Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Játék a tűzzel 12. rész
  2011-08-25 08:25:06, csütörtök
 
   
  Roger J. Morneau: Játék a tűzzel
Kiadja: Avent Kiadó 1992
Budapest, Borsfa u. 55.
Felelős szerkesztő. Erdélyi László
Fordította. Varga Dániel
Tipográfia: Hunyadvári András
Dürer Nyomda Kft, Gyula
Felelős vezető: Székely András ügyvezető igazgató

Nehézségeim a démonokkal

Amikor azon az éjszakán könyvet vettem a kezembe és olvasni akartam, nyugalmamat megzavarták. A cédula, amelyen Roland üzenete volt, röpködni kezdett a szobában. Nekirepült a kezemben levő könyvnek, ami kiesett a kezemből. A gonosz lélek működött! Előtt meg akatam őt szidni, de fégül is úgy döntöttem, nem állok vele szóba, történjék bármi is! A cédulát bedugtam a könyv lapjai közé és olvastam tovább. Hitelen egy láthatatlan erő kitépte a kezemből a könyvet és a szemközti falhoz vágta.
Mivel becsültem barátomat - nem pedig a démoni tevékenysége miatt - úgy gondoltam, felhívom Rolandot. A folyosón volt ugyan a telefon, de ezt most nem akartam használni, ezért lementem a vendéglőbe, ami egy kissé távolabb volt lakásomtól. A telefonfülkében megnéztem az órámat: éjfél után egy óra volt. Feltárcsáztam a számot. Roland felvette a kagylót, és azonnal beleszólt:
- Te vagy az, Morneau?
- Igen, én.
- Morneau, te szerencsétlen! Mi van veled? - támad rám Roland. - Ne vedd rossz néven, nem haragból mondom. Azt akarom csak mondani, hogy az életeddel játszol! Nem zavarodtál meg véletlenül?
- Nagyon zavarodottan beszélsz - mondtam. Valamilyen problémád van?
- Nekem? Nekem nincs problémám! De te vagy az, akinek nehézségei vannak, s mégis olyan gondtalanul beszélsz, mintha mi sem történt volna! Morneau, mindig becsültem körültekintésedet, de most az egyszer túl messzire mentél, a lelkek ellen fordultál, akik eddig csak a javadat akarták. De most megölnek! Meglep, hogy még életben vagy! Hallod, gondot okozol nekem! Mivel javadat akarom, egész este a telefonnál ültem és vártam, mikor hívsz fel. Nincs mondanivalód?
- Természetesen van, de hogyan tehetem, ha nem engedsz szóhoz jutni?!
- Morneau, te talán fel sem fogod, milyen nagy bajban vagy! Már szerda este mélyen a pácban voltál. Sátán papja mondta ezt nekem. Demost már késő! Túl késő!
- Roland - szakítottam őt félbe -, ha megnyugszok, akkor talán jobban megértjük egymást. Mondd meg nekem, mi történt szerdán? - Egy kis idő múlva megnyugodott.
- Amikor szerdán beléptem az imaházunkba, azonnal behívtak a főpap irodájába. Megkérdezték, láttalak-e a múlt héten. A főpap arca elárulta, hogy valami szörnyű dolog történt. Megijedtem, hogy talán meghaltál, de ő azt mondta, hogy ettől sokkal rosszabb történt. Kedden éjjel, az éjféli szent óra alatt megjelent neki egy szellemvilágbeli tanácsadó és azt mondta, hogy olyan emberekkel tanulmányozod a Bibliát, akik szombatot ünnepelnek, és ezeket az embereket a mester nagyon gyűlöli. A pap felszólított engem, hogy keesselek fel és figyelmeztesselek a veszélyre, amelyben vagy, de nem tudtalak megtalálni.
- Hidd el Roland, minden Isten ellenőrzése alatt van és én nem vagyok semmiféle veszélyben!
