Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
10 szokás ami komolyan károsítja veséjét.
  2021-10-12 22:01:01, kedd
 
  Ebben a listában 10 olyan szokást talál felsorolva, amelyek nagy nyomást gyakorolnak veséjére és idővel komoly károsodást okozhatnak benne.

1. A nem megfelelő folyadékbevitel
A vesék egyik legfőbb funkciója a vér szűrése, a méreg és salakanyagok felszámolása. Amennyiben nem fogyaszt elég vizet a nap folyamán, ezek az anyagok felgyűlhetnek és súlyos károsodást okozhatnak szervezetében.

2. A túl sós étrend
Testének szüksége van a sóra vagy nátriumra a megfelelő működéshez. Ennek ellenére a legtöbb ember túl sok sót fogyaszt, aminek hatására emelkedhet a vérnyomás és ami hatalmas stresszt jelent a vesék számára. A bevett gyakorlat szerint 5 gramm só a megengedett napi fogyasztás.

3. A természet hívásának figyelmen kívül hagyása
Sokan próbálják elkerülni a természet hívását, amikor nagyon elfoglaltak, vagy egyszerűen csak szeretnék elkerülni a nyilvános toalettek használatát. A rendszeres vizelet visszatartás növeli a vizelet nyomását, ami veseelégtelenséghez, vesekőhöz és inkontinenciához vezethet. Ennek fényében próbáljon meg mindig engedni a természet hívásának.

4. Szabaduljon meg cukros szokásaitól
Tudományos kutatások bizonyítják, hogy azoknál, akik kettőnél több cukros italt fogyasztanak naponta nagyobb valószínűséggel mutatható ki a fehérje a vizeletben. A fehérje a vizeletben egy korai jele annak, hogy veséivel nincsen minden rendben.

5. Vitamin és ásványi anyag hiány
A teljeskiőrlésű ételekből álló egészséges étrend teli friss zöldséggel és gyümölccsel nagyon fontos az általános egészség és a jó veseműködés számára. Több hiányosság is növelheti annak a valószínűségét, hogy veseköve vagy veseelégtelensége alakul ki. A vesekövek elkerülésére a magézium és a B6 vitamin elengedhetetlen.

Körülbelül 70-80 %-a az amerikai lakosságnak nem jut elég magnézizumhoz, emiatt elég valószínű, hogy ön egy közülük.

6. Túl sok állati eredetű fehérje
A túlzott mértékű fehérje fogyasztás, főleg a vöröshúsok növelik a metabólikus nyomást a veséken. A vesék számára ezért a hússal telített étrend keményebb munkát jelent, ami idővel vesekárosodáshoz vagy nem megfelelő veseműködéshez vezethet.

7. Az alváshiány
Valószínűleg már mindannyian hallottunk arról, hogy mennyire fontos a megfelelő pihenés. A krónikus alváshiány sok betegséggel áll kapcsolatban, amiből a vese betegségei sem kivételek. Az éj leple alatt a szervezet rendbehozza a vese károsult szöveteit. Adjon időt testének a gyógyulásra és önmaga gyógyítására.

8. Kávézási szokások
Ahogy a só, úgy a koffein is magas vérnyomást okoz, ami extra feszültséget gyakorol a vesékre. Idővel a mértéktelen kávéfogyasztás károsíthatja veséit.

9. A fájdalomcsillapítók
Annak ellenére, hogy rengeteg természetes és biztonságos gyógymód létezik, rengetegen használnak fájdalomcsillapítót a kisebb fájdalmaikra. A fájdalomcsillapítók túlzott használata komoly károsodást okozhat májában és veséiben.

10. Az alkoholfogyasztás
Habár nincs semmi probléma egy pohár bor vagy egy korsó sör elfogyasztásával,a legtöbb ember nem áll meg egy ital után. Az alkohol egy legális méreganyag, ami rendkívüli nyomást fejthet ki a májra és vesékre.

