Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
A bojtorjángyökér mint természetes egészségvédő
  2020-05-15 22:41:54, péntek
 
 



A bojtorjángyökér jó hatással van a bőrre, az emésztésre és méregtelenítő feladatokat is ellát a szervezetben. A gyógynövény csökkenti a torokgyulladást és segít megakadályozni a légúti fertőzések kialakulását. Emellett az immunrendszer megerősítésében is részt vesz.

A bojtorjángyökér klorogénsavat tartalmaz, amely csökkenti a bőrpírt és a duzzanatot, de szerepet játszik a normális vércukorszint fenntartásában és a zsíranyagcserében is.

Sajnos ma már nagyon sok minden okozhatja a szabad gyökök elszaporodását az emberi szervezetben, ez pedig kedvez az az oxidatív stressz kialakulásának. A bojtorjángyökér azonban eredményesen képes a méreganyagokat eltávolítani a szervezetből. A bojtorjángyökén rendkívül gazdag antioxidáns vegyületekben és más, bioaktív anyagokban, amelyek ellensúlyozni tudják a szabad gyökök káros hatásait a szervezetben.

A bojtorjángyökér a bőrproblémákat is eredményesen orvosolja. Hasznos lehet extrém száraz bőr, akné, ekcéma és pikkelysömör esetén is. A bojtorjángyökér egyik hatóanyaga elősegíti a normális vérkeringést, ami így a bőrt rugalmassá és üdévé teszi.

A bojtorjángyökérben olyan vegyületek is megtalálhatók, amelyek felgyorsíthatják az anyagcserét, így támogatva meg a fogyást.

A bojtorjángyökér a klorogénsav mellett inulint is tartalmaz. Mindkettő javítja a zsíranyagcserét, illetve elősegítik a normális koleszterinszint és vércukorszint fenntartását.

A bojtorjángyökérrel kapcsolatban az is bebizonyosodott, hogy csökkenti egyes rákos sejtek elszaporodását, illetve a tumor növekedését is megakadályozza. Eddig csak mell- és májrák esetén jegyeztek fel a gyógynövénnyel kapcsolatban pozitív eredményeket.

A bojtorjángyökér vízhajtó hatással rendelkezik. A vizelethajtók azért nagyon hasznosak, mivel ezek segítenek méregteleníteni a veséket, létrehozzák a szervezetben a folyadékegyensúlyt és segítenek a szervezetet megtisztítani a méreganyagoktól.

A gyógynövény a májat is tehermentesíteni tudja a méreganyagoktól. A máj támogatásában a gyógynövényben található antioxidánsok is aktívan részt vesznek.

Amennyiben hajproblémákkal küzd, bátran forduljon ehhez a gyógynövényhez, mivel csökkenti, de akár meg is szüntetheti a korpás fejbőrt és még a hajhullást is segít megállítani.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Tévhitek a csontritkulás körül
  2020-05-15 22:35:53, péntek
 
  Ha valaki csontritkulásban szenved, akkor a csontjai gyakran gyengévé és törékennyé válnak. Ez a betegség világszerte több milliónyi embert fenyeget, különösen az ötven éven felüli személyeket. Viszont még a mai napig nagyon sok mítosz és tévhit öleli körül ezt a betegséget, és sokak előtt még mindig nem világos, hogy pontosan milyen veszélyeket hordoz magában az oszteoporózis.

Sokan úgy vélik, hogy az oszteoporózis törvényszerűen minden idős embernél bekövetkezik, pedig ez egyáltalán nincs így. Létezik három olyan dolog, melyek nagyon sokat segíthetnek abban, hogy megelőzzük ezt a rettegett kórt. Ez nem más, mint a D-vitamin, a kalcium és a rendszeres testmozgás.

A következő tévhit, hogy csak a nők vannak kiszolgáltatva ennek a betegségnek, pedig ez sem teljesen igaz. Abban van némi igazság, hogy sokkal több nő szenved ebben a betegségben, mint férfi. Főleg a menopauza utáni időszak veszélyes a betegség szempontjából, de a megelőzés azért is fontos, hogy ez az arány ne legyen olyan szembetűnő, mint amilyen most is. 50 év fölött a férfiak is fokozott kockázatnak vannak kitéve, de mivel ők kevésbé vesznek részt ilyen irányú vizsgálatokon, így a betegséget is gyakran már csak előrehaladottabb állapotban fedezik fel náluk, így a gyógyulási esélyeik is sokkal rosszabbak.

