Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Felhívás!
  2007-08-29 19:13:46, szerda
 
  FELHÍVÁS!



Minden magyar települési Önkormányzati Testülethez,

és Polgármesteri Hivatalhoz, polgármesterhez,

politikai hovatartozástól függetlenül





Tisztelt Hölgyeim és Uraim!



Szeretném nagybecsű figyelmükbe ajánlani, hogy Magyarország minden négyzetcentiméternyi területe a MAGYAR NEMZET OSZTHATATLAN ÉS ELIDEGENÍTHETETLEN TULAJDONA. A magyar nép, mint kulturális, gazdasági és földrajzi egységben élők együttes független államalakulata birtokolja, és fogja birtokolni ezt az országot.



Önök, Hölgyeim és Uraim országunk ingatlanvagyonának ügyeivel kapcsolatos ügyintézésekre kaptak felhatalmazást választáskori munkaviszonyuk létesítésekor. Ezt a munkaviszonyt Önök az adófizető magyar állampolgárokkal létesítették.

Ezen az alapon, mint ennek az országnak résztulajdonosa, és mint az én adórészemből is eltartott alkalmazottaimat felszólítom Önöket arra, hogy a külföldiek javára már kiadott földtulajdoni bejegyzés módosításokat, épület-fennmaradási engedélyeket, illetve építési engedélyeket, amelyeket külföldi tulajdonú, illetve külföldi résztulajdonú úgynevezett befektetőknek adtak ki, azonnali hatállyal,

MINDEN HIVATALI HATALMUKAT FELHASZNÁLVA VONASSÁK VISSZA.

Továbbá, eszükbe se jusson újabb építési engedélyeket ilyen külföldi spekulánsoknak kiadni, mert azt a magyar nemzet semmisnek fogja tekinteni, kártalanítás nélküli elidegenítés terhe mellett.

TÖRVÉNYTELENSÉG NEM SZÜL JOGOT!

MAGYARORSZÁG NEM ELADÓ!

EZT JÓL VÉSSÉK AZ ESZÜKBE!

Azt is jól véssék az eszükbe, hogy önök a mi alkalmazottaink, nem fordítva. Az Önökre ruházott hivatali hatalom kizárólag a magyarok létérdekeit szolgálhatja, másét soha.
Ez lebegjen a szemük előtt, amikor bármilyen külföldi kupeccal akárcsak köszöntést váltanak!


Önök most mosolyognak. Jeges lesz ez a mosoly, amikor mindazokat elszámoltatja a magyar nép, akik Szent Hazája érdekében nem feleltek meg az érettünk vállalt kötelességének.


Igen, inkább átmenetileg maradjon egy posta, iskola, rendelő bezárva, mint keleti, vagy nyugati jöttmenteknek árulják támogatásnak hazudott uzsora vagy rabszolgabér fejében Hazánkat.
Ezek a jöttmentek rabszolgának, tárgyaknak, termelőszeköznek tekintenek minket, bármilyen szépet hazudnak önmagukról!

A magyar nép oszthatatlan tulajdoni rendszerének szolgalelkű, idegenszívű felosztása idegen érdekek szerint, utána pedig megrablása, mind ugyanarról a hazugságról szól. Ezt a hazugságot ideje néven nevezni. Azt állították magukról az ország vezetői, hogy jogukban áll olyan rendeleteket kiadni, ami lehetővé teszi idegenek tulajdonszerzését. Ilyen külfölddel kötött egyezményekre is hivatkoztak, noha erre egyetlen magyar nem mondott igent.

Tehát ez egy folyamatos, szervezett keretek között, idegen érdekek által vezérelt alkotmánysértés, ami felveti a büntetőtörvény rendelkezéseinek alkalmazását is.



Készüljön tehát minden magyar település arra, kezdeményezzenek helyi népszavazást arról, hogy az általuk sehol le nem írt állítólagos négy esztendőre választott önkormányzatok, s annak élén a polgármesterek ne adhassanak el egy fűszálat sem. Ettől ne tágítsanak, ha kell hívják vissza a választott embereiket. Ne felejtsék el, sehol nincsen leírva, hogy a választott képviselőknek szükséges kitölteni a választási ciklust. Ugyanez érvényes az országgyűlési képviselőkre is. Rájuk még inkább érvényes!



Hazugság, hogy nem lehet leváltani őket.
Leírták önmagukról, hogy a választásokat négy évente tartják, de semmi nem indokolja, főleg nem hagyta jóvá a magyar, miszerint ők ezt a négy évet kitölthetik. Ez nem vita tárgya.



Jogunkban áll megcselekedni békésen, a fennálló törvények támogatásával a valódi rendszerváltást!

