Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 127 
Negatív gondolatok- rossz élet
  2010-05-31 21:51:23, hétfő
 
  Azt hiszik azok, akik most ismernek, hogy a pesszimista, negatív gondolataimmal vonzom a rosszat magam köré. Ezek szerint már születésemkor csupa negatív gondolataim voltak - bár egész életemben az énekelés volt a főszerepé -, én hoztam magamra a bajt.

Egészen férjhez menésemig nevetős voltam a körülmények ellenére, bár a vicceket soha nem szerettem és nem is tudtam értékelni, különösen nem a trágárokat. Nem is mertek előttem soha vicceket mesélni.

- Mi az majom, látod az angyalkádat? - Volt a volt férjem válasza optimizmusomra, jókedvemre, daloló szívemre. Éppen az Időjelekben megrajzolt majom démonokkal ábrázolt testenyészeti népeket emelhették, valamint egy sokkal régebbi afrikai népet.

Én tehettem az iszonyatos börtön-elme karmába lökött sorsomról, én irányítottam, én vagyok a deformáló és a kinzó is?

Nagyon fáj a szívem, tudom, egy utam van derüs születési természetem ellenére: a halál, melynek útját-módját még nem ismerem, de tudom, hogy még megszégyenítéseimnek, deformálásaimnak nincs vége és senki, semmi sem tud rajtam segíteni. Nem lehet benöveszteni a sejteket, ahogyan a Ciprusi mágus írta versében. Amit az egészségügy viháncolva megcsonkított, mérgezve emberi testeket, azt már vissza nem nőhet.

Nyomorban élek, koldulásból, még a mindennapi kenyérre sem telik, bár egy hónapban egyszer be tudok még vásárolni pár fontos cikket, amíg a fűtést rám nem terhelik teljesen. Mi már megszüntünk örökre, de a tombolását még Borsod megye médiájával és kormányával nem fejezte be, valamennyi maffia, elme és bűnöző szövetségesével.

 
 
0 komment , kategória:  Érzelmek  
Szükség van fényképezőgépre! 1
  2010-05-31 20:30:16, hétfő
 
 


































 
 
0 komment , kategória:  Állaatokról  
Idézet Hamvas Bélától
  2010-05-31 19:43:02, hétfő
 
  “Valami érthetetlen kapcsolat van a barátság és a csillag között.
Miért csillag a barát?
És miért barát a csillag?
Mert olyan távol van, és mégis bennem él?
Mert az enyém, és mégis elérhetetlen?
Mert az a tér, ahol találkozunk nem emberi, hanem kozmikus?
Mert nem kíván tőlem és én sem kívánok tőle semmit?
Csak azt, hogy legyen, és így, ahogy van; és ő van, és én vagyok, ez kettőnknek tökéletesen elég?
Nem lehet rá válaszolni.
Nem is kell.
De, ha nem is lehet, barátom iránt mindig azt fogom érezni, hogy csillag,
a világegyetemnek rám ragyogása."
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Sváb kovászos uborka recept
  2010-05-31 19:17:46, hétfő
 
 
Végy 1 nagy uborkás üveget!
Alulra pakolj bele 1 csokor kaprot. Erre 1 sor karikára vágott nyers
burgonyát. /Nem tévedés, nem kenyeret! Én öreg krumplit spájzolok be
erre a célra. A lé sose penészesedik meg, áttetszően tiszta marad és
behűtve a legfinomabb nyári üdítő ital./ Erre pakolom a megmosott, fel
hasított uborkát, amelyet aznap reggel /!/ szedek le, mert csak akkor
lesz ropogós.
Tetejére szintén karikára vágott nyers ,öreg krumplit rakosgatok
.Legfelülre jön még 1 csokor kemény szárú kapor,amely alkalmas arra
is, hogy leszorítsa az egész rakományt.
Végül leöntöm langyos, sós vízzel /ahány liter víz, annyi evőkanál
só/, kistányérral letakarom, 3 nap múlva csudát tálalhat a
családjának. Én egy esztergomi, Ferences atyától tudom a receptet. Ha
egyszer kipróbálják, nem bánják meg.

Jó étvágyat !



 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
A virsli a szív ellensége
  2010-05-31 18:40:19, hétfő
 
 
A sonka, a virsli, a szalonna és más feldolgozott hústermékek napi fogyasztása növelheti egy esetleges szívprobléma, vagy a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

Amerikai kutatások, amelyek a rendszeres húskészítmény-fogyasztás és a belekben kialakuló rák közötti összefüggést vizsgálták, arra mutattak rá, hogy a vizsgált személyeknél 42 százalékkal nagyobb volt a szívbetegségek és 19 százalékkal a kettes típusú diabétesz előfordulása. Ez a jelenség a napi legalább 50 g húskészítményt fogyasztóknál volt kimutatható.


20 világszerte publikált tanulmány adatait (közel egymillió ember) kiértékelve kiderült, hogy a feldolgozatlan húsok viszont nem növelik a szívbetegségek kialakulási kockázatát. A különbség a húskészítmények só- és tartósítószer-tartalmában keresendő.