Sok fiatal csak legyint, ha meghallja azt a szót, hogy csontritkulás, hiszen úgy vannak vele, hogy ez az öregek betegsége. Ez valóban így van, viszont fiatal korban kell azért lépéseket tenni, hogy idősebb korban ne fenyegesse őket ennek a betegségnek a réme. Vagyis fontos, hogy már gyermekkorban is egészségesen táplálkozzanak és sokat mozogjanak, hiszen ebben az életkorban még a prevencióra, a megelőzésre kell helyezni a hangsúlyt.

Sokan úgy gondolják, hogy a csontritkulás egyetlen veszélye, hogy a csontok törékenyebbé válnak, pedig ez sem teljesen így van. Azok, akik csontritkulásban szenvednek, gyakran szenvednek csípőtörést, combnyaktörést. Ezeknek a betegeknek pedig körülbelül huszonöt százaléka halálozik el a balesetet követő hat vagy tizenkét hónapban. Miért? Az idősebb embereknek már rendkívül gyenge a szervezete, hogy egy csípő- (vagy bármilyen) operációt mindenféle szövődmény nélkül átvészeljenek. Ezek a személyek gyakran kapnak szívinfarktust, tüdőgyulladást és a fertőzések is gyakoriak.

Sokan gondolják azt, hogy a csontritkulással járó csonttörés csak az elesés során következik be. Ez nem teljesen van így. A csontok a nagyobb terheléstől is eltörhetnek, de még akkor is eltörhet egy-egy csont, ha az illető beüti az adott végtagját valahová és ehhez még elesni sem szükséges. Ezt nevezik spontán törésnek.

Sokan úgy vélik, hogy majd akkor mennek orvoshoz, ha a tünetek felbukkannak. Ezt a betegséget ,,csendes gyilkosnak" is nevezik, merthogy nem nagyon vannak tünetei. Pontosabban egy-egy csonttörés szokta rá a figyelmet felhívni. Éppen ezért fontos az egészséges életmód és egy bizonyos életkor fölött (50 év) a csontsűrűségvizsgálat. Hiszen ha idejében kiderül a betegség, akkor a kezelés is azonnal elkezdődhet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Csontritkulás...  
Hasznos tanácsok cukorbetegeknek
  2020-05-15 22:32:46, péntek
 
  Szervezetünk normális működése esetén az inzulinnak fontos szerepe van abban, hogy a glükóz a sejtekbe kerüljön és energiává változzon, amely a szervezet egészséges működéséhez nélkülözhetetlen. 1-es típusú cukorbetegség esetén a szervezet egyáltalán nem, vagy csak nagyon kevés inzulint termel. Ezt a betegséget általában gyermekkorban diagnosztizálják, de felnőttkorban is kialakulhat. A 2-es típusú cukorbetegség az előző típusnál sokkal gyakrabban fordul elő. Általában a felnőtteket érinti, és a cukorbetegséggel küzdő személyek jelentős hányada ebben szenved. A hasnyálnyimirigy sejtjei nem termelnek elegendő inzulint, hogy a vér glükózszintje normális maradjon. Ennek az egyik leggyakoribb oka, hogy a szervezet nem, vagy csak gyengén reagál az inzulinra. Hazánkban sok olyan ember él, aki az elhízottak táborába tartozik és mozgásszegény életmódot folytat. Sajnos sokan nem is tudják, hogy cukorbetegségben szenvednek, csak véletlenül egy rutinvizsgálat során derül erre fény.

Pedig ha tisztában lennénk a cukorbetegség kialakulásának rizikófaktoraival, akkor minden valószínűség szerint nem kellene szembenéznünk ezzel a rettegett betegséggel. Az egyik ilyen rizikótényező az elhízás. 45 éves kor fölött nagyobb veszélynek vannak kitéve az emberek ennek a betegségnek, melyet genetikailag is lehet örökölni. Vagyis ha a családban többen is szenvednek ebben a betegségben, akkor nagyobb kockázatnak vagyunk kitéve, azonban ha egészséges életmódot folytatunk, még van esély arra, hogy nem cukorbetegen kelljen leélnünk az életünket. A másik rizikófaktor a magas vérnyomás, de az sem szerencsés, ha a vér koleszterin- és trigliceridszintje túlságosan magas.

