Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Citromos szépségápolás
  2015-09-23 21:05:44, szerda
 
 



A fiatal és feszes arcbőrért, szőke hajtincsekért! Íme 7 citromos szépségápolási praktika

A citromot a gasztronómia nagyon nagyra becsüli, hiszen az ételek ízvilágát különlegessé teszi, lehet a főételek mellé használni, de a desszertek készítésekor is szinte elengedhetetlen.

Vannak, akik a szépségápolás terén is alkalmazzák a citromot, és nagyon jól teszik, mert ez a mediterrán, vitaminbomba fehérebbé teszi a bőrt, világosabb árnyalatot ad a hajnak, de remekül fertőtlenít és bőrösszehúzó tulajdonsága is van.

1. Hidratálja az ajkakat
A kiszáradt ajkak nem nyújtanak kellemes látványt, ezért ha nem akarunk reggel kicserepesedett szájjal ébredni, lefekvés előtt kenjünk be friss citromlével.

2. Hatékony hónaljápoló
A hónalj szőrtelenítése után a barnás bőrterületet a citrom rendszeres használatával kifehéríthetjük. A citromlé megöli a kellemetlen testszagot okozó baktériumokat is, tehát nagyszerű természetes dezodor is. Egy kevés citromlevet keverjünk össze mézzel, kukoricadarával, és azt vigyük fel a hónaljunkra, majd hagyjuk, hogy álljon egy órát.

3. Megszabadít a fekete pattanásoktól
A citrom segít megszabadítani a gyulladt pattanásoktól, apró, fekete mitesszerektől. Egy félbe vágott citrommal dörzsöljük 10 percen keresztül alaposan az arcbőrt, ez minden baktériumot megöl és egyben eltávolítja a felesleges zsírréteget is.

4. Remek bőrápoló
A citrom csodát művel az arcbőrrel, de más testrész bőrfelületeit is remekül karban tartja. Egy vattapamacsra tegyünk rá kevés citromlevet, majd kenjük be vele az arcbőrünket. Ezt érdemes este elvégezni, ha napközben történik meg ez a művelet, akkor semmiképp ne menjünk ki a napfényre. A bőrösszehúzó tulajdonsága miatt arcunk feszesebb és fiatalabb, hidratáltabb lesz.

5. Körömfehérítő
A citromlé gyönyörű fehér körmöket varázsol, úgy a kezünkön, mint a lábujjainkon. Egy kanál citromlevet keverjünk össze két kanál olívaolajjal, ezzel kenjük be körmeinket.

6. Világosabb haj
A legtöbben talán erre használják a citromban lévő hatóanyagokat. Kenjünk be hajunkat egy kevés citromlével, majd egy darabig lépjünk ki a napra. A hajunk ezután világosabbá s fényesebbé válik. Ha fokozni szeretnénk a hatást, akkor ismételjük meg a procedúrát, hetente egy alkalommal.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
4 módszer - így nyerd vissza a hited és bízz újra másokban!
  2015-09-23 20:55:07, szerda
 
  4 bevált módszer-, avagy hogyan nyerd vissza a hited és bízz újra, amikor már úgy érzed, minden és mindenki elárult téged...

A bizalom egy nagyon törékeny dolog, amit más emberek gaztettei és rossz cselekedetei apró darabokra képesek zúzni... Olyan, mint egy finom porcelán. Óvni kell, őrizni, és nagy becsben tartani. Elég azonban egy aprócska koccanás, és már látható jelei lesznek a finom felületén... Lehet, csak egy aprócska, finom vonal, de a sérülés, mélyebb, mint gondolnánk. Egy mozdulat, és kettétörik. Épp a vonal mentén.

Megannyi történés, esemény képes ripityára törni a másikba vetett bizalmunkat, hitünket. Mi mindannyian tele vagyunk fájdalmakkal, sérülésekkel, gyakran érezzük úgy, elárultak, cserbenhagytak bennünket. Előfordul, hogy eszközként szerepeltünk mások életében, olyanokéban, akikben feltétel nélkül megbíztunk, akikre leginkább támaszkodtunk.

Gyermekként még tele vagyunk bizalommal, szeretettel, és a felnőtt emberek védelmére, támogatására szorulunk. Amikor egyedül maradunk, esetleg elválunk, vagy elhagynak bennünket, úrrá lesz rajtunk a mellőzöttség, kirekesztettség, egyéb fájdalmas érzések, és persze oda a bizalom. Vele együtt pedig a biztonságérzetünk is tovaszáll...

Ezeket után nehezen tudunk nyitni egy partnerkapcsolatban később, vagy házasságban is, és kételkedni kezdünk Isten létezésében, amint belépünk a felnőttkor kapuján. Ennyi negatív tapasztalattal, amelyek világképünket nagymértékben befolyásolják, hogyan lehetünk mégis újra képesek visszaszerezni a Teremtőbe és az emberekbe vetett hitünket? Hogyan tudunk egymásnak mégis segíteni ismét megtanulni hinni és bízni?

