Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Savtalanítás ízületi porckopásnál
  2016-08-29 09:54:07, hétfő
 
 



Méregtelenítő, savtalanító koktél uborkából, ananászból, citromból, spenótból, zöld almából és gyömbérből.
Ízületi porckopás (artrózis) esetén a legelső lépés a savtalanítás, ami a gyökerénél ragadja meg a problémát, tehát az okot szünteti meg. A savtalanítás segítségével nemcsak az ízületek szabadulnak meg az anyagcsere melléktermékeitől és a lehetséges lerakódott méreganyagoktól, hanem az egész szervezet.

Mivel az artrózis a szervezet éveken át tartó túlsavasodásának és túlterhelésének az eredménye, nem csoda, ha csupán egyetlen bázikus por alig képes hozzájárulni a tényleges savtalanításhoz. Ízületi porckopás esetén a savtalanításnak speciális kritériumoknak kell megfelelnie ahhoz, hogy a kívánt célt - a hatékony savtalanítást és sikeres salaktalanítást - valóban elérjük.

A sikeres savtalanítás kritériumai artrózisnál

A savtalanítási programnak nemcsak az extracelluláris teret, hanem a sejtek belsejét is savtalanítania kell - még akkor is, ha a sejtek az erős túlsavasodás miatt már nem képesek saját magukat savtalanítani és bázikus ásványi anyagokat felvenni. Egy jó savtalanító programnak olyan komponenseket kell tartalmaznia, amely a sejteket újra az egészséges önszabályozó állapotba hozza.

Savtalanítás több szinten
A szervezetet különböző szinteken kell motiválni a savtalanításra. Csak ilyen sokféle módon lehet hatékonyan és átfogóan savtalanítani:

- Savtalanítás a bőrön keresztül bázikus fürdők segítségével.
- Savtalanítás keserűanyagok segítségével. A keserűanyagokat tartalmazó gyógynövények először is bázikusak. Másodszor serkentik a szervezet saját bázistermelését, harmadszor pedig támogatják az emésztést, ami által a savak gyorsabban kiválasztódnak.
- Savtalanítás az emésztőrendszerben bentonit segítségével. A bentonit kitűnő méregtelenítő. Az ásványföld megköti a bélben a savakat, toxinokat, gázokat, anyagcsere-melléktermékeket és a káros baktériumokat.

Nem elég a savtalanítás, szükség van remineralizációra is

Ízületi porckopásnál a savtalanító programnak azonban nemcsak savtalanítania kell, hanem elegendő, könnyen hasznosítható bázikus ásványi anyagokkal (pl. Sango tengeri korall) is el kell látnia a szervezetet. Így könnyen feltölthetők a szervezet saját ásványianyag-készletei. Ezt követően minden egyes sejt el tudja látni magát az összes mikrotápanyaggal, amelyek szükségesek ahhoz, hogy az újra visszanyert bázikus állapotot hosszú távon is fenntarthassák.

Végezzünk egy 4 hetes intenzív savtalanító kúrát az alábbiak segítségével:
- bázikus fürdők,
- keserűanyagok,
- bentonit,
- Sango tengeri korall,
- egy természetes bázikus por,
- asztaxantin,
- spirulina.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Előzzük meg a köszvényt!
  2016-08-29 09:42:05, hétfő
 
  A köszvény az artritisz (ízületi gyulladás) legsúlyosabb formáihoz tartozik. Többnyire akkor alakul ki, amikor a vérben krónikusan magas a húgysav értéke. A húgysav egy olyan anyagcsere-melléktermék, amely a purinok lebontásakor keletkezik. A purinokat a táplálékkal visszük be, illetve a szervezet maga is termeli. Különösen sok purint tartalmaznak az állati élelmiszerek. A bőrben és a belsőségekben található meg magas koncentrációban.

A fájdalom kiváltója
A húgysav hegyes, tűszerű kristályokat alkothat, amelyek főleg az ízületekben rakódnak le. Ezek duzzanatot, bőrpírt, hőt és merevséget eredményeznek az ízületekben. A húgysav normál esetben a vérben oldott állapotban van és a vese szűri át, mielőtt a vizelettel kiválasztódna. A köszvényben szenvedők vagy túl sok húgysavat termelnek, vagy a veséjüknek problémája van a kiválasztással. Sok esetben a köszvény oka nem ismert.

Krónikus köszvény
Ha a köszvény több éven át kezeletlenül marad, krónikus köszvénnyé fejlődhet. Krónikus fájdalmak és gyulladásos reakciók alakulnak ki. Az érintett ízületek a nagy mennyiségű lerakódott húgysavkristály miatt tartósan károsodnak. Ennek során csomós duzzanatok jönnek létre, általában az ujjízületekben.

A köszvény megelőzése
Alapvető fontosságú, hogy a vér húgysavszintjét normál keretek között tartsuk. Ezt többek között a következőképpen érhetjük el:

A normál testsúly megőrzése egészséges, bázikus táplálkozással és rendszeres mozgással.
A purinban gazdag élelmiszerek túlzott fogyasztásának kerülése. Különösen gazdag purinban a hal és a tengeri gyümölcsök, a belsőségek, a szalonna, a hús, a hüvelyesek és az élesztő.
Az alkoholfogyasztás korlátozása vagy teljes elkerülése. A túlzott alkoholfogyasztás - főleg a sör - akadályozhatja a húgysav kiválasztódását, és így köszvényhez vezethet.

Sok vizet igyunk (2,5-3 litert naponta). A víz segít a húgysavat felhígítani a vérben, és aztán kiválasztani.
A bázikus fürdők (láb- és/vagy kézfürdők, valamint teljes fürdők) biztosítják a húgysav kivezetését a bőrön keresztül. Az érintett ízületekre helyezett bázikus borogatás lassan feloldja a kristályokat, így azok könnyebben kiválasztódnak a veséken keresztül.
Ezen túlmenően célszerű a szervezetet belsőleg támogatni jó minőségű ásványi anyagok bevitelével a keletkezett savak semlegesítésében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 238 db bejegyzés
e év: 4199 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2511
  • e Hét: 19178
  • e Hónap: 50664
  • e Év: 255365
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.