Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Miért veszélyes a műanyag palack?
  2021-11-23 23:04:29, kedd
 
  Még bizonyára sokan emlékeznek az úgynevezett műanyagmentes világra. Amikor csak üvegpalackban lehetett különféle italokat kapni és még csak nem is ismertük a műanyag palackokat, hiszen nem léteztek. Ezeket az üvegeket otthon gyűjtöttük, aztán elvittük a legközelebbi élelmiszerbolt üvegvisszaváltójába, amiért kaptunk valamennyi pénzt.

Később a boltok polcain megjelentek a műanyag palackok mindenféle változatban és sokféle tartalommal. Ma már óriási veszélyt jelent a környezet számára a rengeteg műanyag palack, még akkor is, ha szelektíven gyűjtjük ezeket a termékeket és újrahasznosítják őket. Nem mindenki él azonban a szelektív hulladékgyűjtés lehetőségével, sajnos sokat láthatunk a környezetünkben szétdobálva. A műanyag azonban nemcsak a környezetre jelent óriási veszélyt, hanem az emberi egészségre nézve is.

A műanyagok palackok sokféle betegséget és rendellenességet okozhatnak. A bennük tárolt víz érintkezik a műanyaggal, ami azt jelenti, hogy a víz a műanyagok kezelésére használt káros vegyi anyagokkal is találkozik. Ha megisszuk ezt a vizet, az megzavarhatja az endokrin rendszerünk működését, ami további gondokat okozhat. Többek között fejlődési rendellenességeket válthat ki a magzatoknál, illetve az alacsony születési súlynak is állhat ez a hátterében. Tartós használat esetén rákos megbetegedéseket, illetve neurológiai problémákat is okozhat a műanyag palackból fogyasztott víz.

Hogy miért lehet ennyire káros a műanyag palack? Leginkább azért, mert ftalátokat tartalmaznak, ezek pedig sokféle egészségügyi problémát generálhatnak. Ilyen például a nemi fejlődési rendellenességek, az alacsony spermaszám vagy akár rákos megbetegedések.

Manapság egyre inkább elterjed az a nézet, hogy a rézpalack lesz a megoldás az ásványvíz tárolására, mert nagyon sok pozitív tulajdonsággal rendelkezik. A réz fokozza az agyi aktivitást, és mivel antioxidáns tulajdonsággal is rendelkezik, segíthet a rákos megbetegedések megelőzésében. A réz gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is bír, és még a fogyásban is segítségünkre lehet.

Ma már egyre több helyen lehet kapni ilyen rézpalackot. Érdemes átgondolni, hogy valóban szükségünk van-e a műanyag palackokra, hiszen rengeteg negatív hatása van a szervezetre. Akár egyetlen rézpalackot is vásárolhatunk, amelyben tárolhatjuk az ivóvizet. Ha pedig otthon vagyunk egész nap, akkor pedig végképp értelmetlennek tűnik, hogy műanyag palackból fogyasszuk a vizet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Csicseriborsó gyógyhatásairól
  2021-11-23 22:55:47, kedd
 
 



Ma már hazánkban is sokan ismerik, de valójában a Földközi-tenger partvidékéről és a Közel-Keletről indult útjára. A csicseriborsó olcsó, könnyen elérhető és egy nagyon jó alternatív megoldás, kiváló fehérjeforrás azok számára, akik egyáltalán nem fogyasztanak húst vagy csak keveset esznek ebből a táplálékból. A csicseriborsó nagyon sok egészségügyi előnnyel rendelkezik, mutatjuk is, melyek ezek.

A hüvelyes csicseriborsó egy koleszterinmentes növény. Ellenben magas a rost-, a fehérje-, a folsav- és a cinktartalma, és értékes fitonutrienseket is tartalmaz, amelyek antioxidánsként működnek a szervezetben.

A csicseriborsó aktívan hozzájárul a napi vasbevitelhez, ami jó hír azok számára, akik nem esznek húst. Azok, akik nem fogyaszthatnak búzalisztet, próbálják ki a csicseriborsólisztet, ami nagyon jó alternatíva lehet, és finom sütemények, illetve palacsinta készíthető belőle.

A csicseriborsó sok fehérjét tartalmaz és csak kevés szénhidrát van benne, így segít a vércukorszint szabályozásában, ami pedig csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

Ez a hüvelyes gazdag forrása a rostnak is, ami pedig az emésztőrendszer jó működését teszi lehetővé. A magas rostbevitel csökkenti a székrekedés kialakulásának kockázatát, és ha rendszeresen szerepel az étrendünkben, akkor csökkenhet bizonyos daganatos betegségek előfordulása.

