Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
A stresszhormon csökkentése természetes módszerekkel
  2020-05-18 00:54:11, hétfő
 
  Manapság egyre többen küzdenek a stressz okozta kellemetlen tünetekkel és betegségekkel. A stressz nemcsak a hangulatunkra lehet hatással, nemcsak idegesebbek és feszültebbek lehetünk tőle, hanem bizony sok-sok betegség és kellemetlen egészségügyi probléma okozója is lehet.

Milyen hatásai vannak a stresszcsökkentésnek?

A túlságosan stresszes életet élő embereknek gondolniuk kell arra, hogy minél hamarabb csökkentsék szervezetükben a számtalan betegség kialakulásához vezető stresszhormonok szintjét. Használhatunk stresszoldó technikákat, gyógynövényeket - levendula, citromfű, orbáncfű -, de a testmozgásnak is ismeretes a stresszoldó hatása.

Milyen pozitív változásokat tapasztalhatunk meg, amennyiben sikerül a stresszt lecsökkenteni? Egyrészt csökkenni a fog a pulzusszám és a magas vérnyomás is. A magas vérnyomás nagyon veszélyes, hiszen, ha tartósan magas az értéke, akkor ez oka lehet a szívinfarktus és a stroke kialakulásának. A stresszcsökkentés segít az immunrendszer megerősítésében, de a mentális fókuszra is pozitívan hat. Ha kordában tudjuk tartani a stresszt, akkor megnövekszik az energiaszintünk, jobban tudunk majd aludni, és vagy elkerülnek a betegségek, vagy csak enyhe tünetekkel kell számolnunk. Gondoljuk csak a megfázásra. Ha stresszes állapotban leszünk betegek, akkor sokkal tovább tart a felépülés folyamata is.

Mivel csökkenthetjük a bennünket érő stresszt?

A testmozgás sokat segíthet a feszültség minimalizálásában. A felszabaduló endorfin emellett az alvást is elősegíti és javítja az önképet.

Egyes kiegészítők is segíthetnek a stressz oldásában. A levendula, a citromfű és az orbáncfű mellett az omega-3 zsírsavak is csökkentik a stresszhormonok szintjét. Mi segíthet még? A macskagyökér, a kava kava, és a zöld tea is nagyon hasznos lehet, ha stresszes életmódot élünk.

A koffein, az alkohol és a nikotin is bűnös

Ezek az élvezeti szerek nemhogy csökkentenék az idegességet, még fokozzák is azt. Napi két kávé bőven elegendő lehet, illetve a dohányzásról is mindenképpen le kell szokni, ha valaki ideges. Ez mindenkinek javasolható, hiszen egy rendkívül káros szenvedélybetegségről van szó. Nem beszélve arról, hogy a dohányzással nemcsak magunkat, hanem a környezetünkben élőket is mérgezzük.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Elszürkült műanyag székek tisztítása
  2020-05-18 00:42:25, hétfő
 
  1 módszer: egy vödör vízbe tegyél ecetet és mosogatószert (pl. Jar). Finomabb fém dörzsivel dörzsöld át alaposan.

2. módszer: Domestossal alaposan dörzsöld át. Hagyd hatni egy félórát, és utána egy erős dörzsis szivaccsal tisztítsd át.

3. módszer: Fújd le hideg zsíroldóval. Hagyd hatni legalább fél óráig. Utána jól át kell törölgetni!

TIPP: mielőtt nagyban nekivágnál a munkának, próbáld ki az általad választott szert, hogy hat. A műanyag székek alapanyaga sem egyforma!
Forrás : Link

Megjegyzés : Nekem a fertőtlenítős ultrapor használt a legjobban ( CzI )
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Norbekov-féle szemtorna
  2020-05-18 00:35:57, hétfő
 
  Ha romlik a szemed, próbáld ki! A Norbekov-féle szemtorna bármilyen életkorban jól alkalmazható.

Ha érzed, hogy romlani kezd a szemed, csináld ezeket az egyszerű szemtornáztató gyakorlatokat!