1 Mindig legyen valaki, aki segít helyreállítani a másikba vetett bizalmad!
,,Amikor a családok darabokra hullnak, tiszteld a szenvedőt"elve legyen egy szilárd és megingathatatlan alapja annak, hogy a hit és a bizalom igenis segít áthidalni azt a szakadékot, ami a bizalmát vesztett ember valamint a házasság, tisztességes emberi kapcsolatok és a hit között tátong.

Jó barátként, értékes ember lévén, rengeteget tudunk segíteni másoknak abban, hogy újraépítsék baráti, emberi kapcsolataikat, a házasságukat, bizalmukat és a Teremtővel való viszonyukat. És ez fordítva is igaz...

2.Tanulj meg újra bízni másokban!

Kezd el lépésről lépésre. Apránként. Találj olyan barátokat, akik tisztelnek és megbecsülnek Téged. Keress olyan tulajdonságokat az emberekben, mint a tisztesség, becsület, kedvesség és együttérzés. Még fellelhetőek. Természetesen, lesznek olyanok, akik ennek híján vannak, de találsz olyanokat is, akik képviselik őket! Adj és hagyj időt magadnak. Amikor először támaszra találsz, és kezdesz stabilabb lábakon állni, nos, akkor lépsz rá a fejlődésed útjára, és kezdesz vonzani hasonló embereket majd! Türelem.

3.Bízz a Teremtődben

Néha nem könnyű. Különösen akkor, amikor annak vagy szemtanúja, hogy emberek a vallás és a hit nevében követnek el szörnyűségeket. Igen. Jó és rossz emberek mindenütt vannak, beleértve a vallást is.

Azon is csodálkozunk, miért engedi meg a Mindenható, hogy rossz dolgok történjenek az ember életében...

Ha picit tanulmányozod az ,,Isteni természetet", talán kezded kapizsgálni, miért is van ez. A JóIsten mindannyiunkat szeret, és szabad akarattal teremtett meg bennünket. Nos, ezt a szabad akaratot és működést mindenki a saját belátása szerint használja, így előfordul, hogy néhányunkat nem a jó szándék vezérel. A megpróbáltatások és a nehéz időszakok tanulópénz gyanánt bukkannak fel az életünkben, rengeteget fejlődünk általuk és válunk jobb emberré!

Gyakran kutatjuk, keressük életünk értelmét, tanakodunk, melyik úton induljunk tovább... és kérdezzük a Mindenhatót, hogyan tovább?

Leginkább az imádság által tudjuk elmélyíteni a kapcsolatunkat Vele, valamint ha betérünk egy templomba, vagy Istentiszteletre, érezni azt az erőt, ami Belőle árad. Ha van olyan közeli barátod, aki katolikus, vagy Istenhívő, kérdezd meg, mi az, amit érez, mi az, amit kap a hite által. Vagy csak látogass el egy misére, és tapasztald meg Te magad. Kérj, és megadatik. ,,Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja. De hittel kérje, semmit sem kételkedve, mert aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt. ,,(Jakab Apostol)

Valóban így van. Ha hiszel és bízol, segíteni fog! Valamint irányít majd akkor is, amikor úgy érzed, kezdesz elveszni az útvesztőkben...

4.Tedd erősebbé az egyébként is jól működő kapcsolataid, kötelékeid

Amint a másokkal és a Teremtőddel való kapcsolatodon, bizalmad helyreállításán munkálkodsz, és ahogyan javulni kezdenek: úgy nyílnak meg új kapuk is baráti kapcsolataidban, és a párkapcsolatodban egyaránt.

Rátalálsz olyan emberekre, akik becsületesek, megbízhatóak, és ahogyan megtanultál erősebben bízni Istenben is, sokkal, de sokkal biztonságosabban fogod magad érezni, békésebb leszel, elkötelezettebb a baráti-, partnerkapcsolatodban, házasságodban egyaránt.

A házasság bizalmon alapszik. Megtanulni újra bízni és hinni egy válás után, amikor megcsaltak, megbántottak... Összetörik minden... sőt, még attól is több. Szánj időt a gyógyulásra, mielőtt egy új kapcsolatba vágsz! Légy hajlandó aztán újra bízni, és rombold le azokat a vastag falakat (vagy talán már erődítményt), amit magad köré építettél!

Keresd a becsületes, tisztességes emberek társaságát.

