Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Zöld andara kristály
  2021-04-16 21:03:35, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Akvamarin kristály
  2021-04-16 21:02:36, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Kalkantil ásvány
  2021-04-16 21:01:53, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Himalája ( Nepál )
  2021-04-16 20:26:07, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép helyek  
Mire és miért jó a cink?
  2021-04-16 20:10:07, péntek
 
  A cink egy értékes tápanyag, amely pozitívan hat az immunfunkciókra. Amennyiben nem fogyasztunk elegendő cinkben gazdag táplálékot, úgy a szervezetünk nem tud megfelelően megküzdeni a vírusok támadásaival szemben, illetve gyulladás is kialakulhat, amellyel az immunrendszer egész egyszerűen nem tud mit kezdeni.

A cink sok immunfunkcióban játszik nagyon fontos szerepet. Ez az ásványi anyag egy olyan mikrotápanyag, amely az immunitás szinte minden aspektusában aktívan részt vesz. Immunrendszerünknek nagyon sok tápanyagra van szüksége az optimális működéshez, és amennyiben nem kapja meg ezeket, zavarok keletkezhetnek a működésében.

Mivel a cink más tápanyagokkal is kölcsönhatásban áll, ha nem juttatunk be a szervezetünkbe elegendő A- és D-vitamint, illetve szelént, akkor a cink sem képes kifejteni a pozitív hatásait, így nem élvezhetjük ennek a tápanyagnak az előnyeit.

Az immunitás fokozásában aktívan részt vesznek a T-sejtek, melyek nagyon érzékenyen reagálnak, ha nincs elegendő cink a szervezetünkben. De nemcsak a T-sejteket viseli ez meg, hanem a fehérvérsejteket is. A cink tehát számos ponton segíti az immunrendszert a fertőzések elhárításában és leküzdésében.

A cink akár 40 százalékkal is lerövidítheti a megfázás időtartamát, de meggyorsíthatja a sebgyógyulást is, elősegíti a horzsolások, a bőrfekélyek gyorsabb gyógyulását, illetve csökkenti a bőrön keletkezett sebeken a fertőzések kialakulásának kockázatát. Ezen kívül mérsékeli a gyulladást, támogatja a kollagéntermelést és fokozza az immunrendszer aktivitását. Fontosságát mutatja az is, hogy javítja az inzulin működését és szabályozza a vércukorszintet, de nemcsak egészséges embereknél, hanem cukorbeteg személyek esetében is.

Amennyiben a csecsemőknél cinkhiány lép fel, késlekedhet az agy fejlődése, felnőtteknél viszont akár még Alzheimer-kór is kialakulhat, amennyiben nincs a szervezetükben elegendő cink. Megfigyelték, hogy Alzheimer-kórban szenvedő betegeknél a cinkpótlás csökkenti a mentális hanyatlás folyamatát.

A cink a férfiak egészségét is támogatja, hiszen csökken a tesztoszteronszint amennyiben kevés cink van a szervezetükben. Még idősebb férfiaknál is megemelkedik a tesztoszteron hormon szintje ha cinkkiegészítőt fogyasztanak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
A hazugság nem titkolható jelei
  2021-04-16 17:04:51, péntek
 
  Néha nem mondunk igazat. Igen, néha előfordul, hogy nem azt mondjuk a másiknak, amit szeretnénk. Jó esetben csupán azért hallgatjuk el az igazságot, mert nem szeretnénk a barátunkat megbántani vagy nem akarjuk, hogy még rosszabb lelkiállapotba kerüljön. Van, hogy nekünk sem az igazat mondják, hanem úgy beszélnek velünk, amit éppen hallani akarunk, amitől kicsit jobban érezzük magunkat.

Néha azonban annyira jó lenne tudni, hogy mi jár az emberek fejében és valóban azt mondják-e, ami a valóság. Azért is ferdíthetnek és azért is mondhatnak mást, mert vagy nincs kedvük igazat mondani vagy egész egyszerűen csak rosszat akarnak nekünk.

