Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Ez mérce és útmutató...
  2009-01-31 08:11:07, szombat
 
  Győztünk: Gárda vs rendőrség 1:0! (+bírói határozat)
2009-01-30 22:05 barikád.hu

Mint ahogy korábban már beszámoltunk róla, a Magyar Gárda iváni vonulását betiltó határozat miatt bírósághoz fordultak a gárdisták, ugyanis a határozatban az szerepel, hogy azért nem tarthatják meg a vonulást, mert az 1360 fős település közlekedésében "komoly zavart okoznának" (szombaton), "alternatív útvonal ugyanis nem biztosítható a településen közlekedők számára", illetve "zavart okozhatnának a helyiek mindennapi életében."

Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat képviseletében a mai napon, 15 órakor a bíróságra benyújtott egy kérelmet a soproni rendőri határozat felülvizsgálatára. Gaudi legfőbb indoklása a döntés hibás mivoltára az volt, hogy Iván esetében nem volt igaz az az állítás, miszerint a rendezvény idejére nem lehet más útvonalat biztosítani.

Dicséretre méltó, hogy a bíróság gyorsan és hatékonyan meghiúsította a rendőrség gárda ellen irányuló törekvéseit: A nemzeti jogvédő 20 óra környékén már kezében tarthatta a bírói határozatot. Gaudi-Nagy Tamás szerkesztőségünknek elmondta, hogy a bíróság hatályon kívül helyezte, azaz megsemmisítette a rendőrségi határozatot; s kötelezte a perköltség megtérítésére. Így lehetővé vált a rendezvény megtartása!

A hatóság alapvető hibákat vétett a tiltás meghozatala előtt, például nem jártak alaposan utána a helyi közlekedési viszonyoknak, menetrendnek és egyáltalán nem vizsgálták ki a bejelentett rendezvény közlekedésre vonatkozó tényleges következményeit.

Az eset különlegessége abban rejlik, hogy most először történt meg, hogy a rendőrség által megtiltott gárdavonulásról törvényes keretek között is bebizonyosodott, mondvacsinált és a gyülekezési jogot önkényesen korlátozó érvekkel próbálja megakadályozni a hatalom - jelentette ki Gaudi. Ez az ügy nemcsak a Gárdáról szólt, s mindenki érdekében áll egy ilyen alapjogokat védő döntés megszületése. "Ez mérce és útmutató minden ezt követő Gárda rendezvénnyel kapcsolatos rendőrségi eljárásra." - összegezte a történtetek a nemzeti jogvédő.


Bírósági határozat

1. oldal | 2. oldal | 3. oldal | 4. oldal

Kapcsolódó cikkek:
Vonul a Gárda Ivánra - a Wass Albert Zászlóalj közleménye
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az "egyenállam" elleni írás
  2009-01-31 08:05:48, szombat
 
  Gondolatok a nemzet felemelkedéséhez vezető útról
Mezőgazdasági A mai átlagember érzi, hogy fokozatosan süllyedünk erkölcsileg, morálisan, gazdaságilag. Elveszítjük nemzeti értékeinket, hagyományainkat, miközben egyéni és az ország vagyona is fogy. A fiatalok egyre hosszabb ideig tanulnak (20 év), miközben megszerzett tudásukat nem tudják hasznosítani, mivel nincs mögötte tényleges tudás. Eközben a társadalom szinte minden rétege ,,tanul": nézi a televíziót, reklámújságokat olvas, stb., stb., hagyja magát hülyíteni.

Vannak, akik a kormányt okolják - nem is ok nélkül - hiszen neki vannak lehetőségei. Van, aki az ellenzéket is ide sorolja, hiszen az ő kormányzásuk alatt sem voltak gyökeres változások, de nem is lehettek, mert a fő ok a globalizáció, amely teljesen átszőtte a társadalmat, a politikát. Megszerzett minden gazdasági potenciált, uralja a sajtót és a kultúrát, a stratégiai szolgáltató szektort (gáz, elektromos áram), a kereskedelem jelentős részét stb., stb., szinte mindent.

Ez azonban nem csak Magyarországra vonatkozik, hanem a fejlett és fejlődő világban mindenhol ugyanolyan propaganda folyik, Angliától Mongólián át Chilléig. Ugyanolyan baseball sapkával reklámoznak és colát isznak mindenhol, stb.

Mit tehetünk ez ellen?

Erővel megdönteni nem lehet, ahhoz gyengék vagyunk. Az embereket meggyőzni megint nem lehet, hiszen a média által le vannak butítva, ráadásul a társadalom döntő többsége függ tőle (kölcsönök, nyugdíj, végrehajtó apparátus, mint munkáltató, stb., stb.)

