Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Fluorit és klorit ásvány
  2021-04-10 23:37:46, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Rózsakvarc kristály
  2021-04-10 23:34:05, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Fehér fluorit
  2021-04-10 23:29:11, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
A haj, a bőr és a köröm erősítése természetes módszerekkel
  2021-04-10 23:10:10, szombat
 
  Kollagént tartalmazó élelmiszerek, hal, bab, vörös lencse, mandula, tökmag, csicseriborsó, paradicsom, paprika, avokádó, kivi, málna, fokhagyma, spenót, sárgarépa, tojások.

A helyes táplálkozásnak és az egészséges életmódnak nemcsak abban van kiemelkedő szerepe, hogy a szervezetünk jobban meg tud küzdeni a fertőzésekkel, hanem abban is, hogy így kisebb az esélye a betegségek kialakulásának, sőt még a hajunk, a körmünk és a bőrünk is egészségesebb és szebb lesz.

Ha túl sok édességet, cukros ételt fogyasztunk, akkor ez gyulladást kelthet a szervezetünkben, ami pedig pattanások kialakulásához is vezethet. A cukor emellett öregíti bőrt, így aki sok cukrot fogyaszt, hamarabb ráncosodik.

A hajunk, a bőrünk és a körmünk jelez, ha nincs elegendő vitamin és ásványi anyag a szervezetünkben, hiszen az arcbőrünk ilyenkor sápadt és szürkés, a hajunk töredezett, fénytelen lesz, és a körmünk állapota is jelentősen romlik. Ha szeretnénk, hogy a hajunk, a bőrünk és a körmünk is egészséges maradjon, akkor ügyeljünk a megfelelő tápanyagbevitelre.

Az egyik legfontosabb vitamin a bőrünk számára a C-vitamin, hiszen kiemelkedő szerepe van a kollagéntermelésben. A kollagén egy fehérje, amely mindenki szervezetében megtalálható, habár ahogy öregszünk, egyre kevesebbet termel belőle a szervezetünk. A kollagén nemcsak feszes bőrt eredményez, hanem az ízületeknek és az izmoknak is elengedhetetlenül fontos, hiszen erősíti azokat.

Egy másik fontos tápanyag az E-vitamin, amely szintén antioxidáns hatással rendelkezik. Segít a sejtkárosodás megakadályozásában, amit az UV-sugarak és a környezeti szennyezőanyagok is okozhatnak.

Az omega-3 zsírsavaknak kiemelkedő szerepe van a gyulladás csökkentésében, ami pedig elősegíti, hogy javuljon a bőrünk állapota. Számtalan tanulmány számolt be arról, hogy az omega-3 zsírsavak segítenek az ekcéma és a pikkelysömör gyógyulásában.

A haj számára két vitaminnak van kiemelkedő szerepe, az egyik a D-vitamin, a másik pedig a biotin. Amennyiben nincs elegendő D-vitamin a szervezetünkben, a hajunk hullani kezd és töredezetté válik. A biotin pedig létfontosságú szerepet játszik az erős és egészséges körmök és haj fenntartásában.

A biotin mellett cinkkiegészítésre is szükségünk lehet, hiszen fontos szerepet játszik az oxidatív stressz okozta károsodások megelőzésében, támogatja a sejtek anyagcseréjét és a megfelelő immunitását, illetve hozzájárul a gyulladás csökkentéséhez.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Megvédhetnek a bőrráktól, de azért használjunk naptejet!
  2021-04-10 23:05:43, szombat
 
  A bőrrák egy alattomos betegség, hiszen sok esetben olyan tényező is okozhatja a kialakulását, mint egyszeri vagy sorozatos napégés. A napvédő tejek használata mindenkinek kötelező, aki szeret nyáron sokat kint tartózkodni, de még a naptej használata mellett is csak óvatosan tartózkodjunk a napon délelőtt 10 és délután 4 óra között.

Vannak olyan antioxidánsok és antioxidánsokban gazdag táplálékok, amelyek nagyon hasznosak lehetnek a bőrünk számára. Természetesen ez nem azt jelenti, hogyha ezeket a táplálékokat fogyasztjuk, akkor nem vagyunk veszélynek kitéve, és akkor büntetlenül naptej kenegetése nélkül kint tartózkodhatunk a napon, hiszen le is éghetünk. Ezek a táplálékok gazdag forrásai az antioxidánsoknak, éppen ezért jóval védettebbek lehetünk a napon, mintha nem táplálkoznánk egészségesen és csak a naptejre bíznánk a szerencsénket.

A következő táplálékok nagy mennyiségben tartalmaznak antioxidánsokat, különösen C-vitaminban nagyon gazdagok: görögdinnye, sárgarépa, sárgadinnye, sütőtök, mangó, kivi, kelkáposzta, spenót, paprika, narancs, bogyós gyümölcsök.

