Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Jézus imája - betegért
  2022-07-26 21:27:38, kedd
 
  Őseink még tudták, és alkalmazták is nap mint nap. Mi már nagyon el vagyunk távolodva a hittől, a bizalomtól, az imától, a reménykedéstől, és a spiritualitástól. Éljük hétköznapi életünk, rohanunk, dolgozunk, stresszelünk, és panaszkodunk. Próbáljunk ki egy kicsit befele fordulni, imádkozni és reménykedni. Vegyük észre, hogy életünk alakulásában mekkora szerepünk van, mert nem a külső dolgoktól, és a körülöttünk levő emberektől függ, hogy hogyan élünk.

1995-ben egy orvosi szaklapban felbukkanó cikk, mely szerint a betegeknek szinte receptként írták fel az imádkozást, igen nagy port kavart. Hogyan lehetne az imádság által meggyógyulni? Gyógyszerekre, kezelésekre, és nem imádságra van szükség-fejezték ki felháborodásukat a szkeptikusok! Viszont az ima gyógyító ereje bizonyítottan nagyon hatásos!

Az imádkozás során lelassulunk, befele figyelünk, csökken a vérnyomásunk, a pulzusunk, kiegyensúlyozottabbak, tudatosak leszünk. Mentálisan hatalmába kerít a béke állapota, feledésbe múlnak a félelmeink, szorongásaink. Egy kutatás során a legmeglepőbb eredmények a csoportos imádkozás során születtek. A San Francisco-i kórházba közel 400 szívbeteget utaltak be. Csoportokra osztották őket, az egyik csoportért hívő emberek imádkoztak, a másik csoportért pedig nem imádkozott senki. A kísérlet végén annál a csoportnál, akikért imádkoztak, lényeges javulás állt be.

Manapság Amerikában, és Európában számos úgynevezett imacsoport létezik, melyek kapcsolatba állnak a különféle egészségügyi intézményekkel is. Ezek az imádkozó emberek teljes szívvel, és lélekkel segítenek a betegségben szenvedő társaiknak, és sokszor igen nagy eredményeket érnek el.

Íme az ima: Jézus, Te hordoztad a mi betegségeinket, és magadra vetted a mi fájdalmainkat. Te viselted a büntetésüket - ezért vagyunk mi megmentve. A Te sebeid által gyógyulunk meg.
Teljes bizalommal kérünk Téged: moss tisztára minket a Te drága Véreddel, és szabadíts meg hibáinktól, bűneinktől, vétkeinktől!
A keresztség vize alatt, amely a Te megnyitott Szívedből állandóan árad életünkre, kérünk Téged, újítsd meg és növeld Beléd vetett hitünket.
Teljes bizalommal térdelünk Eléd és kérünk, hogy gyógyítsd meg a megtört szíveket és tedd a kezedet a fájó sebekre; szabadíts meg minden bűnös ragaszkodástól, az alkoholizmustól, a szexuális megkötözöttségektől, minden démoni rabságból; szabadíts meg attól, hogy értelmetlennek lássam az életet, szabadíts meg attól a kényszertől, hogy másokat kritizáljak, és rosszat mondjak róluk. Szabadíts meg a hatalomvágytól és a gőgtől, a féltékenységtől és a bizalmatlanságtól.
Bocsáss meg azoknak, akik engem félrevezettek, akik befolyására testileg és lelkileg károkat szenvedtem, akik káros szenvedélyekre tanítottak és hamis célokat mutattak. Szabadíts meg a befolyásuktól.
Tedd a kezedet fájó sebeimre, hogy azok meggyógyuljanak. Nálad minden lehet. Te vagy az én megmentőm. Általad újra rátalálok az életre, megismerem az élet gazdagságát. Bocsáss meg mindenkinek, ahogyan én is meg akarok bocsátani azoknak, akik engem megsebeztek.
Bocsáss meg szüleimnek és testvéreimnek, barátaimnak, házastársamnak, elöljáróimnak és kollégáimnak. Ők maguk sem tudták, mit cselekszenek. Bocsáss meg nekik és adj nekik békét.
Gyógyítsd meg, Úr Jézus Krisztus, beteg testemet. Értünk viselt töviskoronád és szenvedéseid által gyógyítsd meg az agy, a gerincvelő és az idegek minden betegségét. Tedd rám kezedet, és gyógyíts meg isteni fényeddel és gyógyító erőddel minden daganatot, amely bennem növekedik. Add, hogy sejtjeim újra egészségesen működjenek, ahogyan azt az Isten kezdetben megadta.
Érintsd meg szememet, hogy megkapja és megőrizze a jó látást. Tedd ujjadat a fülemre és nyisd meg, hogy halljak - mindenek előtt Téged halljalak. Érintsd meg a nyelvemet, hogy feloldozd, és a szám Téged dicsőíthessen. Kezed és lábad sebeiért, amelyeket értem viseltél, gyógyítsd meg végtagjaimat, az ízületek, az izmos, az inak, a csontok és az ínszalagok minden betegségét.