Nem mi vagyunk érettük, hanem fordítva. Ha ennek nem felelnek meg, máris kitelt az idejük.

Össze kell hangolni a kezdeményezéseket mindenhol, más településekkel együtt!

Teljesen bizonyos, hogy akármelyik politikai erő képviseli az adott település polgárait, hatalmas ellenállásba ütköznek majd mindenütt a kezdeményezések. Ez senkit ne tántorítson el szándékától!



MAGYAROK!
Egyetlen kérdés csupán, amire egyetlen helyes válasz adódhat!
Miénk ez az ország?
IGEN.


Akkor ne késlekedjetek, hanem cselekedjetek, ahogyan megköveteli a HAZA!

Megvannak a törvényes eszközök ahhoz, hogy a külföldiek ne jussanak magántulajdonhoz ebben az országban soha. Amelyik önkormányzat megteszi, hogy külföldi, vagy részben külföldi tulajdonba enged át a településből egy tenyérnyit is, ott kezdeményezzék a leváltásukat. Ilyettén nem védi őket a törvény, le kell váltani.

Idegenek vendégek lehetnek, azután menjenek békével. Ám sem bérletük, sem tulajdonuk ebben az országban nem lehet soha.



A

MAGYAR SZENT KORONA

arra hívja minden szolgálóját, és leendő szolgálóját,

hogy akadályozza meg Magyarország minden föld alatt, föld felett lelhető tulajdonának idegenek kezére játszását!

Tegyen meg minden tőle telhetőt, hogy a már eladásnak hazudott rablások se maradjanak következmények nélkül.Országunk egyetlen hivatalnokát sem hatalmazta fel népünk arra, hogy bármilyen össznemzeti tulajdonunkban lévő ingatlant, termelőeszközt bármilyen indokkal idegeneknek átengedjenek.

Amikor a magyarság végső létfeltételeit kezdik ámokfutásként felszámolni a bitorlók, akkor nincs más választási lehetőségünk, a törvény által biztosított eszközökkel meg kell tennünk a kötelességünket. Aki ebben akadályozna, arra ugyanaz fog következni, mint megrablóinkra.



Senki ne felejtse el, hogy vissza nem hívhatóságuk legendáját ők terjesztették el magukról, miután népünk bizalmába férkőztek az általuk, és nem a természetes, ősi jogrendünk szerint tartott választások során. Már ez is hazugságok egész láncolatát eredményezte, végül kifosztásunkat!

A magyar nép soha egyetlen szavával nem hagyta jóvá, nem is fogja elismerni mindazt a törvénytelenséget, amelyet országunk önmagukat vezetővé tévő alkalmazottai cselekedtek.



Minden hivatali személy, aki ennek a végső nemzetparancsnak nem tesz eleget, számolhat azzal, hogy népe hazaárulóként fog reájuk tekinteni, és úgy is kezeli őket.



Ezt a felhívást ajánlatos megismertetni az itt letelepedett, letelepedni szándékozó nem magyarral! Azokkal az arcátlanokkal, akik tetemes haszonnal kereskednek jogos életterünk romjaival.



Inkább éljünk romok között, minthogy nem magyar mondjon egyetlen döntő szót életünkről!

Nem húzzuk önmagunkra a szemfödelet senki kedvéért!



Magyarország, Budapest, 2007. augusztus 7.



Lengyel Károly,

a Szent Korona egy kicsiny szolgálója



ISTENNEL A HAZÁÉRT ÉS A SZABADSÁGÉRT!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Óriásit hibázott...
  2007-08-29 17:20:07, szerda
 
  Vélemény - Óriásit hibázott a FIDESZ
2007-08-28 19:29 Barikád.hu

Pokorni Zoltán (Fotó: index.hu)Pokorni Zoltán (Fotó: index.hu)Bekövetkezett hát, amit sokan vártak, de meggyőződésünk szerint sokkal többen elleneztek: Pokorni Zoltán a FIDESZ nevében elhatárolódott a Magyar Gárdától. De hogyan is történt ez?

Már a megalakulás előtt hetekkel, finoman adagolva elkezdte a fősodratú média vízionálni a "fasiszta veszedelmet". Ez a Gárda megalakulásakor tetőzött azzal, hogy TGM kijelentette: megalakult a magyar SS, amely minden zsidót és cigányt gázkamrába fog hurcolni. Ennyit a médiáról.