A cukorbetegeknek mindenképpen kontrollálni szükséges a vér glükózszintjét, ennek érdekében fontos, hogy az alacsony glikémiás indexű ételeket részesítsék előnyben. Fogyasszon minél több teljes kiőrlésű gabonából készült magas rosttartalmú táplálékot és lehetőleg kerülje a finomított cukrot.

Ügyeljen a zsírok, a szénhidrátok és a fehérjék megfelelő arányú fogyasztására. Ebben mindenképpen kérje ki kezelőorvosa tanácsát, véleményét! Lényeges, hogy ha az elhízottak táborába tartozik, akkor legyen az életének része a rendszeres testmozgás - habár ez mindenkinek javallott -, és tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az Ön számára ideális testsúlyt tartani is tudja.

Kerülje a feldolgozott táplálékokat, mindenképpen a friss élelmiszereket részesítse előnyben. Zárja ki az étrendjéből a konzerveket, a készételeket és a mélyhűtött ételeket.

Ne fogyasszon zsírban gazdag ételeket. Ilyenek például a felvágottak, az állati eredetű zsírok, a zsíros salátaöntetek és a gyorséttermi ételek. Olyan élelmiszerek szerepeljenek az étlapján, amelyek bővelkednek vitaminokban, ásványi anyagokban és esszenciális zsírsavakban.

Egyszerre ne egyen túl nagy adag ételt. Jó módszer, ha kisebb tányért választ az étkezéshez, vagy a korábbinál kisebb adagot szed a tányérjára egy-egy étkezés alkalmával. Csökkentse a sófogyasztást, hiszen ez nagy terhet ró a vesére, amely szervnek az egyébként sem megfelelő inzulinszint miatt jelentős pluszmunkát kell végeznie.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
7 dolog az otthonában, amely pajzsmirigyproblémát okozhat
  2020-05-15 22:30:17, péntek
 
  Manapság egyre többen szenvednek valamilyen pajzsmirigybetegségben. Sokan nem is tudnak róla, hogy betegek, csak valamilyen rutinvizsgálat során derül fény a betegség meglétére. Mások érzik, hogy valami nagyon nem úgy működik, ahogy kellene, és már csak akkor kerülnek orvoshoz, amikor a tünetek miatt képtelenek a korábbi életvitelt folytatni. Megint mások semmiféle tünettől nem szenvednek, csak egy egyszerű vérvétel derít fényt a meglévő betegségre.

A háztartásunkban lehetnek olyan anyagok, amelyek fokozhatják, elősegíthetik a pajzsmirigybetegség kialakulását. Ilyen lehet a fogselyem. Egyes gyártók olyan vegyi anyagokat adhatnak a fogselyemhez, ami elősegíti, hogy az könnyebben csússzon a fogaink között.

A pizzadobozok és a gyorséttermi edények is tartalmazhatnak olyan anyagokat, amelyek megakadályozzák, hogy az adott zsíros étel kifolyjon az adott dobozból. Ezek az anyagok is károsak lehetnek az egészségre, így jobban teszi, ha mellőzi az ilyen gyorséttermi ételek fogyasztását, és az otthonában saját maga főz.

Sokan szeretünk egy jó film közben pattogatott kukoricát ropogtatni, de sajnos a popcornos zacskók is tartalmazhatnak olyan vegyi anyagokat, amelyek nem engedik, hogy az olaj kiszivárogjon a zacskóból, miközben a mikrohullámú sütőben előkészítjük azt.

Még a kárpitokat és a bútorokat is bevonhatják egészségre káros anyagokkal, amelyek folttaszító hatással bírnak. Lehet, hogy ezzel sokáig megóvhatjuk szőnyegeink és bútoraink szépségét, de milyen áron?

