Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Közgazdasági gondolatok
  2017-10-12 15:24:57, csütörtök
 
   
 

Alkudni próbál a vevő a boltban. Valéami keveset sikerül is lefaragnia az árból, de aztán a boltos megmakacsolja magát:
- Kérem, kérem, ne akarjon már lehetetlent. Engedtem, amíg engedhettem, de higgye el, uram, most már nekem is többe van. Ez az egész üzlet tiszta ráfizetés.
- Ugyan, ugyan - inti le a vevő. - Ha táfizetéses lenne a bolt, akkor miből élnének?
- Miből, miből?! Abból, hogy szombat-vasárnap zárva vagyunk.

- Ez az üzlet már csak tiszta ráfizetés.
- Akkor miért nem csukják be a boltot?
- Aa de kérem! Akkor miből élnénk?

- Mondja kérem, hogy lehet az, hogy itt kettőnyolcvan a tojás? A szomszéd standon csak egyhúsz van kiírva!
- Akkor ne nálam tessék tojást venni, hanem a szomszéd standnál.
- De ott pillanatnyilag nincs tojás.
- Rendben van. Majd ha nálam is elfogy a tojás, nálam is egyhúsz lesz darabja.

Összehasonlító statistzikai adatokkal bizonyítható, hogy Magyarországon túlságosan magas a közlekedési balesetek száma. Nálunk jóval motorizáltabb országokban, amilyen például Anglia, sokkal kedvezőbb a helyzet.
A megfelelő főhatóságnál úgy döntenek, hogy népes delegációt küldenek ki két hónapra Angliába, a közlekedés rendjének tanulmányozása és megfelelő j avaslatok kidolgozása végett.
Letelik a két hónap, hazatér a delegáció, útijelentést ír, és megteszi javaslatait. Alapos megfigyelésünk szerint - állapiítják meg a kiküldöttek -, Angliában nem "jobbra hajts!" van, mint nállunk, hanem "balra hajts!", alighanem ez az oka, hogy kevesebb a közlekedési baleset.
A megfelelő grémium megvitatja a küldöttség jelentését és úgy dönt, hogy levonja a levonandó tanulságot. De mert nem volna helyes hűbelebalázs módjára egyik napról a másikra bevezetni nálunk a közlekedési rend széles körű reformját, a miniszterális testület a tapasztalatok fokozatos hasznosítását rendeli el.
Bevezető kísérletképp tehát ezentúl, visszavonásig, minden csütörtök kettő és négy között a "balra hajts!" szabálya szerint közlekednek a közutakon... egyelőre csak a fővárosi taxivállalat gépkocsi-állományábóll... a dohánybarna színű bérkocsik.

Ragyogó szép ősz volt az idén. Még az indiánok is halogatták a favágást. Végül azonban mégis úgy dönt az öreg indián, hogy ideje hozzákezdeni a tüzelő beszerzéséhez. Egyik fiát maga mellé veszi, a másikat pedig leküldi a városokba, puhatolóddzon, próbálja megtudni, enyhe vagy kemény télre számítanak-e a sápadtarcúak.
Megy a fiú településről településre, de sehol sem tud meg semmi. Már hetek óta úton van, szomorúan elhatározza, hogy visszafordul.
Végre az utolsó útmenti kocsmában sikerült kihallania egy beszélgetésből, hogy az a barázdás arcú, tapasztalt vén farmer kemény telet jósol.
- Miből gondolja? - kérdezik többen is ak ocsmaasztal körül.
A ravasz öreg jelentőségteljesen int, hogy maradjanak csendben.
- Nem halljátok? - kérdi aztán. - Hetek óta vágják az indiánok a fát a hegyekben!

A bolhák tanulékonyságát vizsgálta egy híres professzor. Sikerült egy különösen intelligens példányra szert tennie és be is mutatta a televízióban. Ország-világ csodálhatta, hogy valahányszor a tudós kísérletező így kiáltott: "Ugrás!", a bolha ugrott.
A további tudományos megfigyelések arra irányultak, vajon tud-e a bolha utasításra ugrani akkor is, ha eredetileg hat lábából egyet-egyet eltávolítanak. Ezt a kísérletét is a televízió n yilvánossága előtt mutatta be a professzor. A bolha még öt, sőt négy, de még három, sőt két lábbal is ugrott, valahányszor vezényszót kapott. Még fél l ábbal is...
Végül a professzor eltávolította csipeszével a bolha utolsó végtagját is és rákiáltott: "Ugrás!", ám a bolha nem mozdult. Ekkr a tudós eltette a csipeszét és így szólt a szomorú tévénézőkhöz:
- Ime, láthatták, hölgyeim és uraim: ha egy bolhának az utolsó végtagját is amputáljuk, akkor a bolha megsüketül.