Természetesen a "nagy támogatottságot" élvező civil szervezetek is fontosnak tartották, hogy fellépjenek a kezdeményezés ellen. Lenyűgöző névsoruk figyelemreméltó, hiszen valamennyien a magyarság gyarapodásában, felemelkedésében és az erkölcsös életben látják a jövőt. Ilyen pl. a Háttér Társaság a Melegekért és a Leszbosz Egyesület. Soha fontosabb szervezeteket! Nem beszélve a "semmilyen liberális kötődéssel nem bíró" humanistákról, vagy a "szocialistáktól élesen elhatárolódó" Antifasiszta Ligáról. Szerepük mégis fontos, hiszen világos alternatívát nyújtanak a Magyar Gárdával szemben. Minden édesanya, édesapa eldöntheti, hogy kislányát, kisfiát melyik szervezetre bízná inkább.

Lássuk a külföldi reakciókat. A nemzetközi zsidó szervezetek látványos kirohanásukkal szintén adagolni kezdték, hogy "föltámadott a fasizmus". Nem, még véletlenül sem szólt a Magyar Gárda vezetősége egy huncut szót sem a zsidóság ellen, de hát azért mégis úgy dukál, hogy ezt ne hagyják szó nélkül. A szemkilövő rendőrök ellen nem kell, a tömeges palesztín gyerek-mészárlás ellen nem kell, a globalizmus több millió áldozata miatt nem kell, de a Magyar Gárda ellen igen. A magyar hadisírok gondozása nem kell, de évente 3-4 holokauszt emléknap kell. Megdöbbentő, hogy a magyar fiataloknak fogalma sincs arról, hogy hol van Doberdó, Isonzó vagy éppen a Don-kanyar, de kapásból fel tudják sorolni a náci "haláltáborokat". A regnáló kormány álláspontja pontosan beleilleszkedik ebbe a körbe, hiszen emlékezhetünk Göncz Kinga szavaira, amelyet két különböző helyszínen mondott el. Első alkalommal azt mondta, hogy a magyaroknak el kell felejteni 56-ot és minden más vélt vagy valós történelmi sérelmünket. A második alkalommal pedig azt, hogy soha nem szabad elfelejteni a holokauszt emlékét, folyamatosan ápolni kell. Kettős mérce!

A kormányzó pártok hozzáállása semmilyen meglepetést nem okozott. Lehetett megint egy jót nácizni, kit érdekelnek a tények, a lényeg, hogy lejárathassák a jobboldalt. Gyurcsány Aztsemtudomhogymiazakorona" Ferenc és Kóka "Autópályahankookoffshore" János vállvetve támadja a határontúli magyarság autonómia-törekvéseit, de nem átall belerúgni a hazai magyarságba sem. Nyakóval, Hornnal, Lendvaival összeállt a teljes kép. Nem történet, semmi váratlan.

A köztársasági elnök rendkívül diplomatikusan megemlítette, hogy elítéli a szélsőségeket IS és a félelemmel való manipulációt IS. Hibátlan reakció, tisztelet érte!

És elérkeztünk eredeti témánkhoz, a "jobboldal gyűjtőpártjához". Ahhoz a FIDESZ-hez, amely elvileg a nemzet szolgálatában áll a neoliberális tőke elleni harcban. Az első lépések jók voltak, hiszen az volt a nyilatkozat, hogy mindaddig, amíg egy egyesület nem sérti a hatályos törvényeket, addig nincs benne kivetnivaló. Pont. Itt kellett volna megállni! DE nem, ez kevés volt a ballib köröknek, meg a cselédsajtónak.

Orbán Viktor és Navracsics Tibor levelet intézett a nemzetközi zsidóság megnyugtatására. Ezzel még nem is volt semmi gond, teljesen helyénvaló, hiszen ha már nyugtalankodnak, akkor meg kell őket nyugtatni. Joggal egyébként, mert fontos hangsúlyozni, hogy a Magyar Gárdának semmilyen zsidóellenes éle nincs.

Wittner Mária - akinél több jogalapja senkinek nincs kiállni - kiállt az eskütételen és támogatásáról biztosította beszédében a Gárdát és annak eszméit. Ekkor Szíjjártó mester is kiállt és gyakorlatilag megpróbálta súlytalanná tenni Wittner Mária beszédét, azzal, hogy nem tudott róla FIDESZ, meg egyáltalán. Már ez a kapálózás sem volt kiforrott, de a csúcspontra sem kellett sokáig várni.

A liberális szárny megmondója, a langy demokrácia leglelkesebb híve, Pokorni Zoltán szólásra emelkedett és a FIDESZ nevében elhatárolódott a Magyar Gárdától. Ezzel azonban nem elégedett meg, hiszen "barátait" a FIDESZ-tagokat is hasonló magatartásra hívta fel. Végül feltette a koronát is, amikor azt mondta, hogy Gyurcsány Ferenc miatt van az egész gárdáskodás. Tehát nem átallt még politikai tőkét is kovácsolni az elhatárolódással. Tisztelt Pokorni Úr, Ön ezt rendkívüli módon elk...a!

