Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Fejfájásra - migrénre
  2020-05-12 23:16:35, kedd
 
  Van egy hatásos gyógytea fejfájásra, migrénre

Fejfájás azonnali csillapítására nincs gyógytea, azonban a migrén kiújulását rendszeres gyógyteázással meg tudjuk előzni.

,,Nekem nem szokott fájni a fejem, hála Istennek nem tudom, mi az, hogy fejfájás" - adja tudtunkra Gyuri bácsi, és valahogy nem csodálkozunk ezen, hiszen elmondása szerint ő sosem stresszel, egészségesen él, az erei tiszták és a csuklyásizma sem tokosodott be. Gyuri bácsi szerint ez utóbbi gyakran okozhat fejfájást, ajánl is rá rögtön valamit: pásztortáska tinktúrával kenegethetjük naponta kétszer, ezzel stimulálhatjuk az izom vérkeringését és segíthetjük a fejfájás múlását.

Az őszi margitvirág igazi kincs migrén ellen
Gyógynövények közül egyetlen gyógynövényt említ, amely hatásos a migrénes fejfájás kezelésében, ez pedig egy igazi kincs, az őszi margitvirág. És bár virágzata hasonlít a kamilláéra, ne tévesszük vele össze! Az őszi margitvirág hatóanyagainak köszönhetően tágítja az ereket és nyugtató hatása van, rendszeres fogyasztásával ízületi fájdalmak és migrénes görcsök kialakulását egyaránt meg lehet előzni.

,,Ez a legfontosabb gyógynövényünk a fejfájásrohamok kiújulásának megelőzésére."

Hatását erősíthetjük görcsoldó gyógynövényekkel is, ilyen például a mezei kakukkfű, a réti palástfű vagy a borsmenta, illetve vértisztító, értágító hatású gyógynövényekkel, mint az orvosi veronika vagy a somkóró" - magyarázza a fejfájósoknak összeállított teakeverék hatását Lopes-Szabó Zsuzsa, fitoterapeuta.

Hogyan fogyasszuk fejfájás elleni teát?
Az Őszi margitvirágos teakeverékből a szokásos módon, egy csapott evőkanál (3 g) teafüvet 2,5 dl vízzel leforrázunk, 15 perc után leszűrjük.

Súlyosabb esetben napi egy, enyhébb eseteknél heti 2-3 csésze tea folyamatos fogyasztása ajánlott legalább fél évig. Napi 1 csészével korlátlan ideig iható. Hangsúlyozni kell, hogy az elkészített tea nem alkalmas migrénes-fejfájásos rohamok azonnali csillapítására!

Van ellenjavallata, hiszen az értágító hatás miatt körültekintően kell fogyasztani: terhesség, szoptatás alatt, erős vérhígító szedése mellett, valamint gyermekeknek 12 éves kor alatt nem ajánlott. Bármilyen műtét előtt 2 héttel fokozatosan csökkenteni kell a fogyasztását.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Gomba és az Alzheimer-kór
  2020-05-12 23:13:12, kedd
 
 


A gombában van egy speciális antioxidáns - védi az idegrendszert az Alzheimer-kórtól

A Szingapúri Nemzeti Egyetem kutatói felfedezték, hogy a rendszeres gomba fogyasztás jelentősen csökkenti a szellemi leépülés (Alzheimer-kór) kockázatát.

A Szingapúri Nemzeti Egyetem (NUS) kutatói felfedezték, hogy azoknál a személyeknél, akik hetente kétszer esznek gombát, 50%-al csökken a kognitív károsodás, vagyis a demencia esélye.

A gomba ugyanis rendkívül nagy mennyiségben tartalmaz egy olyan antioxidánst, amely védi az idegrendszert a károsodástól.

Heti kétszer 15 dkg gomba fogyasztása elegendő
A 6 éven át tartó kutatás eredményei kimutatták, hogy azoknál az idős embereknél, aki hetente kétszer 15 dkg főtt gombát ettek, 50%-al alacsonyabb volt a szellemi leépülés (MCI) mértéke azokhoz képest, akik nem fogyasztottak gombát.