Mivel a csicseriborsó alig tartalmaz koleszterint, így a szív és az érrendszer egészségével is jót teszünk, amennyiben rendszeresen fogyasztjuk.

Magas teltségérzetet biztosít, ami pedig nagyon hasznos lehet, ha fogyni szeretnénk. Tanulmányok arról számolnak be, hogy azok a vizsgálati alanyok, akik rendszeresen csicseriborsót fogyasztottak, nem kívánták úgy az édességet és sokkal kevesebb egészségtelen ételt, például feldolgozott táplálékot vettek magukhoz.

A csicseriborsó nagy mennyiségben tartalmaz olyan oldható rostokat, amelyek elősegítik az egészséges bélbaktériumok elszaporodását, ez pedig nélkülözhetetlen az emésztőrendszer megfelelő működéséhez. A rostok ezen kívül segítenek csökkenteni a koleszterin felszívódását, aminek köszönhetően jobban lesz szabályozva a szervezetben a cukorfelhasználás.

A hüvelyesek, mint amilyen a csicseriborsó is, alacsony glikémiás index-szel rendelkeznek, így hozzájárulnak a vércukorszint stabilan tartásához, miközben nagyszerűen sakkban tartják az éhséget.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A napraforgómag egészségügyi előnyei
  2021-11-23 22:51:22, kedd
 
  A napraforgómagot sokan szeretik hazánkban. Jól is tesszük, ha rendszeresen fogyasztjuk, hiszen hihetetlenül gazdag egészséges zsírokban, vitaminokban és ásványi anyagokban is, leginkább E-vitaminban és szelénben. Mindkettő erős antioxidáns, melyek aktívan védik a sejtjeinket a szabad gyökök káros hatásaitól, így számos krónikus betegség megelőzhetővé válik.

Ez a közkedvelt mag számos tápanyagot tartalmaz: B6- és E-vitamin, niacin, folsav, pantoténsav, vas, magnézium, cink, réz, mangán, szelén. A napraforgómag segíthet a magas vérnyomás és koleszterinszint csökkentésében, de a vércukorszint stabilizálásban is kiemelkedő szerepet játszik.

A gyulladás egy természetes immunválasz, viszont a krónikus gyulladás számos komoly betegséget okozhat, hozzájárulhat akár szívbetegségek és a 2-es típusú cukorbetegség kialakuláshoz is. A napraforgómagban található flavonoidok és egyéb hasznos növényi vegyületek azonban segítenek a gyulladás szintjének csökkentésében.

A magas vérnyomás a szívbetegségek egyik kockázati tényezője, ami szívrohamot illetve stroke-ot is okozhat. A napraforgómagban van egy olyan vegyület, amely blokkolja az erek összehúzódását, sőt elősegíti a pihenésüket, mindez pedig vérnyomáscsökkentő hatással bír. A magban található a magnézium szintén vérnyomáscsökkentő hatással bír.

A napraforgómag ezen kívül telítetlen zsírsavakban is gazdag, különösen a linolsavtartalma kiemelkedő. Ez a vegyület ellazítja az ereket, ami szintén vérnyomáscsökkenést eredményez és egyben hozzájárul a koleszterinszint csökkenéséhez is.

Ez a közkedvelt mag olyan tápanyagokat is tartalmaz, amelyek csökkentik a gyulladás és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát, a vérnyomás-szabályozó hatása pedig a benne található klorogénsavnak köszönhető.

A napraforgómagot lehet csíráztatni, hiszen így is nagyon egészséges. De ezt körültekintően kell végezni, hiszen ha nem a megfelelő körülmények között csiráztatunk, a magok szennyezettek lesznek és mi is megfertőződhetünk. Nem szabad túlzásba esni a fogyasztásával, hiszen ha túl sokat eszünk belőle, székrekedést is okozhat, annak ellenére, hogy sok rostot tartalmaz. Mindig nézzük meg, honnan származik a napraforgómag, csakis ellenőrzött helyekről vásároljunk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Májtisztítók
  2021-11-23 22:45:19, kedd
 
 


Képtáramban nagyobb a kép : Link

 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A körmünket is táplálni kell!
  2021-11-23 22:38:40, kedd
 
  A körmeink sok mindenről árulkodnak. A helyes táplálkozás a testünk számára megannyi előnnyel jár, ha azonban tápanyaghiányban szenvedünk, azt nemcsak a bőrünk és az egészségünk sínyli meg, hanem a körmünk is. A tápanyaghiány körömelváltozásokhoz vezethet. Amennyiben a probléma nem reagál az étrendi változtatásokra, akkor lehet, hogy olyan egészségügyi problémák állhatnak a háttérben, mint diabétesz, pajzsmirigybetegség vagy keringési rendellenességek.

