Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
A borágóolaj gyógyhatásairól
  2022-07-06 23:10:58, szerda
 
  A borágóolaj nagyon sok pozitív tulajdonsággal és hatással rendelkezik, így jól tesszük, ha beszerzünk mi is egy üveggel, hogy mindig kéznél legyen az otthonunkban. Cikkünkben a borágóolaj csodálatos hatásait mutatjuk be.

A borágó olaj gamma-linolénsavban (GLA) gazdag. Ez egy esszenciális zsírsav, amely pozitívan hat az ízületek működésére, sikeresen nyomja el a gyulladásos reakciókat és ezzel az ízületekben kialakuló fájdalmat is jelentősen mérsékelni tudja.

A borágóolajat már évszázadok óta alkalmazzák a homeopátiás szerekben, és a népi gyógymódok előtt sem ismeretlen. Nagyon sokan szenvednek reumás ízületi gyulladásban. Számos tanulmány számol be ennek az olajnak a betegség tüneteinek csökkentéséről. Az egyik tanulmány például azt írja le, hogy már napi 1,6 gramm borágóolaj fogyasztása is csökkenheti a reumás ízületi gyulladás kellemetlen tüneteit. Nemcsak a fájdalmat csillapítja, hanem a duzzanat csökkentésében is verhetetlen.

A borágóolaj, akkor is a segítségünkre lehet, ha fogyni szeretnénk. A szervezetünkben sokféle hormon működik, többek között az éhséget és az étvágyat is hormonok szabályozzák. A borágóolaj azonban remekül szabályozza ezeket a hormonokat, így nem törnek ránk falási rohamok, ami viszont a fogyásnak kedvez.

A borágóolajban lévő gamma-linolénsav a bőrápolásban is jól hasznosítható. Legfőképpen azok örülhetnek ennek a hírnek, akik atópiás dermatitiszben szenvednek, hiszen ennek az olajnak gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatása segíthet a tünetek mérséklésében. Az olajat helyileg, a bőrön kell alkalmazni, belsőleg nem szabad használni.

A légzési funkciók javításában is kitüntetett szerepet játszik ez az olaj. Manapság már tabletta és kapszula formájában is kapható, mely hatékonyan enyhíti a köhögést, csökkenti a gyulladást, így a nátha és az influenza kellemetlen tüneteit is jól enyhíti.

A borágóolajjal kapcsolatban az is bebizonyosodott, hogy antioxidáns tulajdonságai csökkentik a rákos sejtek kialakulásának esélyét, illetve a szaporodásukat is gátolhatja. Egy tanulmány arról számolt be, hogy ez az olaj jelentősen lecsökkentette a rákos sejtek élettartamát.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A magyar emberek kedvenc gyógynövényei
  2022-07-06 23:08:44, szerda
 
  Minden országnak megvannak a jellegzetes gyógynövényei. Cikkünkben olyan csodás növények gyógyhatásait ecseteljük, melyeket a magyar emberek ismernek, szeretnek és rendszeresen fogyasztanak is.

Azt gondolom, hogy a cickafark nevű gyógynövényt nem kell sok embernek bemutatnom, hiszen nagyon sokan kedvelik és szeretik. Többek között izzasztó és összehúzó hatásokkal rendelkezik. A nők nagy kedvence, hiszen hormonális és menstruációs problémák esetén nagyon hasznos és sokan ki is használják a gyógyító tulajdonságait.

A poloskavész használható ízületi gyulladásra, izomfájdalmakra, illetve a menopauza sok kellemetlen tünetét is enyhíti, talán ez az oka annak, hogy sok készítmény is tartalmazza ezt a gyógynövényt.

A zellert sokan szeretik és ma már azt is tudják, hogy a magjából készített tea remek vízhajtó hatással rendelkezik.

A hagyományos gyógyászat a bojtorjánt elsősorban vízhajtóként és vércukorszint-csökkentőként használja, de a torokfájást és a nátha kellemetlen tüneteit is nagyszerűen csillapíthatja.

A körömvirág nagyon sokféle krémben, kenőcsben megtalálható, hiszen kiváló bőrnyugtató és bőrregeneráló hatással rendelkezik. Talán éppen ezért a magyar emberek egyik nagy kedvence a kamilla mellett ez a gyógynövény.

A galagonya is előkelő helyet foglal el a kedvencek között, hiszen sokan fogyasztják szívbetegség megelőzésére, de kiegészítő terápiaként is bátran fordulhatunk ehhez a gyógynövényhez. A galagonya nemcsak a szívet tarthatja egészségesen, hanem az emésztéssel és a vesével kapcsolatos egészségügyi gondokon is segíthet.

A zsurló hatékonyan orvosolja a veseproblémákat, de a vérzéscsillapító hatása is kiemelkedő. Emellett a fekélyek és a sebek gyógyítójának is tartják.