Ha felülkerekedünk gyermekkorunkból magunkkal cipelt, vagy csak általában az életünkből merített negatív tapasztalatinkon, a körülöttünk lévők is más színben tűnnek fel. Egy nagyon fontos készség birtokosaivá válunk: megtanuljuk, hogyan különböztessük meg a megbízható embereket a megbízhatatlanoktól. Képessé válunk értékes, új barátságokat, kapcsolatot kialakítani, önmagunkkal, emberekkel, és Istennel egyaránt.
Fordította: Lázár Judit
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Amelyiket választod-jellemezhet Téged
  2015-09-23 20:47:51, szerda
 
 



Válassz csillagrendszert és ismerd meg jobban önmagad!
1 /Lételemed a nyüzsgés, a spontaneitás, ezek nélkül el sem tudod képzelni az életet, sőt, szereted kiélvezni annak minden másodpercét. Nyitottságod határtalan, minden érdekel, ami körülötted és a világban történik. Az unalom a ,,halálod", téged a változatosság éltet. Nem akarsz lemaradni semmiről és bármi adódik, a legnehezebb helyzetben is megtalálod a pozitívumokat, a lehetőségeket. Páratlan képzelőerővel áldott meg a sors, melyet szeretsz megmutatni, kibontakoztatni, és jaj annak, aki ebben megpróbál megakadályozni.

2./Te vagy a saját szerencséd kovácsa, szereted kézben tartani a dolgokat. Nehezen viseled a kötöttségeket, így saját ütemedben szeretsz dolgozni vagy bármi másban tevékenykedni. Ez konfliktusokat okozhat, ha olyan munkahelyen dolgozol, mely megszabja a munkaidőt, a feladatok sorrendjét. A kötelességtudatoddal tehát nincs semmi gond, egészen addig, míg be nem akarnak szabályozni. Művészi hajlamokkal rendelkezel, nem árt kiaknázni ezeket a lehetőségeket, még ha nem is a megélhetés, de legalább a hobbi szintjén.

3./ Szereted a társaságot, de remekül elvagy egyedül is, és sohasem unatkozol. A társaság számodra a közeli barátokkal való meghitt beszélgetést jelenti, de minden felszínesség és üres csevegés nélkül. Ez utóbbi nem kenyered, sőt idegesít, ha valaki a semmiről képes órákon át beszélni. Ebből adódhatnak konfliktusaid, főleg ha véleményednek hangot is adsz. Aztán sarkon fordulsz és otthagyod a számodra unalmas, felszínes embereket és inkább egyedül töltöd az idődet valamilyen tartalmas elfoglaltsággal.

4./ A természetesség, a hagyományok híve és tisztelője vagy. Nem szereted a feltűnést, a kihívó dolgokat. Az öltözködésedben is örök divat számodra a mérvadó, ami egyszerű, visszafogott és elegáns. Környezeted megbízható és szeretetre méltó emberként ismer, akire mindig lehet számítani. Kiegyensúlyozott, nyugodt magatartásod másokra is átragad, így amikor valaki egyik percben képes lenne felrobbanni a dühtől, néhány veled váltott mondat után szinte azonnal meg is nyugszik.

5./ Sajátos stílusod van, mely egyedi és elegáns, valamint sohasem kirívó. Utánozhatatlan érzékkel válogatod meg az öltözékedhez illő kiegészítőket is. Ez is csak azt mutatja, hogy aprólékos vagy, ügyelsz a részletekre, természetesen ez igaz életed más területeire is. A kultúra fontos része a mindennapjaidnak, szeretsz művelődni. Meglehetősen adsz az első benyomásra, ha új embereket ismersz meg, és arra, hogy milyen nyomot hagytak benned, milyen érzéseket váltottak ki belőled.

6./ Lételemed a változatosság, a kötetlenség, így az olyan munka, mely gúzsba köt, nem neked való. Jobban kedveled a kihívást jelentő, karrierrel kecsegtető tevékenységeket, amelyek érdekesek és nap mint nap új dolgokat hoznak. A rutinfeladatok számodra hervasztóak. Remek szervezőképességgel rendelkezel és kiválóan tárgyalsz, érdemes ezen tulajdonságaidat kihasználni. Mindig mindenre van új ötleted, melyet nem félsz megosztani másokkal, még ha első hallásra megdöbbentően hangzik is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
5 erőteljes tanítás a természettől
  2015-09-23 20:26:47, szerda
 
 



5 erőteljes tanítás a természettől, hogy nagyobb önbizalmad legyen!

Ha hétköznapjaink feszülten, stresszesen telnek, próbáljunk meg kijutni a természetbe. Ez kétségkívül még mindig a legnyugtatóbb környezet, ahol lelki békére, nyugalomra lelhetünk a fák lombjai alatt, a csörgedező patakocska mellet, figyelve a madarak változatos énekét.

A fák megtanítanak arra, hogy miként legyünk erősek, kitartóak, és segítenek abban is, hogy több önbizalomra tegyünk szert.

1. Álljunk egyenesen és teljesen fogadjuk el magunkat
Mindannyian egyediek vagyunk, ahogyan a természetben is minden teremtés az. Nem szabad másokhoz hasonlítani magunkat, állandóan arra gondolva, hogy ők mennyivel jobbak, mint mi vagyunk. Fogadjuk el azt, hogy van, amiben erősek vagyunk, és vannak gyenge pontjaink. Ezért vagyunk különlegesek. Talán egy fa arra vágyik, hogy más legyen? Dehogyis! Tiszteljük, fogadjuk el önmagunkat, és álljunk egyenes gerinccel, akár a fenyőfa.