Két lehetőség van a változtatásra.

Az egyik, hogy magától bedől, mert nem tud terjeszkedni vagy a globális természeti katasztrófák (felmelegedés, ózonlyuk, a föld pusztulása) idézik elő. Ezekre azonban kicsi a befolyásunk.

A másik lehetőség, hogy egyszemélyes ellenállók leszünk és felismerjük, hogy úgy szolgálhatjuk a nemzetet, hogy magyar termékeket veszünk, magyar ruhákban járunk, a helyi erőforrásokra támaszkodunk: gáz helyett cserépkályhával fűtünk. Nyilatkozatok és magyar föld védelme érdekében kampányolás helyett azzal támogatjuk a parasztokat, hogy megvesszük tőlük a tejet, a gyümölcsöt, feltéve, hogy ha nem a globális cégek technológiáját alkalmazzák. Azokat a fajtákat keressük, amelyek jobb ízűek, de nem biztos, hogy bírják a csomagolást úgy, mint az un. szupermarket fajták. Ez a kisebb gazdákat életben tartja. A nagyobbaknak (pl. akinek 30 ha gyümölcsöse vagy 1000 tehene van) az lehet a megoldás, ha a sok millió egy részét - amit az ültetvényeikre és állataikra áldoznak - a feldolgozásra fordítanák és akkor nem alapanyagot, hanem forgalomképes élelmiszert állítanának elő.

Erre találta ki a globalizáció az összefogást (pl. új típusú szövetkezet), csakhogy ezek nem nyújtanak védelmet, egyetlen céllal hozták őket létre, hogy könnyebb legyen ellátni a multinacionális bevásárlóközpontokat.

Igazi magyar boltokra, de még inkább piacokra van szükség, ahol a helyi termelők és feldolgozók kínálják a portékát, helyi viseletben, ekkor az ipar termékei is elindulhatnának felfelé, először a kézművesség, majd a gépek és így tovább.

A propaganda munkahelyekről beszél és a munkanélküliség megszüntetéséről, én egy példán keresztül levezetek egy megoldást a sok közül:

Jelenleg 1 kg búza 30-40 Ft.
1 kg kenyérhez szükséges 70 dkg liszt + víz + kovász + só + munka + energia.
A ma kapható kenyerek 20 dkg lisztből készülnek + adalékanyagok + káros anyagok (amelyek egyébként más élelmiszerekben is jelen vannak) és az áruk 200-250 Ft körül van.

Tételezzük fel, hogy 1 kg jó magyar búza 100 Ft lenne (ami a jelenlegi ár háromszorosa és akkor már nem kellene segély a parasztoknak). 1 kg 100 Ft-os búzából 70 dkg fehér lisztet lehet őrölni + 30 dkg korpa keletkezne.
Ha lennének kis malmok, amelyek ezt tudnák szolgáltatni a 30 dkg korpáért vagy a 20 % vámért, akkor jól megélhetnének belőle.
A lisztből rengetegen süthetnének kenyeret kenyérsütőgépben, utána egyesek a kertjükben építhetnének egy kemencét.
Vállalkozások indulhatnának:
- malmok
- pékek, akik a 100 Ft lisztből 500 Ft-ért kenyeret sütnének, amely még így is olcsóbb, mint a jelenlegi 250 Ft-os, hiszen 3-szor több lisztből van, így kevesebb kell belőle, hiszen nem a levegőt esszük, ráadásul még káros anyag sincs benne.
- Lennének, akik kemencét építenének, mások malmot, lenne, aki teknőt gyárt stb.

Ezzel elérnénk azt is, hogy több embernek lenne tényleges alkotó munkája, a paraszt 3-szor annyit keresne, a pék és a molnár jövedelme is többszöröse lenne a jelenleginek (most tönkre megy vagy már tönkre ment) és több ideje lenne kultúrára és utódai nevelésére. A termékek egészségesebbek lennének, a pénzt helyben költenék el, ezzel egymást gazdagítanák támogatások nélkül, egy öngerjesztő folyamat indulna el.

A szupermarketek mellett magyar piacok létesítésén kellene fáradozni, de nem méregdrága modern építményekre lenne szükség, mint amilyenek épültek. Párizsban, Münchenben vannak termelői piacok, ahol ingyen vagy jelképes összegért lehetnek jelen a termelők, mindazokkal a kivételekkel, amelyeket nem ratifikáltak a magyar vezetők, pedig más gazdagabb országok nem szégyellik felvállalni.

