Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Első kézből a Kossuth térről
  2006-10-20 12:51:52, péntek
 
  Kedves mindenki!
Az alábbi link sok esetben csak akkor működik, ha e-mailben nyitjuk meg!

[http://www.kossuthter.com/hu/node/1201]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új hír a Kossuth térről
  2006-10-20 12:39:54, péntek
 
  DR. EVA MARIA BARKI

ORSZÁGOS RENDÖR FÖKAPITÁNYSÁG
Dr. Bene László Országos Rendör Fökapitány Úrnak

Tisztelt Dr. Bene László !

Sajnálatosan hallom, hogy a tárgyalások a tüntetökkel nem hoztak eredményt.

Mérvadó az Európai Egyezmény emberi jogok és alapvetö szabadságjogok védelméröl 11. cikkelye, amely szabályozza a gyülekezési szabadságot mint fundamentális jogot, mint egy demokratikus társadalomban és egy állam politikai és társadalmi életében egyik legfontosabb részét.

Ennek a jog korlátozása csak a 11. Cikkely 2. bekezdésben foglalt feltételek alapján indokolt:

11.2 E jogok gyakorlását csak a törvényben meghatározott, olyan korlátozásoknak lehet alávetni, amelyek egy demokratikus társadalomban a nemzetbiztonság vagy közbiztonság, a zavargás vagy bünözés megakadályozása, a közegéyzség, az erkölcsök, illetöleg mások jogai és szabadságai védelme érdekében szükségeseg. Ez a Cikk nem tiltja, hogy a jogoknak a fegyveres erök, a rendörség vagy az államigazgatás tagjai által történö gyakorlását a törvény korlátozza.

A tények:

1.. A Kossuth téren a tüntetés engedélyezett október 25-éig, a tüntetés békésen zajlik. A hatalomnak nem csak türnie, hanem garantálnia is kell a békés összejövetelt. A tüntetöknek igényük van nem csak állami türésre, de állami védelmre is (ECHR 1988.6.21. Plattform Ärzte für das Leben v. Ausztria )

A tüntetöknek joguk van az egész Kossuth tér használatár a tüntetés és véleménynyilvánítás céljából, október 23-án is.

2.. A 23-ai állami ünnepségre sok külföldi nemzetközi jogilag védett személy jön. A nemzetbiztonság és közbiztonság érdekében minden intézkedést meg kell tenni, az államvendégeket védeni kell. Kétségtelen, hogy veszélytelen tartózkodásuk nemzetközi

kötelezettség és közérdek is.

3.. A tér használatára hatóságtól szerzett joga van a tüntetöknek nem az állami ünnepség résztvevöinek. A tüntetöket illeti meg az elsöbbség. Nem csak azért, mert engedélyezett gyülekezésröl van szó, hanem azért is, mert a gyülekezés szabadsága és ezzel szoros összefüggésben álló véleménynyílvánítás szabadsága mind alapvetö szabadságjogok elsöbbséget élveznek

A tüntetök ennek ellenére készséget muttatak arra, hogy az állami ünnepség allatt nyugalomban maradnak és arra is, hogy kisebb területre húzódnak vissza.

Ha ez a megoldás nem megfelelö, az állami ünnepséget nem a Kossuth téren, hanem máshol - a parlamenten belül - kell megtartani és a programon változtatni, úgy mind azt a kormányszóvivö két nappal ezelött már kilátásba tette. Ez lenne az egyetlen korrekt megoldás.

A Kossuth tér kiürítése mindenesetre súlyos emberijogi sértés és fatális politikai hiba lenne. Október 23-a a magyar nép és nem a magyar hatalom ünnepsége Ha 50 év múlva ismét az eröszak a jog felett gyöz, ha jog helyett önkény érvényesül, az a jövöben beláthatatlan politikai következményekkel járhat.

Tisztelettel

Dr. Eva Maria Barki
Kópia:
Miniszterelnöki Hivatal
Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium
Média
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levél
  2006-10-20 11:47:29, péntek
 
  NYÍLT LEVÉL COTKODÁNAK

Kedves Cotkoda!

Természetesen, Ön jól számolt a 2/3-dal kapcsolatban, és elnézést kérek, amiért türelmetlenkedtem és megbántottam volna! Jól érzi, hogy teljes szívemből és minden intellektualitásommal elutasítom a bolsevista hatalmat és azok jogutódjait!

De, ez nem gyűlölet, hiszen annyit ártottak nekem és a hozzám hasonló sorsüldözötteknek, hogy ha miatta gyűlöletet éreznék az elkövetőik és őket kiszolgálóik iránt, akkor már nem élnék, mert a gyűlölet megöli az ember lelkét és a lelketlen ember előbb-utóbb megbetegszik!

Tényleg tárgyalnunk kell, azért is másoltam be a szívsebész írását a blogomba.

A gond szerintem ott van, hogy a sok bűn, amit elkövettek ellenünk, az nyomasztja a bűnelkövetőt/ket, mert nem képesek szembenézni vele. És, aki szembesíti őket a bűneikkel, azt annyira utálják, "gyűlölik", hogy a föld színéről is szeretnék eltüntetni! Azért is találnak ki minden létező rosszat róla/rólunk és azt hangoztatják! Gyakran megvádolva igaztalanul, a saját gonoszkodásaikkal, mulasztásaikkal.

