Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Miatyánk hatása a szervezetünkre
  2020-05-24 23:47:22, vasárnap
 
  Amiről sokan nem tudnak: ilyen hatással van a "Miatyánk" imádság az emberi testre!

A gyűlölet és a féltékenység a félelemből ered. És a félelemből számtalan rossz dolog születik, amelyek károsan befolyásolják az életünket. A félelem legjobb ellenszere a szeretet, a hit, a megértés, amelyek kivezetnek minket a sötétségből, és megszabadítják testünket a dühtől, amely az egész lényünket megmérgezi. Ennek véget kell vetni, mert különben többféle betegséggel fogjuk szembe találni magunkat.

Minden atom saját energiával rendelkezik, amelyek kölcsönhatásban vannak a Univerzum összes atomjával. A fizikai és lelki megtisztulás azért fontos, mert így sokkal több ideig tudunk egészségesek maradni.

Edgar Cayce szerint az endokrin mirigyeknek nagyon nagy szerepük van az egészség megőrzésében, ezért különösen oda kell figyelni erre a területre. A félelem, a düh, az irigység mind-mind olyan negatív érzelem, amely a sejtjeinkre, belső elválasztású mirigyeinkre, sőt szinte az összes szervünk működésére is károsan hatnak.

Cayce úgy tartja, hogy az agyalapi mirigy működése szorosan kapcsolódik a fényhez, és leginkább csendben képes fejlődni. A tobozmirigy szabályozza a fogantatást, a pajzsmirigyek akkor válnak aktívvá, mikor fontos döntést kell meghozni. A csecsemőmirigy a szívműködéssel kapcsolatos. A mellékvesék az érzelmi központunkat jelképezik. A Leydig-sejtek a férfi-nő kapcsolat egyensúlyára vonatkoznak.

A gyógyulást akkor érhetjük el, ha a csakrákat tisztító, pozitív energia áramlik át. Ezt rendszerint meditációval és/vagy imádkozással érhetjük el.

Miatyánk!
Cayce tanulmányaiban kifejtette, hogy a Miatyánk imádság mondása közben egyes szavak gyógyító mantrákként hatnak, tehát a rezgésszámuk megegyezik az előbb felsorolt mirigyek, sejtek rezgésszámával, így tisztulást, jobbulást idézve elő a szervezetben.

E szerint a:
"Mi atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved", a toboz mirigyre van jó hatással.
A "jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is", a pajzsmirigyekre hat.
A "mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma", ez a hormonális és szex csakrákra érvényes.
"És bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek", a mellékvesékre, azaz érzelmi központunkra van pozitív hatással.
"És ne vígy minket kísértésbe", ez a Leydig-sejtekre vonatkozik.
"De szabadíts meg a gonosztól", a mondat a csecsemőmirigyet érinti.
Végül a "Mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség, mindörökké ámen" zárómondat a pajzsmirigyek, az agyalapi mirigy és a toboz mirigy tisztulását segíti elő.

Az imádkozás megváltoztatja az imádkozó mentális és fizikai testét. Cayce sok esetben az alternatív terápiákat javasolja, mint gyógyulási út, így beszél a fitoterápiáról, diétás terápiáról, agyagkezelésről, beöntésről, masszázsról, kristályterápiáról, színterápiáról, zeneterápiáról, aromaterápiáról és a hangterápiáról.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Gyógyító gyógyteák
  2020-05-24 23:08:57, vasárnap
 
 



A kamillatea jó hatással van az emésztőrendszerre és még a lelket is felvidítja. A gyógynövény olyan illóolajat tartalmaz, amely sikeresen lazítja el a gyomor simaizmait, így tudja oldani a görcsöket és megnyugtatni azt. Napi három csésze enyhíti az emésztési zavarokat, az irritábilisbél-problémákat és a vastagbélgyulladást. Ha krónikus betegségben szenved, kérdezze meg kezelőorvosát a kamillatea fogyasztásával kapcsolatban.

A citrombazsalikom csökkenti a szorongást és a nyugtalanságot. A citrombazsalikomból készült tea segít oldani a feszültséget és az idegességet. Lefekvés előtt igyon egy csésze teát, így sokkal hamarabb fog elaludni.

A golgotavirágból készült tea is elősegíti a nyugodt és zavartalan alvást, hiszen a gyógynövénynek minden része olyan anyagokat tartalmaz, amelyek nyugtató hatással rendelkeznek.

