Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 79 
Osho a boldogtalanságról
  2010-06-30 21:24:23, szerda
 
  Mi azért vagyunk boldogtalanok, mert túlságosan az énben élünk. Mit jelent az, hogy túlságosan az énben élünk? És pontosan mi is történik ilyenkor? Vagy a létezésben vagy, vagy az énben - mindkettőben egyszerre nem lehetsz. Ha az énben vagy, az azt jelenti, hogy nem vagy teljes, szét vagy darabolódva. Ha az énben vagy, az azt jelenti, hogy szigetté váltál. Ha az énben vagy, akkor azzal határvonalat rajzolsz magad köré. Különbséget teszel, és azt mondod: "ez én vagyok", "az nem én vagyok". A definíció, a határvonal az "én" és a "nem én" között az, ami elszigetel. Az "én" elszigetel. Megfagyaszt, és többé nem tudsz folyni. Amikor folysz, mint a folyó, az "én" életképtelen. Ezért szinte mindenkiből egy jégkocka lett: nincs semmi melegség, semmi szeretet az emberekben. A szeretet melegség, és ők félnek a szeretettől. Ha felmelegednének, akkor megolvadnának, és eltűnnének a határvonalaik. A szerelemben a határok eltűnnek; az örömben is eltűnnek a határok, mert az öröm is melegség.  
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Segítő kristályok (Csillagmag)
  2010-06-30 12:05:42, szerda
 
 

Rengeteg hasznos információt olvashatsz arról, hogy a Kristályokkal együtt dolgozva hogyan tudod emelni közvetlen környezeted rezgését. Olyan egyszerű hétköznapokban jól használható tanácsokat olvashatsz itt, mint például az ivóvizet és az ételeket a hűtőben hogyan érdemes tisztítani, a mindenféle elektromágneses sugárzásokat hogyan tudod kiszűrni.

Megismerheted, hogy pl. kozmetikai krémekbe mit érdemes tenni, vagy a gyermekek rémálma vagy fogfájása ellen (tesztelt) mit tudunk használni:

http://csillagekszer.hu/segito-kristalyok/

Ezek az információk szabadon felhasználhatóak, add tovább őket, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy egy tudatosabb és tisztább világban éljünk.

http://csillagekszer.hu/segito-kristalyok/



Sok szeretettel,

Kiss Balázs Kunó

www.csillagmag.hu
 
 
0 komment , kategória:  Ismeretterjesztő  
A vesztesek képviselője
  2010-06-30 11:50:58, szerda
 
  Balogh államfő jelölt mondatai között elsőként szerepelt az a szó, hogy vesztesek. Még eddig senki sem beszélt titkos háborúról, ami itt folyik már hetven esztendeje, a győztesek fekete közvetítésétől hangos pedig az elme és hunnia börtön médiája. Még egyetlen politikus sem volt, aki nem ember élet árán került pozícióba születésem óta, akik, mint bábok végeláthatatlan csatározást folytatva dőzsölnek.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csiri Rebeka:Felejteni vágyom
  2010-06-30 11:46:30, szerda
 
 
A nap fénye reggel szétszakít...
Ahogy néztem az arcodat, miközben aludtál,
A világ is megállt egy percre,
Alig tudtam elhinni, még akkor is,
Hogy éjszaka én nehezedtem e testre.

Csak néztelek és te elbűvöltél,
Mint egy szende szűz leányt,
De én boldog voltam, boldog...
És nem gondoltam másra, csak terád.

Meghaltam minden reggel,
Csöndben és titkosan árván,
Aztán te rám mosolyogtál,
S én elrepültem a naivság szárnyán.

A bőröd puha volt és kérleltél,
Kérleltél szüntelen, hogy öleljelek,
Hozzám bújtál, belekapaszkodtál a hátamba,
Kérned sem kellett, hogy szeresselek...

