Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Az Univerzum 11 törvénye
  2016-08-10 22:11:53, szerda
 
 



A következő 11 törvény hozzásegít a boldogabb, teljesebb, sikeresebb élet kialakításához. Ha betartjuk, megfogadjuk az ezekben a törvényekben foglalt utasításokat, javaslatokat, akkor harmonikus életünk lesz.

1. A gondolat univerzális törvénye
Az életünk visszatükrözi a gondolkodásmódunkat. A fejünkben megszületett ötletek, gondolatok, később cselekvéssé, tettekké alakulhatnak, amelyek meghatározzák az életünket. Ha tudatosan gondolkodunk, tudatosabban is fogunk élni. Ezért ne hagyjuk, hogy a kósza gondolatok irányítsanak, hanem legyünk tudatában annak, hogy mi irányítjuk a gondolatainkat.

2. A bőség univerzális törvénye
Ha elértük a célunkat, akkor legtöbbször egy újabb, még nagyobb célt tűzünk ki magunk elé. Ezzel tágítjuk saját univerzumunkat - mondja Teal Swan. Fontos viszont az, hogy azokat a céljainkat igyekezzünk megvalósítani, amelyek szívünkhöz, lelkünkhöz közel állnak.

3. A vonzás univerzális törvénye
Minden, ami körbevesz bennünket, vibrációt bocsát ki, így ahhoz, hogy megkapjuk azt a valamit, valakit, rá kell hangolódnunk az illető tárgy, vagy személy rezgési frekvenciájára.

4. A kapás univerzális törvénye
Az Univerzum mindent a rendelkezésünkre bocsát, csak kérnünk kell. "Kérd, és megadatik!" Ha párkapcsolatra vágyunk, akkor mozduljunk ki otthonról, mert a lakásban nem fogjuk megtalálni a szerelmet. Legyünk nyitottak, és a lehetőségek bekopognak az ajtónkon.

5. A hála univerzális törvénye
Minél hálásabbak vagyunk az életben, annál több jóra számíthatunk a következő esztendőkben. Ezzel "köszöni meg" az Univerzum, hogy elégedettek, hálásak vagyunk, mindennel, ami jót, pozitívumot jelent az életünkben. Készítsünk hálanaplót, ahová minden apró örömet felvezetünk.

6. A következmény univerzális törvénye
"Ami nem tetszik neked, azt ne tedd meg másokkal. "Minden rosszindulatú cselekvés később kihathat életünkre, visszaüthet.

7. A nem-ellenállás univerzális törvénye
Vannak helyzetek az életben, amikor nem szabad harcolni, viaskodni, hagynunk kell az Univerzum szándéka érvényesüljön. El kell fogadnunk bizonyos helyzeteket, eseményeket, mert ez jelenti a megoldást, nem pedig az ellenállás.

8. A megbocsátás univerzális törvénye
Bocsássunk meg azoknak, akik valaha megbántottak, mert ezek a negatív érzelmek, ha nem engedjük el, megbetegítenek. Ezek a negatív emlékek leginkább a tudatalattinkban vannak elraktározva, amelyektől csak úgy szabadulhatunk meg, ha megbocsátunk.

9. Az adakozás univerzális törvénye
Mikor olyan dolgokat valósítunk meg, amelyek a közösségünk, társadalmunk számára hasznosnak, akkor nagyon sikeressé válunk. És erre mi magunk is képesek vagyunk, csak meg kell találnunk a módját, és éreznünk kell, hogy milyen típusú vállalkozást akarunk indítani.

10. Az engedelmesség univerzális törvénye
A törvény értelmében csak akkor tudjuk elérni céljainkat az életben, ha engedelmeskedünk az Univerzum akaratának. Ha tudjuk, hogy mikor és mit kell tennünk, akkor álmaink valóra válnak. Bízzunk megérzéseinkben.

11. A siker univerzális törvénye
Mindenre nyitottnak kell lenni, mert csak így érhetnek el bennünket a lehetőségek. Ha valamit igazán akarunk, azt képesek vagyunk megvalósítani. És ha ez sikerül, az egész világ a lábunk előtt fog heverni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
10 dolog, amit megbánhatunk 10 év elteltével..
  2016-08-10 21:19:40, szerda
 
  Íme, a lista!
Ha ezt így csináltam volna, ha akkor így járok el, vagy úgy döntök... Hallani sokszor ezeket a mondatokat. Igen, az életben vannak dolgok, amelyeket később megbánhatunk. Íme, most 10 ilyen dolog, amely megelőzhető, elkerülhető!

