Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
A leukémia sokkoló tünetei
  2020-09-12 23:33:27, szombat
 
  A leukémia egy rettegett betegség. Voltaképpen ez nem más, mint a vér vagy a csontvelő rosszindulatú daganata, ami esetén eltérően termelődnek a vérsejtek. Amikor már egyre több rákos sejt szaporodik el a szervezetben, akkor jelennek meg a kellemetlen fizikai tünetek. A betegség gyors lefolyású is lehet, de létezik olyan is, hogy ez a betegség hosszú éveken keresztül nagyon lassan betegíti meg a szervezetet. Azonban mindkét esetben vannak komoly tünetek, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni.

A leukémia egyik vezető tünete az állandó levertség, kimerültség és fáradtság. Ezek a tünetek gyakran a vérszegénység, a vörösvértestek hiánya miatt alakulnak ki. A fáradtsághoz extrém fizikai gyengeség is társulhat.

A fáradtság és az álmosság mellett megjelenhet a légszomj is. Még sokszor az is nehezére esik a betegnek, hogy átmenjen egyik helyiségből a másikba.

A leukémia egy másik tünete, ha a bőrön vérömlenyek, zúzódások keletkeznek még akkor is, ha az illető nem ütötte be sehová sem az adott testrészét. Ezek az ömlenyek az alacsony trombocitaszám és véralvadási problémák miatt jönnek létre.

Nemcsak külső zúzódás, hanem a belső szervek vérzési zavara, vérzékenysége is kialakulhat. Jelentkezhet fogíny- és orrvérzés is.

A leukémia másik tünete lehet, ha megduzzad az íny, illetve a fogíny gyakran vérzik. A beteg gyakran érez fájdalmat és furcsa, szorító érzést a szájában.

A megnagyobbodott lép is oka lehet az akut vagy a krónikus leukémiának. Ennek következménye az étvágytalanság, de úgynevezett korai jóllakottság is kialakulhat.

A leukémia gyakran okoz hasi diszkomfortérzetet, de a beteg éles fájdalmat is érezhet a hasában. A leukémiának nem gyakori tünete a láz és a hidegrázás, de azért előfordulhat.

Néha kialakulhat láz és különféle fertőzések, ami a legyengült immunrendszer miatt jön létre a leukémiában szenvedő betegeknél. A fertőzések miatt éjszakai izzadás is kialakulhat.

A leukémiás betegek gyakran számolnak be lüktető fejfájásról. A férfiak gyakran figyelmen kívül hagyják a gyakori fejfájást és nem fordulnak azzal orvoshoz.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Hatékony nyaktorna
  2020-09-12 23:16:41, szombat
 
  Egy hatékony nyaktorna, amitől a szédülésed és a fejfájásod is elmúlhat:

Ezt a tornát egy aerobic edző gyakorlatai alapján állítottam össze és csinálom jó pár éve. nagyon egyszerű mozgásforma és elég 6-8 percig végezni. Rövid idő alatt meglepően jó eredményeket hozhat.
facebook icon twitter icon pinterest icon
Megmutatom én hogyan csinálom, ha egészséges vagy és nincsenek gerincproblémáid sem bátran tornázhatsz velem te is! Nyak- és fejfájásom- ki ne hagyjam a szédülést- néha nagyon kínoz. Azért is jó ez a torna, mert kíméletes, de nagyon hatásos.

Kezdjük!

Reggel az ágy szélén ülve - szinte még álmodban - is meg lehet csinálni a gyakorlatsort. Én felállva kicsit rogyasztott térdekkel szoktam a nyaktornát csinálni, ami csupán 5 elemből áll.

1. " Igen" elem
Nem vadul csakis nagyon finoman bólintok előre, majd fej vissza csak középig ( Hátra nem hajtjuk a fejet!). Ismétlés legalább 8-szor vagy ennek többszöröse az még jobb.

2."Nem " elem
Szintén óvatosan fordítom a fejem jobbra és balra ( a nyak akár nyikoroghat is, ez nem baj)

3." Fejgörgetés" elem
Balra lehajtom a buksim és lent átgörgetem jobbra, majd vissza a görgetés a bal oldalra. (Hátra nem !)