Mert lássunk be néhány dolgot.

1, A Magyar Gárda nem kérte a FIDESZ támogatását, de biztosan elvárta azt, hogy hagyják békén, ha már segíteni nem akarnak. Ez ment is egy ideig, amíg Pokorni Úr nem nyilatkozott.

2, Mindaddig jogszerű egy egyesület működése, amíg az a jogrendbe lefektetett rendelkezéseket betartja. A FIDESZ "megelőlegezte" ezzel az egyesület jogszerűtlenségét.

3, A Magyar Gárda célkitűzései, mind-mind fontosak a nemzet szempontjából. Teccik érteni? Remélem Pokorni Úr konkrétan is el fog határolódni az egyes tevékenységektől. Kérdés, hogy melyiktől? A hagyományok ápolásától, a hadisírok gondozásától, a katasztrófa-elhárítástól, a parlagfűírtástól, az önkéntes véradástól, a honvédelemtől? Kérem, válasszon, melyiktől fog legjobban elhatárolódni!

4, Miért van egyenruhája a Gárdának? Egyrészt azért, mert REND kell Magyarországnak, nem pedig anarchia. Semmi köze a félelemkeltéshez, szemben mondjuk egy BKV-ellenőrrel. Másrészt ki figyelne oda egy civil egyesületre? Emlékszik valaki a Márciusi Chartára? Egy fél napot sem ért meg a fősodratú médiában, pedig neves értelmiségiek keresik benne a valós válaszokat az ország valós problémáira.

5, Talán lesz egy népszavazás. Talán érvényes és eredményes lesz. Talán a lakosság elutasítja a kormányzati megszorítócsomag egyes részeit. Hangsúlyozottan egyes részeit, tekintve, hogy távolról sem a vizitdíj és a kórházi napidíj a legfontosabb probléma. Nos, ha sikerül, akkor mi lesz? Lemond a kormány? Természetesen nem, miért is tenné? Előre borítékolható, hogy más megszorítást fog elővenni és rákeni a FIDESZ népszavazására. Hopp, 100.000 szavazó el a FIDESZTŐL!

6, Önök 2010-ben ismét el fogják bukni az országgyűlési választásokat. Hogy miért? Azért mert a látszatpolitizálás nem lehet hosszútávú. Azért, mert nem tesznek meg mindent, azért, hogy a nemzetnek jobb legyen. És főként azért, mert ezt akarja a ballib vezetés. 2009-ben olyan osztogatás lesz, amilyet még nem látott a világ. A magyar választó politikai memóriája kb. egy hetes. ha négy éven át mindent elvesznek tőle, de a választás előtt kap 10% nyugdíjemelést, akkor lelkesen megy szavazni az újabb négyéves megszorításra.

7, De ne legyünk pesszimisták, hátha Önök mégis megnyerik a választásokat. Mit fognak átvenni? Ötszörös adósságot, inflációt, munkanélküliséget, romokban heverő gazdaságot. Még 3 éve van a jelenlegi kormánynak, hogy mindent eladjon és feléljen. Akkor mi lesz? Kilábalás, az egybiztosítós rendszer visszaállítása, járulékcsökkentés? Tessék mondani, miből?

Azonban van megoldás! El is indította a FIDESZ anno; úgy hívták polgári körök. Az alulról építkező, nemzetben gondolkozó, társadalmi egyezségre törekvő kezdeményezés. Ezt is sikerült elsorvasztani.

Mi kellene tenni? Visszaállítani a helyes értékrendet! A család az első, nem a züllesztő kábítószerezés és nem a melegpropaganda, pedofília, művi meddővététel. A kisgyerekek gyógyítása a fontos, nem a négyes metró. A hazai vállalkozás százszor többet ér, mint a multik talpának nyalása. A Himnusz, a Szózat a magyarság értékmérője, nem Fekete Pákó és a Mónika-show. A határontúli magyarság a része a nemzetnek, nem az ázsiai betelepültek. A magyar gazdát kell védeni, nem az indiai guargumit. Nekik kell a kárenyhítés, nem a vietnami fejlesztésekre kell küldeni 6 milliárdot. A magyar többséget kell védeni, nem pedig a kisebbségek túlkapásait. A magyar honvédelmet kell erősíteni, nem igazságtalan háborúkba, Afganisztánba és Irakba küldeni a még megmaradt haderőt.

