Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 44 
Kohut Katalin: Egyedül (Vilma-Béla párbeszéd)
  2015-08-31 18:38:32, hétfő
 
  Kohut Katalin: Egyedül

- Béééla! Te vagy az, drágám?
- Én, Vilma, csak nagyon halkan hallak!
- Pedig már most nincsen iker telefontársunk. Legutóbb rendeltem magamnak egy pizzát és odavitték nekik.
- Mi újság otthon?
- Semmi különös, azon kívül, hogy egymás után elromlik minden a lakásban, most, hogy külön vagyunk. Azt mondta Pisti, a munkatársam, hogy nekem csak arra kellett a férj, hogy legyen ki a ház körül a szerelő munkákat elvégezni. Már nem érdemes senkinek semmit sem mondani, sem megkérni őket valamire.
- Hihetetlen, Vilma! És még mit beszélnek?
- Hogy te vagy a szegény fiú, akit én mindig kihasználtam.
- Akkor most új jártál, mint a barátnőd, amikor több, mint tíz év brutalitás és naponkénti megalázása miatt embersége miatt elvált az alkoholista férjétől.
- Pontosan úgy, de én akkor is együtt éreztem vele...
- Ezek az emberek nagyon ostobák, ha sírni tudna a butaság, ordítanának. Látod, Vilma, így kikezdenek egy asszonykát egyedül, ilyen sokat jelent, ha egy férfi van mellette.
- Igen, tapasztaltam, de majd ezt személyesen elmesélem neked. És te, hogyan boldogulsz?
- Köszönöm, drágám. Naponta konferencia van, de egymás után rázom le magamról a szép és rámenős nőcskéket. Nagyon jól néznek ki, de szabályszerűen megvadulnak, ha egy őszülő halántékot látnak. Meg a személy sem mindegy, csak megbízhatónak és rendesnek látszódjon. Még mondja valaki, hogy csak a pénz számít egyedül! Igaz, hogy talán az sem mellékes.
- Komoly férfira van szükségük?
- Igen, mintha kihaltak volna az igaz férfiak Közép-Európában!
- Talán ez így is van, drága Béla! Soha nem felejtem el a találkozásunkat! Nekem is a szép fiúk tetszettek, mint minden lánynak, de a hűséged és kitartásod bebizonyította, hogy az az igazi, ami belül van. Látod, most jobban nézel ki, mint bármelyik fiatalember!
- Örülök, hogy így gondolod, Vilma! Látod, minket az emberség egymáshoz sodort, ezért volt ilyen szép és nyugodt életünk együtt. Mások ezt nem tudják felfogni!
- Mint ahogyan azt sem, mit jelent a holtodiglan-holtáiglan. Én minden embernek az arcát figyelem, soha nem tudtam volna elképzelni a szexet személytelenül, nem is ismertem ezt a szót.
- Mi nem testinek születtünk, drága Vilma. A legfontosabb nekünk egy embernek a személyisége. Már ha van ilyen neki, de igen úgy néz ki, hogy nagyon kevés rendelkezik vele.
- Így van, Bélám! De borzalmas, hogy most, hogy egyedül vagyok, engem is prédának látnak. Mi változott meg attól, hogy egyedül vagyok?
- Mondtam, drága Vilma, hogy ezek nagyon ostoba emberek, viszont felettébb sok kárt tudnak okozni. Most jó, ha távol tartod magad mindenkitől és a legkevesebbet beszélj másokkal! Nem hiányzik egy kellemetlenség... Rossz bele is gondolni!
- Mondd, Bélám, mikor lesz vége a konferenciának?
- Majd egy hónap múlva, Vilma! Ne izgulj miattam, itt minden rendben van azon kívül, hogy minden este le kell ráznom a munkatársakat, akik esténként könnyű nőkkel ismerkednek és a sárba isszák magukat.
- Nem lehet könnyű visszautasítani őket. Te mivel foglalkozol ilyenkor?
- Én általában készülök másnapra az anyagaimmal, meg zenét hallgatok. Komolyzenét az interneten. Mikor bejönnek hozzám a kiküldöttek, megütköznek rajta. Egy világ választ el minket egymástól, én nem szeretem a pop zenéjüket, nem értékeltem soha.
- A zene tudósít arról, milyen a szíve valakinek és te drágám, csodálatos lélekkel rendelkezel! Nagyon hiányzol!
- A szerelő, vagy a szerető?
- Bélám! Már te is?
- Csak vicceltem, Vilma! Ezek jutnak eszébe egy személyiség nélküli testi hasonmásnak.
- Érdekes a szerelem, drága Béla! Soha nem gondol az ember testiségre, mert annyira tiszta és nemes két ember együttléte...
- Így van, drága Vilma! De ezt ne is próbáld másoknak megmagyarázni, mert csak kifiguráznának, felfogni képtelenek.
- Mit üzensz a gyerekeknek, Bélám? Marci már komolyan udvarol Elvirának, remélem, hogy boldogok lesznek együtt, mint mi.
- Igen, Marci nagyon anyás, a hasonmásodat találta meg szerelmében. Biztos vagyok abban, hogy boldogok lesznek és amit mi ketten megalapoztunk, az nemzedékről nemzedékre öröklődik majd.
- Szerinted, Bélám, a boldogságot lehet tanulni is?
- Nem lehet! Adva van két ember lelkivilágában. A legfontosabb lélek-nemesség az ember-tisztelet. Mi nemcsak barátok, társak, örök-szerelmesek is vagyunk és leszünk.
- Igen, ez soha nem múlhat el! Drágám, holnap este is várom a telefonodat! Bármi történik, én itt vagyok, várok rád, hogy ringassam a hangodat. Vele alszom el. Nekem a lágy hangod a szívem muzsikája. Látod, mindent szeretek benned.
- Én is, drága Vilma! Lépked tiszta hangod a mellkasomon, megérint minden szó, s mint.... nem, majd személyesen! Drágám, jó éjszakát!
- Jó éjt, Bélám! Most is egymás karjaiban pihenünk! Puszillak!

