Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Olyan, mint a ginseng, de annál sokkal jobb
  2024-03-01 21:35:41, péntek
 
 


Kínában azt mondták róla, hogy olyan, mint a ginseng, de annál sokkal jobb

Klinikai vizsgálatokkal igazolták, hogy e gyógynövény pozitívan hat a koleszterinszintre és a vérnyomásra, erősíti az immunrendszert és gátolja a daganatok kialakulását. A jiaogulan igen erős gyógyhatással rendelkezik.

A jiaogulan vagy másik nevén a Gynostemma pentaphyllum egy lágyszárú, kúszó szőlőfajta, indák segítségével bárhová felfut. Kisebb cserepekbe ültetve is figyelemreméltó nagyságúra nő. Szobában nevelve egész évben fejlődik.

A növény Kína, Észak-Vietnam, Dél-Korea és Japán területein őshonos, ahol úgy tekintenek rá, mint a halhatatlanság növényére, hiszen magas antioxidáns és adaptogén hatásának köszönhetően állítólag még az élettartamot is képes növelni.

Jiaogulan történelem
A növény szó szerint annyit jelent, mint “kígyózó futóorchidea". A növény első leírása a Krisztus utáni 1406-os évből származik, mikor Zhu Xiao ismertette és illusztrálta e gyógynövényt. A növény gyógyászati felhasználásáról először Liu Shi-Zhen gyógynövényes könyve számol be az 1578-as évben megjelölve a jiaogulan által kezelhető betegségeket. A könyv szerint a jiaogulan kiválóan alkalmazható a különböző vérzéseknél, az ödémák kezelésére, a torokfájás csillapítására és a trauma megszüntetésére.

A növény modern, a kínai világon kívüli elismerését az édesítőszereket övező kutatás hozta el. Az 1970-es években dr. Masahiro Nagai szintetizált néhány kémiai alkotóelemet, gyógyhatású anyagot, melyek megtalálhatóak e növényben. Ezután dr. Tsunematsu Takemoto felfedezte, hogy a jiaogulan szaponint is tartalmaz. A következő évtizedben 82 szaponint azonosítottak e növényben.

A dél-kínai területeken a jiaougulanra serkentőként tekintettek. Munkába indulás előtt mindig megitták az e növényből készített teát, hogy jobban bírják a terhelést. A munka befejeztével pedig azért ittak belőle, hogy megszüntessék a kimerültséget. A fiatalság megőrzőjének nevezték, mivel egészségüket is ezzel a teával óvták. A megfázásra és a tüdőbajra is kiváló szernek bizonyult.

Az első tudományos kutatást e növénnyel kapcsolatban 1972-ben végezték. 537 krónikus hörgőgyulladásban szenvedő beteget vizsgáltak meg. Megállapították, hogy a jiaogulannal kezelhető e betegség.

A jiaogulan jótékony hatásai
A jiaogulant napjainkban egyre nagyobb érdeklődés veszi körül. Egyre népszerűbb a termék mind a kínai orvoslásban, mind a nyugati gyógyításban. Ennek pedig nem más az oka, mint hogy ez a csodálatos gyógynövény rengeteg gyógyhatással bír.

A jiaogulan antioxidáns hatással bír,

lassítja az öregedési folyamatot,

normalizálja az idegrendszert, megnyugtat és elűzi a depressziót, megszünteti az álmatlanságot,

szabályozza a vérnyomást,

serkenti a szívműködést,

a jiaogulan csökkenti az LDL, rossz koleszterinszintet és növeli a HDL, jó koleszterinszintet,

serkenti a fehérvérsejtek szaporodását, így a kemoterápián résztvevők hamarabb felépülnek,

szabályozza a limfociták termelődését és növeli aktivitásukat. Immunserkentő hatású,

javítja az 1-es típusú diabéteszt,

kezelhető vele a Hepatitis B is,

megvédi a májat különböző mérgező anyagoktól, mint például a szén-tetraklorid,

a bronchitis is kezelhető vele,

kutatások kimutatták tumorképződést gátló hatását,

a jiaogulan megakadályozza az erek elmeszesedését és így a szívinfarktus is elkerülhető a segítségével,


Hogyan használhatod ezt a gyógynövényt?
A jiaogulant a legegyszerűbben tea készítésére használhatod fel. Teát a frissen szedett, vagy a kiszárított levelekből egyaránt készíthetünk.