Minden város központja, főtere ilyen neveket visel, mint Búza tér, Piac utca, Széna tér, hiszen századok óta folyt ott a csere és minden más közélet...

Rózsa Péter
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Klebelsberg Kultúrkúria febr.p
  2009-01-31 07:22:59, szombat
 
  Klebelsberg Kultúrkúria februári prohramjai


Klebelsberg Kultúrkúria
II. kerület, Templom u. 2-10.

Tel.: 392-0860, fax: 392-0862

info@kulturkuria.hu

www.kulturkuria.hu



Szeretettel küldöm a Klebelsberg Kultúrkúria februári programját.



Mindenkit szeretettel várunk a Klebelsberg Kultúrkúriába

(1028 Budapest, Templom utca 2-10.).



További információ: www.kulturkuria.hu

Tisztelettel

Bercsi Kati

kommunikációs menedzser

30/642-3523

bercsi.kati@kulturkuria.hu

Klebelsberg Kultúrkúria

1028 Budapest, Templom utca 2-10.

Telefon: 392-0860, fax: 392-0862

www.kulturkuria.hu



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A lelketlenség évtizedeiről
  2009-01-31 07:19:29, szombat
 
  Az 1990. utáni években azt hittem, hogy ott lehet majd folytatni a lelkiséget, ahol a II. világháború előtt abbamaradt.
Én, legalább is Albert Schweitzer gondolataival felvértezve szerettem volna életemen, családom életén változtatni.

,,...ostobaság arra várni, hogy Isten maga hárítsa el az ember elleni igazságtalanságokat. Hogyan lehet kitartani egy olyan istenkoncepció mellett, amely szerint Isten az igazságosság oldalán avatkozik be az emberiség ügyeibe azok után, ami az utolsó háborúban történt - annak összes gyilkosságai és igazságtalanságai, a koncentrációs táborok után, ahol gázkamrák voltak, a vallási kisebbség üldözése után? A gonosz létezése és győzelme azt jelenti, hogy a rosszért az ember felelős, harcolnia kell ellene, nem pedig ölbe tett kézzel ülni, és várni holmi isteni beavatkozást"...
"Az igazán erkölcsös ember számára minden élet szent, még az is, amely az emberi szempontok szerint nagyon alacsony szinten áll."
,,Nem elég egyszerűen létezni. Nem elég azt mondani: ,,keresek, hogy eltartsam családomat. Jól végzem a munkámat. Jó apa vagyok, jó férj vagyok. Az egyházközségnek jó tagja vagyok."
,,Mindez nagyon jó, de még valamit kell tenni. Mindig keresse annak a lehetőségét, hogy jót cselekedjék. Minden embernek a maga módján kell keresni annak a lehetőségét, hogy még nemesebbé váljék, és megvalósítsa igazi emberi méltóságát. Bizonyos időt a felebarátainak is kell szentelni. Lehet, hogy ez nem sok, de tegyen valamit azokért, akik emberi segítségre szorulnak, valami mást, amiért nem kap semmilyen más fizetést, mint e munka elvégzésének a kiváltságát. Mert ne feledje el azt, hogy nem egyedül él e világon. Hogy felebarátai vannak."


Ezek a szentenciák azonban nagyon is férfiasak, vagyis férfiaknak szólnak. Nő létemre éppen akkor olvastam először, amikor második gyermekem megmaradásáért, egy hónapig feküdtem a kórházban.

Ott fogadtam meg, hogy ha megszületik, ezen eszmények jegyében fogom felnevelni. Amiért bíztam az indirekt nevelés (a mód, ahogy élünk gyermekeink előtt) fontosságában, arra gondoltam, hogy először férjemet fogom megnyerni mindennek.

Őt, sajnos szőröstül-bőröstül bekebelezte a szocialistának nevezett társadalom. Oly annyira, hogy még gondolni sem tudott az ,,egyházközség"-re, meg a ,,felebarátai"-ra!
Az egyházközség, pedig - mentve hívei életét, mint a bölcs Salamon király történetének édesanyja - ,,elengedte" az emberek kezét.

A kommunista hatalom - a ,,gonosz mostoha", mindent magának akaró erőszakosságával - elszakította híveit az egyháztól.

*

Példák hosszú sorát tudnám most itt feleleveníteni.