2015. augusztus 31.

 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Ismerős arcok: Árnyéknak lenni...
  2015-08-31 17:31:01, hétfő
 
  Link

Ahogy a kiskanál dermed a kávéscsészében ,
Amit kint felejtesz az asztalon,
Úgy ragadtam én az egyedül létbe
Mindenre süketen s félvakon.

Cinizmussal a félelem ellen,
Ez a jó módszer higgy nekem!
Süllyedhetek, csak látnom ne kelljen,
Mi az oka, hogy nem vagy velem?

refr.:
Húsz éven át csak körbe és körbe
Mindent elrontva álmodok.
Egy olyan életről, mely nincs összetörve
Többé nem visszafelé számolok.

Ha tudom, hogy Te vagy
Ki kezem után kap
S jobban hallom, mit súg a szád,
Elmondtam volna, hogy nem telt el úgy nap
Az álom határán ne gondolnék Rád.

Míg nem láttalak nem fájt, hogy egyedül vagyok
Most meg az lenne jó, ha árnyék lehetnék.
Úgy érzem, ha kell hát meg is halok.
De Te érted élni azt még jobban szeretnék.

refr.:
Húsz éven át csak körbe és körbe
Mindent elrontva álmodok
Egy olyan életről mely nincs összetörve
Többé nem visszafelé számolok.
 
 
0 komment , kategória:  Dalok  
Kohut Katalin: Szomorúság virág
  2015-08-30 09:38:49, vasárnap
 
  Kohut Katalin: Szomorúság virág

Most nem rejtőzöm el
sötétjében a reménytelennek.
Zöldellő tavaszi rétet képzelek,
közepére egy lócát,
melyen sirathatom szerelmemet.


Egyoldalú ember-szerelem?
Ki hallott még ilyet?
A szív hazudott?
A bizalom érzéketlenre hullott?

Elszakadt a vékony szálacska,
mely tartotta az életem.
Most a dac, a düh irányít,
tehetetlenül tűrök,
nincs vigasztalóm.

Szomorúság virág az arcomon,
örökké őrzi az emberséget.