Egy egészséges személynek havonta körülbelül 3,4 millimétert nő a körme. A növekedés lelassulhat, ha rosszul, elégtelenül táplálkozunk vagy ha gyógyszereket szedünk, de az öregedés vagy egyes krónikus betegségek is lassíthatják a folyamatot.

A köröm alkotó eleme a keratin nevű fehérje. Éppen ezért a megfelelő mennyiségű és minőségű fehérje fogyasztása elengedhetetlen az egészséges körömnövekedéshez. A jó minőségű fehérjék olyan táplálékokból származnak, amelyek megfelelő arányban tartalmaznak esszenciális aminosavakat, ilyen lehet például a tojás, a hús és a hal.

A biotin is segít a keratinépítésben, gazdag forrásai közé tartoznak a diófélék, a magvak, a hüvelyesek, a tojássárgája és a gyökérzöldségek. A köröm akkor is lehet gyenge, ha alacsony zsírtartalmú ételeket fogyasztunk, hiszen az esszenciális zsírsavakra szükségünk van, ugyanis rugalmasan tartják a körmöket. Az esszenciális zsírok jó forrásai közé tartozik az olajos hal, a tökmag, a kendermag és az avokádóolaj.

A köröm törékenységét egyes ásványi anyagok hiánya is okozhatja, leginkább akkor, ha kevés van a vasból, a kalciumból, illetve az A- és a C-vitaminból a szervezetben. Körmünk állapota sok mindenről árulkodik. A színe, az alakja, a felszíne számos fontos információt mond el nekünk. Például a szürke vagy barna elszíneződés B12-vitamin-hiányra utalhat. A fehér, sápadt körömágy vashiányos vérszegénységet jelezhet. A rózsaszínes, pirosas körmök pedig általános alultápláltságot jeleznek.

Ha törékeny a körmünk, lehet, hogy nincs elegendő B12-vitamin a szervezetünkben, a fehér foltok pedig cink és B6-vitamin hiányára utalnak. A kanál alakú körmök azt jelenthetik, hogy nem eszünk vasban és fehérjében gazdag táplálékokat. A köröm függőleges csíkozottsága B12-vitamin- és magnéziumhiányt mutatnak, de ezek az öregedés jelei is lehetnek, míg a keresztirányú vonalak azt jelezhetik, hogy nincs elegendő cink a szervezetünkben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Az egészséges immunrendszerért
  2021-11-23 22:34:27, kedd
 
  Az emberi test folyamatosan ki van téve a környezeti hatásoknak, a vírusoknak és a baktériumoknak, amelyek befolyással vannak az emberi szervezetre. Az, hogy a szervezetünk mennyire tud harcolni ezekkel a kórokozókkal szemben, nagyban meghatározza, hogy megbetegszünk-e vagy elkerülnek bennünket ezek a fertőzések vagy krónikus betegségek, mint például diabétesz, szívbetegség, ízületi fájdalmak, légúti fertőzések, nátha vagy torokproblémák. Az immunrendszer állapotától függ, hogy mennyire tud bennünket megvédeni a különböző fertőzésekkel és betegségekkel szemben. Többféle módon is erősíthetjük a védelmi rendszerünket, mutatjuk is, hogyan.

Az egyik módszer, ha leszokunk a dohányzásról. A dohányzás nagyon káros az egészségre nézve, hiszen növeli a rák kockázatát, illetve a szívbetegség, a vesebetegség és a stroke kialakulásának esélyét is. Ezen kívül a dohányzás oka lehet a tüdőproblémák, mint például a krónikus obstruktív tüdőbetegség vagy az asztma létrejöttének.

A dohányfüst miatt szabad gyökök alakulnak ki a szervezetben, amelyek káros hatással vannak az immunrendszer működésére. A dohányosok emiatt jobban ki vannak téve a mellkasi fertőzéseknek, hiszen csökken az immunitásuk. A rendszeres dohányzással az immunrendszer szinte teljesen megsemmisül, ezért a tüdő sebezhetővé válik a baktériumokkal és a vírusokkal szemben. A dohányzásról való leszokás növeli az immunitást és csökkenti számos betegség, köztük a szívroham kialakulásának esélyét.