Most riaszt a reggel, a hideg,
Ha oldalra nézek nem vagy itt...
Nem kérlelsz, hogy öleljelek örökké,
A nap fénye reggel szétszakít..
.
Budapest, 2010. február 9.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Kohut:Johanna, a farkaskutya
  2010-06-29 17:51:10, kedd
 
  Egy faluvégi házikóban élt egy öregapó és egy öreganyó. Unatkoztak kettecskén, pedig a körzeti orvos és a rendőrség után nekik kötötték be a leghamarabb a telefont, ezért időnként el-ellátogattak hozzájuk a falubeliek ügyes-bajos dolgaikat elintézni.
Egyik este panaszos kutyavonításra figyeltek fel és kisiettek az udvarra. A kerítésbe akadva találtak egy több sebből vérző farkaskutyát. Bevitték a házba, a kutya hagyta, hogy a néni fertőtlenítse sebeit, majd megetetett vele öt tányér tejet és szelíden szólt hozzá:
- Hát ki bántott tégedet, egy ilyen szelíd kutyust?
- Azért bántottak, mert nem vagyok sem kutya, sem ember, egyikőjük sem akar
befogadni. Elvarázsolt engem a farkasok varázslója, mert nem akartam a falkavezér felesége lenni. Egyszer, amint az erdőben sétáltam, éppen egy mókust figyeltem, hogyan viszi be elemózsiáját odújába, s nem vettem észre a hátam mögött settenkedő veszélyt. Körbevett engem a farkascsorda, tereltek a falkavezér elé. Azután belélöktek egy gödörbe és odahajítottak mellém egy fácánt véresen. Én sírtam, hogy semmi sem kell és a vezér közeledését sem bírtam elviselni, amikor egy vénséges vén vak varázsló hátborzongató üvöltésbe kezdett. Nem sokat értettem belőle, csak amit mutatott is: addig leszek kutya, amíg egy ember rám potyogtatja három csepp könnyét. De csak mézédes szeretet-könny lehet, mert a félelem könnye sós, a panaszkodásé keserű.
Az öregapó már nem bírta zsémbes álarca mögé rejteni érzéseit és reá ejtette könnyeit, a szeretet édes könnyeit, s lám, ott állt előttük a szépséges aranyhajú Johanna. Boldogan éltek azután, Johanna gondoskodott a házaspárról, énekelt nekik, s felvidította öreg napjaikat.



 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Kohut: Ki nyújt segítő kezet?
  2010-06-29 17:47:53, kedd
 
  Fáj a sivárság,
fáj a fájdalom,
a magány,
a szeretetlenség,
a nyomor,
a harmónia elvesztése.

Hiányérzet gyötör
szüntelen,
napjaim üresen
tengetem.

Méltatlanokra
pazaroltam életem,
primitívek között
vergődtem szeliden,
megértőn,
mert oka volt
durvaságaiknak.

Amire nincs ok,
az az emberek
megszüntetése,
kihalatása,
megalázása,
fekete leves dicsekvése
olyanoknak,
kiket büntetni sem lehet.

Nincs törvény,
oda a becsület,
a tisztesség bűnné vált,
már régen megtámadták,
maguk alá rendelték
a tisztaság képviselőit.

Meghalni a börtönben
hogy lehet?
Felakasztanak?
Elvágják az ereimet,
vagy belémtömik
gyógyszereiket?

Meddig tart a közös sorsom
gyilkosaimmal?
Ki ad választ kérdéseimre,
ki tud kisegíteni a
megváltottak közül?
Meddig árad még a
gonoszság?
Ki nyújt segítő kezet
az embereknek?



 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Hellinger terápia Csanyik1991
  2010-06-29 12:33:04, kedd
 
  dr. V. elmeosztályi szülött pszichoterápiás szanatóriumba lett helyezve főorvosnak a kilencvenes években nyitó Csanyik-völgybe Miskolcra dr. B. G. kőporozó börtön képviselet volt II-es idegosztály főorvosával együtt.

Én oda dr. P.I. által kerültem a pszichopaták emelése, kitermelése közben beutalásra. Árpi nevű cigányápoló volt ott, akinek pataki volt a felesége, aki éjjelente bejárt aludni a szanatóriumba, mert félt otthon démonoktól, vagy láthatatlan világtól, amibe beavatást nyerhetett.

Én nem akartam terápiákon részt venni, ugyanis a Mátrába kértem beutalót a strumámmal, de nekem nem adtak, csak B. Júlia mérleg szülöttnek - testvére rendetlen Halakként kiválasztottként Bak apa mellé született, a rendetlenek emelése, tisztítása születésem óta történik -.