4. "Bólogató" elem

Balra bólint- vissza a fej

Középre bólint- vissza a fej

Jobbra bólint- vissza a fej

Ismét középre bólint- vissza a fej

Balra bólint- vissza a fej

5. "Billentés" elem
A fejem középen, előre nézek és balra billentem a fejem, középre vissza, majd jobbra billentem.( Nem fordítom)

Minden elemet legalább nyolcszor ismételek, azután lépek a következő elemre. Addig csinálom ( ez úgy 6-8 perc),amíg szinte érzem, hogy a vérkeringésemet is jobban beindítja a nyaktorna.

Előfordul, hogy pár napig nem végzem ezt a tornát, bizony akkor újra fáj a nyakam , a szédülésem és fejfájásom is előjön.

Tehát akármennyire kevés a szabadidőm, igyekszem reggeleimbe ezt a csöpp mozgást beleiktatni, mert tudom, hogy akár az egész napom is frissebb, vidámabb és fejfájásmentes lehet tőle. Akár pár hét alatt érezheted a torna jótékony hatását és jó hangulatot hozhat hétköznapjaidba.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógytornák   
Menta
  2020-09-12 22:53:33, szombat
 
 



Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a gyógynövények és a fűszernövények. Manapság sokan termesztenek citromfüvet, rozmaringot, zsályát, oregánót és borsmentát. Ezek a többnyire mediterrán növények nagyon jó hatással vannak a szervezetünkre, ezért is fontos, hogy aki csak teheti, ültessen ilyen növényeket is a zöldségek mellé, hiszen sohasem tudhatjuk, mikor vesszük hasznát egy csésze borsmentateának vagy éppen egy gyógynövényből készült pakolásnak. A cikkben most a borsmenta egészségre gyakorolt kedvező és pozitív hatásairól lesz szó.

A borsmenta nagyon népszerű a szépségiparban, illetve a kozmetikában, ma már számtalan termékben megtalálható. Felhasználják ezt a gyógynövényt fogkrémek, szájvizek és még szappanok készítésénél is.

A borsmenta eredményesen csökkenti a gyulladást, és az antibakteriális hatása is kiemelkedő. Számos kutatást is végeztek már ezzel a gyógynövénnyel kapcsolatban.

Nagyon jó hatással van a koncentrációs képességre, egyértelműen javítja a figyelmet. Bebizonyosodott, hogy pozitívan hat az agy működésére, pontosabban a memóriára, illetve nagymértékben képes fokoznia kognitív teljesítményt is, ami különösen előnyös az idősebb személyek esetében.

Az ősz beálltával egyre többen tapasztalhatják meg a mindennapos fáradtságot, kimerültséget, aminek oka lehet a túl sok munka, és bizony az egyre kevesebb napfény is. Amennyiben szűnni nem akaró fáradtságot érzünk, úgy próbáljunk meg kevesebb kávét fogyasztani, mivel ez csak még fáradtabbá tehet bennünket. Ellenben bátran igyunk borsmentából készült teát, hiszen ez felfrissít és energiát szolgáltat a szervezetünk számára.

Azok a személyek, akik IBS-ben szenvednek, mindenképpen próbálják ki a borsmenta áldásos hatásait, elsősorban azért, mert ez a gyógynövény nagyon hatékonyan orvosolja az emésztési problémákat, továbbá csillapítja a puffadást, és még az émelygés megszüntetésére is alkalmas lehet, érdemes tehát kipróbálni.

Ősszel és télen nagy az esélye a megfázásnak és az influenza kialakulásának. Ilyenkor könnyebben megfertőződhet a torkunk és a légutak, ennek megelőzésében is segíthet ez a gyógynövény, hiszen a borsmenta antibakteriális és antimikrobiális hatással is rendelkezik.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Ősszel is fogyhatunk, nem csak tavasszal
  2020-09-12 22:50:42, szombat
 
  Sokan tavasszal kezdenek őrült fogyókúrába. Télen több zsíros ételt és talán nagyobb adagokat fogyasztunk, aztán csak bosszankodunk, amikor ráállunk a mérlegre. Legtöbben az újév elején szeretnek ígérgetni, hogy ezúttal minden másként lesz. Az újévi fogadalmak között rendre szerepel a fogyás is.

