Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
Segítsünk Csuthy Györgynek!
  2007-04-04 13:59:39, szerda
 
  Kedves Mindenki!

Őszintén érdekel, mi a valóság az alábbi cikkben leírtakról?

http://www.szebbjovoert.net/

Csuthy György árpádházi hg.: Élnek még hazánkban árpádházi hercegek !

Kérem, aki tud benne segíteni, tegye meg. Nagyon megdöbbentő állításokat tartalmaz az írás, s új megvilágításba helyez dolgokat. Sok mindent lehet olvasni a magyarság eredetéről, rokoni kapcsolatairól, de a hivatalos verzió görcsösen ragaszkodik a finn-magyar rokonsághoz, ami egyre inkább tarthatatlan. Ha csak a két nép mentalitását, zenéjét, külső jegyeit, táncait, és ősi életmódját nézzük, semmi közös nincs a halászgató északi nép és a vándorló, vadászó és álattenyésztő magyarság között.

Nyilvánvaló, hogy az EU népeinek nem érdeke, hogy kiderüljön a magyarság valódi eredete, rokonsága, mert ez a nemzeti öntudat olyan megerősödéséhez vezethetne, ami ártana a környező népek és a globalizációs urak érdekeltségeinek, törekvéseinek. Hazánk végkiárusítása gőzerővel zajlik. Nem hiányozna most a kiárusítóknak egy valódi eredettörténet.

Várom a bizonyítékokkal alátámasztott érveket, véleményeket, hiszen az utolsó órában vagyunk, hogy nemzetünk önbecsülését, önérzetét, és a népünk teljességét átfogó összefogását talpra állítsuk, megerősítsük.

Czakó István, egy hazájáért aggódó magyar, Debrecen, 2007. április 4.
 
 
4 komment , kategória:  Általános  
Élnek még árpádházi hercegek?
  2007-04-04 13:42:53, szerda
 
  Csuthy György árpádházi hg.: Élnek még hazánkban árpádházi hercegek !
Jelenkori történelmünkadmin, h, 2007-04-02 22:25
Ne nevezzen bennünket többet kis népnek senki !

Hét évesen mondta el apám a családi eredetmondát egy kis soltszéki faluban Szentimrén, azon a csúfos nap estéjén amikor Rákosi végrehajtói mindenünket, a háziállatainkat, a tüzelőnket, az élelmiszertől a bútorainkig és benne lévő ruháinkkal gyerekjátékainkkal együtt, falbontással ,,törvényes" adóvégrehajtási jegyzőkönyvvel elraboltak. (Ezt le kellett írnom!)
A monda lényegi része így hangzott:
,,Úgy éljetek és viselkedjetek, hogy királyi vér folyik az ereinkben, nagy birtokaink mind elvesztek, az utolsó birtokon amely több száz éven át, de lehet, hogy régebb óta a miénk volt született nagyapa, tőle származik ez az üzenet."
Komolyan kellett, hogy vegyük apánk mondását, a helyzet nagyon komoly volt, nem volt mit ennünk s nem volt mivel fűtenünk, s ruháink java részét is elvitték, a monda hitet adott.
Sorsom úgy hozta, hogy lehetőségem lett múzeumban dolgozni, a Bp.-i Központi Múzeumok Igazgatósága, ötvös műhely vezetőjeként tizenegy évig ,,benne éltem a történelemben" élvezettel dolgoztam és kutattam az igai múltunk után s végezhettem családkutatást.
Nagyapám s Apám minden mondata igaz!
Atilla nemzetségénél a mogor nemzetségnél hozzák a könyvek az 1240-ben élt ősünket Csuthi Urost, akié volt Töbörzsök nevű birtok és hatszáz évvel később ezen a birtokon született ugyanezzel a névvel nagyapánk, Csuthi Lajos, akitől az eredetmondánk származik.
Mogor nemzetség Atilla nemzetsége volt, és fiaié, mogorisz-é unokáié, és Csuthi-hg.-é.
A mogor nemzetség folytonos uralkodása Pannóniában Atillától - Csuthi-ig bizonyítható
Fejér megyében az árpádházi királyi birtokon belül találtam rá a Csuthi birtokokra.
Miénk volt Árpád fia Fáncs foglaló birtoka, mert az ág kihalt (Fejér és Tolna m.), miénk volt Töbörzsök bírtok a Balaton és a Duna között, (Fejér m.), miénk volt Csúthmonostor később Csúth és a környező pusztái Vértestől és Szent László patakig, (Fejér m). és miénk volt Szigetköz és Csallóköz melyet évszázadokon át a makadón görögök a névadó hg-et SUETHI-nek a németek CHUTH-nak és a szlovákok CSUTHY-nak nevezték a névtelen Svatoplug-nak nevezte, ez lehet Suato-bolug , ami nincs távol a görög változattól.
Görög kútfő szerinti mogor SUETHI, bolug (azért nem Csuthi, mert a görögöknél nincsen ,,CS" betű.) Baján fia, Csuthi Árpádnak kortársa a megyerek bejövetelekor, tehát a mogor Baján fia Csuthi volt az a morva herceg aki öt évig védte Pannóniát, majd a komáromi csata után, látván az egymásban tett károk nagyságát a két herceg békét kötött, a békéjük biztosítására Csuthi marot. feleségül adta leányát (Annát?) Árpád fia Solthoz. (dr.Cserép J.)
Hogy az 1240-i Csuthi Uros a királyi család közeli rokona lehetett, azt a hercegi birtok Fáncs IV. Béla általi adományozása is bizonyítja. ( Fejér m.-levéltár)
Természetesen a mor(va) = mad = magya = médok és Hispániában és Etúriában élő mór népekkel azonos, a Pannóniában élő etruszkok - (ős-rómaiak= makedónok, görögök) a mor(vák) magor-ja ( hercege, marot-ja, bolugj-a) Csuthi marót ivadéka Lél hg. hozatta mogor Atilla nemzetségét és Nimródi származását igazoló tárgyat a kürtjét, melyet mi már Lehel kürt néven ismerhettük meg, melynek a palástján a madabeusok magya népének eredet mondája, a Genezis van kifaragva.
Még megemlíteném, mert idevág az angol (M. Burrows )Holttengeri tekercsek c, könyvét, melyben Habakuk az egyik tekercs írója azt írja :
,, A madabeusok a választott nép, utódaik a makedónok és a kitteusok."
Innentől már érthető a Tarihi Üngürüsz miért kezdi a magyarok történetét a makedón görögök történetével! Ne nevezzen bennünket többet senki kis népnek!
S érhetővé válik miért nem hívhatjuk mi, csak mi magyarok, a Maditerran tengert a nevén, miért kell nekünk, csak nekünk, Földközi tengernek nevezni, Madi = Madya népe = magya (r) nép, terran = föld = Magya (r) nép földje a Magya (r) tenger partján. ( Dr. Cserép J.1 935.)
Hispániától Mezopotámiáig és vissza több ezer év telt el Nimrúd-tól a XXI. sz.-ig sok mogor hg. dolgozott a maga korában a nemzetért, csak néhányat említek makedón Fülöp és fia Alexander, a karthagói Hanibal, a római császárok, egyiptom királyok, bizánci császárok, Katar vezér, Buda és Atilla, Aladoriusz (a mogorisz) az avar korszak Pannóniájának második alapítója, Baján hg. és fia Suethi hg. és Árpád hg. a békekötésükkel a nagy Magyarország alapjának megteremtői, Anna? és Solt házasságából született Taksony hg. Géza apja, Vajk nagyapja, és tőlük származtak az árpádháziak, nagy Magyarország királyai.
Természetesen nekem, mint XXI. sz.-i mogornak szándékomban áll megírni könyvemet, remélem még adnak annyi időt, hogy elvégezzem feladatomat, s ezt nem véletlenül írom le.
Ezúton kérem a nyilvánosság védelmét, mert megfenyegettek, hogy megölnek és kiirtják a családom, nem a félelem motivált a gyors színrelépési döntésemben, mert én még nem végeztem el a dolgomat, gyermekeimet viszont nagyon féltem, és mint látható nem ok nélkül, remélem jó a döntésem és a nyilvánosság megvédi őket.