2015. augusztus 30.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Márai Sándor: A szerencséről
  2015-08-29 11:41:56, szombat
 
 

Hérodotosz, aki oly elragadóan pletykál a görögökről, perzsákról, médekről, lídiaiakról, az ókor népeinek és vezető személyeinek sorsáról, azt tanácsolja, hogy nem árt önkényesen és mesterségesen ellenszegülni a szerencsének, mely felénk villogtatja csillagát. Minden ókori nép, a perzsák, babilóniaiak, a föníciai népek minden régi vallás óva inti a szerencsés embereket ennen csillaguktól. Az istenek kedve, a sors nem tűri el a tartó szerencsét: így tapasztalta Hérodotosz vándorútjain, így tanítja minden régi mondás, vallás, babona. Házad nem a tiéd, aranyad, asszonyod, gyermeked, egészséged, dicsőséged, mindez annyira a tiéd csak, mint kockajáték közben a szerencse esélye. Minden csak egy pillanatra tiéd: aztán fordul a kocka. Így akarják az istenek.

Ezért semmi nem olyan megható, mint Polükratész története, a gyűrűvel, a hallal és a halásszal. Az ember érzi sorsát, s szeretne áldozatokkal menekülni e sors elől. Kegyetlenül reád mosolyog a szerencse, s ha remegve elfordulsz előle, utánad siet, hogy aztán megalázzon és kiraboljon a sors.

Mi hát a tiéd, mi az, amit nem vehetnek el tőled az istenek? Csak a munka. Az a munka, mely nem vár jutalmat, sem babért, sem utókort. Csak éppen megtörténik veled, ha nem térsz ki előle, s nem törődsz sorsával sem. Csak a fáradtság a tiéd, a verejték, az áldozat. Minden más illanóbb, mint a hajnali köd, törékenyebb, mint a lepke szárnya.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Közel-keleti menekültek voltunk
  2015-08-29 09:44:26, szombat
 
  Miután születésem óta egész India, Kína (Ritoók Zsigmond lótuszlába óta), Japán kezdeti történelmével kezdődően megtisztult és emberré váltak a Magyarország ellenes csapások, akik magyar nevekkel élnek itt és mindenütt a világon hozzájuk nem méltó életet, jelenleg a II-es elméje az összes elmeosztálynak a menekültek emberré válásánál jár egyetlen közös nagy áldozással

Ma éjszaka arra riadtam fel, hogy egy menekült táborban voltam a kisebbik gyerekemmel (egész Perecest és Bertalan utcai pénzmanővert jelenti a vörös hajúakkal együtt). Mostam, de kevés volt a víz, még nem szállítottak. Elmentünk teregetni a ruhákat olyan helyre, ahol nem lopják el őket, meg végezni a kisdolgunkat. Ekkor egy hatalmas rém jelent meg előttünk.

Nagyon rossz volt, hogy már mi vagyunk a menekültek is, kevés a román-miskolci elmének, hogy egész Keletet és valamennyi cigányt a mi áldozásunkkal emelte, tette szép életű királyfivá.

Mint írtam már - bár össze-vissza még -, húsz éve a romániai menhely átadta a gitáromat, mely körbement a világon addig a borsodi cigányságnak.

Amerika történelmét a könyvekkel húsz éve ismételte a skizopren refren, Ausztráliáét és Svédországét szintén, a többi országét folyamatosan születésem óta, ahogyan mentek végig a könyveken, szappantisztító sorozatokkal együtt. Ez mind Jeruzsálemet jelenti, engem támadtak meg helyettük 1995-ben teljes begyűjtéssel, mindenem megsemmisítésével. A kommunisták a bibliában a vaskori Babilonnál találhatóak, a cserépkor külön volt, a cserepeken 1967. óta mentek végig, egész kelet ezeket ismételte a médiával, mely Magyarország elme csapásait jelenti szőkék kezdetével Gábor Zsazsa óta, először ők járták el Európát.
 
 
0 komment , kategória:  Éjszakáim, álmaim  
Kohut Katalin: Reménysugár
  2015-08-28 20:44:34, péntek
 
  Kohut Katalin: Reménysugár

Sárgállik az aranyeső homályos múltja,
Idő-kövekkel forrását legenda sújtja
és árulkodik a jók egykori koráról,
mesél a víz, híreket hoz a szív jogáról.

