Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 50 
Alaptörvénnyel is külföldi ...
  2011-03-29 22:47:38, kedd
 
  Velencei bizottság a magyar alaptörvényről:

http://www.origo.hu/itthon/20110329-a-velencei-bizottsag-velemenye-az-alaptorveny -nehany-kerdeserol.html


Az alaptörvénnyel is külföldi pofonba futott bele a kormány

Kedden tette közzé az emberi jogok érvényesülésén őrködő Európa Tanács mellett működő Velencei Bizottság azt az állásfoglalást, amelyet a magyar kormány kérésére készített a készülő alaptörvény egyes kérdéseiről. A tekintélyes jogászokból álló bizottsággal Navracsics Tibor kormányfő-helyettes állt kapcsolatban, akinek korábbi nyilatkozataiból már lehetett tudni, hogy a testület nem feltétlenül elégedett a magyar alkotmánytervekkel, de a kedden nyilvánosságra hozott dokumentum (innen letölthető angol nyelven pdf formátumban) http://www.venice.coe.int/docs/2011/CDL-AD(2011)001-e.pdf kifejezetten kemény bírálatokat fogalmaz meg.

A Bizottság szerint aggályok merültek fel az alkotmányozási folyamat átláthatóságával kapcsolatban, és túl szorosnak tartják annak ütemtervét is, hiszen a kormánypártok április 18-án akarják elfogadni az új alaptörvényt. "Mivel a tervezet csak 2011. március 14-én került a parlament elé, csak korlátozott mértékben lehetett nyilvánosan megvitatni azokat a változásokat és újdonságokat, amelyek a leendő alkotmányban szerepelnek" - írja véleményében a Bizottság.
A testület emlékeztet arra: egy demokratikus alkotmányozási folyamatban a legfontosabb követelmény az átláthatóság, a nyitottság, illetve a vélemények sokféleségének kifejtését lehetővé tevő időkeret. A Bizottság szerint nem lehet tartós, fenntartható szöveget létrehozni "széles körű és érdemi" vita nélkül, amelyben a civil szervezetek, a tudomány és a média is részt vesz. A testület szerint kerülni kell a szigorú időkereteket is, a menetrendet a vita előrehaladásához kell igazítani.
A Bizottság kritikával illette azt is, hogy a kormánypártok tavaly ősszel korlátozták az Alkotmánybíróság jogkörét, és a testület hozzáteszi, sajnálja, hogy ez a korlátozás a tervek szerint a továbbiakban is fennmarad. A Bizottság szerint a kormánypártok ezzel épp a saját maguk által meghirdetett céllal, az alapjogok erősítésével megy szembe. Az alkotmányozás feszített menetrendje miatt Magyarországon is több kritika érte a kormánypártokat, amelyek ezt azzal utasították vissza, hogy informálisan már a kilencvenes évek óta zajlik az alkotmányról szóló vita. Az Orbán Viktor miniszterelnök által meghirdetett menetrend szerint az új alaptörvény 2012. január elsején lép majd hatályba.
Az [origo] kedden délután megkereste a Velencei Bizottsággal kapcsolatban álló Navracsics Tibor által vezetett közigazgatási minisztériumot, hogy mi a reakciójuk az állásfoglalásra, de azt közölték, hogy az alkotmányozási kérdések a Fidesz-frakcióhoz tartoznak, így kérdésünket továbbítottuk hozzájuk.
Megelőző csapás
A Velencei Bizottság véleményét a magyar kormány kérte ki. A testület (hivatalos nevén Jog a Demokráciáért Európai Bizottság) a strasbourgi központú Európa Tanács alkotmányozási kérdésekben tevékenykedő tanácsadó szervezete. 1990-ben hozták létre, jelenleg 57 tagállam és hét megfigyelő ország vesz részt a munkájában. A Bizottság magyar tagja Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke, illetve Trócsányi László korábbi alkotmánybíró, jelenlegi párizsi nagykövet
Navracsics Tibor még február 21-én fordult a testülethez, és három témában kért állásfoglalást: az Európai Unió Alapjogi Chartájának átültetéséről a magyar alaptörvénybe, az Alkotmányos előzetes - vagyis még a jogszabályok hatályba lépése előtt gyakorolt - normakontrolljáról, illetve az úgynevezett actio popularis (ami azt jelenti, hogy bárki fordulhat az Ab-hez beadványával) megszüntetéséről.
