Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
15 évesen a munkaerőpiacon?
  2011-03-03 21:54:00, csütörtök
 
  "Taigetosz törvényt" hozna a kormány: nem baj, ha lemorzsolódnak a diákok? 18-ról 15 évre csökkenne a tankötelezettség korhatára a Széll Kálmán Terv szerint.
A párhuzamosan zajló szakmai egyeztetést kikerülő bejelentés a szakmai szervezeteket megdöbbentette.

*-*-*


Mit várhatunk egy, az általános iskolát be sem befejezett 15 éves munkavállalótól?

És ezen munkaerő kaphat-e munkát a munkaerőpiacon?

Lesz-e lehetősége az ingyenes- állami szakképzésre, továbbképzésre és átképzésre?



Nálunk, sajnos azt a kis iparosodó középosztályt is szétverték 1945 után, amelyik a Horthy korszakban már arra volt hivatott, hogy kialakuljon egy erős középosztály azokból a mesterekből és gazdálkodókból, akik már elküldték gyermekeiket a kistelepülések iskoláiból a nagyobb városokba szakmát tanulni.

Klébersberg Kunó csodálatosan kidolgozta és megvalósította azt az oktatási programját, amelyik nem engedte elkallódni a szegény, de tehetséges-értelmes gyerekeket.
Az akkori félfeudális viszonyokon úgy lehetett változtatni egyetlen generációváltással, hogy a földműves gazdákat arra biztatták, hogy taníttassák a gyerekeiket! Büszkeség volt a tanyasi gyerekeket a városba küldeni szakmát tanulni!!! A városi rokonság meg mozgósítva volt ezeknek a gyerekeknek a befogadására a tanonckodás idejére.
Ravasz László így ír erről: "Isten teremtette az egyéniséget...azért, hogy a közösségnek szolgáljon; a közösséget azért, hogy az egyéniséget hordozza, táplálja és kivirágoztassa."

Meg kellene tanulni újra hordozni-tudni a közösségeknek az ő tehetségeit, hogy azután, a tanultakat az őt HORDOZÓ közösség számára hasznosíthassa...

(Ravasz László annak a Horthy korszaknak volt református teológusa, aki a papi hivatásban a legfontosabbnak tartotta a közösségek pasztorálását, vagyis: lelki gondozását.)

Nem azt mondom, hogy kizárólag ez legyen a minta, de a nemzetközi oktatással kapcsolatos ismereteinket sem árt bizony mérlegelni, hogy mi az, amit érdemes lenne átvenni... Ezen a téren is azt vallom, hogy gondolkodjunk globálisan és cselekedjünk lokálisan!
Ez, egyébként az élet minden területére érvényes kellene, hogy legyen.
Ezért sem tudok miről beszélni azokkal, akik úgy beszélnek a globalizmusról, mint valami bűnszervezetnek az eszményeiről. Tudomásul kellene végre venniük az idősebb nemzedékhez tartozó nemzeti érzületűeknek is, hogy a Föld nevű bolygó minden egyes lakója felelős ennek a bolygónak az állapotáért.
Véget kéne vetni a profitot hajszoló gazdálkodásnak, mert az csak a fogyasztás kultuszának erősítésével tartható fenn, mert egy idő után elfogy a fizetőképes kereslet a tömeggyártással előállított sok felesleges - szeméthegyekre kerülő - termékre.

Vissza kell térni a jó kis kézművességhez!

Vissza kell térni ahhoz, hogy minden településen legyen minden szakmának képviselője, aki szolgáltatásait, vagy termékeit meg fogják tudni vásárolni az ott helyben élők és így tartva majd fenn és el egymást...
Mindenki azt nyújtva ezzel, amihez ért és újból családi-szakmai vállalkozások lesznek, melyek apáról fiúra- vagy lányra fognak szállni...


A túl korai pályaválasztás - modern rabszolga

A másik buktatója ennek a mostani- nagyipari tevékenységre alapozott ,,szakképzésnek", a korai pályaválasztás!
A mostani körülmények között rettenetes lehet az egész életre szóló kihatása, mert amikor valaki dolgozó ember lesz valahol, akkor már soha többé nem döntheti el SZABADON, hogy milyen pályamódosítást tegyen esetleg majd felnőtt fejjel!!!
Mert a mostani törvények szerint aki már dolgozó ember lesz, annak soha többé nem lesz lehetősége pályát VÁLASZTANI. Rákerül egy kényszerpályára, amit a kontraszelektív oktatáspolitika fog meghatározni.
Szó nem lesz soha többé arról, hogy ráálljon egy olyan pályára, ami iránt elhivatottságot érez, mert nem lesz senki a világon, aki segítene neki abban, hogy bekerüljön egy olyan oktatási intézménybe ahol az oly nagyon áhított hivatásra felkészülhetne!

