Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Napraforgó és a mókus
  2021-11-01 21:58:35, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mókusok  
Mókus és a játék
  2021-11-01 21:57:27, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mókusok  
A resveratrol csodálatos szer- ezért is együnk sok szőlőt
  2021-11-01 21:43:12, hétfő
 
  A reveratrol fontos alkotóeleme a bornak és a szőlőnek. A franciák hiába nem táplálkoznak egészségesen, de nagy borfogyasztók, így talán ez is lehet az oka annak, hogy körükben közel sem szenvednek annyian szívbetegségben, mint más országokban.

A resveratrol egy természetes vegyület, amely sok növényben megtalálható. Egy polifenol vegyületről van szó, ami antioxidáns hatással rendelkezik. Megtalálható a vörösborban és a szőlőben. Elsősorban szőlővel vegyük magunkhoz ezt az értékes vegyületet, mert a rendszeres alkoholfogyasztás toxikus hatású lehet a szervezetre és még elhízáshoz is vezethet. A resveratrol kitűnő forrása még az eper, a gránátalma és az áfonya.

A resveratrol mint egy erős antioxidáns, nagyon hatékony a káros hatású szabad gyökök elleni küzdelemben. Kiemelkedő még a neuroprotektív hatása, aminek köszönhetően segít lassítani és megelőzni például az Alzheimer-kórt, a demenciát és hatékony védelmet biztosíthat a stroke ellen is. De segíthet a központi idegrendszerben előforduló gyulladás megszüntetésében is, amely fontos szerepet játszik a neurodegeneratív betegségek kialakulásában.

A resveratrol javítja az agyban a vér áramlását, emellett segíthet a depresszió elleni védelemben. A cukorbetegség egyik kockázati tényező a vaszkuláris demencia kialakulásában, ami nemcsak endothel diszfunkciót, hanem kognitív károsodást is okoz. A resveratrollal kapcsolatban azonban kimutatták, hogy kiemelkedő antioxidáns, gyulladáscsökkentő és neuroprotektív hatású.

Ez a hasznos vegyület hatékony lehet az ízületi gyulladás kezelésében is, hiszen nagyszerű kiegészítő kezeléssé válhat az ízületi gyulladásban szenvedő betegeknél a fájdalom és a gyulladás gyógyításában, illetve a betegség progressziójának lassításában.

Egy másik tanulmány arról számolt be, hogy a resveratrol nagyon hasznos lehet a 2-es típusú cukorbetegség kezelésében. Az elemzések során arra a következtetésre jutottak, hogy a resveratrol csökkenti az inzulinszintet, de azt is megállapították, hogy csökkenti az inzulinrezisztencia kialakulásának esélyét is.

Egy másik kutatás eredményeként pedig az derült ki, hogy a 2-es típusú cukorbetegek esetében a resveratrol egyrészt csökkenti az oxidatív stresszt a szervezetben, másrészt minimalizálhatja az artériákban kialakult merevséget is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A K-vitamin hiánya csont- és szívbetegse&#
  2021-11-01 21:34:35, hétfő
 
  A K-vitaminnak nagyon fontos szerepe van egészségünk megőrzésében. Kétféle K-vitamin létezik, a K1- és a K2-vitamin. A K1-vitaminnak a véralvadásban van kitüntetett szerepe, míg a K2-vitamin a csontok egészségét tartja fenn, illetve szabályozza a sejtnövekedést, megelőzi az artériák meszesedését, ami nagyban felelőssé tehető a szívbetegség kialakulásáért.

Ahhoz, hogy megelőzzük ezeknek a vitaminoknak a hiányát, a megfelelő táplálékokat szükséges magunkhoz venni, például zöld leveles zöldségeket vagy brokkolit, sütőtököt, gránátalmát, baromfihúst, májat, sajtot és tojást.

Mi történik, ha nincs ezekből a vitaminokból elegendő a szervezetünkben? Figyelmeztető jel lehet a véralvadási nehézség, illetve gyakran jelentkezhet orrvérzés, fogínyvérzés, de a vér a vizeletben és a székletben is megjelenhet.

A csontok egészégének fenntartásához is erre a vitaminra van szükség. Hiányában csontsűrűségcsökkenés következhet be, illetve a csonttörések gyakorisága is jelentősen megnövekszik. Mivel a csont és a szív egészségének fenntartásában is számos szerepet betölt, így nagyon fontos erre a vitaminra odafigyelni.

Ennek a vitaminnak a hiányában az artériákban meszesedés is kialakulhat. A meszesedés pedig kiemelt kockázati tényezőt jelent a szívkoszorúér-betegség szempontjából.