- Ezt csak te gondolod! -mondta ismét felemelt hangon. - M este fél hétkor felhívott a főpap és közölte velem, hogy a szellemek jelentése szerint a gyülekezetben voltál ezekkel a szombatüneplőkkel és ez a mestert nagyon feldühítette. Mit szól most ehhez?
- Igen, komolyan foglalkoztam a Bibliával és voltam az adventisták gyülekezetében is. Nekem azonban teljesen közömbös, hogy érzi magát miattam az elbukott angyal. Ha többet akarsz tudni múlt heti tevékenységemről, akkor reggel gyere el hozzám!
Hazafelé menet imádkoztam, s azután aludni tértem. Úgy húsz perccel később kigyulladtak lakásom fényei. Eloltottam őket, tehát, de azok azonnal kigyulladtak. Úgy döntöttem tehát, hogy villanyfény mellett fogok aludni. Néhány peccel később szobámban minden mozgásban volt. Az egyik kép átrepült a szemben lévő falra és ott maradt lógva. Az asztali lámpa a levegőben lógott anélkül, hogy valaki tartotta volna. Amikor ezt a tevékenységet figyeltem, világos volt előttem, hogy imáim korlátozzák a démonokat. Nem beszélhettek velem, amit nézetem szerint szerettek volna. Jézus Krisztus nevében távozásra szólítottam fel őket. A lámpa és a képek a földreestek. Felemeltem a lámpát, megigazítottam, megsrongálódott ernyőjét. Az összetört üveget a földön hagytam, hogy majd reggel eltakarítom. Megköszöntem Jézusnak a segítségét és aludni tértem.
Az a gondolat, hogy a hatalmas démonok eltávoztak, amikor Jézus nevét hívtam segítségül, megelégedéssel töltött el. Ez a szembesítés megerősített abban, hogy minden Isten ellenőrzése alatt van, Isten vigyáz az övéire!
Egy óra múlva visszajöttek a démonok. Ismét felszólítottam őket Jézus nevében, hogy azonnal hagyják el a lakásomat. Késlekedés nélkül el is mentek, s én ismét megpróbáltam aludni.
Nagy meglepetésemre négy óra körül az egész megismétlődött. Felültem az ágyon és magamban magyarázatot kerestem, miért engedi meg az Úr, hogy a démonok visszajöjjenek. Arra következtettem, hogy maguktól a démonoktól kell választ kapnom, mit gondolnak arról, hogy Jézust elfogadom Megváltómnak. Csak később döbbentem rá, milyen veszélyes volt velük beszélgetni!
- Ti tehát beszélgetni akartok velem? Akkor beszéljetek!
- Miért vonakodsz velünk beszélni? - kérdezte az egyik démon olyan hangon, mintha a szobában röüködne.
- Mert jobb Mestert találtam magamnak.
- Mikor hagytál el bennünket, amikor oly sok jót készítettünk számodra?
- Sok éven át becsaptatok engem, ezért többé nem közösködöm veletek!
- Mi tisztességesen bántunk veled attól a pillanattól kezdve, hogy kapcsolatba léptél a gazdagság és a hatalom forrását ismerőkkel - mondegy egy tekintélyt keltő hang.
Felismertem, hogy a szellemvilág egyik főtanácsadójával beszélek. Úgy tűnt, hogy minden energiával telt meg, és az ő jelenlétét érezni lehetett a levegőben. Rádöbbentem, hogy ezzel a hatalommal énnem boldogulok, ezért csöndben imádkoztam: "Uram, Jézusom, kérlek, segíts nekem! Ekkor eszembe jutott egy hely a ibliában, amelyre az előző nap figyelmeztetett engem Taylor lelkész. "Az övéi közé jöve, és az övéi nem fogadták be őt. Valakik pedig befoagdák át, hatalmat ada azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, akik az Ő nevében hisznek" (Jn 1:11-12). Rögtön az volt az érzésem, hogy Isten engem győzedelmesen átvezet ezen az oly kockázatos találkozáson is. A belsőm valódi nyugalommal telt meg.