2. Növesszünk stabil gyökereket
Ahhoz, hogy biztosan álljunk a talpunkon, erős gyökérzetre lesz szükség, akárcsak a fáknak. Ha ez nincsen meg, akkor könnyen kicsúszhat a lábunk alól a talaj. Meg kell találni azokat a ,,tápanyagforrásokat", amelyek stabillá teszik az életünket. Ez lehet egy szoros baráti kötelék, természetjárás, bármilyen hobbi, akár egy izgalmas regény olvasása. Ha a gyökerünk erősé válik, képesek leszünk növekedni, fejlődni, elfogadni önmagunkat, ezáltal mentálisan és fizikálisan is egészségesebbek leszünk.

3. Törekedjünk az ég felé, dugjuk ki fejünket a sűrű lombok közül
Az életben nem az a fontos, hogy képesek legyünk bármit is megvalósítani, hanem, hogy kiegyensúlyozottan éljünk. A fa az ég fele nő, a lombkoronája oldali irányba is bővül, de tisztában van azzal, hogy repülni sosem fog tudni, erre nem is pazarolja az energiáit. Fontos, hogy elérhető célokat tűzzünk ki, amely mentén lépésről-lépésre haladunk előre. Ehhez pedig az kell, hogy új helyzetekben próbáljuk ki magunkat, új tapasztalatokat szerezzünk. Legyünk türelmesek, a siker nem fog egyből az ölünkbe pottyanni, kis dolgokkal kell kezdeni a változtatást, és kitartónak kell lenni.

4. Hajoljunk meg kecsesen az élet viharai előtt
Az élet olykor szörnyen nehéz tud lenni. A viharok, problémák a semmiből képesek előtörni, így jobb, ha időben felkészülünk a védekezésre. A fához hasonlóan szilárdan kell állnunk a talpunkon, de a viharnak engednünk kell, hogy bizonyos ágak odavesszenek, meghajoljanak, megtépázza őket az élet szele. A lényeg, hogy törzs ne sérüljön. A rugalmasság elengedhetetlen, hogy rátaláljunk a boldogulásunkra, arra, ami valóban örömet okoz. Egy fa nem szegül szembe a viharral, elfogadja azt, igyekszik alkalmazkodni, és bizakodik, hogy a rossz időszaknak hamarosan vége lesz.

5. Higgyünk magunkban. Az óriási tölgy egy parányi makkból lett
Az előttünk álló feladatok, megvalósításra váró tervek, projektek nehéznek tűnhetnek első ránézésre. Ne felejtsük el, hogy egy erős, magas tölgyfa is egy parányi magból vert gyökeret. Ez reménnyel tölthet el. Mindenkiben ott rejtőznek a kitartás, a bátorság, a remény magvai, csak elő kell csalogatni, had fejlődjenek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Isiászra gyógytorna
  2015-09-23 20:13:19, szerda
 
 
Isiász - gyógytorna Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2015-09-23 20:10:09
feltöltő: pacsakute
nézettség: 5227
szavazatok: 2
kommentek: 0
kulcs: Isiász gyógytorna ,
kategória: sport
leírás: Isiász fájdalomcsökkentő gyógytorna

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!




A mai kor embere legtöbb idejét a számítógép mellett tölti, a hosszantartó ülés következtében gyakran alakul ki az isiász, az úgynevezett ülőidegzsába.

Az isiász okozta fájdalmat nagyon nehéz enyhíteni, ha egyszer előjön a probléma, hosszútávú odafigyelést, és legtöbb esetben gyógyszeres kezelést igényel. Azonban, az alábbi tornagyakorlatok segítségével mi magunk is tehetünk a betegség könnyítése érdekében, enyhíthetjük a kínzó fájdalmat, javíthatunk az állapotunkon.

Csupán napi egy perc szükséges ahhoz, hogy enyhítsük az isiász okozta fájdalmakat.

Üljünk le a földre, egyesítsük ki a hátunk és a lábaink, majd a jobb lábunkat karoljuk át, és húzzuk fel a mellkasunkig. Ezt a gyakorlatot ismételjük tíz másodpercig.

Ugyanezt végezzük a bal lábunkkal is, szintén tíz másodpercig ismételjük.

Kényelmes talajon feküdjünk a hátunkra, nyújtsuk ki a karunkat a testünk mellett, majd emeljük fel egyszerre mindkét behajlított lábunkat a talajról. Ismételjük meg ötször.

Szintén maradjuk fekve, majd egyik lábunkat átkarolva, húzzuk fel a mellkasunkig. Tíz másodpercig végezzük ezt az egyik lábunkkal, majd ismételjük meg a másik lábunkkal is.