Az MCI egy mentális képességben bekövetkezett enyhe, de mérhető csökkenés, amely a memóriát és a gondolkodást vizsgálja. Azon személyeknél, akiknél a szellemi leépülés első jelei (MCI) kimutathatók, fokozott az Alzheimer-kór kialakulásának kockázata.

A kutatás 2011 és 2017 között zajlott, több mint hatszáz 60 év feletti, Szingapúrban élő idős ember bevonásával. A résztvevők hatféle gombát ettek - köztük fehér csiperkét, shiitake és laskagombát - de a kutatók állítása szerint bármelyik gomba ugyanilyen jótékony hatással bír.

Mindegyik gombafajta tartalmazza ezt az antioxidánst
,,A gombákban van egy ergothioneine (ET) nevű vegyület, amely egyedülálló antioxidáns és gyulladásgátló" - mondta Dr. Irwin Cheah, a Szingapúri Nemzeti Egyetem Biokémiai Tanszékének vezető kutatója. - Ez az antioxidáns szinte az összes gombában megtalálható."

,,Az emberi szervezet nem tudja előállítani, de táplálék útján hozzájuthatunk, melynek legfőbb forrásai a gombák."

A kutatók korábban már felfedezték, hogy az MCI-ben szenvedő személyek ET-plazma szintje sokkal alacsonyabb az azonos korú, szellemileg jó állapotban lévő társaiknál.

Az ET bevitel növelésével tehát nagyban elősegíthetjük a szellemi frissességünk megőrzését, amelyhez elegendő heti kétszer 15 dkg gombát fogyasztani.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Koronavírus és a "C" vitamin
  2020-05-12 23:05:23, kedd
 
  Kínában már egyre több kórházban alkalmazzák a nagy dózisú intravénás C-vitamin terápiát, amely hatékonynak bizonyult a koronavírus gyógyításában.

A sanghaji kormány a múlt héten hivatalos ajánlást adott ki, amely szerintaz új COVID 19 koronavírust intravénás C-vitamin beadásával kellene kezelni.

A közlemény szerint a C-vitamin nagy mennyiségben látványos eredményeket hozhat a koronavírussal fertőzött betegek esetében - írja a nexusnewsfeed.com.

Egyre több kínai kórházban alkalmazzák az intravénás C-vitamin terápiát
A betegség súlyosságától függően testtömeg-kilogrammonként 50-200mg/kg mennyiséget ajánlanak felnőttek esetében, amely akár a napi 4000-16000 mg-ot is elérheti. Ez egy rendkívül nagy mennyiségű C-vitamin, amit csak néhány napig, és kizárólag orvosi felügyelet mellett lehet alkalmazni!

,,Azért fontos a C-vitamin intravénás beadás, mert a C-vitamin 10-szer hatékonyabban szívódik fel, ha intravénásan kapják a betegek, mintha szájon át vennék be - mondta dr. Atsuo Yanagisawa professzor, a tokiói székhelyű Japán Intravénás Terápia Intézet elnöke.
Forrás :
Biztonságos és hatékony vírusölő módszer
,,Az intravénás C-vitamin terápia egy biztonságos és hatékony vírusölő módszer" - tette hozzá a professzor.

A Tongji kórházban február 20-án újabb négy koronavírus okozta súlyos tüdőgyulladásban szenvedő beteg gyógyult meg, akiknél intravénás C-vitamin terápiát alkalmaztak.

Dr. Richard Z. Cheng professzor, aki szorosan együttműködik a kínai kormányzati orvosi hatóságokkal, azért küzd, hogy minél több kórházban alkalmazzák a nagy dózisú intravénás C-vitaminterápiát a világjárvány megfékezésére.

Vértezzük fel magunkat a koronavírus ellen...
A COVID-19 vírusfertőzés megelőzésére dr. Cheng és dr. Yanagisawa azt javasolja, hogy mindenki szedjen C-vitamint. Szent-Györgyi Albert (a C-vitamin felfedezője) 1000 mg C-vitamint fogyasztott minden nap. Ez a mennyiség hosszú távon is biztonsággal szedhető.

A koronavírus elleni védekezés fontos része még az immunerősítés (természstes C-vitaminok, vírusölő növények, és természetes antioxidánsok fogyasztásával), a rendszeres kézmosás, valamint az emberekkel való testi kontaktus minimalizálása.

