Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Fokhagymakrémleves
  2010-11-24 23:21:34, szerda
 
 


Fokhagymakrémleves

Hozzávalók:
1 db vöröshagyma
2 ek vaj
12 gerezd fokhagyma
2 ek liszt
3/4 l húsleves
2,5 dl tejszín
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt feketebors
2 csipet őrölt szerecsendió
1 ek citromlé

Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát a vajon üvegesre sütjük, hozzáadjuk az összedarabolt fokhagymát, rövid ideig együtt pároljuk. A lisztet belekeverjük, lepirítjuk. A húslevest és a tejszínt hozzáadjuk, lefedve közepes tűzön 20 percig főzzük (vigyázat könnyen kifut). A kész levest simára turmixoljuk, a fűszerekkel ízesítjük. Sajtos pirítóssal vagy pirított kenyérkockával tálaljuk.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek/ levesek  
Tavaszi zöldségleves
  2010-11-24 23:18:56, szerda
 
 


Tavaszi zöldségleves

Hozzávalók:
40 dkg zöldborsó
2-3 db burgonya
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 szál petrezselyemzöld
1 db paprika
1 db paradicsom
1 csokor petrezselyemzöld
1 ek olaj
ízlés szerint só, bors, fűszerek
ízlés szerint karalábé, karfiol, zeller

Elkészítés:
A borsót, a burgonyát, a hagymát, a sárgarépát, a petrezselyemzöldet, a karalábét, a karfiolt, zellert kockázva, kicsit megdinszteljük az olajon, majd felöntjük annyi vízzel jól ellepje a zöldségeket. Beletesszük a maradék hozzávalókat, fedő nélkül puhára főzzük. Tésztával vagy grízgaluskával tálaljuk.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek/ levesek  
Bográcsgulyás
  2010-11-24 23:16:23, szerda
 
 


Bográcsgulyás

Hozzávalók:
1 kg marhalábszár
1 kg burgonya
15 dkg vöröshagyma
5 dkg őrölt pirospaprika
ízlés szerint só
2 liter víz

Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágva a bogrács aljára szórjuk. A húst megtisztítva (inakat benne hagyva, némi faggyút és a hártyákat is meghagyva) kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, és a hagymára tesszük. Felöntjük a vízzel, és erős tűzön főzni kezdjük. Ha felforrt, hozzáadjuk a sót és a paprika felét. A habot nem szabad leszedni! Idővel szépen letisztul. Egyenletes tűzön főzzük, amíg a hús majdnem puha. Ekkor hozzáadjuk a hámozott, egyforma hasábokra vágott burgonyát. Ennek főzési ideje kb. 20 perc. Az utolsó percekben hozzáadjuk a paprika másik felét. Ettől lesz szebb színe.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek/ levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2010.10 2010. November 2010.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 210 db bejegyzés
e év: 840 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 24891
  • e Hónap: 56377
  • e Év: 261078
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.