2,5 dl forralt vizet öntünk 1 teáskanálnyi (1 grammnyi) jiaogulan levélre. Lefedve hagyjuk állni 3-5 percig, hogy kioldódjanak belőle a hatóanyagok. A teát nem kell leszűrnünk, hiszen az édes levelek önmagukban is élvezhetőek.

E növénynek igen különleges a zamata, íze enyhén édes és a medvecukorra emlékeztet, de ezt a csapvízben levő vegyszerek könnyen elronthatják. Ezért az a legjobb, ha a tea készítéséhez tisztított forrásvizet használsz. A legtöbb teával ellentétben a jiaogulan nem lesz keserű, ha hosszabb ideig áll. Minél tovább áll a tea, annál édesebb lesz.

A Jiaogulan tea hűtve is kitűnő.

Főzet készítése a jiaogulanból
Ha igazán aromás italra vágyunk, akkor érdemes forrázatot készíteni. Megdöbbentő, hogy mennyivel intenzívebb íz hatás érhető el ilyen módon. Készíts forrázatot úgy, hogy a leveleket 1-3 percig főzöd a zubogó, tiszta vízben. Ezután vedd le a tűzről és fedd le az edényt. Ily módon elkészítve a teát egész nap kortyolgathatod.

Az este fogyasztott jiaogulan segíti az anyagcserét és a zsírok lebontását. Ázsia azon területein, ahol fogyasztják, a 100 éves kort elérő emberek száma átlagon felüli.

Semmilyen mérgező hatása nem ismert.
Forrás : Link

 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A cukorbetegség egyik ellenszere a fügelevél
  2024-03-01 21:29:25, péntek
 
 



A fügelevél egyik ismert cukorbeteg gyógyító alapanyag, jelentős antidiabetikus tulajdonsággal rendelkezik.

Nem csak cukorbetegeknek ajánlott, mivel sok más jótékony hatása is van.

A fügelevél kivonat alkalmazása mellett kevesebb inzulin beadására lehet szükség.

A kivonatot a cukorbetegeknek ajánlott a reggelivel együtt bevenni.

Egyszerűen elkészíthető teának is.

Frissen vízzel felforralva, szűrve fogyasztható.

Alkalmazható hörghurut, genitális szemölcsök, májzsugorodás, magas vérnyomás, bőr problémák és fekélyek kezelésére is. A legtöbb fügelevelet tartalmazó orvosság annak levét vagy a fa nedveit használja. A füge tinktúrát vagy borogatást azonnal fel kell használni és naponta frissen készíteni.

Jótékony hatásai :
Az egyik legjobb rost és kalciumforrás,

kálium és rosttartalmának köszönhetően segít stabilizálni a vérnyomást,

tartalmaz antioxidánsokat és hashajtó hatása van,

ezen kívül található benne , magnézium, réz, mangán, kalcium, A-, B-, C- és K-vitamin, folsav, nátrium és cink,

a benne található kalcium, kálium és oldható rostok segítenek a koleszterin csökkentésében,

antidiabetikus és daganatellenes tulajdonságokkal is rendelkezik,

a füge elősegíti a jó alvást és véd az álmatlanság ellen,

növeli az energiát, támogatja a csontok erősségét, hashajtó hatása miatt alkalmas székrekedés kezelésére,

leveleit pépesítve pattanás és mitesszer elleni bőrtisztítóként használható,

csökkenti a gyomorsav mennyiségét, így kiváló terhes nőknek,

elősegíti a hosszú élettartamot és jó egészséget.

A füge leveleinek felhasználása
Hörghurut esetén - Tegyünk 2-3 fügelevelet és egy kevés piloncillot (mexikói cukor) fél liter vízbe és forraljuk 15 percen át. Távolítsuk el a leveleket és igyuk meg a teát.

Szív- és érrendszeri-, vagy daganatos betegségek esetén - Minden nap fogyasszunk friss fügeteát és egy kevés gyümölcsöt is.

