Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Mikor fontos azonnal felkeresni a háziorvost?
  2020-09-14 21:33:38, hétfő
 
  A szűrővizsgálatok fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Betegségek természetesen ezektől a vizsgálatoktól függetlenül is megjelenhetnek, kialakulhatnak. Ha észreveszünk magunkon egy olyan jelet, tünetet, ami gyanakvásra ad okot, haladéktalanul fel kell keresni a háziorvosunkat, aki vagy megnyugtat, vagy további vizsgálatokat rendelhet el. Sok esetben inkább féljünk, mint hogy megijedjünk. Azt sem lehet elégszer elmondani, hogy az idejében felfedezett betegségeket - különös tekintettel a rákos megbetegedésekre - nagy eséllyel maradéktalanul lehet gyógyítani. A halogatással csak azt érjük el, hogy a betegség egy magasabb stádiumba kerül, és már a kezelések ellenére sincs esély a túlélésre. Mégis milyen jelekre figyeljünk? Minden jelet nem lehet egyetlen cikkben felsorolni, de ha az itt olvasható néhányra emlékezni fog, már is az is sokat segíthet.

Az egyik ilyen jel, ha gyanús barna foltok jelennek meg a testén, vagy új anyajegyei nőnek, illetve ha a meglévő anyajegyek alakja, mérete változni kezd. Az ABCD jeleket kell keresni, amikor az anyajegyeinket vizsgáljuk. Az A az asszimetriára utal, a B (border), a határokat jelenti, vagyis gondot jelenthet, ha az anyajegy alakja nem szabályos. A C (colour) az anyajegy színére utal. Ha megváltozik az anyajegy színe és barna helyett fekete, vagy több színű lesz, akkor ez is aggodalomra adhat okot. A D betű, pedig az anyajegy átmérőjére utal. Ez főleg a nagyobb méretű anyajegyekre vonatkozik, vagy arra, ha egy állandó nagyságú anyajegynek a mérete változott meg az utóbbi időben.

Akkor sem árt felkeresni az orvost, ha bármilyen csomót tapasztal a nyakán. Általában a nyirokcsomók akkor duzzadnak meg szemmel is jól láthatóan, ha valamilyen komoly fertőzés zajlik a szervezetben, de sajnos rákos megbetegedésre is gondolnunk kell ilyenkor.

A körmön megjelenő fekete vagy sötét vonal utalhat tápanyaghiányra, azonban ha hosszú ideje a körmön vagy az alatt van, vagyis nem nő le és egyre csak változik a mérete, ráadásul biztos benne, hogy sehová sem ütötte be a körmét, akkor is menjen el a háziorvosához vagy bőrgyógyászhoz, ugyanis ez melanoma is lehet.

Ha a fogain fehér, sárga vagy barna foltok jelennek meg, akkor keresse fel a fogorvosát, hogy meggyőződjön róla, hogy a barna foltokat például nem a nikotin vagy a kávéfogyasztás okozza. Ezek a foltok ugyanis autoimmun betegséget is jelezhetnek, mégpedig gluténérzékenységet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
A petrezselyem gyógyhatásairól
  2020-09-14 21:29:10, hétfő
 
 


A petrezselyemnek kicsit furcsa az illata, de egy nagyon egészséges fűszernövényről van szó, amely gyógynövényként is remekül megállja a helyét.

Hozzáértők szerint a petrezselyem olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek daganatellenes hatással rendelkeznek. Nagy segítség lehet a mellrák megelőzésében, természetesen csak akkor, ha rendszeresen fogyasztjuk. A gyógynövényben egy apigenin nevű vegyület található, amely segít megakadályozni a ráksejtek szaporodását. A petrezselymet fel lehet használni levesek és sültek készítésénél, de köretekhez és salátákhoz is adhatjuk, illetve turmixitalokat is készíthetünk belőle.

Ha a testben kialakuló gyulladás huzamosabb ideg fennáll, az súlyos, krónikus betegségek okozója is lehet. Mivel a petrezselyem sok antioxidáns vitamint tartalmaz - A-, C- és E-vitamint -, így segíthet megszüntetni a gyulladást. A petrezselyem az ízületi gyulladásnál lehet a leghatásosabb.