A borsmentatea az emésztési zavarokon segít hatékonyan, hiszen a borsmenta az emésztést elősegítő mentolt tartalmaz. Hatására a puffadás megszűnik és az ezzel járó kellemetlen tüneteknek is nyoma vész. A borsmenta csillapítja az émelygést és a hányingert is.

A rozmaringot be lehet vetni fejfájás esetén, de nagyon hatékony a stresszoldásban is. Teakészítésnél tegyen egy teáskanálnyi friss vagy szárított rozmaringot egy csészébe, majd öntse le két deciliter forró vízzel.

A zsálya egyik legjobb tulajdonsága, hogy segít megszüntetni az éjszakai izzadást, így a változókorba lépő hölgyeknek nagy segítség lehet. Ha az éjszakai izzadás megszűnik, úgy az az éjszakai alvás is zavartalanná válik.

A kakukkfűtea csökkenti a köhögést. Segít ellazítani a hörgőket, ezért hörghurut és megfázás esetén is lehet alkalmazni. Naponta akár három csészével is el lehet fogyasztani ebből a kellemes ízű gyógyteából.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A fertőzések elleni nagymester: csalán
  2020-05-24 23:03:28, vasárnap
 
 



A csalán mint gyulladáscsökkentő
A gyulladás kis mértékben nem jelent veszélyt a szervezet számára, hiszen a szervezet így reagál a különféle kórokozókra vagy az azok által kiváltott fertőzésekre. Azonban ha hosszú ideig és folyamatosan jelen van a gyulladás, úgy krónikus betegségek is kialakulhatnak. A csalán gyógyír lehet ezekre a gyulladásos állapotokra, mivel egy remek gyulladáscsökkentő gyógynövényről van szó.

A csalán nemcsak a gyulladást tudja lecsökkenteni, de hatékony lehet allergiás megbetegedés és ízületi gyulladás esetén is, illetve a prosztata jóindulatú megnagyobbodása esetén is bátran be lehet vetni.

A hatóanyagai segítenek
Miért olyan hasznos a csalán? Miért lehet sok egészségügyi probléma esetén a segítségünkre?
A csalán tele van értékes poliszacharidokkal, de vannak benne növényi fehérjék, lignánok és növényi szterolok. Ez utóbbiaknak szívvédő hatásuk is van. Emellett a csalán nagyon gazdag antioxidáns flavonoidokban, amelyek szabadgyök-kötő tulajdonsággal rendelkeznek.

Egyéb tápanyagok
A csalán nagyon sokféle tápanyagot tartalmaz, legkiemelkedőbb a rost-, a kalcium- és a vastartalma. A rost a jó emésztést biztosítja, a vas a megfelelő vérképzésben vesz részt, míg a kalcium a csontok jó barátja, hiszen erősíti azokat. A csalánban sokféle vitamin megtalálható, da benne lévő K-vitamin nemcsak a csontokat erősíti, hanem a véralvadásban is szerepet játszik.

A csalán és a vérnyomás
A csalán hozzájárulhat a magas vérnyomás csökkentéséhez. Hogyan? A csalán segít az erek pihentetésében. A magas vérnyomás nagyon veszélyes, hiszen szerepet játszik a stroke és a szívinfarktus kialakulásában. A csalán még oly módon is segíthet a magas vérnyomás kezelésében, hogy értágító hatásával ellazítja az ereket és az izmokat, így ,,szélesítve" azokat. Ha az érfalak rugalmasak, akkor a vér áramlása is zavartalan lesz azokban, így a komolyabb betegségek is elkerülhetnek bennünket.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Korpásodást nem csak a száraz fejbőr okozhat
  2020-05-24 14:12:34, vasárnap
 
  Nagyon kellemetlen, amikor olyan embert látunk, akinek korpásodik a fejbőre. Ilyenkor a fehér ,,bőrdarabkák" mindent belepnek, és hiába próbálja az illető takarni, sehogy sem tudja, hiszen a korpa mindenütt jelen van. A kabát gallérján, a pulóveren, ráaádásul a korpa még jobban hullik, ha az illető a hajába túr. Sajnos a boltokban kapható termékek nem minden esetben jelentenek segítséget, és tele vannak olyan anyagokkal, amelyeknek akár súlyos mellékhatásai is lehetnek.