A Fidesz egyik névtelenséget kérő vezető politikusa hétfőn az [origo]-nak azt mondta: a kormány "proaktív volt", vagyis a testület véleményének kikérésével igyekezett megelőzni, hogy a médiatörvény körül kialakult nemzetközi vitához hasonló ügy kerekedjen az alkotmányozásból, különösen az Ab jogkörének korlátozásából.
Erre a törekvésre utal az is, hogy Szájer József fideszes EP-képviselő kedd délutánra meghallgatást szervezett Brüsszelben az új magyar alaptörvényről. Ezen a szocialisták nem tudnak részt venni, mivel - Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő Twitter-bejegyzése szerint - éppen Athénban tartanak frakcióülést. A médiatörvény esetében a liberális és baloldali EP-képviselők voltak az aktívabbak, és több olyan fórumot tartottak, amelyeken kemény kritikák érték a magyar kormányt.
Három kérdés, három válasz
A Velencei Bizottsággal tárgyaló Navracsics már korábban jelezte, hogy elhangzottak kritikák például a feszes menetrend és az Ab korlátozása miatt, ő azonban az MTI tudósítása szerint azt emelte ki, hogy a testület tagjai jónak tartják az alkotmányozás irányát, alapelveit. A Bizottság ugyanakkor a kedden közzétett dokumentumban hangsúlyozza, hogy ők csak a három feltett kérdésről fogalmaznak meg véleményt, nem pedig magáról az alaptörvény tervezetéről. Az állásfoglalásban szerepel, hogy március elején, amikor munkacsoportjuk Budapesten járt, még nem is volt ismert az alaptörvény tervezete, és azt a testület március 21-ig nem kapta meg.
A feltett három kérdéssel kapcsolatban is részben kritikus válaszokat fogalmaz meg a Bizottság. Az egyik téma az úgynevezett előzetes normakontroll kérdése volt, amelynek lényege, hogy az Alkotmánybíróság még a hatályba lépés előtt vizsgál meg egy-egy törvényt. Jelenleg előzetes normakontrollt egyedül a köztársasági elnök kérhet, és a bizottság szerint ezt az új alaptörvénynek is meg kellene hagynia, az alaptörvény tervezete szerint azonban a kormány, az országgyűlés többsége, a törvény előterjesztője és az országgyűlés elnöke számára is megnyílik a lehetőség.
A Bizottság szerint ez ahhoz vezethet, hogy túlpolitizálják az alkotmányos felülvizsgálat mechanizmusát. A bizottság szerint ha a kormány vagy más politikai csoportok is élhetnek a lehetőséggel, akkor az Alkotmánybíróság "egymással versengő parlamenti csoportok közötti döntőbíróvá válik a hosszadalmas törvényhozási folyamatban". A bizottság szerint ez súlyosan alááshatja az Alkotmánybíróság és az alkotmányossági felülvizsgálat intézményének hitelességét.
A népi akcióról
A Bizottság nem kifogásolta a magyar kormánypártoknak azt a szándékát, hogy megszüntetnék az úgynevezett actio popularis lehetőségét (vagyis nem fordulhatna bárki az Ab-hoz, csak akinek konkrét jogi érdeke fűződik egy-egy jogszabály alkotmányellenességének kimondásához). A testület szerint ez a megoldás nem ellentétes az európai gyakorlattal.
A testület ugyanakkor "a magyar alkotmányos hagyomány és jogi kultúra" figyelembe vételével fontosnak tartaná, hogy az actio popularis bizonyos elemei fennmaradjanak, vagyis legyen valaki, például az ombudsman, akinek segítségével általános, vagyis konkrét érdek nélküli alkotmányossági vizsgálatot lehessen kérni. Ezt a tanácsot a kormánypártok megfogadták: a parlamenti bizottságban kedden jóváhagyott módosító indítványok szerint az alapvető jogok biztosa, illetve a parlamenti képviselők kérhetnek ilyen felülvizsgálatot az Ab-tól.
A kormány kikérte a Bizottság véleményét arról is, hogy az alapvető jogokat az Európai Unió Alapjogi Chartájából emeljék át a magyar alaptörvénybe. Ezt azonban a Velencei Bizottság nem ajánlja, mivel álláspontja szerint értelmezési nehézségeket okozhat, illetve hatásköri átfedések jöhetnek létre a különböző magyar és európai bírói testületek közt. A Bizottság ezért inkább azt ajánlja, hogy a Chartában foglalt jogokat "inspirációs forrásként" használják. Már korábban kiderült azonban, hogy a kormánypárti tervezet nem vette át szó szerint a Charta megfogalmazásait.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Nem értem a mostani ellenzékie
  2011-03-29 15:20:43, kedd
 
