Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 79 
Elmeosztály, börtön áldozatai
  2010-10-31 20:44:04, vasárnap
 
  Ismét eltelt egy esztendő, a halottak napja ünneppé vált. Én nem ünneplem a holtakat, különösen azokat nem, akik egyszeri életű emberek voltak és megismételhetetlenek. Megölték őket azért, mert szívük volt és megáldozták őket apokalipszisben az elmeosztályok és börtön bűnözők három maffiával karöltve, az egészségüggyel és zsidókkal az élen, végtelen apokalipszisével a mindig újjászületőknek, a halál és sötétség népeinek.

A róka kommunista nép a halálcsillagnak nevezettől jött létre, sajátja, mint a farkas és a varjú Braziliában, melyet pár esztendővel ezelőtt megszállottsággal Liptai Klaudia ismételt a sátoraljaújhelyi temető feldúlásával, ismétlésével a megöltek sorsának.

Aki a róka főszereplőt szereti, mind meghal, szólt az előre megírt sorsa. Mert velem hordatják el a kommunista és zsidó apokalipsziseket, különösen a Rákóczi téri csűrhéjét, mindenkim meghalt, aki valamikor is szeretett engem.
Nem jutok szóhoz, ártatlan emberek megölését az apokalipszisben részt vevő rendőrség soha nem fogja és nem is tudja kivizsgálni, mivel bárkit otthonában, munkahelyén felakaszt az elmeosztály, azt tesz vele, amit csak akar. Hatalmas erővel és misztikus rontásokkal bír, melyeket a testben helyez el az áldozatok otthonában.

Gyászolok szívemben évek óta, érthetetlen halálok miatti düh emészt és a tehetetlenség. Semmit sem tudtam volna tenni értük, én gyenge vagyok ilyen hatalmas erőkkel szemben, ami a média mögött áll, valamint a kormányt emeli egyfolytában.

A temető megtelt már születésem idején kezdetben kislány sírokkal, különösen a szépek haltak meg. Majd következtek a gyerek oldalán a temetőnek a jóságos asszonyok, ezt követően a férfiak főleg infarktusban, agyvérzésben. Egy pillanatnyi villanás és megáll a szív, számtalan családot ért erkölcsi és anyagi csapás után ez a vég általában. Így fejezte be mindenki, aki egykor tisztességes volt és nagybetűs ember. Azt mondta négy éve az iskolában székelő új cigány igazgató, hogy keressem a tanárokat az elfekvőben. Minden baj volt, még a helyes magyar beszéd is, a tiszta énekhanggal együtt. Itt csak a főnixes csótányokkal jötteknek szabad volt énekelni, s a fekete ruhába öltözött végtelen kommunista apokalipszissel indultaknak. Milyen ország Magyarország, amelyik kiárulta az embereket? Szégyentelen!
 
 
0 komment , kategória:  Halottak napja  
Fekete István: Elmúlás
  2010-10-31 18:28:28, vasárnap
 
  "Néha megállt az evésben, s ilyenkor úgy érezte: a bokrok puha árnyékában elmúlt emberek lélegeznek, s a föld, ahol ül, azért meleg, mert előbb ült már rajta valaki. "Itt volt a fal" - mondta Matula, de hol vannak a kőművesek, akik rakták, hol a kéz, amely a habarcsot keverte, hol a gondolat, ami az egészt teremtette? Mi lett belőlük? Milyen erő lett belőlük? Hiszen az energia nem vész el, csak megváltozik.
Fa lett belőlük? Madárszó, virág, tölgymakk és mogyoró lett belőlük? Szél és pára lett belőlük? Felhő? De mi lett a képzelettel, a gondolattal? Belerakták a falakba, vagy itt kereng, és megérinti az ő képzeletének húrjait?
Mi lett belőlük, mi lett belőlük? Föld, víz, elmállott csontok? Mész és foszfor? De hova lett a fájdalom, az öröm, a sírás, a kín, a mámor, a harag, a békülés, a szeretet? Egymásnak adták ezeket az érzéseket, és magukkal vitték?"
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Kellemes vicc olvasást!
  2010-10-28 10:55:41, csütörtök
 
  Szőke beszélget egy nénivel a metrón:
- Tudja kedveském, én már 25 éve metrózom.
Mire a szőke:
- Jesszusom! Hát hol tetszett felszállni?