Csupán egy szót szólj, és béna tagjaim meggyógyulnak, és új erővel visznek engem.
Nyújtsd ki kezedet és érintsd meg bőröm beteg részeit. Tégy engem tisztává!
Ó, Jézusom, Te érettünk hagytad, hogy lándzsával megnyissák oldaladat, erre a sebedre kérlek, erősítsd meg szívemet, tisztítsd meg véremet, és gyógyítsd meg a beteg ereket.

Add, hogy az a víz, ami a Te oldaladból folyt ki, megújítson engem, és áldássá váljon számomra. Gyógyítsd meg a veséket, a hólyagot, a nemi szerveket, a mirigyeket és a hormonokat.
Gyógyítsd meg a gyomor és a bélrendszer, a máj és az epe betegségeit.
Neked Uram, epét kínáltak italul. Vedd el hát keserűségemet, és ajándékozz meg az Irántad való teljes bizalommal.
Ó, Jézusom, érettünk ecetet ittál, vedd el gyengeségemet és tölts el új erővel. Erősítsd meg immunrendszeremet és az ellenálló képességemet. Óvj meg minden fertőzéstől.
Ó, Jézusom, halálodra és feltámadásodra kérlek, ajándékozz meg a benned való új élettel. Gyógyítsd meg a légutakat és a tüdőmet, és töltsd el a Szentlélek leheletével, hogy szüntelenül dicsőíthesselek Téged.
Tanítványaiddal ezt üzented Keresztelő Szent Jánosnak: a vakok látnak, a sánták járnak, a leprások megtisztulnak, a halottak föltámadnak, a szegényeknek pedig hirdetik az Evangéliumot.
Ezért kérlek Téged, tégy engem is jellé, hogy a világ higgyen, és Rád találjon és dicsőíthesse az Istent.Ámen.


(Ez a szinte csodás hatású gyógyító ima Ausztriából származik. )
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Mangó gyógyhatásai
  2022-07-26 18:19:16, kedd
 
 



A mangó a világ egyik legnépszerűbb, többnyire frissen, nyersen fogyasztott gyümölcse, népszerűségét azonban nem csak csodálatos ízének, hanem egészségünkre gyakorolt jótékony tulajdonságainak is köszönheti.

Az elmúlt évek kutatásai azt támasztották alá, hogy a mangó segíti a szem működését, tisztítja a bőrt, csökkenti a vércukorszintet és bizonyos rákos daganatok kialakulásának megelőzésében is fontos szerepe lehet.

Egy friss kutatás eredményei szerint (Federation of American Societies for Experimental Biology) a mangó rendszeres fogyasztása képes csökkenteni a vércukorszintet természetes cukor tartalma ellenére. Ez kiváló hír azoknak a 2-es típusú cukorbetegeknek, akik szeretnék beépíteni a mangót alacsony cukrot tartalmazó diétájukba.