1. Ne viselj álarcot, ne játszd meg magad mások előtt
Amennyiben görcsösen próbálkozol viselkedni, megfelelni mindenkinek, és nem adod önmagadat, hanem maszkot viselsz, egy nap azt veszed észre, hogy nincs személyiséged. A folyamatos álarc-viselés rém kimerítő tud lenni. Ne rettegj attól, hogy más hogyan lát téged. A szíved mélyén tudod, hogy ki vagy te, és mi a fontos számodra. Nem kell tökéletesnek lenned, hogy elnyerd más emberek tetszését. Engedd, hogy az igazi személyiséged, a bátorságod, a humorod nyűgözzön le másokat.

2. Nem szabad hagynod, hogy mások valósítsák meg az álmaidat

Az élet legnagyobb kihívása az, hogy megtaláld önmagadat, hogy meghatározd azt, ki is vagy valójában. Meg kell tanulnod hűségesnek lenni a céljaidhoz, álmaidhoz, még akkor is, ha mások le akarnak beszélni ezekről. Ne feledd: a kudarc része a sikernek, így ha nehézségbe ütközöl, ne add fel, soha.

3. Szabadulj meg a negatív emberektől
Lépned kell, ha nem szeretnéd azt, hogy pesszimista emberek terheljék tovább az életed. Az ilyen emberek nem inspirálnak, nem töltenek fel, éppen ellenkezőleg, lehúznak, idegessé, frusztrálttá tesznek.

4. Az egoizmusod nem vezet sehova
Az, hogy elfogadod önmagad, egy nagyon értékelendő dolog, viszont ha már úgy érzed, hogy minden körülötted forog, csak te számítasz, és sorra szűnnek meg a baráti kapcsolataid, akkor érdemes változtatnod. Önmagunk elfogadása azt jelenti, hogy képesek vagyunk másoknak segítséget, támaszt nyújtani.

5. Ne félj a változásoktól
Nem szabad firtatni sem a múltat, sem a jövőt. Csak koncentrálj a jelenre, ne parázz azon, hogy ami a múltadban megtörtént, az a jövőben is meg fog. Élj a mának, így a változásoktól sem fogsz többé tartani.

6. Ne add fel a harcot, ha nehezebben mennek a dolgok
Bármilyen nehéz is legyen egy feladat, ha kitartasz, és keményen dolgozol, sikert érhetsz el. Ha ezt nem teszed meg, akkor csak a kudarc élménnyel maradsz. Jótanács: érdemes kis lépéseket tenni a cél érdekében. Ismered a mondást: Türelem rózsát terem.

7. Ne elemezz minden apró részletet
Az életet hagyni kell érvényesülni, szabadjára engedni, legalábbis egyes helyzetekben mindenképp. Szabadidőnkben engedjük szabadjára az időt, legyünk önmagunk, lélegezzünk mélyeket, gondoljunk arra, hogy minden rendben van körülöttünk.

8. Értékeljük jobban magunkat, mert megérdemeljük
Legyél bölcs, várd ki, amikor elérkezik a te időd, és lépj, mert te is ugyanannyit érsz, mint bárki más. Persze, néha az élet megpróbáltatásai elvehetik a kedved, de légy erős, töröld le a könnyeidet, és küzdj magadért. Ne érd be kevesebbel!

9. Ne várj a holnapra
A felfogás, miszerint majd holnap foglalkozom ezzel, nem a legjobb. Most kell cselekedned. Készíts listát a teendőidről, és szabj időkorlátot magadnak. Hidd el, nem fogod megbánni.

10. Elég a lustaságból!
Ha érvényesülni akarsz, akkor meg kell dolgoznod a sikerért. Vállald a felelősséget önmagadért, irányítsd te az életed. Elérkezett a MOST, így ne lustálkodj, hanem vesd bele magad a munkába.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Marosvásárhelyi info cikkéből :
  2016-08-10 20:50:48, szerda
 
 



Részlet a nyilt levélből :
Hol vagytok mikor örvendeni lehet?
"Én, Lakó Péterfi Tünde, szívből köszönöm Hosszú Katinkának és férjének azt, hogy immáron három aranyat hozott a magyar nemzetnek, Üzenem nekik, hogy csőcselék mindig is volt, sajnos most is van, és igen, Katinka, söpörd le őket egy laza mozdulattal a válladról! Azért még mormold el magadban: bocsáss meg nekik, Uram, nem tudják mit cselekszenek... S menj, előre, és küzdj, méltón egy igazi magyar emberhez! Isten segítsen!"

Érdemes elolvasni a teljes írást : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
25 jótanács a sámánoktól
  2016-08-10 20:38:36, szerda
 
  25 jótanács a sámánoktól, amivel neked is boldog és jó életed lehet!

Az indián törzsek életében kiemelkedő szerepet töltöttek be a sámánok. Ők álltak kapcsolatban a szellemvilággal, akik a sámánokon keresztül üzenték meg a jövőt a törzs számára.