Egy falka farkas üldöz két nyuszit, akik bemenekülnek a sűrű bozótba előlük.
Miután a farkasok nem tágítanak, a fiú nyuszi odafordul a lány nyuszihoz:
- Szerinted próbáljunk meg elfutni előlük, vagy várjunk pár napot, amíg
létszámban föléjük kerekedünk?

- Te Gazsi, oszt hol dolgozol?
- Sehol.
- Ott ne hagyd !

Egy szőke és egy barna nő jelentkezik egy cégnél ugyanarra az álláshirdetésre. A cégvezetőtől kapnak egy-egy kérdőívet, hogy azt töltsék
ki. Mindketten kitöltik, majd a leendő főnök értékeli a válaszaikat:
- Mind a ketten azonos pontszámot értek el, és én úgy döntöttem, hogy önt
választom - fordul a barna lányhoz.
- Ezt nem értem! Biztos, hogy valamilyen előítélet miatt döntött így! -
háborodik fel a szőke lány.
- Nem hölgyem. Az utolsó kérdésre egyikük sem tudta a választ, de míg a
másik hölgy azt írta: "Nem tudom", az ön papírján ez áll: "Én sem".

A szőke nő üldögél a kávéházban. Odamegy hozzá a pincérnő, akinek névkártya van a bal mellére tűzve. A szöszi elolvassa és felkiált:
- "Anna", jaj, de cuki! És mondd, a másikat hogy nevezed...?

A nő bemegy a patikába és mérget kér. A patikus meglepődik:
- Asszonyom, miért van szüksége méregre?
- Megölöm a férjemet.
- Nagyon sajnálom, de nem adhatok el önnek mérget azért, hogy megöljön valakit!
A nő erre kitesz az asztalra egy fotót, amely az ő férjét és a patikus
feleségét ábrázolja félreérthetetlen helyzetben. A patikus nagyot nyel és rábólint:
- Elnézést, nem tudtam, hogy van receptje.

Ne szidd a bacilusokat: sok emberben csak ők képviselik a kultúrát.

Múlt éjjel nagyon magam alatt voltam, ezért felhívtam a Lelki Segély vonalat.
Egy pakisztáni call-centerhez kapcsolt, mondtam, hogy öngyilkos leszek.
Erre nagyon izgatottak lettek, és megkérdezték, hogy tudok-e teherautót vezetni...

Vettem egy házat az autópálya mellett. Abszolút nem zavaró, ha megszokod,
hogy százharminccal kell kiállni a garázsból.

Sétálunk, sétálunk egy kocsmába becsücsülünk, fröccs.

Melyik a villamos energiával legjobban ellátott ország?
- Magyarország. Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése pedig halálos
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Ha ez igaz, nagyon súlyos!
  2010-10-28 08:46:22, csütörtök
 
  RUMBA TEMETTE URÁT A DPLOMA-

TAFELESÉG !!!

Literszámra nyakalták és vitték haza a jóféle rumot a pincében álló 300 literes hordóból egy szegedi családi ház felújításán dolgozó melósok. Amikor az utolsó csepp szesz is elfogyott, odébb akarták tenni a kiivott fahordót, de még kotyogott benne valami. Szétbontották, egy összeaszalódott holttest dőlt ki belőle.

A rémregénybe illő történet több évtizedes múltra tekint vissza. A Szeged kertvárosában lévő régi ház első tulajdonosa egy nyolcvanas éveiben járó özvegy asszony volt, aki csendes öregségben, magányosan éldegélt. A zárkózott, úri allűrökkel megáldott nénikéről keveset tudtak a szomszédok.