Az elhízás nagy gondot jelent nemcsak hazánkban, hanem sok fejlett országban is. A túlsúly olyan betegségek okozója lehet, mint a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a szívbetegség vagy a stroke, de összefüggésbe hozható a csontritkulás kialakulásával is. Az immunitást egészséges táplálkozással is fokozhatjuk. Havi 1,5 kg-os fogyás teljesen megfelelő, amit egészséges táplálkozással és rendszeres mozgással is egyszerűen elérhetünk. Ráadásul a testmozgás javítja az egészséget és lendületet ad az immunrendszernek is.

A kis mennyiségű alkohol csökkenti a stroke és a szívinfarktus kialakulásának kockázatait, de a nagy mennyiségben fogyasztott alkohol miatt megszűnik ez a védőhatás, sőt még az immunitás is jelentősen lecsökken.

A napi 7-8 óra alvás az immunrendszerünknek is nagyon fontos, hiszen így tud regenerálódni, így fogja maximálisan bírni másnap a gyűrődést és kivédeni a kórokozók támadásait. Az álmatlanságban szenvedő személyek nemcsak fáradtak, hanem alacsony immunitással is rendelkeznek, és hajlamosabbak a különböző fertőzések kialakulására.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Karácsonyra alkoholmentes italok
  2021-11-23 22:29:07, kedd
 
  Nem mindenki vágyik arra, hogy karácsonykor - vagy bármilyen ünnepen - alkoholos italokat fogyasszon. Még ezen a csodás ünnepen is ihatunk olyan italokat, koktélokat, amelyekben nincs egy milliliter alkohol sem, viszont annál több tápanyagban bővelkedő, egészséges összetevőt tartalmaznak. Az alábbiakban néhány italreceptet osztunk meg a kedves Olvasókkal. Azért novemberben, hogy legyen elegendő idő beszerezni a hozzávalókat és esetleg előzetesen ki is próbálhatják, hogyan működnek az ízek a következő kombinációkban.

Gyömbéres tőzegáfonyalé
Hozzávalók:
1 dl tőzegáfonyalé
1 dl áfonyalé
1 ujjnyi friss gyömbér vékonyan felszeletelve vagy lereszelve
2 teáskanál friss rozmaring apróra vágva
friss áfonya
friss rozmaringág

Elkészítése:
Öntsük egy pohárba a tőzegáfonyalevet, majd adjuk hozzá az áfonyalevet, a lereszelt gyömbért és a felaprított rozmaringot is. Hűtsük be, majd jégkockával tálaljuk, a poharat és az italt is díszítsük áfonyával és rozmaringággal.

Ananászos narancsos puncs
Hozzávalói:
fél dl narancslé
fél dl ananászlé
fél lime leve
2 evőkanál kókusztej

Elkészítése:
Keverjük össze a koktél hozzávalóit. Tegyünk zúzott jeget egy pohárba, majd öntsük rá ezt a fenséges italt.

Bor nélküli forralt bor
Hozzávalók:
2 kisebb bio narancs
2 liter szőlőlé
2 fahéjrúd
3 db csillagánizs
4 db szegfűszeg
1 csipet szerecsendió
narancskarika és áfonya

Elkészítése:
Öntsük egy edénybe a két liter szőlőlevet. Melegítsük lassú tűzön, majd folyamatosan adjuk hozzá a kimagozott narancsot, a lereszelt héját, a fahéjrudat, a csillagánizst, a szegfűszeget és a szerecsendiót. Forraljuk fel a ,,borunkat", majd szűrjük le és öntsük az egészet egy kancsóba. Amikor kitöltünk egy pohárkával, díszítsük a poharunkat narancskarikával és áfonyával.

Karácsonyi kávé fűszeresen
Hozzávalók:
1 adag frissen főzött kávé
1 fahéjrúd
negyed teáskanál őrölt szegfűszeg
1 bio narancs héja
1 csipet őrölt szerecsendió
1 csipet fahéj
1 kiskanál kókusztejpor

Elkészítése:
Öntsük a kávét egy edénybe, majd adjuk hozzá a fahéjrudat, az őrölt szegfűszeget, a bio narancs lereszelt héját és a csipet szerecsendiót. Forraljuk fel az egészet, majd szűrjük le. Fogyasszuk csipet fahájjal és kókusztejporral.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Megfázás és influenza ellen
  2021-11-23 22:20:39, kedd
 
  A telet csak nagyon kevesen várják. Az emberek többsége nemcsak a hideg miatt nem kedveli ezt az évszakot, hanem a gyakori megbetegedések miatt sem. A megfázás és az influenza a leggyakrabban előforduló téli betegségek, amelyek kellemetlen tünetekkel, lázzal, köhögéssel, orrfolyással és fájdalommal járnak együtt.

