Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A gombás fertőzés ellen-természetesen
  2022-07-05 23:33:41, kedd
 
  Szegfűszegolaj, fahéj, oregánó és gyömbér gombás fertőzés ellen

A candida gomba mindenki szervezetében jelen van. Elsősorban a szájüregben és a belekben található meg, azonban ez a gomba el is szaporodhat, és ilyenkor fertőzés alakul ki, amely el is hatalmasodhat.

A candida gomba elszaporodása bizonyos életmódbeli tényezőknek köszönhető, mint például egyes táplálékok és italok túlzásba vitt fogyasztása: ilyen a fehér cukor, az alkohol és a feldolgozott élelmiszerek. A probiotikumokkal azonban helyreállíthatjuk a bélflóra egyensúlyát, ezzel pedig a candida gomba okozta tünetek meg is szűnhetnek. Mutatjuk, hogy milyen gyógynövények segíthetnek még a gombás fertőzésekkel szemben!

A grépfrútmagkivonat egy erős gombaellenes szer. A grépfrútmag gazdag forrása az antioxidáns hatású bioflavonoidoknak. Nemcsak a candida gombával bánik el hatékonyan, hanem az immunrendszer erősítésében is aktívan részt vesz.

A szegfűszegolaj antiszeptikus és gombaellenes hatásokkal rendelkezik. Hatóanyaga nem más, mint az eugenol nevű vegyület, amely nagyon hatékonyan bánik el a gomba okozta fertőzésekkel.

A fahéj szintén eugenolt tartalmaz, amely erős gombaellenes hatással rendelkezik. A fahéjból remek teát is készíthetünk, amelyet elfogyaszthatunk. Kúraszerűen alkalmazzuk, hogy örökre megszabaduljunk a candida gombás fertőzéstől.

A fokhagyma rendkívül gazdag fitokemikáliákban. Az allicin is fitokemikália, amelynek erősen gombaellenes a hatása. Nemcsak a candida gombával, hanem más gomba okozta fertőzéssel is hatékonyan elbánik. A fokhagyma ilyen jellegű pozitív hatása legfőképpen nyersen fogyasztva mutatkozik meg.

A gyömbér is rendelkezik gombaellenes hatással. Mégpedig ismét az eugenol nevű vegyület segíthet nekünk a gombás fertőzés leküzdésében. Készíthetünk belőle teát is. Tegyünk fel vizet forrni, adjunk hozzá lereszelt gyömbérgyökeret. Hagyjuk kicsit lehűlni, majd ízesítsük citromlével.

Az oregánóolaj gazdag forrása a karvakrol és a timol nevű vegyületeknek, amelyek erős gombaellenes hatással rendelkeznek. Az oregánó gyógynövényből is készíthetünk teát, de kapszula és olaj formájában is fogyaszthatjuk.

Az almaecet is jót tehet egyes gombák ellen, de elsősorban abban lehet a segítségünkre, hogy hozzájárul a bélflóra helyreállításához, ami ha ismét megfelelően működik, akkor esélye sem lesz a gombák elszaporodásának.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Köszvény ellen hatásos természetes étkek
  2022-07-05 23:04:12, kedd
 
  Köszvény ellen hatásos a citromlé, a gyömbér és az alma is

A köszvény nem más, mint egy reumás betegség, amely duzzanattal és sok-sok kellemetlenséggel, illetve fájdalommal jár együtt.

Mi is okozza ezt a betegséget és milyen természetes gyógymódjai vannak? Mutatjuk a válaszokat!

Amikor valakinél köszvény alakul ki, akkor voltaképpen húgysavkristályok rakódnak le az ízületekben, az inakban és a test más szöveteiben. A köszvény előszeretettel szeret kialakulni a kezekben, a vállakban, a lábakban, és legfőképpen a nagylábujjakban jelenik meg.
A köszvény kialakulásában nagyon sok tényező játszik kulcsszerepet. Ilyen például a veseelégtelenség, az alkoholizmus, a stressz, a fáradtság, az elhízás és a magas vérnyomás. Létrejöttében szerepe van még az örökletes tényezőknek, illetve a családi halmozódás is megfigyelhető, azaz ha valakinek a családjában él köszvényes beteg, akkor nagy az esély az utódok esetén is a betegség kialakulására.