Globális Koronavírus Világtérkép - aktuális adatokkal
A Johns Hopkins Egyetem Globális Koronavírus Világtérképén nyomon lehet követni, hogy milyen ütemben terjed a koronavírus.

Mutatja, hogy összesen hányan kapták el, mennyien gyógyultak vagy haltak meg, valamint országonként is látható, hogy pontosan mennyi a fertőzöttek száma.
Forrás : Link

Megjegyzés : 20-25 évvel ezelőtt is alkalmaztak itthon az orvosok ilyet tüdőgyulladásnál és működött ! (CzI)
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Ciszták ellen gyógynövények
  2020-05-12 23:00:12, kedd
 
  Két gyógynövény segíti a ciszták felszívódását - a bükki Gyuri bácsi tanácsai

A petefészek ciszta és a mell ciszta igen gyakori nőgyógyászati probléma, melyek kezelésére természetes gyógymódként 2 gyógynövény is a rendelkezésre áll.

A ciszta az egyik leggyakoribb nőgyógyászati probléma a nők körében. Az 5 centiméternél kisebb ciszták gyakran maguktól is felszívódnk, a nagyobbak viszont általában orvosi beavatkozást (műtéti eljárást) igényelhetnek. Mindkét esetben érdemes kiegészítő kezelésként gyógyteákat is alkalmazni.

A ciszták kezelésének természetes gyógymódjairól a bükki füvesembert, Gyuri bácsit kérdeztük.

A petefészek ciszta természetes gyógymódjai
,,Ha petefészek cisztáról van szó, akkor belsőleg javaslunk egyik nap egy csésze cickafark, a következő nap pedig diófalevélből készített teát két hónapon keresztül."

A kúra egy hónap szünet után megismételhető. A diófalevél nagyon jó vértisztításra, a cickafark pedig óvja, védi a női szerveket, növényi ösztrogént tartalmaz, mindenféle női gyulladásos betegségre jó.

A diófalevél és cickafark teákkal hüvelyöblítést (irrigálást) is lehet végezni felváltva, egyik nap egyiket, másik nap másikat használva. Ehhez a teafűből egy púpozott evőkanálnyit 3 dl vízzel le kell forrázni, 20 percig lefedve állni hagyni, majd leszűrni. A felével kell irrigálni reggel úgy, hogy a folyadék minél mélyebben hatoljon be a méhszájhoz (pl. fekvő testhelyzetben, feltett lábakkal), a teát a lehető leghosszabb ideig visszatartva. A megmaradt teát hűtőben letakarva kell tárolni, majd este meglangyosítani, és ugyanúgy irrigálni vele, mint reggel. (Irrigátort patikákban lehet vásárolni.)

A tealeveleket éjszakára kívülről a hasra kell helyezni, oda, ahol a ciszta található. Össze kell gyűjteni 2-3 napi leforrázott levelet, a hűtőben tartani addig, míg össze nem gyűlik egy nagyobb adag, és este langyosra melegítve gézbe vagy vékony vászonba tenni, rögzíteni és a hason átkötni műanyag fóliával - ez a dunsztkötés.

A mell ciszta természetes gyógymódjai
A diófalevél tea segíthet a mellciszta felszívódásában is. Napi 1-2 csészével 6 héten keresztül ajánlunk a teából inni. Kiegészítésként ajánljuk még a György tea orbáncos olajos kivonatot is külsőleg napi használatra.

A gyógynövényeket minden esetben kiegészítő kezelésként javasoljuk az orvosi terápia mellett. A különböző gyógyszerek és a teák fogyasztása között teljen el legalább 2 óra, hogy a hatóanyagok zavartalanul fel tudjanak szívódni.

További információk: gyorgytea.hu
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyuri bácsi füvesmester  
Gerincproblémákra : KROKODIL TORNA
  2020-05-12 22:45:56, kedd
 
  Minden gerincproblémát megold a ,,krokodil torna"!

A nyak-, hát- és derékfájás a mai kor egyik népbetegsége. A krokodil gerinctorna átmozgatja az összes csigolyát, rugalmassá teszi és karbantartja az egész gerincet.