Állatkísérletekben elhízott egyedeknek napi 10g szárított mangót adtak 12 héten keresztül. A tanulmány végén a mangót fogyasztó állatok vércukorszintje szignifikánsan csökkent a kontroll csoportéhoz képest.

A kutatás vezetője szerint a mangó vércukorra gyakorolt pozitív hatásának pontos mechanizmusa még nem ismert, de a jótékony tulajdonság nagy valószínűséggel a gyümölcsben található polifenol vegyületeknek köszönhető.

Egy 2006-os ausztrál kutatás azt mutatta, hogy a mangó rendszeres fogyasztása csökkentheti a szervezetben kialakuló krónikus gyulladásokat, mérsékelheti a vér koleszterinszintjét.

2011-ben az Oklahoma State University kutatói azt találták, hogy a mangó fogyasztása egerekben képes csökkenteni az inzulin rezisztencia mértékét, valamint normalizálja a vérzsírok értékét, így fontos szerepe lehet a szív-, és érrendszeri betegségek megelőzésében.

A mangó jótékony tulajdonságainak tárháza azonban nem ér itt véget. A kutatók az elmúlt évtizedekben több mint 4000 különböző polifenol vegyületet azonosítottak a növényvilágban, melynek egy jelentős része megtalálható a mangóban. Ezen polifenolok elsődleges feladata, hogy befogják a káros szabad gyököket és óvják a sejteket a károsodásoktól, valamint a rákos folyamatok kialakulásától.

Néhány kutatás eredménye azt támasztotta alá, hogy a mangóban található értékes vegyületek fontos szerepet tölthetnek be a vastagbélrák és mellrák kialakulásának megelőzésében. Ezeknél a rák típusoknál ugyanis a mangóban lévő vegyületek elősegítik a megvadult sejtek apoptózisát, a természetes, programozott sejthalált.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
A C-vitamin nem csak immunrendszert erősít
  2022-07-26 18:12:27, kedd
 
  Azt már mindenki nagyon jól tudja, hogy a C-vitaminnak jelentős szerepe van az immunrendszer egészségének megőrzésében, működésének javításában. Azonban ennek az antioxidáns vitaminnak nemcsak ebben van szerepe, hiszen számtalan más funkciót is ellát a szervezetben. Nézzük is, hogy miért is van szüksége a szervezetünknek erre a vitaminra és miért olyan fontos, hogy folyamatosan, azaz minden egyes nap pótoljuk?

A C-vitamin vízben oldódó vitamin, s mint ilyen, nem tárolódik a szervezetben, ezért van szükség a folyamatos pótlására.

A C-vitamin egy erős antioxidáns, amely csökkenti a krónikus betegségek kockázatait, illetve segítséget nyújt a magas vérnyomás kezelésében, csökkenti a szívbetegségek kialakulásának az esélyét, csökkenti a vér húgysavszintjét. További előnye, hogy megakadályozza a szervezetben a vashiány kialakulását, fokozza az immunitást és csökkenti a demencia kialakulásának kockázatait is.

Egy kulcsfontosságú tápanyagról van szó, amely segít a kötőszövetek fejlődésében és fenntartásában, és a sebgyógyulásában is nagy a szerepe ennek a vitaminnak, mint ahogyan a csontképzésben és az anyagcsere-betegségek megelőzésében is.

A C-vitamin számos anyagcsere-funkcióban lehet a segítségünkre, például a feladatai közé tartozik a folsav aktiválása, illetve nagy szerepe van a koleszterin epesavvá alakításában. Ezzel pedig jelentősen képes lecsökkenteni a vér koleszterinszintjét.

A C-vitamin az immunrendszer erősítésében is aktívan részt vesz, csökkenti az allergiás reakciók súlyosságát, és eredményes a fertőzések elleni küzdelemben is.

