Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Kelet összes gáza és olaja
  2008-02-29 22:22:35, péntek
 
  A megegyezés után most már tényleg nincs akadálya annak, hogy tavasszal markolók szántsák fel Magyarországot, és itt folyjon össze a kelet összes gáza és olaja egy bazi nagy reaktor alatt.


A közelmúltban az ,,Energiamezők"-ben olvastam arról, hogy mi mindent terveznek Magyarországon létrehozni. Reménykedtem, hogy mindaz csak meddő riogatás, aminek nem kellene felülnünk és miatta kétségbeesnünk.

Közelmúltban azonban, Hódmezővásárhelyről hallottam a Kossuth Rádióban egy hosszú interjút, ahol többek között arról beszélt a hódmezővásárhelyi lokálpatrióta, hogy bizony óriási, földalatti, gáztározó építését kezdték meg. Ősi, jó termő földeket sajátítottak ki bagóért...
Hát, én azóta azon töprengek, hogyan is írjam le ,,röviden" az ezzel a témával kapcsolatos gondolataimat.
Először is kezdeném azzal, hogy egy érdekes előadásról szóló tudósítást olvastam hetekkel ezelőtt. A hazai szénhidrogéniparban "meddőnek" (használhatatlannak) minősített
mélyfúrási kutjainak sorsáról tartandó előadást - egy ezzel a témával foglalkozó - okl. olajmérnök tartotta.

,,Az előadó bevezetőjében a geotermikus energia hasznosításáról adott áttekintést. Ezután elmondta, hogy a magánosítás megkezdésekor az ország területén 3093 darab szénhidrogén célú fúrólyukat tartották nyilván. Ezek közül a MOL Rt megalapításakor mintegy 400 kutat
apportáltak a Részvénytársaságba (tehát bevitt vagyonként).. A megmaradó közelítőleg 2600 kút a Kincstári Vagyonkezelő Igazgatóság kezelésébe került, mint a Magyar Állam tulajdona. Az elhatározás szerint ezeket a szénhidrogén szempontjából ,,meddő"-nek minősülő kutakat 2014-ig fel kellett számolni és helyüket rekultiválni, helyreállítani a környezetüket. Mindezen munkák becsült költsége 60-80 milliárd forintra tehető, ami a költségvetést terhelné. Erre a
munkára azonban évi cca. 300 mFt áll rendelkezésre. 200 kút sorsa ismeretlen, mintegy 2300 kút került a BVH.Kht kezelésébe. Ezek között található volt 38 bar kútfej nyomású olajkút és 120 bar kút-fej nyomású gázkút is.
A kutak zömének helyzete (tulajdonjoga, telekkönyvi bejegyzése stb.) rendezetlen, a Bányakapitányságnál sincs nyilvántartás a felszámolt kutakról. Sokat használnak termálvíz kinyerésére, elsősorban Önkormányzatok, de más szervezetek (például: Üdülők.) A kutak fele (papíron) kútfej szerelvénnyel el van látva. El kell készíteni a kutak kataszterét, amit a SZÉSZEK-en keresztül a Kincstári Vagyonigazgatóság közbejöttével az állami költségvetés finanszíroz, ,,bányakár" címén. A kataszter elkészítése folyamatban van, de már most belátható, hogy a felszámolásra, rekultivációra biztosított határidő nem tartható.
A felszámoláshoz a kút helyzetétől függően 25-30 hatóság, intézmény hozzájárulása és véleménye szükséges, ami nagyon lelassítja a folyamatot.
Ez év végéig a Magyar Geológiai Szolgálat 600 kút vízügyi értékelését készíti el. Mintegy 80 kút értékesítésére van érdeklődő magánszemély és cég, de ezen érdeklődők főként a kutak által szolgáltatott információk megszerzésében érdekelt, de ezek a hiányos dokumentáltság miatt érdektelenségbe fulladnak."

Ebben az írásban arra hívnám fel a figyelmet, amit a geotermikus kutakról nem ír le a tudósító. Nem írja le, hogy mekkora lehetőség rejlik benne a jövőben!

Akkor, amikor már mindenki tudja, hogy a világ szénhidrogén készletei 30 év múlva kimerülnek!!!
A hazánk területén eddig is voltak Oroszországból Európába tartó kőolaj- és
gázvezetékek. Ezt még bővíteni, majd egy "bazi nagy atómerőművet" telepíteni
NEMZETGYILKOSSÁG. Miért is?