A krokodilok jól ismertek erős és rugalmas gerincükről. A gyakorlatsort - mely az egész hátgerincet átmozgatja - a krokodilok mozgása ihlette, ezért nevezték el róluk ezt a gerincjógát. A gerincgyógyító gyakorlatok szankszrit elnevezése Nakarasana (nakara= krokodil, asana=pozíció).

Az összes csigolyát finoman átmozgatja
Az gyakorlatok végzése közben az egész gerincünk kap egy masszázst, ezáltal rugalmasabbá válik. A módszer enyhíti a gerincfájdalmakat, mérsékli az elváltozásokat, és helyreállítja, vagy megakadályozza azok kialakulását.

A gerinccsavaró mozdulatokra épülő krokodiktorna hatására jelentősen csökken vagy teljesen megszűnik a nyak- hát- és derékfájás, amely a mozgásszegény életmódból adódan sokakat érint.

A gyakorlatokat mindenki a maga szintjén végezheti. A lábakat csak addig kell leengedni, amíg az izmok megerőltetés nélkül engedik az elforgatást. A gyakorlás által fokozatosan egyre rugalmasabbá válnak majd az ízületek.

1. Gyakorlat
Feküdjünk hanyatt és tárjuk szét a karjainkat. A lábakat helyezzük kisterpeszbe, a lábfejek legyenek függőleges tartásban.

Fordítsuk a csípőt jobbra, - úgy hogy a vállunk a földön maradjon - a fejünket pedig közben fordítsuk balra, majd a másik irányba ugyanígy. Ismételjük meg 8x.

2. Gyakorlat
A jobb lábfejünket tegyük fel a balra, - a nagylábujj és a mutatóujj közé helyezzük a sarkat - majd az előbbi gyakorlatokhoz hasonlóan forduljunk ki jobbra majd balra 8x. Ne felejtsük el a fejet az ellentétes irányba fordítani. A karok maradjanak széttárva, vállakat tartsuk a földön.

Cseréljük meg a lábakat és ismételjük meg a gyakorlatot 8x.

3. Gyakorlat
Tegyük keresztbe a lábainkat, - jobb láb legyen felül - és így is dőljünk 8x jobbra, majd balra. A karok maradjanak széttárva, a vállakat tartsuk a földön, a fejet pedig mindig ellentétes irányba fordítsuk el.

Váltsuk a lábkeresztezést - a bal legyen felül -, és ismételjük meg a gyakorlatot 8x.

4. Gyakorlat
Mindkét lábat húzzuk fel, a talpak maradjanak a földön, a térdek legyenek kisterpeszpen. Fordítsuk a csípőt jobbra, majd balra ellentétes fejtartással 8x.

A karok maradjanak széttárva, vállakat tartsuk a földön.

5. Gyakorlat
Ismételjük meg az előző gyakorlatot úgy, hogy a térdeket összezárjuk egymás mellé. Próbáljuk a térdekkel megérinteni a talajt.

6. Gyakorlat
A bal lábat nyújtsuk ki, a jobb lábat pedig húzzuk fel mellé behajlítva úgy, hogy a talp a földön maradjon. Fordítsuk a jobb lábat balra - érintsük meg a talajt - majd fordítsuk ki jobbra, ellentétes fejtartással. Ismételjük meg 4x jobbra-balra.

Váltsunk lábat és végezzük el a gyakorlatot 4x.

Végezzük el a gyakorlatot úgy is, hogy a behajlított lábfejet a másik lábra helyezzük térd felett.

7. gyakorlat
Mindkét lábat húzzuk fel, helyezzük kisterpeszbe, majd tegyük a jobb lábfejet a bal combra. Forgassuk a csípőt először balra, majd jobbra 8x. A fejet közben mindig forgassuk az ellentétes irányba.

Cseréljük meg a lábtartást és ismételjük meg a gyakorlatot.

8. Gyakorlat
Húzzuk fel mindkét lábunkat, a mellkasunkig összezárt térdekkel, majd fordítsuk először balra, majd jobbra 8x. Karok legyenek széttárva, a vállakat tartsuk a talajon, a fejet pedig mindig ellentétes irányba forgassuk.