Ha azonban időben teszünk az immunrendszerünk megerősítéséért, akkor csak kicsi az esélye annak, hogy megbetegszünk. A szervezetünk védelmi rendszere minden évszakban fontos, különösen igaz ez az őszi és a téli hónapokra. Mutatjuk is, hogy milyen gyógynövényekkel és egyéb táplálékokkal erősíthetjük meg szervezetünk védelmi vonalát.

A bíbor kasvirág már több mint négyszáz éve segít az embereknek a megfázás és az influenza megelőzésében, illetve a betegség tüneteinek enyhítésében. Ez a gyógynövény olyan aktív flavonoidokat tartalmaz, amelyek részt vesznek az immunrendszer megerősítésében és eredményesen csökkentik a gyulladást. Fogyaszthatjuk tea, kapszula vagy kivonat formájában is.

A bodzaszirup szintén nagyon hatékony, amikor a megfázás elleni védekezésről van szó. Ugyanis ez a gyógynövény gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatásokkal is rendelkezik. Ha meg is fázunk vagy influenzásak leszünk, a betegség időtartama lecsökkenhet, amennyiben a bodzából készült szirupot fogyasztjuk.

A gyömbér antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. A gyógynövény nagyon hatékonyan kezeli a torokfájást, a köhögést és még fájdalmat, illetve lázat is csillapít. Ha influenzásak vagyunk, gyakran érzünk hányingert. A gyömbér ezt a tünetet is remekül csillapítja. A legjobb, ha tea formájában fogyasszuk a téli megfázásos időszakban és mézzel, illetve citromlével ízesítsük, hogy minél jobban fokozzuk a hatását.

A fokhagyma nagy mennyiségben tartalmaz allicint. Ez azért hasznos, mivel a fokhagyma már azelőtt elpusztítja a megfázásért és az influenzáért felelős baktériumokat és vírusokat, mielőtt azok fertőzéseket és betegségeket okoznának. Ezért is érdemes rendszeresen és nem csak a betegség időszakában fogyasztunk fokhagymát.

A téli időszakban a C-vitamin rendszeres beviteléről se feledkezzünk meg, hiszen aktívan részt vesz az immunrendszer megerősítésében. Leghasznosabb, ha természetes forrásokkal, például grapefruittal, citrommal és naranccsal visszük be a szervezetünkbe. A legtöbb zöldség és gyümölcs is nagy mennyiségben tartalmazza ezt a vitamint, ezért is hasznos az egészséges táplálkozás nemcsak télen, hanem minden egyes évszakban.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A sütőtök egy nagy adag antioxidánsbomba
  2021-11-23 22:16:23, kedd
 
 



Ősszel már nagyon várjuk, hogy megcsípje az első dér a sütőtököt, hogy aztán kellemes illata belengje az egész házat, miközben egy nagy adag sül belőle a sütőben. Az egyik legrostosabb táplálékot igazán vétek lenne kihagyni, de ne csak a magas rosttartalma miatt fogyasszuk ezt a páratlan zöldséget, hanem sok más egészségre gyakorolt pozitív hatása miatt is. Mutatjuk is, milyen előnyei vannak az ősz egyik kedvencének.

A sütőtök nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, illetve igen magas arányban béta-karotint, amelyet a szervezet A-vitaminná alakít át. Ez a vitamin segít az öregedés elleni küzdelemben és az immunrendszert is támogatja. Antioxidáns C- és E-vitaminban is gazdag, amelyek a bőrt és az immunrendszert támogatják. Illetve kiemelkedő a lutein-tartalma is, ezek pedig elengedhetetlenek a szem egészségéhez.

A sütőtök sok rost tartalmaz, de csak kevés kalória van benne. A rostok nélkülözhetetlenek az emésztőrendszer megfelelő működéséhez és a kutatások azt mutatják, hogy a magas rostbevitel jelentősen csökkenti a bélrák kialakulásának kockázatát. Ha bőségesen fogyasztunk rostos ételeket, hamarabb lesz teltségérzetünk anélkül, hogy több kalóriát vennénk magunkhoz.