Ha valakinek nincs ebből a vitaminból elegendő a szervezetében, akkor nagyobb az esélye az osteoarthritis kialakulásának. Az ebben a betegségben szenvedő emberek fájdalmát jelentősen csökkenthetik a halolajkészítmények. A legjobb terápia a fogyás, mert ez csökkenti az ízületekben a gyulladást, így a fájdalom is enyhül. A K-vitaminnak a csontok és a porcok mineralizációjában van kiemelkedő szerepe. Mivel a kurkuma is egy kitűnő gyulladáscsökkentő fűszer, így ezzel is jelentősen le lehet csökkenteni az osteoarthritis tüneteit.

Sajnos K-vitamin-hiányt bizonyos betegségek is generálhatnak. Ezek többnyire a gyomor és a bélrendszer betegségei, amelyek megakadályozzák a K-vitamin felszívódását, így annak hasznosulását is. Ilyen betegség lehet a krónikus hasnyálmirigy-gyulladás, a gyulladásos bélbetegség, a coliticis ulcerosa vagy a cisztás fibrózis.

Sokan szednek koleszterincsökkentő gyógyszereket az emelkedett koleszterin mérséklésére, azonban ezek a gyógyszerek is kiválthatják ennek a vitaminnak a hiányát. Ha K-vitamin-hiányban szenved, amelyet valamilyen gyógyszer fogyasztása vált ki, úgy konzultáljon a háziorvosával a K-vitamin pótlásáról.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Az ekcémát legyőzhetjük
  2021-11-01 21:32:27, hétfő
 
  Az ekcémát könnyedén legyőzhetjük Aloe verával, almaecettel és teafaolajjal

Az ekcéma tünetei télen a legkellemetlenebbek, hiszen ilyenkor száraz a levegő és sok esetben a meleg ruházat miatt is fellángolhatnak a tünetek. Egyes krémek és életmódbeli változások azonban segíthetnek a tünetek csökkentésében és megszüntetésében. Vannak olyan természetes anyagok, amelyek csökkentik a baktériumok számát és mellette még a bőrt is kiválóan hidratálják.

Az egyik ilyen természetes szer az Aloe vera, amely antibakteriális, antimikrobiális, immunrendszer-fokozó és sebgyógyító hatással rendelkezik. Az antimikrobiális és az antibakteriális hatás azért is olyan hasznos, mert ezek segítenek megakadályozni a bőrfertőzéseket, mint amilyen az ekcéma is. Emellett az Aloe vera megnyugtatja a bőrt és elősegíti az ekcémás bőr gyorsabb gyógyulását. A gyógynövénynek egyszerű a használata. Az Aloe vera gélt tiszta, megszárított, problémás bőrre kell simítani és meg kell várni, míg a bőr beissza ezt a csodás növényt.

Az almaecet bőrbetegségek gyógyítására is alkalmas, hiszen segíthet a baktériumok elleni küzdelemben és a bőrnyugtató hatása is kiemelkedő. Hogyan alkalmazzuk? Keverjünk össze egy csésze meleg vizet és egy evőkanál ecetet, majd mártogassunk meg egy gézdarabot ebben az elegyben és helyezzük el az ekcémás bőrfelületre. Ezt követően tegyünk rá egy puha pamutanyagot és hagyjuk rajta körülbelül 3 órán keresztül.

A zabpehelynek is ismert a bőrgyógyító tulajdonsága, nem véletlen, hiszen gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik. Nagyon hasznos lehet, ha ekcémával küzdünk, hiszen bőrszárazság és viszketés esetén is be lehet vetni. Hogyan használjuk? Daráljunk le egy csészényi zabpelyhet és öntsük bele a fürdővizünkbe.

A kókuszolaj is hatásos lehet, ha ekcémában szenvedünk, ugyanis a bőr számára nagyon hasznos zsírsavakat tartalmaz. A kókuszolaj azzal védi a bőrt, hogy segít leküzdeni a gyulladást. Kutatások igazolják, hogy 8 héten át tartó használata jelentősen javítja a bőr állapotát és eredményesen csökkenti az ekcéma tüneteit. Hogyan használja? A szokásos zuhanyzást követően a száraz bőrre vigye fel vékonyan, majd hagyja, hogy megszáradjon. A kókuszolaj rendkívüli módon hidratálja a kiszáradt bőrt.

A teafaolaj is segíthet a bőrproblémák, beleértve az ekcéma tüneteinek megszüntetésében, hiszen gyulladáscsökkentő és sebgyógyító tulajdonságokkal is rendelkezik, emellett kiemelkedő az antibakteriális hatása. A teafaolaj enyhíti a bőr szárazságát és a viszketést, sőt a fertőzések megelőzésében is hasznunkra válhat.
Hogyan használja? Keverjen el egy-két evőkanálnyi hordozóolajban 5-6 csepp teafaolajat és kenje be vele az érintett bőrfelületet.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2021.10 2021. November 2021.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 74 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2173
  • e Hét: 27064
  • e Hónap: 58550
  • e Év: 263251
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.