A homoktövis levelei segíthetnek a gyomor- és bélrendszeri betegségeinek leküzdésében. A belőle készült finom lé és olaj pedig a máj- és bőrbetegségeket segítheti orvosolni. Nagyon sok antioxidáns C-vitamint is tartalmaz, ami jelentősen javítja az immunfunkciókat.

A hashajtóként használt lenmagolaj sem ismeretlen a magyar emberek számára, de talán kevesebben tudják, hogy hatékonyan csillapítja az ízületi gyulladás kellemetlen tüneteit.

A kamillához gyomor- és bélrendszeri betegségek esetén is fordulhatunk, hiszen nagyon hatékony gyomorrontás, fokozott bélgázképződés és hasmenés esetén. Álmatlanság és nyugtalanság ellen pedig a lefekvés előtt elfogyasztott kamillatea lehet a segítségünkre.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Az ízületi gyulladás gyógynövényei
  2022-07-06 23:06:10, szerda
 
  Az ízületi gyulladás gyógynövényei - kurkuma, eukaliptusz és borágóolaj

Az ízületi gyulladás az ízületek fájdalmát és merevségét eredményezi, és ha hosszú ideig nem kezelik, akár súlyos mozgáskorlátozottságot is okozhat. Léteznek azonban olyan gyógynövények, amelyek nagyon sokat segíthetnek a tünetek csökkentésében és azok megszüntetésében. Az ízületi gyulladás tüneteit nemcsak egyes gyógynövények kezelhetik eredményesen, hanem a rendszeres testmozgással és az egészséges táplálkozással is nagyon sokat tehetünk az ízületi egészség fenntartásáért.

Az egyik fantasztikus gyógynövény, amely segíthet az ízületi gyulladás csökkentésében nem más, mint a borágóolaj. A borágóolaj gazdag forrás a gamma-linolénsavnak, vagy ahogyan sokan ismerik GLA-nak. A gyógynövény linolénsavat is tartalmaz nagy mennyiségben. A GLA a megfelelő immunválaszokat segít szabályozni a szervezetben. Ez az olaj az ízületi gyulladásban szenvedő emberek fájdalmát tudja eredményesen enyhíteni.

A másik remek gyógynövény a kurkuma, amelynek őshazája Indiában található. A kurkuma bioaktív vegyülete nem más, mint a kurkumin, amely nagyon hatékony a gyulladás csökkentésében. Ez egy remek hír, hiszen többnyire a krónikus gyulladás az oka az ízületi fájdalom kialakulásának. Amennyiben ki szeretnénk próbálni a kurkumát, mindenképpen fekete borssal együtt használjuk, mivel megtámogatja a kurkumin hatékony felszívódását.

Ízületi gyulladásra a macskakarom is remek választás. A gyógynövény csökkenti a gyulladást és javítja az immunrendszer működését. Egy kutatásba ízületi gyulladásban szenvedő betegeket vontak be, akik hat hónapon keresztül macskakarom kivonatot kaptak. A vizsgálat végeztével bebizonyosodott, hogy a páciensek esetében mintegy hatvan százalékkal csökkentek az ízületi gyulladásra oly jellemző tünetek.

Az eukaliptusz antibakteriális, vírusellenes és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik. Nagy mennyiségben tartalmaz flavonoidokat és tanninokat, amelyek antioxidáns hatással bírnak. Ez a hatás nemcsak a gyulladást, hanem a fájdalmat is csökkenti ízületi gyulladásban szenvedő betegeknél.

A tömjén is egy nagyon hatásos illóolaj lehet krónikus gyulladásban szenvedők számára. Nem gyógyítja meg ezt a betegséget, azonban rendszeres használata mintegy hatvan százalékkal csökkenti a betegségre oly jellemző kellemetlen tüneteket, mint a gyulladás, a fájdalom és a merevség.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
3 illóolaj: teafa, kakukkfű és eukaliptusz jó hatásairól
  2022-07-06 23:03:44, szerda
 
  Az illóolajokat ma már egyre többen használják, hiszen számtalan betegség kezelésére, egészségügyi probléma gyógyítására alkalmazhatók. Közülük sok nagyon hatásos a kórokozókkal szemben, azaz antivirális, antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Ezek az illóolajok oly módon is szolgálhatják az egészségünket, hogy kihasználjuk az aromaterápiás hatásaikat, de például felületeket is fertőtleníthetünk velük.

Fertőzésveszély csökkentése illóolajokkal
Egyes illóolajok alkalmasak arra, hogy segítségükkel csökkentsük a fertőzések veszélyét. A teafaolaj például eredményes a vírusok, a gombák és a baktériumok elpusztításában. Bebizonyosodott, hogy nagyon hatásos a tüdőgyulladást okozó baktériumok ellen, de a teafaolaj a háztartásunk tisztán tartásában is verhetetlen. Akár nagy mennyiségben saját magunk is készíthetünk belőle olyan terméket, amely sikeresen veszi fel a küzdelmet a lakásban kialakuló penészfoltok ellen. Keverjen el egy szórófejes üvegben fehér ecetet és teafaolajat, majd fújja be a penészfoltot. Hagyja hatni, majd nedves szivaccsal törölgesse át a foltot.