Bizonyára evett már olyan étkezdében, ahol papírtányéron szervírozták az ételt. Mint gondol, miért nem ázik el a rárakott ételtől egy ilyen papírtányér egy-két perc alatt? Természetesen attól az anyagtól, amellyel ezt a tányért bevonják. Azonban ez nem olyan biztos, hogy nem tesz kárt az egészségünkben.

A kozmetikai szerekben számtalan olyan anyag lehet, amelyek allergiás reakciókat válthatnak ki, amelyek előbb-utóbb többek között pajzsmirigybetegséget is okozhatnak. Ma már az interneten lehet ellenőrizni egyes termékek összetevőinek listáját. Ha valamelyik termék olyan összetevőt tartalmaz, amely ártalmas az egészségre, ne használja. Helyette válasszon natúrvagy bioterméket, amelytől nem kell rettegnie, hogy megbetegíti.

A tisztítószerek olyan erős vegyi anyagokat tartalmaznak, amelyek szintén felelőssé tehetők a pajzsmirigybetegségek kialakulásáért. Használjon ezek helyett citromsavat, ecetet, szódabikarbónát és illóolajokat. A grépfrútcsepp például egy nagyszerű fertőtlenítőszer, amelyet vízzel hígítva használhatunk konyhai pultok és fürdőszoba fertőtlenítésére és még a padló felmosására is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Méreganyagok és pajzsmirigy
  2020-05-15 22:26:40, péntek
 
  A pajzsmirigy a nyakon, a pajzsporc előtt és annak két oldalán található. Négy mellékpajzsmirigy helyezkedik el benne. Működését az agyalapi mirigy szabályozza, ami az agy irányítása alatt áll.

A pajzsmirigy legfontosabb feladata a pajzsmirigy hormon termelése. Ez a hormon szerepet játszik az anyagcsere szabályozásában, a szexuális működésben, a növekedésben és az agyi működésben is. Szinte minden szerv működésére hatással van a pajzsmirigy hormon. Alapvető hormon az élethez, azonban ha túl sok képződik belőle, akkor az az életet is veszélyeztetheti, sőt akár még halált is okozhat.

Pajzsmirigybetegség gyakran alakul ki serdülőkorban, a változókor idején, terhesség alatt és az azt követő időszakban. A pajzsmirigybetegség okozhat terméketlenséget, vetélést, de a menstruációs zavarok hátterében is állhat valamilyen pajzsmiriggyel összefüggő probléma. Nők gyakrabban szenvednek ebben a betegségben. Elsősorban hatvanéves kor fölött veszélyezteti őket ez a betegség, azonban sok esetben nem is derül fény a betegségre, csak valamilyen orvosi vizsgálat vagy egy rutin vérvétel miatt derül ki, hogy az illetőnek ilyen betegsége van.

Manapság egyre többen szenvednek valamilyen pajzsmirigy-rendellenességben. Sokak betegsége azonban nem kerül diagnosztizálásra, mivel a tünetek olyan csekély mértékűek, hogy nem fordulnak vele orvoshoz.

Mi válthat ki pajzsmirigybetegséget? Például a nehézfémek, mint az alumínium, a higany, az ólom és az arzén, amelyek nagyon mérgezők és sok betegséget okozhatnak, köztük pajzsmirigybetegséget is. A higany az amalgámtöméssel kerülhet a szervezetbe. Egyes feltételezések szerint nem a tömés során, hanem annak eltávolításakor kerülhet valamilyen mértékben a szervezetbe, amely felelőssé tehető például az autoimmun betegség kialakulásáért is.

A stressz is fontos szerepet játszik a pajzsmirigybetegség kialakulásában. Valamennyi stresszre szükségünk van ugyan, de a folyamatosan fennálló feszültség állandósulhat, krónikussá is válhat, amit mindenképpen kezelni, orvosolni szükséges. Erre nagyon jó a rendszeres testmozgás, a jóga és a meditáció is.