A statisztikai adatok azonban azt mutatják, hogy azok az emberek, akik az év első napjaiban tesznek fogadalmakat, kevésbé tartják be, mint azok a személyek, akik év közben szánják el magukat komoly változtatásra. Miért ne lehetne augusztusban, októberben vagy éppen májusban fogadalmat tenni? Próbáljuk ki, és nézzük meg, mennyivel jobb kedvvel valósítjuk meg az álmainkat, mintha újév első napján tennénk mindezt.

Ősszel is sokféle gyümölcs áll a rendelkezésünkre, amelyek támogathatják a fogyókúránkat. Az egyik az alma, amely nagyon sok pektint, azaz rostot tartalmaz. De nem lehet kihagyni a repertoárból a körtét, a sütőtököt és a szilvát sem. A szőlő is nagyon hasznos a szervezet számára, hiszen gazdag rostban és sok vizet is tartalmaz, amely elősegíti a belső hidratációt.

Tudta, hogy az otthoni étkezés a leghasznosabb a szerveztünk számára? Hiszen mi készítjük elő és főzzük meg az ételeket, így biztos, hogy egészséges alapanyagok kerülnek bele. Miért venne olyan ételt, amelynek nem ismeri az összetevőit, és azt sem tudja, ki és milyen körülmények között készítette el? Szerencsére egyre többen gondolkodnak így és preferálják inkább a saját készítésű ételeket a készételekkel vagy a feldolgozott élelmiszerekkel szemben.

Ma már nemcsak az edzőteremben lehet érdekes és izgalmas edzésben részünk, nemcsak a kinti edzés tartogathat számunkra izgalmakat, hanem a benti, az otthoni sportolás is sok örömöt ígér. Ma már olyan sok okosalkalmazást lehet telepíteni a telefonra és a tabletre, amelyek lehetővé teszik, hogy azt nézzünk, hallgassunk edzés közben, amit csak szeretnénk. Ősszel, amikor kint szitál az eső és hideg van, akkor jobb is a biztonságos benti edzés, és közben még jól is szórakozhatunk.

Ha nincs kedve az őszi keményebb edzésekhez, akkor kíméletes és hasznos mozgás lehet a gyaloglás. Amennyiben lehetősége van, közlekedjen mindenhová gyalogosan a városban. Akkor számíthat eredményre, ha a napirendjében rendszeressé teszi ezt a fajta edzést. Az is a fogyókúra része lehet, ha a munkahelyén liftezés helyett a lépcsőn közlekedik, vagy ebéd után az édesség helyett sétál egyet a közeli parkban.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
4 stresszűző gyógynövény
  2020-09-12 22:47:20, szombat
 
  Stressz mindig is jelen lesz az életünkben, de nem mindegy, milyen megküzdési stratégiával rendelkezünk, hiszen ettől függ, mennyire tudunk megbirkózni vele. A stressz levezetésére számos módszer ismert, segíthet a relaxáció, a meditáció vagy különféle hobbi és kreatív tevékenység. De az egészséges táplálkozás, a rendszeres testmozgás, illetve a szeretteinkkel együtt töltött tartalmas idő is sokat segíthet, hogy lelazuljunk és feltöltődjünk.

A gyógynövények erejében is bízhatunk, hiszen az adaptogén gyógynövények például a mellékvesék támogatásával sokat segíthetnek nekünk, hogy megfelelően kezelhessük a stresszt. Amennyiben szeretnék napi szinten természetes eszközökkel oldani a felgyűlt feszültséget, érdemes kipróbálni a következő négy gyógynövényt.