Ma már tudományos kutatások is alátámasztják, hogy amikor nem mondunk igazat, akkor másként is viselkedünk. A hanghordozásunk, a testtartásunk és a viselkedésünk is elárulhat bennünket. Mutatjuk is, hogy melyek azok a jelek, amelyekből kiderül, ha hazudnak nekünk.

A szem a lélek tükre, tartja a mondás. Való igaz, a szem sokat elárul rólunk, emberekről. A hazug emberre az jellemző, hogy nem mer a szemünkbe nézni. Figyeljük csak meg, amikor valakitől kérdezünk valamit és nem azonnal válaszol, akkor először jobbra, majd balra tekint, és amikor válaszol, nem a szemünkbe néz, hanem valami más dologra fókuszál.

Kutatásokat is végeztek azzal kapcsolatban, hogy milyen lesz a hangunk, a hanghordozásunk, amikor nem mondunk igazat. A vizsgálatok szerint teljesen más lesz a hanghordozásunk amikor hazudunk. Az alaphangszíntől néhány hanggal magasabb az ember hangja, ha olyat mond, amit valójában nem is úgy gondol. Csak figyeljünk a hangokra és kiderül, hogy ki, mikor nem azt mondja, amit valójában gondol.

A kommunikáció nem pusztán a szóbeli kommunikációt jelenti, hiszen a testünk hangtalanul is képes a beszédre. A hazug ember olyannyira a mondanivalójára összpontosít, hogy igazából nem is figyel arra, hogy gesztikuláljon. Az éppen nem igazat mondó személy teste merevebbé válik és szinte mozdulatlanul áll vagy ül velünk szemben. Más esetekben a beszélgetés során aktívan használjuk a végtagjainkat, hiszen mutogatunk és még a lábunkkal is csinálunk valamit, hiszen ilyenkor nem kell a mondanivalónkra koncentrálni, viszont amikor hazudunk, akkor minden idegszálunk azon dolgozik, nehogy lebukjunk.

A hazugság tehát könnyen kiderül. Érdemes felismerni a jeleket, ha valaki nem mond igazat nekünk. És jó, ha tudjuk, hogy a sorozatos hazugság még meg is betegíthet bennünket, így érdemes mindig az igazat mondani.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Oxy Crystal Oxigén Csepp
  2021-04-16 13:50:59, péntek
 
  Hogyan használjuk a Low Deuterium Oxy Crystal Oxigén Cseppet ?

Low Deuterium Oxy Crystal Oxigén Csepp használatával kapcsolatban szeretnék segíteni az alábbi javallatokkal, dózis-táblázattal.

Használati utasítás a Low Deuterium Oxy Crystal Oxigén Cseppekhez.

Low Deuterium Oxy Crystal Oxigén Csepp használatával kapcsolatban szeretnék segíteni az alábbi javallatokkal, dózis-táblázattal.

Praktikus tanács - főként időseknél - a maximális dózist fokozatosan emelkedve érje el ! Az első héten javaslom a napi 10 csepp fogyasztását, a második héten napi 2x10 cseppet tegyen a 2-3 dl-es poharába, a harmadik héttől fogyaszthatja a 10 csepp stabilizált oxigént tartalmazó vizet naponta háromszor.
Ha semmilyen "mellékhatás" (álmatlanság, fejfájás, hasmenés) nem jelentkezik, akár naponta is emelheti az adagot a 3x20-30 cseppig (sportolók, szív-, tüdő, máj-, daganatos betegek.)
A legjobb hatás eléréséhez fél órával evés előtt vagy két órával étkezés után kell meginni az oldatot.
A teljes pohár víz átmágneseződése érdekében 20 másodperces várakozás után igya meg az oldatot!
Lehetőleg hideg folyadékba tegye! Javaslom továbbra is a tiszta vizet, esetleg a szénsavmentes ásványvizet. Túl savas üdítőkbe, citromos teába nem jó, mert hamar elszökik belőle az oxigén.