Budapest 2007 március 30.

Csuthy György árpádházi hg.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hozzászólás a "Gyermeknevelés"
  2007-04-04 13:25:20, szerda
 
  Tisztelt Cím!

Hozzaszolasom annyi lenne, hogy Olaszországban sajnos el az Onok által leirt gyereknevelési 12 pont.

Az eredmény a neveletlen,csalódott, ideák nelkul elo az iskolákban fegyelmezhetetlen diákság,akik nagy része ellenségnek tekinti a tanárt is.

A tanulásra vagyo kisebbséget pedig állandóan gúnyolja es ez ellen a tanárnak nincs fegyelmzesi eszkoze, mert maga a szulot se érdekli, ha gyereke intot kap.

Tehát ide fog vezetni,ha otthon elszabadul a teljes liberalizmus.

Itt az un. '68-asok,akik a nagy Nyugati diaklazadasok során tevékenykedtek, ma mar elismerik, hogy mekkora hibát kovettek el az akkori tevekenysegukkel.

Ledontottek az etikai, morális határokat es helyébe az anarchia kerult.

Es ez sajnos látható es kézzelfogható ma Olaszországban.

Udvozlettel,
G.Szabo Klara
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyermeknevelés ... (Bréma)
  2007-04-04 13:23:46, szerda
 
  12 parancsolat szülőknek, ha gyermekeiket bűnözőkké akarják tenni.

(Bréma városának fiatalkorúakkal foglalkozó törvényszékén függesztették ki
az alábbi szövegű plakátot)

1. Adj meg gyermekednek mindent, amit csak akar!
Így arra a meggyőződésre jut majd, hogy övé az egész világ.

2. Ha gyermeked trágár, illetlen kifejezéseket használ, csak nevess rajta,
hogy így magát annál érdekesebbnek tartsa.

3. Semmiféle vallásos nevelésben ne részesítsd.
Majd 18 éves korában ő maga választhat, hogy miben higgyen.

4. Gyermekeidnek sohase mondd, hogy "az nem jó!" vagy "nem helyes!",
azáltal ugyanis bűntudata támadhat.

5. Minden rendetlenségét, hazugságát hozd helyette rendbe, így gyermeked
bizonyossá lesz abban,
hogy a saját vétségéért mindig mások a felelősek.

6. Hadd olvasson, amit akar.
Evőeszközét viszont gondosan sterilizáld, fertőtlenítsd!

7. Házasságotok viszálykodásait hadd hallja ő is, így később, ha elváltok,
gyermeketek legalább nem fog rajta csodálkozni.