Genitális szemölcsök esetén - használjuk a fügelevél nedvét az érintett területeken.

Aranyér esetén - a már említett módon főzzünk fügelevél teát, hagyjuk kihűlni, majd alkalmazzuk az érintett területeken, vagy készítsünk belőle ülőfürdőt.

Májzsugorodás esetén - alaposan mossunk meg négy fügelevelet, zúzzuk össze egy cukorkával, öntsük fel egy pohár vízzel és naponta kétszer fogyasszuk.

Magas vérnyomás esetén - készítsünk teát három fügelevélből és fogyasszuk naponta.

Gombás fejbőrfertőzés, szemölcsök és kelések gyógyítására - használjuk a fügelevél nedvét az érintett területeken.

Övsömör gyógyítására - 3-4 levélből készítsünk teát, hagyjuk kihűlni és távolítsuk el a leveleket. Áztassunk be egy rongyot és mossuk át az érintett területeket.

Fekély gyógyítására - rágjunk el két fügelevelet naponta. Előrehaladott fekély esetén ezt reggel, éhgyomorra tegyük.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Rendkívül erős és sokoldalú természetes antioxidáns
  2024-03-01 21:19:53, péntek
 
  A legerősebb antioxidáns, amely megakadályozza a visszértágulást, és pár óra alatt méregteleníti a szervezetet.

A következőkben egy olyan fantasztikus antioxidánst ismerhetünk meg, amely az összes típusú véreret képes megvédeni az elmeszesedéstől, és a szívre is jótékony hatással van. Egyszóval a teljes keringési rendszer egészségének megőrzésében szerepet játszik.

Ez nem más, mint a pycnogenol, amely egy 98%-ban természetes eredetű étrendkiegészítő, és amellett, hogy nagyszerűen óvja az érhálózatot, még hatásosan gyógyítja a magas vérnyomást is, de aki az asztmától, allergiától szenved, annak is jót tesz.

A pycnogenolt a francia tengerparton növő fenyő, a Pinus maritma kérgéből nyerik ki. Ez a rendkívül erős antioxidáns kitűnően semlegesíti a méreganyagokat. A kutatások szerint a pycnogenol a C-vitaminnál 20-szor, az E-vitaminnál 50-szer hatásosabb. Nagyon könnyen felszívódik, és kiürüléskor még a szervezet C-vitamin készletét is aktiválja. A leggyakrabban olyan országokban alkalmazzák a pycnogenolt, mint Svájc, Argentína, Dél-Korea, Szingapúr, Olaszország, Németország, Hollandia, Finnország, Franciaország, és újabban az Egyesült Államok.

Hatásosságát több mint 190 kutatásban bizonyították be az elmúlt 35 év alatt. Napjainkban a pycnogenol az egyik legkutatottabb természetes összetevő. A publikált kutatások szerint a pycnogenol jó hatással van többek között a szív-és érrendszerre, a bőrre, a mentális funkciókra, a gyulladásokra, az asztmára és a menstruációs panaszokra is.

A pycnogenol csökkenti az alsó végtagok dagadását, megszünteti az erős allergiás tüneteket, javítja a sejtek vitalitását, erősíti a vérerek falát, rugalmasabbá téve azokat, csökkenti a stresszt, segít megelőzni a visszérgyulladást, a cukorbetegséget, a prosztatagyulladást. Emellett szerepet játszik a bőr rugalmasságának megtartásában is.

A pycnogenol hatékony lehet a krónikus vénás elégtelenség, és az ebből fakadó fekélyesedés ellen is. A kutatások arra is utalnak, hogy a pycnogenol a diabétesszel összefüggő betegségek egész sorára jó hatással lehet.

Egy gramm pycnogenol gyártásához kb. 600 g fenyőfakéreg szükséges.

A szabad gyökök jelentős szerepet játszanak a sejtek öregedésében, valamint sok betegség kialakulásában. A pycnogenol megköti a káros szabadgyököket, amelyek olyan betegségekért is felelősek, mint az Alzheimer-, vagy éppen a Parkinson-kór, de a rákos sejtek elburjánzásának kialakulásában is nagy szerepük van.