  Nem értem a mostani ellenzékieket sem

Nem értem azokat az ellenzékieket, akik ellenzik az un. ALAPTÖRVÉNYT kiagyalókat "megalkotókat". Nem értem, mert látniuk kell, hogy az ALAPTÖRVÉNY továbbra is azoknak fog kedvezni, akiket az 1990 előtti diktatórikusan uralkodó MSZMP mindenben ,,T"ámogatott, vagy legalább is meg"T"űrt.

Ugyanis, akiket a - magát SZOCIALISTÁNAK hazudott - HATALOM SZÁMŰZÖTT a társadalom perifériájára, azoknak 1990 után sem volt semmi lehetőségük onnan elkerülni, legfeljebb a temetőbe... Ezen NEHÉZSORSÚVÁ tettek nem vihették semmire továbbra sem, mert nem akadt egyetlen egy olyan politikai párt sem, amelyik ELISMERTE volna, hogy 1945 és 1990 közötti 45 évben DIKTATÚRA volt és a többpártrendszer valójában többpárti diktatúrával kormányzott tovább.

Ezért aztán, ugyanazok kerülhettek kompetencia-helyzetbe, mint akik addig is abban voltak, csak legfeljebb másképpen nevezték magukat!

Az MSZMP jogutódja, az MSZP továbbra is azt hazudta, hogy ők valójában a szegények, a kisemberek pártja, miközben pont a kisemberek elől vett el továbbra is minden lehetőséget, hogy a ,,kicsinységéből" fel tudjon emelkedni.

Az összes többi párt is valójában az MSZMP uralkodása alatt kompetenciához jutottak pártja lett és ellenzékben sem tett mást, mint békésen asszisztált az MDF, az SZDSZ és az MSZP ámokfutásához. Amikor a Fidesz 1998 és 2002 közötti négy évben megpróbált minden tőle telhetőt megtenni azért, hogy ennek a suttyom-diktatúrának véget vessen és megépítse egy új polgári demokrácia alapjait, kénytelen volt a kommunisták által kitermelt ,,elit"tel együttműködni.


Pont úgy, mint ahogy most, 2011-ben teszi ezzel az un. Alaptörvénnyel.
Hiszen, ebben az Alaptörvényben sincs kimondva, hogy DIKTATÚRA VOLT Magyarországon az 1945 utáni évtizedekben és nincs benne szó azokról a milliókról, akiket ez a diktatúra elpusztított, vagy ellehetetlenített a SZÁRMAZÁSA, vagy a MÁSSÁGA miatt!!!


NINCS AZ ALAPTÖRVÉNYBEN SZÓ ARRÓL, hogy MAGYARORSZÁGON SOHA TÖBBÉ NE LEHESSEN SENKIT A SZÁRMAZÁSA, vagy bármilyen mássága MIATT NEGATÍVAN MEGKÜLÖNBÖZTETNI!!!


Éppen ezért, NINCS ERKÖLCSI ALAPJA az MSZP-nek, az LMP-nek és a Jobbiknak sem ezt az alaptörvényt TÁMADNI!!!

Hiszen, továbbra is azok lehetnek Magyarország "megbecsült" polgárai, akik már a diktatórikus időkben elértek valamit... Azok, akik 1990 előtt és után is valamilyen okból kifolyólag testileg- lelkileg- anyagilag leépült állapotban találta és találja a mostani ALAPTÖRVÉNY, nem számíthatnak a társadalom szolidaritására!!!!