Tisztelt FIDESZ! Nem forradalmat kell csinálni, hanem felvállalni az igaz értékeket, kiállni foggal-körömmel a magyarságért, azért, hogy valóban otthon legyünk a hazánkban és ne mi legyünk a nyírandó nyáj. Azért, hogy amikor esetleg nyernek a választásokon már sok millió ember fogjon össze az igazi felemelkedésért.

Jelentem tisztelettel, ettől sikerült elhatárolódniuk Önöknek, csak azért, hogy megfeleljenek a magyarnak nevezett médiának és a külföld nyomásának. Váljék dicsőségükre!

(althir.org)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Morvai levele Demszkyhez...
  2007-08-29 17:16:40, szerda
 
  Morvai levele Demszkyhez: megszervezzük az ellenállást, újra itthon fogjuk érezni magunkat!
2007-08-22. 08:42:23

Kedves Demszky Gábor!

Megrökönyödéssel olvastam, hogy ön tiltakozást szervez, szemkilövető törpepártjával együtt aláírásokat gyűjt a Magyar Gárda és a tervezett Honi Gárda megalakulása ellen. Pont ön, Demszky Gábor?

Önnek bocsánatot kellene kérnie minden olyan magyar embertől, aki most aggódik a Magyar Gárda, a Honi Gárda vagy egyéb hasonló szervezetek megalakulása miatt. Igen. Önnek a nyilvánosság elé kellene állnia, és miután bocsánatot kér a tavaly szeptemberi és októberi tömeges rendőri brutalitás és önkényes letartóztatások elszenvedőitől, bocsánatot kellene kérnie azoktól is, akik most - bármilyen okból - félelmet éreznek a "gárdák" létrejötte kapcsán. E "gárdákat" az ön provokatív tettei, végtelen arcátlansága, s az ön szemkilövető törpepártjának ország romboló tevékenysége miatt kezdték szervezni. Önnek, mint Budapest főpolgármesterének tavaly szeptemberben és októberben meg kellett volna védenie a magyar emberek emberi jogait, azonnal le kellett volna állíttatnia a tömeges rendőri brutalitást. Be kellett volna bizonyítania, hogy az emberi jogok megtiprására, a magyarok emberi méltóságának megsértésére irányuló kísérletek a jogállamiság keretei között, a meglévő közjogi méltóságaink és intézményeink segítségével leállíthatóak. Ha így tett volna, s elvtársai is így tettek volna, akkor most nem szerveződnének "gárdák"! De Ön nem ezt tette, Demszky Gábor! Ehelyett megdicsérte és további kegyetlenkedésekre bíztatta a rendőrséget, s aljas, felháborító, provokatív módon kitüntette az őrjöngő, garázda Gergényi főkapitányt! Mit gondolt Ön, Demszky Gábor, meddig tűrik a magyar emberek a provokációt, a méltóságuk megtaposását?

Meddig tűrjük a könnygázt, az adóforintjainkból fizetett rendőröktől kapott rúgásokat, a szemünk kilövését? Milyen embereknek néz ön minket, Demszky Gábor? Gyávának? Mindennel megalkuvónak? Önként, lehajtott fejjel a vágóhídra vonulóknak? Ön téved, Demszky Gábor! Megszervezzük az ellenállást! Össznépi "honi gárdát" hozunk létre, amelyben minden olyan magyar ember részt vesz - jobb és baloldali egyaránt - akinek elege van az önök szemkilövető törpepártjából, az országunk tönkretételéből! S nem erőszakkal, hanem méltósággal, öntudattal, bölcsességgel fogjuk megvédeni magunkat önöktől - a saját hazánkban! Nem tűrjük azt a gyalázatot, amit önök ezzel az országgal, ezzel a néppel művelnek. Nem tűrjük, hogy egy szemkilövető törpepárt rákényszerítse az akaratát a magyar népre, és teljesen kisemmizze, tönkretegye, megtépázza a hazánkat! Nem tűrjük a megfélemlítést, nem tűrjük tovább a nemzeti vagyonunk kiárusítását, a gazdák, az egész magyar gazdaság tönkretételét! Nem tűrjük az egészségügy lerombolását! Nem tűrjük az önök torz értékrendjének rákényszerítését Magyarországra. Ha önök azt mondják, több-biztosítós modell, mi azt mondjuk: azonnal felbontjuk meglévő biztosítási szerződéseinket az ebbe belépő biztosító társaságokkal, s új szerződéseket nem kötünk velük! Ha önök azt mondják, éljen a globalizált nagytőke és kedvezőbb adózást, támogatásokat tesznek lehetővé a külföldieknek, multiknak, mint a magyar vállalkozóknak - mi azt mondjuk: bojkottáljuk a külföldi áruházakat, és magyaroktól vásárolunk, magyar árut! Ha önök azt mondják, privatizálják az aranytojást tojó tyúkot, a Szerencsejáték Rt-t, mi azt mondjuk: egyetlen lottószelvényt sem veszünk! S ha nem sikerül elvenni a pénzéhes harácsolók kedvét attól, hogy megszerezzék azt, ami a miénk, el fogjuk érni, hogy az önök által ellopott nemzeti vagyon visszakerüljön az orgazdáktól a magyar állam tulajdonába.