Talán azért, ,,Mert senki nem számol azzal, hogy ,,az olcsó energia milyen sokféleképpen hat majd az életre és a megélhetési módokra a légkondicionálás, a televízió és a földrészeket áthidaló sugárhajtású repülőgépek megjelenésével.

A tudósok nem látták előre, hogy egy napon a meg nem újuló energiahordozókat olyan mértékben fogjuk használni, hogy emiatt emelkedni kezd a tengerek szintje, károsodnak az ökológiai rendszerek, vagy növekszik a hőhullámok, az aszályok és az árvizek megjelenése."

(Christopher Flavin- Set Dunn : Az energiarendszer újrateremtése)
Lásd a legutóbbi témába vágó Al Gore könyvet is!


Csakhogy, Magyarország a föld mélyében akkora vízkészletekkel, geotermikus energia-készletekkel rendelkezik, hogy NAGYHATALOM LEHETNÉNK!!!!
Lásd az írás végét, ami az adatok megszerzéséről szól!!!!
Ha az ENERGIAMEZŐKben leírtak alapján, erre mindazt rátelepítjük, amit a szerző ír, akkor lehetetlenség lesz majd kitermelni a föld mélyében lévő vízkészletet, aminek az a csodálatos volta, hogy megújuló!
Vannak egyébként próbálkozások a víz hasznosítására, pl. a vízüzemű autókísérletek (Spanyol Zoltán). De, a Műszaki Egyetem akt. tanszékén évek óta gépész hallgatóknak oktatják azon szerkezeteket, gépeket, melyeket a vízből nyert energiával lehet működtetni.


A másik, az atomerőművek működtetésével járó környezetszennyezési kockázatok... Vegyük példaként azt a tényt, hogy a csernobili reaktorrobbanással Magyarországon megnőtt az akkori serdülők körében a fehérvérűségben szenvedő gyerekek száma. A budapesti szent László Kórházban külön osztályokat kellett megnyitni. Sok volt a nyirokrendszeri megbetegedés is: a nagyon súlyos esetektől az átmeneti tünetekig. Ismertem egy fiút, akit 13x operáltak kóros nyirokcsomó-duzzanata miatt. Sajnos, a különböző csontelváltozásoknak is kiugróan megnőtt a száma..
Albert Schweitzer a béke Nobel-díjas teológus, organaművész és a
hires afrikai orvos egyszemélyben, azt mondta erről, hogy:
"... akkor fog az emberiség kétségbeesni, ha majd minden családban sorra
fognak születni a nyáladzó idióták...de akkor már későn lesz".


Úgy tudom, hogy a mostani atomerőművünk is rossz helyzetben van, mert a 2-es blokk még most sem biztonságos a hűtővízben rekedt kapszulák miatt. Arról nem is beszélve, hogy már milyen rég keresik az elhasznált, de még évszázadokig sugárzó kapszuláknak a helyet, hogy
eltemessék. A népszavazások során sorra utasítják el az emberek, hogy pont az ő közelükben alakítsák ki ezt a temetőt...
Egy ilyen temető megfertőzheti az egész Kárpát medence vízkészletét és geotermikus kútjait!!!
Sajnos, egyenlőre olyan érdekcsoportok irányítják hazánkat, akiknek a jelen, személyes gazdagságuk számít. Hogy mi lesz a gyerekeinkkel, az unokáinkkal azzal nem törődnek!

Ja, és katonai, stratégiai szempontból is önállóbbak lehetnénk, v. maradhatnánk, ha nem engednénk gyurcsányéknak tálcán fölkínálni az országot külföldi érdekcsoportoknak és energialobbiknak, globalizátoroknak!

2.)