Ahhoz, hogy egészséges maradjon és elkerülje a veseproblémákat, fontos a friss és teljes ételek fogyasztása és a fentebb említett pontoknak az észbentartása és az abban említett szokások elkerülése, amennyire csak lehetséges. Igy veséi nem lesznek állandó nyomás alatt, amit szervezete meg fog hálálni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
A szőlőmag-kivonat csökkenti az oxidatív károsodást
  2021-10-12 20:23:29, kedd
 
  A szőlő nagyon sok egészségügyi előnnyel rendelkezik. A magja még több antioxidánst és egészségre pozitívan ható bioaktív anyagot tartalmaz, azonban nem igazán szeretjük, sok esetben le sem nyeljük. Mivel nagyon hasznos, érdemes kivonat vagy őrlemény formájában fogyasztani. A szőlőmag-kivonat sokféleképpen javíthatja az egészséget, mutatjuk is hogyan.

Az értékét jól mutatja, hogy sok értékes vegyületet tartalmaz, például tanninokat, katekineket, linolsavat és E-vitamint is. Csökkentheti a zsír mennyiségét a szervezetben és meggátolhatja a zsírlerakódásokat.

Flavonoid antioxidánsok is bőven megtalálhatók benne, amelyek segítenek javítani a bőr állapotát. Ennek nem más az oka, mint az, hogy semlegesítik a szervezetben a szabad gyököket, amelyek negatív hatással vannak a bőr rugalmasságára. A szőlőmag-kivonat csökkenti a ráncokat, a finom vonalakat és a korral összefüggő pigmentfoltokat is. Antioxidánsai védelmet jelenthetnek a sejtek számára az oxidatív stresszel és a károsodásokkal szemben.

A szőlőmag-kivonat E-vitamint is tartalmaz, ami szintén hozzájárul ahhoz, hogy a bőrünk ragyogjon és rugalmas maradjon. Flavonoid-tartalma csökkenti a rossz, azaz az LDL-koleszterin-szintet, aminek eredményeként csökkenthetnek a szív- és érrendszeri problémák, illetve a szívroham és a stroke kialakulásának kockázata is. Olyan vegyületet is tartalmaz, amely megvédi az ereket a károsodástól, ez pedig megakadályozhatja a vérnyomással kapcsolatos problémák kialakulását. A magas C-vitamin-tartalma pedig védelmet jelenthet az erek számára a károsodásokkal szemben.

Ennek a kivonatnak az egyik fő hatása, hogy megemeli a C-vitamin-szintet a szervezetben, ami pedig támogatja az immunrendszer működését. Ebben egy másik antioxidáns, az E-vitamin is szerepet játszik. E két vitaminnal járul hozzá a szőlőmagkivonat az immunrendszer megerősödéséhez, hogy hatékonyabban küzdhessen meg a baktériumokkal és a vírusokkal.

Ez a különleges táplálék a kognitív funkciók javításában is aktívan részt vesz. Fokozza ugyanis a koncentrációs képességet, a memóriát és a javítja a hangulatot. A szőlőmag-kivonat gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, amellyel segíthet az ízületi fájdalom csillapításában, de bizonyos allergiás reakciók enyhítésében is eredményes lehet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A bodza csökkenti az influenza tüneteit
  2021-10-12 13:35:11, kedd
 
 





A bodzát sokan kedvelik és nagyon sokan ki is használják a téli szezonban az erejét, hiszen köztudott, hogy jelentősen képes lecsökkenteni az influenza tüneteit. Erre nagy szükségünk is van, hiszen ősszel és télen gyakran kell megtapasztalnunk ezt a kellemetlen betegséget.

Egy kutatásba influenzában szenvedő betegeket vontak be. A csoport egyes tagjai mindennap 15 ml bodzaszirupot kaptak, míg a többiek csak placebót. Két nap múlva csak azoknál a betegeknél enyhültek jelentősen a tünetek, akik bodzaszirupot kaptak.

A bodza pozitívan a hat az immunrendszer működésére, mivel csökkenti a gyulladást keltő citokinek termelődését. Ezen kívül nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, például a nagyszerű antioxidáns vitamint, a közkedvelt C-vitamint, amelyeknek köszönhetően csökkenteni tudja a krónikus betegségek kialakulásának kockázatait. A magas vérnyomásban szenvedő betegek tüneteit is enyhítheti, ugyanis valamennyit csökkent a magas vérnyomáson. De hasznos lehet azok számára is, akik vérszegénységben szenvednek, hiszen segít megszüntetni a vashiányos vérszegénységet.