Nehezen táplálható személynél nyugodtan tegye az LDOC cseppeket az ételbe, akár a meleg levesbe, teába is.

Lehet az egész napi adagot 1,5-2 liternyi vízhez is keverni, ilyenkor kortyolgasson belőle félóránként!

Soha ne tartsa az oldatot mágneses készülék, pl. mobiltelefon mellett!
A fenntartó adag lehet állapottól függően napi 10-20 csepp.

Fontos, hogy az Oxigén cseppeket ne használja töményen szem-, orr- és fülcseppnek, és ne cseppentsen ebből nyílt sebekre, fekélyekre sem! Ilyen esetekben 10 ml vízhez 1-5 cseppet tegyen csak !

Az interneten talált néhány lehetséges alkalmazási terület:

Víztisztításhoz: 20 csepp gallononként (5 csepp/liter)

Víz tárolására: 10 csepp gallononként (3 csepp/liter

Egészség támogatásához: 3x10 csepp naponta 1-1 pohár tiszta vízben.

Az energia fokozására: 3x20 csepp naponta 1-1 pohár tiszta vízben.

Atlétáknak edzéshez: 20-30 csepp naponta háromszor.

Zöldség és gyümölcs tartósítás: 60 csepp gallononként (13 csepp/liter), és ezt rápermetezve.

Fogszuvasodás, ínybetegség: 2-3 csepp a fogkefére.

Száj- és toroköblítésnek: 10 csepp 1 pohár vízben, és gargarizálni vele.
Forrás : Link

Egyéb szakanyag : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Spirulina alga tabletta
  2021-04-16 13:41:36, péntek
 
  A spirulina nagyon gazdag fehérjékben, ezenkívül, 18 féle aminosavat is tartalmaz, amelyek szükségesek az emberi szervezet számára, közülük 8 fajta nem bomlik fel a szervezetben. A spirulina tartalmaz egy sor szükséges ásványi anyagot, nyomelemet.

Az ókori görög mitológia szerint a szépség és a szerelem istennője, Aphrodité egyedülálló szépségét, csillogó haját és ragyogóan selymes bőrét a tengervíznek és a benne rejlő kincseknek: a tengeri sónak, az iszapnak és az algának köszönhette.

Azokon a helyeken, ahol rendszeres algafogyasztók élnek, az emberek kitűnő egészségnek örvendenek, és közülük kerülnek ki a hosszú élet rekorderei is. Ma az algákat a világ legnagyobb élelmiszer-tartalékaként tartják számon.

A spirulina nagyon gazdag fehérjékben, 100 g spirulinában 60-70 g fehérje van, ez háromszor több mint ugyanekkora mennyiségű disznóhúsban, kétszer több mint a marhahúsban és a halban és 50%-al több mint a szójababban. A spirulina sejteket nagyon könnyen feldolgozza az emberi szervezet, a felszívódási arány eléri a 65-80% -t, míg például a szójababok sejtjei a szervezetben csak 40%-ban kerülnek be.

Ezenkívül, a spirulina 18 féle aminosavat is tartalmaz, amelyek szükségesek az emberi szervezet számára, közülük 8 fajta nem bomlik fel a szervezetben. A spirulina tartalmaz egy sor szükséges ásványi anyagot, nyomelemet, többek között például, vasat is, kalciumot, nátriumot, káliumot, rezet, mangánt, magnéziumot, cinket, foszfort, szeléniumot, sokfajta vitamint, nukleinsavat, V-linolénsavat, cholin-esterozát, kék-algint, poliozát, mannitolt, klorofilt, fenolt, enzimeket és más hatóanyagokat.

