Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/27 oldal   Bejegyzések száma: 265 
Jelenések 6. pecsét, Armageddonnal 1983.
  2018-09-28 13:21:51, péntek
 
  1982-ben, miután már a lírai karámja a narancsoknak születésem óta beöltöztetett engem jelmezeibe a főszereplőknek, két báránya is lettem a bibliai állandó apokalipszisnek, a Talmud nácijainak 13-as halál kártyás báránya és a Főnix Csepregi Éva Rákóczi terének báránya, már odaértek a Jelenések könyve 6. pecsétjéhez az amerikai elmeosztályával Miskolcnak. Ekkor megrendezték a Szellemírtókat azzal a hazugsággal, hogy a sumer hatezer éves Gómer, mint halálosztó jön el az amerikai miskolci csapásokhoz, fertelmes szellemvilággal, majd feltámadtak a halottak. Ebből a halottak feltámadása igaz, várakoznak többezer éve, amióta a Hunnia börtön ismétli állandóan a bibliai apokalipszist, köztük a Jelenések könyve négy lovát. Fehér ló formában egy német költő van mindig ábrázolva, akit ütlegel ostorral a lovak istene. A sárga lovához a halálnak halál angyalaival Karády Katalin gyertyás nemi gyalázó népe van rendelve, melynek dalait a Bojtorján együttes írta meg ekkorra. Feltehetően a saját Mary Zsuzsa Időjelek világvégi angyal főszereplőjük, mely helyett legyőztek engem feketemágikus csapásokkal népe Miskolcról az állandó feszületes Deák Bill Gyulával II-es elmeosztályukkal saját sumer népükhöz ért, vagyis maguk hajtják végre mindig a Jelenések könyvét is.

Van hatezer éves sumer nép, Atlantisz utáni, várakoznak az egyiptominak mondott Időfolyóba zárt szellemek feltámadásra azóta is, amivel megírták a Jelenések könyvét, hogy egyszer az Istenek és a jók feltámadnak majd az embereket kivéve, mert ők egyszer éltek csak, amiről tudtak valamennyien.


Az amerikai elmeosztály mellé New York központjába több épületet emeltek és szerte a világban azzal a szándékkal, hogy egyszer beteljesül, a Talmud Krisztusa el fog jönni a kiválasztottjaival.
Csakhogy azóta az ébredő játszótér vallásaiként áldozásommal G. Maczó Ágnes helyett magyar kislány jelmezében Bródyéknak ismét kiválasztott összes vallása a világnak, melyek felé Jézusokat festett meg a láthatatlan világ festője azzal a verseim alapján, hogy mindegyik feszületese a vallásoknak én lettem Rózsa nevek berendezése mellett. Mindegyik vallás kiválasztotta Armageddonhoz a maga 144 ezerszer 144 ezer jövő népét, így történt meg, hogy Reegen a két utca összeállításakor, mint világapokaliptikus csapásokat választási beszédében ott járt Armageddonnál, a miskolci II-es elmeosztályánál a Hunnia börtönnek. Ugyanakkor az összes vallásnak megvan a saját 144 ezerszer 144 ezer Isten gyermeke, akár az ózdi kétszarvú hamis prófétának, valamennyi Krisztusának a bibliai beavatottaknak. A győri Oláh avatár 1991-ben kezdte gyűjteni a saját 144 ezerszer 144 ezer utcanépét háborítatlanul, ellenség nélkül, mert ugyan kivel is ütközne össze a Sátán népe összes vallása ellenség nélkül?

A bibliai apokalipszist állandóan végrehajtották,benne az összes vallások feszületével az áldozásommal, mint vasfüggönyösök genyó népével, mint 1990-es feszületetével Cseh Károlyéknak, amik megjelentettek az Észak-Magyarországban feszületesként 1991-es bemutatkozásomkor, hogy végzetem a krisztusi fény lesz Tovább címmel, vagyis mindig mentek tovább a következő vallásig. Lengyelország Jézusai jöttek aztán, melyeknek megírtam a dalait, nézd csak fel, ott az égben fenn jön az örök égi király, nem szól, csak néz szerelmesen, két szem izzó tekintetem, ő az egy földkirály örökké már. Tehát az én szemem volt a lengyel nép földkirályának szeme. S én voltam az összes sas Jézusa, ezeket a vallásokat nem ismerem, gazdagai a világnak a hívei.