Sajátos íz

Az a hír járta, hogy a matróna valaha nagyvilági életet élt a Karib térségben diplomataként dolgozó urával, ám egyedül tért haza a mesés tengerentúlról. Egyetlen távoli rokona volt, akinek annyit mondott, hogy a férje meghalt, azt azonban senki nem firtatta, hol nyugszik a szebb napokat idéző fotókon festői szépségű nejét átkaroló, daliás ember. Az otthonából ki sem mozduló, ősz öregasszony egy nap nem nyitott ajtót a nála kopogtató szomszédoknak, akik rosszat sejtvén rendőrt hívtak. A behatoló zsaruk az ágyban találtak rá a holttestére, halálát végelgyengülés okozta. A titokzatos házat néhány hónap múlva egy fiatal pár vette meg, és elkezdték felújíttatni új otthonukat. Az átépítési munkálatok azonban kissé elhúzódtak, mert a melósok rájártak a pincében talált 300 literes, rummal teli hordóra. Sajátos íze volt, osztályozták későbbi vallomásaikban a jóféle szeszt, amivel hetekig locsolgatták a torkukat. Még haza is vittek belőle néhány flaskával, s csodájára járt, aki belekóstolt.

Konzervált ember

- Fél év sem telt el az idős asszony halála óta, amikor ismét riasztottak minket a házhoz - emlékezett a felejthetetlen eseményekre Pénzes Zoltán százados. - Egy meztelen férfi holttestre bukkantak a munkások a rumos hordóban, amit azért szedtek szét, mert bár elfogyott belőle a szesz, mégis kotyogott benne valami, ahogy mozgatták. Az összeaszalódott halott embriópózban helyezkedett el a hordósírban. Külsérelmi nyom nem volt rajta, a boncolás megállapította, hogy természetes halállal halt meg. A rum, amiben a munkások megjelenéséig információink szerint legalább 20 éven keresztül ázott, tartósította, így csupán valamelyest összetöpörödött. A helyszíni szemlét végző szegedi zsaruk szerint a múmiát megtaláló brigád tagjainak arcáról lerítt, hogy jó időre elment a kedvük az ismeretlen eredetű szeszes hordók megcsapolásától. A tanúkihallgatások során többen rosszul lettek, amikor szóba került, hogy ittak a konzerválóléből.

Pincesírból temetőbe

A rendőrségi vizsgálat kiderítette, hogy az elhunyt a ház egykori asszonyának diplomata ura, akit Jamaica partjainál ért a végzet. A holttest hivatalos hazahozatása azonban túl költséges és a szükséges okmányok beszerzése miatt körülményes is lett volna, ezért a találékony özvegy a kurrens jamaicai rummal teli hordóban, hajón csempészte haza az urát. Azt azonban senki sem tudja, hogy később miért nem temettette el, és titkolta a pincében lévő hordósírt. Az öregurat végül a szegedi köztemetőben helyezték végső nyugalomra.
KNÁB IMOLA












 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor gyenge vagy...
  2010-10-27 19:25:27, szerda
 
  "Amikor gyenge vagy, akkor vagy a legerősebb.
Amikor semmid sincs, tiéd az egész világ.Amikor végképp elbuktál, és
úgy érzed, már nem bukhatsz alább, akkor már csupáncsak egyetlen
sóhajtás a győzelem. Egyetlen sóhajtás. Sóhajts! Fújd ki a levegőt, ereszd el a kétségbe esést ereszd el dühödet, ereszd el a görcsös akaratot!"
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő írások  
Zoi Karelli: Asszonyember
  2010-10-25 18:42:51, hétfő
 
