Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Cica vezette kutya gif
  2020-12-21 23:53:44, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Bagoly gif
  2020-12-21 23:52:37, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Álmos kiskacsa gif
  2020-12-21 23:51:37, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
3 kiskutya gif
  2020-12-21 23:50:37, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Hópelyhek mikrószkóp alatt
  2020-12-21 23:45:24, hétfő
 
 




 
 
0 komment , kategória:  Szépek, kedvesek  
Jégvirágok Oroszországban
  2020-12-21 23:13:24, hétfő
 
 







 
 
0 komment , kategória:  Szépek, kedvesek  
Fogyjon le gyógynövényekkel!
  2020-12-21 23:09:15, hétfő
 
 



Az ideális testsúly megtartása nem is olyan egyszerű egy bizonyos kor átlépése után, de nem is lehetetlen. Nem kell drága fogyókúrás szerekre költeni, csodaszerek pedig nem léteznek, és a gyógynövények hatása sem elegendő önmagukban, hiszen egy komplex életmód- és étrendváltásra van szükség a tartós siker érdekében.

Az egészséges táplálkozásnak és a rendszeres mozgásnak kulcsszerepe van az ideális testsúly elérésében és megtartásában. De egy-egy gyógynövény rendszeres fogyasztásával nagyobb eredményt érhetünk el, mint holmi fogyókúrás csodaszerrel, és abban is biztosak lehetünk, hogy ezek a gyógynövények olyan tápanyagokat biztosítanak a szervezetünk számára, melyek az egészségünket szolgálják.

A konyhánkban is vannak olyan gyümölcsök, zöldségek, vitaminok és gyógynövények, melyek megkönnyíthetik a fogyókúránkat és segíthetnek a testsúly csökkentésében és az ideális testalkat megőrzésében.

Az egyik ilyen remek zsírégető a chilipaprika, amelyhez adagolhatunk fekete borsot is, hogy még jobban fokozzuk az anyagcserét. A chili kapszaicint tartalmaz, amely a zsírégetés és a kalóriaégetés nagy mestere.

A hasi zsír csökkentésében a mentára és a gyömbérre is számíthatunk. Ezek a gyógynövények a zsírégetés mellett az anyagcsere felgyorsításában is szerepet játszanak, ami nagyon hasznos tényező a fogyás szempontjából. A gyógynövényeket fogyasszuk tea formájában, reggel készítsünk el belőlük egy nagyobb adagot és kortyolgassuk el a nap folyamán.

A zsírégetés felgyorsításában és ezzel a testsúly csökkentésében a fahéj is segítségünkre lehet. Ez a kellemes illatú és ízű fűszer csökkenti a koleszterinszintet és gyulladáscsökkentő tulajdonsággal is rendelkezik. Már a reggeli kávénkhoz is adhatunk egy csipet fahéjat, és ha még napi szinten sportolunk, mozgunk is, azzal csak felgyorsíthatjuk a fogyásunkat.

A fokhagyma antibakteriális hatással rendelkezik, aktívan részt vesz az immunrendszer megerősítésében és a vérnyomás normalizálásában, illetve a magas vérnyomás csökkentésében. A fokhagyma csodás hatása abban rejlik, hogy megakadályozza, hogy a zsírsejtek zsírrá alakuljanak át a szervezetünkben. Fogyaszthatjuk nyersen, de akár még finom gyógyteát is készíthetünk belőle.

Nagyon jó, ha van mindig a konyhánkban petrezselyem, mert emésztést segítő és emésztési zavart kezelő gyógynövény, továbbá támogatja a kalóriaégetést, csökkenti az éhségérzetet, és megakadályozza, hogy túlegyünk magunkat. Tea formájában a leghatásosabb.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
A kávé szorongást okoz
  2020-12-21 23:04:49, hétfő
 
  Sokan vannak, akik szeretik a kávét, akik el sem tudják képzelni az életüket kávézás nélkül. Már reggel egy erős feketével indítják a napot, pedig ez a legrosszabb, amit a gyomrunkkal és az emésztőrendszerünkkel tehetnek.