Az Amerikai Sajtószövetség az 1893-as chicagói világkiállítás előestéjén összehívta az ország legjobb elméit, és megkérte őket, hogy vessenek egy pillantást egy századdal előre. Ekkor az ország útjain lovas kocsik közlekedtek, és gázlámpák világítottak éjszaka, amit akkor még csúcsteljesítménynek tekintettek. A szénről pedig- melynek részesedése a kereskedelmi energiafogyasztásból az 1850-es 9%-os szintről 1890-re több mint 60%-ra nőtt- úgy vélték, hogy hosszú ideig megtartja uralkodó szerepét.
Előre jelezték, hogy a villamos energia felhasználás általános lesz, a gőzt és minden másfajta energiát kiszorít. Egyesek óránként 160 km-t megtevő vonatokról, mozgójárdákról álmodtak. Azt azonban senki sem jelezte előre, hogy a kőolaj ilyen pályát fog befutni. Mint ahogy azt sem, hogy az elővárosok és bevásárlóközpontok ilyen mértékben elszaporodnak.
A jóslatokból az is kimaradt, hogy az olcsó energia milyen sokféleképpen hat majd az életre és a megélhetési módokra a légkondicionálás, a televízió és a földrészeket áthidaló sugárhajtású repülőgépek megjelenésével.
A tudósok nem látták előre, hogy egy napon a meg nem újuló energiahordozókat olyan mértékben fogjuk használni, hogy emiatt emelkedni kezd a tengerek szintje, károsodnak az ökológiai rendszerek, vagy növekszik a hőhullámok, az aszályok és az árvizek megjelenése.
(Christopher Flavin- Set Dunn : Az energiarendszer újrateremtése)

3.)

Energiamezők Magyarországon
forrás: http://matula.hu/index.php?section=article&rel=50&id=615
Homoki-Szabó Attila
A mostani morális, politikai és alkotmányos válság leglényege mindeddig
ismeretlen volt a magyar nép előtt.
Itt az ideje, hogy elmondjuk, mi történt.

Magyarország valójában a világ közepe lett az utóbbi hónapokban, ha
azt
vesszük, hogy a nagyhatalmak vezetői melyik államra tekintettek a
legtöbbször világtérképüket fürkészve.
Valami nagy atom-gáz-olaj tároló épül itt nekünk hamarosan.

(Folytatás linkre kattintva.)

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hazugságkampányolnak
  2008-02-29 21:37:46, péntek
 
  Erre van pénzük:
>
> http://ad.adverticum.net/html.prm?zona=38723&ord=80526288
>
> BB


http://video.hirado.hu/videok/szolas_szabadsaga/20060924/szolas_felelosseg_060924 .wmv

Ezen a linken, az 1990-ben, az első "szabadon választott" párt (MDF) mai vezetője szerint, az elmúlt 16 évben "kiépültek a demokrácia intézményei".
Igaza lenne, csakhogy ezekben az intézményekben régi-új kompetensék gyakorolják a szocializmusban megszokott, demokráciának hazudott - valójában kontraszelektív - bürokráciát!

Ezzel a fajta hatalom-gyakorlással kettős uralom alakult ki Magyarországon.

Ezt a kettős nyomást már nem sokáig bírja a magyarság elviselni.

Mi célt szolgál az egyik ill. a másik nyomásgyakorlás?

Mindkét irányultságú hatalomnak addig van "létjogosultsága", legitimitása, míg vannak, akik rájuk szavaznak. Ezért követnek el mindent a parlamenti pártok, hogy meggyőzzék választópolgáraikat arról, hogy egyedül ők érdemlegesek az ő képviseletükre.

Csakhogy, egyik sem tud mást nyújtani, csak, mi lényege.

1.) A baloldalnak nevezett, de már réges-régen nem az, hanem a volt bolsevik, új burzsuj hatalom a régi módszereivel másodszor is teljes gazdasági csődbe vitte az országot. (Lásd: az MSZMP KB 1989-es jegyzőkönyveinek szövegeit!)
http://furaila.blog.xfree.hu

2006-10-23, 04:12:21, 4. oldal

2.) A jobboldalnak mondott, de néppárti szövetséggé bővült politikai oldalon is vannak öncélú politikusok, de a fő irányvonal a polgári középosztályon nyugvó polgári demokrácia megvalósítása, ami abban a bizonyos, csontig lejáratott Horthy -korszakban már egyszer megvalósult. 1945 után a polgár szitokszóvá vált ezért, nagyon nehéz modellizálni, vagyis másolni az akkor kiépült oktatási, egészségügyi, kulturális intézményrendszerét! Nem azt mondom, hogy át kell venni az összes negatívumával, kritika nélkül mindent, hanem meg kell nézni mi az, ami ,,magyar" módon működhet a mai viszonyok között is?