A szexuális identitásukban megbetegedettek, pl. a homoszexuálisok továbbra sem engedhetik SZABADON alibi-HÁZASTÁRSUKAT, mert csakis a RABSÁGBAN TARTOTT HETEROSZEXUÁLIS házas-TÁRSSAL FELÉPÍTETT LÁTSZATHÁZASSÁGNAK KÖSZÖNHETI A TÁRSADALOM MEGBECSÜLÉSÉT.

Vagyis, a homoszexuális emberek továbbra is titkolni kényszerülnek másságukat, ha "teljes" életet szeretnének élni. Ezért aztán továbbra is kénytelenek lesznek vagy tüntetni az ,,egyenjogúságért", vagy beállni a sorba és egy LÁTSZATHÁZASSÁGGAL tönkretenni egy EGÉSZSÉGES- HETEROSZEXUÁLIS ember és születendő gyermekeik életét.

- BELEGONDOLT-E MÁR a ,,törvényalkotók" közül VALAKI IS ABBA, HOGY MILYEN GYILKOS ÉLETJÁTSZMÁK zajlanak egy ilyen LÁTSZATházasságban?

- Belegondolt-e már valaki abba, hogy milyen boldogtalanságra kényszerül az ilyen látszat"házasságból" született GYERMEK??? Mert, az ilyen "házasságból" született gyermek saját létjogosultságát érzi megkérdőjelezve folyamatosan!!!

- Belegondolt-e valaki abba, hogy egy ilyen "házasságban" az egészséges nemű (heteroszexuális) ember mennyi, tenger szenvedésre kényszerül?
Mert egy heteroszexuális nő nem érti, hogy miért nem kívánatos a férje számára, ha azt mondja neki örökké, hogy szereti... miközben azt tapasztalja, hogy valami miatt mégsem "működik" közöttük a párkapcsolat, amitől NORMÁLIS KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT - az egymáshoz vonzódó KÜLÖNNEMŰ HÁZASTÁRSAK között működik?

Az történik egy ilyen "párkapcsolatban", hogy amikor az egészséges identitású feleség igyekezetéből mégis életre lesz hívva a GYERMEK, akkor a homoszexuális férfitól - védelem és gondoskodás helyett - csak kétségbeesett undorkodást kap és örökös VÁDASKODÁST, merthogy minden egyes újabb "gyermekáldással" TÖNKRETESZI a homoszexuális apa életét! Az ilyen apa örökös menekülésre kényszerül az ELVÁRÁSOK ELŐL!
És mit tesz menekülés közben?
ÁTHÁRÍT és ELHÁRÍT MINDEN FELELŐSSÉGET a heteroszexuális SZÜLŐRE! MONDVÁN: "te akartál gyereket!" "Te önként mondtál le karrierről, mindenről... mert férjhez akartál menni és CSALÁDOT SZERETTÉL VOLNA!!!"

Ez NORMÁLIS, (heteroszexuális) különnemű házastársaknál NEM ILYEN BETEGESEN MÛKÖDIK! OTT UGYANIS, EGYEMBERKÉNT KÜZDENEK A KÖZÖS GYERMEKÉRT, AZ UTÓDOK SORSÁNAK SIKERES ALAKULÁSÁÉRT!


El tudja valaki képzelni a MAGÁNYNAK AZT A MÉRHETETLEN VOLTÁT, amivel MAGÁRA MARAD A HETEROSZEXUÁLIS SZÜLŐ?
NEM!
AZT ELKÉPZELNI NEM TUDJA SENKI - normális, párkapcsolaton alapuló házasságban élő - A VILÁGON!


Éppen azért, amiért én átérzem ezt a RETTENETES ÉLETHELYZETET, követelem, hogy hozzanak olyan törvényt, amelyik nem különböztet meg (diszkriminál) negatívan sem homoszexuálist, sem heteroszexuálist! Vagyis, aki beleszeret egy vele azonos nemű emberbe és vele akar "párkapcsolatban" élni, tegye és tehesse anélkül, hogy megvetés tárgya lenne embertársai szemében!