A fejbőr korpásodását nem minden esetben a száraz fejbőr okozza. Az ok lehet akár egy gombás fertőzés is. Ebben az esetben speciális kezelésre van szükség, mert amíg a gomba a fejbőrön garázdálkodik, addig a probléma sem fog megoldódni.

A fejbőr korpásodását a stressz is okozhatja, mivel a stresszes, feszült állapot hatással van a bőr egészségére is. A stressz jelentősen képes legyengíteni az immunrendszert, és ezzel párhuzamosan megjelenhet a fejbőr korpásodása is. Próbálja valamilyen módon csökkenteni a stresszt. Nagyon hatékony lehet a jóga, a naponta végzett légzőgyakorlatok, de már a napi séta is oldja a feszültséget.

A korpásodást okozhatja még, ha valaki túl gyakran mos hajat. Tévhit, hogy a gyakori fejmosás jót tesz a haj és a fejbőr egészségének. Ha valóban szükségét érzi a gyakori hajmosásnak, akkor használjon teafaalapú sampont, amely hatékonyan szünteti meg a problémát is.

A korpásodásnak oka lehet a nem megfelelő táplálkozás is, de egyes élelmiszerek is okozhatják ennek az egészségügyi problémának a fellángolását, például a magas telített zsírt tartalmazó ételek. Az egyszeresen telítetlen zsírsavban gazdag táplálkozás ugyanakkor általában csökkenti, vagy akár meg is szünteti a problémát. Az egyszeresen telített zsírokban gazdag táplálékok jó forrásai közé tartozik az avokádó, a dió, az olajbogyó. Egyes hozzáértők szerint a legjobb megoldás a sáfrányos szeklice olaja lehet.

Bizonyos termékek rendszeres és túlzott használata is ronthat a fejbőr állapotán. Például a hajrögíztő spray és az olyan készítmények, amelyek tökéletes frizurát ígérnek. Ilyenek lehetnek a hajzselék, hajkrémek, de még a száraz samponok is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Fültérkép
  2020-05-24 14:04:07, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Az agyféltekék funkciói
  2020-05-24 13:55:03, vasárnap
 
 



Mit tud a bal és mit tud a jobb agyfélteke?
Agyunk szerkezetileg leginkább egy nagyra nőtt dióhoz hasonlít. A két agyféltekét alulról ,,egy hatalmas agyközi kábelrendszer", vagyis az idegrostokból álló kéregtest (corpus callosum) kapcsolja össze. Ezek az idegrostok szállítják az üzeneteket a két félteke között. (Egyes kutatok szerint a beszéddel kapcsolatos készség azért fejlettebb a lányoknál, mivel a kéregtest vastagabb, több rostból áll a női agyban, mint a férfiaknál.)

Első pillantásra talán úgy tűnik, hogy agyunk két féltekéje teljesen egyforma, valójában nem szimmetrikusak, mivel a két agyfélteke különböző funkciókat lát el.

A jobb agyfélteke rendkívül fogékony és befogadó. Gondolkodása holisztikus, azaz egységben ragadja meg az információkat, de a hangulat és a benyomások alapján ítél, emiatt ítéletes szubjektív és irracionális. A jobb agyfélteke erősen vizuális, gazdag képzelőerővel bír, és igencsak kreatív. Folyamatosan új ötletekkel és hipotézisekkel áll elő, amelyeket legszívesebben azonnal megvalósítana.

Ám ekkor jön a bal agyfélteke, a kontroll és a logikus, tudatos ellenőrzés bajnoka - és azt mondja: ,,Várjunk csak! Nézzük csak meg ezt közelebbről, alaposabban!" A bal agyfélteke a külvilágból és a testből érkező információkat, valamint a jobb agyfélteke hipotéziseit és ötleteit mélyreható, elemző vizsgálatnak veti alá. Először mindent szétszed elemeire, majd kiválogatja a számára fontos adatokat, keresi az ismétlődő mintákat, törvényszerűségeket, összefüggéseket, és végül egy logikus rendszert állít fel.

Ésszerű következtetéseit a bal agyfélteke szabatosan képes fogalmazni, bár hangja kissé gépies, monoton. Pontosan használja a fogalmakat, de mindent szó szerint vesz. A bal agyfélteke beszélgetés közben nem érzékeli a neki mondottak érzelmi töltését, nem veszi a metakommunikatív jeleket. Mondhatnánk: ,,érzelmileg süket" és híján van a humorérzéknek is.