Gyurmázást, rajzolást, jógát talált ki dr. V.. Heilinger terápiát is egyszer beállított, amikor engem egy mezőkövesdi asszony mellé állított be gyereknek. Mezőkövesdi Johannás központtal indult a mesék szerint a Johanna, a farkaskutya története, amelyik Johanna énekesnő volt és a Vörös Oroszlános szülöttek Annás főszereplői - kommunista Cate időszakot is beleértve a börtönelme ismétlőinél - és zsidó, karmikus fekete mágus alkémista szülöttjei szép életet élve kerültek médiába, sztárnak kitermelésre belőle, beleértve a baktériumokkal bombázókat is.

Anyámnak szúrós szeme volt mindig, sziszegve dobálta a szemetet a kályha alá, nem győztem utána takarítani.

Amikor a mezőkövesdi kezdethez beállítottak, én végig sírtam, hiszen valóban Mezőkövesddel indult az életem, farkasokkal Afrikából, kutyák egyiptomi történelmével.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség, betegség  
Belső hang
  2010-06-27 20:32:48, vasárnap
 
 

Egy Nagyhét parasztok a folyó partján, a rizsföldeken dolgoztak. Kemény, embert Probalo munka. Tűzött a nap, fülledt, és pont volt a levegő. Épp az új rizspalántákat ültették el, mikor egyikőjük arra lett figyelmes, hogy valamit sodor a folyó. Kicsit közelebb mentek és látják, hogy egy öregembert visz a víz, de szemmel láthatólag az öreg nem csinál semmit. Még akkor sem, mikor a sebes áradat a folyó fenekére nyomja. Pár perc múlva meg újra feldobja a víz.

A parasztok otthagyták a munkájukat és szaladtak a sebes folyó partján, hogy majd botokkal és kötelekkel kihúzzák az öreget a partra. Mert azt látták, hogy az öregember él, csak épp nem próbálkozik kiúszni a partra, vagy inkább nem tud egyedül kijutni. A folyó sodrása erősödött, a parasztok a futástól és az egész napi kemény munkától hamar elfáradtak. A testet a folyó egyre gyorsabban sodorta. Lassan abbahagyták a rohanást és kifulladva a folyó partján a sziklákra ültek és nézték, hogyan sodorja el a testet a víz. Reménytelenül lemondtak a megmentéséről.



Kisvártatva arra lesznek figyelmesek, hogy csurom vizesen ugyan, de az öregember jön feléjük a parton, szemmel láthatóan semmi baja.

- Hé, öreg, hogyhogy itt vagy?? Hisz a víz elsodort téged, le és fel nyomott a habokban, és te semmit sem csináltál, még akkor sem mikor mi Feled nyújtottuk a botokat. Nem úsztál, nem küzdöttel az életedért. Hogyhogy mégis itt vagy és semmi bajod?



Az öregember elmosolyodott, s így szólt:

- A titkom rendkívül egyszerű. Türelemmel vártam a kedvező pillanatot. Amikor a habok feldobtak, akkor teleszívtam a tüdőmet levegővel, mert tudtam, hogy hamarosan le fog nyomni a víz. És mikor kölcsönadott voltam a fenéken, akkor pedig nem aggódtam, tudtam, hogy ez az állapot nem tarthat örökké, és a víz hamarosan feldob a felszínre. Nem kapálóztam, mert tudtam, hogy a víz sodrása erősebb nálam és csak arra ügyeltem, hogy az áramlatokat jól kihasználjam, ne ütődjek sziklához, kidőlt fához. Azt is tudtam, hogy a folyó nem lesz mindig ilyen erős, ott Lent a völgyben lelassul a sodrása és ott könnyűszerrel ki tudok jutni a partra. Ez az én titkom, semmi más. Mindig kihasználom az áramlat adta lehetőségeket, és aszerint cselekszem. Nem bánkódom, ha a víz lenyom, és akkor sem ujjongok, mikor a felszínen visz, hisz tudom, mindennek van kezdete és vége.

A parasztok csodálkoztak az öreg szavain, mégis igazat adták neki. Egyedüli módja, hogy az életét meg tudta menteni az, ahogy így cselekedett. Elmondása szerint követte a benne lévő hangot.

