Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
4 koleszterinszint-csökkentő egyszerű módszer
  2022-10-17 22:26:56, hétfő
 
  A vezető halálokok között első helyen szerepelnek Magyarországon a szívvel kapcsolatos betegségek. Míg ezek korábban főként a férfiak betegségei voltak, addig ma már egyre több nő is érintetté válik. Egészséges táplálkozással, illetve aktív életvitellel azonban mintegy 60-70 százalékkal mérsékelhetjük a szívbetegség kialakulásának kockázatát.

A szív- és érrendszeri betegségek kialakulásában nagy szerepet játszik a megemelkedett koleszterinszint. Ha magas a szervezetünkben ez az érték, akkor megvastagodnak és így merevebbé válnak az artériák falai, ami akadályozhatja a megfelelő véráramlást, és emiatt nem jut elegendő oxigénhez a szervezet. Ezzel szemben ha tartósan alacsonyan tartjuk a koleszterin szintjét, minimalizálhatjuk a szívkoszorúér-betegség kialakulását.

4 olyan módszert javasolunk, amelyek segíthetnek az ideális koleszterinszint elérésében és fenntartásában.

A napi többszöri étkezés sokkal egészségesebb, mintha kétszer alaposan belakmároznánk. A kutatások szerint a koleszterinértékek még akkor is csökkenő tendenciát mutatnak, ha a napi hatszori étkezés során esetlegesen több zsíros táplálékot eszünk.

A mediterrán országokban rendszeresen fogyasztanak olívaolajat, amely nagyon hasznos a szervezet számára. Főként diabétesz esetében mutatták ki a pozitív hatását. Azoknál a cukorbeteg személyeknél, akiknél magas koleszterinértéket mértek és egy bizonyos ideig egyszeresen telítetlen zsírsavakban gazdag olívaolajat kaptak, megnövekedett a HDL-, míg csökkent az LDL-koleszterin szintje. Mindemellett az olívaolaj súlycsökkenő hatása is megmutatkozott.

A legújabb kutatások szerint a narancslé rendszeres fogyasztása is támogathatja a koleszterinszint csökkenését. Kutatások azt igazolják, hogy már napi három pohárnyi frissen facsart narancslé is érzékelhetően pozitív befolyással bírhat. A kísérleti alanyoknál növekedett a HDL, azaz az úgynevezett jó koleszterin szintje, míg csökkent a rossznak nevezett LDL értéke. Érdemes tehát rendszeressé tenni az étrendünkben ezt a finom és könnyen elkészíthető italt.

A fahéjnak is számos pozitív hatása ismeretes. Ez a kellemes ízű fűszernövény pozitívan hat a koleszterinszint alakulására, mely szintén cukorbeteg személyek esetében bizonyosodott be. Kiderült, hogy nemcsak az LDL szintjét, hanem az összkoleszterinszintet is csökkenti. A fahéjat számos esetben használhatjuk, hiszen sokféle étel, sütemény ízesítéséhez kiváló fűszer lehet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A vérnyomást is csökkentő édeskömény
  2022-10-17 22:24:30, hétfő
 
 



Az édeskömény nagyon változatos táplálkozást tesz lehetővé. Nagyon kellemes ízharmóniát teremthetünk a segítségével és egy nagyon hasznos gyógynövényről van szó, amelyet mindenképpen be kell illesztenünk az étrendünkbe és rendszeresen kellene fogyasztanunk, mert elképesztően egészséges.

Az édesköménynek a Földközi-tenger partvidékén van az őshazája. Nagyon sok értékes tápanyagot tartalmaz. Többek között fehérjét, zsírt, szénhidrátokat, rostot, természetes cukrokat, kalciumot, vasat, magnéziumot, káliumot, A- és C-vitamint.

Az édeskömény tehát káliumot is tartalmaz. Kiemelkedő szerepe van a vérnyomás csökkentésében, illetve segíti a vese működését, és a csontok egészségét és az izomerőt is biztosítani tudja.

Egy tanulmány arról számolt be, hogy az édeskömény a klimaxos tüneteket is enyhítheti. A vízhajtó hatása is kiemelkedő, amely szintén segít az optimális vérnyomás elérésében.

A gyógynövény a szem egészségét is védi, mivel gyulladáscsökkentő hatásokkal is rendelkezik, de hatékony lehet a glaukóma nevű szembetegség megelőzésében.

A krónikus köhögést is eredményesen csillapítja, és nagyon hatékony lehet a gyomor- és bélrendszeri betegségek kezelésében, tüneteinek enyhítésében. Az egyik ilyen tünete, amelyet hatékonyan kezel nem más, mint a felfúvódás.

Az édeskömény a fogyásban is segítségünkre lehet. Hogyan? Mivel kiváló rostforrás, így könnyen eltelít, így csökkenti az étvágyat, azaz kevesebb ételt veszünk magunkhoz az étkezéseink alkalmával és így sikerülhet a pluszkilóktól megszabadulnunk.

Az édeskömény a melatonin szintjét is növeli az agyban, ami segíti a jobb alvást és a nyugodt pihenést. Ha jól tudunk éjszaka aludni, sokkal kipihentebbek leszünk másnap és a fogyókúránk is sikeresebb lesz. Az anyagcsere-folyamatokat gyakran a normális éjszakai alvás zavarja meg és ez gátja lehet a sikeres fogyásnak.