Üljünk a talajon kinyújtott egyenes lábbal, majd kinyújtott karral próbáljuk megérinteni a lábujjunkat. Ezt végezzük tíz másodpercig.

A gyakorlatokat otthon könnyedén elvégezhetjük, így pénzt és időt spórolunk meg velük, na meg persze sokat javíthatunk egészségi állapotunkon is.

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógytornák   
Epsom só
  2015-09-23 19:50:21, szerda
 
 



Az Epsom só 10 csodálatos felhasználási módja, amiről neked is tudnod kell!

Az Epsom só egészségügyi hatásain túl számos más pozitív tulajdonsággal is rendelkezik. Van egy-két fontos kellék, ami egyetlen háztartásból sem hiányozhat, ilyen például az Epsom só. Ha elolvassuk, hogy mi mindenre jó, rögtön be fogunk szerezni belőle legalább egy nagy dobozzal. Most elárulunk tíz titkot.

1. Kényeztető fürdő
Keverjünk egy kád vízbe két csésze Epsom sót, és élvezzük a kényeztető fürdőt 15 percig. Hetente háromszor alkalmazzuk a kúrát, bőrünk selymes és egészséges lesz.

2. Nyári bőrvédelem
A túl sok barnító krém, a bőrradír vagy a forró napsugár gyakran igen kiszárítja a bőrt. Ha zuhanyzás előtt Epsom sós keveréket használunk csodálatosan hidratált és ápolt bőrünk lesz. Keverjünk össze egy pohár Epsom sót 4 dkg őrölt kávéval, adjunk hozzá egy-egy teáskanál szezám- és eukaliptusz olajat. A kapott masszával dörzsöljük át az egész bőrfelületünket, majd öblítsük le.

3. Fájó izmokra
Az Epsom sóval hatékonyan enyhíthetjük az edzések utáni izomfájdalmat. Oldjunk fel egy teáskanál sót egy pohár forró vízben, tegyük húsz percre a hűtőbe, majd alkalmazzuk az érintett területeken.

4. Irritáció, duzzanat, szemölcs, tyúkszem enyhítésére
Ha kirándulni készülünk, és fájdalmas sebek, kidudorodások vannak a lábunkon, töröljük át a problémás részt Epsom sós oldattal. Két evőkanál sót keverjünk el a csésze vízben, és mártsunk bele egy tiszta ruhát. Ezzel töröljük át többször a fájdalmas végtagot.

5. Arcápolásra
Nagyon hatékony arcápoló az Epsom só. Keverjünk egy teáskanál Epsom sót az arctisztítónkhoz, és sokkal hatékonyabban fog így működni. Megtisztítja a pórusokat, csökkenti a gyulladást.

6. Méh csípésre
Mivel erős gyulladásgátló hatással rendelkezik, hamar lelohasztja a méhek, rovarok okozta csípéseket. Keverjünk össze két evőkanál Epsom sót egy pohár hideg vízzel, áztassunk bele egy pamut ruhát, és ezt tegyük a csípésre. Súlyos duzzanat vagy nehéz légzés esetén azonnal forduljunk orvoshoz.

7. Fürdősóként
Otthon könnyedén készíthetünk fürdősót, nem kell többé a boltban vennünk. Két pohár Epsom sót keverjünk el egy kevés ételszínezékkel és kedvenc illóolajunkkal, és kész is. Ajándéknak is készíthetünk belőle egy adagot.

8. Bőrégésre
Keverjünk össze két evőkanál Epsom sót és egy pohár vizet, majd töltsük szórófejes flakonba. Permetezzük be vele a testünket, így védekezzünk a tűző nap sugarai ellen. Ha már leégett a bőrünk, akkor ajánlott még pluszban este átmosni egy az oldatba mártott ruhával a testünk.

9. Nyugodt álmokért
Ha nem alszunk jól, este lefekvés előtt vegyünk egy Epsom sóval kevert lábfürdőt.

10. Hajápoló
A megszokott hajápoló szerünkhöz keverjünk egy kevés Epsom sót, így sokkal erősebb, fényesebb és egészségesebb lesz a hajunk. Vigyük fel a hajra hetente kétszer, majd hagyjuk rajta húsz percet, és mossuk le.
Forrás : Link

Más felhasználásban :
Ahhoz, hogy jobban megértsük, miért is annyira jó az Epsom-só, válasszuk külön a két alkotórészt. A magnézium 300 létfontosságú enzim működéséhez elengedhetetlen, a hiánya magas vérnyomáshoz vezethet, hiperaktivitás, szívrendellenesség jelentkezhet. A szulfát is fontos, hiszen segít a méreganyagoktól megszabadulni, és a fehérjeképződéshez is hozzájárul.