8. Mindenre adj neki pénzt, amit csak megkíván; mert ugye borzasztó,
ha egyszer rádöbben: a pénzért meg is kell dolgoznia.

9. Gondoskodj arról, hogy gyermeked minden lehetséges ételt, italt,
luxust, szórakozást megkapjon
- különben a sok reklám láttán depresszióba eshet.

10. Adj neki mindenben igazat.
Mert hiszen a szomszédok, a tanító és mindenki más csak bosszantani akarják,
kárát okozzák.

11. Ha így gyermekedből végül haszontalan csibész lesz,
mondd el mindenkinek: te nem tehetsz róla, hiszen te mindent megtettél érte.

12. Készülj fel időben a rögös, tövises életre.
A fentiek betartása esetén feltétlen részed lesz benne.



"Ha a bűnöket számon tartod, Uram, Uram, ki maradhat meg akkor?
De nálad van a bocsánat, ezért félnek téged."
Zsoltárok 130, 3-4

"Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz Ő:
megbocsátja bűneinket és megtisztít minden gonoszságtól."
1János 1,9
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mások létéért vívott küzdelemb
  2007-04-04 13:02:11, szerda
 
  Frigyesy Ágnes: Mások létéért vívott küzdelemben nőtt naggyá

Köszöntjük a Svájcban élő 85 esztendős Böröcz Józsefet

Évek óta atyai barátság fűz Böröcz Józsefhez, aki Zürich mellett élve
évtizedek óta segít a nehéz sorba jutott magyar testvérein.

Éljen akár Svájcban, Magyarországon, Erdélyben vagy Délvidéken.
Áldozatos munkája elismeréseképp tíz évvel ezelőtt Magyar Örökség Díjban
részesítették.

Dobos László felvidéki író laudációjában akkor a következőket mondta róla:
"Böröcz József élete nemes lelkével, a mások létéért vívott küzdelemben nőtt
naggyá.
Életműve azonos rangú minden más, Magyarországért és magyarságért tett és
végzett nagy cselekedettel. Életének lényege az emberszeretet, az
emberbecsülés, a gyenge, a bajba jutott, a kiszolgáltatott, védtelen
segítése.

Ezt tette és teszi élete hosszán.
S ez nem bibliai samaritánuskodás, hanem természetesen vállalt áldozat.
Ez a magatartás is nemzeti érték.
Az ember-magyar szolidaritás, az emberi méltóság védelme, a sorsok
egyengetése, a tehetség támogatása is történelmi és jelenbeli érték -
nemzeti, s erkölcsi magaslat.
Ez is alkotás, ez is cselekvés."

De honnan indult Böröcz József életútja?
A II. világháborúban a front visszavonulásakor Krasznahorka mellett magyar
katonaként megsebesült, s innen került a bécsi hadikórházon keresztül
Bajorországba amerikai fogságba.
Onnan Münchenbe szökött, s végül Svájc, Thalwill lett az otthona.
Szabónak tanult.
1950-ben belépett a Svájci Keresztény Szakszervezetbe.
Zürich városa 1986-ban "iparbírónak" nevezte ki, 80 éves koráig tartó
hatállyal.
1958-ban - jövőre lesz 50 éve - részt vett a Svájci Keresztény Magyar
Munkavállalók Szövetségének megalakításában. 1962 óta elnöke a szervezetnek.

Kezdetben Svájci Keresztény Magyar Munkásszövetségnek nevezték a
szervezetet.
Később változtatták Munkavállalók Szövetségére, hisz ekkorra a magyar
menekültek jelentős többsége nem munkásként kereste kenyerét, hanem
értelmiségi pályákon helyezkedett el.
A Szövetség kezdettől fogva máig tagja a svájci Keresztény-Nemzeti
Szakszervezetek Szövetségének.
Ennek értelmében a magyar szakszervezetek tagjait munkaügyekben támogatásban
és ingyenes jogvédelemben részesítik.

B. Szabó Péter, a Szövetség titkárának összefoglalója szerint:
- A Szövetségnek minden Svájcban élő magyar származású egyén tagja lehet.
A Szövetség bár nevében viseli a keresztény jelzőt, tagjait nem valamely
felekezet,
hanem a magyarsághoz való tartozás alapján szervezik.
Nem tesznek különbséget katolikus, protestáns vagy akár zsidó vallású
magyarok között.

Az alapítás után néhány esztendővel az akkori elnök, Hanzély
Menyhért a Szövetség feloszlatását javasolta, mert a tagság többsége nem
fizetett tagdíjat.
A zürichi csoport vezetője Böröcz József néhány társával együtt akadályozta
meg a feloszlatást, s ekkor a Szövetség központját Oltenből Zürichbe
helyezték át.
A szervezet elnöke jelenleg is ellenszolgáltatás nélkül végzi áldozatos
tevékenységét.
A Szövetség fontosnak tartotta a magyar menekültek betegség-biztosításának
rendezését.
A Svájci Keresztény-Szociális Betegbiztosítónál több, mint kétezer magyar
családnak sikerült előnyös
kollektív betegbiztosítást kötnie.
Komoly feladatot jelentett: a tagság számára megfelelő munkát és olcsó
lakást szerezni.
A tagoknak költözködési pótlékot, házasságkötés- és gyermek születés esetén
pedig egyszeri gyorssegély kifizetését garantálja az alapszabály.