A petrezselyem kiváló forrása a flavonoidoknak, amelyek az olyan a krónikus betegségek kockázatát képesek lecsökkenteni, mint a rák, az érelmeszedés, az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór.

A sült húsok nem túl egészségesek, mivel egyes feltételezések szerint megnövelik a rákos megbetegedések kialakulásának a kockázatát. Azonban ha petrezselymet ad ezekhez az ételekhez, úgy a kockázatokat is jelentősen lecsökkentheti.

A petrezselyem gazdag forrása a K-vitaminnak. Ez a vitamin segítséget nyújt a csonttörések megakadályozásában, illetve a vérrögképződés megakadályozásában is kiemelkedő szerepet játszik.

A petrezselyem C-vitamint is tartalmaz, amelynek kiemelkedő szerepe van a kollagénépítésben. A kollagénnek köszönhetjük, hogy sokáig feszes marad a bőrünk, ez pedig nagyon lényeges, hogy az erek megfelelően működjenek.

Ez a gyógynövény jó hatással van emésztésre, az olyan emésztési rendellenesség megszüntetésében is segíthet, mint például a puffadás. A petrezselyemből teát is lehet készíteni, amelyet vacsora után, lefekvés előtt kell elfogyasztani, de napközben is ihatunk belőle egy-egy csészével.

A petrezselyem megszüntetni a kellemetlen leheletet, ehhez elegendő csak egy-két levelet elrágcsálni. Illatosítóként is funkcionálhat, mivel megszünteti a kellemetlen szagokat, például remek lehet hagymaszag ellen.

A petrezselyem nagyon jól kezeli a húgyúti fertőzéseket, de menstruációs görcsöket is kezelhetünk a segítségével.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Az Aloe vera gyógyhatásairól
  2020-09-14 21:08:27, hétfő
 
 



Az Aloe verát sokan varázsnövénynek tartják a számos jótékony, gyógyító hatásának köszönhetően. Az Aloe vera levele A, B1, B2, B6, B12, C és E-vitamint, folsavat és niacint tartalmazó zselével van tele. A növény leve ezen kívül olyan ásványokat is tartalmaz, mint a réz, a vas, a nátrium, a kalcium, a cink, a kálium, a króm, a magnézium és a mangán. Ezek a tápanyagok rendkívüli hatással vannak az egészségre - külső és belső alkalmazás esetén egyaránt.

Az Aloe vera 10 legfőbb gyógyhatása:
1, Fellendíti az immunrendszert
Az Aloe vera az egyik legsokoldalúbb gyógynövény hírében áll, amellyel a természet csak előállhatott. Használata mindenki számára biztonságos - a világ minden táján alkalmazzák különféle betegségek és problémák kezelésére a kisebb égésektől a veszélyes rákos daganatokig.

Az Aloe vera tele van antioxidánsokkal, természetes immunerősítőkkel, amelyek segítenek felvenni a harcot a szabadgyökök ellen. Ezek instabil vegyületek, amelyek károsak az egészségre és felgyorsítják az öregedés folyamatát. Az Aloe vera levének rendszeres fogyasztása állandó antioxidáns-szállítmánnyal látja el a testet, amely javítja az immunrendszer működését.

2, Szabályozza a testsúlyt és az energiaszintet
Az Aloe vera dzsúsz fogyasztása segíti a szervezetnek természetes úton megtisztítani az emésztőrendszert. Sokféle élelmiszer van, amely fáradtságot és kimerülést okozhat, ezek hatásait remekül ellensúlyozza az Aloe leve. Ha rendszeresen fogyasztják, ez az ital megemeli az energiaszintet és segít megtartani az egészséges testsúlyt.

3, Gyógyítja az ínybetegségeket
Az Aloe vera rendkívül hasznos a szájüreg és az íny egészségének megtartásában a természetes antibakteriális és antimikrobiális tulajdonságai miatt. Egyszerre tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyek elősegítik a sejtek növekedését és a vérző íny vagy szájüregi fekélyek gyógyítását. Ínybetegségek kezelésére elég egy kis Aloe vera port szórni a fogkefére fogmosás előtt, és pár perccel később máris enyhülnek a tünetek. Az Aloe vera levének fogyasztása erősíti és egészségesen tartja a fogakat is.