Hozzanak olyan törvényt, hogy házasságkötés előtti - kötelező orvosi vizsgálaton - minden házasulandó hozza leendő házastársa tudomására minden (szerzett, vagy öröklött) betegségét, másságát!
Az ORVOSI TITOKTARTÁST FEL KELLENE OLDANI - a házasságkötés előtti orvosi vizsgálat alkalmával - mindaddig, míg az emberek el nem jutnak arra az erkölcsi- felelősségvállalás szintjére, amikor már maguktól is őszintén feltárják leendő házastársuk előtt - minden, az utódokat is érintő betegségüket, akár másságukat - még a házasságkötés előtt.

Bp. 2011. március 29.

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Oriah Hegyi Álmodó indián vers
  2011-03-28 02:19:25, hétfő
 
  Oriah Hegyi Álmodó öreg indián verse....

Nem érdekel, hogy miből élsz.
Azt akarom tudni, hogy mire vágysz,
és hogy mersz-e találkozni szíved vágyakozásával,
...Nem érdekel, hogy hány éves vagy.
Azt akarom tudni, megkockáztatod-e,
hogy hülyének néznek a szerelmed miatt,
az álmaidért vagy azért a kalandért, hogy igazán élj.

Nem érdekel, hogy milyen bolygóid állnak együtt a holddal.
Azt akarom tudni, hogy megérintetted-e szomorúságod középpontját,
Hogy sebet ejtett-e már valaha rajtad árulás az életben,
és hogy további fájdalmaktól való félelmedben visszahúzódtál-e már.
Azt akarom tudni, hogy együtt tudsz-e lenni fájdalommal,
az enyémmel vagy a tieddel,
hogy vadul tudsz-e táncolni, és hagyni, hogy az eksztázis
megtöltsön az ujjad hegyéig anélkül, hogy óvatosságra intenél,
vagy arra, hogy legyünk realisták, vagy emlékezzünk
az emberi lét korlátaira.

Nem érdekel, hogy a történet, amit mesélsz igaz-e.
Azt akarom tudni, hogy tudsz-e csalódást okozni valakinek,
hogy igaz legyél önmagadhoz, hogy el tudod-e viselni
az árulás vádját azért, hogy ne áruld el saját lelkedet.
Azt akarom tudni, hogy látod-e a szépet, még akkor is,
ha az nem mindennap szép, és hogy isten jelenlétéből
ered-e az életed.
Azt akarom tudni, hogy együtt tudsz-e élni a kudarccal,
az enyémmel vagy a tiéddel, és mégis megállni a tó partján
és azt kiáltani az ezüst holdnak, hogy IGEN !!

Nem érdekel, hogy hol élsz, vagy hogy mennyit keresel.
Azt akarom tudni, hogy fel tudsz-e kelni
egy szomorúsággal és kétségbeeséssel teli éjszaka után,
fáradtan és csontjaidig összetörten és ellátni a gyerekeket?
Nem érdekel, hogy ki vagy, és hogy jutottál ide.
Azt akarom tudni, hogy állsz-e velem a tűz középpontjában
anélkül, hogy visszariadnál.
Nem érdekel, hogy hol, mit és kivel tanultál.
Azt akarom tudni, hogy mi tart meg belülről,
amikor minden egyéb már összeomlott.
Azt akarom tudni,hogy tudsz-e egyedül lenni saját magaddal,
és hogy igazán szeretsz-e magaddal lenni az üres pillanatokban.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aki nem hallgatott 2003-ban...
  2011-03-25 09:02:22, péntek
 
  Értelmiségi, aki nem hallgatott 2003-ban

Bakai Kornél

,,Súlyos társadalmi igazságtalanságok terhelték a Horthy-kort, de abban a zsellér és a nagy gyáros is egyetértett, hogy ezredéves országunk felszámolásához és tönkretételéhez nem adjuk a hozzájárulásunkat, mert - amint Declassé francia külügyminiszter mondotta volt:

"Egy nemzet sincs megalázva azzal, ha legyőzték, vagy ha késsel a torkán aláírt egy végzetes békeszerződést, de becstelenné válik, ha tönkretételéhez maga is készéggel hozzájárulását adja".

Ma nincs olyan számottevő nemzeti erő, amely kiállna a magyar érdekekért, amelyik rá merne mutatni arra, mi volt és mi ma a magyarság szerepe Európában?