Sátán vallásainak kiválasztottjai és prédikálói, Krisztus nevében világi dolgokkal nem foglalkoznak, megszakítva a kapcsolatot a rászoruló emberekkel, ahogyan engem is csúfoltak páran, 1995-ben az adventisták is, hogy én vagyok a bolond, mert hozzájuk mentem azzal, hogy az egészségügy gyilkolja az embereket. Már akkor megírtam feljelentésemet a kórházban történtek miatt a pesti orvosi kamarának, amelyik azt felelte, hogy a miskolciakra bízza az életem, itt kell lerendezni. Talmud Krisztusa a szíveket vizsgálja, legyen a legájtatosabb valaki, nem az számít, egyedül az, hogy milyen ember.

Miután befejezték csapásaikkal a Jelenések könyvét, a negyedik pecsétnél általában a fehér ruhákba öltözötteket megölték pusztítókkal, mint megtisztultakat, mint engem 1985-ben, következett a hét trombitája a németeknek, aztán jött az ózdi 666 központ Müller Péter Sziámi menhelyi és sátánista népével lakásokban mészárolni ismétlésben már emelve a menhelyieket, együtt a nemeseivel Nagy Karola népének romániai apokalipszisként, majd a Sátán következett Csernobilkor Lehoczky Zsuzsanna helyetti legyőzésemmel, együtt az I. emelet Rózsakeresztes angol rendjével, egyetlen Merion kivételével, majd a pokoljárás Isteni színjáték néven Hantos Ágnes Ady apokalipszise kezdetével, majd emelkedése a vaskommunista Molnár Csilla népének, a csillag Toni Curtis Humanás királyköszöntőt játszó cseremisz pusztítóval rendellkező népeivel a japánoknak és a többi állandó apokalipszisnek, melyek most templomos koncerteket rendeznek együtt.
Azkéta ünnepi cirkuszával együtt a kollektív fertelmüknek, mint népünnepélyként ünnepelt haldoklásommal folytatódott Csernobil óta a politikával a halotti tor Busta írása alapján. A bibliájuk végén, miután minden jó meghal a négy ló és hét trombita csapásától a saját fertelmes állataik által, következik ismét Illés a halálreformátusokkal és a sötétkapus dögjeivel a világkönyvtár tulajdonosoknak. 1995-ben ismét ezzel zártak Nagy Anna halottjuk főszerepében áldozásommal már a Trianon előtti sátán nagy-Magyarországának rima Jeruzsálemeként, folytatva a falvak és tanyák kitermelésének űrapokalipszisét informatikai robbanásokkal, tompalátásom elmeosztályának szerepével Időjelekből születésem ismétlése kezdődött, miközben a vallásokat létrehozták az ébredő játszótér vallásai bűntetlenül, ellenség nélkül, míg a romániai halálreformátusok felvásároltak mindent.

1985-ben elölről kezdték a debreceni reformátusok bibliáják Gelencsér Zsigmond előszavával, Reegen megválasztásával a fehér házukból, valamennyi református emelésével szerepük és sorsuk végrehajtásával, ahogyan születésem után tették egyből Omega együttes beállításának kezdetével Varga Rózsa áldozómmal, állandóan ismételve és hosszabbítva a sorsuk emelését. Engem az emberiség ellenes csapások áldoztak meg saját nemi kilingésük, deformációik, tetteik és szerepük végrehajtásával, mint állandó világapokalipszis végrehajtói, eddig a Talmud Krisztusa még nem jött el, akit ugyanígy bemutattak mint engem, ördögöknek, Heródes gazdag zsidóinak, farizeusainak Eperjess engem is megáldozónak II-es elmeosztályával,.miskolci tisztátalan lelkeknek Íme az ember felkiáltással.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
H.Kohut Katalin: Sportszelet
  2018-09-27 15:26:31, csütörtök
 