4, Véget vet a székrekedésnek
Az Aloe vera levében természetes rostok vannak, amelyek könnyítik az emésztést és javítják a bélmozgásokat, így ez az ital kiváló megoldás a szorulásra. Székrekedés esetén fogyasszunk Aloe levet vagy gélt, de tartsuk észben, hogy kb. 10 órába telik, mire kimutatja a jótékony hatásait!

5, Stabilizálja a vércukorszintet
Az Aloe vera leve stabilizálja, és ezzel csökkenti a 2-es típusú cukorbetegek vércukorszintjét, valamint csökkenti a triglicerid szintjét is a vérben. Az eredményesebb hatás érdekében a cukorbetegeknek három hónapon át kellene Aloét fogyasztaniuk ahhoz, hogy jelentős esést tapasztaljanak a vércukorszintjükben. Akik perifériás neuropátiában szenvednek (a kezek és lábfejek zsibbadása), szintén lényeges javulást érzékelhetnek az Aloe verás étrend-kiegészítőktől.

6, Javítja a bőr egészségét
Az Aloe verát gyakran használják bőrápoló szerek készítéséhez, mert megnyugtatja, hidratálja és táplálja a bőrt, valamint felgyorsítja az új bőrszövet növekedését. Friss Aloe gél használatával jól hidratált, ragyogó és hibátlan lesz az arcbőr. Emellett az Aloe gyógyítja a napégést, a hólyagokat, a rovarcsípéseket, az allergiás kiütéseket, a kisebb égéseket, gyulladásokat és még sok mást. Az érzékeny bőrűek is nyugodtan használhatják az Aloéból készült krémeket.

7, Csökkenti a szívroham kockázatát
A vérminőség javításával nagyban csökkenthető a szívroham és a stroke kockázata. A vér javításához fogyasszunk Aloe verát! Rendszeres fogyasztása megakadályozza a vérsejtek összetapadását, amely a stroke egyik legfőbb okozója. Ha a véráramlás megfelelő, az oxigén és a tápanyagok minden szervhez és sejthez eljutnak a testben. A vérben lévő megfelelő mennyiségű oxigén csökkenti a szívroham, a stroke és a magas vérnyomás kialakulásának esélyét.

8, Gyógyítja az aknés bőrt
Az Aloe vera gél több bőrápoló termék összetevője, amelyeket többféle bőrprobléma, többek között az akné kezelésére is javasolnak. Ez egy nagyon gyakori bőrprobléma, amely során a faggyúmirigyek aktiválódnak és begyulladnak. Az Aloe vera gyulladáscsökkentő hatása segít megszabadulni az aknétól és pattanásoktól, ha napi kétszer bekenjük az érintett felületet. Az aknés sebeket és pirosságot is kezelhetjük az Aloés termékekkel.

9, Csillapítja a gyulladásokat
Az Aloe vera külső alkalmazása enyhíti az ízületi gyulladás okozta fájdalmat, és a test más gyulladásainak tüneteit is. Aki két héten át fogyaszt Aloe vera levet, jelentős csökkenést tapasztalhat a gyulladások kialakulásában és a velük járó fájdalomban. Ez a gyógynövény - ha rendszeresen alkalmazzák - hozzájárul egy fájdalommentes élet kialakításához.

10, Csökkenti a koleszterinszintet
Több kutatás kimutatta, hogy az Aloe vera gél csökkenti a magas koleszterinszintet. Ha belsőleg alkalmazzák, a gél javítja a vér minőségét és csökkenti a koleszterint. Ez a növény sokkal biztonságosabb, mint a gyógyszertári készítmények, amelyek nagyon veszélyes mellékhatásokkal rendelkeznek. A magas koleszterinszintű emberek nyugodtan fogyaszthatnak Aloés étrend-kiegészítőt - miután konzultáltak az orvosukkal!