A sámánok sokszor erős narkotikumok segítségével kerültek abba az állapotba, hogy képesek legyenek érzékelni és értelmezni a túlvilágról kapott jeleket, üzeneteket. Ugyanakkor a gyógyítás is az ő feladatuk volt. A következőkben a sámánok megtanítanak arra, hogy hogyan lehet teljes az életünk. Íme!

1. Mikor sétálsz, haladsz az úton és elődbe kerül egy madár toll, vedd fel, és vidd haza. Helyezd bele egy vázába, vagy csak tedd fel egy polcra. Ez egy varázserővel bíró amulett, amely megvédi a házat, lakást a negatív hatásoktól.

2. Gyűjts kavicsokat egy patak, folyó partjáról. Ezek energiával, erővel töltenek fel.

3. Ahhoz, hogy megvalósítsd az álmodat, sokszor csak egy lépésre van szükség. Ne félj a nehézségektől, mert azok mindig felbukkannak az életben.

4. Minden erőddel igyekezz segíteni másoknak. Ha nem tudsz örömet okozni másoknak, akkor legalább ne árts nekik.

5. Ha valaki számára te leszel az első számú örömforrás, akkor te leszel a legboldogabb a világon. Viszont, ha valakinek boldogtalanságot okozol, te magad is boldogtalanná válsz.

6. Naponta legalább egy órát legyünk egyedül, csendben, békében. Ez pont ugyanolyan fontos, mint a társaság, a másokkal való beszélgetés.

7. Az ember számára a legfontosabb dolog a világon, hogy szeressen, tudjon szeretetet adni.

8. Sose öntsünk bele a szemetet a vízbe. A víz istene haragra gerjed. Inkább dobjunk kenyeret, öntsük tejet bele.

9. Gyakran dicsőnek nevezzük a múltat, pedig a legértékesebb pillanat a jelen.

10. Nincs megfelelő vallás, hit, amely mindenre választ ad. Mindössze egy igaz Isten létezik.

11. Ha megszeretnéd változtatni a világot, előbb magadban kell a változást elérned.

12. Sose harapd meg azt a kezet, amely enni ad neked.

13. Az élet rövid. Ne pazarold az időd sírással, veszekedéssel, italozással. Inkább nevelj gyerekeket, pihenj, koncentrálj a szép dolgokra.

14. Ha összevesztél a pároddal, öleld át, azonnal kibékültök.

15. Ha úgy érzed, hogy elnehezedik a lelked, szomorúság vesz körül, énekelj. Ettől a lelked megnyugszik.

16. Ha valamit el szeretnél érni, bíznod kell a saját erődben. A félelem megbéníthat, de ha nem veszted el a reményt, akkor sikerülni fog.

17. Soha ne feledd: Mindenki azt kapja, amit megérdemel.

18. Az élet nem fordít hátat neked, csak te fordíthatsz hátat neki. Szabadulj meg a negatív gondolatoktól. Élj békében, ne irigykedj másokra. Inkább mosolyogj, mert az sokkal fontosabb.

19. Ha azt szeretnéd, hogy tiszteljenek, tisztelned kell te is másokat. A jóra jól felelj, a rosszal ne foglalkozz.

20. Ne fogyassz alkoholt. Ez tönkre teszi az egészséged, a lelked.

21. Ne bánj meg semmit. Mindent örömből tégy, és boldog leszel.

22. Az állatokra hasonlító kavicsokat ne gyűjtsük, mert szerencsétlenséget hozhatnak.

23. Hallgass jó zenét, és megnyugszik a lelked, megszabadulhatsz a negatív energiáktól. A zene meditáció.

24. Ne tartsd vissza a sírást, ha jön, engedd ki, mert a lelkednek jót tesz.

25. Ha rosszul érzed magad, kezdj el táncolni, mert a ritmus, a mozgás örömet, energiát szabadít fel benned.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Ereink védelme - természetes módszerrel
  2016-08-10 20:32:34, szerda
 
  Ez a gyógyital védi az ereinket az eltömődéstől és szívbetegségektől:

Nincs olyan ember a földön, aki örülne a magas káros koleszterin-szintnek, hiszen ez a rendellenesség olyan, akárcsak egy ketyegő bomba, sosem tudhatjuk, hogy mikor okoz gondot, mikor okoz keringési, vagy szívproblémákat.

A zsírok, lepedékek letapadása az erek falán azért veszélyesek, mert így a vérnek kevesebb helye marad a keringésre, azaz szűkebb résen kell keresztülpréselje magát, ami a szív munkáját is növeli, ami végül így a magas vérnyomás kialakulásához vezet. Sajnos az sem ritka, hogy egy vérrög eltömít egy eret, ami akár végzetes következményekkel is járhat.