A magyarság 1100 esztendeje, rokonai révén másfélezer éve birtokolja a Kárpát-medencét és mind etnikailag, mind genetikailag, mind nyelvileg egy teljesen más világot jelentett itt, Európa kellős közepén. A környező hatalmak és népek kezdettől nem tudták megbocsátani és elfogadni, hogy Kelet Népei uralják Európa szívét. Gondoljunk Atillára, az avarokra vagy a magyarság megítélésére. Tény, hogy a magyarság számára is sokszor felmerült a gondolata annak, nem Kelettel kellene-e vállalni a sorsközösséget? Gondoljunk IV. Bélára, Mátyás királyra, 1526 utánra. Mindig a Nyugat védelmét vállaltuk! 1919, 1945, 1956 jelzik ezt az újabb időben!

S most arról papol mind a négy parlamenti párt, hogy a boldogságnak csakis egyetlen útja van: az Európai Unió. 1990-ig csak a Szovjet Unió volt. Európa újraegyesítését emlegetik, holott Európa csakis a római impérium korában volt egységes, úgy-ahogy. Máskor soha. Ezt a romlott lelkületű birodalmi egységet akarta felváltani a nagy Atilla király egy másfajta egységgel. Megölték.

S gondolnánk-e, hogy már a XIX. században felmerült az Európai Egyesült Államok ötlete és vágya tulajdonképpen ezredéve él Európa nyugati nagyhatalmainak gondolkodásában? Mert itt valójában a francia-német hegemónia megteremtésérol van szó. Ezt a célt szolgálta már 1947-ben a Marshall-terv, majd 1958-ban az EGK, késobb a Közös Piac hat országgal. Majd következett a Maastrichti Szerzodés, amelynek világos célja a kisnemzetek felszámolása és szuverenitásuk megszüntetése. Az egyik legsúlyosabb becsapás annak emlegetése, hogy az EU-ban megszűnnek a határok és ez meghozza a szétszabdalt magyarság számára is az óhajtott egyesülési lehetőséget. A belső határok megmaradnak és a kisebbségekkel az unió egyáltalán nem törődik! Csak ajánlásaik vannak, amelyeket nem kell betartani és nem is feltétele a felvételnek. Gyakorlati jelentőségük egyáltalán nincs. Hoztak különböző határozatokat (1987, 1994,1995,1997), de az un. országjelentésekben teljesen hamis képet festettek, például Romániát mintaállamnak minősítették, Szlovákiának a pártjára álltak. Az EU-ban kisebbségi törvényt soha nem fognak hozni. A kultúra, az oktatás, a nyelvhasználat, az egészségügy, az adóügy a nemzeti kormányok kezében marad. Az EU valójában a német és francia bank-oligarchia egyeduralmának kiterjesztése, az európai érdek és "közélet" azt jelenti: mi az o érdekük. Valójában egy óriási piacbővítésről van szó, mivel Európa gazdaságilag lefelé tendál. Egy gyönyörű tóba a kis halak világába beengednek nagy cápákat és egyenlő feltételekről beszélnek. Svédország, Ausztria csalódott. Írország külön utakat próbál.

A piac (80 milliós Közép-Európa!) mellett leginkább a földet kívánják megszerezni. Kivált a Kárpát, medencében hiszen ütköző zóna ez!
1992 óta lényegében megvalósult az EU behatolása Magyarországra, de mégis megmaradt a forint, a szuverenitás. 10 milliós Magyarországnak nem kellett azonnal átvennie a 350 milliós Európa sok évtizede gyakorolt rendjét. Az árszínvonal uniós lesz, a bérszínvonal marad (kb. 1/3-a, 1/10-e a nyugatinak!) 1944-ben Magyarország és Ausztria egyformán állt, ma egynegyede a mi életszínvonalunk az osztrákokénak.

Magyarország csak akkor maradhatna meg, ha most - az utolsó pillanatban és utolsó esélyként képes volna NEM-et mondani, mert felkészületlen, mert speciális nemzeti érdekeit senki nem képviseli majd. Ha független maradhatna, új feltételekkel kezdhetné a tárgyalásokat, mert az EU-nak mindenképpen kell a Kárpát-medence (is), tehát éppen nem szigetelődnénk el, hanem felértékelődnénk.