A sok közül egy-két jellemző esetet elmesélek:

Soha nem felejtem el azoknak az éveknek a rossz hangulatú vasárnapjait! Akkoriban lettem kisiskolás. Pesterzsébeten felépült egy új mozi. Ebben a moziban kötelező(!) volt vasárnap délelőttönként, a 10 órakor kezdődő matinéra elmenni. A mozi bejáratában álltak azok a tanárok, akik járva az iskolákat, meghirdették a matinékat. Ők, azután, ott feljegyezték az érkezőket. Akkoriban vetítették azokat a híradó filmeket, amelyeken olyan kisfiúkat, kisgyerekeket mutogattak, akik azért kaptak Rákosi Mátyástól kitüntetést, mert feljelentették valami miatt a saját anyjukat, apjukat!

Így ültették el a kisgyermekek lelkében a szülőkkel szembeni szembefordulás és gyanakvás csíráit! Az iskolában azután végig nézhettük, ahogy ,,megbüntetik" azokat, akik nem tudtak, vagy nem voltak hajlandók ezekre a matinékra elmenni. Ilyenkor az is kiderült, ha netán valaki éppen templomban volt a szüleivel. Kompetensék gondoskodtak arról, hogy a ,,Szégyentáblán" kint legyen a nevük!
Volt szülő, aki belátta, hogy - ha nem akar a gyerekéből ,,bukott szamarat" csinálni - bizony jobb, ha nem erőlteti a templomos életet! Később, az otthoni hitbéli szokásokat is, mint például az imádkozás - elhagyták. Mert kialakult az a kényszerképzetük, hogy ,,a falnak is füle van"!

Egy másik történetet még gépírónő koromban mesélte el az egyik kollégám. Akiről már tudtam, hogy azért nem lehetett több, mint egy jó lakatos szakmunkás, mert az apjának maszek lakatos műhelye volt a háború előtt és ragaszkodott (volna) hozzá a háború után is!
Kollégám azonban - ,,megtanulva" az új módit - ,,munkás"-ként igyekezett jó ,,szocialista" polgára lenni hazájának. A dolgozók esti technikumában, megszerezve a technikusi képesítést, lemondott a gépészmérnöki vágyairól is. Ösztönös vonzódást érezvén azonban a népi tánchoz, nem kellett sok rábeszélés, hogy tagja legyen a KISZ Központi Bizottsága Népi Táncegyüttesének. Az együttes - egyik legjobb táncosaként, és - táncosaival bejárta az egész világot.
Nem is volt semmi gond, míg bele nem szeretett egy lányba, akinek a szülei ragaszkodtak a templomi esküvőhöz!
A szerelmes technikus és népi táncos, oltár elé kísérte mennyasszonyát. Lett is ebből pártfegyelmi, meg a népi táncegyüttesből való kizárás!

De: napjainkban, a rendszerváltozás nevezetű folyamattal sem szűntek meg a kompetenciájukat megtartott politikai erők képviselői úgy irányítani életünk folyását, hogy még véletlenül se lehessen ,,visszarendeződni" ,,Isten, Haza, Család" hármas-eszményéhez!

A módszerek nagyon ismerősnek tűnnek.

Ezek egyike, amikor a fölsőfokú oktatási intézményekben még a karácsony előtti ,,szentestén" is - rendszeresen(!) folyik a vizsgáztatás!

A másik: minden keresztény, keresztyén ünnepen rendeznek valamilyen nagy ,,...parádét", iskolai ,,bulit" az oktatási intézmények tanulói számára. Ahol aztán a gyerekek bömböltetik a technót, vagy a rapet, vagy ami a divatos diszkókban éppen ,,trendi", miközben mérgezett egerekhez hasonlatosan - ordítozva rohangásznak - a ,,demokrácia" jegyében.

Nehogy azt higgyük ám, hogy a gólya-bálok különbek lettek!
Ma már a fölsőbb évfolyam diákjai szervezik a gólyák számára a - bálnak egyáltalán nem nevezhető - bulikat!
A kompetenciájukat megtartott felvételiztetők vizsgáin átesett diákok: meggyötörten és megszeppenve, de tele reménységgel mennek el a -,,gólyabál"-ra. Ahol aztán rájöhetnek se' alatt arra, hogy nem szánnak más szerepet nekik, mint hogy asszisztálhatnak a fölsőbb évfolyamosok részeges- pótszeres tombolásához.

(Részlet az ADJÁTOK VISSZA A GYÖKEREIMET! c. családregényemből.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2008.12 2009. Január 2009.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 161 db bejegyzés
e év: 468 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 184
  • e Hét: 5692
  • e Hónap: 14296
  • e Év: 50237
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.