges is, hiszen 86 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. Mivel egy csipetnyi himalájai só fedezi a napi ajánlott mennyiséget, rendszeres fogyasztása a legegyszerűbb megoldás arra, hogy megfelelő mennyiségű jódhoz jusson a szervezetünk, írja a Natural Society. A jódozott tengeri sóból pedig egy teáskanálnyi fedezi a napi jódszükségletet.
1 gramm (1/2 tk) himalájai kristálysó - 500 mikrogramm jódot tartalmaz
2. Áfonya
Az áfonya szintén toplistás jódforrás, melyből már 5 gramm fedezi a napi ajánlott mennyiséget. Az áfonya ezen kívül nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, C-vitamint a feketeáfonya héjában található antocianin pedig látásjavító hatású.
10 dkg áfonya - 400 mikrogramm jódot tartalmaz
3. Tej
A tej számos fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, többek között kalcium és D-vitamin is található benne. Emellett azonban jódforrásnak is kitűnő, ugyanis egy pohár tej a napi ajánlott jódbevitel 1/3-a fedezhető.
1 pohár (3 dl) tej - 45 mikrogramm jódot tartalmaz
4. Szárított tengeri alga
A tenger gyümölcsei (kagyló, rák, homár) nagy mennyiségben tartalmazzák ezt az alapvető ásványi anyagot, mind közül azonban az algák a legjobb jódforrások. Egy kisebb adag (30 gramm) a napi ajánlott bevitel harmincszorosát tartalmazza.
10 gramm szárított alga - 1500 mikrogramm jódot tartalmaz
5. Tengeri halak
A tengeri halak is kiemelten magas jód tartalmú tápláléknak számítanak, melyek közül a tőkehal, makréla, hering, pisztráng, tonhal is hasonló mértékben tartalmaz jódot.
10 dkg tőkehal - 250 mikrogramm jódot tartalmaz
6. Aszalt szilva
Az aszalt szilva fogyasztása, mely mérsékelt mennyiségben tartalmaz jódot, szintén hozzájárulhat a jódhiány kialakulásának megelőzéséhez. Az aszaltszilva héjában a feketeáfonyához hasonlóan megtalálható a látásjavító antocianin.
5 db aszaltszilva - 13 mikrogramm jódot tartalmaz
7. Tojás
A tojás egy sokoldalú és egészséges élelmiszer, mely ellátja a szervezetet A-vitaminnal, D-vitaminnal, továbbá cink, kalcium és némi jód is van benne. Egy főtt tojás nagyjából a napi ajánlott jód mennyiség 10 százalékát tartalmazza.
1 tojás - 12 mikrogramm jódot tartalmaz
8. Joghurt
A tejhez hasonlóan a többi tejtermék is megjelelő jódforrásnak minősül. A jódhiány megelőzésére érdemes rendszeresen fogyasztani joghurtot, sajtot és túrót.
3 dl joghurt - 90 mikrogramm jódot tartalmaz
9. Burgonya
Az egyik legelterjedtebb zöldségféle a burgonya, mely szintén tartalmaz jódot. Egy közepes (héjában főtt) burgonya elfogyasztása a napi ajánlott mennyiség 40 százalékát fedezi.
1 közepes burgonya - 60 mikrogramm jódot tartalmaz
10. Eper
Az eper kimagaslóan magas C-vitamintartalma miatt is fontos gyümölcs az egészségünk szempontjából, mely meglepően jó jódforrás is egyben. Egy csészényi földieper elfogyasztása a napi ajánlott jód mennyiség közel 10 százalékát fedezi.
10 dkg földieper - 13 mikrogramm jódot tartalmaz
Jódaqua jódos gyógyvíz
A jódhiány Herbáriákban és gyógyszertárakban kapható Jódaqua jódos gyógyvízzel is pótolható, mely egy 100 %-ban természetes eredetű, Sóshartyánban feltárt forráskút őstengeri eredetű gyógyvíz.
Forrás : Link és Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
|
|
|
|
2019-01-26 21:43:32, szombat
|
|
|
Télen nagyon fontos egészségünk megőrzése, szervezetünk vitaminokkal és ásványi anyagokkal való felturbózása. Amennyiben nem védjük magunkat és nem fogyasztunk elegendő tápanyagot, úgy megtalálnak bennünket a vírusok és a baktériumok.
Sokan úgy gondoljuk, hogy téli hónapban, a hidegben többet kell ennünk, s gyakran a nehezebb, zsírosabb, laktatóbb ételeket kívánjuk. Ennek eredménye, hogy a tavasz kezdetére néhány kilóval többet nyom a mérleg.
Az alábbiakban bemutatott néhány növény fogyasztásával hatékonyan segítjük kivédeni a támadásokat és még a testsúlyunk sem változik.
A cékla
A céklának magas antioxidáns tartalmának köszönhetően csodás hatásai vannak. Rákmegelőző hatású, javítja a látást, tisztítja a beleket és a májat, segít a fogyásban.
A kelkáposzta
Kiváló K-vitamin forrás, amely főként a csontok egészségét garantálja. Karbantartja az emésztést, magas a rost tartalma, és alacsony a kalóriatartalma miatt segíti a fogyókúrát.
A brokkoli
Kevés kalóriát tartalmaz, tele van antioxidánssal, növényi rostokkal, C-vitaminnal és kalciummal. Erősíti az immunrendszered, és energiával tölt fel. Mi ez, ha nem egy csodazöldség?
A zeller
Kiválóan harcol a rákos megbetegedések ellen, a szervezet legjobb méregtelenítője. Jelentős a vitamintartalma, sok rostot és káliumot tartalmaz. Egyensúlyban tartja a hormonokat, megelőzi az impotenciát és a meddőséget.
A gomba
A gombának vírusölő hatása van, ugyanakkor gyulladáscsökkentő és immunrendszer erősítő is. Kiváló antioxidáns, rengeteg szelént tartalmaz és felveszi a harcot több rákos betegség ellen is.
A fokhagyma
A legjobb megoldás lehet a hideg időszakban a megfázások és nátha ellen. Hatásos a különböző baktériumok, vírusok és a bélfertőzések leküzdésében, és enyhíti a megfázásos, köhögéses és légúti panaszokat. Csökkenti a rákos betegségek kialakulásának esélyét is.
A dió
A dió jó hatású az egészséges ember szívére, ereire, agyára, idegeire, ellátja energiával, életerővel, és gátolja a rák kialakulását is, egyszóval őrzi az ember egészségét.
A vöröshagyma
Olyan kémiai anyagokat tartalmaz, amelyek megvédik a szervezetet a betegségekkel szemben és méregtelenítenek is. A vöröshagyma gazdag kénben, rostokban, káliumban, B- és C- vitaminban, illetve alacsony a zsír, koleszterin és nátrium tartalma.
Fogyaszd ezeket a növényeket minél gyakrabban és ezzel hozzájárulsz egészséged megőrzéséhez.
Forrás : Link
|
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 15
|
|
|
|
2019. Január
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
340 db bejegyzés |
e év: |
1442 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1139
- e Hét: 17806
- e Hónap: 49292
- e Év: 253993
|
|
|