Az Aloe vera olyan hatásos gyógynövény, hogy kár lenne nem élni a benne rejlő lehetőségekkel. Jó, ha mindig van belőle otthon, mert sokszor gyors és hatékony segítséget remélhetünk tőle
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A kávéról
  2020-09-14 21:02:39, hétfő
 
  A kávézás elválaszthatatlan része az életünknek, főleg reggel segít elindítani a napunkat. A legújabb kutatások szerint a kávé valóban elűzheti a fáradtságot, fokozhatja a koncentrációs és a problémamegoldó képességet is, azonban nem várhatjuk, hogy kreatívabbak legyünk tőle.

A koffein mint stimuláns
A koffein nem más, mint egy stimuláns, konkrétan pszichoaktív anyag. Először a véráramba kerül, majd az agyban fejti ki a pozitív hatásait. Már egy kávé elfogyasztását követően is hamar megtapasztalhatjuk az energiaszintünk nagyfokú emelkedését, de pozitív hatással van a mentális funkciónkra, fokozza az éberségünket, sőt még a hangulatunkat is javíthatja.

A koffein stimuláló hatása vitathatatlan. Ha például egy csésze kávé után megyünk el edzeni, jobb teljesítményt nyújtunk, mint nélküle. A koffein ugyanis megnöveli az adrenalinszintet, ami zsírsavat szabadít fel a zsírszövetekből, ez pedig jelentősen javíthatja a fizikai teljesítményt. A kutatások igazolták viszont, hogy a memória működésére nincs hatással, jó hír ugyanakkor, hogy fokozza a munkateljesítményt.

A kávé és a fogyás
A kávéról, pontosabban a koffeinről az is bebizonyosodott, hogy segít a zsírégetésben, illetve pozitívan hat az anyagcserére. Azonban a kutatók úgy találták, hogy ez a hatás csak azoknál a személyeknél érvényesül, akik nem rendszeresen fogyasztanak kávét.

A kávé és a tápanyagok
A kávé sok tápanyagban bővelkedik, hiszen megtalálható benne B2-, B3-, illetve B5-vitamin, emellett mangánt, kalciumot és magnéziumot is tartalmaz.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
A kurkuma áldásos hatásai
  2020-09-14 20:59:17, hétfő
 
 



Nem véletlen, hogy a kurkumát nagyon régóta használják Indiában, hiszen remek fűszer és hasznos gyógynövény. Elsősorban a gyulladásgátló hatása kiemelkedő, de akkor is használhatjuk, ha súlyproblémákkal küzdünk, hiszen csökkenti a zsírsejtek növekedését, ezáltal sikeresen állíthatja meg a súlynövekedést. De a kurkuma nemcsak a fogyást segítheti elő, hanem a súlygyarapodáshoz kapcsolódó gyulladást is csökkentheti.

Miért olyan egészséges a kurkuma?
A kurkumában található egy olyan polifenol vegyület, amelynek erős gyulladáscsökkentő tulajdonságai vannak. Számos tanulmány számolt be arról, hogy a kurkumin mérsékelheti az ízületi fájdalmakat, illetve a kialakult merevséget és duzzanatot.

A kurkumát a jobb felszívódás érdekében érdemes fekete borssal együtt fogyasztani. Amennyiben rendszeressé tesszük az étrendünkben, csak kis mennyiségben használjuk, mivel gátolhatja a vas felszívódását, ami pedig elengedhetetlen az oxigént hordozó vörösvértestek előállításához.

Még a hangulatot is javíthatja
A gyulladással gyakran szorosan összefügg a depresszióval és a szorongással. Jó hír, hogy a rendszeresen fogyasztott kurkuma jelentősen csökkentheti a depresszióhoz kapcsolódó kellemetlen tüneteket.

A vércukorszintre is hat
Manapság egyre többen küzdenek cukorbetegséggel. A 2-es típusú diabétesz hátterében több tényező is állhat, többek között az egészségtelen étrend és az elhízás is. A kurkuma rendszeres fogyasztása azonban lehetővé teszi a vércukorszint szabályozását a 2-es típusú cukorbetegeknél, ami segíthet megakadályozni az olyan súlyosabb szövődmények kialakulását, mint például neuropátia, idegrendszeri károsodás vagy nefropátia.