Amikor a beszélgetést folytattuk, az volt az érzésem, hogy a démon bizonyos válságban van. Éreztem, hogy az elkeseredés hullámai kerülgetik, amint tudatára ébred annak, hogy fáradsága hábavaló annak érdekében, hogy engem az ő ügyének megnyerjen.
- Jól figyelj - mondta a démon -, megmondom neked még egyszer: a mester nagy gazdagságot készített számodra, ha felhagysz azoknak a társaságával, akiket ő gyűlöl és megszűnsz szombatot ünnepelni, amit ő megvet.
- Hiszem, hogy a te szemszögödből nézve igazat mondasz, azonban a te gazdagságod nekem nem kell. Jobb ajánlatot kaptam jutalmul hűségemért - annyi aranyat, amennyit csak akarok, és ehhez örök életet, végtelent, örömteljes életeet. Elhatároztam, hogy életemet Jézus Krisztusnak adom.
- Ezt a nevet többé ki ne ejtsd! - mondta a démon haraggal. Beszélnem kell veled, de ezt a nevet ne emlegesd. Én főtanácsadó vagyok a szellemvilágból! Olyan utat készítettünk neked, amelyen dúskálhatsz a gazdagságban. Georgnak is mi szereztünk hírnevet és elismerést, amelynek most örvend. A találkozástokat is mi szerveztük meg. Sürgősen kérlek, ne játszd el a lehetőséget!
- Figyelj rám! - mondtam a démonnak. - Úgy tíz nappal ezelőtt beugrottam volna a trükködnek, de ma már nem. Ma má csak néhai lélekimádó vagyok, aki ebből levonta a szükséges tanulságot. Az én mesterem most Jézus, és az Ő segítségével egyike akarok lenni azoknak, aik a Ő törvényeit betartják, szombatját megszentelik, és akiket te gyűlölsz. Ami pedig téged illet, és barátaidat a lélekvilágból, ti nem vagytok mások, csak hazugok. Aranyat kínáltok azért, hogy mndjak le az örök életről. Ezt már nem! Én meg akarom várni míg az Úr eljön. Azután minden gazdagságot megkapok, amire szükségem lesz az új földön."
Talán két percig csak a vekker ketyegését lehetett hallani. Ebből érződött, hogy a démonvilág tanácsadója nem számított ilyen reakcióra. Időre volt süksége, hogy új haditervet eszeljen ki.
- Jól van - mondta végül - a gazdagságot és dicsőséget, amelyet a mester kínál visszautasítod, ezért életed része a szegénység lesz. Az is csak akkor, ha még egy kis ideig sikerül életben maradnod. Mától fogva állandóan a halál árnyékában jársz!
Azután olyan nevetést hallottam, amilyet soha az életben! Telve volt kegyetlen kárörömmel. A hideg veríték vert ki, mégis biztos voltam,hogy Isten megőriz!
- Azt mondom neked démon, hogy életemet a golgotai Krisztus alá helyeztem és kész vagyok Vele a halál árnyékában is járni! Most pedig az Ő nevében parancsolom, távozz innen!
A hátsó balkonhoz vezető ajtó kivágódott és a démon elhagyta a szobát. Azután az ajtó olyan erővel csapódott be, hogy a kilincse majdnemátszakította a gipszfalat.