A bodzának kimagaslók a neuroprotektív előnyei is, ugyanis nagyon sok antocián nevű vegyületet tartalmaz. Az antociánok olyan vegyületek, amelyek védelmet jelentenek az agy működésére és egészségére. Sok kutatást végeztek velük kapcsolatban és bebizonyosodott, hogy rendszeres fogyasztásuk megnöveli az élettartamot, a szív és az érrendszer egészségét, néminemű védelmet jelentenek a rákos megbetegedésekkel és a demenciával szemben. Az antociánok nagy mennyiségben megtalálhatók a fekete ribizliben, a szederben, a vörös káposztában, a cseresznyében, a céklában és a gránátalmában.

A bodza sok A-vitamint is tartalmaz, amely szintén kitűnő antioxidáns, így hatásos a bőr egészségének fenntartásában. A bodza nyugtatólag hat a bőrre, enyhíti az időskori foltok megjelenését és csökkenti a mélyebb ráncok megjelenését.

Ennek az ízletes gyógynövénynek kiemelkedő a tápanyagtartalma, hiszen nemcsak A- és C-vitamint tartalmaz, hanem kalciumban, káliumban, folátban és vasban is bővelkedik. A fogyasztása azért is előnyös, mert segíthet székrekedés esetén, támogatja a bélműködést és a vér normál koleszterin szintjének fenntartását is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Bábel tornya
  2021-10-12 13:26:59, kedd
 
 



A bábeli torony a Biblia egy ószövetségi leírásában szerepelő monumentális építmény volt, amihez egy eredetmítosz tartozik, amely megmagyarázza, miért beszélnek az emberek különböző nyelveken. A tornyot sokan kitalált épületnek tartják, de vannak, akik állítják, hogy a valóságban is létezett.
 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
A halikarnasszoszi mauzóleum/ az ókori világ építményei
  2021-10-12 13:23:24, kedd
 
 



A halikarnasszoszi mauzóleum Mauszólosz, perzsa királyi helytartó és felesége számára épült a mai Törökország területén, azonban a kalóztámadások és a földrengések szinte teljesen lerombolták. Ha ez nem történt volna, ma valahogy így nézne ki a monumentális épület.
 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
A rodoszi kolosszus Héliosz / az ókori világ építményei
  2021-10-12 13:17:32, kedd
 
 



A rodoszi kolosszus Héliosz, a mindent látó fényes napisten óriási méretű szobra volt, ami akár 35 méteres is lehetett. Egy földrengés miatt eltört az egyik lába, majd emiatt a szobor is összedőlt.
Így nézhetett ki eredeti állapotában
 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Gízai nagy szfinx / az ókori világ épitményei
  2021-10-12 13:10:48, kedd
 
 



A gízai nagy szfinx a föld egyik legnagyobb és egyben az egyik legrégebbi szobra, egy időben készült a gízai piramisokkal. Az idők folyamán sokat romlott az állapota, és ma már veszélyeztetett műemléknek számít.
A művész szerint így nézhetett ki eredetileg .
 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Zeusz szobra/ az ókóri világ építményei
  2021-10-12 12:44:44, kedd
 
 



Az elefántcsontból és aranyból készült olümpiai Zeusz-szobor 12 méteres volt, szintén az ókori világ hét csodája közé tartozott, azonban az idők folyamán elveszett. Pheidiasz görög szobrász készítette, és így nézne ki, ha még ma is látogatható lenne.

 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Szemiramisz függőkertje/ az ókori világ építményei
  2021-10-12 12:40:17, kedd
 
 



Szemiramisz függőkertje az ókori világ hét csodája közé tartozik, a legnagyobb valószínűség szerint a mai Irak területén volt, ám pontosan nem lehet tudni, hogy hol. A kerteket a leleményesség, a mérnöki tudás és a szépség példájaként írják le, ami úgy nézett ki, mint egy többszintű zöld domb teraszokkal, és sok növénynek adott otthont, például cserjéknek, fáknak és virágoknak.
 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Petra/ az ókori világ építményei
  2021-10-12 12:36:39, kedd
 
 



Petra hatalmas, ma is jó állapotú romvárosa Jordániában található, a sivatag sziklái között bújik meg az egykori karavánközpont.
Az illusztrátor szerint ma egy többsávos út is futna mellette, ha teljesen olyan lenne Petra, mint az ókorban.
 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2021.09 2021. Október 2021.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 215 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4818
  • e Hét: 21485
  • e Hónap: 52971
  • e Év: 257672
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.