 
Én: nő — az asszonyember,
mindig kerestem arcod, Istenem,
s mindig a férfié volt:
nem tudtam ráismerni más alakban.
És most: melyikünk és miként
magányosabb,
bolondabbul, reménytelenebbül,
ő vagy én?
Hittem: vagyok s leszek;
de hát mikor léteztem nélküle,
és most hogy álljak meg, s miféle fényben,
s melyik most már tulajdon bánatom?
Ó, kétszeresen szenvedek,
tévelygek szüntelen,
midőn nem te vezérelsz.
Hogyan lássam meg önnön arcomat,
hogyan fogadjam el a lelkemet,
ha egyszer így tusakszom,
és nem lelem helyem?
,,Minthogy teáltalad helyeztetik
a nő a férfi mellé."
Még nem tárult föl az arctalanság
tragikuma, s ma még
számomra is elképzelhetetlen.
Mi lesz, hogy oly kiválón,
oly biztosan tudom és ismerem,
hogy nem az ő bordájából alkottál engem?
és hírdetem: teljes ember vagyok,
és egyedülvaló. Nélküle nem lehettem,
s most már vagyok s leszek -
különszakadt pár: ő meg
én - megvan a magam külön fénye, én:
immár nem hold vagyok, szólottam, én:
nem a naptól kölcsönzöm fényemet,
s van annyi büszkeségem,
hogy megpróbáljam elérni az övét,
hogy meghaladjam önmagam - én,
és újra én,
ki ismerem már önmagam, s tökéletesen
megtanulok neki is ellenállni,
és nem akarok elfogadni tőle semmit,
és nem akarom többé várni őt.
Nem ujjongok s nem is sírok,
bár így még fájdalmasabb lesz
az önmarcangolás, amelyre készülök:
megismerni önmagam által a világot,
a saját hangomon beszélni;
én, aki eddig csupán azért voltam,
hogy csodáljak, tiszteljek és szeressek.
Most már nem tartozéka vagyok,
és meg kell álljak egymagamban:
én - az asszonyember.

/Papp Árpád ford./

 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Telihold + 9. Kapu
  2010-10-25 17:56:53, hétfő
 
 
Október 23-án lesz Telihold, s ahogy mindig szoktam mondani, ez a pihenés és a Feltöltődés ideje. Ezen a napon érdemes mindig mellőzni a fizikai munkát, mert minden felerősödik és éppen ezért sokkal jobban elfáradunk. De éppen e miatt az erősödés miatt, hogy ha kellemes és pihentető dolgokkal foglalkozunk, akkor azok hatása is sokkal “erősebb".

Ezen a napon lép át a Nap a skorpió jegyébe is.

- - -

25-én lesz a 9. kapu aktiválás, igen fontos dátum. Részletek:

http://www.nvisible.com/Hungarian/9/9Gatehu.html

Az biztos, hogy nagy “oldások" jönnek ekkor létre, mert a Hold ekkor éppen együtt fog állni az Algol csillaggal, amelyről még zsenge csillagbölcseletes korszakomban meséltem, itt meghallgathatod a magas üzenetét:

09-Algol

(2009 májusi bolygóállásokról mesélek, ezt a részét hagyjuk figyelmen kívül)

Tehát ez mutatja, hogy lélek szintjén itt bizony hosszú évezredek óta negatívnak jelzett erőinket végre egyesíteni tudjuk önmagunkkal!

Ugyanekkor, tehát 25-én, a Holddal pontosan szemben fog állni a Mars, az pedig a Bungulával lesz egy vonalban. Akik ismerik a csillagnemzetségek üzenetét, tudják, hogy ez mire hívja fel a figyelmet. Tömören kifejezve: szexuális erőinket szintén visszavehetjük, amelyek szintén el voltak nyomva az elmúlt pár ezer évben.

Pár napon belül jelentkezem “szokásos" hosszabb és részletesebb írásommal, addig is este várok mindenkit Szülő-Gyermek kapcsolatok átalakításáról szóló előadásomra!

http://csillagmag.hu/programajanlo/eloadas-szulo-gyermek-kapcsolatok-atalakitasa/

Írta: Kiss Balázs Kunó
 
 
0 komment , kategória:  Ismeretterjesztő  
Minden hazatér (Csillagmag)
  2010-10-25 17:52:53, hétfő
 
 

Mielőtt belekezdenék az elkövetkező időszak részletezésébe, szeretném egy “aprócska" tényre felhívni a figyelmet, amely hogy úgy mondjam most esett le, pedig október eleje óta itt van a szemünk előtt. Ha megnézzük a bolygók elhelyezkedését a csillagos égen, akkor látjuk, hogy minden bolygó (és a Nap) a Galaxisunk központja felé ,,néz", ,,befelé" a Galaxisba. Azaz a Földről nézve minden bennünk élő Minőség, amit a bolygók képviselnek, a Galaktikus Mag felé tart - és nem kifelé a Galaxisból. Ha úgy tetszik, mindegyik az alsó világban található.