A rákos megbetegedés megelőzése
Mivel a kurkumában található kurkumin antioxidáns és gyulladásgátló tulajdonsággal rendelkezik, hozzájárulhat a daganatok kialakulásának megelőzéséhez. Ez még nem bizonyított, de mindenképpen hasznos, ha rendszeresen fogyasztjuk ezt a gyógynövényt. Egyes gyógyszerek, például a véralvadásgátlók szedése esetén azonban fokozott óvatosságra van szükség, ezért érdemes először megkérdezni a kezelőorvos tanácsát.

Még IBS esetén is jó
Ez a gyógynövény nagyon hasznos lehet azok számára, akik IBS betegségben szenvednek, hiszen csökkenti a puffadás kellemetlen tüneteit, enyhíti a hasi görcsöket és mérsékli a rendellenes bélmozgások miatt kialakult fájdalmat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Aszpirin ránctalanításra
  2020-09-14 13:04:56, hétfő
 
  A korral a bőr is elkezd változni, ezért kénytelen vagy egyre több terméket vásárolni, hogy megállítsd az öregedési folyamatot. Mindannyian vágyunk természetesen szép arcbőrre, mert ez tesz minket vonzóvá, nem pedig a smink. A puha és fényes bőr érdekében sokat kell tenni. Ha nem mindig figyelsz a táplálkozásodra, a megfelelő pihenésre, ez meglátszik az arcodon.

A bolti szerek nagyon drágák, és ki tudja, melyik hatékony, hiszen a reklámok mindent megígérnek. Ez a filléres módszer viszont garantáltan hat, hiszen nem akarunk semmit eladni neked, csak egy jó tanácsot kapsz, melyik az az egyszerű szer, amely csodát tesz a bőröddel, ha elkezdett ráncosodni, vagy tisztátalan, esetleg pigmentált a hormonális változásoktól és a naptól

Mindannyian használjuk az aszpirint fejfájásra, köhögésre. Azonban nem sokan tudják, hogy a legtöbb kozmetikai szer, amelyet használnak ráncos vagy pattanásos bőrre, szalicilsavat tartalmaz, ami nem más, mint az aszpirin hatóanyaga. Ugyanezt teszik a krémekbe, és adják el drága pénzért a cégek neked.

Mit kell figyelembe venni, mielőtt ezt a maszkot használod?
A kezelés nagyon erős, ezért este végezd, ne menj utána napra.
Extra érzékeny bőrűek, csak egy kis mennyiséget használjanak először, lássák, hogyan reagál a bőr. Ily módon elkerülhető az allergiás reakció.
Másnap reggel is használj fényvédőt a kezelés után.


Hozzávalók:
2 evőkanál méz,
1 evőkanál natúr joghurt,
5 aszpirin tabletta.
Elkészítés:

Először is törd össze az aszpirin tablettát apróra. Ezután adj hozzá mézet és joghurtot, és keverd össze alaposan.

Használata:
Először is hideg vízzel jól meg kell mosni az arcot, mielőtt alkalmazod ezt a maszkot. Ezután egy kis törülközőt, áztass be vízbe, majd helyezd a mikrohullámú sütőbe 30 másodpercig.

Ezután vedd ki a törülközőt a mikrohullámúból, tedd az arcodra 10 percig, így a pórusok megnyílnak, és ez a maszk jobban felszívódik. Ezután töröld meg az arcod, kend fel a maszkot, és hagyd, hogy maradjon fent 30 percig. A végén, mossad meg az arcod langyos tiszta vízzel, és kend be a szokásos arckrémeddel.

Első használat után megdöbbentő lesz az eredmény a tükörben!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Emésztés segítése természetes módszerekkel
  2020-09-14 00:04:27, hétfő
 
  A jó emésztés nagyon lényeges, hiszen ez nemcsak az egészségünkre, hanem még a közérzetünkre is kihatással van. A székrekedés nagyon sok kellemetlenséggel jár együtt, ha emésztési panaszunk van, rányomja a bélyegét a mindennapjainkra. Szerencsére mi magunk sokat tehetünk a probléma orvoslása érdekében. Akár otthoni módszerekkel is megszüntethetjük a székrekedést, mutatjuk is hogyan.

Csak természetes hashajtót használjunk, mivel a mesterséges hashajtókhoz hamar hozzászokik a szervezet, ami miatt egy idő után már nem hatnak. Így egyre erősebb gyógyszerre lesz szükség, végül már semmi sem hoz eredményt.