A szakemberek tehát mindenképpen azt javasolják, hogy együnk soványabb hússzeleteket, melyet főzve, sütve vagy grillezve készítsünk el, és só helyett használjunk szárított vagy friss fűszereket az ízesítéshez.
Medipress
 
 
0 komment , kategória:  Egészség, betegség  
Lélek Mélységei (Csillagmag)
  2010-05-31 11:47:36, hétfő
 
 

Túl vagyunk azon a ponton, amikor is az Uránusz elhagyta a tavaszpontot, a kezdet pontját, így egészen augusztus közepéig kezdeményező, beindító, megújító erőkkel tudunk élni. Ez egy olyan szellemi lendületet hoz nem csak a saját, de a Föld életében is, amelyre nagyon nagy szükségünk lehet.

Sokat hangsúlyoztam a ,,régi" minták ledőlését, a ,,régi" hitrendszereken való túllépést, de azt gondolom, nem árt összegezni, hogy ez pontosan mit is jelent az életünkben. Mert azzal viszonylag könnyen megbirkózunk, hogy az ún. földi világ törvényeit, a mundán élet illúzióit elengedjük, de nagyon-nagyon sokszor csak egy újabb - de már spirituális - kelepcébe menekülünk.

Talán ezt a legnehezebb felismerni, hiszen spirituális elvekkel, főleg az új korszak szabadság-üzeneteivel mindent nagyon könnyű megmagyarázni, nagyon könnyű egy sokkal szebb, de ugyanolyan börtönt létrehozni önmagunk számára. Erről biztosan sokan olvastunk már, de most jött el az ideje, hogy a saját spirituális életünkben ezeket a szép, de ugyanolyan rabigában tartó elveket megtaláljuk.

Olyan messzire mernék e téren menni, amelyre sokan nem is gondolnak, mert annyira sokrétűen épültek már be ezek az elvek, hogy a legtöbbet gondolkodás nélkül elfogadjuk, ha azt valamilyen spirituális könyvben olvassuk, halljuk a mesterünktől vagy más tanítótól. Ennek az oldalnak nem célja ezeket feltárni, ezt más formában szeretném veletek közösen megtenni, most csak annak az üzenetét szeretném átadni, hogy eljött az ideje még erőteljesebben annak, hogy a BELSŐ SPIRITUÁLIS világunkba mélyedjünk el, és ott TISZTÍTSUNK ki mindent, minden hazugságot, minden illúziót, minden ködöt.

A Neptunusz ,,hivatalosan" ma éjjel látszólagosan irányt vált az égen, tehát eddig előre tartó mozgását befejezve most hátrálni kezd, vissza a Vízöntő csillagkép szintén ,,visszafelé" folyó, a múltat tisztító vize alatt úszva.

A Neptunusz a lélek mélységeinek a szimbóluma, a Spiritualitás és a misztikum bolygója, így a Vízöntő csillagképben járva, ezeknek a tisztítását jeleníti meg számunkra. A tisztítás itt azt jelenti, hogy virtuálisan tényleg fogjuk a súrolókefénket, és megnézzük, hogy mi van a felszín alatt, megnézzük, hogy milyen koszokat raktunk be a saját lelkünkbe, amelyekkel eddig megtanultunk együtt élni, de azért folyamatosan elfojtották a levegőt előlünk. A Neptunusz alacsony szinten pont a ködök, az illúziók és a félelmek megjelenítője, tehát egy kicsit nehéz dolgunk van, hiszen ha nem figyelünk eléggé, akkor csak a ködöt maszatoljuk a felszínen, és azt hisszük, hogy letisztítottunk valamit, de valójában csak eltakartuk egy újabb szépséges réteggel.

A csillagos ég most azt üzeni számunkra, hogy merjük előhozni önmagunkból azt, ami tényleg bennünk van. Merjük előhozni, MERT CSAK ÍGY LEHET KITISZTÍTANI! Ha lent hagyjuk a mélyben, a láthatatlan világban, akkor a tisztítást nem lehet elvégezni. Ha viszont felhozzuk, megéljük, akkor meg is tudjuk ragadni a szó minden értelmében, és ekkor kidobhatjuk az ablakon.

Arra érdemes még ügyelnünk, hogy amikor felszínre hozunk egy ilyen belső lelki tisztítandó dolgot és nagyon fáj, és ott tartjuk a szemünk előtt, megragadva, akkor ne tartsuk ott túl sokáig, spirituális megmagyarázva magunknak, hogy ,,óóó, én most szenvedhetek, meg fájhatok, mert tisztítok". Ekkor pont a lényeget nem tesszük meg, azaz nem engedjük el azt, ami eddig velünk volt, de már nincs rá szükségünk.

Ezért a felbukkanó félelmek és fájdalmak KIELEMT ÜZENETTEL JELENNEK MEG EGÉSZ NYÁRON az életünkben, mindenre úgy érdemes tekinteni, mint egy lehetőségre a tisztításhoz. Így, aki akarja, akkor annak a lelki drámák, hisztik és lelki szenvedések ideje leáldozhat.