A pajzsmirigybetegség kialakulásában szerepet játszhat a fluorid is, ami az ivóvízben is megtalálható. Ezért nagyon hasznos lehet a vízszűrő berendezés használata, amely segítségével megakadályozhatjuk a méreganyagok szervezetbe kerülését.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Hormonegyensúlyt hozó gyógynövények
  2020-05-15 22:23:42, péntek
 
  A hormonok működésén sok minden múlik. Ha túl sok stresszhormon szabadul fel a szervezetben, az okozhat mentális vagy anyagcsere-betegséget. Ha a női hormonális egyensúly borul fel, akkor sokféle nőgyógyászati betegséggel kell szembenéznünk, ha a pajzsmirigyhormonok nem termelődnek megfelelően, akkor a pajzsmirigybetegséget nem kerülhetjük el, és természetesen a kellemetlen tünetekkel is szembe kell néznünk.

Nagyon sokféle degeneratív betegség létezik, amelyeknek oka lehet, hogy a hormonok egyensúlya felborult a szervezetünkben. Az inzulin hormon zavara például cukorbetegséget generálhat. A dopamin hormon zavara oka lehet a Parkinson-kór kialakulásának.

Azt gondolnánk, hogy a hormonális problémákat csakis gyógyszerekkel lehet kezelni. Nem feltétlenül. Nagyon sok olyan életmódbeli tényező létezik, amely segíthet abban, hogy a hormonok ismét megfelelően működjenek. Melyek ezek a tényezők? Nagyon fontos a stressz elkerülése. Fontos, hogy minél kevesebbet érintkezzünk vegyi anyagokkal és adalékanyagokkal, vagyis minimalizáljuk vagy teljesen elhagyjuk a feldolgozott élelmiszereket. A hormonális egyensúly fenntartásában sokat segíthet a napi 7-8 óra alvás, az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás.

Egyes gyógynövények is nagyon sokat segíthetnek a hormonok szabályozásában és az egyensúly megőrzésében. Az egyik ilyen gyógynövény a pitypanggyökér. Fontos, hogy ne út mentén gyűjtsük, hanem szűz területről, valahol a természetben. A pitypang gyökeréből készíthetünk teát, de friss állapotában levesekhez is hozzáadhatjuk. A fiatal hajtásai és levelei is hasznosak, ezeket salátába is szórhatjuk.

Nagyon jó hormon-egyensúlyozó hatással bír a komló. Esténként lefekvés előtt kortyolgassunk el egy csésze komlóteát. Nemcsak a hormonokra van jó hatással, de a nyugodt alvást is biztosítani tudja.

A mellékvesék szorosan összekapcsolódnak a pajzsmirigy működésével, illetve a vércukorszint szabályozásával. A mellékvesék működését megtámogathatjuk egy kis édesgyökérrel. Ezt lehet kapszula vagy tea formájában is fogyasztani. A pajzsmirigy működését a citromfű is elősegíti. Ihatjuk teakánt, de tinktúra és tabletta formájában is elérhető. A vércukorszint szabályozásában a cickafark is részt vesz. Nőknek óvatosan kell bánni a fogyasztásával, ugyanis a fitoösztrogén hatása miatt elősegíti az ösztrogéntermelést, ami ösztrogéndominanciában nem szerencsés dolog.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Galaxis torta
  2020-05-15 22:20:36, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Proteines hajpakolások az egészségesebb hajért
  2020-05-15 22:10:19, péntek
 
  Az otthon készített proteines hajpakolások egészségessebbé varázsolják a hajkoronát. Ezek a pakolások megszüntetik a hajhullást, vastagabbá teszik a hajszálakat és elősegítik a haj gyorsabb növekedését. Mivel a hajunk is keratin nevű fehérjékből áll, így a proteines pakolások segítik, hogy a haj erősebbé és selymesebbé váljon. Viszont proteinnel nemcsak kívülről táplálhatja a haját, hanem rendszeres fogyasztásával elő is segítheti, hogy a haja minél egészségesebb és szebb legyen. Ezek a pakolások olyan más összetevőket is tartalmaznak, amelyek segítenek a haj textúrájának javításában, illetve annak lágyabb és puhább megjelenést biztosítanak. A kókusztej például megakadályozza a hajszálak töredezését, az avokádó pedig a meglévő károsodásokat próbálja helyrehozni. A tojás fényt és erőt kölcsönöz a hajszálaknak, a shikakaipor pedig nemcsak a haj növekedését segíti elő, hanem szinte minden hajproblémán segíteni tud.

