Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kohut Katalin: Hazugság (Vilma-Béla párbeszéd)
  2016-11-21 23:05:59, hétfő
 
   
  Kohut Katalin: Hazugság

- Béééla! Az egyik ismerősöm notórius hazudozó, s mindig későn jövök rá, hogy becsapott!
- Sok ilyen van, drága Vilma! Igaz a közmondás, hogy a hazug embert könnyebb utolérni, mint a sánta kutyát.
- Már rájöttem, hogy azért hazudik mindenben, mert kisebbrendűségi érzete van és többnek akar látszani, mint amennyinek gondolja magát. Érdekes, hogy a hazugok ismerik önmagukat, mégis mást akarnak mutatni a külvilág felé.
- Igen, hatalmas kényszer ez, hogy megfeleljenek azoknak az embereknek, akikkel kapcsolatban vannak. Ha megismernék a valódi énjét, nem állnának szóba vele. A hazugság legegyszerűbb módja az értéktelenség leplezése.
- De ahhoz, hogy ezt felismerjék, ismerniük kell magasabb született intelligencáiával rendelkezőket, akik barátságát élvezik, igaz, hogy álcában, hazugságok között.
- Tavaly az egyik ismerősöm azzal dicsekedett, hogy világjáró körúton vett részt. Mikor a részletekről kérdeztem, belezavarodott. De volt olyan, hogy előadta, neki milyen extrákkal berendezett lakása van, a végén kiderült, hogy egy lepukkant betonlakásban él.
- De vannak kegyes hazugságai az embernek, amikor önmagát áltatja. Ilyen például, amikor valaki halálos beteg, s naponta élteti a remény, hogy egyszer meggyógyul. Önmagának hazudik, de ez szükséges a mindennapok elviseléséhez.
- Én mai napig bőgve emlékezem az egyik barátnőmre, aki élete egyetlen és igazi szerelmének, akit imádott mindennél jobban, azt hazudta, hogy férjhez fog menni. A férfiben egy világ dőlt össze, szíve darabokra tört.
- Miért volt erre szükség?
- Azért, mert rákos volt, gyógyíthatatlan. Azt akarta, hogy mindig úgy emlékezzen rá, ahogyan megismerte, s ne szenvedjen miatta, amikor meg kell válnia az élettől. Ilyen az igazi ember-szerelem.
- Nekem meg az egyik nőismerősöm dühösen és önmagát meghazudtolva reagált a kérdésére annak a férfinak, akit a világon mindennél jobban szeretett, aki iránt mérhetetlen hálát érzett és szeretetet.
- Miért viselkedett így?
- A körülmények miatt, nem mondhatta el, hogy haldoklik hosszú évek óta, hatalmas fájdalmak közepette minden ékessége, tehetsége, önbecsülése elvétele közben. Sokszor próbált rá célozgatni, de a férfi nem érthette, mi történt vele. Annyira szerette, hogy nem akarta, hogy így lássa, muszáj volt a sorsa miatt véget vetni az egyoldalú barátságnak, ami miatt az asszony nagyon sokat szenvedett.
- Tehát kivívta a szakítást?
- Igen, mert hosszú ideje tartó szenvedése után megismert szeretetet és tiszteletet elvették tőle. Mai napig benne él, hiányzik neki az emberség, állandó fájdalmat okozva.
- Látod, ezek a kegyes hazugságok, melyek ha ki is derülnek, általában nagyon későn, már nem lehet jóvátenni a sérelmeket.
- De vannak kegyetlen hazugságok is. Ilyen az, amikor valaki lenézésből egy kívül-belül harmonikus szépségnek azt mondja, hogy jelentéktelen, vagy esetleg másképp is megalázza csúf szavakkal csupán azért, mert nem bírja elviselni a nagybetűs emberséget.
- Jól tudják az ilyen szív ellenes merénylők, hogy ez egyenlő a megbénítással, hiszen ez is a céljuk vele.
- Hasonló kegyetlen hazugság egy művészi hajlammal rendelkező széplelkűnek azt mondani, hogy tehetségtelen, esetleg csúfondárosan megalázva. Szintén megbénítja ezzel a szabadságot, mert a szabadság a gondtalan szárnyalást jelenti jó körülmények között, örömérzettel.
- Igen, ilyen az emberi természet. Kalitkába zárt vergődő szívekkel nem lehet sem énekelni, sem alkotni, sem hivatást űzni.
- Kevésbé ismert hazugságok közé tartozik a hivatással való visszaélés. Nagyon sokan gyakorolják.
- Hogyan?
- Úgy, hogy olyanok kerülnek emberfeletti hivatásokba, akik nem odavalóak. Az emberi természet szerint a hozzájuk forduló teljesen megbízik bennük, aztán rá kell döbbennie csalódottan, hogy az az értelmiségi nem miatta űzi hivatását, csupán pénzért és státusz szimbólumként.
- Már értem, én is gyakran találkoztam ilyennel, akik megaláztak és tönkre tettek másokat.
- A diplomásnak különbnek kell lennie az átlagembereknél, olyannak, aki képviseli a törvényt és az emberséget. Azt hiszem, hogy ebben minden benne van.
- Ugyanilyen átlagon felülinek kell lennie a művészeknek is, hiszen a lényegük lenne a játékos tanítás nyelvtanra, verstanra, szépségre, harmóniára, igazságos példázatos történetekkel formálni a gyerekeket. A művészet soha nem lehet csúnya, kiábrándító és torz.
- Igazad van, ezek a torz jellemek egy másik világot jelentenek, de most, mintha az egész föld őket ábrázolná. Kegyetlenek és hazugok, még a szeretetet is saját elméletük bevezetése és hirdetése miatt hirdetik azok körében, akik mindent elhisznek. Szeretetet hazudik az összes hamis próféta, karmikus nép, spiritiszták, mint sátán népei.
- Pedig a szeretet ereje a szívben lakozik, benne foglal helyet minden igazi ember, akivel élete során találkozik. A szeretet benső törvénye legyőzi a hazugságot.