Természetesen mindenki a saját üteme szerint, a saját lehetőségei szerint tegye meg ezt a tisztítást, ez nem verseny, nem rohanunk sehova, nem kell bűntudatot éreznünk, ha valamit nem tisztítunk ki... Csak legyünk bátrak, és kész.
Írta: Kiss Balázs Kunó
 
 
0 komment , kategória:  Ismeretterjesztő  
Hiszek hitetlenül Istenben
  2010-05-30 21:02:21, vasárnap
 
  Ady Endre: Hiszek hitetlenül Istenben

Hiszek hitetlenül Istenben,
Mert hinni akarok,
Mert sohse volt úgy rászorulva
Sem élő, sem halott.

Szinte ömölnek tört szívemből
A keserű igék,
Melyek tavaly még holtak voltak,
Cifrázott semmiség.

Most minden-minden imává vált,
Most minden egy husáng,
Mely veri szívem, testem, lelkem
S mely kegyes szomjúság.

Szépség, tisztaság és igazság,
Lekacagott szavak,
Óh, bár haltam volna meg akkor,
Ha lekacagtalak.

Szüzesség, jóság, bölcs derékség,
Óh, jaj, be kellettek.
Hiszek Krisztusban, Krisztust várok.
Beteg vagyok, beteg.

Meg-megállok, mint alvajáró
S eszmélni akarok
S szent káprázatokban előttem
Száz titok kavarog.

Minden titok e nagy világon
S az Isten is, ha van
És én vagyok a titkok titka,
Szegény hajszolt magam.

Isten, Krisztus, Erény, és sorban
Minden, mit áhítok
S miért áhítok? - ez magamnál is,
Óh, jaj, nagyobb titok.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Andrew Matthews
  2010-05-30 20:43:29, vasárnap
 
  Ráfordított energia + Türelem = Eredmények

Az emberek gyakran figyelmen kívül hagyják ezt az elvet. Azt kérdezik: “Mit kaphatok holnap, ha ma elvetem a babszemeimet?" A válasz: “Nedves babszemecskéket" A mag törvénye így szól: “Ma ültetsz, és KÉSŐBB aratsz!" Ma ültess babszemeket, és szedd le négy hónap múlva a termést. Amikor még mindenki magának termelt, valószínűleg ezt az elvet jobban értették. De manapság az instant levesek korát éljük.
(Andrew Matthews - Hallgass a szívedre)
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő írások  
Ezüsthajó KFT-s miniszterelnök
  2010-05-30 08:01:08, vasárnap
 
  O.V. neje a Hunnia börtönből került ki, pár éve felvásárolt több házat állítólag Olaszliszkán, ahol Viktor népe cigányháborút folytatott.



O.V. pár éve Ezüsthajó KFT-t üzemeltetett az Anna felébredése című daljáték alapján, majd bemutatta egy színes bőrű nőben Magyarország királynőjét, míg maga éppen a Dörmögő Dömötör egyik varázsló jelmezét öltötte magára. Nagyon meglepődtem, de senkinek sem tűnt fel szinte, senki sem ítélte el.

O.V. három gyermekesként került kifigurázásra, így is indultak annak idején.

Az Anna felébredése főnixes történetet O. ismételte híveivel. Papokkal, a karma tévés Talmudos zsidókkal kötött frigyet, holott olyan római papok vannak, akik fülbevalós buzikkal újíttatják parókiájukat, a görög egyházak élén is újak vannak, s bár a pokol zenészei szerint 130 éve felszámolták a vallást, azóta az embereket számolják fel titkon, most is végtelen a csapások áradata, mely a bibliát jelentette egykor, mint apokalipszist. Értékes minden csapás, külön jogaik vannak, vigyázni kell rájuk a fogvatartóknak is. Nem volt könnyű megszülettetni őket, beléptetni a látható világba. O. nemcsak minden sátáni eredetű egyházat képvisel, így is került rá a Talmudos denevér jele.

O. jele itt van a lakásban: narancs háttérben pálmajeles kislány - az én vagyok a hatvanas évekbeli kék jersey ruhámban -, kék csillaggal, három margarétájával az egyik szexuális Fejezetek a szexualitás történetéből törzsnek gitárjával a zenészeknek, ecsetével egy szőrös nagylelkű vadon árnyékszülöttnek és írótollával a költőknek. Medici Katalin utcája ez, narancs jelével az egykori luciferinek mondott Katalinos könyvből. O. V. homlokán megjelent egy madár-szárny féle ránc, inkább denevérnek mondanám.

Hogy is adhatnak gyermekeket emberi családnak, hogyan tudnak szerelmet mímelni embereknél, milyen erővel hatnak és hatottak rájuk?
 
 
0 komment , kategória:  Kelet örökségek  
Jávorszarvas család (Kanada)
  2010-05-29 15:12:10, szombat
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Állaatokról  
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 127 
2010.04 2010. Május 2010.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 127 db bejegyzés
e év: 995 db bejegyzés
Összes: 7228 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 26
  • e Hét: 297
  • e Hónap: 3139
  • e Év: 42140
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.