Éppen ezért érdemes egészségesen étkezni, hogy minél kevesebb lerakódás képződjön a vérerekben. Rendszeresen menjünk orvoshoz, aki megméri a koleszterin-szintünket, és annak függvényében előírja a gyógyszeres kezelést, valamint a fogyasztandó ételek listáját is ismerteti. De otthon is tudunk tenni azért, hogy mérséklődjön a koleszterin-szint. Íme, egy remek gyógyital receptje, amely ebben segít.

Hozzávalók:

2 teáskanál reszelt gyömbér
1 bögre megmosott, megtisztított mazsola
1 teáskanál zöldtea
1 liter tiszta víz
2 evőkanál méz


Elkészítés:
1. A vizet tegyük bele egy fazékba a mazsolával együtt, és főzzük 10 percig.

2. Vegyük le a tűzről a fazekat, mehet bele a zöldtea, a méz, valamint a gyömbér.

3. Fedjük le, majd csavarjuk be egy gyapjú anyagba a fazekat. Pihentessük a főzetet egész éjszaka, 8 órán keresztül. Reggel szűrjük le.

4. Naponta kétszer, 150-200 ml-t kell meginni a gyógyitalból, étkezések előtt.

5. A mazsola azért jó, mert tele van egészséges rostokkal, káliummal, és antioxidánsokkal, amelyek jót tesznek a szívnek, és csökkentik a koleszterin-szintet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Perseidák 2016! augusztus 11-12 Meteoreső
  2016-08-10 11:59:43, szerda
 
 



Ha jókor figyelünk, idén akár 200 meteort is összeszámlálhatunk óránként - a szokásos mennyiség duplája várható. A legnagyobb sűrűségű hullásra augusztus 11-ről 12-ére virradóra számíthatunk. A Perseida csúcs 13-áig tart, de már a megelőző estéken is érdemes kiheveredni egy széles, fényszennyezésmentes égszelet alá




Minden alkalommal, amikor a Swift-Tuttle üstökös megkerüli a Napot, törmelékes pásztát húz maga után. Idővel a Naprendszer óriásbolygóinak, főként a Jupiter gravitációs hatására némileg megváltozik a törmelékmező pályája, és alakul a Földtől való távolsága is.

Amikor közelebb kerül a Földhöz, nagyobb számban láthatunk meteorokat az augusztusi égen. A Jupiter idén a mi egünkre hajtja az özönt. Reméljük, az ég is felhőtlen lesz.

Hol keressük?




Ha a megfigyelt fénycsóvákat képzeletben visszavezetjük kiindulási irányukba, leginkább a Perzeusz-csillagképből látszanak érkezni. Az ókori görög mitológiában Zeusz, aranyeső képében teherbe ejtette a halandó Danaét, szerelmükből született meg Perzeusz. A csillageső e nász emlékét őrzi a legendák szerint.

Minimum egy óra megfigyelési időt szánjunk a jelenségre! Hozzászámolva azt is, hogy az emberi szemnek akár húsz percre is szüksége lehet, hogy hozzászokjon a sötétséghez.
Forrás : Link

Az időkép.hu szerint :
az elmúlt évek tapasztalata, hogy augusztus 11/12, 12/13 és 13/14 éjszakáján is elég sok Perseidát lehet látni! Jérémie Vaubaillon neves csillagász számításai azt mutatják, hogy augusztus 12-én 0 óra UT és 4 óra UT között keresztezi a Föld a szülőüstökös törmelékfelhőjének egy sűrű részét, amely az égitestről 2 keringési periódussal ezelőtt dobódott ki. Így ekkor fogjuk a legtöbb meteort látni Magyarországról és persze Európából! (Az üstökös és ezáltal a Perseida meteorraj keringési ideje 133 év.)
Forrás : Link

Aki látványos csillaghullást szeretne látni, annak nem kell péntekig várni, hiszen egész héten rengeteg meteor hullik az égen. Idén azonban nemzetközi szinten is kimagasló aktivitást várnak a maximum éjszakáján, augusztus 12/13-ra virradóra - írja a Tűzgömbök Világa weboldal.
A meteorraj itthon 13-án, a hajnali órákban lesz a legtündöklőbb.

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Csillagászat  
Fehér oroszlánpár
  2016-08-10 11:51:46, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Hatalmas esküvői torta
  2016-08-10 07:49:09, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Történetes esküvői torta
  2016-08-10 07:47:45, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Ehető ásványhatású torta
  2016-08-10 07:44:35, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 238 db bejegyzés
e év: 4199 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1722
  • e Hét: 18389
  • e Hónap: 49875
  • e Év: 254576
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.