2016. november 21.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Címkék: átlagembereknél, gyógyíthatatlan, kisebbrendűségi, belezavarodott, meghazudtolva, megbénítással, csúfondárosan, értéktelenség, tehetségtelen, jelentéktelen, rendelkezőket, megfeleljenek, szimbólumként, elviseléséhez, betonlakásban, történetekkel, legegyszerűbb, részletekről, kapcsolatban, széplelkűnek, spiritiszták, örömérzettel, emberfeletti, dicsekedett, körülmények, kegyetlenek, művészeknek, nőismerősöm, szabadságot, mindennapok, barátságnak, hivatásokba, önbecsülése, kiábrándító, találkoztam, szárnyalást, egyik ismerősöm, hazug embert, sánta kutyát, hazugok ismerik, külvilág felé, valódi énjét, hazugság legegyszerűbb, értéktelenség leplezése, részletekről kérdeztem, végén kiderült, lepukkant betonlakásban, mindennapok elviseléséhez, egyik barátnőmre, világ dőlt, igazi ember-szerelem, egyik nőismerősöm, Kohut Katalin,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Facebookon kaptam  Png lepke  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Egy hatékony szolga  Png kutya  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Irgalom és ítélet  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nevem  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png nő  A sors  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png rózsa csokor  Fehér virág  Egy bizonyos határt  Régi emberek, akikre máig büsz...  Alvó cicák  Reggel van  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Esti kép  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Leonardo da Vinci gondolata  Kellemes délutánt kívánok  Szép álmokat!  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Akarat  Reggel van  Egy hatékony szolga  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png ház  Elköszönt  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Erdőn  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Alázat  Erdőn  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Régi emberek, akikre máig büsz...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png nő  Fehér virág  Akarat  Png lepke  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png ház  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Nem számIt  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  A Megváltó szolgálatában  Csak a fogyatkozás látható  Idő  Alázat  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
egyik ismerősöm, hazug embert, sánta kutyát, hazugok ismerik, külvilág felé, valódi énjét, hazugság legegyszerűbb, értéktelenség leplezése, részletekről kérdeztem, végén kiderült, lepukkant betonlakásban, mindennapok elviseléséhez, egyik barátnőmre, világ dőlt, igazi ember-szerelem, egyik nőismerősöm, kérdésére annak, világon mindennél, körülmények miatt, sorsa miatt, asszony nagyon, kegyes hazugságok, kívül-belül harmonikus, nagybetűs emberséget, ilyen szív, céljuk vele, művészi hajlammal, gondtalan szárnyalást, emberi természet, hivatással való, hozzájuk forduló, diplomásnak különbnek, lényegük lenne, játékos tanítás, művészet soha, torz jellemek, másik világot, egész föld, összes hamis, szeretet ereje, szívben lakozik, szeretet benső, átlagembereknél, gyógyíthatatlan, kisebbrendűségi, belezavarodott, meghazudtolva, megbénítással, csúfondárosan, értéktelenség, tehetségtelen, jelentéktelen, rendelkezőket, megfeleljenek, szimbólumként, elviseléséhez, betonlakásban, történetekkel, legegyszerűbb, részletekről, kapcsolatban, széplelkűnek, spiritiszták, örömérzettel, emberfeletti, dicsekedett, körülmények, kegyetlenek, művészeknek, nőismerősöm, szabadságot, mindennapok, barátságnak, hivatásokba, önbecsülése, kiábrándító, találkoztam, szárnyalást, viselkedett, szerelmének, felismerjék, berendezett, mérhetetlen, diplomásnak, csalódottan, megismernék, értelmiségi, tiszteletet, gyakorolják, sérelmeket, hazugságai, jelentenek, szeretetet, szépségnek, lenézésből, szenvedett, hazugságok, embereknek, hivatással, visszaélés, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 51 db bejegyzés
Összes: 7247 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2462
  • e Hét: 7326
  • e Hónap: 13567
  • e Év: 65833
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.