A nap folyamán sokan több csésze kávét is elfogyasztanak, mivel azt gondolják, hogy ez majd segít ébren maradni, és felpörögni annyira, hogy nem alszanak el a munkahelyükön. Igen, a kávé elfogyasztását követően az első percekben valóban sokkal éberebbek leszünk, de aztán a negatív hatásait is meg kell tapasztalnunk.

A cikkben leírjuk, hogy miért nem érdemes napi 1-2 csésze kávénál többet fogyasztani, és miért is olyan veszélyes, ha ennél több feketét iszunk és nem figyelünk oda az étkezésünkre.

A kávé koffeint tartalmaz, amely egy nagyon erős stimulánsnak számít. Lehet, hogy eleinte felpörgünk tőle, de ez csak rövid időre szól. A kávé nagy mennyiségben fogyasztva károkat okoz a szervezetünknek. Megemeli a stressz szintjét, a vérnyomást, fokozza a szívverést és az idegrendszerre is károsan hat. Gyakori tünet lehet még, hogy idegesség, feszültség jön ránk, hosszabb távon pedig szorongóvá válhatunk. A szorongás állandósulhat is, de el is múlhat, amennyiben csökkentjük a napi adagunkat.

Kávé helyett fogyasszunk inkább egészséges alternatívákat. Ilyen lehet a ganoderma kávé, vagy egyes gabonákból, például cikóriából készült kávé. Gyógyteát is iszogathatunk, de mindenképpen olyat válasszunk, amely nem tartalmaz koffeint.

A reggelt indíthatjuk egy pohár langyos vízben elkevert citromlével is, mivel ez nemcsak energiát szolgáltat a szervezetünk számára, de az emésztésre is nagyon kedvező hatást gyakorol.

Amennyiben valaki álmatlanságban szenved, vagy azt tapasztalja, hogy ez a probléma akkor fordul elő, ha sokat kávézik, le kell csökkentenie a napi adagját, vagy jobb teljesen elhagyni, mivel a kávé is oka lehet az álmatlanság kialakulásának.

Ha mégsem tud lemondani a kávéról, akkor próbálja ki, hogy délután 3 óra után már egyáltalán nem iszik se kávét, se más koffeines teákat, italokat. Ez a váltás okozhat bizonyos elvonási tünetet, így mindenképpen csak fokozatosan csökkentse az adagot, majd egy idő után el is hagyhatja azt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Gyomorproblémák ellen
  2020-12-21 23:02:33, hétfő
 
 



A gyomorral kapcsolatos problémák sokféle tünettel járhatnak együtt, leginkább gyomorégés, hányinger, hányás, gyomorgörcsök és puffadás jelentkezik, de szerencsére több otthoni gyógymód is létezik erre a kellemetlen állapotra. Cikkünkben megemlítünk néhány gyógynövényt, melyek hasznunkra válnak ebben a helyzetben is.

A gyomorfájdalom egyik jellegzetes oka az egészségtelen életmód, vagyis a rendszertelen és helytelen táplálkozás, de a dohányzás, az alkoholfogyasztás, a gyógyszerek mellékhatásai és a stressz is az okok között szerepelhet.

Sok otthoni gyógymód létezik a gyomorprobléma gyors enyhítésére, azonban ha a panaszok hosszabb ideje jelen vannak az életében, akkor szükség lehet egy alapos kivizsgálásra, mert akár komolyabb betegség is állhat a háttérben.

A gyomorpanaszok otthoni kezelésének egyik módja a gyógyteák fogyasztása. Az édesköményből készült teára bátran számíthatunk, hiszen csökkenti a puffadást, a gyomorégést, és még az étvágytalanság ellen is hat. További jó tulajdonsága, hogy antibakteriális hatással rendelkezik,

Ha gyomorpanaszaink vannak, akkor a kamillateában is bízhatunk, hiszen mérsékli a gyulladást és nyugtató hatású, illetve csökkenti az emésztési zavarokat úgy, mint a puffadást és a hasi görcsöket.