A szabad gyökök túltermelését kiválthatja:
UV sugárzás (pl. intenzív napozás),

szennyezett levegő,

dohányzás,

helytelen táplálkozás (pl. magas hőmérsékletre hevített étrendi zsírok),

nem ellenőrzött cukorbetegség (diabetes),

fizikális, valamint az érzelmi stressz,

túlzottan kimerítő testedzés.

Milyen mellékhatásai lehetnek a pycnogenolnak?
A pycnogenol természetes anyag, az eddigi kutatások során semmilyen mellékhatást nem tapasztaltak.
Forrás : Link

Kapható tabletta formában is ( CzI )
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A lucerna rendszeres fogyasztása szervezetre
  2024-03-01 21:15:00, péntek
 
 



Talán egyetlen más zöldségféle vagy gyümölcs sem tartalmaz annyi vitamint és ásványi sót, mint a lucerna.

A hagyományok szerint először az arabok fedezték fel a lucernát úgy kétezer évvel ezelőtt, s minden élelem atyjának nevezték. Az újabb felfedezés az újkorra tehető.

A lucerna a hüvelyesek közé tartozik, hasonló a lóheréhez. Szárai elágazóak, levelei háromágúak. Virágja kékes-lilás színű. Évelő növény, húsz, harminc cm magasra nő. Minden talajban jól fejlődik, gyökerei mélyen lenyúlnak a talajba. A termelők talajjavítónak használják. Nagyban is termelik takarmányozásra. Az állattenyésztésben a legjobb zöldtakarmánynak számít. Szárítva szénának is használják. Az emberi táplálkozásban nincs nagy hagyománya vidékünkön. Gyógyászatban inkább a fehér lóherének szentelnek nagyobb helyet.

Mindezek ellenére foglalkoznunk kell a lucernával, hiszen az egyik leghatásosabb és legtáplálóbb növényünk, amit nem szabad kihagyni, csak azért, mert a Kárpát-medencében nincs emberi táplálásra vonatkozó hagyománya. Az egyik legdúsabb klorofilban, állat és ember számára tartalmazza mindazt az anyagot, ami jó egészségben tart, vagy éppen meggyógyíthat.

Legfőbb hatóanyagai: Szerves kalcium, magnézium, kálium, foszfor, vas, cink, réz, szelén, szilícium, jód, béta-karotin, B1-, B2-, B6-, B17-, C-, D-, E-, K- és U-vitamin, valamint különleges összetevője a kötőszövetek rugalmasságáért felelő L-borostyánkősav, amely fékezi szervezetünk öregedését. Szervezetünk az L-borostyánkősavat csak egy bizonyos életkorig képes saját maga előállítani. A későbbiekben lucerna fogyasztása révén ajándékozhatjuk meg magunkat a szervezet öregedését fékező L-borostyánkősavval.

A lucerna L-borostyánkősav tartalma az idős embereknek nemre való tekintet nélkül hozzájárul az életkilátások javításához. A B17 vitamint a daganatképződések ellenszereként, valamint a mikroelem beépülések katalizátoraként tartják számon.

A lucerna kitűnő rostforrás, rendszeres használatával ki lehet küszöbölni a székrekedési problémákat. Kismamák számára biztosítja az optimális kalcium és egyéb ásványi anyagellátást, ami a magzat csontozatának és belső szerveinek kialakulása szempontjából elengedhetetlen, valamint serkenti a tejelválasztást a szoptatás időszakában.

Rendszeres fogyasztása erősíti a csontozatot és a fogazatot.

A lucerna szerves kalcium tartalma a serdülőkorban is segíti a fejlődő csontok és kötőszövetek kialakulását, így segítségével elkerülhetjük a csontfejlődés rendellenességeit. Változó korban, és a menopauza után a szerves kalcium bevitele úgyszintén elengedhetetlen. A jódban gazdag területen termesztett lucerna - mint pillangós virágú növény - fokozott mértékben képes a szerves kötésű jód felvételére. A jód fejleszti a tanulási készséget, a memóriát és fokozza a szellemi teljesítőképességet. A lucerna magas klorofill tartalma fontos szerepet kap a vérképzésben, az idegrendszer karbantartásában és a stressz tűrés fokozásában.

