Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kohut Katalin: Sírás (Vilma-Béla párbeszéd)
  2016-10-10 05:43:12, hétfő
 
   
 

- Béééla! Ismered a könnyek titkait?
- Mire gondolsz, drága Vilma?
- Most olvastam, hogy a könnyek a lélek gyöngyei, de nevezik őket lélek véreinek is.
- Gondolom, attól függően, öröm, vagy bánat az okozója...
- Igen, Bélám! Nem is tudják, akik sírnak, mennyire boldogok valójában. A legrosszabb állapot az, amikor ráfagynak a könnyek a szemre, s rezzenéstelen arccal, némán viselik a gyászt, szomorúságot, amikor könnybe lábad a szem, de már sírásra nem képes.
- Mert a sírás megkönnyebbít, felszabadítja a szorongásokat, gyógyítja a sebeket. Mintha megöntöznénk égi harmattal a kókadó virágokat, olyan a hatása.
- Emlékszel, drága Vilma, Magdika mit mesélt egyszer? Befogadott egy művész fiatalembert azzal a hittel, hogy senki sem tökéletes. Addig mindenkinek elfogadta és megmagyarázta a hibáit, jellemtelenségeit, kereste a kiváltó okait.
- Igen, tudom, Bélám, hogy nagy teher volt neki, mert valójában a fiatalember bujkált a rendőrség elől, bűnöző életmódot folytatott. Nagyon helyes volt, olyan, mint a Megveszem ezt a nőt című sorozatfilm férfi főszereplője.
- Hónapokig bujkált Magdikánál, aki félt tőle, mert időnként nagyon agresszív volt, egyszer előtte rugdosta össze a rendőr századost karate rúgásokkal, aki azelőtt letartóztatta. Végül elhatározta, hogy kidisszidál Bécsbe.
- Igen, ekkor jött a régi barátja Magdikának. Autóval szállították el Pestre a buszpályaudvarig. Utána Magdika napokig megállás nélkül sírt. Azt szokták ilyenkor mondani, hogy nagy lelke van valakinek, de itt egészen más volt az ok. A sokáig tartó feszültséget oldotta fel a szervezet nagyon bölcsen a könnyekkel. Nem a búcsúzás fájt, az megkönnyebbülést jelentett számára, hogy vége a rettegésnek. Ezek voltak a lélek vércseppjei.
- Magdika azóta bezárkózott, már nem segít mindenkinek, már nem magyarázza meg viselkedésük okait, rájött arra, hogy túl gyenge az emberi szív ahhoz, hogy a bűnözők lelkivilágával egy közösségben legyen.
Vagyis a félelem sós és a magának való szemrehányás néma panaszkodásának keserű könnyeit hullatta Magdika...
- Pontosan, drága Vilma, míg az öröm könnye az édes gyöngyöcske, addig a félelem könnye sós, a panaszkodásé keserű. Jól megjegyeztem a könnyek ízét már gyerekkoromban. Ha valakit hatalmas túlcsorduló boldogság ér, feltörnek a lelkéből az élő kútfejek, ezért boldogok azok, akik sírni tudnak.
- Ha elsivárosodik a lélek, vagy nagyobb fájdalom éri, mint amit el tud viselni, Bélám, akkor olyanná válik, mint a kiszáradt kút, nincs többé vigasztalója. Merénylet ez a tökéletes szív ellen, mint minden ártás és sértő szó.
- Pedig egyetlen ember sem lehet felhőtlenül boldog addig, míg ártatlan élőlények szenvednek, mint a védtelen emberek és állatok. Nem lehet tiszta lélekkel nyugovóra térni sem, mikor mások éheznek és méltatlanul tűrnek.
- Az ember nem panaszkodik, mert a méltósága nem engedi, némán és csendben viseli a gyászt, legyen az akár a becsülete ellen elkövetett merénylet.
- Tudom, legtöbbször egyszerűen összetörik a szíve, akár a ráhullott szavaktól is. Ugyanúgy tűrnek, mint hűséges társai, a kutyák, akik ellen hihetetlen erőszakos tetteket hajtanak végre.
- A lélek az ellensége minden erőszakos bűnözőnek, a szív ellen elkövetett bűnöket meg kellene állítani és elkülöníteni a jellemteleneket a tiszta emberektől, állatoktól.
- Igen, Bélám, a Biblia szerint régen volt gyilkosok országa, de a könyvben leírtakból kiderül, akkor is csak az élet ellenes bűnöket büntették, a szív ellen elkövetett merényleteket, melyek fullánkjai, tüskéi töviskoszorút raknak a szépekre, még egyetlen rendszer sem ítélte el. Nem beszéltek róla, talán nem is voltak ilyen szabadon soha a gyilkosok.
- Akik megölik a lelket, azok a világ ellenesek, úgy kell eljárni velük szemben, mint soha el nem évülő emberiség ellenes bűnözőkkel.
- Idetartoznak a lélekkel rendelkező állatok, mint a delfinek, lovak és kutyák ellenes bűnök is. A gyilkosok a Föld csapásainak számítanak, ugyanúgy, mint a szív nélküli emberek.
- Mikor már megszáradnak a könnyek, legyengül a szervezet és nem tudja többé feldolgozni a sértéseket, csapásokat. Így járt Magdika is, aki, mikor igazságtalanság érte és elveszítette a szeretetet, egy pillanat alatt megőszült. A mély sebek gyógyítója egyedül a szerelem lehet, melynek orvosait nagyítóval kell keresni, annyira ritka a nagybetűs ember.
- Igen, Bélám, a széplelkűek szívében a törvény és az igazság. Eltaposták az emberségüket, a fájdalom nem hallatja szavát, tűrik az áldozat szerepét fehér hajjal, vérző lélekkel, pedig az övék volt egykor az öröm gyöngye és a szívtörvény szabadsága. Akinek a szívéből kiölik a szeretetet, olyanná válik, mint aki elveszítette az életet, s fáradtan cipeli összetört szívvel holttá dermedt testét.

