Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Különféle pénzügyek
  2017-10-10 11:24:07, kedd
 
   
 

A falusi kántortanítónak eladó lánya van, és amikor végre jelentkezik egy alkalmasnak látszó vőjelölt, vagyis a leánynak hozományt kellene kapnia,a kántor tanító elhatározza, hogy omegpróbálja kikérni előre három évre a fizetését.
Összeül az iskolaigazgató, a plébános, meg a falu bírája, meghányják-vetik a kántortanító kérelmét, de túlságosan kockázatosnak ítélik.
- Mert mi történik, kérdezem én - mondja a falu bírája -, ha a kántortanító úr elhalna még a teljes három év lejárta előtt?
A kérelmező így felel:
- Nem kívánok három éven belül meghalni. De ha mégis bekövetkezne: hát akkor egyszer talán szerencséje is lehet az embernek ebben az életben!

A régi világban létezett a szegény zsidóknak egy olyen típusa, mely a "Fizessenek (nekem) a gazdagok!" álláspontjára helyezkedett és siránkozással, megalázkodással, vagy ellenkezőleg: nagyhangú kvetelődzéssel elérte egyes jómódú zsidóknál, hogy rendszeres havi apanázsban részesítsék őket. Ezeket akolduló, lemoló, másokat lumpoló, mások nyakán élősködő, nem kis pénzmagot többszira még a legzsugoribb gazdagokból is kihúzó alakokat zsidó szóval snornernek nevezték.
Akadt snorrer akinek még magát a hírhedtem fukar Rotshchild bárót is sikerült "megadóztatnia". Noha a báró alkudni próbált:
- Idefiyeljen, barátom, annyit természetesen nem adok, amennyit maga kér. De megadom a kért összeg egyharmadát, azt viszont halálom napjáig.
A snorrer megbántva:
- Sokat érek vele! Amilyen disznó szerencséje van a báró úrnak, reggelre elpatkol.

A biztosítási ügynök győzködi az ügyfelet:
- A feltételek igazán előnyösek. Ha ön egyszerűen a lábát töri, kap hétszáz forintot. Ha bonyolult a törés, akkor a biztosítótól felvehető összeg akár négyezer forintra is rúghat. És ha ön, nevezzük fel, a nyakát töi, nincs gondja többé.

Egy férfi az újságárusnál ötszáz forintossal akar fizetni.
- Nem tudok visszaadi, majd megadja holnap - mondja neki a rikkancs...
- És ha meghalok holnapra?
- Mondja már, az a forinthúsz...

Régen, amikor a boltosok még versengtek a vevő kegyeiért, az egyik vidéki városban úgy adódott, hogy három cipőbolt is megtelepedett egyazon épületben. Hogy mégis magára irányítsa a figyelmet, az első kiírta, hogy:
"Divatcipők! Minden méretben és színben!!!"
Meglátta ezt a másik, kitett egy még nagyobb táblát:
"Exportból visszamaradt cipők olcsó kiárusítással."
Meglátta ezt a harmadik, készített egy még nagyobb táblát, de csak egy szót írt rá. Ezt:
"Főbejárat".

A régi Bécsben valamelyik császári és királyi szállító fényes villája előtt összetalálkozik két snorrer. Az egyik éppen jön le a lépcsőn, a másik épp indulna felfelé.
- Nem érdemes felmenni - legyint az egyik. - Ma rossz napja van, nem ad többet, mint egy koronát.
- Már miért ne mennék fel? - háborodik fel a másik. - Csak nem fogom neki ajándékozni azt az egy koronát? Mit ajándkoz ő nekem?

Egy lejmoló zsidó kipréseli az egyik zsidó báróból az ígéretet, hogy fedezni fogja gyógykezeltetési költségeit.
- Az orvos sós déltengeri levegőt ajánlott - magyarázza a bárónak. - Kiszámítottam, hogyha elmegyek Nizzába, az minomo kalkulo...
- Nizzába? - kiált a báró. - Pont az Azúrpart legdrágább városába?!
- Báró úr - feleli a snorrer szerényen -, ha az egészségemről van szó, nekem semmi se drága.

- Jaj, Pista, sürgősen szükségem volna tizenötezer forintra, úgy gondoltam, te talán ki tudnál segíteni.
- Tizenötezer forinttal? - ... A saját fivérem is hiába kérne.
- Jól van, na. Te ismered a családodat.

- Komámuram, nem tudna nekem egy kis pénzmagot kölcsönözni?
- Tudhatja, komámuram, hogy sohasem hordok pénzt magamná.
- És odahaza?
- Köszönömk érdését, odahaza mindenki ép s egészséges.

- Idefigyelj, Kohn, vége a türelmemnek - szólítja meg az utcán Grün a volt üzlettársat -, vagy kifizeted az adósságodat végre, vagy be foglak perelni!
- Ha hagarudj, Grün, de ebben a hónapban nem tudom kifizetni.
Grün dühösen legyint:
- Már a múlt hónapban is ezt mondtad!
Mire Kohn:
- Na, és talán nem tartottam meg a szavamat?

- Igazán szívesen segítettem volna magán - mondta az egyszeri gazdag ember a szegény embernek -, de legnagyobb sajnálatomra nem tehetem. Ami pénzem van, az mind emlék megboldogult atyámtól.