Így lehet egy egész nemzedéknyi fiatalból ,,modern rabszolga"!
Ez negatív diszkrimináció, ami ellen fel kell lépnünk, mert felelősök vagyunk a jövő nemzedékekért!!!
Annál is inkább, mert az 1991-es Statisztikai évkönyvben arról olvashatunk:

,,1990-ben a 15 éves és ennél idősebb népesség 20,7 %-a nem rendelkezett befejezett 8 osztályos általános iskolai végzettséggel, és 1,2 %-uk iskolába sem járt..."

Az elmúlt 20 évben bezártak az összes állami dolgozók esti- és levelező iskolái. Megszűntek a gyárak és benne a szakképzésre alkalmas tanműhelyek... Meg kellene végre vizsgálni, hogy ezek az 1990-es tragikus adatok hogyan alakultak az elmúlt 20 évben!!!!
Az, nem lehet programja egy - a jövőért felelős kormánynak - hogy MAGYARORSZÁGON tovább növekedjen a tényleges ANALFABÉTÁK és a funkcionális ANALFABÉTÁK SZÁMA!!!

Bp. 2011. március 3.

Bóna Mária Ilona
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Pusztába kiáltott kérdések?
  2011-03-03 20:44:16, csütörtök
 
  MAGYAR JUSTITIA BIZOTTSÁG
(PUSZTÁBA KIÁLTOTT KÉRDÉSEK?)

1.
MEDDIG GARÁZDÁLKODHAT MÉG AZ AGYBETEG ALFÖLDI RÓBERT A NEMZETI SZÍNHÁZBAN?

2.
MEDDIG LEHET MÉG BUDAPEST DÍSZPOLGÁRA HAYNAU, SZTALIN, HELLER, KENDE, ESTREHÁZI, GLATZ ÉS SOROS?

3.
MIÉRT KELL BIZOTTSÁGOSDIT JÁTSZANI BISZKU ÜGYÉBEN, AKI BELÜGYMINISZTER VOLT A MEGTORLÁS IDŐSZAKÁBAN, AMIKOR EMBEREK SZÁZAIT AKASZTOTTÁK FEL, VERTÉK AGYON, "KAPARTÁK EL" ISMERETLEN HELYEKEN, MEGGYALÁZTÁK A HOLTAKAT ÉS AZ ANYAFÖLDET?

4.
MIÉRT NEM SZÁLLÍTJÁK HELLER ÁGNEST "ZÁRT OSZTÁLYRA"? A LAIKUSOK IS LÁTJÁK, HOGY NEM URA A GONDOLATAINAK, DE HA TÉVEDNÉNEK, AKKOR IS MEGÉRDEMELNÉ, HOGY ÚGY TAPOSSÁK MEG A RENDŐRÖK, MINT 2006-BAN A FÖLDRE ESETT EMBEREKET, VAGY A FÖLDRE DOBOTT NEMZETI ZÁSZLÓT! NEM LESZ RONDÁBB KINÉZETŰ, MINT AMIKOR RIKÁCSOLVA TAGADTA A RENDŐRI ATROCITÁSOKAT.

5.
MEDDIG KELL MÉG ŐRIZGETNÜNK A HAZÁNKAT MEGSZÁLLÓ ÉS KIRABLÓ SZOVJET KATONÁK EMLÉKMŰVÉT A SZABADSÁG TÉREN?

6.
MENNYIT KELLETT VOLNA MÉG LETAGADNIA BUDAPEST KÖLTSÉGVETÉSI HIÁNYÁBÓL DEMSZKYNEK, HOGY RÁCS MÖGÉ KERÜLJÖN?

7.
KI VAGY KIK FELELŐSEK AZÉRT, HOGY 12 CUKORGYÁRUNKBÓL 7-ET FELROBBANTOTTAK, NÉGYET SZÉTVERTEK, TÖNKRETETTÉK A CUKORRÉPA TERMELŐK TÍZEZREIT, MOST PEDIG EXPORT CUKORÉRT FIZETHETÜNK A KÜLFÖLDI SZÁLLÍTÓKNAK 350-400 FORINTOT?

8.
HOGY LÉTEZIK AZ, HOGY HAZÁNKBAN A LEGDRÁGÁBB AZ IVÓVÍZ, AMELYBŐL NEKÜNK VAN LEGTÖBB EURÓPÁBAN, ÉS A GYÓGYVIZET IS ELZÁRJÁK A BETEGEK ELŐL (LÁSD: DAGÁLY STRAND IVÓKÚTJA), MIKÖZBEN A GYÓGYVÍZ FELBECSÜLHETETLEN MENNYISÉGBEN ÖMLIK A DUNÁBA?