Minden természeti jelenség, hegyek, s a fák
titkot őriznek, mutatják a letűnt világ
számtalan hősének igaz jelét, nézz és láss,
a túlélőknek értünk soha meg ne bocsáss!

Egyetlen tisztás fénylik, férje felette úr,
bárányfelhő integet, pompás az ég, azúr,
mert szükséges és kell végre szabadság,
a sötétben a reménysugár hív utat vág.


2015. augusztus 28.

 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Kohut Katalin: Szeretnélek úgy ölelni... (ének)
  2015-08-28 17:57:21, péntek
 
  Úgy szeretnék a szerelmed lenni,
Lelked lelkemmel ölelni,
Simogatnám aranyfényed,
Eloszlatnád a felhőket.

Szeretnék örök szerelmed lenni,
Békességben, igazságban élni,
Kristályhangod gyönyör-gyöngyem,
Tiszta szemeid a lelkem kulcsai.

Szeretnélek úgy ölelni,
Hogy belezendüljön a világ ege,
Szórni a szeretet fénylő szikráit
A világra, az én hazámra.

Jöjj el fényes szerelem,
Jöjj el és bocsáss meg nekem,
Jöjj el, óh jöjj el, jöjj el
Úgy várok rád!



 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Márai Sándor: A zenéről
  2015-08-28 08:47:59, péntek
 
 

Tolsztojnak igaza volt, a zene a legnagyobb kerítő, a legveszedelmesebb csábító. Az értelem szűkölni kezd, mikor zenét hall. A zene értelemellenes. Nem megérteni akar, mint az értelem, hanem szétáradni, feldúlni, lefegyverezni, elcsábítani, megérinti bennünk a titkosat és fájdalmasat, feltárja azt, amit oly gondosan rejtettünk magunk elől, minden eszközzel fegyelmezünk - olyan, mint a tavaszi vadvíz, feldúlja az értelem által aggályosan parcellázott, megművelt és megmunkált, szabályozott és fegyelmezett területeket. Ahová a zene kiárad, ott az értelem törvényei nem érvényesek többé. A gyönyörűségben, melyet a zene ad, a halálvágy kéjes megsemmisülésének beteg érzései hullámoznak. A zene támadás. Az ember, aki életét megismerésre, a fegyelemre és a valóságra tette föl, védekezzen a zene ellen, fogja be a fülét. Zene nélkül sokkal szegényebb az élet. De emberibb, keményebb, szomorúbb és értelmesebb.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Márai Sándor: A készenlétről
  2015-08-27 08:12:11, csütörtök
 
 
A mert halandók vagyunk - az emberi élet legnagyobb ajándéka, hogy ezt a tényt mindennap egyszerűbbnek látjuk és tökéletesebben megértjük -, úgy kell rendezni köznapi életünket, mint aki készenlétben él. Mint Seneca, mikor Néró uralkodik az Urbsban; mint a hölgyek és urak a Conciérgerie pincéiben; mint minden ember, aki a forradalomban él. Mert az élet forradalom. Néha különösen az; például a korszakban, melyet most élünk, s mikor a tömegek ragadták magukhoz a vezetést.

Urbs: A Város, azaz Róma
Conciérgerie: Párizsi börtön, a francia forradalom idején innen vitték az elítélteket vérpadra
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Kohut Katalin: Hol van az igaz, hol a jó? (ének)
  2015-08-26 15:29:23, szerda
 
  Hol van az igaz, hol a jó,
Miért nem terem tiszta szó,
Nincs szeretet, jég és hó
Minden ember, minden szó.

Bár zöldülne a határ,
Zengné minden gyerekszáj,
Nem sodor senkit az ár,
Nincsen gyász és nincs halál.

Nincs többé fájdalom,
Könny, bánat, sir, pokol,
Tiszta lélekkel élhet a szép.

Felszáradnak könnyeink,
Csodás érzés melegít,
Kedves ember nyílt szíve,
Gyermek csillogó szeme.




 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 44 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 44 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 7228 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 70
  • e Hét: 341
  • e Hónap: 3183
  • e Év: 42184
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.