9. Gyakorlat
Nyújtsuk ki a lábainkat, majd a jobb lábat emeljük függőleges tartásba. Döntsük el balra - érintsük meg a talajt a nagylábujjunkkal - majd emeljük vissza függőleges tartásba és fordítsuk ki jobbra is. Ismételjük meg 8x. A fejünket mindig ellentétes irányba forgassuk el. Végezzük el a gyakorlatot a másik lábbal is 8x.

10. Gyakorlat
Húzzuk a mellkasunkhoz mindkét lábat behajlítva, és kulcsoljuk át a kezünkkel. A fejünk emelkedjen el a földtől, és hintázzunk előre, hátra addig, amíg jól esik.
Forrás : Link

A cikk fényképekkel illusztrált, alatta video - ahol a torna az 5. percnél kezdődik
Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógytornák   
Candida gomba elpusztítása - természetesen
  2020-05-12 22:33:38, kedd
 
  Léteznek olyan módszerek, amelyek nemcsak hatékonyak, de nagyon biztonságosak is a candida gomba ellen. Például a brokkoli, a káposzta, az antioxidánsban gazdag ételek, mint például a szőlőmagkivonat vagy a goji és az acai bogyó, amelyek szuperélelmiszereknek számítanak.

Most a candida gomba legyőzésének számos módjáról olvashat. A Candida albicans nevű gomba mindenkinek megtalálható a szervezetében. Amikor elszaporodik, olyan nagy kárt képes okozni, mint az elszaporodó gyom a kertben. Ez a gomba okozhat krónikus fáradtságot, legyengítheti az immunrendszert, felelőssé tehető az elhízásért, okozhat bőrkiütéseket, étel-intoleranciát, komoly emésztési zavarokat, hüvelyi fertőzéseket, feszültséget, gyomorégést, vegyi anyagokkal szembeni érzékenységet és izomgyengeséget.

Mi okozhatja a candida gomba elszaporodását? A túl sok cukorfogyasztás, a rendszeres alkoholfogyasztás, a szteroidot tartalmazó gyógyszerek, a kemoterápiás kezelések és gyógyszerek, a fogamzásgátló tabletták és a különféle hormongyógyszerek.

A legfontosabb, hogy megállítsuk a gomba szaporodását. Ezt úgyis megtehetjük, hogy kerüljük azokat az élelmiszereket, amelyeket a candida kedvel, és fontos, hogy különféle természetes kiegészítőt is alkalmazzunk a jó bélbaktériumok egyensúlyának helyreállításáért.

Az útifűmaghéj hashajtó hatással bír, amire szükség is van, hogy a vastagbél rendszeresen megtisztuljon. Ez az egyik leghatékonyabb mód az élesztőgomba okozta fertőzés megszüntetésének.

A nyers fokhagyma erős gombaellenes hatással bír. A fokhagymában lévő kéntartalmú vegyület gombaellenes hatással bír. Naponta egyen 3-4 gerezd fokhagymát, amelynek nemcsak gombaellenes, hanem egyéb pozitív hatásai is vannak.

Az almaecet és a candida gomba esküdt ellenségek. Keverjen el egy pohár vízben egy teáskanál almaecetet és fogyassza azt el minden étkezés előtt. Az almaecet kellemetlen környezetet teremt az élesztőgombák számára és helyreállítja a bélflórát is.

Az oregánóolaj egy karvakrol nevű vegyületet tartalmaz, amelyről megállapították, hogy gátolja ennek a gombafajtának az elszaporodását. Az olaj gombaölő és antimikrobiális tulajdonságai hatékonyak lehetnek nemcsak a kandidázis kezelésében, de a megelőzésében is. Keverjen el három csepp oregánóolajat egy pohár vízzel. Naponta kétszer fogyassza.

Egyéb hatékony gyógynövények a candida elleni küzdelemben: reishi gomba, shiitake gomba, fekete dió, csalán, bojtorján, Aloe vera juice, bíbor kasvirág, B-vitamin-komplex, A- és C-vitamin.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Candida gomba okozta betegségekről
  2020-05-12 22:29:04, kedd
 
  A lepedékes, fehér nyelv lehet az egyik jelzője, ha valakinek a szervezetében elszaporodott a candida nevű gomba. De ezt a tünetet okozhatja akár az IBS, krónikus autoimmun betegség vagy a fibromyalgia is.