Az éves tagdíj 70/80 milliárd forint lesz. Mindez persze, jól tudom, álom, hiszen már minden el van döntve. Verd meg a pásztort s szétszéled a nyáj. Hogyan jutottunk idáig? Hogyan süllyedtünk idáig? A cselédsorsig."

(Elhangzott a MAG 2003. januári ülésén)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért hallgat... 2011-ben
  2011-03-25 08:57:44, péntek
 
  ,,Miért hallgat a magyar értelmiség?"

Tette föl a drámai kérdést - a 2006-ban M. Szabó Imre, televíziós újságíró. Majd válaszolt is saját kérdésére, imígyen:

,,SZORONGÁSOS FÉLELME TÜKRÖZŐDIK A RENDŐRTERRORBAN"

M. Szabó Imre tragikus kijelentéssel zárja 2006. okt. 23-i tudósítását:

,,...ha az értelmiség most hallgat, elvesztünk."


Nos, nem vesztünk el, mert voltak akik NEM HALLGATTAK... A többség azonban még mindig hallgat, vagyis elhallgat. Vajon MIÉRT? Kik is azok, akik még mindig elhallgatják az igazságot, sőt, HAZUDNAK helyette...

Az értelmiségiek azon képviselői hallgatnak, akik kiszolgálói voltak, mint politikai elkötelezettek a kommunizmus eszméivel hatalmat gyakorlókkal. Ugyanakkor, azt hangoztatják, hogy:
"Mint társadalmi réteg, önálló politikát sem folytathat, tevékenységét azoknak az osztályoknak az érdekei határozzák meg, amelyeket szolgál..."
Filozófiai kislexikon Kossuth/1976.; (Huszár Tibor: Történelem és szociológia: 69. oldal., Magvető, Pécs/1979.);"

Szelényi Iván szerint, viszont:
"..a kelet-európai értelmiség nyilvánvalóan nem osztály. Nemcsak hatalmának osztályjellegét nem ismeri fel, de az osztálynélküliség és a megegyezés ideológiáját pártolja, s - ami még nagyobb paradoxon - azt állítja, hogy a hatalom, amelyet az értelmiségiek gyakorolnak, voltaképpen a proletariátus hatalma. 1982."

A lényeg: "a hatalom, amelyet az értelmiségiek gyakorolnak, voltaképpen a proletariátus hatalma." mondatrészen van, mert valójában, kiszolgálói voltak annak a politikai apparátusnak, amelyik megszállta az egész magyar társadalmat!
A függetlenített kisz- párt- és szakszervezeti tikárok ott voltak minden egyes vállalat és intézmény élén. Pártirányítás volt minden szinten. Iskolázottságukat tekintve, sok diplomahalmozó is volt/van közöttük. Ezért értelmiséginek gondolják magukat. Pedig, nem a diploma teszi az értelmiségit!



De, kik is azok a "proletárok", akikről szól ez a -Szelényi-gondolat?

Remélem, hogy senki nem azonosítja a ma ,,proletárját" azzal, akinek nevében úgymond megvalósították 1945 után a proletárdiktatúrát?!!

Mert a proletár, valójában a modern rabszolga. .: Modern rabszolga: társadalmi tulajdonként kezelt, neki életét és utódait tekintve is kiszolgáltatott, "minden joggal fölruházott", de azzal élni nem tudó, kizsákmányolt dolgozó.


Kikből is lett az 1960-as, 70-es és 80-as évekre "modern rabszolga"?

A legnagyobb politikai bűntett az volt, hogy elhallgattak egy nagyon fontos társadalmi igazságot! Mégpedig, azt: hogy az 1980-as, 90-es évek munkássága nem azonosak azokkal a proletárokkal, akik 1945 után megvalósították a proletárdiktatúrát, hanem sokkal inkább azonosak azokkal, akiken megvalósult az!

És hiába ezen sorsüldözöttség, mert a családon belül megőrzött hagyományokhoz való ragaszkodás, a velük született intelligencia (tanulékonyság) révén belőlük kerülnek és kerültek ki a polgári demokráciát akaró ÉRTELMISÉGIEK.