Leváltják egy nagy gyár vezérigazgatóját. Mielőtt távozna, nagy borítékot hagy hátra az utóda számára.
A nagy borítékban három, számozott levél van.
Az elsőnek a szövege így hangzik:
"Mindent kenj rám."
A másodiké:
"Szervezz át."
A harmadiké:
"Készíts három borítékot."

Egy étteremben ki van írva, hogyha a kedves vendég olyan ételt rendel, amivel a konyha nem szolgálhat: a főpincér letesz az illető elé (mondjuk) száz forintot.
Bemegy egy furfangos vendég, tengeri csillagsültet kér fecskefészekkörettel.
Perceken belül kihozzák.
Akkor oroszlánsörényt kér rántva, k akaóbabfőzelékkel.
Már ott is gőzölög előtte.
Rendel hát pekingi palotapincsifarok levest rósejbnivel.
Ekkor a konyhából izgatott szóváltást hallani, végül megjelenik a főpincés és letesz emberünk elég egy százast.
- Ne mi van, döcög a kínai behozatal? - kérdezi a nyertes.s
A főpincér kényszeredetten mosolyog.
- Kínai palotakutyánk még csak lett volna, uram. De a krumpli kifogyott.

A vezérigazgató hivatja az egyik fiatal beosztottat és így szól hozzá:
- Gratulálok, fiatalember! Ilyen gyors előmenetelt még nem is láttam. Ön fél évvel ezelőtt egyszerű előadóként kezdte nálunk. Egy hónappal később már osztályvezető volt. Alig telt el további két hónap, már főosztályvezető...! Ezennel pedig kinevezem részletvezetővé. Mit szól hozzá?
- Igazán kedves tőled, papa.

- Főnök - mondja a titkárnő -, elönt minket a papír. Ha legalább a harminc évvel ezelőtti dossziékat kiselejtezhetném...
- Teljesen egyetértek, Mancika. De előbb készítsen mindegyikről pontos másolatot.

Gyárlátogatás után mondja a nevezetes vendég:
- Minden nagyon szép, mindennel nagyon meg vagyok elégedve. Most már csak azt szeretném tudni, hányan dolgoznak önöknél?
- A kísérők egymásra pislognak. Végre valaki megszólal:
- Hát... Mintegy a fele.

Két tisztviselő találkozik a lépcsőházban.
- Szervusz. Rég láttalak - mondja az egyik.
- Most is rohannom kell - feleli a másik.- A főnök megőrült, négy ember helyett dolgoztat.
- Borzasztó!
- Csak az a szerencse, hogy nyolcan vagyunk.

Egy orvos, egy mérnök, meg egy közgazdász azon vitaktozik, melyikük hivatása ősibb.
- Természetesen az orvosi - mondja az orvos. - Elvégre mindenki tudja, hogy a középkorban híres orvosok működtek, szakmánk ma is a görög Hippokratész esküjét idézéi, de végeredményben még Ádám oldalbordájának kioperálása is orvosi feladat volt!
- Szép, szép - mondja a mérnök -, de még annál is előbb, az őskáosz állapotából létrehozni a természet rendjét... szabályozni a tengereket, elkülöníteni a szárazföldeket ... megteremteni a fényforrásokat... mégiscsak mérnöki munka!
- És arra senki sem gondol - kérdezi a közgazdász -, hogy ki csinálta az őskáoszt?