  H.Kohut Katalin: Sportszelet

Nagyon finom, gyors sütemény azoknak, akiknek nincs idejük sütni. Íze bármikor változtatható aszerint, mi van éppen otthon. A vaj és a tej, darált keksz mindig az alapanyag, ezért érdemes beszerezni. Tehető bele vaniliacukor, kókusz, dió, mogyoró, őrölt fahéj, rum, vanilia aroma, házi likőr, kókuszdió, ananász, befőtt, lekvár, mandula.
A most elkészített sportszeletem:

Hozzávalók:

50 dkg darált keksz
20 dkg kristálycukor
2 dl tej
1 db Ráma vaj
2 vaniliacukor
3-4 kanál kakaópor
íz darabos
10 dkg darált pörkölt mogyoró
mazsola beáztatva tejbe és aromába
rumaroma
csokimáz vagy étcsokoládé felolvasztva, vagy kakaópor tejjel és vajjal, cukorral

A lábasba teszem a vajat megolvasztani, hozzáteszem a becsült értékes kristálycukrot, egy evőkanál értéke 2 dkg, beleteszem a kakaóport, a rumaromát, jól elkeverem. Belehelyezem a gyümölcsdarabokat, ízt, mogyorót, Feltöntöm a tejjel, jól összekeverem, majd hozzákeverem a darált kekszet és belesimítom egy tetszés szerinti formába, vagy egy kisebb tepsibe.
A hűtőbe teszem kihűlni, majd bevonom a tetejét csokimázzal. Ismételt dermedés után lehet szeletelni a vendégeknek, családnak.

Jó étvágyat mindenkinek a finom desszerthez!

2017. március 10.



 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
H.Kohut Katalin: Frankfurti leves olcsón
  2018-09-27 15:23:39, csütörtök
 
  H.Kohut Katalin: Frankfurti leves olcsón

A frankfurti levest sokféleképpen el lehet készíteni. Én magamtól tanultam harminc éve körülbelül, meg vagyok vele elégedve. Ajánlom bátran a receptet mindenkinek!

Hozzávalók 4 főre:

Kb. 1 kg-os kelkáposzta
4 db virsli
majoránna ízlés szerint
2 cikk fokhagyma
1 db vöröshagyma
nagy pohár tejföl
só ízlés szerint
pirospaprika ízlés szerint
olaj tetszés szerint a rántáshoz
kb. 1,5 kanál liszt

Elkészítés:

A kelkáposztát megtisztíjuk a legfelső rétegtől, darabokra vágjuk egy nagyobb fazékban együtt a virslikkel, vízben, megsózva, karikára vágott vöröshagymával és a fokhagymákkal odatesszük puhulni, nem sok kell a kelkáposztának, hamar elkészül.
Levesszük a tűzről, egy kis lábasban világos színű rántást készítünk, kevés pirospaprikával megszórjuk, majd felöntjük kevés vízzel és a tejföllel, ezzel behabarjuk a levest. Ha kell, vízzel szaporítjuk, utána sózzuk, megszórjuk majorannával.


Nagyon finom és laktató leves, ünnepnapokon is el lehet készíteni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

2017. április 20.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
H.Kohut Katalin: Tavaszi karalábé csoda
  2018-09-27 15:22:21, csütörtök
 
  H.Kohut Katalin: Tavaszi karalábé csoda

Mikor tavasszal megjelennek az üzletekben a friss karalábék, elég borsos az áruk. Emiatt kitaláltam egy új receptet, hogy mindenkinek jusson az asztalára ez a mennyei étek.