A tojás nemcsak egészségessé, de fényessé is varázsolja a hajat. Üssön fel egy kistányérban egy tojást, majd keverjen hozzá egy kanál kókuszolajat és ugyanennyi mézet. Keverje össze az elegyet, majd vigye fel a hajára. Tegyen a fejére egy zuhanysapkát és egy törülközőt, majd egy óra múlva mosson a szokásos módon hajat.

A shikakaiport a samponjához is keverheti, de vízzel egy pasztát is készíthet belőle, amelyet aztán hajpakolásként is alkalmazhat. A shikakaipor egy természetes hajkondicionáló, amely erősíti a hajat és elősegíti annak növekedését. Nemcsak tisztít, hanem megelőzi az irritációt, megszünteti a fejbőr korpásodását. A hajat erőssé, fényessé varázsolja, illetve megakadályozza a hajszálak töredezését. Mivel szaponint is tartalmaz, ezért van egy enyhe habzó hatása. Indiában már több száz éve használják ezt a port nemcsak hajmosásra, de hajápolásra is.

A túró és a kókusztej elegye is jót tesz a hajával. Keverjen össze 3-4 evőkanál túrót annyi kókusztejjel, hogy egy hajra könnyen felvihető masszát kapjon. Hagyja a haján egy órán keresztül, majd alaposan mosson hajat. A tejfehérjék a haj gyorsabb növekedését segítik elő, amellett, hogy nagyszerűen ápolják a hajat.

A túrót avokádóval is összekeverheti és ezekből is kitűnő hajmaszkot tud készíteni. Az avokádót minden esetben pépesítse, hiszen csak így tudja a hajára egyenletesen felvinni. Az avokádó értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal van tele, amelyek a hajat egészségessé és selymessé teszik.

Ha erősebb hajat szeretne, akkor banánpépet és kókusztejet keverjen össze és ezt használja hajpakolásként. Ez a száraz és sérült hajszálat is rövid időn belül rendbe teszi, így érdemes hetente legalább egy alkalommal ilyen természetes pakolással kényeztetni a hajkoronáját.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A bőr megfiatalítója: csipkebogyóolaj
  2020-05-15 22:06:59, péntek
 
 



A csipkebogyóolaj nem ismeretlen a kozmetikai iparban, hiszen tudvalévő, hogy milyen pozitív hatással van a bőrre. Az egyik ilyen előnye, hogy szinte megfiatalítja a bőrt. A csipkebogyó olajának nagy tisztelete volt az egyiptomiak körében és már a fáraók is hittek bőr- és hajszépítő erejében.

Sok kutatást is végeztek ezzel az olajjal kapcsolatban. Norvég és dán kutatók felfedezték, hogy a csipkebogyóolaj csökkenti a rheumatoid arthritisben szenvedők fájdalmát és javítani képes a betegek mobilitását. Napjainkban sok kozmetikai termék alkotórészeként találkozhatunk vele, például samponokban, testápolókban. Azonban mi is készíthetünk belőle különféle házi kozmetikai szereket és valamilyen hordozóolajjal keverve még egy remek bőrszépítő és masszázsolajat is.

A csipkebogyóolaj A-, C- és E-vitaminokban gazdag, de zsírsavakat (linolénsav, olajsav, linolsav), sztearinsavat, palmitinsavat, karotinoidokat és flavonoidokat is tartalmaz.

A csipkebogyóolaj egészségessé és élénkké varázsolja a bőrt, csökkenti az öregedés jeleit. Táplálja a száraz hajat és megakadályozza a fejbőr korpásodását. Langyosítson meg egy kevés olajat, majd kenje be vele a fejbőrét. Tegyen egy törülközőt a fejére, majd egy óra múlva alaposan mosson hajat.

Ez az olaj még a körmöket is megerősíti. Kenjen egy kevés olajat hetente egyszer a körmeire, az olaj ugyanis a száraz és törékeny körmöket remekül hidratálja.
A csipkebogyóolaj segíti a sebek és égési sérülések gyógyulását és halványítja a hegeket. Ez az olaj segít a striák, az öregségi foltok, a sebhelyek halványabbá tételében, eltüntetésében.