A kamillát (Matricaria chamomilla) mindenki ismeri, mint tudjuk ez a gyógynövény eredményesen csökkenti a gyulladást, de emellett még nyugalmat is csempészhet az életünkbe, hiszen nagyon hatásos lehet a stressz ellen is. Ha álmatlanságban szenvedünk, lefekvés előtt kortyolgassunk el egy csésze kamillateát. Biztosak lehetünk benne, hogy így gyorsabban jön álom a szemünkre.

Az aranygyökér (Rhodiola rosea), vagy más néven rózsagyökér az egyik legjobb gyógynövény a stressz csökkentésére, sőt segítséget nyújt a szervezetnek a stresszhez való alkalmazkodásban is. Mindezek mellett a hangulatot is fokozza és a fáradtságot is enyhíti, sőt még az energiaszint emeléséhez is hozzájárul, így plusz segítséget adhat a hétköznapokra.

A golgotavirágot (Passiflora) szenvedélyvirágnak is szokták nevezni. Ez a gyógynövény nyugalmat hozhat a mindennapjainkba, ugyanis fokozza az agyban a GABA-szintet, ami azért lényeges, mert ennek köszönhetően sokkal jobb lesz a hangulatunk, s egyben a szorongás is csökkenhet.

Az egyik legjobb stresszcsökkentő gyógynövény az ázsiai ginszeng (Panax ginseng). Ez a gyógynövény adaptogén hatásának köszönhetően nemcsak a stressz szintjét csökkenti eredményesen, de fokozza a hangulatot, sőt az immunrendszer fellendítésében is aktívan részt vesz.

A ginszeng emellett hatással van még a hormonális rendszerünk szabályozásában is, sőt a gyulladással szemben is hatékonyan lép fel. Mivel hozzájárul a stressz oldásához, egyúttal a szorongást is csökkenti, sőt akár a depresszió kialakulásának az esélyét is mérsékelheti.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Szervezzük az életünket
  2020-09-12 22:40:28, szombat
 
  Amikor eljön a nyugdíjazás ideje, sokan kétségbeesnek, hogy mit kezdenek a sok szabadidővel, mivel is fogják tölteni a napjaikat, egyáltalán mi lesz ezután. Valahogy eltelnek a napok, mindig van mit csinálni a lakásban, a kertben, és ott van még a család, az unokák és persze a barátok is, akikkel nagyon kellemesen el lehet tölteni a szabadidőt.

Majd ahogy peregnek az évek, és egyre több időnk van átgondolni a korábbi életünket, úgy döbbennek rá sokan, hogy nagyon sok mindent teljesen másként kellett volna csinálni az életükben, és hogy túl sok jó dolog marad ki, melyeket jó lett volna megvalósítani.

Cikkünkben olyan élethelyzeteket sorolunk fel, melyek ha kimaradnak az életünkből, később jó eséllyel megbánunk. Ön ne essen ebbe a hibába, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy ne legyen majd mit megbánnia!Hiszen ha mindent, legalábbis sok mindent megvalósított az életében, és ha ma tud élni a lehetőségeivel, az az egészségre is pozitívan hat, és nagyobb eséllyel kerülik el a betegségek.

Sokan azt bánják meg, hogy bár megtehették volna, mégsem éltek a lehetőséggel, és nem tanultak, amikor ez kínálkozott. A megbánás annak is szól, hogy a magasabb iskolai végzettség mellé egy kedvezőbb állás és természetesen magasabb fizetés is járt volna.

Soha nem értettem azokat a családokat, amelyekben akkora viszály dúl, hogy akár hosszú évekig, évtizedekig képtelenek a békülésre és a megbocsátásra. Sajnos nagyon sokan nem hajlandók megtenni az első lépéseket, hogy békejobbot nyújtsanak a családtagjuknak, és inkább magukban tartják a sérelmeket.

A legtöbben azonban ezt is megbánják életük végén, és önmagukat ostorozzák, amiért nem volt elég merszük, hogy kibéküljenek. Az elvesztegetett évek, évtizedek mellett az is káros velejárója ennek a helyzetnek, hogy a tartósan fennálló harag, bánat, neheztelés megbetegítheti a testet.