 
 
0 komment , kategória:  Játék a tűzzel (advent)  
Címkék: tevékenységemről, főtanácsadójával, szellemvilágbeli, találkozástokat, figyelmeztetett, megsrongálódott, telefonfülkében, szellemvilágból, visszajöjjenek, tisztességesen, következtettem, megigazítottam, gyülekezetében, megelégedéssel, felszólítottam, meglepetésemre, megismétlődött, visszautasítod, tevékenységet, szerencsétlen, gyülekezetben, természetesen, győzedelmesen, szemszögödből, feltárcsáztam, tanulmányozod, lélekvilágból, megpróbáltam, gazdagságban, felszólított, visszajöttek, megerősített, megköszöntem, beszélhettek, kigyulladtak, megszentelik, éjszakán könyvet, kezemben levő, gonosz lélek, cédulát bedugtam, könyv lapjai, szemközti falhoz, démoni tevékenysége, folyosón volt, kissé távolabb, telefonfülkében megnéztem, életeddel játszol, lelkek ellen, javadat akarták, telefonnál ültem, pácban voltál, főpap irodájába, Avent Kiadó, Erdélyi László, Varga Dániel, Hunyadvári András, Dürer Nyomda Kft, Székely András, Jézus Krisztus, Megköszöntem Jézusnak, Jézus Krisztusnak,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Paul David Tripp Április 20  A boldog családok mind hasonló...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Éretlen vers  Png fotel  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Kerüld el az evangélium örömén...  Png fotel  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Mai harmónia kártyám  Bounty krémes  Kaffka_Margit  Png csokor  Németh László tollából  Akik bántanak téged  Még csak most kezdődik a nap  Hiányzik  Hiányzik  Fekete István - Akác  Png nő  Régi emberek, akikre máig büsz...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Nem tudhatod  Egy lelki imádság  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam Krisztinától  Png kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Szép napot kívánok  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Nem számIt  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Szép álmokat!  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Esti kép  Albert Einstein gondolata  Akik bántanak téged  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Mai harmónia kártyám  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png rózsa csokor  Neked tudnod kell  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Adakozás  Akarat  Akarat  Facebookon kaptam  Png cica  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Png csokor  Kaffka_Margit  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Zilahy Lajos gondolata  Tavaszi kép  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Jó éjszakát  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png fotel 
Bejegyzés Címkék
éjszakán könyvet, kezemben levő, gonosz lélek, cédulát bedugtam, könyv lapjai, szemközti falhoz, démoni tevékenysége, folyosón volt, kissé távolabb, telefonfülkében megnéztem, életeddel játszol, lelkek ellen, javadat akarták, telefonnál ültem, pácban voltál, főpap irodájába, múlt héten, főpap arca, éjféli szent, szellemvilágbeli tanácsadó, mester nagyon, szellemek jelentése, gyülekezetben voltál, mestert nagyon, adventisták gyülekezetében, elbukott angyal, szemben lévő, asztali lámpa, levegőben lógott, tevékenységet figyeltem, összetört üveget, földön hagytam, hatalmas démonok, szembesítés megerősített, egész megismétlődött, démonok visszajöjjenek, démonoktól kell, egyik démon, szobában röüködne, pillanattól kezdve, hatalom forrását, tekintélyt keltő, szellemvilág egyik, hatalommal énnem, övéi közé, belsőm valódi, beszélgetést folytattuk, démon bizonyos, elkeseredés hullámai, mester nagy, nevet többé, démon haraggal, szükséges tanulságot, örök életről, vekker ketyegését, démonvilág tanácsadója, mester kínál, szegénység lesz, halál árnyékában, hideg veríték, golgotai Krisztus, hátsó balkonhoz, démon elhagyta, ajtó olyan, tevékenységemről, főtanácsadójával, szellemvilágbeli, találkozástokat, figyelmeztetett, megsrongálódott, telefonfülkében, szellemvilágból, visszajöjjenek, tisztességesen, következtettem, megigazítottam, gyülekezetében, megelégedéssel, felszólítottam, meglepetésemre, megismétlődött, visszautasítod, tevékenységet, szerencsétlen, gyülekezetben, természetesen, győzedelmesen, szemszögödből, feltárcsáztam, tanulmányozod, lélekvilágból, megpróbáltam, gazdagságban, felszólított, visszajöttek, megerősített, megköszöntem, beszélhettek, kigyulladtak, megszentelik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 50 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 659
  • e Hét: 5523
  • e Hónap: 11764
  • e Év: 64030
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.