/www.kendy.eoldal.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Történetek, novellák  
Átverés - Levélben kaptam
  2010-06-27 08:05:01, vasárnap
 
  Kézcsók, sziasztok !

Ezeket a sorokat okulásként írom és küldöm tovább,hogy
mindenki tanuljon belőle és ne járjon úgy, mint én.

Eddig azt hittem, hogy dörzsölt vagány vagyok akit nehéz átverni,
különben is reggelenként több tonnát emelek, tehát a testi kondí-
ció jól hat a szellemiségre is.

Nem gondoltam volna, hogy csúnyán hülyére vehetnek olyan emberek/?/
akik harmad annyi ideig sem jártak iskolába, mint én.

Május 11-én, kedden reggel történt. Az egyik növendékemet vártam
otthon egy soron kívüli ének órára. Utána készültem be a Rádióba
dolgozni.
Csöngettek. A nejem szólt, hogy itt egy pasas, aki kitakarítaná az
eresz csatornát és helyre húzgálná a cserepeket. Kimentem a kapuhoz
és láttam, hogy az illető nem az idén barnult le. Persze ez nem tánto-
ríthatott el , mert az egész művészi pályám a cigányokkal zajlik,
szívbéli barátaim vannak közöttük, milyen alapon zárkózom el egy
munkát kereső roma embertől ?
Közben kiderült, hogy még vannak a mikrobuszban. Kérték, hogy
a létrák miatt hadd tolassanak be a kertbe.
Kiszállt hat nagydarab oláhcigány, ők voltak a ,,csapat".
Ez már elindíthatta volna a vészcsengőt hátul az agyamban...
-Mennyibe fog kerülni ?
-Tízezer forintba-mondja a cigány.- Azaz magának megcsináljuk
nyolcezerért.
-Ne csinálják nyolcért, legyen rendesen elvégezve, adok egy tízest és
lehet, hogy máskor is találkozunk.
A vezetőjük nézegette a csatornákat, fejét csóválta, azt mondta, elérettek,
lyukacsosak. Igaz, hogy kilenc éve végeztük az emelet ráépítést, de ráhagytam.

-Szóval, mégy egyszer kérdezem, mennyit fogok fizetni ?
-Mondtam, hogy nyolc ezret- így a cigány.

Közben kedélyesen elbeszélgettünk. Elmondtam,hogy mivel rádiós
beosztásom miatt szakmai vezetője vagyok az összes cigányzenésznek
és nótaénekesnek, régen egyszer azt mondták, hogy tiszteletbeli
zenészvajda vagyok. Én pedig ezt szívesen ,,hordozom"meg be is mondom
minden olyan fellépésen, ahol sok a roma a nézőtéren. Mindig nagy
tapsot kapok erre.

Megérkezett a növendékem, elkezdtük az ének órát.
Egyszer csak jön a feleségem kétségbeesve:-Gyere már, mert ezek
lekapták és cserélik az ÖSSZES csatornát, mennyibe fog ez kerülni.?

Kirohantam és kérdőre vontam a vezetőt, hogy mit csinálnak ?
-Amit maga is mondott, kicseréljük a csatornákat.
-Ki kérte ezt, én nem !! És mennyibe fog ez kerülni ?
-Amennyit mondtam, nyolcezer forint MÉTERENKÉNT !!!
-Azonnal abbahagyni a munkát és tessék számolni !!!

Az egyik paréj biztosított, hogy még kétmillióba sem fog kerülni.
Azt hittem, hogy elájulok. Gyorsan átvillant az agyamon, hogy ezek
gazemberek, képesek visszajönni, bosszút állni.

-Azonnal csináljanak egy gyors számítást !!!

Nekiállt a rohadék, majd így szólt : ÖTSZÁZNYOLCVANEZER !!!

A nejemmel együtt ordítottuk, hogy nem kértük a cserét, ők forgatták
félre a szót. Szó sincs arról, hogy én ezt kifizessem.
Elkezdődött a cigánykodás. 500.000, majd ,, csak magának" 450.000

Azt nem mondhattam, hogy csinálják vissza az eredetit, mert a levert
régi csatornákat szétbarmolták és ott maradtam volna esővíz elvezetés
nélkül. Többször is eljátszották a szemétládák:- jó, akkor ne fizessen
semmit ... és indultak kifelé. Ki a fene mert volna ebbe belemenni ?