- Valamit nem értek - jelentkezik óra végén a közgazdász hallgató. - Professzor úr elmesélte neknk a posta történetét, elmagyarázta a postai díjszabások kalkulációs rendjét... de tessék nekem megmondani, miből él a posta? Mert a bélyeg értéke, ugye, annyi, amennyi rá van írva és annyiért is adják! Azon nem keres a posta egy fillért sem!
- Jó kérdés - mondja a professzor. - Hát figylejen ide, fiatal barátom. A postai úton továbbítandó leveleknek, ugyanbár, megengedett maximális súlya van, minden kategóriában. Namármost előfordul néha, hogy egy-egy levél súlya nem éri el a megengedett mértéket. Hát ebből a résből él a posta.
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Címkék: vezérigazgatóját, kiselejtezhetném, oroszlánsörényt, tanulékonyságát, oldalbordájának, főosztályvezető, kényszeredetten, részletvezetővé, megfigyelésünk, pillanatnyilag, tanulmányozása, fényforrásokat, szárazföldeket, beszélgetésből, végeredményben, magyarországon, összehasonlító, osztályvezető, gyárlátogatás, miniszterális, vezérigazgató, kettőnyolcvan, visszavonásig, megfigyelések, természetesen, hasznosítását, palotakutyánk, tapasztalatok, eltávolítanak, motorizáltabb, eltávolította, állományábóll, puhatolóddzon, megmakacsolja, beszerzéséhez, csillagsültet, boltos megmakacsolja, egész üzlet, szomszéd standon, szomszéd standnál, közlekedési balesetek, megfelelő főhatóságnál, közlekedés rendjének, közlekedési baleset, megfelelő grémium, küldöttség jelentését, levonandó tanulságot, másikra bevezetni, közlekedési rend, miniszterális testület, tapasztalatok fokozatos, fővárosi taxivállalat,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Elköszönt  Szabolcska Mihály – Ákác...  Hazára minden embernek szükség...  Rátalálsz  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Németh László tollából  Nagyi telefonál  Egy lelki imádság  Az igazi szeretetért rendszeri...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Szép napot kívánok  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam Annuska bar...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Örülök, hogy látlak!  Mi lenne ha  Mai harmónia kártyám  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam Krisztinától  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Leonardo da Vinci gondolata  Nem tudhatod  Facebookon kaptam Krisztinától  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Idő  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Egy lelki imádság  Albert Einstein gondolata  Ne kapaszkodj magasabbra,  Fekete-erdő desszert  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Leonardo da Vinci gondolata  Fekete-erdő desszert  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Őrizkednünk kell...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png fotel  Alázat  Éretlen vers  Még csak most kezdődik a nap  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Egy maradéktalanul uralt világ  Alázat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Hogy lehet megtartani  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Akarat  Kövesd a cowboyt!  Jó éjszakát  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Paul David Tripp Április 19  Nagyi telefonál  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó 
Bejegyzés Címkék
boltos megmakacsolja, egész üzlet, szomszéd standon, szomszéd standnál, közlekedési balesetek, megfelelő főhatóságnál, közlekedés rendjének, közlekedési baleset, megfelelő grémium, küldöttség jelentését, levonandó tanulságot, másikra bevezetni, közlekedési rend, miniszterális testület, tapasztalatok fokozatos, fővárosi taxivállalat, dohánybarna színű, öreg indián, tüzelő beszerzéséhez, másikat pedig, utolsó útmenti, ravasz öreg, bolhák tanulékonyságát, híres professzor, különösen intelligens, tudós kísérletező, bolha ugrott, további tudományos, bolha utasításra, professzor eltávolította, bolha utolsó, tudós eltette, szomorú tévénézőkhöz, utolsó végtagját, bolha megsüketül, nagy gyár, utóda számára, nagy borítékban, kedves vendég, főpincér letesz, furfangos vendég, konyhából izgatott, kínai behozatal, főpincér kényszeredetten, krumpli kifogyott, vezérigazgató hivatja, egyik fiatal, hónappal később, harminc évvel, nevezetes vendég, kísérők egymásra, főnök megőrült, közgazdász azon, középkorban híres, görög Hippokratész, őskáosz állapotából, természet rendjét, közgazdász hallgató, posta történetét, postai díjszabások, bélyeg értéke, postai úton, megengedett mértéket, vezérigazgatóját, kiselejtezhetném, oroszlánsörényt, tanulékonyságát, oldalbordájának, főosztályvezető, kényszeredetten, részletvezetővé, megfigyelésünk, pillanatnyilag, tanulmányozása, fényforrásokat, szárazföldeket, beszélgetésből, végeredményben, magyarországon, összehasonlító, osztályvezető, gyárlátogatás, miniszterális, vezérigazgató, kettőnyolcvan, visszavonásig, megfigyelések, természetesen, hasznosítását, palotakutyánk, tapasztalatok, eltávolítanak, motorizáltabb, eltávolította, állományábóll, puhatolóddzon, megmakacsolja, beszerzéséhez, csillagsültet, tévénézőkhöz, főhatóságnál, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 51 db bejegyzés
Összes: 7247 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 236
  • e Hét: 7709
  • e Hónap: 13950
  • e Év: 66216
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.