A sütőtöknek a magja és a húsa is gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. A magok esszenciális zsírsavakat is tartalmaznak, a hús pedig rendkívül gazdag gyulladáscsökkentő karotinoidokban.

A magok kiváló forrásai a triptofán nevű aminosavnak, amelynek kiemelkedő szerepe van a szerotonin termelésében. Ez a hormon segít enyhíteni a szorongást és elősegíti a jobb minőségű alvást. Ha egészséges snacket szeretnénk rágcsálni, a sütőtökmag és napraforgómag keveréke is jó ötlet lehet, hiszen mindkettő elősegíti, hogy jobb és pihentetőbb alvásban legyen részünk.

A tökmag nagyszerű forrása az egészséges zsíroknak, beleértve az omega-3 zsírsavat, amely fontos a bőr, az immunrendszer, az agy, a szív és az érrendszer működése szempontjából. Kutatások igazolják, hogy a tökmagolaj csökkenti a vérnyomást és védi a szívet. Nyersen is fogyaszthatjuk salátába és joghurtba keverve, így elkerülhetjük az esszenciális zsírsavak károsodását. Fogyasszuk rendszeresen, hiszen láthatjuk, nagyon sok pozitív hatással rendelkezik, mind a sütőtök, mind pedig a magjai.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Természetes hajpakolások
  2021-11-23 22:09:45, kedd
 
  Mindenkinek fontos, hogy szép és ápolt legyen a haja. Különösen a nőknek, hiszen egy szép hajzuhatag még fiatalít is. Azonban a mindennapi stressz, a nem megfelelő életmód és az egészségtelen táplálkozás jelentősen rontja a haj állapotát.

Mi magunk is készíthetünk természetes hajmaszkokat olyan hozzávalókból, amelyeket a konyhában, a kamrában vagy a hűtőben megtalálhatunk. Ezek a hajpakolások vannak olyan jók, mint a boltok polcain található termékek, sőt jobbak is lehetnek, hiszen több tápanyagot tartalmaznak. Mutatunk néhány remek hajmaszkot, amelyeket mindenképp érdemes kipróbálnunk.

Az egyik legjobb hajmaszk tojásból készül, nem véletlen, hiszen nagyon magas a tápértéke, gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban. A tojásfehérje táplálja a hajhagymákat, míg a benne található zsírsavak természetes fényt kölcsönöznek. A tojás káliumtartalma eredményesen gyógyítja a száraz és sérült hajat, a D-vitamin-tartalma pedig csökkenti a hajhullást, és megakadályozhatja az idő előtti kopaszodást.

A tojás nagy mennyiségben tartalmaz B-vitaminokat is, amelyek elősegítik a haj gyorsabb növekedését. A tojásos hajmaszkhoz használhatunk citromlevet és olívaolajat is. Száraz haj esetén a tojás sárgáját szükséges használni, míg zsíros haj esetén a fehérje lesz tápláló a haj számára.

Az avokádó szintén sok olyan tápanyagot tartalmaz, amelyek hidratálják és lágyítják a hajat. Az avokádós hajpakolástól a haj puha és csillogóan fényes lesz. Mivel remek hidratáló hatással rendelkezik, így nagyon jó hajpakolási alapanyag lehet azok számára, akinek száraz és töredezett hajuk van. A hajmaszkhoz az avokádót pépesíteni kell, majd adjunk hozzá olívaolajat, tejet és ezt vigyük fel a hajunkra.

Aloe verából is remek hajmaszk készíthető. Ez a közkedvelt növény az egyik legjobb természetes hajápolószer károsodott hajra, hajhullásra, korpásodásra vagy viszkető fejbőrre. Az Aloe verában található enzimek természetes módon serkentik a haj növekedését. Összekeverhetjük tojással, kókuszolajjal és mézzel is, ha hajmaszkot szeretnénk belőle készíteni.

A kókusztejes hajpakolást is kipróbálhatjuk, mivel nagyon jól ápolja és hidratálja a töredezett hajat és a hajvégeket. A kókusztej stimulálja a hajhagymákat, így elősegíti a növekedést, miközben csökkenti a haj zsírosodását.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2021.10 2021. November 2021.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 74 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 44533 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 108
  • e Hét: 4693
  • e Hónap: 123105
  • e Év: 414889
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2022 TVN.HU Kft.