Hozzávalók 2 személyre:

2 db karalábé levelekkel
20 dkg darált sertéscomb
olaj tetszés szerint
1 kis fej vöröshagyma
1 közepes vöröshagyma
3 cikk fokhagyma
pirospaprika ízlés szerint
só ízlés szerint
tejföl ízlés szerint
1,5 kanál liszt
kb. 10 dkg rizs
őrölt bors ízlés szerint
1 db tojás
1 db húsleves kocka
petrezselyemzöldje

Elkészítés:

A húst ledaráljuk a közepes vöröshagymával, fokhagymákkal, vagy kivesszük a fagyóból, hozzátesszük a kis fej hagymát apróra vágva, a fokhagymákat fokhagymanyomó segítségével. Hozzákeverjük a rizst, sót, pirospaprikát, kevés borsot, a tojást, kevés petrezselyemzöldjét finomra metélve.

A karalábék leveleit levágjuk és megmossuk, félre tesszük. A két karalábét megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk.

A karalábé levelekbe beletöltjük az elkészített tölteléket, ha marad hús, gombócokat formálunk belőle.

Egy nagyobb lábasba olajat öntünk, megfonnyasztjuk benne a közepes méretű, apróra vágott hagymát, megszórjuk zöldpetrezselyemmel, vízzel felöntjük, belehelyezzük a húsleves kockát, majd beletesszük az apróra vágott karalábékat alulra, rájuk egyesével a megtöltött karalábé leveleket és húsgombócokat. Fedő alatt, állandó ellenőrzése mellett, hogy a víz leve nem főtt-e le, megfőzzük puhára a karalábékat és a töltött leveleket, néha megforgatva őket, hogy mindenütt megpuhuljon a rizs bennük.

Mikor elkészült az étel, megfőtt minden, kiszedjük egy tányérra a töltikéket, majd behabarjuk a liszttel és tejföllel a karalábé mártást. Megkóstoljuk a levet, ha kell sózzuk. Visszahelyezzük a töltött leveleket, húsgombócokat és frissen, felrottyantás után tálaljuk.

Kihagyhatatlan étel a tavaszi vitaminbombák közül és nagyon ízletes.
Jó étvágyat kívánok!

2017. április 20.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
H.Kohut Katalin: Aranygaluska
  2018-09-27 15:21:30, csütörtök
 
  H.Kohut Katalin: Aranygaluska

Hozzávalók:

1/2 kg liszt
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
3 dl tej
6 dkg zsír, vaj, vagy margarin
8 dkg vaj a tésztakenéshez
5 dkg cukor
csipetnyi só
20 dkg darált dió
15 dkg porcukor


Elkészítés:

1 dl langyos tejjel, ½ dkg cukorral, az élesztővel és 3 kanál liszttel kovászt készítünk. A tojássárgákat a cukorral elkavarjuk, hozzáöntjük a tejet, amiben a sót feloldottuk. A liszt közepébe mélyedést készítünk és abba öntjük az anyagokat a kovásszal együtt. Fakanállal jól kidolgozzuk, hogy hólyagos legyen és hozzáöntjük a langyosra olvasztott vajat, amivel szintén jól eldolgozzuk. Langyos helyen egy óráig kelesztjük.

Lisztezett deszkára kiborítjuk, gyengén átgyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, zsírozott tepsibe, vagy sütőpapírra helyezzünk belőle egy sort és mindegyiket kenőtollal kenjük be vajjal. Minden sor tésztát hintsünk meg bőven cukros dióval. Újból kelesztjük kétszeresére a tepsiben, majd lassú tűznél sütjük. Ha megsült, tépjük, majd vanília, vagy csokoládés sodót adunk hozzá.

Vanília és csokoládé sodó, hozzávalók:

1/2 liter tej
1 kávéskanál liszt
2 tojás
8 dkg cukor
2 cs. vaníliacukor, vagy 1/2 rúd vanília
2 dkg vaj

Elkészítés:

A tojássárgát 1 dl tejjel, a cukorral és liszttel elkeverjük. A tejet a vaníliával felforraljuk és forrón a tojássárgákhoz öntjük. Tűzre tesszük és folytonos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Forrni nem szabad a sodónak, mert a tojássárga összecsomósodik benne. Akkor van készen, ha a kanálról nem fut le, hanem azt sűrűn bevonja. Ha a tűzről levettük, beletesszük a vajat és ezzel fényesre kavarjuk. Hidegen, vagy melegen tálaljuk. Ha kihűlés közben besűrűsödne, tejszínnel, vagy tejjel higítjuk.