A candida gomba megtalálható a szájban, a bélben és az emésztőrendszerben. Addig nincs gond, míg nem szaporodik el ez a gombafaj, de ha túl sok van belőle, az egy sor kellemetlen tünetet és betegséget okozhat. Nemcsak betegség miatt szaporodhat el ez a gomba, hanem a túlzott cukorfogyasztás is elősegítheti, ha a számuk megsokszorozódik.

A krónikus stressz is oka lehet, ha a candida elszaporodik, hiszen ilyenkor megemelkedik a stresszhormon szintje és ez megemeli a vércukorszintet, ami pedig a bél baktériumflóráját borítja fel, ez pedig a gombák elszaporodásának is kedvez.

Az antibiotikumok túlzott mértékű használata is oka lehet, ha túl sok candida gomba van jelen az emberi szervezetben. Ezért nagyon fontos, hogy az antibiotikumkúra mellett odafigyeljünk a jó baktériumok visszatelepítésére, például probiotikumok fogyasztásával.

Milyen tünetei lehetnek annak, ha valakinek túl sok candida gomba van a szervezetében? Az egyik ilyen tünet a depresszió, de a tünetek közé tartozhat a hangulatingadozás, az emésztési zavar, a migrénes fejfájás, az ízületi fájdalom, a premenstruációs tünetek, a vaginális fertőzések, a különféle gombás fertőzések, például a körömgomba vagy éppen az ekcéma.

Az immunrendszer egészsége nagyon fontos, hiszen a testünk csak akkor működhet megfelelően, ha egészséges az immunrendszerünk, márpedig ebbe jelentősen bezavarhat a candida gomba jelenléte, amely akár a központi idegrendszer működését is megzavarhatja.

A candida gomba okozhat még szívbetegséget, autoimmun vagy pajzsmirigy megbetegedést, de bél- és ízületi problémákat is generálhat.

A candida gomba okozhat elhízást, felelőssé tehető a rákos megbetegedésekért, de egyes feltételezések szerint az autizmus, a figyelemzavar és a hiperaktivitás kiváltója is lehet.

A candida jelenlétének kimutatására vannak ma már korszerű vizsgálatok. Például székletvizsgálattal kimutatható, ha a vastagbélben elszaporodott ez a gombafajta.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Oxálsav: hatások és mellékhatások
  2020-05-12 22:25:55, kedd
 
 



A spenót nagyon sok oxálsavat tartalmaz, de megtalálható még az étcsokoládéban is ez a vegyület, sőt még egyes zöldségekben, gyümölcsökben, diófélékben és néhány teljes kiőrlésű gabonafélében is. Az oxálsav kis mennyiségben nem okoz gondot, viszont nagyobb mennyiségben fogyasztva jelentősen megnöveli a vesekő kialakulásának a kockázatát.

Az oxalátok nem szolgáltatnak igazából különösebb hasznot a szervezet számára, vagyis nem egy szükséges és egy nélkülözhetetlen tápanyagról van szó. Nem beszélve arról, hogy még meg is akadályozhatja egyes tápanyagok felszívódását.

A túl sok oxálsav negatívan hat a szervezetre és annak normális működésében zavart is okozhat. A túl sok oxálsavban gazdag táplálék fogyasztása vesekő kialakulásához is vezethet. A vesekő pedig fájdalmat okozhat.

A túl sok oxálsav akár még húgyhólyagproblémákat is generálhat. Ha valakinek fibromyalgia nevű betegsége van, akkor sokféle tünettel kell szembenéznie. Ezek a következők lehetnek: izomfájdalmak, agyi köd, krónikus fáradtság, hormonális egyensúlytalanság, álmatlanság és fejfájás. A túl sok oxálsav fel is erősítheti ezeket a tüneteket, így aki ebben a betegségben szenved, jól teszi, ha csak mértékkel fogyaszt olyan táplálékokat, amelyek oxálsavat tartalmaznak.

A túl sok oxalát még a candida gomba elszaporodását is előidézheti. Az oxálsav elősegíti egyes daganatos betegségek kialakulását. Az egyik ilyen daganatos megbetegedés az emlőrák.