Hamarosan felébredünk, és úgy fogunk itt élni, mintha ez valóban a saját hazánk lenne! Úgy fogunk itt élni, mintha itt közel húsz éve rendszerváltás lett volna! Újra merünk majd őszintén beszélni a munkahelyünkön, az utcán, az ismerőseink között. Vége lesz a félelemnek, vége lesz a suttogásnak.

S vége lesz az ön hisztériakeltő manipulációinak, diktatórikus kiskirálykodásának, vége lesz szemkilövető törpepártjuk ámokfutásának! Vége lesz, Demszky Gábor, mert az önök ideje lejárt. Öntudatra ébredünk, véget vetünk az elnyomásunknak, és újra otthon fogjuk érezni magunkat a SAJÁT HAZÁNKBAN, MAGYARORSZÁGON!

Budapest, 2007. augusztus 21.
Üdvözlettel
Morvai Krisztina
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Morvai: Nem ítélhető el ...
  2007-08-29 16:49:41, szerda
 
  Morvai: Nem ítélhető el, hogy gárdákba tömörülnek
A többség nem tart a Magyar Gárdától
2007. augusztus 28. 9:54 MNO

Morvai Krisztina szerint fizikai védelemre is szükségük van az embereknek, különösen, ha jogtalan támadás éri őket - mondta a tavalyi rendőri erőszakot vizsgáló Civil Jogász Bizottság társelnöke. A közvéleménykutatások szerint kétszer annyian vannak azok, akik szerint nem kell tartani a Magyar Gárdától.

Az embereknek joguk van a megvédeni magukat, ha jogtalan támadás éri őket - hangsúlyozta a Magyar Hírlapnak adott interjújában Morvai Krisztina, a rendőrség tavaly októberi, erőszakos fellépését vizsgáló bizottság társelnöke.

Morvai Krisztina szerint, ha az emberek úgy gondolják, fizikai védelemre van szükségük, hogy ki merjenek menni az utcára és gyakorolhassák polgári jogaikat, akkor nem ítélhető el, hogy gárdákba tömörülnek.

A Civil Jogászbizottság vezetője szerint "a jogszabály azt mondja: a más ember elleni vagy magunk elleni jogtalan támadással szemben joga van az embernek a védekezésre. És az október 23-i cselekményekkel kapcsolatban is úgy gondolom, hogy jogdogmatikailag sok olyan cselekmény történt, akár még bizonyos kődobálásos esetek is, amelyek beleférnek a jogos védelem kategóriájába. Hiszen az őrjöngő rendőrökkel szemben léptek fel azok, akik például letérdeltek az előrevonuló rendőrsorfal elé, és így akadályozták, hogy a támadást folytathassák, vagy pedig adott esetben kővel dobálták a gumilövedékeket lövő rendőröket. A Civil Jogászbizottság célja, hogy a jogos védelem kategóriája előtérbe kerüljön ezekben az ügyekben. És ha lesznek olyan szerveződések, amelyek fizikailag is hajlandók megvédeni az embereket az esetleges rendőri brutalitásokkal szemben, akkor én ezt egyáltalán nem tartom törvénytelennek, hiszen a jogos védelem jogintézménye erre felhatalmazást ad."

Morvai Krisztina arról is beszélt, hogy a jogászbizottság folytatja a Szavazzunk a pénzünkkel akciósorozatot. Legutóbb az egyik szupermarketlánc elleni bojkottra szólítottak fel, mert az üzletekben rendszeresen megalázó módon motoztak meg tolvajnak vélt embereket.

A szervezet álláspontja szerint most a legmagasabb szintű egészségügyi ellátáshoz való jogot durván sértő több-biztosítós rendszer lesz a céltábla.