A spirulina nagy vastartalommal és B12-es vitamin-tartalommal rendelkezik. 10 g spirulina porban annyi vas van, mely megfelel 450 g sóskának, avagy 320 g májnak. A spirulina B12 vitamin tartalma alapján háromszor felülmúlja a májat.

A spirulina nemcsak gazdag tápanyagokban, de egyensúlyban is tartja azokat.

A kutatások bebizonyították: 1 g spirulina a tápérték tekintetében megfelel 1 kg zöldségnek. Az utóbbi időkben az összes spirulina tartalmú élelmiszer nemzetközi sikert aratott.

Napi ajánlott mennyiség: 15 tabletta

A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Chlorella alga: 7 lenyűgöző egészségügyi előny
  2021-04-16 13:36:56, péntek
 
  A spirulinához hasonlóan a chlorella alga szintén számos egészségügyi előnnyel bír. A kutatások során ígéretes eredményeket mutatott a koleszterinszint javításában és a test toxinoktól való megszabadításában.

Mi a Chlorella?
A Chlorella egysejtű, zöld édesvízi alga. Több, mint 30 különféle faja létezik, de a kutatásokhoz leggyakrabban két típust - a Chlorella vulgaris-t és a Chlorella pyrenoidosa-t - használják.

Mivel a chlorellának van egy kemény sejtfala, amelyet az emberek nem tudnak megemészteni, előnyeinek kiaknázása érdekében érdemes étrend-kiegészítő formájában fogyasztani. Kapszula, tabletta, por és kivonat formájában is kapható, így igen széles választék áll rendelkezésünkre.

1. Nagyon tápláló
A Chlorella lenyűgöző táplálkozási profilja miatt néhányan ,,szuper ételnek", ,,superfoodnak" is nevezik. Míg pontos tápanyagtartalma a növekedési körülményektől, az alkalmazott fajoktól és a kiegészítők feldolgozásának módjától függ, egyértelmű, hogy számos hasznos tápanyagot tartalmaz:

Fehérje: A chlorella alga 50-60%-ban fehérje. Ráadásul teljes értékű fehérjeforrás, vagyis mind a kilenc esszenciális aminosavat tartalmazza, amire szükségünk van.

Vas és C-vitamin: A chlorella jó vasforrás lehet. Étrend-kiegészítőtől függően a napi szükséglet 6-40% -át is fedezheti. Emellett kiváló C-vitamin-forrás is, amely segíti a vas felszívódását.

Egyéb antioxidánsok: Ezek az apró zöld sejtek az antioxidánsok széles skáláját biztosítják.

Egyéb vitaminok és ásványi anyagok: A Chlorella kis mennyiségben tartalmaz magnéziumot, cinket, rezet, káliumot, kalciumot, folsavat és más B-vitaminokat is.

Omega-3: Más algákhoz hasonlóan a chlorella is tartalmaz omega-3-at. Általában 3 gramm chlorella 100 mg omega-3-at tartalmaz.

Rost: Nagy mennyiségben a chlorella jó rostforrás lehet.

2. A chlorella alga segíti a méregtelenítést
A Chlorella képes segíteni a test méregtelenítésében. Az állatkísérletek azt mutatják, hogy hatékonyan segít eltávolítani a nehézfémeket és más káros vegyületeket a szervezetből.

A nehézfémek között van néhány olyan elem, amely kis mennyiségben nélkülözhetetlen a szervezet számára, például vas és réz. De akadnak olyanok is, amik nagy mennyiségben akár mérgezők is lehetnek, mint például a kadmium és az ólom.

Bár ritkán fordul elő, hogy az emberek rendszerében veszélyes mennyiségű nehézfém található, az emberek szennyezés vagy bizonyos munkák, például bányászat útján ki lehetne téve ennek a veszélynek.

Az állatkísérletek során kiderült, hogy az algák, beleértve a chlorellát is, csökkentik a máj, az agy és a vesék nehézfém-toxicitását.