Mirzakarim Norbekovnak nagyon sok ember mondhat köszönetet, hiszen a módszerével sokan megerősítették látásukat. Olyanok is akadtak bőven, akiknek szemüveg sem kellett már, annyira remekül helyrejött a látásuk.

Természetesen az olyan szembetegségek, mint a szürke hályog, nem fog ettől a módszertől helyrejönni. De próbáljuk ki a következő 7 lépésből álló módszert, ami gyakorlatilag szemtorna, ezzel máris sokat tettünk szemünk, látásunk egészségéért.

Első gyakorlat
Tartsuk egyenesen a fejünket. Nézzünk a mennyezetre, majd mozgassuk szemeinket jobbra-balra.

Második gyakorlat
Tartsuk továbbra is egyenesen a fejünket, majd nézzünk a padlóra és közelítsük a látásunkat a orr irányába. A lényeg, hogy minél lejjebb fordítsuk a szemgolyóinkat.

Harmadik gyakorlat
Mozdítsuk balra a szemünket, annyira, mintha a fülünket akarnánk megnézni. Majd próbáljunk a jobb fülünk mögé nézni.

Negyedik gyakorlat
A fejünket tartsuk egyenesen és mozdulatlanul, majd végezzünk szemkörzéseket, és koncentráljunk arra, hogy a kép mindvégig tiszta maradjon. A szemkörzést kezdjük a bal alsó sarokban, majd haladjunk átlósan a jobb felső sarokba, majd a jobb alsó sarokba, végül pedig a bal felső sarokba nézzünk.

Ötödik gyakorlat
Képzeljünk el egy nagy lefektetett nyolcast a szemünk előtt, majd szépen kövessük szemünkkel ezt az ábrát, mintha leírnánk a fektetett nyolcast, először egyik irányba, majd a másikba.

Hatodik gyakorlat
Érintsük meg a mutatóujjunkkal az orrunkat, nézzünk rá, majd távolítsuk el előre egyenesen az ujjunkat, közbe kövessük a szemünkkel. Pár alkalommal ismételjük meg ezt a módszert, majd tartsunk szünetet.

Hetedik gyakorlat
Képzeljünk el egy kisebb kör alakú óralapot, majd kövessük szemeinkkel a számokat, az óra járásával megegyező irányba. Ha végeztünk, akkor visszafelé is menjünk végig a számokon. Ezután "nagyítsuk" meg az óralapot, majd ismételjük meg az eljárást.

Norbekov szerint először nyitott, majd csukott, végül pedig ismét nyitott szemmel kell a gyakorlatot elvégezni.

A cikk helyén ábrákkal és videóval : Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Izületi gyulladás ellen-gyógynövények
  2020-05-18 00:14:51, hétfő
 
  Gyógynövények sikeres harca ízületi gyulladás ellen

Az ízületi gyulladás tünetei megakadályozzák a betegségben szenvedőket a mindennapi tevékenységek elvégzésében. A fájdalom és a gyulladás még az orvosi beavatkozás ellenére is fennállhat, azonban a tünetek kellemetlen csökkentésében sok gyulladásgátló tulajdonsággal rendelkező gyógynövény is segíthet.

Az egyik leggyakoribb gyógynövény az alternatív gyógyászatban az Aloe vera, hiszen sokféle gyógyító tulajdonsággal rendelkezik. Az Aloe vera hatékonyan csillapítja az ízületi gyulladást. Préselje ki a növény levét, majd kenegesse ezzel a fájdalmas területet.

A boswellia - vagy más néven tömjén - gyulladásgátló hatással rendelkezik. Ez a gyógynövény olyan blokkoló anyagokkal rendelkezik, amelyek hatékonyan képesek kivédeni az ízületeket megtámadó sejteket, amelyek ízületi gyulladást generálnak.

A macskakarom egy másik gyulladásgátló gyógynövény, amely szintén csökkentheti az ízületi gyulladást. Azonban ezt a gyógynövényt az immunrendszer fellendítésére is fel lehet használni. Éppen ezért egyes esetekben akár még erősítheti is a tüneteket.