Ez azt jelenti, hogy ha húzunk egy képzeletbeli vonalat a Földön Galaxis központi irányára merőlegesen, akkor mindegyik égitest a közelebbi térfélre esik. Ez így lesz egészen 2011 január 22-ig, amikor is ráadásul nem csak az összes bolygó, hanem egy rövid ideig az összes kisbolygó (amivel én foglalkozom) ezen a térfélen fog állni.

Mutatja, hogy most minden hazatér. Mutatja, hogy most a Földön jelenleg minden a felé mutat, hogy hazataláljon a Föld, hazatérjen a Galaxis Magjába az Emberiség tudata - vagy legalább is egy nagy lépést tegyen e felé.

- - -

De nézzünk előre október 29-re (péntek), amikor is a tibeti holdnaptár szerint 10milliószoros nap lesz, és egyben Nap-Vénusz együttállás is. Ezeken a napokon elméletileg minden gondolatunk fokozott erővel hat, ezek kiemelt dátumok a Buddhizmus kalendáriumában. Akár így van, akár nincs, mivel ez a dátum tartja magát a spirituális köztudatban, ezért sok tudat együttes erejével fókuszált valóság sokszoros erővel jön létre. Így ha minden ember a Saját Magjára, a saját maga helyére fókuszál, akkor minden a helyére kerül - ha úgy tetszik minden hazatér.

,,Kivételesen" azt szeretném megmutatni, hogy most ne a világ szebbé tételéért, a világ jobb sorsáért, a többi emberért imádkozzunk, ne nekik kérjünk támogatást - hanem mindenki arra fókuszáljon, hogy saját maga a Helyére kerüljön, a saját Magjába kerüljön. Csak a próba kedvéért. Ugyanis, ha ez létrejön, akkor megszűnik a világban minden olyan dolog, amiért amúgy pozitív teremtő erőnket akarnánk bevetni, ekkor szűnik meg a szenvedés - ahogy Buddha fogalmaz. Nem kint - hanem Bent.

Persze, ez csak egy tanács, mindenki hallgasson a saját intuíciójára, és tudjátok, ne hallgassatok semmilyen mesterre, tanítóra! Csak MAGotokra.

- - -

Említettem, hogy ezen a napon (29-én) lesz egzakt a Vénusz-Nap együttállás a Szűz csillagkép Angyali részében, még pontosabban a Hidra farka felett - és ha még távolabbra nézünk, akkor a Dél Keresztje fölött. A fentiek tükrében szintén látható, hogy ez egy igen termékeny nap a szó minden szintjén, hiszen a Vénuszban benne van az anyagi világban történő teremtés ereje, az anyagba előbukkanó isteni idea szimbóluma. Éppen ezért ezen a napon valóban jól tudunk materializálni, azaz a látható világba létrehozni a szellemi ideáinkat. Az elképzelések megvalósulásának ideje ez.

Amiért említettem a Hidra farkát, azért volt, mert arra hívja fel a figyelmünket, hogy különösen ügyelnünk érdemes a lefelé húzó, létfenntartó ösztönerőinkre, vágyainkra és félelmeinkre, mert ha ezekbe helyezzük a tudatunkat, akkor ez is fog megvalósulni. De semmiképpen nem szabad félnünk, hiszen a mélyben ott nyugszik a Dél Keresztje, a Krisztusi Szeretet szimbóluma. Ennek a csillagképnek a negyedik, delta csillagával áll együtt ekkor a Nap és a Vénusz, amely az Isteni Akarat és az Isteni Szándék fényoszlopa!

Tehát rá tudunk ,,csatlakozni" úgymond az Isteni Akaratra (ezt hívtam én ideának), és ezt tudjuk megteremteni - tényleg különleges ez a nap - illetve az előtte és utána álló napok.

Éljünk azzal a csodával, hogy most tényleg Bármit megteremthetünk, elképzelhetünk, amely kapcsolatban áll az Isteni Szándékkal, és ez által valóban meg is valósul az, amit saját teremtő erőnk által képviselünk! Legyünk bátrak, merjünk ,,nagyot" gondolni, merjünk a LEGMAGASABB ideákhoz nyúlni! És ez meg fog valósulni.