Részesítsük előnyben inkább a természetes hashajtókat, például az aszalt szilvát. Hogyan használjuk? Vegyünk 3-4 darab aszalt szilvát, áztassuk vízbe legalább egy éjszakára, majd másnap reggel együk meg, és igyuk meg a folyadékot. A szilvalé is ugyanilyen hatásos. Ha esténként vagy éppen reggel elfogyasztunk belőle egy-egy pohárral, másnap reggel biztos, hogy nem lesznek gondjaink a mosdóban.

A magvak erejére is számíthatunk, hiszen sok esetben segíthetnek a székrekedés problémáját megoldani. Ha megőröljük, és vízbe vagy joghurtba keverve este elfogyasztjuk, másnap eredményre számíthatunk. Nagyszerű mag lehet székrekedés ellen az útifűmaghéj és a lenmag is.

Sokan azért nem akarják kihagyni a kora reggeli kávézást, mert úgy érzik, enélkül képtelenek produkálni a mosódban. Nos, van egy jó hírem, nemcsak a kávé segíthet a székrekedés gondjain, hanem más meleg ital is, de még a langyos vagy meleg víz is megfelelő lehet.

Ha reggel, miután felébred és elfogyaszt 2 dl meleg folyadékot, néhány perc múlva már mehet is a fürdőszobába, mivel a meleg elősegíti a belek mozgását, így a székletürítést is megkönnyíti. A kávé, a meleg víz és más meleg italok megszüntethetik a székrekedés problémáját.

A rostos táplálékok is kulcsfontosságúak lehetnek az emésztési rendellenességek orvoslásában. A zöldségek, a gyümölcsök, a diófélék, a magvak, a teljes kiőrlésű gabonák rendszeres fogyasztásával elkerülhetjük a székrekedést. Így nemcsak ettől a fájdalmas és kellemetlen problémától szabadulhatunk meg, hanem más emésztőrendszeri gondoktól is, melyek megkeseríthetik a mindennapjainkat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Így láthatod meg az aurád 5 perc alatt!
  2020-09-14 00:00:31, hétfő
 
  Az auralátás egy spirituális felkészültséget nem igénylő, fizikai folyamat, mely ugyan velünk született, ám a felnőttek többsége már csak újratanulással aktivizálhatja.
Az aura feladata az, hogy védje a testünket a külső energiáktól. Alapvetően minden gondolat vagy érzés energiát mozgósít pozitív vagy negatív irányban.

Ezen energiák ellen véd bennünket az auránk. Másrész az auránk egyfajta információ feldolgozó és tároló funkciót is megvalósít. A régi emlékek és fontos hatások gyakran évekig láthatóak az aurában. Az aurában tároljuk az isteni energiát, amit állandóan felveszünk az univerzumból, hogy a testünket a fizikai valóságban egészségesen tudjuk tartani.

Auraszínek és jelentései

Fehér Fej: legmagasabb energiájú szín, spirituális tudat, kapcsolat a szellemvilághoz, nyitás a szellemi dimenziók felé, Fénnyel való munka.
Szerv: magas energia többlet és energiablokád, a szerv túlműködése.

Rózsaszín / magenta Fej: feltételnélküli szeretet, szívből jövő együttérzés, intuíció, szenzitivitás, saját felismerések keresése.
Szerv: jelentős energiatöbblet, energiablokád, a szerv túlműködése.
Rózsaszín Fej: feltételnélküli szeretet, szívből jövő együttérzés, intuíció, szenzitivitás, női kreativitás, belső tűz
Szerv: jelentős energiatöbblet, energiablokád, szerv túlműködése, hőhullám

Lila (élénk) és világos lila Fej: a saját megérzésekre hallgatás, széles látókörűség, tisztánlátó képesség, művészet, kreativitás, szenzitivitás, nyitás szellemi dimenziók felé.
Szerv: hajlam az energia többletre és az energiablokádra (pl.: hegeknél), utalás tisztulási folyamatokra (pl.: böjt esetén), hajlam szervi túlműködésre.