A számvetés idején sokan bánják meg azt is, hogy nem utaztak eleget, pedig megtehették volna. Ehelyett minden más sokkal fontosabb volt, mint az utazás és az utazással együtt járó pihenés, világlátás.

Az élet nagyon rövid, nagyon hamar elrepül, mint ahogyan a beteljesületlen szerelem is tovaillan, ha nem adunk esélyt a beteljesülésre. Nagyon sokan bánják, hogy nem az egykori szerelmükhöz mentek hozzá, vagy vették el feleségül. Ezután csak az marad, hogy eljátszadoznak a gondolattal, hogy milyen is lenne az élet, ha nem a jelenlegi párjukkal, hanem az egykori szerelmükkel élnének együtt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Megszabadulhatsz az arcodon lévő szőrtől
  2020-09-12 22:31:06, szombat
 
  Tabutéma, de muszáj beszélni róla: a nők 5-10 százalékát érinti a túlzott szőrösödés arcon, mellkason. Olykor azonban azok is kénytelenek csipesszel kihúzkodni a nemkívánt szőrszálakat az arcukról, akiket ez a probléma nem érint. Van egy jó hírünk: léteznek kevésbé fájdalmas módszerek is az arcon lévő szőrszálak eltávolítására. Lehet, hogy némelyik furán hangzik, de tényleg (!) működnek.

1. Hagyma és bazsalikom
A hagyma bazsalikommal összekeverve lassítja/megakadályozza a szőrszálak növekedését. A paszta elkészítése időigényes, de megéri, mert nagyon hatásos. Minden bőrtípus esetén alkalmazható.

Hozzávalók:
2 közepes hagyma
10-12 bazsalikom levél
Szedd le a hagymahéjon lévő átlátszó hártyákat, és törd össze a bazsalikom levelekkel, amíg pasztaszerű masszát nem kapsz. A masszát kend a nem kívánt szőrszálakra, hagyd fent 20-25 percig, majd mosd le meleg vízzel. Alkalmazd hetente 3-5x 12 hónapon keresztül.

2. Levendula- és teafaolaj
A levendula- és a teafaolaj is olyan összetevőket tartalmaz, amelyek segítenek megszabadulni a szőrszálaktól. Ez a megoldás a zsíros, pattanásra hajlamos bőrtípus esetén alkalmazható.

Hozzávalók:
1 evőkanál levendula illóolaj
4-6 csepp teafaolaj
Keverd össze az illóolajakat egy csészében. A keveréket egy vattakorong segítségével vidd fel a nem kívánt szőrszálakra. Naponta 2-3x ismételd meg legalább 3 hónapon keresztül.

3. Méz és cukor
Egy kicsit fájdalmas módszer, de gondolj a végeredményre: a szőrszálak jó akár 4-5 hétig sem fognak visszanőni. Ráadásul hámlasztó hatása is van, megújítja a bőrt. Minden bőrtípus esetén alkalmazható.

Hozzávalók:
1 evőkanál méz
2 evőkanál cukor
1 evőkanál víz
Tedd a cukrot egy csészébe, és add hozzá a mézet és a vizet. Tedd a csészét a mikróba 30 másodpercre, ennyi idő elég ahhoz, hogy a cukor elolvadjon. A kapott masszával kend be az arcodnak azon területeit, ahol nemkívánt szőrszál van. Vágj le egy kidobásra ítélt ruhából egy kis csíkot, és helyezd a bekent részre. Hagy hűlni néhány másodpercig, majd távolítsd el a csíkot a szőrszál növekedésével ellentétesen.

4. Zabkása és banán
A banános zabkása nem csak reggelinek tökéletes: a nemkívánt szőrszálakat is eltávolítja. Minden bőrtípus esetén alkalmazható.

Hozzávalók:
2 evőkanál zabkása
1 érett banán
Törd össze a banánt villával. Keverd össze a banánmasszát a zabkásával egy csészében. Kend fel a kapott masszát a problémás területekre, és dörzsöld körkörös mozdulatokkal. Hagyd fent a masszát 15-20 percig, majd mosd le hideg vízzel. Ismételd hetente 1-2x.