Kiket veszélyeztet az ,,oxálsav" túladagolása? Azokat az embereket, akik túl sok oxálsavban gazdag élelmiszert vesznek magukhoz.

Azok a személyek is veszélyben vannak, akik kevés kalciumban gazdag táplálékot esznek, mivel a kalcium egyébként segítene abban, hogy az oxalát kiürüljön a szervezetből és ne okozzon ott károkat.

Azok az emberek is veszélynek teszik ki magukat, akik túl sok C-vitamint fogyasztanak, mivel ilyenkor is oxálsav szabadul fel a szervezetben.

Az emésztési betegségben szenvedők sincsenek biztonságban. Hiszen ezek az emésztőszerv-rendszeri megbetegedések akadályozzák a jó bélbaktériumok elszaporodását, ezáltal pedig a bélflóra egyensúlyát. Nincsenek biztonságban a gyulladásos bélbetegségben, a szivárgóbél-szindrómában szenvedők, illetve azok sem, akiknek valamilyen allergiájuk van.

Ahhoz, hogy elkerüljük a kockázatokat, tudnunk kell, hogy mely táplálékban van sok oxálsav. Ezek a következők: spenót, mángold, kelkáposzta, brokkoli, rebarbara, póréhagyma, cékla, burgonya, padlizsán, cukkini, sárgarépa, zeller, cikória, petrezselyem, hüvelyesek, paradicsom, articsóka, édeskömény.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
ÁPOLÓK NEMZETKÖZI NAPJA : MÁJUS 12
  2020-05-12 13:26:12, kedd
 
 



"Akkor legyél ápoló, ha ismered a türelmet,
ha másoknál benned sokkal több a szeretet,
jut belőle annak is, ki út közben elesett, s hogy
felálljon ahhoz az kell, hogy Te felemeld,
nyújtsd felé a kezedet...
Bátorítsd a szenvedőt,
akarja a gyógyulást, lássa a hitedet,
akkor is ha magadban már feladtad
az egészet, de a beteg ember reményét
Te magad el ne vedd, s mindezt minden
nap, úgy kell megtenned... érezze benned
az őszinteséget...
Hát ehhez kell az erő, s esküdet meg ne szegd,
segítsd a szenvedőt, akkor is ha néha
Te vagy a betegebb, s ne lássa rajtad,
ha elhagyott a kedvesed, vagy nincs
holnapra kenyered...
Mert ember vagy Te is, elgyengül
a két kezed, de tudnod kell mindig
melyik az a pillanat amikor
el kell engedned, úgy hogy ne érezze
azt, hogy magára maradt...,
s közben maradjon erőd, hogy
másnap ezt újra kezd!
Ha ápolónak mentél legyen
benned szeretet, mi legyőzi a félelmet,
erőt ad a csüggedtnek, s ha már a medicína
nem segít, a mosolyod, a szereteted
hidakat építhet, s ha fogytán az erőd,
s feladtad a küzdelmet, gondolj csak arra,
ott fekszik a Szerelmed, vagy ép a Te Gyereked,
Apád vagy Anyád vagy bárki aki hozzád
közel áll, tudni fogod rögtön, mit kell tenned!
Ne csak testét borogasd,
mosolyoddal símogasd, s gyógyulása
neked újra hitet ad, és minden nap
érezd: ápolónak lenni egy nagyon szép
feladat, de csak akkor vállald, ha másoknál
benned sokkal több a szeretet ami
a mosolyoddal együtt hidakat emelhet!

Megjegyzés: ápolónő vagyok ( GEIGER ERZSÉBET )"

MÁJUS 12.-ÉN VAN AZ ÁPOLÓK NEMZETKÖZI VILÁGNAPJA
1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale brit ápolónő, aki a krími háborúban önkéntes ápolónőket toborzott, mentette, ápolta a sebesülteket, majd később ápolónőképző iskolát alapított. Rá emlékezve tartják AZ ÁPOLÓK NEMZETKÖZI NAPJÁT.

 
 
0 komment , kategória:  Ünnepek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 329 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1722
  • e Hét: 18389
  • e Hónap: 49875
  • e Év: 254576
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.