Az eukaliptusz-illóolaj és a légutak
Az eukaliptusz-illóolaj nagyon hatékony a légutak tisztításában, de segíthet a sebkezelésben és a köhögés csillapításában is, sőt a lakásunk takarításakor is nagy hasznát vehetjük. Fontos azonban, hogy csak gőzölésre szabad használni, belső fogyasztásra nem alkalmas. Sebkezelésénél pedig valamilyen hordozóolajjal elkeverve szabad csak használni.

Az eukaliptusz-illóolaj antibakteriális hatással is rendelkezik, emellett gyulladásgátló flavonoidokat és tanninokat is tartalmaz. Az eukaliptusz-illóolajos gőzölés hatásos lehet megfázás esetén, illetve segíthet a gombás fertőzések leküzdésében.

Kakukkfű-illóolaj
A baktériumok és vírusok ellen a kakukkfű is jó megoldás lehet, de gombás fertőzések esetén is bevethetjük. A kakukkfű olyan vegyületeket tartalmaz - mint például a kámfor vagy a karvakrol -, amelyek hatékony vírusellenes hatással rendelkeznek.

Illóolajos tisztítószer
Illóolajok felhasználásával remek tisztítószert készíthetünk. Keverjen össze egy flakonban 20 csepp teafa-, 15 csepp kakukkfű- és 10 csepp eukaliptusz-illóolajat, egy csésze forró vizet és fél csésze ecetet. Rázza össze alaposan az üveg tartalmát és már használhatja is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Candida gomba ellen - természetesen
  2022-07-06 23:00:28, szerda
 
 



A candida gomba veszélyei, a teafaolaj, a csillagánizs és az eukaliptusz legyőzheti

A candida gomba - mint ahogyan a neve is mutatja - egyfajta gomba, amely fertőzéseket okozhat az egész szervezetben. Sok fajta candida gomba ismert, de az embereket elsősorban a Candida albicans nevű gombafaj veszélyezteti. Amikor az immunrendszer megfelelően működik, akkor nem kell tartanunk a candida gomba elszaporodásától. Ez a gombafaj egyébként jelentős mennyiségben a bélrendszerben és a nyálkahártyán, főleg a hüvely területén található, azaz ezeken a területeken éldegél.

Amennyiben valamilyen ok miatt sérül az immunrendszer, például immungyengeség alakul ki nem megfelelő táplálkozás miatt, akkor bizony előfordulhat, hogy ez a gombafaj elszaporodik, és sok kárt okozhat a szervezetben.

Mindenkinek van valamennyi candida gomba a szervezetében, ezzel nincs is gond. A probléma akkor kezdődik, amikor ez a gombafaj elszaporodik, hiszen nagyon sok egészségügyi problémát okozhat. Az immunrendszer megfelelő működése egyensúlyban tartja a candidaállományt, viszont ha az immunrendszer valami miatt nem működik kielégítően, akkor a candida gomba el is szaporodhat, és ez már okozhat akár súlyos egészségügyi panaszokat is.

A candida gomba elszaporodása megzavarhatja a szervezetben élő hasznos baktériumokat, többek között a bél mikrobiomjára van negatív hatással. A candida gomba elszaporodása lehet az oka a szivárgóbél-szindróma kialakulásának is. A cikkben azt vesszük górcső alá, hogy mi is okozhatja ennek a gombafajnak az elszaporodását.

A szervezetben vannak úgynevezett jó és rossz baktériumok, ezt az egyensúlyt boríthatják fel például az antibiotikumok. Ez a mikrobiomra káros hatással van, és ez az állapot a candida gomba elszaporodását is eredményezheti, amely fertőzéseket okozhat a szervezetben.

Az alkoholfogyasztás is elősegítheti a candida gomba elszaporodását. Ez ugyanis súlyos egyensúlyhiányt okozhat a szervezetben, ami komoly egészségi problémákat vonhat maga után.

Amennyiben az immunrendszer jól működik, akkor a candida gombát segít kordában tartani. Azonban sok betegség és gyógyszer gyengítheti le az immunrendszert, ami pedig kedvez a gomba elszaporodásának.

A cukorbetegségben szenvedő egyéneknél is nagy probléma a candida gomba elszaporodása. A magas vércukorszint ugyanis befolyásolja az immunrendszert, gátolja az emésztőrendszer normális működését és a húgyutakra is hatással van.

Különböző természetes gyógymódok is léteznek a candida gomba elszaporodásának megelőzésére. Az egyik ilyen a candida-diéta, de egyes gyógynövények is a segítségünkre lehetnek, mint például a csillagánizs, a teafaolaj és az eukaliptusz.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2022.06 2022. Július 2022.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 364 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2511
  • e Hét: 19178
  • e Hónap: 50664
  • e Év: 255365
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.