Az egyik leghatékonyabb módszer köszvény ellen nem más, mint a cseresznye és a cseresznyelé. A cseresznye gazdag forrása az antociánoknak, amelynek nagy szerepe van a köszvény okozta fájdalom és a gyulladás csökkentésében. Ha rendszeresen antociánokban gazdag táplálékokat fogyasztunk, akkor csökken az esélye a betegség fellángolásának.

Az alma is egy remek természetes módszer a köszvényes tünetek enyhítésére. Az alma gazdag forrása az almasavnak, amely csökkenti a húgysavszintet a szervezetben. Mindemellett a köszvény okozta duzzanatot is leviszi, és még a fájdalom enyhítésében is a segítségünkre lehet.

Az otthoni módszerek közül a gyömbér rendszeres fogyasztása is beválhat, mivel remek gyulladásgátló hatással rendelkezik. Fogyaszthatjuk teaként, de az is nagyon hatásos, ha lereszelünk egy kisebb darab gyömbért, majd elkeverjük egy pohár vízben, aztán elfogyasztjuk.

A citromlé segít a szervezet lúgosabbá tételében és ez is csökkenti a szervezetben a húgysavszintet. Hogyan fogyasszuk? Keverjünk el fél citrom levét egy pohár vízben és igyuk ezt a keveréket minden étkezés előtt vagy után.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A bogyós gyümölcsök jótékony hatásairól
  2022-07-05 22:59:35, kedd
 
 



A bogyós gyümölcsök jót tesznek az egészségnek - fekete áfonya, szamóca, szeder, avokádó

A bogyós gyümölcsök talán a legegészségesebb gyümölcsök a világon. Mindenképpen érdemes őket rendszeresen fogyasztani, akár önmagukban, akár turmixitalokban, akár a reggeli kiegészítéseként, például a müzlinkbe keverve, de lé formájában is nagyon jót tesznek az egészségnek.

Az egyik legegészségesebb bogyós gyümölcs nem más, mint a fekete áfonya, amely az antocián nevű vegyületeknek köszönheti a kékes-feketés színét. Az antociánok azok az antioxidánsok, amelyek védelmet jelentenek a rákos betegségek, a szívbetegségek, a demencia ellen és még az immunrendszer megerősítésében is aktívan részt vesznek. Ezen kívül nagyon sok vizet és rostot is tartalmaznak a bogyós gyümölcsök, így az emésztésnek is nagyon jót tesznek.

Az acai bogyó szuperélelmiszernek is tekinthető, mivel kiemelkedően magas az antioxidáns-tartalma. Az antioxidánsok olyan tápanyagok, amelyek megállíthatják a sejtek betegségekhez vezető károsodását. Nagyobb mennyiségben fogyasztva csökkentheti ez a gyümölcs egyes gyógyszerek hatékonyságát.

Az avokádó is a bogyós gyümölcsök táborába tartozik és mindössze egyetlen magot tartalmaz. A gyümölcs húsa tele van értékes tápanyagokkal, azaz vitaminokkal, ásványi anyagokkal és egészséges zsírokkal. Az avokádó jót tesz a szívnek és a fogyást is megtámogatja. Hozzáadhatjuk turmixitalokhoz és salátákhoz is.

A szeder nagyon gazdag polifenolokban, amelyeknek nagy szerepük van abban, hogy a szervezetben csökkentsék a gyulladást, és így mérséklik a szívbetegségek és a rákos betegségek kialakulásának kockázatait. A bogyók segítenek a vékonybélből kiüríteni a cukrot, így védelmet jelenthetnek a 2-es típusú cukorbetegség kialakulása ellen is.

A szamóca nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, folsavat, rostokat és antioxidánsokat. Csökkentheti a magas vérnyomást, a magas koleszterinszintet és segít a vércukorszint szabályozásában is, illetve az agyban zajló öregedési folyamatokat is lassítani tudja.

A goji bogyót már évezredek óta alkalmazza a hagyományos kínai orvoslás. Nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, B2-vitamint és A-vitamint. A goji bogyó fokozza az immunitást, eredményesen harcol a szívbetegség ellen, segíti az agy jobb működését, az emésztést is megtámogatja és csökkenti az esélyét a rákos betegségek kialakulásának.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2022.06 2022. Július 2022.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 364 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1081
  • e Hét: 25972
  • e Hónap: 57458
  • e Év: 262159
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.