Ezzel kapcsolatban volt egy érdekes megjegyzése a vejemnek, aki azt mondta: két évvel ezelőtt, amikor elolvasta az egyik életrajzi írásomat:
- Miért fél Mária, hiszen, soha senkinek nem ártott, sőt mindenkinek csak segített!? Még azokon is, akik a legtöbbet bántották?
Erre csak azt tudtam neki mondani, hogy:
- Tudod, pont azért félek, mert én elfelejtettem és már nem is emlékszem arra, hogy ki mennyit tett nekem keresztbe, de ők nagyon jól emlékeznek és ők magukból kiindulva, bizony nem hagynák annyiban! Százszorosan megtorolnák! Hát, ezért szeretnének engem betegen, elesetten, vagy holtan látni inkább!
Én meg azért félek, mert nem szeretnék sem elesett, sem beteg, sem halott lenni egyenlőre...

Itt küldöm az egyik visszaemlékezést egy bűnelkövetős éjszakáról.

Üd.: BMI


2002 julius 5-én, Budapesten történt...
Brutális oszlatás az éjszakában-sok sérült
2002-07-05 01:18:51 Forrás: polgari-kor.hu

A Rákóczi út 24. szám előtt egy autó direkt elgázolt egy asszonyt, a sofőr "mocskos jobbosok, dögöljetek meg" kikiáltással tolatva menekülőre fogta és közben a kereke átment egy nő lábfején.

Este hét óra után nem sokkal a rendőrök ismét felvették a pajzsokat. A rendőrkordon kettéosztotta a Kossuth teret, majd elkezdték kiszorítani a tömeget a térről. A rendőrök egy részén gázálarc volt.

A tér Kossuth szobor felőli oldalán több embert őrizetbe vettek. A Vértanúk tere felé lassan, percenként mintegy 5-6 métert előrehaladva "tolták" ki az embereket. Az Alkotmány utcát kordonnal lezárták. A Kossuth tér közepén ragadt néhány száz ember. Őket mindkét oldalról rendőrök vették körül.

A Vértanúk tere felől a Báthory utca irányába tolták a több száz fős tömeget. Itt nem sokkal nyolc óra után két embert őrizetbe vettek a rendőrök.

A Báthory utcából a Batthyány-örökmécses felé szorították a rendőrök az embereket. A tömeg kukákkal próbálta elzárni magát a rohamrendőröktől.

Kilenc óra körül a Báthory utcán haladó tömeg úgy határozott, elindul a körút felé.

Az útvonal: Bajcsy, Nagykörút, Rákóczi út, Károly körút

Negyed tízkor már a Bajcsy-Zsilinszky úton, az autók között haladtak a Nyugati felé. A rendőrség leállította a forgalom egy részét a Bajcsy-Zsilinszky úton.

Itt a rendőrmotorosok brutális módon teljes gázzal belehajtottak a tömegbe, de tömeg nagysága felfogta az ütközést és nem oszlott szét. Több ember könnyebb, nagyobb sérüléséket szenvedet a kitervelt és végrehajtott gázolás során. A rendőrök ezek után visszavonultak..

Fél tízkor leállt a körút közlekedése a Nyugati és az Octogon közötti részen. Az emberek az autók között, a síneken gyalogolnak. Közben a rendőrök lezárták a Lánchidat mivel ott is kisebb tüntető tömeg kezdett el gyülekezni. A gyalogosok elől lezárt Lánchíd mellett a többi hídnál is megerősített rendőri készenlét van.

A Nagykörútról a Rákóczi útra fordultak a demonstrálók, ám az Astoria környékén több busznyi rohamrendőr érkezett a tömeg elé. A rendőrök kettéválasztották a gépjárművek között haladó a demonstrálókat, többüket pedig az aluljáróba kényszerítették. A helyszínen tartózkodó tudósítónk jelentése szerint az újonnan érkezett rohamrendőrök több személyt elszállítottak.

A rendőrök az oszlatás közben ütötték verték akik csak eléjük került, sok ember elesett ,a földön fekvők is kaptak az attakból. A rendőrség könnygázt vetett be a tömeg ellen, óriási zűrzavar, sikítások, földön fekvő emberek, véres fejek mindenűtt. Végül könnygáz és gumibot használatával éjjel fél tizenkettőre a rendőrség szétszórta kisebb csoportokra a tömeget.

Három sérült a Rákóczi úton

A mentők három könnyű sérültet szállítottak kórházba az este során Rákóczi útról, ahol tüntetők legnagyobb csoportja haladt. A Rákóczi út 24. szám előtt egy autó direkt elgázolt egy asszonyt, a sofőr "mocskos jobbosok, dögöljetek meg" kikiáltással tolatva menekülőre fogta és közben a kereke átment egy nő lábfején, nem sokkal később ugyanazon a helyszínen egy kezén megsérült embert is felvettek a mentők. A Rákóczi út 7. szám előtt a Népszabadság fotóriportere szenvedett - a rendőröktől súlyos- fejsérülést, őt agyrázkódás gyanújával szállították kórházba.

A tüntetés szétverése után több vérző fejű nőt , férfit lehetett látni akik azonban saját lábukon hagyták el a helyszint. A könnygáz végig érezhető volt a Rákóczi úton , az Astoria környékén.

A tömeg csoportjai "újra eljövünk" skandálással hagyta el a helyszínt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2006.09 2006. Október 2006.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 98 db bejegyzés
e év: 270 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 85
  • e Hét: 5593
  • e Hónap: 14197
  • e Év: 50138
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.