Szabályozza a vércukorszintet
A magnézium abban is segítségre van, hogy a szervezet hatékonyabban fel tudja használni az inzulint, emellett pedig segít megőrizni a kalcium-szintet is. A szulfát segíti az emésztésért felelős enzimek munkáját és méregtelenít is. Az Epsom-sóval megszabadulhatunk a felgyűlt nehézfémektől, enyhülnek az izomfájdalmakat is.

Hatásosan méregtelenít
A környezetben található mérgező vegyületek sok esetben megnehezítik a szervezet működését, ezért fontos, hogy a magnézium és a szulfát segítségével tegyünk azért, hogy ezek a káros anyagok távozzanak. Ezért ajánlott Epsom-sóból készült lazító, méregtelenítő fürdőt készíteni, egy-két bögrével kell a vízbe beletenni, legalább egy negyedórát élvezzük jótékony hatását, egy héten két-három alkalommal fürdőzhetünk Epsom-sós vízben.

Gyógyítja a sérüléseket, ficamot, zúzódásokat
Egy tál vízbe tegyünk bele két bögrényi sót, majd áztassuk ebben a fájós testrészünket. Hamarosan enyhülésre számíthatunk.

Enyhíti a nap okozta égést
Az Epsom-só csillapítja az égési sérülésekkel járó fájdalmat. Minden alkalommal használjuk, ha több órát akarunk eltölteni a tűző napon. A gyulladáscsökkentő gyógyhatása miatt nagyszerűen kezelhető a bőrirritáció, a viszkető érzés is.

Egy bögre vízbe keverjünk el 2 kanál Epsom-sót, majd a folyadékot tegyük bele egy szórófejes flakonba, és vigyük mindig magunkkal, ha napozni indulunk. Ha esetleg már leégtünk, akkor is érdemes elkészíteni a keveréket, fújjuk le a problémás területet, hagyjuk hatni 10 percig, majd öblítsük le.

Termékennyé teszi a talajt
Egyes növények imádják az Epsom-sót, hiszen tápanyagokkal gazdagítja a talajt. Szórjuk meg a növények körüli földet és meghálálják a törődést. Elsősorban a rózsák, a paradicsom, a pálmafa fog örülni a gondoskodásnak.

Bőrradír
Zuhanyzás után egy kevés Epsom-sóval dörzsöljük be a testünket, ettől remekül felüdül a bőr, eltávolítja az elhalt hámsejteket.

A rovarcsípések ellen is nagyszerű
Egy negyed bögre Epsom-sót keverjünk egy bögre langyos vízbe, ezután tegyük be a hűtőbe, hogy ki lehűljön. Egy vattadarabra tegyünk rá a folyadékból és azzal kenegessük a csípéseket.

Segít a meghűlés leküzdésében
Egy forró Epsom-sós gyógyfürdő hatásosan enyhíti a megfázással együtt járó kellemetlen tüneteket.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Fájdalmas pontok és lehetséges okai
  2015-09-23 19:44:33, szerda
 
 



E térkép segítségével kiderítheted, hogy a fájdalmas rész mögött milyen betegség húzódhat

A gyomor és has területe jókora felület az emberi testen, viszonylag gyakran jelentkeznek fájdalmak ezen a tájékon. Ezek típusai is többfélék lehetnek, a szúró, égetőtől kezdve, a tompa stb. fájásokig.

Az emberek 90 százaléka, életében biztosan legalább egyszer találkozik ezekkel a kellemetlen panaszokkal. Érdemes ezekre odafigyelni, hiszen ha egy bizonyos ponton 2 hétig fáj a hasunk, akkor sürgősen forduljunk orvoshoz, jobb nem játszadozni, hiszen a tünetek mögött komoly, krónikus betegségek is rejtőzhetnek.

Az alábbi ábrán 9 hasi területet jelöltek be, amely segítségével, ha azonosítjuk a fájdalom helyét, akkor képet kaphatunk, hogy mi okozhatja a problémát.

1. A fájásokat epekő, gyomorfekély, a hasnyálmirigy gyulladása okozhatja

2. Itt is a gyomorfekély, a reflux, a hasnyálmirigy működési zavara, epekő állhat a háttérben.

3. Szintén probléma oka lehet a gyomorfekély, a patkóbél sérv, az epevezeték elzáródása, hasnyálmirigy gyulladás.

4. A lehetséges okok között lehet az epekő, a húgyúti fertőzés, vagy gyulladás, ágyék- és porckorongsérv.

5. Gondot okozhat a hasnyálmirigy- és a kezdeti fázisban lévő vakbélgyulladás, gyomorfekély, vagy a köldöksérv.

6. Bűnös lehet az epekő, a vastagbél falának előboltosulása, vagy éppen annak a gyulladása.

7. A tettes itt a vakbélgyulladás, a székrekedés, a medence megbetegedése lehet, de nőgyógyászati gondok is okozhatják a fájásokat, mint például az endometriózis, de az ágyéksérvet se zárjuk ki.