3.) A harmadik probléma az, amit külső nyomásnak nevezünk és az első hatalmi elitet segíti a nyomásgyakorlásban. Mert úgy tűnik, hogy sem Kelet Európának, sem a nyugatinak egyáltalán nem érdeke egy, a saját lábán is megállni tudó, vagyis, gazdaságilag és politikailag önálló magyar nemzetállam létrejötte! Ezért aztán, mi: akik ezt szeretnénk, szemben találjuk magunkat a külső érdekcsoportokat kiszolgáló politikusokkal és az őket támogató média-birodalommal, valamint az általuk, együttes erővel megdolgozott szavazókkal, szimpatizánsaikkal.
A modern, lélektani hadviselés módszerével - ennek a külső érdekcsoportnak/oknak nagyon kényelmes megoldás lenne, ha sikerülne bennünket olymértékben egymás ellen hangolni, uszítani, hogy szépen, de biztosan kinyírjuk egymást.
Az effajta népirtó technikák ellen nem lehet semmilyen nemzetközi bírósághoz fordulni...még fegyverre is csak minimálisra van szükség...a gumilövedék is megteszi?!

Jó lenne tudni, hogy él-e még a családokban olyan idős ember, aki emlékezhetne arra a közigazgatási "reformra", amit Apró Antal épített ki 1951-től, bolsevik mintára. Nahát, ezt vette elő a veje-miniszterelnök Gyurcsány Ferenc, és egy- az egyben ezt kényszeríti rá az országra. Csakhogy, az is megbukott 1956-ban...
Ennek sem jósolok sok sikert. Mert pont azok lesznek ennek a "reformnak" hazudott átalakításnak a legnagyobb vesztesei, akik szavazatát most még meg tudják szerezni.

Akkor, ha ők hamarosan kihalnak, mit fognak gyurcsányék csinálni?
A kipusztult magyarok helyére betelepítik a kínaiakat, akiktől nem kell tartania a mostani parlamentáris diktatúrát gyakorló képviselőknek attól, hogy elszámoltatják őket!

Azután, pedig boldogan élnek, majd a külföldi érdekcsoportokkal teljes összhangban, mint modern ,,gyarmattartók".

Azt gondolom, hogy ebbe nem szabad beletörődni! Sőt, minden eszközzel meg kell akadályozni! Mint pl. ezt a több-biztosítós rendszer bevezetését is!

Miért létkérdés ennek megakadályozása?

Azért, mert a társadalombiztosítási (egészségügyi biztosítás, meg nyugdíjjárulék) alapba a befizetések az elmúlt évtizedekben, de főleg az 1970-1980-as években csak munka-jogviszony után járt a munkát végzőknek.

Azért volt oly fontos, hogy legyen ÁLLAMI CÉGNÉL (termelőszövetkezetnél, illetve vállalatnál) munkaviszonya minden aktív korú munkavállalónak - munkásnak és parasztnak - mert a betegbiztosítást és a nyugdíjjárulékot az a cég fizette utánuk.

Ebből következik az a NAGYON FONTOS TÉNYÁLLÁS, hogy ez a korosztály, melynek tagjai az 1960-as években vált munkavállalóvá és arra kényszerült, hogy a 2. illetve a 3. gazdaságban dolgozva keresse meg a MAEGÉLHETÉSRE VALÓT, ez után a munkája után nem fizethetett sem egészségügyi biztosítást, sem nyugdíjjárulékot!

Következésképpen, ez a korosztály - 2008-tól kezdődően nyugdíjba vonulva - ha ilyen (ön)kizsákmányoló életvitel után még megélte ezt a kort, minimál-nyugdíjra lesz ítélve!

Vagy még arra sem, mert teljességgel kiürítette a Gyurcsány-kormány a nyugdíjalap kasszáját is. Azért is olyan sürgős nekik az egészségügy gyors átalakítása, hátha a tömegesen ellátatlanul maradók meghalnak közben és ,,megoldódik" a fizetésképtelenség problémája...