Gazdag növényi fehérjékben és aminosavakban. A réz jelenléte miatt gyulladáscsökkentő hatása reumás és ízületi problémák esetén is érvényesül. A lucerna, mint kiemelkedően lúgosító élelmiszer, alkalmas a szervezet elsavasodásának ellensúlyozására és a felesleges gyomorsav természetes lekötésére.

Rendkívüli klorofil tartalmának köszönhetjük azt, hogy az összes légzőszervi megbetegedésben sikeresen jár el. A felhalmozódott nyálkát el tudja távolítani a testből.

Az egyik okozója a koronaér betegségének a koleszterin lerakódása a szívhez közel eső erekben, a szív artériákban. A lucernában számtalan olyan anyag található, amely jótékonyan hat ilyen szempontból a szervezetünkre. Többek között megtalálható benne a szaponin, amely szinte kisöpri az artériákat. Ennél a tulajdonságánál fogva mondhatjuk azt, hogy fogyasztása segít minden érrendszeri- és szív-betegség gyógyításában.

Mire jó még?
Vérnyomás kiegyenlítő: Minden anyagot tartalmaz, amely elősegíti a vérerek meglágyítását. A véredények keményedése egy bizonyos kor után bekövetkezik. A lucerna képes a magas vérnyomást csökkenteni, az alacsony vérnyomást pedig fölemelni.

Anémiára (vérszegénységre)
A vérszegénység általában azért következik be, mert kevés vas van a szervezetben. Ez különösen nőknél okozhat gondot. Minél nagyobb a havi vérveszteség, annál inkább fogy a vas a vérből, s ha nem pótoljuk, vérszegénység következik be, ami csupán a többi betegség kezdete. A lucerna magas vastartalmánál fogva, elősegíti a fáradékonyság csökkentését, hozzásegít a megszüntetéséhez, majd pedig megkezdődik a vér pótlása a szervezetben.

A csontok és a fogak védelmére: Magas kalcium tartalma hozzásegít az erős fogazathoz, és csontozathoz. Ugyancsak ennek az ásványnak köszönhető, hogy szív izomerősítőként is számon tartják

Köszvényre
A köszvény nem új keletű betegség. Régen a gazdagok betegségének tartották, azok kapták meg, akik sok húst fogyasztottak, és nemigen mást. A húsban, de főleg a disznóhúsban, magas a húgykősav tartalom, ami először a veséket támadja meg, majd pedig a csuklókat, csatlakozásokat. Nincs folyamatos fájdalom, de az idő múlásával mind gyakrabban jelentkezik. A lucerna lúgos hatása kioldja a csuklókból a húgykősavat, és ha rátérünk a lúgos hatású teljes étrendre, ebből a betegségből ki is gyógyulhatunk.

Étvágygerjesztőként
Rendkívül jó étvágygerjesztő tevékenységét annak köszönheti, hogy tartalmazza azokat az enzimeket, amelyek az emésztéshez szükségesek. Ily módon a gyomorban hamarosan javul az emésztés.

Hajnövesztőként
Ha sárgarépa lével, vagy salátalével keverve isszuk, elősegíti a haj növekedését, erősödik a köröm, valamint jó hatással van a bőrre.

Ezeken kívül a lucernát alkalmazhatod még idült- és heveny húgyhólyaggyulladás, prosztatagyulladás gyógyítására is.

Felfúvódások, fekélyek, étvágytalanság gyógyításában is igen pozitív hatású. Ezt a tulajdonságát gazdag U vitamin tartalmának köszönheti. A lucerna alkalizáló hatása jól közömbösíti a gyomorsavat.

Magas enzimtartalma miatt gyorsan reakcióban lép a mérgekkel és a gyomorban összegyűlt nyálkával. Gazdag klorofiltartalma miatt a lucerna kiváló méregtelenítő, dezodoráló, szájszagtalanító hatású.

A lucerna sok, zsírban oldódó vitamint tartalmaz, magas dózisban ezek felhalmozódhatnak ezért csak 2-3 hónapig szabad lucernát fogyasztani.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Tumor ellen és bőrgyulladásra gyógyszer a ribizli!
  2024-03-01 21:08:14, péntek
 
 



Kitűnő gyógyszer, sok C-vitamint, antioxidánst és növényi rostot tartalmaz, zsírégető tulajdonsága miatt ajánlott fogyókúrázóknak.