8. Ennél a területnél a fájdalmak mögött a húgyutak fertőzése, a vakbél- és vastagbélgyulladás állhat, de szóba jöhet a medencét érintő betegségek, vagy nőgyógyászati bajok.

9. Itt is a vastagbél falával, valamint a medencével lehet gond, de az ágyéksérv, és a nőgyógyászati betegségek is szóba jöhetnek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
A szódabikarbóna 10 varázslatos felhasználási módja
  2015-09-23 19:38:29, szerda
 
 



A szódabikarbóna az egyik leghatékonyabb tisztító- és fertőtlenítőszer, de alkalmazhatjuk főzéshez, lehet belőle szépségápolási kellék, sőt, egészségügyi szempontból is igencsak hatásos.

Számos kutatás alapján bizonyították, hogy a szódabikarbóna az alábbi betegségekre lehet gyógyír:

- enyhíti a gyomorfájást
- csökkenti az emésztési problémákat
- alkalmazható a köszvény tüneteinek csökkentésére is
- javítja a veseműködést
- ajánlott az izomgörcsök és fáradtság, nyaki fájdalomleküzdésére
- csökkenti a megfázás, influenza tüneteit

Nézzük még mi mindenre használhatjuk:

1. Készíthetünk belőle hatékony dezodort. Keverjünk össze egy teáskanál szódabikarbónát, annyi vízzel, hogy paszta állagú legyen, és kenjük be vele a hónaljunkat. Sokkal hatékonyabb, mint bármilyen bolti dezodor.

2. Kiváló bőrradír lehet. Keverjünk el egy teáskanál szódabikarbónát egy fél pohár vízzel, és a kapott keverékkel dörzsöljük át az arcunkat. Körkörös mozdulattal masszírozzuk, így eltávolíthatjuk a szennyeződéseket és az elhalt hámsejteket.

3. Bőrpuhító. A langyos vízzel elkevert szódabikarbónával dörzsöljük át a kéz- és láb felületét, így lesznek ápolt és puha végtagjaink. Ezenkívül pedig a lábon található baktériumokat is maradéktalanul elpusztítja.

4. Természetes fájdalomcsillapító. A vízzel elkevert szódabikarbónával kenjük be a fájó testrészünket. Percek alatt érezhetjük hatását.

5. Rovarcsípésre. A fájó, viszkető érzést enyhíthetjük, ha szódabikarbónával elkevert vízzel kenjük be a csípést. Ez az esetleges gyulladást is elmulasztja.

6. Samponként. Egy teáskanál szódabikarbónát keverjünk el egy kevés vízzel, majd ezzel masszírozzuk át a fejbőrt. Ezután öblítsük le alaposan langyos vízzel. Hatékonyan eltávolítja a zsírt és a korpát is.

7. Fogkő eltávolításra. Keverjük el egy kevés vízzel a szódabikarbónát, és a fogkefét mártsuk az így keletkezett pasztába. Ezzel mossunk fogat, a fogkövesedett részeket alaposabban dörzsöljük meg. Hetente egyszer alkalmazzuk, míg a probléma elmúlik.

8. Fogfehérítő. A fenti természetes fogkrém a fogakat is fehérré varázsolja, eltávolítja a kávé és vörösbor okozta elszíneződéseket is.

9. Gyomorégés ellen. Egy teáskanál szódabikarbónát keverjünk el egy pohár vízben, és igyuk meg egy órával az étkezés után. Sokkal hatékonyabb, mint bármelyik gyomorégés elleni gyógyszer. Nehéz emésztés, haspuffadás esetén is ajánlott.

10. A fenti keverék megszünteti a gyomorfekély okozta fájdalmat
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Cukorbetegségre - természetes módszerekkel
  2015-09-23 17:10:35, szerda
 
  Cukor beállítására házi praktikák :
(A gyógyszerek szedését ne mellőzd mellettük sem!)

Zabtea:
A zabot ledarálva, 1-2 evőkanálnyit 2 deci forró vízzel leönteni, és állni hagyni, majd leszűrni. A zabtea tele van hasznos anyagokkal. A zabból készített vizes kivonat elősegíti a toxikus termékek eltávolítását a vérből, a belekből, és meggátolja ezek visszaszívódását a belekből a véráramba.
A tudomány is foglalkozott ezen gyógymód hatásával, és a zabból készült italt egy életen át lehet fogyasztani. A zabfolyadékot 12 órán át hagyjuk pihenni. Leszűrés után felnőtteknek napi 2-3 alkalommal egy-egy fél pohárral, míg gyerekeknek 1 evőkanállal ajánlott naponta 2-3-szor fogyasztani.

Kókuszreszelék tejbe áztatva:
Éhgyomorra egy kávényi tejbe,két teás kanál kókuszreszelék:) Leviszi a cukrot!