A többség nem tart a gárdától

A válaszadók nagy többsége hallott már a gárdáról: több kormánypárti, mint ellenzéki szavazó ismeri

Az emberek harmada szerint nem jelent veszélyt a demokráciára a Magyar Gárda megalakulása - derült ki abból a közvélemény-kutatásból, amelyet a Szonda Ipsos készített a Magyar Televízió Este című műsorának. Nem volt hiábavaló a hatalmas médiakampány, az emberek nagy többsége hallott már a Magyar Gárdáról, a szervezetet több kormánypárti, mint ellenzéki szavazó ismeri.

A válaszadók 15 százaléka szerint a gárda jelentős veszélyt jelent a magyar demokráciára, 33 százalékuk gondolja ennek az ellenkezőjét. Eltérően vélekednek ugyanerről a kérdésről a két nagy pártra szavazók. Az MSZP-re voksolók 12 százaléka, a Fidesz szavazóinak pedig több mint a fele (53%) szerint veszélytelen a szervezet.

A megkérdezettek több mint fele (56%) figyelemmel kísérné a gárda működését, de nem tiltaná be, 15 százalék viszont a törvény erejével sújtana le a frissen alakult csoportra. Az MSZP-s válaszadók 36, a jobboldali szavazók csupán 3 százaléka tiltaná be azonnal a gárdát.

Minden negyedik magyar (25%) kifejezetten tart a szervezettől, 39 százalék szerint viszont nincs ok a félelemre, mert ha esetleg baj lenne, akkor a rendőrség közbeléphet. A válaszadók 15 százaléka egyelőre nem tudja, hogy viszonyuljon a gárdához.

Arra, hogy pártok felett áll-e a Magyar Gárda, csak minden negyedik ember válaszolt igennel (26%), a többség (36%) azt gondolja, hogy a konzervatív pártok állnak mögötte. A szocialista szavazók 73, a fideszesek 16 százaléka sejt jobboldali hátteret a szervezet mögött.

(hirado.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fogjunk hozzá a szept. 8-i ...
  2007-08-29 16:11:14, szerda
 
  T. Szervezetek és Barátaink!

Fogjunk hozzá a szeptember 8-i budapesti tömegdemonstráción való részvételünk
megszervezéséhez! A rendezvényt a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) rendezi, és
sokan jelezték csatlakozásukat. A Magyar Szociális Fórum Kerekasztala teljes támogatásáról
biztosította a NOE szociális céljait, és - mint ismert - vasárnap kiadott közleményében arra
szólította fel a lakosságot, hogy vegyen részt rajta. A részletek a noe honlapján hozzáférhetőek:

http://www.noe.hu/

címen.

Konkrétan a következőt javaslom:

1. Vonuljunk föl közösen a Magyar Szociális Fórum nemzeti színű óriástranszparense alatt,
melyen az alábbi felirat áll: Munkát, Békét, Biztos megélhetést! A 6 méteres csíkot akár tizen is
tarthatják.
2. Találkozzunk a kiinduló ponton, a Fiumei úton, és velük együtt induljunk el a Fiumei útról,
a "sírból hozzuk vissza" jegyében és vonuljunk végig a Parlament elé, ahol a beszédek
elhangzanak.
3. Mozgósítsunk mindenkit a tüntetésen való részvételre, hirdessük nemes céljait a
közleményeinkben megfogalmazottak szellemében! Ne engedjük át ezt az antiszociális politikát!
(Lásd mellékelten!)

Kérem véleményüket, hogy közösen cselekedhessünk!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kilépés ára...
  2007-08-29 16:04:48, szerda
 
  A kilépés ára - Júdáspénz, avagy Zolcsák István állást kap a helyi önkormányzattól?
2007-08-27 14:26:32 ELNÖK

A nyár elején helyi Fideszben nagy vihart kavart, hogy a Fidesz-frakció egyik tagjának, Zolcsák István képviselőnek a lánya, (a képviselőcsoport határozott tiltakozása ellenére) egy jó állapotban lévő másfél szobás lakást kapott szociális alapon az önkormányzattól.
A lakásügy azonban, úgy tűnik, egy jól koreografált színjáték része volt, amivel a helyi szocialisták a számukra igen kellemetlen a 2005-ös önkormányzati lakás kiutalásának ügyéért szerettek volna visszavágni.

Két éve a kedvezményes lakáskiutalási ügybe egy szocialista és két szabad demokrata képviselő bukott bele. Ha a tervük sikerült volna, megint tudtak volna másra mutogatni, és megingathatták volna a Fidesz tisztességességébe vetett hitet. Mindezt egy olyan képviselő miatt, aki ahelyett, hogy saját körzete lakóinak problémáit oldotta volna meg valódi elkötelezettséggel, folyamatosan a helyi szocialistákkal kereste a kapcsolatot.
Az érdemeire és iskolaigazgatói múltjára való tekintettel a gáláns szocialista önkormányzat most igyekszik megjutalmazni a Fideszből kilépett képviselőt. Információink szerint baráti alapon a helyi önkormányzatnál kapna állást.