A C-vitamint más néven aszkorbinsavnak is nevezzük. Jelentős szerepe van a kollagéntermelésben. Hogy ez miért fontos? A kollagénnek nagy szerepe van a kötőszövetek javításában. Ilyen kötőszövet a porc, a bőr, a csont, a szalagok, az inak és az érfalak. Ez a vitamin javítja a vas, a kalcium és más ásványi anyagok felszívódását a bélben.

Ha nincs elegendő C-vitamin a szervezetünkben, sok tünettel kell szembenéznünk. Ezek a következők: fáradtság, gyengeség, izom- és ízületi fájdalmak, zúzódások a bőrön, ínygyulladás és ínyvérzés, a sebeink nehezebben gyógyulnak, gyakran kapunk el fertőzéseket, és még a fogyás is nagy küzdelem lesz számunkra.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Asztma ellen
  2022-07-26 18:02:13, kedd
 
  Gyógynövények, kiegészítők és természetes módszerek asztma ellen.

Az asztma egy nagyon gyakori, gyermekeket érintő betegség, de természetesen felnőttek is szenvedhetnek benne. Az asztmás betegeknek gyógyszeres terápiát is előírhat az orvos, de ki is egészíthetjük a kezelést gyógynövényekkel és egyéb természetes módszerekkel, illetve néhány életmódbeli tényező megváltoztatásával. A gyógynövényekkel azonban mindig óvatosan szabad bánni, hiszen akár allergiás reakciókat is kiválthatnak.

Az egyik remek gyógynövény lehet az asztmás tünetek csökkentésére a kurkuma. A kurkuma egyik hatóanyaga a kurkumin, amely magas gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. A kurkumáról mindenki tudja, hogy jelentősen képes csökkenteni az ízületi gyulladás tüneteit, de az asztmás tünetek csökkentésében is verhetetlen.

A ginszeng és a fokhagyma is nagyon sokat segíthet a légúti betegségek tüneteinek csökkentésében. Mindkét gyógynövény nagyon pozitívan hat a tüdő működésére és mind a ginszengről, mind a pedig a fokhagymáról elmondható, hogy nagyon hasznosak a gyulladás enyhítésében is.

A fekete kömény is sokat segíthet az asztmás tünetek enyhítésében, mivel csökkenti a gyulladást és javítja a légúti funkciókat.

Egyes tápanyagok, azaz vitaminok és ásványi anyagok is nagyon hasznosak lehetnek az asztma természetes kezelésében. Ilyen tápanyag például a magnézium, a C-vitamin, a D-vitamin, az E-vitamin és az omega-3 zsírsavak.

Számos tanulmány igazolta, hogy a növényi alapú étrend is milyen hatásos lehet az asztma tüneteinek csökkentésében, pozitív hatással bír például a mediterrán étrend is. A mediterrán étrend alapja: gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű gabonák, diófélék, magvak, egészséges zsírok és olívaolaj.

A kávéban lévő koffein enyhe hörgőtágító hatással rendelkezik, és segít a légutak megnyitásában. Mivel eredményesen javítja a tüdőfunkciókat, így nagyon hasznos lehet asztmás betegek számára is.

A jóga során alkalmazott légzőgyakorlatok is nagyon hatékonyak lehetnek, mivel segítik a légzés szabályozását és a stressz csökkentését, ami kiváltó tényező is lehet egy-egy asztmás betegség esetében.

Az elhízás is megnehezíti a tüdő normális működését. A fogyás segít megnövelni a tüdő térfogatát és csökkenti a magas vérnyomás és a cukorbetegség kialakulását, amely betegségek plusz terhet rónak egy asztmás emberre.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Immunrendszer-erősítők
  2022-07-26 17:18:01, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Hagymák
  2022-07-26 17:17:12, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Erős paprikák
  2022-07-26 17:16:32, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Citrom
  2022-07-26 17:15:54, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Brokkoli
  2022-07-26 17:15:13, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Birsalma
  2022-07-26 17:14:39, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2022.06 2022. Július 2022.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 364 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1802
  • e Hét: 26693
  • e Hónap: 58179
  • e Év: 262880
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.