Továbbá, a chlorella segít csökkenteni az élelmiszerekben néha előforduló egyéb káros vegyi anyagok mennyiségét. Ezek egyike a dioxin, ami egy hormonbontó anyag, amely szennyezheti az állatokat az élelmiszer-ellátásban.

Ezen bizonyítékok alapján úgy tűnik, hogy a chlorella alga hozzájárulhat a szervezet természetes toxin-tisztító képességéhez.

3. Javíthatja immunrendszerét
Az immunrendszer segít a fertőzések elleni küzdelemben. Ez egy bonyolult rendszer, amely több mechanizmusból áll, amelyek azonnal beindulnak, amikor egy betolakodó belép a testedbe.

Állatorvosi és humán vizsgálatokban is kiderült, hogy a chlorella fokozza az immunválaszt, ami gyakorlatilag növeli az immunrendszer hatékonyságát.

Egy kis tanulmány során megállapították, hogy a férfiak több antitestet termeltek a chlorella fogyasztásakor, mint akkor, amikor placebót szedtek. Az antitestek segítenek harcolni a testben lévő idegen betolakodók ellen, vagyis ez a megállapítás meglehetősen ígéretes.

Egy 8 hetes vizsgálat során egészséges felnőttek fogyasztottak chlorellát. A vizsgálat végére mindegyiküknél megnövekedtek az immunaktivitás markerei.

4. Segíthet javítani a koleszterint
Számos tanulmány azt sugallta, hogy a chlorella-kiegészítők segíthetnek a koleszterinszint csökkentésében.

Több tanulmány kimutatta, hogy napi 5-10 gramm chlorella segíthet csökkenteni az össz- és az LDL-koleszterin és a trigliceridek szintjét a magas vérnyomással és/vagy enyhén emelkedett koleszterinszinttel rendelkező emberek esetében.

5. A chlorella alga antioxidánsként hat
A Chlorella számos vegyületet tartalmaz, amelyek antioxidánsnak számítanak, beleértve a klorofillt, a C-vitamint, a béta-karotint, a likopint és a luteint egyaránt. Ezek az antioxidánsok számos krónikus betegség elleni küzdelemben segíthetnek.

Ezen antioxidánsok egy része segíthet csökkenteni a cukorbetegség számos szövődményeinek kialakulását.

Ezenkívül egy tanulmány kimutatta, hogy a chlorella-kiegészítők megnövelték az antioxidáns szintet a krónikus dohányzók szervezetében. Ez azért is hasznos előny, mert ez a társadalmi réteg van leginkább kitéve az oxidatív stressz negatív hatásainak. Így a megnövelt antioxidáns szint hatékonyan csökkentheti a szabadgyökök számát.

6. Segít a vérnyomás normalizálásában
A chlorella alga elősegítheti a szív és a vese egészségének megőrzését, ami elengedhetetlen a normális vérnyomás kialakításához.

Egy tanulmány során az enyhén magas vérnyomásban szenvedők 12 héten keresztül naponta négy gramm chlorellát fogyasztottak. A végére ezeknek az embereknek alacsonyabb volt a vérnyomásuk, mint azoknak a résztvevőknek, akik csupán placebót kaptak.

Egy egészséges férfiakkal végzett kis tanulmány kimutatta, hogy a chlorella-kiegészítők fogyasztása képes csökkenteni az artériák merevségét, amely így kedvezően befolyásolta a vérnyomást is.

7. Javíthatja a vércukorszintet
Egyes kutatások azt mutatják, hogy a chlorella segíthet csökkenteni a vércukorszintet.

Egy tanulmány kimutatta, hogy a chlorella alga 12 hétig történő fogyasztása csökkenti az éhgyomri vércukorszintet az egészséges egyének esetében, és azoknál is, akiknél nagy a kockázata az életmóddal összefüggő betegségek kialakulásának.