Ezt a problémát legjobban talán a gyömbértea orvosolhatja. A gyömbér egyik hatóanyaga a benne található gingerol nevű vegyület, amely antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásokkal is rendelkezik. Amennyiben étkezés előtt vagy étkezés közben kortyolgatjuk el a gyömbérteát, úgy számtalan kedvező hatását is megtapasztalhatjuk, hiszen serkenti a nyál- és az epetermelést, illetve semlegesíti a gyomorsavat is.

A menta minden formájában hatásos gyógyszere a gyomorfájdalmaknak és az emésztési problémáknak. Elsősorban a puffadás és a bélgázok megszüntetésében lehet hasznos.

Amennyiben nagyon gyors segítségre van szükségünk, készítsünk citromos vizet, hiszen ez szünteti meg leggyorsabban a gyomorral kapcsolatos problémákat.

Emésztési gondok esetén az almaecetre is bátran számíthatunk. Keverjen el 2 dl langyos vízben egy-két teáskanál almaecetet, és már fogyaszthatja is.

A chiamag is segíthet a gyomorpanaszok és a savas reflux kellemetlen tüneteinek kezelésében, hiszen gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Rendszeres fogyasztása egyébként is hasznos, hiszen tele van értékes tápanyagokkal és omega-3 zsírsavat is bőségesen tartalmaz.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A kellemetlen szájszag ellen
  2020-12-21 22:45:06, hétfő
 
  A szájszag kialakulásában sok tényező játszhat szerepet, akár a nem megfelelő szájhigiénia, fűszeres és erős szagot árasztó ételek fogyasztása, egyes gyógyszerek mellékhatása, de dohányzás vagy gyomorbetegség is. Azonban nagyon sok mindent tehetünk annak érdekében, hogy a rossz szájszag csak a múlté legyen.

A halitózist, azaz a szájszagot sok esetben csak egy banális ok, például a szájszárazság váltja ki. Ha azonban rendszeresen ügyelünk a folyadékbevitelre, akkor hamarosan a probléma is megszűnik.

A kellemetlen lehelet problémáján a rostos ételek is sokat segíthetnek. Fogyasszunk rendszeresen céklát, banánt, édesburgonyát és más rostos ételt, mert ezek a táplálékok is megszüntethetik a halitózist. A rostban gazdag ételek segítenek a gyomor megfelelő megtisztításában is.

probiotikumok rendszeres fogyasztása is javasolt, hiszen a rossz szájszagot sok esetben a bélflóra egyensúlyának felborulása okozza, amikor nem megfelelő a jó és a rossz bélbaktériumok aránya.

A megfelelő légzéstechnika elsajátítása is csökkentheti ezt a kellemetlen állapotot. A levegőt mindig az orrunkon keresztül vegyük és a szánkon keresztül fújjuk ki.

A sós vízzel történő öblögetés is hasznos, mivel visszaállítja a szájüreg megfelelő pH-értékét, és antimikrobiális hatásának köszönhetően elpusztítja a szájüregben azokat a kórokozókat, amelyek felelősek lehetnek a rossz lehelet kialakulásáért.

Ha ezzel a problémával küszködünk, lehetséges, hogy túlságosan is stresszes az életünk. A stressz hatással van az immunrendszer működésre és az emésztésre, ezek pedig mind-mind hozzájárulhatnak a kellemetlen szájszag kialakulásához.

Az immunrendszer erősítéséhez fogyasszon tápanyagokban gazdag ételeket. A stressz ellen alkalmazzon stresszkezelő technikákat, és próbáljon napi 7-8 órát aludni, mivel a kevés alvás is fokozhatja a stressz tüneteit.

Ha ínyvérzés okozza a panaszt, akkor egy kevés szódabikarbónát és citromlevet kell összekeverni, hogy egy pasztaszerű elegyet kapjunk, majd finoman dörzsölje ezt az ínyére, a vérzés megszüntetésével a kellemetlen leheletnek is nyoma lesz.

A C-vitaminban gazdag ételek is csökkentik a szájüreg és az íny gyulladását, ezzel pedig kezelhetővé válik a rossz szájszag is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2020.11 2020. December 2021.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 771 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7869
  • e Hét: 24536
  • e Hónap: 56022
  • e Év: 260723
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.