Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Kohut Katalin - Nyika Turbina: Kék csillag (az én arcommal)
  2013-02-03 18:30:03, vasárnap
 
 





V.I. Nyikolajevnának


Már egy pillantás elég volt
ahhoz, hogy érezzük:
A szavaknál több az áhitat.
Egy könnycsepp sósabb,
Mint a sötét fájdalom,
De édes is, akár
A gyermeki
álom.

Az ég félkörívében
Kinyílt most egy kék csillag.
Tartsd alá a tenyered,
Ne hulljon apró szúnyogként
a tűzbe! Legyen
halhatatlan
a hajnali
fényben!

Kohut Katalin fordítása

Link

Ennél a cserépnél a hatvanas évek elején járhattak a Kék csillag együttes mellékelt linkje szerint, míg a Zöld-fehérnél 1958. körül. a Mákostésztánál, mely az Időjelek hintás magyar ruhás kislánya az én beöltöztetésemmel magyar kislány jelmezbe Ébredő játszótér címen 1962-ben. A Kék csillag együttes már cigányságnál hozták létre Korláton Borsod megyében ismételt a médiával 1995-ben, villámgyorsan haladtak végig a cserepek többezer éves korain és ebből emelkedtek ki, valamint az ezoterikus könyvekből az egyházak, tisztultak az amerikai zsidók is meztelenkedésükből, ahogyan a régi cserepeken ábrázolva voltak. Nincs rima Jeruzsálem - mondták -, s Nagy Anna szerepjátékos helyett teljes begyűjtést hajtottak végre ránk a Tatárdombon, szétzúzva a sánta Talmudos Braun családi házat, szétlyuggatva minden ruhámat, mint a fogaimat egykor haladva végig ia neveken, a megyei karmikus szülöttek sorsán születésem óta. Emiatt a régi kislány-ember áldozó zenészek hagyják a névteleneket, sőt támogatják zenei karrierjüket, hiszen végtelen túlélőnek számítanak már.

Nyika Turbina az Észak-Magyarország eltűntetett régi kilencvenes évekbeli irodalmi oldalai szerint egykor úgy akart meghalni, mint a Sátán, villámlásként lehullani az égből, talán ezért is ismétlik közösen a sátántól való elpörölést a homokosok, leszbik, fertelmesek, pulyaszeplősítők, irigyyek, tőrvetők, hazugok, sötét lelkű karmikus nyomorékok emelésével, féktelen elmeszülöttekkel az élen.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Kohut Katalin: Az örök-szerelem (24. szonett)
  2013-02-03 16:07:11, vasárnap
 
  Az örök-szerelem
24.szonett
Írta: Kohut Katalin

Virágos és napos kertet képzeltem,
sétáltam táncos léptekkel közepén,
mennyország ez, égtükör e földtekén,
varázslat, káprázat, mit érzékeltem?

S örömöm egyre emelkedett bennem,
mert megláttam őt, lépegetett felém,
látomás-e, vagy játszik velem elmém?
Ajkammal örök-himnuszt énekeltem.

Földi paradicsom leszállt az égből,
elege volt már hiába-reményből,
megjutalmazta jéggé fagyott szívem,

az édeni harmónia enyém lett,
ketten lettünk egyek, s suttogjuk: meglett,
miénk a jövő, az örök-szerelem.

2013. február 3.


















 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Kohut Katalin: Golfield
  2013-02-03 10:30:23, vasárnap
 
  Golfield

1891-et írtak akkor, amikor felfedezték a sivatagi aranylelőhelyet.
Tódultak a könnyű gazdagság reményében oda az emberek, s ezt kihasználták a kereskedők, hamar megalapították Golfield városát, ahol megtalálható volt a bolt, az aranyváltó, aranymérő hely, a kocsmák, s a legfontosabb férfi szórakozás miatt a vörös lámpás kupleráj, ahol az aranyvadászok levezethették feszültségüket. Az ösztönlényekre jellemző, hogy a bennük dúló rossz tulajdonságoknak ilyen levezető csatornát, emberi testet vásároljanak maguknak.

Nehéz volt az aranybányászat. Rengeteg földet kellett megmozgatni, egész nap csákánnyal verték a vájatokat, majd a nehezen fellelhető vizet odacipelve átmosni a földdarabokat.

Egy napon egy holttestet találtak, körülötte dulakodás nyomaival. Kifosztották. Hamar elterjedt a híre, hogy aranyat talált, s az élelmesebb gyilkos hajlammal rendelkező aranyásók között megtalálható réteg kis része erre szakosodott: ha valaki aranyat talált, kifosztotta. Így hamar ment a meggazdagodás. Tartottak is az aranyásók attól a pillanattól, amikor aranyra lelnek, egyből vitték a városba, ha tehették, de a gyilkosságok három havonta ismétlődtek.
Egy napon lefejezve találták meg az egyik aranyásót. Nem volt ott törvény, nem volt vizsgáló bizottság, soha nem derült fény arra, ki követte el a gyilkosságokat. Átkozott várossá vált Golfield, lassan bezárta az üzleteket a kereskedő, az aranyváltó, mert nem akart senki az áldozatok sorsára jutni. Körülbelül hetvenen veszítették el életüket pár esztendő alatt gyilkosság áldozataként.
Az utolsó Golfield kihalt városa melletti aranyásó jelenleg már nyolcvanon felül van. Gépesített technikával keresi aranyait. Géppel kivájja a földet, majd az azóta Roosevelt által létrehozott sivatagi gát összegyűjtött folyó vízében átmosva kipotyognak a sárból az apró aranydarabkák. Sok-sok piciny aranykőból áll egy aranyrúd, melyet időnként beöntet. Már senki nem gyilkol, az aranyásók ideje lejárt, talán könnyebb pénzkeresési módot találtak maguknak a pénzhajhászok.

2013. február 3.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2013.01 2013. Február 2013.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 18 db bejegyzés
e év: 329 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1374
  • e Hét: 6238
  • e Hónap: 12479
  • e Év: 64745
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.