BMI

Bp. 2007. 11.01.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vigyázzatok!
  2008-02-29 17:35:48, péntek
 
  A 2008.03.09-i népszavazáson 3 féle színű szavazócédula lesz: zöld,
fehér és lila.
DE az egyes szinekhez nicsenek hivatalosan hozzárendelve a kérdések!!!
Ez azt jelenti, hogy előfordulhat, hogy pl. 2 különböző színű
szavazócédulán ugyanaz a kérdés fog
állni, vagy akár mindhárom cédulán is!!

Ezért ELLENÕRIZNI KELL, hogy
1. mindhárom színből kapjunk szavazócédulát szavazáskor
ÉS
2. Mindhárom kérdésből kapjunk szavazó cédulát!
3. Ha valamelyik nem stimmel, azonnal jelezzük ott helyben, még
mielőtt a fülkébe vittük volna a
szavazólapokat!

Ha csak gépiesen az "IGEN"-eket x-elgetjük, és nem nézzük meg, hogy
mire adjuk a voksunkat,
könnyen értékes szavazatokat veszíthetünk el!

ADJÁTOK EZT TOVÁBB!!!!!!

TERJESSZÉTEK!!!!!!!!!!!
vv@
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Érdekes jelentés Brüsszelből
  2008-02-29 17:26:54, péntek
 
  A most napvilágot látott brüsszeli jelentés alapján több lap is azt állítja, hogy Pécs áll a legjobban az előkészületeket illetően, az Európa kulturális fővárosa címet 2010-re elnyert három város közül. Ez azt jelentené, hogy Pécs Essent és Istanbult utasította maga mögé, ami azért beláthatóan nem feltétlenül tükrözi a realitásokat. A jelentés a Beüsszelben bemutatott prezentációk alapján készült.
hirdetés




A pécsi delegáció november 21-én járt Brüsszelben, hogy a másik két város képviselőivel egyetemben számot adjon az előkészületekről az Európai Bizottság előtt. A monitoring bizottság első ízben ült össze a három város munkáját ellenőrizni, és a későbbiekben még egy ilyen találkozóra fognak sort keríteni. A városoknak két alkalommal kell ugyanis beszámolni az előkészületekről. Egyszer körülbelül két esztendővel a céldátum előtt, majd később fél évvel a programok tényleges kezdete előtt.



A jelentés angol nyelvű változatát illetően érdemes megjegyezni, hogy az sokféleképpen értelmezhető, és meglehetősen szűkszavú, melyből kár lenne hosszú távú következtetéseket levonni. Emlékezetes: Az öt kulcsprojekt közül egyet már lefújtak, melynek háttere meglehetősen zavaros.



A nagy kiállítótér építését egyik pillanatról a másikra fújták le, pedig talán az egyik legjobban előkészített, és legbiztosabb fedezettel rendelkező komplexum lett volna. A bejelentés előtti napokban lapunk Hargitai Jánossal, a megyei közgyűlés kereszténydemokrata elnökével folytatott beszélgetést, melyből az derült ki, hogy ez a létesítmény a program egyik sikertörténete lehetett volna, nem utolsó sorban a megye közreműködése miatt. Ennek ellenére verték szét ezt a projektet, melynek vélhetően némi politikai célzata is volt, mondván a többi szenvedő projekt mellett, nehogy egy ellenzéki sikertörténet lehessen elkönyvelhető.



Tényként kezelhető, hogy fordult a városvezetés kommunikációja, mely hosszabb távon az ellenzéket is új politizálásra késztetheti. Az elmúlt egy esztendő egyfajta mélypontnak tekinthető, melyet súlyos, A Fidesz-KDNP által hellyel-közzel jól kihasznált problémák jellemeztek. A sok anomáliának köszönhetően a városban mára általános apátia alakult ki a programot illetően, és az emberek nagyobbik része már nem hiszi, hogy ebből a tespedésből megmenthető a 2010-es program.



A városvezetés most a hasonló bejelentésekkel vélhetően igyekszik rácáfolni az ellenzéki kritikákra, ám az majd csak később fog kiderülni, hogy mekkora sikerrel.



Kérdés, hogy valójában mekkora bajban van a program?



A brüsszeli jelentésből a Mészáros András vezette stáb egyértelműen azt a következtetést vonta le, hogy nincs semmi gond, minden a legnagyobb rendben, továbbá a bizottság egyéb javaslatait természetesen beépítik munkájukba. Ez a szakmai körök és a szélesebb közvélemény számára nyilván azonban nem lesz elegendő.