A Magyar a Magyarért akció keretében mintegy 700 menekült
telepedhetett le Svájcban.
A menekülteknek kezdeti anyagi gondjaik enyhítésére hosszúlejáratú
kamatmentes kölcsönt biztosított a Szövetség.

A svájci magyarok legnagyobb és anyagilag legerősebb szervezeteként
állandó jelleggel támogatták a németországi Burg Kastl-i magyar gimnáziumot.
A helyi magyar szervezetekkel és egyházakkal karöltve kivették részüket a
nemzeti ünnepek szervezésében, továbbá támogatták a magyar könyvkiadást.

A Szövetség fennállása óta támogatja a magyarországi és az
elszakított területeken bajbajutott honfitársainkat.
Elnökének közbenjárására 2001-áprilisában például 47 tonna, több mint
egymillió svájci frank értékű élelmiszeradományt juttattak el Magyarországra
és Kárpátaljára.
De Erdély, sőt Délvidék sem maradhatott ki a támogatandó területek közül.
Összességében 14 teherautónyi, 170 tonna élelmiszert juttattak el az
érintett országokba.

De Böröcz József áldozatos emberszeretete közé sorolhatjuk Duray
Miklós támogatását,
vagy amikor Szőcs Gézát a románok kiutasították Erdélyből, kieszközölte,
hogy Svájcban menedékjogot
kapjon a neves költő.
Ha teheti, Böröcz József a Szövetség nevében szót emel a bebörtönzött vagy
üldözött magyarok
érdekében az EBEÉ-konferenciákon is.

Jelenleg legnehezebb feladataik közé tartozik a munkanélküliek, és
a kisebbségben élő magyar honfitársak megsegítése.
Böröcz József noha betöltötte 85. életévét, ma is áldozatosan végzi
magyarságmentő misszióját.

Legutóbbi Magyarországon tartózkodásakor felidézte a Ceausescu
rendszerben Romániába
tett látogatásának egyik epizódját:
- 1987-ben Kolozsváron jártam, mint turista.
Reggel a Continental Hotelban megjelent két furcsa ember, az egyik román
volt, és kérték az útlevelemet ellenőrzésre.
Mire föl? - kérdeztem, nekem van vízumom, mit akarnak?
- Az nem elég, ők látni akarják az útlevelemet, s a főnök, Popescu azt
akarja, menjek be hozzá!
Nem kísértek be, hanem azt kérték, egy órán belül legyek a Securitatén.
Érkezésemkor már várt a két férfi az ajtóban.
Ott bevezettek egy szobába.
Négyen ültek egy magasabb pódiumon, velem szemben ült a tolmács, balról a
tiszt, aki kihallgatott,
jobbról pedig még egy ember.
Összesen heten voltak, én pedig egyedül.
Bezárták az ajtót, de nem ijedtem meg, mert ismerőseimtől hallottam, hogy
így félemlítik meg az embert.
Első kérdésük így szólt:
- Miért jöttem Romániába?
Azt válaszoltam: errefelé nagyszerű a levegő, Zürichben sajnos légköri
nyomások vannak.
Továbbá ha a marosszentgyörgyi fürdőben fürdők, érzem, hogy az izületeimnek
milyen jót tesz.
Ezért jövök ide - válaszoltam.
Mire ők azt mondták:
- Őszinte legyek, mert ellenkező esetben nem engednek Romániába.
Azt válaszoltam:
- Meggondolom, akarok-e ide jönni ismét, ahol kihallgatnak egy turistát.
Voltam már a kommunista Jugoszláviában, de ilyesmi nem történt velem.
Később arra kértek, mondjam el kronológikus sorrendben, merre jártam.
Említettem nekik Kalotaszeget, de mivel nem kérdezték, melyik faluban
jártam, mindent nem árultam el nekik. Erre ők felhozták Dést és Széket.
Igen, valóban ott is jártam - mondtam nekik.

- Tehát pontosan tudták, merre járt.

- Igen. Bizonyára kísértek végig az úton.
Elmeséltem nekik, hogy életem legszebb esküvőjét láttam Széken.
- Kivel beszéltem, kikkel találkoztam? - érdeklődtek tovább.
- Forrófalván jártam, mert az ismerősöm fia ott református lelkész, és
megszületett a gyermek, tehát megnéztük. Ekkor a tolmács azt kérdezte,
melyik úton mentem Forrófalvára?
- Maga nagyon jól tudja, hisz csak egy út vezet Forrófalvára Kolozsvárról -
mondtam.
Majd továbbfaggatóztak:
- Kivel mit beszéltem?
- Beszéltem-e vallásról?
- Miért itt ilyen problémák is vannak? - tettem fel a naív kérdést.

Ekkor témát váltottak és azt kérdezték: egyetértek-e azzal, amit a müncheni
Nemzetőr ír.
- Ha meg tudják mondani, melyik cikkről beszélnek, hozzászólhatok, de így
összességében nem mondhatok véleményt.
De - válaszoltam nekik, nekem nem kell olvasni a Nemzetőrt, mert a
tegnapelőtti zürichi újságban bent volt, hogy maguk megverték Szőcs Gézát
Kolozsváron.
Erre zavarba jöttek és azt kérdezték, összejárok-e Tollas Tiborral?
Hogy járnék össze vele, amikor ő Münchenben él tőlem legalább 300
kilométerre.
- Ismerem-e Tollas Tibort? -
Hogyne, láttam már rendezvényeken, nagy közszeretetnek örvend.
Mikor idáig jutottunk, ezt a témát abbahagyták.
Továbbkérdeztek, hogy kiknél jártam és mit beszéltem, illetve hová készülök
még?
Amikor végetért a beszélgetés, négy szekus autó kísért, s ketten már ott
vártak annál a papnál,
ahová megérkeztem.