A csokoládé sodó készítéséhez a vanília sodót 2 szelet csokoládéval főzzük. Ha csomós lesz, átszűrjük. A cukor fele mennyisége is elég a csokoládé sodóhoz.

Jó étvágyat kívánok a fejedelmi anyák napi édességhez!

2017. április 29.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
H.Kohut Katalin: Cukkini fasírt
  2018-09-27 15:20:27, csütörtök
 
  H.Kohut Katalin: Cukkini fasírt

Nemrég készítettem cukkini fasírtot a neten fellelhető receptek alapján. Nem ízlett, nekem sok volt benne a hízlaló koleszterin tartalom, a hozzákevert zsemlemorzsa. Gondolkoztam, mivel cserélhetném le, így jött a zabpehely ötlete. Próbálják ki, diétásoknak is javasolt!

Hozzávalók 3-4 személyre:

2 db cukkini
2 zsemle
2 tojás
kb. 25 dkg darált zabpehely
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
petrezselyemzöldje
3 gerezd fokhagyma
1 db közepes vöröshagyma
olaj a sütéshez

Elkészítés:

Megtisztítom a cukkinikat, lereszelem egy tálba. Megsózom, borsozom, hozzáteszem a beáztatott zsemléket kicsavarva a vízből, a felmetélt hagymát, zöldpetrezselymet, fokhagymanyomóval belenyomom a fokhagymákat, hozzáütöm a két tojást és kezeimmel összegyúrom a tálban. Hozzákeverem a kávédarálóban megdarált zabpelyhet, annyit, amennyit a massza felvesz, hogy formálható gombócokat tudjak készíteni belőle. Ha elkészült, tenyerembe helyezem egyesével a fasírt masszát, megformázom, majd belehelyezem a forró olajba. Közepes hőmérsékleten sütöm, megforgatva őket.

Ha elkészültek, készítek hozzá burgonyapürét Potato puree kész gabonyapehelyből készült porból forralással és kavarással. A burgonyapüré port a Pennyben szoktam beszerezni. Hamar elkészül. Uborkasalátával tálalom.

Lehet reszelni a cukkini masszához egy-két sárgarépát és sajtot is.

Jó étvágyat kívánok!

2017. május 3.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
H.Kohut Katalin: Finomfőzelék
  2018-09-27 15:19:27, csütörtök
 
 
H.Kohut Katalin: Finomfőzelék

Egyszerű, gyors receptet találtam ki, mely egészséges, két főre elegendő. Érdemes a fagyóban főzelék feltétnek tartalékolni fasírtot.

Hozzávalók:

1 kg-os franciasaláta zöldségkeverék
2 dl tejföl
1 húsleves kocka
2,5 kanál liszt
1 cs. petrezselyemzöldje, vagy bolti szárított petrezselyem
só ízlés szerint


Elkészítés:

A zöldségkeveréket fagyott állapotban vízben odateszem főni fedő alatt. Többször ellenőrzöm, lefőtt-e a víz. Mikor a zöldségkeverék félig megpuhult, hozzáteszem a leveskockát, kissé megsózom. Miután megpuhult minden, behabarom hideg vízzel összekevert liszttel, s a tejföllel. Megszórom a petrezselyemzölddel, megkóstolom, ha kell, utánasózom. Forralás után fasírttal tálalom.

Fenséges főzelék, ajánlom mindenkinek!

Jó étvágyat kívánok!

2017. május 4.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
H.Kohut Katalin: Rántott burgonya
  2018-09-27 15:18:33, csütörtök
 
  H.Kohut Katalin: Rántott burgonya



Szívesen készítek két napra olyan köretet, mely kihűlés után is friss marad. Rántotthúshoz ajánlom a rántott burgonyát, akár kismama látogatásra is finom húsleves kíséretéhez, salátával.