Más tanulmányok kimutatták, hogy a chlorella algával történő kiegészítés segítheti a vércukorszint-szabályozását és növelheti az inzulinérzékenységet alkoholmentes zsírmájbetegségben szenvedő betegeknél.

Egyéb lehetséges előnyök
Javítja a szem egészségét: A chlorella luteint és zeaxantint tartalmaz, két karotinoidot, amelyek védik a szemet és csökkentik a makula degeneráció kockázatát.

Támogatja a máj egészségét: A chlorella-kiegészítők javítják a máj egészségének mutatóit a májbetegségben szenvedők esetében. Az azonban egyelőre nem világos, hogy van-e előnye az egészséges emberek számára.

Javítja az emésztést: Számos forrás állítja, hogy a chlorella alga megkönnyíti az emésztést és csökkenti a puffadást.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A víz még a fogyásban is segít
  2021-04-16 08:13:32, péntek
 
  Egészségünk megőrzése szempontjából nagyon lényeges, hogy rendszeresen fogyasszunk tiszta vizet, azaz soha nem váljunk dehidratálttá. Azonban nemcsak a napi vízmennyiség számít, hanem a víz minősége is lényeges, hiszen számtalan pozitív hatással van az egészségre.

Az egyik legfontosabb anyag a szervezetünk számára, hogy sokáig egészséges maradjon az nem más, mint a tiszta, káros anyagoktól mentes ivóvíz. A testünk több mint 75 százaléka vízből áll. Étel nélkül akár 2 hétig is kibírjuk, viszont víz nélkül nem élhetnénk tovább 3-4 napnál. Már ha csak 2 százalékkal kevesebb vizet iszunk, mint amennyire a testünknek szüksége van, akkor is megváltozik a teljesítményünk, hiszen sem a fizikai, sem a szellemi, mentális teljesítményünk nem lesz kielégítő.

Sokan hiszik azt, hogy a vízfogyasztás testsúlynövekedést okoz, pedig ez egyáltalán nincs így. A testünk zsírsejtjeiben felhalmozódhatnak méreganyagok, ami megakadályozhatja a fogyásunkat. Azonban, ha elegendő vizet fogyasztunk, a zsírsejtekből kiürülhetnek ezek a méreganyagok, sőt még fogyhatunk is, ha odafigyelünk a rendszeres és elegendő vízfogyasztásra.

A testünkbe nap mint nap méreganyagok kerülnek, hiszen tele van velük a tisztítatlan csapvíz, a levegő, azonban a tiszta víz rendszeres fogyasztása elősegíti ezeknek a vegyi anyagoknak a szervezetből való kiürülését.

Nagyon sok tanulmány számol be arról, hogy a rendszeres és a tiszta vízfogyasztás akár még egyes rákos megbetegedésektől is megóvhat bennünket, sőt a fertőzések kialakulásának kockázatát is nagymértékben csökkenti.

Ha elegendő mennyiségű vizet fogyasztunk, az emésztőrendszerünk is sokkal hatékonyabban fog működni. Nagyon sok egészségügyi probléma éppen amiatt alakul ki, mert az emésztőrendszerrel gondok vannak. Annak, hogy ezt elkerüljük, sőt javítsuk a hatékonyságán, egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb módja nem más, mint az, hogy odafigyelünk a megfelelő folyadékfogyasztásra.

Nemcsak az emésztőrendszer, hanem az immunrendszer megfelelő működéséhez is szükség van vízre. Az immunrendszer vírusokkal és betegségekkel szembeni ellenálló képességét is növelhetjük azzal, ha annyi vizet iszunk, amennyire a szervezetünknek szüksége van. Természetesen az egészség fenntartásához nemcsak ivóvízre, hanem rendszeres testmozgásra és egészséges táplálkozásra is szükség van.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 196 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 293
  • e Hét: 1256
  • e Hónap: 14247
  • e Év: 190122
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.