Ezt tudván, vélhetően a korábbi botrányokat túlélni szándékozó városvezetés sok információt, és pozitív bejelentést mostanra, és a következő két esztendőre tartalékolt.



Például most jelentették be legalább három szálloda építését, melyre egyébként ténylegesen szüksége van a városnak. Ezeket a beruházásokat zömében külföldi befektetők, általában hitelből kívánják finanszírozni, a megállapodások pedig megszülettek. Ebből egyértelműen levonható néhány következtetés, többek között az, hogy egyik befektető sem jön vakra, pláne hitelből, tehát valamire számítanak.



A városvezetés bejelentette továbbá, hogy három újabb belvárosi csomópontot újítanak fel, melynek fejezetét az operatív programokon keresztül rendelkezésre álló pályázati forrásokból kívánják fedezni. Persze itt még be sem adták a pályázatokat, de az elbírálásoknál folyó mutyizásokból ítélve vélhetően hozzá fognak jutni a forrásokhoz. Pláne az elvtársi szeretet és baráti segítség égisze alatt, hiszen mindenki látja, hogy most aztán nagy segítségre lesz szükségük, hogy megmentsék egyik fővárosukat. Persze, aki tudja hogy a legutóbbi körforgalom körül micsoda bénázás volt, az lehet hogy azt gondolja: Ha a szocialisták valamit csinálnak, az csak árthat nekik...



A sikerpropaganda cunami következő eleme az volt, hogy 400 ezer négyzetméter köztér rekonstrukcióját jelentették be, ami egy Pécs méretű város esetében igen jelentős területet jelent. Ehhez bizony nem is kellett nagy merészség, hiszen jelen helyzetben tudható: ezek azok az elemek, melyek viszonylagos egyszerűségük miatt - hacsak el nem szerencsétlenkedik - 2010-re biztosan kivitelezhetőek. Többek közt a szocialista szavazóbázis jelentős részét tömörítő Uránváros, Kertváros (panelrengeteg), illetve a meszesi külváros is jelentősen megszépülhet a céldátumra, mely az ott élő kiábrándult szocialisták jelentős részénél hangulatjavulást idézhet majd elő 2010-re.



Érdemes még megemlíteni az ominózus tanulmányt is, melyet az egyik ellenzéki képviselő kissé elhamarkodottan szándékolt a nagyérdemű elé tárni. Több sajtóorgánum tudni véli a tanulmányt illetően, hogy az nem tartalmaz mást, minthogy a nagy létesítmények zöme csak 2010 közepére valósulhat meg. Nos ez is csak azoknak a ,,huhogóknak" jelenthet problémát, akik valami európai szintű, országhatárokat áttörő kulturális expanziót várnak ettől a programtól.



Nos ezeket az embereket nem akarjuk elkeseríteni, de ez egy picikét a jól megszokott hamburger reklámhoz hasonlítható, ahol a 8 szintes termék helyett a kiszolgáló egységben csupán egy összeaszott műanyagzsömlét kap a pénzért.



Komoly gondot jelent továbbá az is, hogy 2010-re valószínűleg ideér az autópálya, autóút, gyorsforgalmi út (nem tudjuk melyik, mert a GKM honlapján is egy 5 soros mondatban mindhárom kifejezés szerepel), melyhez nyilván ismét hatalmas sikerpropaganda fog párosulni, azt kifelejtve, hogy ez milyen rossz konstrukcióban épül, és normális esetben mennyit lehetett volna rajta spórolni, a nyomvonalról nem is beszélve.



Persze a Pécsi honpolgárnak azt sem fogják elmondani, hogy Dunaújváros és Szekszárd között nem lesz addigra meg az említett közlekedési folyosó, mivel gondok vannak a koncessziós eljárások vonatkozásában, de ezt igazából a pécsiek nagyobbik része észre sem fogja venni, mert nem fog ezen az autópályán Budapestre közlekedni.

Nagy András



2008. február 29. 10:28
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2008.01 2008. Február 2008.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 195 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 561
  • e Hét: 6069
  • e Hónap: 14673
  • e Év: 50614
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.