A bőr egészségét nem csupán táplálékokkal segíthetjük, hanem kiegészítők rendszeres fogyasztásával is, különösen a tavaszi és a nyári hónapokban. A kollagén segíti az új bőrsejtek képződését, így csökken a ráncok mennyisége és mélysége. Mindemellett jót tesz a haj és köröm egészségével.

Bebizonyosodott, hogy az omega-3 halolaj is nagyon hasznos, némi bőrrák elleni védelemmel is rendelkezik. Az omega-3 zsírsavak gazdag forrásai közé tartoznak a halak, különösen a tőkehal, a makréla, a lazac, de a chiamag, a lenmag, a dió és a kendermag is.

Bőrünknek sokféle vitaminra van szüksége, például a B3-vitaminra, amely szintén csökkenti a bőrrák kialakulásának a kockázatát.

A C-vitamin is egy remek antioxidáns, amely a zöldségekben és a gyümölcsökben található. Ezt a vitamint nagy mennyiségben tartalmazza a brokkoli, a káposzta, a szamóca, a narancs, a paprika és az ananász.

A C-vitamin az E-vitaminnal kombinálva segíthet a napégés megelőzésében. Mindamellett az E-vitamin hozzájárul a bőr egészségének fenntartásához, gazdag forrásai a magvak, a diófélék és a növényi olajok.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Hashajtók a konyhából és a kamrából
  2021-04-10 23:03:00, szombat
 
  Székrekedéssel nagyon sok ember küzd. Ennek oka lehet többek között a stresszes élet, a rohanó életvitel, az emiatt bekövetkező elégtelen, rostszegény táplálkozás, de az inaktív életmód is hozzájárulhat a gyakori székrekedéshez. A probléma hátterében a bélrendszer nem megfelelő működése és a különféle emésztési zavarok állnak.

A székrekedéssel küzdő személy gyakran tapasztal hasi diszkomfortérzetet, puffadást, fájdalmat, illetve végbélproblémákat, hiszen a székrekedés gyakran aranyér problémával is társul. A székrekedés nagyon sok kellemetlenséget okozhat. Sok esetben a hashajtók sem hoznak semmiféle pozitív változást, és egy idő után ezekhez a szerekhez hozzá is lehet szokni, így a várva várt eredmények elmaradnak. A természetes hashajtókat azonban bátran használhatjuk, váltogathatjuk, a tapasztalatok szerint nagyon hatásosnak bizonyulnak a probléma orvoslásában.

Az egyik legjobb természetes hashajtó a citrom, a citromlé, szinte letakarítja a belek falát, mintegy tisztítószerként működik a belekben, ezen kívül a salaktalanításában, a belek méregtelenítésében is aktívan részt vesz. Töltsön egy pohárba két dl meleg vizet, adjon hozzá citromlevet és egy teáskanál sót. Igya ezt a keveréket éhgyomorra, hogy a belek mozgásba lendüljenek.

A mazsola is egy nagyszerű természetes gyógymód, az egyik legjobb természetes ellenszere a székrekedésnek. Áztasson egy marék mazsolát egy pohár langyos vízben, majd este igya meg a folyadékot. Reggel biztos, hogy nem lesznek gondjai a mosdóban.

Egy másik nagyszerű természetes hashajtó a füge, tele van értékes rostokkal, melyek szintén pozitívan hatnak a belekre és segíti a mozgásukat. Az egyik leghatékonyabb természetes hashajtó a fügés tej. Forraljon fel ehhez 2-3 dl tejet, majd adjon hozzá 2-3 feldarabolt fügét. Turmixolja le az italt, majd igya meg lefekvés előtt.

A lenmag is gazdag rostokban és nagyon hatékonyan segít a székrekedés leküzdésében. A lenmagot meg kell őrölni, hozzáadhatjuk a reggeli joghurthoz, a müzlihez, de egy pohár vízben is elkeverhetjük.

A spenót is hatásos lehet a székrekedés kezelésére. Turmixoljon le egy marék spenótlevelet egy pohár vízzel. Naponta két alkalommal is fogyaszthat ilyen turmixitalt.

Napi két narancs elfogyasztása is megszüntetheti a székrekedést, hiszen tele van rostokkal, amelyek jót tesznek a beleknek, ráadásul ez a gyümölcs gazdag forrása a C-vitaminnak is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Zöld zafír
  2021-04-10 22:34:46, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Ozmium
  2021-04-10 22:31:28, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Lila turmalin
  2021-04-10 22:30:03, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Fluorit
  2021-04-10 22:29:15, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 196 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 361
  • e Hét: 1324
  • e Hónap: 14315
  • e Év: 190190
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.