Ellenben a jobb agyféltekének remek a humora. Ő társalgás közben nem arra figyel, hogy mit mondtak neki, hanem inkább arra, hogyan mondták, milyen hangsúllyal, és persze milyen arcot vágtak közben. A jobb agyfélteke képekben, hangokban gondolkodik, és mivel beszélni kevésbé tud, inkább a zene vagy a művészetek nyelvén fejezi ki magát. Ezért van az, hogy üzeneteit sokkal inkább csak érezzük, mintsem értjük.

A bal agyfélteke realista és praktikus módon kezeli a dolgokat. A múlt tapasztalataira támaszkodva terveket, stratégiákat készít, amit híven követ. Ezzel szemben a jobb agyfélteke intuitív módon dönt és ötletszerűen cselekszik. Bátrabban kockáztat, mint bal oldali társa, aki biztonságra törekszik.

A bal agyféltekének az időérzékelése, a jobb agyféltekének a térérzékelése a jobb.

A keresztezett idegpályák miatt agyunk bal agyféltekéje irányítja testünk jobb oldalát, a jobb agyfélteke a test bal oldalát. Attól függően, hogy melyik agyféltekénk a domináns leszünk jobb vagy balkezesek.

Kutatások bizonyítják, hogy ha a szülés során valamiért sérül az agy, az ép agyfélteke gyakran sikeresen helyettesíti a károsodott agyfélteke működését. Olyan csecsemőknél pedig, akiknél műtétileg eltávolították az egyik agyféltekét, viszonylag normális szellemi és testi fejlődést tapasztaltak.

Bár a különálló agyféltekék önmagukban is működőképesek, rendes körülmények között a két agyfélteke egymással kölcsönhatásban működik - mint a jó csapatjátékosok munkamegosztásban dolgoznak. Hámori József szavaival élve:" Az eltérő tulajdonságok nemcsak kiegészítik a két féltekét egységes aggyá, hanem hatalmas pluszt is jelentenek. Itt 1+1 nem egyenlő 2-vel, hanem 1+1= 3. Ebből jön ugyanis létre az, amit személyiségnek nevezünk."
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Sós házi sörkifli
  2020-05-24 13:44:20, vasárnap
 
 



Sós házi sörkifli régi családi recept szerint: puha, foszlós lesz a tészta
A házi sörkifli kívül kicsit ropogós, a tésztája pedig nagyon könnyű. Szezámmaggal, sóval megszórva lesz teljes az élvezet.

A sós kifli a pogácsa és a sajtos rúd méltó riválisa. Az igazi házi finomságot nagyanyáink legtöbbször sör és tartalmas levesek, főzelékek mellé kínálták. Nagy előnye, hogy napok múlva sem szárad ki.

Sós házi sörkifliHozzávalók:
A TÉSZTÁHOZ50 dkg liszt
5 dkg élesztő
2.5 dl tej
1 dl étolaj
1 db tojás
1 kávéskanál só
2 kávéskanál cukor

A TETEJÉRE
1 db tojás
szezámmag

étolaj

Recept idők
Előkészítési idő: 40 perc Elkészítési idő: 20 perc

Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg, keverd hozzá a cukrot, és morzsold hozzá az élesztőt. Várj körülbelül 10 percig, amíg jól megemelkedik. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sót, a tojást, az olajat és a megkelt élesztőt. Jól dolgozd össze, addig dagaszd, amíg a tészta hólyagos nem lesz. Takard le, és keleszd körülbelül 45 percig.

A duplájára emelkedett tésztát tedd lisztezett deszkára, lazán gyúrd át, majd oszd nyolc részre, és formázz mindegyikből cipót. Egyesével nyújtsd jó vékonyra és kör alakúra. Étolajjal vékonyan kend meg a tésztákat, és sodorj belőlük kifliket.

Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg a felvert tojással, és szórd meg szezámmaggal, valamint sóval. Keleszd még 20 percig, majd 190 fokon süsd szép pirosra körülbelül 20 perc alatt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Desszertek- sütik  
Gyulladás- és fájdalomcsökkentő kenőcsök saját kezűleg
  2020-05-24 13:27:17, vasárnap
 
  Az izom- és ízületi gyulladás és fájdalom egy nagyon komoly egészségügyi probléma, hiszen a mindennapi tevékenységek ellátását is megnehezítik ezek a gondok. A boltokban kapható izomlazító és fájdalomcsillapító krémek nem sokat érnek, ha mégis, akkor pedig amiatt kell aggódnunk, hogy nem tartalmaznak-e olyan összetevőt, melynek komoly mellékhatásai lehetnek. Egyes krémek például gyomor- és bélrendszeri gondokat is okozhatnak, hiszen a bőrön keresztül felszívódnak és a bennük lévő anyagok a véráramba is bekerülhetnek. Lentebb hatékony fájdalomcsillapító krémek receptjeit olvashatja.

Gyulladáscsökkentő ízületi krém hozzávalói:

Fél csésze biokókuszolaj
2 evőkanál méhviasz
5 csepp borsmenta-illóolaj
5 csepp eukaliptusz-illóolaj
3 csepp kámforillóolaj

Elkészítése:
Melegítse fel az edényben a kókuszolajat, adja hozzá a méhviaszt is, majd vegye le a tűzhelyről a keveréket és hagyja egy kicsit lehűlni. Ha lehűlt, adja hozzá az illóolajokat is. Ezután tegye át a krémet egy tégelybe. Mivel a keverék nem tartalmaz tartósítót, így azt tárolja hűtőszekrényben. A keverék a test melegétől könnyen felolvad, nem kell megijedni, ha a hűtőből kivéve túlságosan szilárdnak találja azt.

Az ízületi gyulladás ellen nagyon hatásos ,,szer" a kókuszolaj, hiszen antioxidáns hatással rendelkezik, és mint ilyen, fájdalmat csillapít és gyulladást is csökkent. Az illóolajok pedig csak fokozzák a kókuszolaj hatását.

Izületi gyulladás és merevség elleni házi krém hozzávalói:

Fél csésze mandulaolaj (kókuszolaj is lehet, de a szőlőolaj is nagyon jó, hiszen az még keringést is fokoz)
3 evőkanálnyi méhviasz
1 teáskanál kurkumapor
1 teáskanál őrölt Cayenne-bors
10 csepp borsmenta-illóolaj
10 csepp illatosszőlő- vagy kókusz-illóolaj

Elkészítése:
Melegítse meg az olajat, majd adja hozzá a méhviaszt. Amikor mindkét összetevő kellőképpen felolvadt, akkor adja hozzá a Cayenne-bors- és a kurkumaport is. Várja meg, míg kellőképpen lehűl a keverék, és csak ezt követően adja hozzá az illóolajokat.

Amikor ízületi fájdalom gyötri, csak kenje be ezzel a krémmel a fájdalmas testrészt, és hamarosan enyhülni fog a gyulladás, ami fájdalomcsökkenést fog eredményezni.

Az illóolajok és a porok is okozhatnak irritációt az azokra allergiás személyeknél, így érdemes egy kis bőrfelületen bőrpróbát végezni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Szívet érintő veszélyek
  2020-05-24 13:24:35, vasárnap
 
  A szívünk könnyedén megbetegedhet, amennyiben fittyet hányunk az egészséges életmódra, amelybe az egészséges táplálkozás éppúgy beletartozik, mint a rendszeres testmozgás. A szív egy kényes szerv, amely nagyon sokáig jól is működhet, de egy bizonyos kor után egyre több olyan tényező ronthatja az állapotát, amelyek külön-külön is veszélyt jelentenek a szív megfelelő működésére, együttesen azonban katasztrofálisak is lehetnek, vagy akár még tartós fogyatékosságot is okozhatnak és halálhoz is vezethetnek.

A szív- és érrendszeri betegségek hatással lehetnek a keringési rendszerre, vagyis a szív állapota az erek állapotára is kihat. A jó hír az, hogy nemcsak a szívbetegségek, de még a stroke is megelőzhető, amennyiben csökkentjük, vagyis megszüntetjük a kockázati tényezőket.

Mégis milyen tényezők befolyásolhatják a szív egészségét? A kor előrehaladtával jelentősen megnő azon férfiak és nők száma, akik valamilyen szívbetegségben szenvednek. A férfiaknál általában 45 éves kor után, míg hölgyek esetében 55 éves kor után növekszik meg az esélye valamilyen szív- vagy keringési betegségnek.