Babhéj-tea:
Érdekessége, hogy a fehérbab
hajának (hüvelyrész) komoly víz és vizelethajtó, vesetisztító gyógyhatása van. Jelentős az inzulintartalma ezért elsősorban a cukorbetegek részére ajánlott. A hatás fokozása érdekében szokták kukoricabajusszal, feketeürömmel, kecskerutával, cickafarkkal, csalánlevéllel összekeverni és keverékként fogyasztani.

Babhéj tea: Forraljon fel 4 dl. vizet, vegye le a tűzről és tegyen bele 1 púpozott evőkanál babhéjat. Fedje le és hagyja állni 30 percig. Utána szűrje le és egész napra elosztva fogyassza el étkezések után 5 perccel. A betegség súlyosságától függően az adag növelhető 7 dl. vagy 9 dl. vízbe 2-3 púpozott evőkanál babhéjjal.

A kapor hatása a cukorra:
A nyersen elfogyasztott vagy tablettába tömörített kapor (Márkus-féle kaportabletta) fokozza a hasnyálmirigy működését, leviszi a magas cukrot, és képes azt alacsonyabban tartani!
Egy recept: Reggel egy evőkanál frissen összevágott kaprot egy joghurtba keverve elfogyasztani.

Mivel említettem a kaportablettát is - bár ez nem szó szerint vett háziszer, mellékelem, amit írnak róla:
Kaportabletta:
A Márkus-féle kaportablettát cukorbetegségnél és emésztési problémáknál javasolt alkalmazni. Összetevőinek népgyógyászati megfigyelésen alapulnak a gyógyhatásai.
A kapor:
Cukorbetegségnél, emésztési zavaroknál, felfúvódásnál jó, nyugtatja a gyomrot, candida-ellenes és enyhén vízhajtó hatású.

A gyermekláncfűgyökér:
Szintén a hasnyálmirigy munkáját segíti magas inulin-tartalmával , májméregtelenítő, az epetermelést és -kiválasztást serkenti, és az epekő kialakulását akadályozza meg.

A tabletta szedése segít a vércukorszint alacsonyan tartásában.

Nem helyettesíti az orvost!!!!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Magasvérnyomás-cukorbetegség ellen
  2015-09-23 17:03:25, szerda
 
 



Magas a vérnyomásod vagy cukorbeteg vagy? Akkor ezt a teát el kell készítened!

Az alábbiakban egy egyszerű, de igencsak hatásos tea receptje található. A babhéj-tea azoknak ajánlott, akik cukorbetegséggel küzdenek, hiszen a fehér bab szárított héja, segít abban, hogy a cukorszint normalizálódjon. Ajánlott betartani a pontos receptet, és a kúra ideje alatt rendszeresen mérni a vércukor szintet.

A tea hatásai:
Vércukorszint csökkentő, Aceton ( savasodás ) csökkentő, vérnyomás csökkentő, szívműködést serkentő, vizelethajtó, vesetisztító

Felhasználható:
Cukorbetegség esetén vércukorszint csökkentő és fogyasztó, a cukorbetegség tüneteinek csökkentése, vesebetegségek, vesekőképződés megelőzése, vizelethajtás, hólyagbántalmak, enyhe izületi panaszok, gyenge szívműködés, magas vérnyomás, kiszáradás esetén vízhiány pótlására alkalmazható. Mosóvízbe téve a gyapjúruhák felfrissítésére is használják.

Használati utasítás:
Forraljon fel 5 dl. vizet, és tegyen bele 2 evőkanál babhéjat. Fedje le és lassú tűzön főzze 2 percig. Utána vegye le a tűzről és hagyja állni 20 percig, majd szűrje le és egész napra elosztva fogyasszon belőle minden étkezés előtt és után fél órával. A betegség súlyosságától függően az adag növelhető 8 dl. vagy 1 liter vízbe 3-4 púpozott evőkanál babhéjjal. A tea édesítés nélkül fogyasztandó. Az elkészített tea eltarthatósági ideje maximum 12 óra. Egy kúra ideje maximum 2 hónap. Folytatni csak 10 nap szünet után lehet. Cukorbetegség esetén folyamatosan fogyasztható, ha minden héten 1 nap szünetet közbeiktat.

FIGYELEM! Cukorbetegek a tea fogyasztása alatt a vércukorszintjüket rendszeresen ellenőrizzék.
A hatás fokozása érdekében ajánlatos keverékben történő alkalmazása. A teához zöldség és gyümölcsételek fogyasztása javasolt.

Termesztése:
Közismert konyhakerti növény. Szinte minden kertes családi háznál megtalálható.
Néhány ismert fajtája: Bokorbab, Karósbab, Törökbab, Lóbab stb. és az ezen belüli fajok.

FIGYELEM: Gyógynövényként csak a fehér héjú babfajták használhatók.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 592 db bejegyzés
e év: 6254 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7118
  • e Hét: 23785
  • e Hónap: 55271
  • e Év: 259972
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.