Elővigyázatossági okok miatt mielőtt elmentem volna a Rendőrségre,
betértem az apácákhoz, és otthagytam náluk minden pénzt és iratot.
Ha véletlenül megmotoznának, ne legyen semmi nálam.

- Vitt támogatásokat?

- Persze, és nem akartam, hogy megtudják a pontos címeimet.
Minimum két óráig tartott a beszélgetés.
A végén megkérdezték, hogy ki vagyok?
- Amit maguk gondolnak.
Érdeklődtek, milyen szervezetek működnek Svájcban.
Erre a kérdésre azt válaszoltam: Zürichben van egy magyar egyesület, s
minden évben megszervezik a zürichi magyar bált, ahol legalább ezer ember
van jelen.
A tolmács megkérdezte:
- Isznak-e ott pálinkát?
- Nem, ott ilyen büdös dolgot nem isznak.

Amikor megkérdeztem, miért nem Popescu kérdez, a tolmács azt hazudta, hogy ő
Popescu.
Erre megcáfoltam őt.
Begurult, hangoskodni kezdett, mire azt mondtam neki
- Ne felejtse el, lehet, hogy szegény erdélyi magyarokkal így beszélhet, de
én egy svájci állampolgár vagyok,
és maga velem így nem beszélhet.
Meglepődött.
A végén mikor ismét megkérdezték, hogy ki vagyok, azt válaszoltam:
tagja vagyok a Svájci Keresztény Szakszervezet "központi bizottságának",
ahol tegező viszonyban állok a képviselőkkel.
S a svájciak annyira szeretnek, hogy kineveztek "iparbírónak".
Utazásom előtt nálam járt az a bankár, aki maguknak hozza a pénzt, ha önök
fizetésképtelenek.
Abban állapodtunk meg, ha hazaérek, számoljak be az utamról!
Természetesen el fogom neki mesélni, hogy engem kihallgattak órákon át.
Popescu ekkor szép utat és jó nyaralást kívánt.
Én pedig azzal búcsúztam: feltételezem, hogy lesz kíséretem.

Böröcz József a Svájci Keresztény Magyar Munkavállalók
Szövetségének elnöke azóta is többször járt Erdélyben.
Kérdésemre, vajon hány embernek segített eddig az életében, azt válaszolta:
többezernek.
Mai napig segít, végzi szeretetszolgálatát.

Isten éltesse Őt sokáig magyarságunk javára!

Frigyesy Ágnes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Márai Sándor: Utazz...
  2007-04-04 12:54:44, szerda
 
  "Utazz, de kis poggyásszal. Utazz, de minden pillanatban tudjad, hogy nincs igazi maradása sehol az utasnak.
Ne tölts sok időt málhád rendezgetésével, ne cipelj utjaidra fölösleges tárgyakat.
A csomagolás öregít. Az élet apró, mellékes feladatai öregítenek legfurfangosabban.
A szöszmötölés, a mindennapok szertartásának fölösleges bonyodalmai, a leszakadt gombok felett érzett bosszuság, az idejében el nem küldött levelek gondja, a csomagolás útközben.
Utazz könnyen, mint a madár. Igy messzebb jutsz és fiatal maradsz."

Márai Sándor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1517 - adója 1 %-a szemét...
  2007-04-04 12:20:41, szerda
 
  1517 - adója egy százaléka a szeméthalmok ellen
[2007. Feb. 02. 10:39]



A Magyar Köztársaság adózó polgárai ma már nemcsak az országban bejegyzett 140 egyháznak ajánlhatják fel személyi jövedelemadójuk 1 %-át, de hat kiemelt költségvetési előirányzat közül is választhatnak. 1517 - ezt kell ráírni a rendelkező nyilatkozatukra azoknak, akik személyi jövedelemadójuk ,,második" 1 %-át az illegális hulladéklerakók felszámolására ajánlják fel.



Ha jól emlékszünk az első ilyen kiemelt cél a parlagfű-mentesítés volt, a legújabb egészen biztosan az illegális hulladéklerakók felszámolása.
Az illegális hulladéklerakók felszámolásra vonatkozó előterjesztést a Hulladék Munkaszövetség javaslatára Orosz Sándor képviselő nyújtotta be, a Parlament pedig 187 igen szavazattal 110 nem és egy tartózkodás ellenében fogadta el. Alig néhány hónapja, hogy Szilágyi László, a HuMuSz elnöke levelet írt Veres János pénzügyminiszterhez, amelyben kezdeményezte, hogy az illegális hulladéklerakók felszámolását vegyék fel a kiemelt költségvetési előirányzatok közé.

A Hulladék Munkaszövetség 2001-ben indította Tájsebészet kampányát, melynek során 628 csoport összesen 3397 kisebb-nagyobb szemétkupacot, köztük több mint 120 nagy illegális lerakót térképezett fel. Az évek során a Tájsebészet kampány munkamódszere is kikristályosodott. Az Öko-Pack Kht mellett az évek során egyre több civil szervezet, önkormányzat és helyi hulladékgazdálkodási szolgáltató kapcsolódott be a lerakók felszámolását célzó kezdeményezésbe.