Hozzávalók 4 személyre:

4 db nagyobb burgonya
3-6 tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
só ízlés szerint

Elkészítés:

A burgonyákat sós vízben héjában megfőzöm. Puhulás után leöntöm a vizet róla, majd leszedem a héját. Kb. fél centiméteres karikákra vágom őket egy tálba, kihelyezve az asztalra külön-külön tányérba a tojásokat felverve, a zsemlemorzsát és a lisztet. Egyenként megforgatom a burgonyakarikákat először a lisztben, majd a tojásban és a zsemlemorzsában. Közepes forróságú olajban mindkét oldalát pirosra sütöm.

Jó étvágyat kívánok!

2017. május 14.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
H.Kohut Katalin: Szilvalekváros párnácska
  2018-09-27 15:17:31, csütörtök
 
  H.Kohut Katalin: Szilvalekváros párnácska



Hozzávalók két személyre:

20 dkg liszt
1 dl tejföl
13 dkg vaj
csipet só
Szilvalekvár

Elkészítés:

A lisztet összekeverem a sóval, hozzáteszem a darabokra vágott vajat, ezzel összegyúrom, majd a tejföllel. Hűtőbe teszem pár órára, vagy egy éjszakára.

Kinyújtom lisztezett deszkán négy milliméteresre a tésztát, majd a szélén kezdem a lekvárral történő megkenését. Behajtom a megkent részt, levágom, apró rudakra vágva sütőpapírral bélelt tepsibe pakolom. Ugyanígy járok el a következő sorokkal is. 170 fokon sütöm addig, míg színe kezd lenni. Kiszedés után porcukorral megszórom. Nagyon laktató és finom sütemény!

Jó étvágyat kívánok!

2017. május 27.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
H.Kohut Katalin: Szójával töltött cukkini
  2018-09-27 15:16:36, csütörtök
 
 
H.Kohut Katalin: Szójával töltött cukkini


Akinek kevés a pénze, az sem vonhatja meg magát az egészséges zöldségektől, finomságoktól. Szójából sok mindent készíthetünk, töltött tököt, káposztát és paprikát is. Most a cukkinivel próbálkoztam.

Hozzávalók:

Kb. 15 dkg szójagranulátum
kevés petrezselyemzöldje
pirospaprika

bors
Delikát
3 cikk fokhagyma
kis fej vöröshagyma
1 tojás
2 nagyobb darab cukkini
5 dkg sajt

Elkészítés:

A szójagranulátumot Delikátos vízbe áztatom. Közben egy tálba téve összevágom a vöröshagymát, belenyomom fokhagymanyomóval a fokhagymákat, hozzájuk teszem a kinyomott szóját, majd egy tojást, petrezselyemzöldet, pirospaprikát, borsot, jól összekeverem.

A hosszában és keresztben kettévágott cukkinik belsejét kivágom, sütőpapírra helyezem egy kisebb tepsibe őket. Közepükbe helyezem a tölteléket, megszórom a tetejüket reszelt sajttal, majd lefedve alufóliával előmelegített sütőbe helyezem. Kb. 20 perc kell a cukkinik puhulásáig, amit egy villával ellenőrzök kivétel előtt.

Én megtisztítottam 3 db burgonyát, hosszában felvágva kisütöttem őket forró olajban köretnek. Tálalás előtt készítettem egy pohár joghurtból és készen vásárolt coopos kapormártásból egy finom mártást, ezzel együtt tálaltam. Két főnek elegendő. Ha esetleg marad egy kis szójamassza, áztatott zsemlét facsarok hozzá, kisütöm fasírtnak.

Jó étvágyat kívánok!

2017. július 7.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
     1/27 oldal   Bejegyzések száma: 265 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 265 db bejegyzés
e év: 421 db bejegyzés
Összes: 7228 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 298
  • e Hét: 569
  • e Hónap: 3411
  • e Év: 42412
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.