Végül azt mondtam: - bár nem tartok itthon pénzt, de ha elmegyünk a
bankhoz, hajlandó vagyok 300.000 Ft-ot fizetni és felejtsük el egymást.
Úgy is lett, ott várt a díszkíséret a bank előtt.
Mielőtt átadtam volna a pénzt, elmondtam nekik:tudom, hogy az aljasságuk miatt
nem érinti meg magukat az amit mondok, de ez a pénz nyaralásra lett félretéve. Én egy hattagú családot tartok el egyedül, nehezen fogjuk kiheverni a veszteséget.
Tudom, hogy egy munkának van munkadíja és anyag költsége, de ez nekünk
nem volt bekalkulálva, nem is volt rá szükség, hiszen egy kilenc éve feltett
csatorna nem szorul cserére. Csak tisztításról volt szó. Tehát BECSAPTAK !
Látszólag szánakozó pofát vágtak,de utána gondolom, jót röhögtek rajtam.
Elővettem egy névjegyet:
-Nézzék, ez Kállai Csabának, Magyarország cigány fővajdájának a névjegye.
Jó viszonyban vagyunk. Időnként Ő is föllép velünk és énekel.
Most fölhívom és ezt az egészet elmesélem neki, véleménye szerint jót tesz-e
ez az amúgy is ingatag magyar-cigány viszonynak és vajon milyen irányba
tereli a már meglévő cigány-gyűlöletet ?
Csabát fölháborította az ügy és kérdezte,hogy visszaadassa-e a pénzt.
Nem kell mondtam,mert végül is látható a munkájuk eredménye, a szakmájukhoz
értenek, remélem rendes anyagot használtak. Maga az elv, ha egy kis nyugdíjas
beengedi őket, azzal mit művelnének ?
A házamon itt-ott valóban új bádog csillog. El se merem képzelni, mi lett volna,
ha nem állítom le időben a munkát. Feleségemmel internetről megszereztük az
anyag árakat és átlagolt munkadíjakat. Ha AKARTUK is volna a munkát, tehát
mi kértük volna föl ezeket az állatokat, akkor is 200.000 Ft-tal vagyunk átvágva,
de mivel nem volt szükség a munkájukra, így 300.000 a veszteség,plusz az átverés,
csőbehúzás. Nem rossz órabér azért a kb.40 percért a megérkezésüktől a bankba
indulásig. Olyan csatorna pedig nincs, aminek 8.000 Ft lenne a folyómétere.
Megjegyzem a bank előtt igen kényelmetlenül érezték magukat, mert a tőszomszéd-
ságában van a kerületi rendőr kapitányság...

Bár én szigorlatoztam 30 éve pszichológiából, rá kellett jönnöm, hogy sehol nem
vagyok ezekhez a disznókhoz képest, akik tökéletesen fölépített lélektani csapdával
húztak csőbe, bizonyára van benne gyakorlatuk elég .


Nem tudom, mennyit szánt még nekem a Jó Isten. Kellett az, hogy ezután a hátralevő életemet úgy éljem:- Ne közösködj cigánnyal, mert becsap, kirabol !!!
Ez természetesen nem vonatkozik szeretett kollégáimra, barátaimra.

Küldjétek el mindenhová, hogy az emberek figyeljenek, legyenek résen, és ,ha
meglátják a LEC-828 f.rendszámú elől narancssárga,hátul fehér mikrobuszt,
jól gondolják meg, hogy szóba állnak-e velük !!!

Tarnai Kiss László
énekművész, tanár
vezetőszerkesztő-műsorvezető

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bódás János:Hátra ne nézz!
  2010-06-26 22:56:33, szombat
 
 

Sodoma már lobogott égve,
s hátra fordult Lót felesége.
Előtte az új, boldog élet intett,
nagy tűzvészt látott hogy hátra tekintett,
s mit az Úr mondott, beteljesedett:
sóbálvánnyá merevedett.

Ne néz vissza, honnan az Úr kivon,
mert meggyökerezel a félúton!




 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 79 
2010.05 2010. Június 2010.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 79 db bejegyzés
e év: 995 db bejegyzés
Összes: 7228 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 298
  • e Hét: 569
  • e Hónap: 3411
  • e Év: 42412
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.