Flavonoidjainak és béta-karotinjának köszönheti tumor ellenes hatását. Hallgat a ribiszke és a vadegres névre is.

A ribizli üde, piciny, piros, savanykás golyócskái júniusban kerülnek a piacra. A gyümölcsből páratlanul finom szörp és lekvár készíthető.

A ribizli valószínűleg Ázsiából és a Földközi tenger vidékéről érkezett hozzánk. A XIV. században kolostorkertekben kezdték termeszteni. Közeli rokonának, a feketeribizlinek több jótékony élettani hatást tulajdonítanak, a piros bogyójú ribizli viszont elterjedtebb és szebb, ízét is többen kedvelik.

Magyarországon a XVII. századtól vált kedvelt kerti cserjévé. A Duna-kanyarban és környékén, valamint a Nyugat-Dunántúlon termesztik nagyobb mennyiségben.

Savanykás ízét többek között különböző gyümölcs- és egyéb savaknak köszönheti. Kimutattak belőle almasavat, citromsavat, borkősavat, borostyánkősavat, ecetsavat, oxálsavat, és még sorolhatnánk.

A népgyógyászat nem véletlenül alkalmazta már korábban is skorbut ellen. B1-, B2-, B6-, valamin és E-vitamin van benne említendő mennyiségben.

A B1-vitamin a sejtek, különösen az idegsejtek működéséhez elengedhetetlen, növeli az energiaszintet, javítja a koncentrálóképességet és az anyagcsere folyamatokat. A B2-vitamin segíti a zsírsavak lebontását, fontos szerepet tölt be a szöveti légzésben, az oxidatív funkciókban és a méregtelenítésben. A B6-vitamin ajánlott szív-és érrendszeri betegségek megelőzésére, álmatlanság enyhítésére. Az E-vitamin az immunrendszer erősítésére, szívbetegségek ellen, szennyező anyagok ellen ajánlott. Sejtszinten fejti ki hatását, ezért az öregedés folyamatát is lassítja.

Fontos ásványi anyagai a nátrium, kalcium, foszfor, magnézium és a vas.

Növényi zsírjai a bőrben található zsírokhoz hasonlóak, a bőr által könnyen felvehetők és leadhatók. A száraz, érzékeny bőrt ápolja és nyugtatja a ribizliolaj.

Flavonoid tartalma hatékony segítséget nyújt a szabadgyökök elleni védekezésben, segíti a C-vitamin felvételét a májban, vesében és mellékvesében, a gyümölcsben található béta-karotinnal együtt.

A ribizliből készült bor is sok C-vitamint tartalmaz.

A piros ribizli a csontok és a fogak felépítését is segíti. Magja támogatja a bélmozgást. Rosttartalma, amely legfőképpen a vízben nem oldódó pektinből áll, segíti a salakanyagok kiürülését a szervezetből. Természetes vízhajtó szer.

A fekete, a fehér és a piros ribizli értékes tápanyagtartalma legjobban nyersen, frissen fogyasztva érvényesül, főleg a C-vitamin-pótlás miatt. Nem sokáig tárolhatók, de kitűnően tűrik a fagyasztást, így télen is hozzájuthatunk.

A fehér ribizli valamivel édesebb, mint piros társa, tápanyagtartalma és élettani hatása azonban megegyezik a piroséval.

A ribizliből készíthetünk levest, mártást, lekvárt, dzsemet, gyümölcskocsonyát, szörpöt, kompótot, csak kicsit több cukor kell hozzá, mint más gyümölcsökhöz. Akit zavar a gyümölcs magja, átpasszírozva szabaduljon meg tőle. A gyümölccsel ízesíthetünk túrót, natúr joghurtot, tortakrémet.

Leveléből készített tea vizelethajtó hatású, de alkalmazható magas vérnyomás illetve vesebetegségek esetén is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 146 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2587
  • e Hét: 27478
  • e Hónap: 58964
  • e Év: 263665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.