5. Tojás és kukoricaliszt
A waxhoz hasonló massza használata kicsit fájdalmas, de rendkívül hatásos. Ha pattanásra hajlamos vagy érzékeny bőre van, ezt a módszert ne alkalmazza.

Hozzávalók:
1 tojás
Fél evőkanál kukoricaliszt
1 evőkanál cukor
Törd fel a tojást, válaszd el a tojásfehérjét. Add a tojásfehérjéhez a kukoricalisztet és a cukrot, és keverd el jól, hogy egy homogén masszát kapj. A masszát kend fel a problémás területre, és hagyd fent 20-25 percig. Ha megszilárdult, fogd meg, és húzd le. Hetente 2-3x alkalmazd.

6. Krumpli és lencse
Elkészítése kicsit hosszadalmas, de megéri. A lencse megkönnyíti a szőrszál eltávolítását, a krumplinak pedig szőkítő hatása van, így ha nem is jönne ki a szőrszál, kevésbé lesz látható. Minden bőrtípus esetén alkalmazható.

Hozzávalók:
1 csésze sárga lencse
1 krumpli
1 evőkanál cítromlé
1 evőkanál méz

A lencsét áztasd be vízbe éjszakára. Reggel tedd a beáztatott lencsét konyhai robotgépbe, és készíts belőle sűrű masszát. Hámozd meg a krumplit, tedd ezt is a robotgépbe. Tedd a krumplis masszát szitába, és nyomkodj ki belőle annyi krumplilevet, amennyit csak tudsz. Keverd össze a lencsemasszát a krumpli levével, majd add a keverékhez a citromlevet és a mézet. A kapott masszát kend a problémás területre. Hagyd fent 20-30 percig. Ha teljesen megszáradt, távolítsd el az ujjaiddal - a szőrszálak is le fognak vele jönni. Hetente 1-2x ismételd.

Plusz tippek
- Legyél türelmes, ha kipróbálod ezeket a házi szőrszál eltávolító módszereket, mert rendszerint az eredményhez időre van szükség.

- Mindegyik módszer előtt gőzöld az arcodat, hogy a pórusok kitáguljanak.

- A kezelések után mindig alaposan moss arcot.

Figyelem! Ha a szőrszálakon kívül más férfias változásokat is tapasztalsz (kisebb mell, mélyülő hang), keresd fel az orvosod!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Az oregánóolaj és a baktériumok
  2020-09-12 22:18:46, szombat
 
 



A mediterrán térségben, a Földközi-tenger partvidékén gyakran használják az oregánót. De nemcsak az ételek elkészítésénél és a sütés-főzés során, hanem bizony bakteriális eredetű fertőzéseknél is, mivel az oregánóolaj sok esetben hatékonyabb lehet, mint egyes antibiotikumok.

Az oregánó egy kellemes ízű és illatú fűszer, amelyet főként az olyan ételek elkészítésénél használhatunk, mint a lasagne vagy a pizza, de természetesen sült hús fűszerezéséhez is kiváló. A jövőben már nemcsak a konyhában vehetjük hasznát, hanem egyes egészségügyi problémák kezelésénél is.

Az E. coli baktérium sok kellemetlenséget okozhat, többek között hüvelyfertőzést, de felelőssé tehető a gyomor- és bélrendszeri problémák, az anémia és a veseelégtelenség kialakulásáért is. Sok kutatás foglalkozott azzal, hogy az oregánóolaj mely baktériumok elpusztításban vesz aktívan részt. Bebizonyosodott, hogy nemcsak az E. coli baktériumok ellen hatásos, hanem 30 más baktériumtörzs ellen is rendkívül hatékony.

Az oregánóolaj nagyon sok értékes tápanyagot tartalmaz, amelyek pozitívan hatnak az emberi egészségre. Megtalálható benne a vas, a mangán, az E-vitamin, de gazdag forrása a flavonoidoknak, illetve van még benne omega-3 zsírsav és triptofán is. Az oregánó ezen kívül ursolsavat is tartalmaz, amely nemcsak antioxidáns, hanem antibakteriális hatással is rendelkezik.