Az is nyilvánvalóvá vált, hogy a hulladék elszállítása önmagában nem elegendő, maradandó eredményt csak úgy lehet elérni, ha az egykori illegális szeméttelep sorsát a helybeliek nyomon követik, akár úgyis, hogy új funkciót adnak a területnek, például a teljes megtisztítás után parkot vagy sportpályát építenek. Szerencsére ma már a Tájsebészet kampány szerte az országban sok ilyen jó példát tud bemutatni. Az is növeli az esélyeket, hogy a Hulladék Munkaszövetség részletes munkatervvel rendelkezik, és kezdeményezte, hogy a KVVM, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége, a Köztisztasági Egyesülés és egy sor egyéb érintett szervezet együttműködési szándéknyilatkozatot írjon alá. ha ez létrejön, minden szükséges képesség rendelkezésre fog állni az átlátható, demokratikus és hatékony munkához.

Óvatos becslés szerint országosan legalább tizenötezer kisebb-nagyobb illegális lerakóról, 100.000 köbméternyi szétszórt hulladékról - tehát országos közügyről - beszélhetünk." Ebben még nincs is benne a több száz kármentesítésre váró "félhivatalos" hulladéklerakó. Az elmúlt hetek hulladékimport botrányai pedig arra figyelmeztetnek, hogy az új szeméthegyek képződését keményen meg kell akadályozni. Csak akkor van értelme az ország "kitakarításának" ha közben nem nőnek ki újabb szemétkupacok a földből. Következetes és szigorú jogérvényesítésre, a közbiztonság javítására a társhatóságok valamint a hatóságok és a civilek közötti együttműködés javítására van szükség. Ugyanakkor a faluszéli "szemetelések" tekintetében reményt ad az a régi tapasztalat, hogy ahol tisztaság van, ott mindig sokkal kevesebb a szemetelő.

Az elmúlt években az adófizetők alig egyharmada rendelkezett adójának 1+1százalékáról. A Hulladék Munkaszövetség mindenekelőtt azt szeretné, ha ez az arány lényegesen növekedne. Sokkal többen ajánlanák fel adójuk egy százalékát a civil szervezeteknek, akik meggyőződésüknek megfelelően az egyházakat akarják támogatni, azok továbbra is megtennék, akik pedig valamilyen kiemelt költségvetési előirányzatot szeretnének választani, azok száma gyarapodna, hiszen a választási lehetőségek között megjelent egy újabb fontos közcél. Az illegális hulladéklerakók felszámolása a nélkül kaphat 2-300 milliót az adózóktól, hogy a többi felajánlás csökkenne. Mint tudjuk, ez a polgároknak egyetlen fillérjükbe sem kerül, csak egy kis odafigyelést igényel.


Forrás: Humusz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Támogatás kérése: előfizetés
  2007-04-04 12:17:47, szerda
 
  230 az Energia Klub kiadványa 2007 tavasz
[2007. Apr. 03. 11:24]

Kedves Olvasónk! Kérem, engedje meg, hogy röviden tájékoztassam lapunkat érintő néhány változásról.

Hírlevelünk nyomtatott formában is megjelenik, ha Ön szeretné papíron kézhez kapni, előfizethet. Az éves előfizetés díja, négy számra 920 Ft.
Ez a költség fedezi a tördelési- és nyomdaköltségeket.
Számlaszámunk:
Unicredit Bank 10900059-00000008-72750009.
Kérjük az átutaláson adja meg nevét, címét és írja rá: 230 előfizetés.

Az elektronikus hírlevél továbbra is ingyenesen hozzáférhető, de ennek előállítása is számonként 100.000 Ft terhet ró az Energia Klubra.
Kérjük, ha megteheti, a fent jelzett számlaszámra bármilyen értékű hozzájárulással segítse a lap elektronikus megjelenését.
230 az Energia Klub 2007 tavaszi száma (1,8 MB pdf)
Javító szándékú javaslatait, olvasói levelét, szívesen várjuk lohasz@energiaklub.hu e-mail címre.

Érdeklődését, és támogatását előre is köszönjük!

Üdvözlettel:
a 230 szerkesztősége

Lohasz Cili
programasszisztens/program assistant

Energia Klub/Energy Club
Szerb utca 17-19
Budapest
H-1056
Tel: +36 1 411 3522
Fax: +36 1 411 3529

Forrás: www.energiaklub.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hulladéksors 2007 április
  2007-04-04 12:14:27, szerda
 
  Hulladéksors 2007 április
[2007. Apr. 03. 10:59]

A tartalomból:

Exkluzív - Tekintélyt a hulladékkezelésnek
Interjú Horváth Ferenccel, az Alcufer Kft. tulajdonos-ügyvezetőjével

Vélemények - Fémek tőzsdei árfolyamának várható alakulásáról és annak hatásáról

Oktatás - Újraindul az ÖKO-Pannon Kht. roadshow-ja
Idén 61 helyszínre látogat el a szelektív hulladékgyűjtési bemutató

Körkép - Aluhasznosítás piaci alapokon
Verseny a hazai és külföldi cégek között a hulladékért