Indigó kék Fej: nagyfokú bizalom, Istenbe vetett hit, , bölcsesség, meditáció, belső visszahúzódás
Szerv: enyhén megemelkedett energiaszint, kismértékű tendencia energiablokádra

Királykék Fej: bölcsesség, hit és vallási folyamatok, hit valami konkrét dologban, morál, etikai alapértékek, belső visszahúzódás, meditáció.

Szerv: enyhén megemelkedett energiaszint, kismértékű tendencia energiablokádra.
Világoskék Fej: lágyszívűség, holisztikus harmónia, nyitottság művészetre és kreativitás,
Szerv: enyhe mértékű energianövekedés a szerv területén, melyet legtöbbször kellemes izgalomként élünk meg.

Türkiz Fej: mentális kreativitás használatával végzett holisztikus gyógyítás, gyógyító képesség, kiegyenlítő energiák átadása (pl.: reiki) igény a harmóniára.
Szerv: saját szellemi erő által megteremtett egészség, aktív öngyógyító erők

Kékeszöld Fej: harmóniában fejlődni, harmonikus transzformációs folyamatok. holisztikus egyensúly, intenzív harmónia érzékelés
Szerv: kiegyenlített szervi funkció, gyógyulás

Zöld Fej: belső harmónia, növekedési gondolatok, együttérzés, erősnek lenni - mások számára is, nyitottság a változásokkal szemben, transzformáció
Szerv: energetikai és testi kiegyenlítettség,

Almazöld Fej: életbe vetett bizalom, remény, mindenre nyitottnak lenni, egészséges kíváncsiság
Szerv: majdnem kiegyenlített szervenergia, kismértékű gyengülésre való hajlammal

Sárga Fej: tiszta értelem, aktív gondolkodási folyamatok, magára találás és önmegvalósítás, önmegismerés képessége
Szerv: kismértékű energiahiány, és immungyengeség, nyákképződési hajlam, nyálkahártya duzzadás

Narancssárga Fej: józan gondolkodás és cselekvés, szkepszis, kritika, számítás, kreatív erőpotenciál
Szerv: kismértékű energiahiány, és immungyengeség, nyákképződési hajlam, nyálkahártya duzzadás

Narancsos barna Fej: energiahiány, nyomasztó érzések, tehetetlenség, szkepszis, kritikus hozzáállás, régi struktúrákba kapaszkodás

Szerv: közepes energiahiány és immungyengeség, nyákképződés és nyálkahártya duzzadás
Sötétbarna Fej: fáradtság, energiahiány, pesszimizmus, kritizálási hajlam, elfojtott kreativitási és kommunikációs képességek
Szerv: legyengült immunrendszer, hajlam az elsalakosodásra, nyálkahártya duzzanat, nyákképződés.

Világos piros Fej: agresszív beállítódás, gyulladásos és akut folyamatok és gondolatok, élményekre való kiéhezettség, a dühből fakadó nyomásérzet
Szerv: belső forróság, lázas megbetegedések, gyulladásos és akut folyamatok, a szerv alulműködése

Sötét vörös Fej: elfojtott agresszió és cselekvési készség, felgyülemlett negatív érzelmek
Szerv: belső forróság, lázas megbetegedések, gyulladásos és akut folyamatok, hajlam a szerv alulműködésére

Sötét lila Fej: fáradtság, energiahiány, negatív gondolatok,
Szerv: alulműködés, hidegérzet, krónikus fáradtság, energetikai üresség, a szerv alulműködése

Sötétkék Fej: energiahiány, depresszió, feledékenység, koncentráció gyengülése, fáradtság, fejfájás
Szerv: alulműködés, hidegérzet, krónikus fáradtság, energetikai üresség, a szerv alulműködése

Sötét kékesszürke Fej: jelentős mértékű energiahiány, blokádok, depresszió,
Szerv: hiányjelenségek, alulműködés, hidegérzet, krónikus fáradtság energetikai üresség
Világostól sötétszürkéig Fej: jelentős mértékű energiahiány, blokádok, depresszió,

Szerv: hiányjelenségek, alulműködés, hidegérzet, krónikus fáradtság energetikai üresség
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 352 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1459
  • e Hét: 26350
  • e Hónap: 57836
  • e Év: 262537
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.