Sokan szenvednek a Candida albicans nevű gomba, illetve az általa okozott fertőzés miatt, amely nemcsak az emésztőrendszert, hanem a hüvelyt is megfertőzheti. Sajnos nagyon nehéz tőle megszabadulni. Ez a gomba egyébként a cukorbeteg személyek nagy ellensége is, hiszen náluk gyakran okoz fertőzést.

A legutóbbi kutatások szerint a candida gomba tehető felelőssé az ízületi gyulladás kialakulásáért is. Okozhat még emésztési problémákat, de az állandó fáradtság és kimerültség hátterében is ez állhat. Az oregánóolajjal kapcsolatban bebizonyosodott, hogy nagyon hatékony ennek a gombafajnak az elpusztításában.

A használata biztonságos ugyan, de nem szabad két hétnél hosszabb ideig egyhuzamban fogyasztani, azaz csak kúraszerűen érdemes használni. Mivel felboríthatja a bélflórát, így érdemes a fogyasztása mellett probiotikumok bevitelére is törekedni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Miért van szükségünk kollagénre?
  2020-09-12 19:59:38, szombat
 
 



Sajnos a szervezetünkben a kor előrehaladtával csökken a kollagénszint, pedig nagy szükségünk van rá, hiszen védelmet jelenhet a betegségekkel szemben. A kollagéntermelést a C-vitamin jelenléte segíti elő, többek között ezért is van annyira szükségünk erre az antioxidáns vitaminra.

Manapság a vezető halálok hazánkban a szívbetegség és a daganatos megbetegedések. A kollagén nemcsak a bőr, az ízületek, a porc és a csontok egészségének megőrzésében játszik kitüntetett szerepet, hanem a rákos megbetegedések megelőzésében, pontosabban a testben való szétterjedésének megakadályozásában is, így még az áttétek képződésének megállításában fontos tényező lehet.

Amikor áttétről beszélünk, akkor a rákos sejtek már egy adott szervben bekebelezték az ép sejteket és szöveteket, a céljuk az, hogy a test más területeire is átterjedjenek, azaz áttétet képezzenek. Feltételezések szerint ez akkor valósulhat meg, ha a kötőszövetek gyenge állapotban vannak, ami abban az esetben következik be, ha alacsony a kollagéntermelés a szervezetben, ami jól mutatja a kulcsszerepét.

Sajnos ahogy öregszünk, csökken a kollagéntermelés a testünkben. Éppen az említettek miatt fontos lenne a szervezetünket kollagéntermelésre serkenteni, illetve pótolni a hiányzó mennyiséget, hogy megakadályozhassuk az egyes daganatok áttétképződését.

A kollagéntermelést egyes mikrotápanyagok is támogatják, de a C-vitaminnak is kitüntetett szerepe van ebben a folyamatban. A C-vitamin tulajdonképpen védelmet jelent a kötőszöveteknek a rákos sejtek támadásai ellen, de amint köztudott, fontos szerepet játszik az erek egészségének fenntartásában, és az immunrendszer működését is támogatja.

Amennyiben a szervezetünk nem jut elegendő C-vitaminhoz, úgy kevesebb kollagén termelődik a szervezetünkben, és így nagyobb esélyünk van a szívbetegség kialakulására is.

A kollagéntermelést nemcsak a C-vitamin, hanem két aminosav, a lizin és a prolin is elősegíti. Ez utóbbiak a szív egészségének fenntartásában is szerepet játszanak.

Miért olyan fontosak az antioxidánsok? A polifenolok erőteljes antioxidánsnak számítanak, amelyeknek szintén fontos szerepe van a rákos sejtek szaporodásának megakadályozásában. Az arginin pedig egy olyan aminosav, amely a kötőszövetek megerősítését teszi lehetővé.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 352 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 746
  • e Hét: 25637
  • e Hónap: 57123
  • e Év: 261824
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.