9.
VAJON TOMBOLÁN NYERTE HORVÁTH ÁGNES AZ ORVOSI DIPLOMÁJÁT VAGY PÉNZÉRT KAPTA? MIKOR VONJÁK FELELŐSSÉGRE AZ EX EÜ. MINISZTERÜNKET ÉS KINEVEZŐJÉT? NEM KELLENE EGY KÓRHÁZBA ELHELYEZNI TAKARÍTÓNŐNEK? (MÁRIS BOCSÁNATOT KÉREK AZ EÜ. INTÉZMÉNYEKBEN DOLGOZÓ TAKARÍTÓNŐKTŐL.)

10.
MIT KERES AZ ALKOTMÁNY ELŐKÉSZÍTŐ BIZOTTSÁGBAN (ALELNÖKKÉNT) SZILI KATALIN? CSAK NEM A BUHARIN-SZTALIN JOGFOLYTONOSSÁG BIZTOSÍTÁSA MIATT?

11.
MAGYARORSZÁGON A HAZAÁRULÁS NEM BŰN? KÁDÁR ÉS BANDÁJA A LEHETŐ LEGALJASABB MÓDON ELÁRULTÁK HAZÁNKAT ÉS BITÓRA VITTÉK TÖRVÉNYES MINISZTERELNÖKÜNKET. SZOVJET SZURONYOKKAL JUTOTTAK HATALOMRA, ERKÖLCSI ÉS ANYAGI CSŐDBE VITTÉK AZ ORSZÁGOT. MEDGYESSY ÉS GYURCSÁNY ALATT FELEDTETTÉK ŐKET! MOST IS FELEDÉKENYEK LESZÜNK?

12.
PARLAMENTI SZÓPÁRBAJOKBAN NEM LEHET LERENDEZNI GYURCSÁNY ÉS MESTERHÁZY PERMANENS VÁDASKODÁSÁT, HAZUGSÁG-ÖZÖNEIKET ÉS A KÖZVÉLEMÉNYT NYUGTALANÍTÓ OKOSKODÁSUKAT. MEDDIG LEHET MÉG TŰRNI, HOGY MINDEN BAJUNK OKOZÓI, A PARLAMENTBŐL "KÖPKÖDJÉK" SZEMBE A VÁLASZTÓPOLGÁROK TÖBBSÉGÉT, A PARLAMENTBEN "RÖHÖGJENEK", MINT A HETI-HETES RÖHENCSEI, ÉS EKÖZBEN - A MIATTUK ELESETTEK SORSÁÉRT SAJNÁLKOZVA -, ÉLIK A MILLIÁRDOSOK GONDTALAN VILÁGÁT?
(Prof. Dr. Bokor Imre)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Heller Ágnes hallgasson el...
  2011-03-03 14:42:33, csütörtök
 
  Jobban tenné Heller Ágnes ha csendben maradna, az az értelmiségi, amelyik nevében annyira kardoskodik, kiszolgálói voltak, mint politikai elkötelezettek a kommunizmus eszméivel hatalmat gyakorlóknak. Ugyanakkor, azt hangoztatták, hogy:
"Mint társadalmi réteg, önálló politikát sem folytathat, tevékenységét azoknak az osztályoknak" - munkásosztály és parasztság - ,,az érdekei határozzák meg, amelyeket szolgál..." Filozófiai kislexikon Kossuth/1976.; (Huszár Tibor: Történelem és szociológia: 69. oldal., Magvető, Pécs/1979.);"
Mármint, a munkásosztályt!!!!

Szelényi Iván szerint, viszont: "..a kelet-európai értelmiség nyilvánvalóan nem osztály. Nemcsak hatalmának osztályjellegét nem ismeri fel, de az osztálynélküliség és a megegyezés ideológiáját pártolja, s - ami még nagyobb paradoxon - azt állítja, hogy a hatalom, amelyet az értelmiségiek gyakorolnak, voltaképpen a proletariátus hatalma. 1982."
A lényeg: "a hatalom, amelyet az értelmiségiek gyakorolnak, voltaképpen a proletariátus hatalma." mondatrészen van. Mert valójában, kiszolgálói voltak annak a politikai apparátusnak, amelyik megszállta az egész magyar társadalmat! A függetlenített kisz- párt- és szakszervezeti tikárok ott voltak minden egyes vállalat és intézmény élén. Pártirányítás volt minden szinten. Iskolázottságukat tekintve, sok diplomahalmozó is volt közöttük és teljességgel nyilvánvalóvá vált mára már, hogy ezen HATALMÁT önös jólétükre használták 1990 előtt és 1990 után is.

Nem hajlandók belátni, hogy VÉGE! Ennyi is túl sok volt az egyszerű magyar - dolgos és szorgos kisemmizett - embereken való élősködésből!!!!

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2011.02 2011. Március 2011.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 50 db bejegyzés
e év: 399 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1084
  • e Hét: 4612
  • e Hónap: 13216
  • e Év: 49157
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.