Az olaj enyhíti a leégés miatt érzett kellemetlen tüneteket, hiszen nyugtat, gyulladást csökkent és mindemellett a gyógyulást is felgyorsítja.

Adjon egy kevés csipkebogyóolajat a kedvenc samponjához, mosson a szokásos módon hajat, majd öblítse le a haját. Az olaj ebben az esetben balzsamként működik, amely puhítja a száraz hajat.

A csipkebogyóolaj az arcbőrt is remekül hidratálja. Néhány cseppet reggel és este - alapos arctisztítást követően - masszírozzon az arcbőrébe.

Keverjen össze néhány csepp csipkebogyóolajat valamilyen hordozóolajjal - kókusz, olíva -, ily módon masszázsolajat készíthet belőle.

Mielőtt használni kezdené az olajat, végezzen allergiatesztet. A karjára csepegtessen egy-két csepp olajat, majd várjon 2-3 órát. Ha nem jelentkezik allergiás reakció, akkor bátran használhatja. A csipkebogyóolajat várandós és szoptató nők lehetőleg ne használják, vagy csak az orvosuk jóváhagyásával.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Gyógyító arcolajok
  2020-05-15 22:02:20, péntek
 
  Az olajok nagy részét használhatjuk bőrápolásra is, hiszen csodálatos ápoló és hidratáló hatással rendelkeznek. A legtöbb olaj finomítja a pórusokat, csökkenti a ráncokat, fokozza az arc tónusát, és még a pattanás, illetve az apróbb bőrhibák eltüntetésében is verhetetlenek.

Az egyik legcsodálatosabb olaj a csipkebogyóolaj. Ez az olaj gazdag forrása a béta-karotinnak, a retinolsavnak, és az esszenciális zsírsavaknak, amelyek mind-mind elengedhetetlenek a bőr egészségének fenntartása szempontjából. A csipkebogyóolaj tápláló hatással rendelkezik. Minden bőrtípusra használható, mégis az érett és a dehidratált bőrön mutat leglátványosabb változásokat.

A tökmagolaj gazdag forrása a cinknek és az E-vitaminnak. Az E-vitamin egy kiváló antioxidáns vitamin, amely eredményesen harcol a szabad gyökök, így a bőrben zajló öregedési folyamatok ellen is. Ez az olaj is nagyon hatásos az érett és dehidratált bőrre, de a pattanásokkal is könnyedén elbánik.

A gránátalmamag-olaj is nagyon jót tesz az arc bőrének, hiszen tele van antioxidánsokkal, gyulladáscsökkentő és öregedésgátló hatással is rendelkezik. Egyik csodálatos hatása, hogy segíti a kollagéntermelést, ami a kor előrehaladtával csökken a szervezetünkben és emiatt lesz petyhüdt az arcbőr, vagyis jelentősen veszít a feszességéből. Ez az olaj tehát fokozza a bőr rugalmasságát és elősegíti a sejtek megújulását.

A hibiszkuszolaj tápanyagokban rendkívül gazdag, tartalmaz antioxidánsokat, legfőképpen E-vitaminban gazdag, de az esszenciális zsírsavak is megtalálhatók benne. A hibiszkuszolaj elősegíti, hogy a bőr megőrizze a nedvességtartalmát, mindemellett javítja a bőr rugalmasságát és csökkenti a ráncok és a finom vonalak megjelenését.

A feketeköménymag-olaj enyhíti a bőr gyulladását és elősegíti annak gyógyulását. Csökkenti a bőr faggyútermelését és eredményesen képes az arcbőr pórusait is megtisztítani. Ha pattanásos az arcbőre, bátran használja ezt az olajat. Ne felejtsen el bőrpróbát végezni, mert az olaj bőrirritációt okozhat.

A teafaolaj erőteljes antiszeptikus és gombaellenes hatással rendelkezik, ami nagyon hatásos az akné ellen.

A marulaolaj nagyszerűen hidratálja az arcbőrt, ideális a száraz és az öregedő arcbőr mindennapos ápolására.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 329 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2511
  • e Hét: 19178
  • e Hónap: 50664
  • e Év: 255365
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.