Stabil pályán a Metalkontakt Kft.
Magas követelmények prémiumárral díjazva

Vidéki terjeszkedésben a Loacker Kft.
Tízszázalékos növekedés a vállalatnál


Kapcsolat a feldolgozók és felhasználók között
Többletszolgáltatások a Martin Metals Kft.-től

Gépesítés az e-hulladékok kezelésében
Feldolgozósor az Inter-Metal-csoport csepeli központjában

Mü-Gu Kft.: kétszáz szerződött partner
Nemvasfémexport német és osztrák kohóknak

Erősítésre készül az ERECO Zrt.
Keresleti piacot vár a hulladékkezelő cég

Kezel és olvaszt a METALWEST Kft.
Alumíniumolvasztó zöldmezős beruházással

Felértékelődést lát a Fémker Kft.
Vége lehet a gyors növekedésnek

Nemvasfémben erősít a Fe-Ferrum Kft.
Kettős ügyvezetés a vállalat élén

Önerőből fejleszt a Klein-Metals Kft.
Az alumíniumhulladékok kezelésére koncentrál a jobbágyi társaság

Angliába szállít a Fe-Group Invest Zrt.
Növekvő minőségi elvárások a felvásárlói oldalon

Trendek - Alumíniumöntödék alapanyag-ellátása
Új utakon a hazai másodlagos alumíniumipar

Eltérő utak hasonló eredménnyel
Nemzetközi körkép a gumiabroncs-hulladékokról

Cégdosszié - Terjeszkedik a Balaton Recycling Kft.
A csomagolási mellett az e-hulladékok begyűjtésébe is bekapcsolódik a cég

Stabil pályán a Budafok Recycling Zrt.
Tízéves évfordulóra készül a papírhulladék-kezelő vállalat

WESSLING Kft.: Valóban veszélyes hulladék?
A hulladékok kötelező osztályozásának jogi és gyakorlati háttere

Who can? We can! Can to can!
Új kampányt indít az ÉAI Kht.

Újabb italoskarton-gyűjtő versenyek
Három újabb város az IKSZ megmérettetésén

Jogszabályok - Kötelező koordinálói tagságot szorgalmaznak
A csomagoláskibocsátók és az akkumulátorhulladék-kezelők elvetik a kötelező betétdíjat

Külföld - Üdvözlik az európai piacnyitást a hulladékkezelők
A FEAD a hulladék-keretirányelv felülvizsgálatáról

Elégedetlen a járműipar a bizottsági ajánlás miatt
Piacellenességet lát az ACEA

Forrás: http://hulladeksors.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bemutatkozik a Greenfo
  2007-04-04 12:11:37, szerda
 
  Bemutatkozik a Greenfo
[2004. máj. 18. 11:54]


Milyen információkat talál honlapunkon, és melyik rovatban? Hogyan járulhat hozzá honlapunk szerkesztéséhez?



Zöld információs portálunk 2001 óta működik a Környezetvédelmi Újságírók Társasága gondozásában. Honlapunk mára a legátfogóbb környezetvédelmi szolgáltatásokat nyújtó internetes oldallá vált, amely naprakész információkat, híreket szolgáltat a környezetvédelem, természetvédelem terén. A nagyközönség tájékoztatása mellett további célunk, hogy segítsük a sajtó, a civil zöld oldal, a környezetvédelmi ipar, a tudomány, az állami szféra és a téma iránt érdeklődők közti kommunikációt.

Oldalainknak számos interaktív funkciója van, így olvasóink több helyen közvetlenül küldhetnek be híreket, információkat.
A honlapon megjelent szövegek, képek oktatási, szemléletformálási és tájékoztatási céllal ingyenesen felhasználhatók, idézhetők, azonban azok forrásaként a greenfo.hu címet meg kell nevezni. Szerkesztőségünk bemutatkozását itt olvashatja el.
Havonta 60 000 látogatónk kb. 150-180.000 oldalt tölt le. Látogatottságunkat a Medián auditálja, a napi adatok itt érhetők el.
Honlapunk fenntartója, a Környezetvédelmi Újságírók Társasága non-profit, közhasznú szervezet. Kérjük támogassa honlapunkat adománnyal, vagy adójának egy százalékával! Ennek módjáról itt olvashat.
Ha részletesebben érdekli a greenfo.hu története, itt talál egy múltba révedő, nosztalgiázó cikket.


Portálunk a következő - ingyenes- szolgáltatásokat nyújtja:


Hírek:
Naponta frissített hírek Magyarországról és külföldről.

Adatbázisok:
-Védett, veszélyeztett fajok: a Magyarországon védett és fokozottan védett, illetve az EU-ban "természetvédelmi szempontból jelentős" státuszú állat-és növényfajok listája;
-Védett területek: információk nemzeti parkokról, védett területekről.
-Hivatalos környezet- és természetvédelem: állami szervek címlistája.
-A Környezeti Tanácsadó Irodák elérhetőségei
-Környezetvédelmi témájú elektronikus levelezőlisták és hírlevelek. Ha honlapunkon nem szereplő listáról, hírlevélről van tudomása, jelezze nekünk az info@greenfo.hu mail-címen!
-Közérdekű környezetvédelmi információk
-Ökológia címszavakban: ökológiai kifejezések szótára.
-Szakdolgozatok: az adatbázis célja, hogy nyilvánosságot biztosítsunk a környezet-és természetvédelmi témákban kutató hallgatók eredményeinek. Várjuk a témába vágó dolgozatokat a bb@greenfo.hu címre!
-Zöld oktatás: környezeti neveléssel foglalkozó honlapok gyűjteménye.