2016. október 10.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Címkék: buszpályaudvarig, megkönnyebbülést, panaszkodásának, igazságtalanság, jellemteleneket, gyerekkoromban, lelkivilágával, megkönnyebbít, rezzenéstelen, merényleteket, elsivárosodik, felszabadítja, letartóztatta, szorongásokat, megmagyarázta, töviskoszorút, viselkedésük, elveszítette, megöntöznénk, panaszkodásé, szemrehányás, fiatalembert, feszültséget, főszereplője, emberségüket, megjegyeztem, szállították, szomorúságot, vigasztalója, elkülöníteni, megszáradnak, idetartoznak, felhőtlenül, fiatalember, rettegésnek, vércseppjei, könnyek titkait, lélek gyöngyei, legrosszabb állapot, sírás megkönnyebbít, kókadó virágokat, művész fiatalembert, kiváltó okait, fiatalember bujkált, rendőrség elől, rendőr századost, régi barátja, sokáig tartó, szervezet nagyon, búcsúzás fájt, megkönnyebbülést jelentett, lélek vércseppjei, Kohut Katalin, Utána Magdika,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Fekete-erdő desszert  Szívem  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Png csokor  Png ház  Éretlen vers  Erdőn  Paul David Tripp Április 19  Tavaszi kép  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Próbálj meg ...  Még csak most kezdődik a nap  Alázat  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  A boldog családok mind hasonló...  Bounty krémes  Jó éjszakát  Minden harmadik...  Hazára minden embernek szükség...  Reggel van  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Akarat  Png rózsa csokor  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Png ház  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Németh László tollából  Kellemes délutánt kívánok  Akarat  Albert Einsteinről  Szép estét kedves látogatóimna...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Png lepke  Szívem  Png lepke  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jó éjszakát  Albert Einstein gondolata  Reggel van  Jó éjszakát  Rátalálsz  Alázat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam Krisztinától  Kellemes délutánt kívánok  Őrizkednünk kell...  Julian Brass gondolata  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Bounty krémes  Png cica  s immár én is felragyogva, ért...  A sors  Szép estét kedves látogatóimna...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy lelki imádság  210 éve született a SZÓZAT meg...  Nem méltó hozzád  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Alázat  Akarat  Akarat  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam Annuska bar...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Fekete-erdő desszert  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Reménység és erő Krisztustól e...  Akarat  Makszim Gorkij gondolata  A sors  Hogyan lehet Jézust szenvedély... 
Bejegyzés Címkék
könnyek titkait, lélek gyöngyei, legrosszabb állapot, sírás megkönnyebbít, kókadó virágokat, művész fiatalembert, kiváltó okait, fiatalember bujkált, rendőrség elől, rendőr századost, régi barátja, sokáig tartó, szervezet nagyon, búcsúzás fájt, megkönnyebbülést jelentett, lélek vércseppjei, emberi szív, bűnözők lelkivilágával, közösségben legyen, magának való, öröm könnye, édes gyöngyöcske, félelem könnye, panaszkodásé keserű, könnyek ízét, tökéletes szív, védtelen emberek, becsülete ellen, ráhullott szavaktól, ellensége minden, szív ellen, tiszta emberektől, könyvben leírtakból, élet ellenes, világ ellenesek, lélekkel rendelkező, szív nélküli, pillanat alatt, mély sebek, szerelem lehet, nagybetűs ember, széplelkűek szívében, áldozat szerepét, övék volt, öröm gyöngye, szívtörvény szabadsága, szívéből kiölik, buszpályaudvarig, megkönnyebbülést, panaszkodásának, igazságtalanság, jellemteleneket, gyerekkoromban, lelkivilágával, megkönnyebbít, rezzenéstelen, merényleteket, elsivárosodik, felszabadítja, letartóztatta, szorongásokat, megmagyarázta, töviskoszorút, viselkedésük, elveszítette, megöntöznénk, panaszkodásé, szemrehányás, fiatalembert, feszültséget, főszereplője, emberségüket, megjegyeztem, szállították, szomorúságot, vigasztalója, elkülöníteni, megszáradnak, idetartoznak, felhőtlenül, fiatalember, rettegésnek, vércseppjei, sorozatfilm, panaszkodik, elhatározta, méltatlanul, széplelkűek, bezárkózott, kidisszidál, mindenkinek, gyöngyöcske, közösségben, feldolgozni, legrosszabb, csapásainak, szívtörvény, túlcsorduló, legtöbbször, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 51 db bejegyzés
Összes: 7247 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 364
  • e Hét: 7837
  • e Hónap: 14078
  • e Év: 66344
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.