- ... És már csak azért is bátorkodom nemes pártfogását kérnii - mondta az egyszeri szegény ember a gazdagnak -, hiszen ismertem azön egész tiszteletre méltó famíliáját, az ön nagylelkű édesatyját, jószívű édesanyját, a nagynénjét, aki minden jótékonysági akcióban részt vett, az unokaöccsét, aki...
A gazdag rámordul:
- Kérem, közölje röviden, mennyi kell, de ne mászkáljon fel-alá a családfámon.

Amikor az egyik gazdag hölgy hajnaltájban int a sofőrjének, hogy végre hazainduljon a jtékonycélú bálról, odafurakszik elébe egy koldus, és reszkető kézzel tartja a kalapját.
A hölgy rámordul:
- Mocsida telhetetlenség! Nem elég, hogy egész éjjel a maga és a magához hasonlók kedvéért táncoltam?!
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Címkék: gyógykezeltetési, összetalálkozik, kántortanítónak, megalázkodással, kvetelődzéssel, iskolaigazgató, telhetetlenség, természetesen, kockázatosnak, megadóztatnia, egészségemről, álláspontjára, siránkozással, kiárusítással, megtelepedett, kiszámítottam, bekövetkezne, ellenkezőleg, biztosítótól, megboldogult, kántortanító, sajnálatomra, visszamaradt, hajnaltájban, legzsugoribb, újságárusnál, jótékonysági, omegpróbálja, odafurakszik, hazainduljon, helyezkedett, idefiyeljen, jelentkezik, ajándékozni, szerencséje, alkalmasnak, falusi kántortanítónak, alkalmasnak látszó, leánynak hozományt, kántor tanító, falu bírája, kántortanító kérelmét, teljes három, embernek ebben, régi világban, szegény zsidóknak, olyen típusa, legzsugoribb gazdagokból, hírhedtem fukar, báró alkudni, kért összeg, snorrer megbántva, Mire Kohn,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  A Megváltó szolgálatában  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Ágai Ágnes – Csendélet  Png férfi  Facebookon kaptam  Png fotel  Nagyon különös  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Akarat  képre írva  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Garai Gábor - Takarítás  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Jó éjszakát  s immár én is felragyogva, ért...  Png csokor  s immár én is felragyogva, ért...  Png telefon  Az igazi szeretetért rendszeri...  Adakozás  Alvó cicák  Png lepke  Leonardo da Vinci gondolata  Erdőn  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png cica  Leonardo da Vinci gondolata  Miért kiabálunk amikor dühösek...  A sors  Png lepke  Éretlen vers  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Radikális szeretet  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Adakozás  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Nevem  Mindig jusson idő nevetni  Varga János Veniam - Fontos sz...  Tavaszi kép  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Erdőn  Bertolt Brecht -től idézet  Nevem  Png kislány  Albert Einstein gondolata  Szívem tiéd  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Szívem  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Bertolt Brecht -től idézet  Bounty krémes  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Hiányzik  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Szép estét  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Reggel van  Png cica  képre írva  Szép napot kívánok  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nem méltó hozzád  Hazára minden embernek szükség...  Png kislány  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
falusi kántortanítónak, alkalmasnak látszó, leánynak hozományt, kántor tanító, falu bírája, kántortanító kérelmét, teljes három, embernek ebben, régi világban, szegény zsidóknak, olyen típusa, legzsugoribb gazdagokból, hírhedtem fukar, báró alkudni, kért összeg, snorrer megbántva, báró úrnak, biztosítási ügynök, feltételek igazán, lábát töri, biztosítótól felvehető, újságárusnál ötszáz, vevő kegyeiért, egyik vidéki, első kiírta, régi Bécsben, egyik éppen, lejmoló zsidó, egyik zsidó, minomo kalkulo, snorrer szerényen, saját fivérem, utcán Grün, volt üzlettársat, adósságodat végre, múlt hónapban, egyszeri gazdag, szegény embernek, mind emlék, egyszeri szegény, gazdag rámordul, egyik gazdag, jtékonycélú bálról, hölgy rámordul, magához hasonlók, gyógykezeltetési, összetalálkozik, kántortanítónak, megalázkodással, kvetelődzéssel, iskolaigazgató, telhetetlenség, természetesen, kockázatosnak, megadóztatnia, egészségemről, álláspontjára, siránkozással, kiárusítással, megtelepedett, kiszámítottam, bekövetkezne, ellenkezőleg, biztosítótól, megboldogult, kántortanító, sajnálatomra, visszamaradt, hajnaltájban, legzsugoribb, újságárusnál, jótékonysági, omegpróbálja, odafurakszik, hazainduljon, helyezkedett, idefiyeljen, jelentkezik, ajándékozni, szerencséje, alkalmasnak, unokaöccsét, családfámon, üzlettársat, részesítsék, türelmemnek, jtékonycélú, tizenötezer, kölcsönözni, adósságodat, gazdagokból, egyharmadát, pártfogását, forintossal, elhatározza, biztosítási, tiszteletre, egyszerűen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 50 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 659
  • e Hét: 5523
  • e Hónap: 11764
  • e Év: 64030
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.