Programajánló:


Konferenciák, rendezvények, kiállítások, demonstrációk, oktatási programok és szabadidős tevékenységek meghívói; pályázatok, versenyek kiírásai; TV- és rádióműsorok ajánlói.
Itt beküldheti rendezvényének meghívóját!

Zöld szemmel oldalunkba pozitív, vagy negatív élményeit megörökítő fotóit közvetlenül beküldheti.

Sajtószoba:
-Sajtótájékoztatók, bemutatók
-Sajtóközlemények
-Sajtófigyelő
-Sajtófotók
Rovatunkban a zöld szervezetek, hivatalos szervek és cégek sajtómeghívókat, sajtóközleményeket tehetnek közzé. Amennyiben környezetvédelemmel kapcsolatos sajtótájékoztatót tart, vagy ilyenről van tudomása, kérjük jelezze azt nekünk itt!

Természetvédelem:
-Természetvédelmi hírek
-Védett, veszélyeztetett fajok adatbázisa
-Védett területek adatbázisa
-Élőhelyek védelme Magyarországon
-Természetvédelmi jog
-Linkek
-Ökológia címszavakban

Állásbörze:
Rovatunkban a környezetvédelem, természetvédelem területen állást keresők és hirdetők egyaránt ingyenesen helyezhetik el apróhirdetéseiket.

Kiadványfigyelő:
Frissen megjelent és régebbi könyvek, folyóiratokról, CD-ROM-okról olvashat ajánlókat. Ha kiadványait szeretné bemutatni oldalunkon, kérjük küldjön egy tiszteletpéldányt a Környezetvédelmi Újságírók Társaságának cím: Budapest, 1092 Ráday u. 30 3.em 6. Kéjük írja meg a kiadvány árát, beszerezhetőségét, a kiadó webes címét, valamint az egyéb fontos információkat az info@greenfo.hu címre.

Zöld fürkész:
Magyarország legteljesebb zöld adatbázisa. Mintegy 1500 civil szervezet, kormányzati szerv, környezeti neveléssel fogalkozó intézmény, környezetvédelmi szolgáltató és vállakozás adatait tartalmazza területi és tematikus bontásban. Regisztrálja szervezetét, ha az még nem szerepel az adatbázisban! Ellenőrizze a már szereplő adatokat, és szükség esetén pontosítsa azokat az info@greenfo.hu e-mail-címen!

Mindennapi mérgeink:
-Cikkek: környezetvédelmi témájú publicisztikák. Várjuk írását az info@greenfo.hu címre!
-Antizöld: a környezetet kiemelkedően károsító esetekről olvashat ezen rovatunkban.
-Az E-számok világa: információk az E-számokról.

Zöld Navigátor:
Környezet- és természetvédelmi honlapgyűjteményünk 56 kategóriában több száz linket tartalmaz. Érdemes innen elindulni, ha a témában keres valamit az interneten. Ajánljon nekünk linket!

Zöld portré:
Interjúk, riportok.

Zöld jogász:
-Jogszabályok gyűjteménye
-A szakember válaszol: tegye fel környezeti jogi kérdését honlapunkon keresztül!
-Űrlapok, esettanulmányok, nyomtatványok
-Hová forduljunk?

Pályázatok:
Aktuális pályázatok gyűjteménye, főként civil szervezetek számára.

Európai Unió:
-EU hírek
-EU jog
-Linkek

Lim-lom:
Ezen rovatunkban apróhirdetés formájában bocsájthatja áruba vagy cserébe bármilyen megunt holmiját. Lassabban termelődik a szemét/ hulladék, ha a még használható termékeit elajándékozza, cseréli, vagy eladja.

Zöld mozgalom:
-Információk a zöld szervezetek országos találkozóiról
-Zöld szervezetek éves beszámolói
-Levelezőlisták
-Hírlevelek
-Bizottságok, zöldek által delegált bizottsági tagok beszámolói

Faliújság:
A környezet- és természetvédelmi problémák megoldásában a nyilvánosság sokat segíthet. Ezért kérjük, hogy írják meg a környezetükben meglevő problémákat, hogy a sajtó segíteni tudjon.

Fórum:
Ossza meg véleményét a környezeti ügyekben!

GREENFO INFO heti hírlevelünkben az elmúlt hét legfontosabb hírei mellett az aktuális programokról és sajtóeseményekről értesítjük a szolgáltatásra feliratkozottakat. Itt olvashatók korábbi hírleveleink is.

A www.greenfoto.hu weblapot a környezetbarát digitális fotózás iránt érdeklődőknek nyújt hasznos információkat.

- Várjuk híreiket, kérdéseiket, véleményeiket, javaslataikat, ötleteiket lapjainkkal kapcsolatban az info@greenfo.hu címen.

- Oldalaink egy részéhez regisztráció szükséges. Adataival ezután a bal oldali menüsorban bejelentkezhet, és kitöltheti a megfelelő adatlapokat.

Hasznos és tartalmas időtöltést kíván a szerkesztőség.



Sarkadi Péter, Bajomi Bálint
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
2007.03 2007. április 2007.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 225 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 283
  • e Hét: 5791
  • e Hónap: 14395
  • e Év: 50336
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.