Az új munkahely a szociális foglalkoztató lenne, ami azért érdekes, mert állítólag több olyan pesterzsébeti lakos is dolgozik az intézményben, aki jelenleg is önkormányzati lakásra vár.
A kerület rászorultjainak nyilvános megalázása, ha egy olyan képviselő lesz a munkatársak főnöke, aki noha megtehetné, nem vesz, hanem béreltet - az önkormányzat által - egy lakást lánya számára. Akkor, amikor az ott dolgozóknak sokszor a mindennapi betevőre is épphogy futja.

Ha a kinevezés megtörténik (amiért Zolcsák képviselő sokat tett), akkor felvetődik polgármester és a helyi MSZP felelőssége, mivel nyilvánvaló, hogy lakáskiutalást és az álláshoz juttatás nem a véletlennek, hanem a kapcsolatoknak köszönhető.

A helyi szocialisták úgy okoskodnak: aki nekünk barátunk, haverunk, hasznos a tevékenysége részünkre vagy nem nagyon támad minket, annak és családjának lakással, állással, üzleti lehetőségekkel segítünk.

A többi pesterzsébeti meg húzzon egy sorszámot és várjon, amíg sorra kerül.

Zolcsák István esete is példázza, a baloldalnak semmi sem drága, hogy hatalmát hosszú időre bebetonozza Pesterzsébeten. Azonban az MSZP ne gondolja, hogy az itt élők teljesen vakok, és nem veszik észre a kerületi és országos problémákat, valamint az egykori kerületi fideszes és MDF-es vezetők és képviselők "véletlenszerűen" kapott pozícióit és az egyre kínosabb botrányokat.
Az első jelzések már megérkeztek.. Zólyomi Mátyás

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Makovecz, Melocco, Morvai ...
  2007-08-29 15:48:26, szerda
 
  Makovecz, Melocco, Morvai Krisztina a Kossuth téren

2007. augusztus 24.
Szeptember 15-én, 16 órától tüntetést szerveznek a budapesti Kossuth térre.
Egy esztendővel ezelőtt lepleződött le a Magyar Köztársaság legaljasabb,
legvérlázítóbb hazugsága, Gyurcsány Ferenc beismerő vallomása, melyet
párttársai és bűntársai előtt mondott el.
Nincsen demokratikus ország, ahol egy ilyen botrányt túl élt volna a
hatalom. Sajnos csak Magyarország ilyen ország. S ez a hatalom nem csak túl
élte saját hazugságát, de kisvártatva rárontott saját nemzetére és a magyar
forradalom 50. évfordulóján olyan rendőrterrorral próbálta megfélemlíteni a
lakosságot, amelyre ma már kizárólag a harmadik világ diktatúráiban van
példa. Mindezek után, persze az ország, a jövőnk elrablását látva egyre
többen érzik úgy, hogy nem bírják tovább elviselni mindezt. Nem bírják
elviselni a hazugságot, az aljasságot, a bűnt, a lopást, a cinizmust és a
közönyt, amelynek összefoglaló neve Gyurcsány Ferenc és az MSZP- SZDSZ
kormány. Szeptember 15-én azokat várjuk a Kossuth térre, akik nem csak nem
bírják, de nem is hajlandóak mindezt elviselni és eltűrni - áll a
demonstrációt szervezők felhívásában.

Hozzáteszik: akik meg akarják mutatni, hogy nem lehet egy egész országot
megfélemlíteni, akik nyugodtan akarnak majd belenézni gyermekeik, unokáik
szemébe. Békésen, de határozottan, félelem nélkül, élve alapvető jogainkkal
álljunk ki az igazság, a demokrácia, a szabadság mellett, és ez a kiállás
egyben a Gyurcsány-kormány elleni kiállás is. Mert Gyurcsány Ferenc és az
elemi tisztesség összeegyeztethetetlenek.

A rendezvény főszónoka Bayer Zsolt lesz, a tájékoztatás szerint a meghívott
vendégek között szerepel többek között Bőzsöny Ferenc, Makovecz Imre,
Melocco Milós, Morvai Krisztina, Papp Lajos, Szűrös Mátyás.

Aki teheti, adja tovább minél több embernek a felhívást

Megjelenésüket és segítségüket előre is köszönjük!

Bayer Dalma
szervező
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2007.07 2007. Augusztus 2007.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 268 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1531
  • e Hét: 5059
  • e Hónap: 13663
  • e Év: 49604
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.