A szív- és érrendszeri betegség elsősorban a férfiakat fenyegeti. Azonban a nőknek a menopauza bekövetkezte után ugyanannyi esélyük van valamilyen szívet vagy érrendszert érintő betegségre, mint a férfiaknak.

A genetika is meghatározó. Amennyiben a családban jellemző a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint vagy éppen a szívroham, úgy megnő az esély valamilyen szívbetegség kialakulására más családtagoknak is. Ezért nem lehet elégszer hangsúlyozni a szűrővizsgálatok fontosságát.

A magas vérnyomás, más néven hipertónia, nemcsak a szívinfarktus, hanem a stroke kialakulásának a kockázatát is jelentősen megnöveli. A vérnyomás csökkentésében kiemelkedő szerepet játszhat az egészséges étrend, a rendszeres testmozgás és az egészséges testsúly fenntartása.

A magas LDL-koleszterin szintje merevvé teszi az artériákat, így növelve a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. A magas koleszterinszint csökkentésében szerepet játszik a megfelelő testsúly elérése, a rendszeres testmozgás és a koleszterinszintet csökkentő gyógynövények fogyasztása.

Az elhízás ma már népbetegségnek számít. Azonban ez is jelentősen megnöveli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

A rendszeres testmozgás nemcsak a súlycsökkenésben és a betegségek elkerülésében segíthet, hanem sporttal a stresszt is távol tarthatjuk, ez utóbbi szintén okozója lehet az érrendszeri és a szívproblémáknak.

A mozgásszegény életmód mellett az egészségtelen táplálkozást, a mértéktelen alkoholfogyasztást és a dohányzást is ki kell emelni mint a szív- és érrendszeri betegségek okozóit.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Gyógyító ima
  2020-05-24 13:19:47, vasárnap
 
  Őseink még tudták, és alkalmazták is nap mint nap. Mi már nagyon el vagyunk távolodva a hittől, a bizalomtól, az imától, a reménykedéstől, és a spiritualitástól. Éljük hétköznapi életünk, rohanunk, dolgozunk, stresszelünk, és panaszkodunk.

Próbáljunk ki egy kicsit befele fordulni, imádkozni és reménykedni.

Vegyük észre, hogy életünk alakulásában mekkora szerepünk van, mert nem a külső dolgoktól, és a körülöttünk levő emberektől függ, hogy hogyan élünk.

1995-ben egy orvos szaklapban megjelenő cikk, mely szerint a betegeknek szinte receptként írták fel az imádkozást, igen nagy port kavart. Hogyan lehetne az imádság által meggyógyulni?

Gyógyszerekre, kezelésekre, és nem imádságra van szükség-fejezték ki felháborodásukat a szkeptikusok! Azonban az ima gyógyító ereje bizonyítottan nagyon hatásos!

Az imádkozás során lelassulunk, befele figyelünk, csökken a vérnyomásunk, a pulzusunk, kiegyensúlyozottabbak, tudatosak leszünk. Mentálisan hatalmába kerít a béke állapota, feledésbe múlnak a félelmeink, szorongásaink.

Egy kutatás során a legmeglepőbb eredmények a csoportos imádkozás során születtek. A San Francisco-i kórházba közel 400 szívbeteget utaltak be. Csoportokra osztották őket, az egyik csoportért hívő emberek imádkoztak, a másik csoportért pedig nem imádkozott senki. A kísérlet végén annál a csoportnál, akikért imádkoztak, lényeges javulás állt be.

Napjainkban Amerikában, és Európában számos úgynevezett imacsoport létezik, melyek kapcsolatba állnak a különböző egészségügyi intézményekkel is. Ezek az imádkozó emberek teljes szívvel, és lélekkel segítenek a betegségben szenvedő társaiknak, és sokszor igen nagy eredményeket érnek el.