Láthatjuk, hogy az édeskömény több módon is hozzájárul a magas vérnyomás csökkenéséhez. Káliumtartalma az egyik támaszunk lehet, míg a másik a vízhajtó hatása. A fogyásban is segít, ami szintén elősegíti az alacsonyabb vérnyomást, hiszen az elhízás gyakran okoz vérnyomásproblémákat. Nem is kell több indok, hogy miért is fogyasszuk rendszeresen.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
A tél csodaszere: húsleves
  2022-10-17 22:19:41, hétfő
 
  Bizonyára mindenki emlékszik a gyerekkorára, azokra a pillanatokra, amikor megbetegedett és az édesanyja vagy a nagymamája húslevest készített. Ezt a hagyományt mi is tovább adjuk generációról generációra, hiszen a húsleves valóban gyógyíthat. Ma már kutatások is igazolják, hogy nagyon hasznos a szervezetünk számára, hiszen tele van olyan tápláló anyagokkal, amelyek felgyorsítják a gyógyulás folyamatát.

A húsleves tartalmaz fehérjét, húst és vitaminokban, ásványi anyagokban bővelkedő zöldségeket, vagyis zellert, sárgarépát, hagymát, karalábét, petrezselymet, melyek tele vannak értékes A- és C-vitaminnal és más antioxidánsokkal. Ezek a vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok pedig támogatják az immunrendszert.

A forró húsleves nem csupán az immunrendszer védelmét látja el, hanem a nátha tüneteit is csillapíthatja. A meleg leves nagyon jó torokfájdalom és köhögés esetén is, de a benne lévő só pozitívan hat a nyálkahártya gyulladására is. A húsleves emellett tágítja az ereket, fokozza a vér áramlását, ezek pedig mind-mind csökkentik a betegség tüneteit.

A megfázás kezelésének egyik legfontosabb eleme a megfelelő hidratáció. A húsleves is folyadék, ami aktívan részt vesz a szervezet hidratálásában, ezenkívül fontos elektrolitokat is tartalmaz, amelyek pedig szintén elősegítik a gyógyulási folyamatokat. A levesben található elektrolitok és a leves forró gőze hasznosak lehetnek a nyálkahártya, a torok és az orr megtisztításában.

A húsleves hagymát is tartalmaz, ami antioxidánsokban rendkívül gazdag, melyek segítenek eltávolítani a méreganyagokat és a kórokozókat a szervezetből. Azokat a kórokozókat is, amelyek a betegségeket okozzák.

A csirkehúsleves mentálisan és érzelmileg is jó hatással van ránk. A forró leves, mint a házi ízek egyik kulcstényezője segít abban, hogy sokkal jobban érezzük magunkat, nemcsak fizikailag, hanem érzelmileg és mentálisan is.

Amikor betegek vagyunk, akkor mély és pihentető alvásra van szükségünk, hogy hamarabb felépüljünk. A húsleves glicint is tartalmaz, amely nem más, mint egy aminosav, ami támogatja a központi idegrendszert, egyben javíthatja az alvás minőségét is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Cink, húsleves és folyadék influenza ellen
  2022-10-17 22:16:58, hétfő
 
  Télen gyakori betegség az influenza. Még akkor sem mindig ússzuk meg, ha elég óvatosak vagyunk. Viszont vannak olyan táplálékok és tápanyagok, amelyek remekül felturbózzák az immunrendszert, olyannyira, hogy mi magunk is meglepődünk, hogyha telente ezeket fogyasztjuk, miért is nem leszünk soha betegek. Nézzük is, mivel erősíthetjük meg az immunrendszerünket!

Az alvás és a regenerálódás a legjobb, amit tehetünk, ha szeretnénk elkerülni az influenzát. Pihenés közben ugyanis regenerálódik a szervezetünk, viszont ha a napi fáradalmakat nem pihenjük ki, akkor az immunrendszer is legyengül és így nagyobb támadási felületet biztosítunk az influenzavírusoknak, vagyis az immunrendszer nem lesz elég hatékony a védekezésben.

Amikor influenza kerülget bennünket, akkor először csak kapar a torkunk és kicsit fáj a fejünk. Még a kezdetek kezdetén tehetünk az ellen, hogy a vírusok és baktériumok ne tapadjanak meg a torkunkban és ott ne okozzanak fertőzést. Gargarizáljunk sima vagy sós vízzel, hogy a nyálkahártya nedves maradjon, így a bacik és vírusok nem tudnak ott megtapadni. Fogyasszunk elegendő folyadékot, sok esetben ez a leghatásosabb módszer a betegségek elkerülésére.

A cink is sokat segíthet, ugyanis fokozza az immunitást, de ha már elkaptuk a betegséget, akkor se feledkezzünk meg erről a nagyon fontos tápanyagról, mivel csökkenti a tüneteket és lerövidíti a betegség időtartamát.

A meleg húsleves szinte simogatja a torkot. Segít a nyálkahártya nedvesen tartásában, betegség idején pedig nagyon jól megnyugtatja a torkot. A húslevesben rengeteg értékes tápanyag megtalálható, amelyek nagy hasznára vannak az immunrendszernek. Nagyszüleink, szüleink tudtak valamit, amikor ennyire bíztak ennek a csodás levesnek a gyógyító erejében.

A forró vagy meleg teáról se feledkezzünk meg, amelyet ízesítsünk citromlével és mézzel. A méz antimikrobiális tulajdonsága remek betegségmegelőző hatással rendelkezik, míg a citrom magas C-vitamin-tartalma erős antioxidánsként elpusztítja a szabad gyököket, amelyek elszaporodása szintén felelőssé tehető, ha elkapjuk az influenzavírust.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Hófény virág
  2022-10-17 15:47:10, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Virágzó gelenium
  2022-10-17 15:45:59, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Fekete hunyor
  2022-10-17 15:44:59, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Csarab
  2022-10-17 15:43:51, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Margaréták esőben gif
  2022-10-17 15:24:35, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Fehér rózsák gif
  2022-10-17 15:23:14, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2022.09 2022. Október 2022.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 373 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6332
  • e Hét: 22999
  • e Hónap: 54485
  • e Év: 259186
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.