Az eukaliptuszból nyert olaj hatékonyan csökkenti az ízületi gyulladással együtt járó duzzanatokat. Mielőtt elkezdene eukaliptuszolajat használni, végezzen bőrtesztet, mert egyes embereknél allergiás reakciót válthat ki. Amennyiben 24 óra elteltével sem lépett fel bőrirritáció, akkor nyugodtan lehet használni az olajat.

A gyömbér egy másik hatékony gyógynövény az ízületi gyulladás tüneteinek csökkentésében, hiszen azok a vegyületek, amelyek a gyömbér erős, csípős ízét adják, szintén gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. A népgyógyászatban és a kínai orvoslásban a gyömbért a vérkeringés serkentésére is használják. A gyógynövény csillapítja a fájdalmat és a segít a gyulladás csökkentésében is. Rendszeres fogyasztása a gyulladás elmulasztásában is a segítségünkre lehet.

A zöld tea az egyik legnépszerűbb ital a világon. A zöld tea nemcsak azoknak javasolható, akik ízületi gyulladásban szenvednek, hanem azoknak is, akiknek bármilyen gyulladás alakult ki a szervezetében. Gyulladáscsökkentő hatása annak köszönhető, hogy nagyon sok antioxidáns vegyületet tartalmaz.

A kurkuma is gyulladásgátló tulajdonsággal rendelkezik. Kutatások igazolják, hogy a kurkuma lassíthatja az ízületi gyulladás progresszióját.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Karotinoidok – gyógyhatású zöldségek
  2020-05-18 00:08:24, hétfő
 
 



A bizonyos növényekben lévő karotinoidok majdnem olyan hatékonyak, mint a gyógyszerek - pozitív hatással vannak az immunrendszerre, és képesek leküzdeni a szabad gyököket. 1831-ben izolált először egy Heinrich Wackenroder nevű vegyész egy szénhidrogén-vegyületet a sárgarépából, amelyet karotinnak nevezett el. Néhány évvel később már ennek a csoportnak minden színezőanyagát karotinoidoknak hívták. Ma mintegy 650 különböző karotinoidot ismerünk, ebből kb. 50-et tud az ember átalakítani A-vitaminná.

Fontos a fotoszintézishez
A karotinoidok szekunder növényi anyagok, tehát bioaktív színező- és illatanyagok, melyeket baktériumok, algák, gombák és növények képesek szintetizálni. Általánosságban a fotoszintézisben vesznek részt, fontosak, mivel védik a klorofillt az oxidatív lebomlástól, ezen kívül részt vesznek a fotoszintetikus fényelnyelésben. A karotinoidok zsírban oldódók, egyes állati szövetekben is felhalmozódnak, és többek között a lazac húsának narancsos színéről is gondoskodnak.

Sokoldalúan hatékony
A növényi anyagoknak a gyógyszerekhez hasonló hatásuk van. Képesek az immunrendszert erősíteni, védik a sejteket a méreganyagoktól, védenek a rákot okozó toxinoktól, serkentik az öngyógyító erőket, és aktiválják a szervezet saját regeneráló mechanizmusait.

Karotinok és xantofillok
A karotinoidokat a kémiai szerkezetük alapján oxigénmentes (karotinok) és oxigéntartalmú (xantofillok) növényi anyagokra osztjuk fel. A karotinok a narancs, sárga vagy vörös színű zöldség- és gyümölcsfajtákban találhatók meg. Jó a hőstabilitásuk, sőt, általában a főtt ételekből könnyebben hasznosíthatók az emberi szervezet számára, mint nyersen. A legnagyobb mennyiséget a külső levelekben vagy a héjban találjuk. A xantofillok elsősorban a zöld levelű zöldségekben vannak jelen, hő hatására azonban mintegy 50%-uk veszendőbe megy. Általában a táplálkozásban csak az alfa-karotin és a béta-karotin játszik szerepet. Ahhoz, hogy elegendő legyen a karotinoidbevitelünk, minden nap el kell fogyasztani az ajánlott öt adag gyümölcsöt és zöldséget - a zöldségekben amúgy több hatóanyag található, mint a gyümölcsökben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 329 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1459
  • e Hét: 26350
  • e Hónap: 57836
  • e Év: 262537
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.