Jézus, Te hordoztad a mi betegségeinket, és magadra vetted a mi fájdalmainkat. Te viselted a büntetésüket - ezért vagyunk mi megmentve. A Te sebeid által gyógyulunk meg.
Teljes bizalommal kérünk Téged: moss tisztára minket a Te drága Véreddel, és szabadíts meg hibáinktól, bűneinktől, vétkeinktől!
A keresztség vize alatt, amely a Te megnyitott Szívedből állandóan árad életünkre, kérünk Téged, újítsd meg és növeld Beléd vetett hitünket.
Teljes bizalommal térdelünk Eléd és kérünk, hogy gyógyítsd meg a megtört szíveket és tedd a kezedet a fájó sebekre; szabadíts meg minden bűnös ragaszkodástól, az alkoholizmustól, a szexuális megkötözöttségektől, minden démoni rabságból; szabadíts meg attól, hogy értelmetlennek lássam az életet, szabadíts meg attól a kényszertől, hogy másokat kritizáljak, és rosszat mondjak róluk. Szabadíts meg a hatalomvágytól és a gőgtől, a féltékenységtől és a bizalmatlanságtól.
Bocsáss meg azoknak, akik engem félrevezettek, akik befolyására testileg és lelkileg károkat szenvedtem, akik káros szenvedélyekre tanítottak és hamis célokat mutattak. Szabadíts meg a befolyásuktól.
Tedd a kezedet fájó sebeimre, hogy azok meggyógyuljanak. Nálad minden lehetséges. Te vagy az én megmentőm. Általad újra rátalálok az életre, megismerem az élet gazdagságát. Bocsáss meg mindenkinek, ahogyan én is meg akarok bocsátani azoknak, akik engem megsebeztek.
Bocsáss meg szüleimnek és testvéreimnek, barátaimnak, házastársamnak, elöljáróimnak és kollégáimnak. Ők maguk sem tudták, mit cselekszenek. Bocsáss meg nekik és adj nekik békét.
Gyógyítsd meg, Úr Jézus Krisztus, beteg testemet. Értünk viselt töviskoronád és szenvedéseid által gyógyítsd meg az agy, a gerincvelő és az idegek minden betegségét. Tedd rám kezedet, és gyógyíts meg isteni fényeddel és gyógyító erőddel minden daganatot, amely bennem növekedik. Add, hogy sejtjeim újra egészségesen működjenek, ahogyan azt az Isten kezdetben megadta.
Érintsd meg szememet, hogy megkapja és megőrizze a jó látást. Tedd ujjadat a fülemre és nyisd meg, hogy halljak - mindenek előtt Téged halljalak. Érintsd meg a nyelvemet, hogy feloldozd, és a szám Téged dicsőíthessen. Kezed és lábad sebeiért, amelyeket értem viseltél, gyógyítsd meg végtagjaimat, az ízületek, az izmos, az inak, a csontok és az ínszalagok minden betegségét.

Csak egy szót szólj, és béna tagjaim meggyógyulnak, és új erővel visznek engem.
Nyújtsd ki kezedet és érintsd meg bőröm beteg részeit. Tégy engem tisztává!
Ó, Jézusom, Te érettünk hagytad, hogy lándzsával megnyissák oldaladat, erre a sebedre kérlek, erősítsd meg szívemet, tisztítsd meg véremet, és gyógyítsd meg a beteg ereket.

Add, hogy az a víz, ami a Te oldaladból folyt ki, megújítson engem, és áldássá váljon számomra. Gyógyítsd meg a veséket, a hólyagot, a nemi szerveket, a mirigyeket és a hormonokat.
Gyógyítsd meg a gyomor és a bélrendszer, a máj és az epe betegségeit.
Neked Uram, epét kínáltak italul. Vedd el hát keserűségemet, és ajándékozz meg az Irántad való teljes bizalommal.
Ó, Jézusom, érettünk ecetet ittál, vedd el gyengeségemet és tölts el új erővel. Erősítsd meg immunrendszeremet és az ellenálló képességemet. Óvj meg minden fertőzéstől.
Ó, Jézusom, halálodra és feltámadásodra kérlek, ajándékozz meg a benned való új élettel. Gyógyítsd meg a légutakat és a tüdőmet, és töltsd el a Szentlélek leheletével, hogy szüntelenül dicsőíthesselek Téged.
Tanítványaiddal ezt üzented Keresztelő Szent Jánosnak: a vakok látnak, a sánták járnak, a leprások megtisztulnak, a halottak föltámadnak, a szegényeknek pedig hirdetik az Evangéliumot.
Ezért kérlek Téged, tégy engem is jellé, hogy a világ higgyen, és Rád találjon és dicsőíthesse az Istent.
Ámen.
(Ez a szinte csodálatos hatású gyógyító ima Ausztriából származik.)
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 329 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2511
  • e Hét: 19178
  • e Hónap: 50664
  • e Év: 255365
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.