|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2010-11-24 23:21:34, szerda
|
|
|
Fokhagymakrémleves
Hozzávalók:
1 db vöröshagyma
2 ek vaj
12 gerezd fokhagyma
2 ek liszt
3/4 l húsleves
2,5 dl tejszín
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt feketebors
2 csipet őrölt szerecsendió
1 ek citromlé
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát a vajon üvegesre sütjük, hozzáadjuk az összedarabolt fokhagymát, rövid ideig együtt pároljuk. A lisztet belekeverjük, lepirítjuk. A húslevest és a tejszínt hozzáadjuk, lefedve közepes tűzön 20 percig főzzük (vigyázat könnyen kifut). A kész levest simára turmixoljuk, a fűszerekkel ízesítjük. Sajtos pirítóssal vagy pirított kenyérkockával tálaljuk.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek/ levesek |
|
|
|
|
|
2010-11-24 23:18:56, szerda
|
|
|
Tavaszi zöldségleves
Hozzávalók:
40 dkg zöldborsó
2-3 db burgonya
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 szál petrezselyemzöld
1 db paprika
1 db paradicsom
1 csokor petrezselyemzöld
1 ek olaj
ízlés szerint só, bors, fűszerek
ízlés szerint karalábé, karfiol, zeller
Elkészítés:
A borsót, a burgonyát, a hagymát, a sárgarépát, a petrezselyemzöldet, a karalábét, a karfiolt, zellert kockázva, kicsit megdinszteljük az olajon, majd felöntjük annyi vízzel jól ellepje a zöldségeket. Beletesszük a maradék hozzávalókat, fedő nélkül puhára főzzük. Tésztával vagy grízgaluskával tálaljuk.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek/ levesek |
|
|
|
|
|
2010-11-24 23:16:23, szerda
|
|
|
Bográcsgulyás
Hozzávalók:
1 kg marhalábszár
1 kg burgonya
15 dkg vöröshagyma
5 dkg őrölt pirospaprika
ízlés szerint só
2 liter víz
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágva a bogrács aljára szórjuk. A húst megtisztítva (inakat benne hagyva, némi faggyút és a hártyákat is meghagyva) kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, és a hagymára tesszük. Felöntjük a vízzel, és erős tűzön főzni kezdjük. Ha felforrt, hozzáadjuk a sót és a paprika felét. A habot nem szabad leszedni! Idővel szépen letisztul. Egyenletes tűzön főzzük, amíg a hús majdnem puha. Ekkor hozzáadjuk a hámozott, egyforma hasábokra vágott burgonyát. Ennek főzési ideje kb. 20 perc. Az utolsó percekben hozzáadjuk a paprika másik felét. Ettől lesz szebb színe.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek/ levesek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2010. November
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
210 db bejegyzés |
e év: |
840 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 0
- e Hét: 24891
- e Hónap: 56377
- e Év: 261078
|
|
|