Nyilván ne azt várjuk, hogy már aznap - hanem helyezzük a térbe az üzenetet, az ideát, a szándékot - vagy mai kifejezéssel potenciált - és engedjük, hogy megvalósuljon a maga idejében!

- - -

Ezen kívül, úgymond zárójelben a vájtfülűeknek említeném meg azt, hogy a Holdcsomópontok pont ezen a napon (és előtte-utána egy napig) a megszokott retrográd irányuktól eltérően direkt irányba fognak haladni - azaz valóban a ,,földi" irányba, a hétköznapokra irányulva, tehát most tényleg le tud jönni úgymond a Logosz a Földre.


Írta: Kiss Balázs Kunó
 
 
0 komment , kategória:  Ismeretterjesztő  
Joyce Kilmer: Fák
  2010-10-24 13:22:18, vasárnap
 
  FÁK

a Joyce Kilmer (1886-1918)



A vers szép, mint egy fa.
Egy fa, amelynek éhes szája van
Fölfelé folyó édes mell;
A fa így néz ki.
Istennek minden nap
Felemeli leveles ágát imádkozni;
A fa, amelynek a nyári viselet
A fészek, a vörösbegy a hajában;
Kinek kebelén hó feküdt;
Kit szorosan éltet az eső.
Verseket készítenek az emberek, mint én,
De csak Isten tudja, hogy mi egy fa.

TREES

by Joyce Kilmer (1886-1918)



I think that I shall never see
A poem lovely as a tree.
A tree whose hungry mouth is prest
Against the earth's sweet flowing breast;
A tree that looks at God all day,
And lifts her leafy arms to pray;
A tree that may in Summer wear
A nest of robins in her hair;
Upon whose bosom snow has lain;
Who intimately lives with rain.
Poems are made by people like me,
But only God can make a tree.




 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Paul Éluard: Egolios
  2010-10-23 14:53:51, szombat
 
 
Még hallom a hangot

Ez az amit szeretni fogsz
Mindig mindig mindig

Valld be hogy nem sejtetted ezt a pillanatot
Mely örökké varázsol

Többé nem sikerül megszabadulnod álmodsz
Gondolj ha tudsz a korra mikor még nem
szerettél

És fejtsd meg ha tudod mért éppen ez az arc
És nem egy másik áll minduntalan elébed

Még hallom a hangot

Szeress szeress
S érzed olyan leszel lassankint mint a tölgy

Árnyékod lesz az erdő
Madarak csillagok telepszenek fejedre

Nem alszol már csak egy másik álom ölén
S álomtalan szemek virrasztanak szemedben

A boldogságra gondolsz s olyan vagy mint az őrült
A nap ágait a karodba öleled

Most hallom a hangot

Mind-mind amit elhallgatott
Mind amit sejteni gyanítani se tudtam

Hallom magam körül a csönd körtáncait

Ha balsorsodra gondolsz olyan vagy mint az

őrült


Mint egy árok a sivatagban

Mint egy beteg akit elhagytak
Mert túl sokat remélt

És lehet hogy olyan leszel mint egy halott
Megtudod noha élsz hogyan emészt a féreg

A végső érzéketlenségig
A boldog teljes titoktalanságig.

Eddig komiszság nélkül élt. Most komisz lett.
Mikor elfogta a sírás vágya, és majdnem mindig sírni vágyott, úgy érezte, afféle korán jött vendég, nevetséges és képtelen, ő, aki mindig későn érkezett az indokolt gyászokhoz. Akkor aztán azokat, akik szerették, elhalmozta haraggal és hűtlenséggel. Nem akarta, hogy ő legyen az, akit kevésbé szeretnek.
A zöldellő, napfényes nyurga fasorok örökre elenyésztek; így hát nyirkos, fekete folyosókon kellett végighaladnia.


/Rónay György ford./

 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 79 
2010.09 2010. Október 2010.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 79 db bejegyzés
e év: 995 db bejegyzés
Összes: 7228 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 152
  • e Hét: 423
  • e Hónap: 3265
  • e Év: 42266
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.