Igen, a polgári demokráciát akarók oldalán - akiket jobbosoknak gondolnak, helytelenül - található értelmiségieket nem feltétlenül tesz a diploma, vagy a fölsőfokú képzettség értelmiségivé. Sokkal inkább az a FELELŐSSÉG AHOGYAN ÉLIK AZ ÉLETÜKET! Felelősség önmagukkal és környezetükkel, munkájukkal, az egész magyar társadalommal szemben, vagyis: mellett! Ezen értelmiségiek többnyire sorsüldözöttek voltak a szocializmus nevezetű rendszerben. Ezért nem VOLT módjuk a tőkefelhalmozásra és bizony ők nem tudtak meggazdagodni.

Őket meglehetősen szolid anyagi körülmények között ért a rendszerváltozás nevezetű változás.

Amiért a szocializmusban aktív politikai tőkéből gazdasági- anyagi tőkét kovácsoló "értelmiségieknek" az az érdekük, hogy megmaradjon a nép szellemi és egzisztenciális kiszolgáltatottsága, ezért olyan nagyon fontos ezen "értelmiségieknek" az, hogy fenntartsák a velük rokonszenvezőkben (szimpatizánsaikban) azt a hitet, hogy ők továbbra is az ő érdeküket képviselik... EZEN AZ ÁRON BIZTON SZÁMÍTHATNAK SZAVAZATAIKRA EGÉSZEN A LELEPLEZŐDÉSÜKIG, ILLETVE ELSZÁMOLTATÁSUKIG.

HÁT EZÉRT (IS) HALLGATNAK! HALLGATNAK ÉS ELHALLGATNAK!

ELHALLGATJÁK AZ IGAZSÁGOT!!!

PEDIG AZ SOKKAL ALATTOMOSABB FAJTÁJA A HAZUGSÁGNAK, MINT A SZEMTŐL SZEMBENI HAZUGSÁG!!! MERT AZ ELLEN NEM LEHET VÉDEKEZNI NEM LEHET MEGFELELŐ ÉLETSTRATÉGIÁT KIALAKÍTANI!

Lásd a 2006-os tavaszi választásokat!

Az igazság ELHALLGATÁSÁVAL taktikázva megszerezték a szavazópolgárok többségének bizalmát. Cserébe olyan megszorító- életlehetőségeket megszüntető törvényeket hoznak, amit nem lehet szó nélkül hagyni!
A"plebs"-szé válás folyamatáról írtam mostanáig, minden létező műfajban. De a legpontosabban, legolvasmányosabban a "társadalmi néprajz" (USA-ban antropológia, Angliában szociális antropológia) néven ismert műfajban tudom a társadalmi élet minden jelenségét leírni.

Az, hogy ott tartunk, ahol és annyira általánossá vált és oly széles néprétegre kiterjedt a "blebs"-ség, azért foglalkoztat a probléma oly nagyon.
Meg azért is, mert SZERETNÉM MEGÉRTENI, HOGYAN ÉLHETTE TÚL MINDEZT AZ A GENERÁCIÓ, AMELYIKHEZ TARTOZÓK a Horthy-korszakban váltak ifjakká??? Ők azok, akik - többnyire paraszt (kulák) származású fiatalok - elindultak a városokba szakmát tanulni. Majd, mint mesteremberek visszamentek a falujukba, ahol üzletet, kis műhelyt nyitva hasznosíthatták a megszerzett szakmai tudásukat.
Csakhogy a proletárdiktatúra nevében, 1945 után belekényszerítették őket a TSZ-ekbe, illetve beterelték őket a gyárakba. Az 1940-es években született gyermekeik, pedig úgy nőttek föl, hogy csak azt látták, hogy "paraszt", vagy "melós a fater, meg a mutter".
Vagyis, ez a nemzedék úgy nőtt föl, hogy a megmásított történelmünkkel, tehát: hazugságokkal igyekeztek teletömni a fejüket, elveszítették - ha volt is valamennyi - identitásukat!
A gyerekeikről (panelértelmiségi) nem is beszélve! Őket már a globális szabadosság szellemében találta a bal liberális médiaforradalom... az agymosás, butítás...

A másik réteg, amelyiket 1945-ben eleve proletár státuszban talált a bolsevizmust ránk szabadító kommunista politikai elit - kiemelve őket a szegénységből - vagy valóban tudtak élni a hirtelenjött lehetőséggel és továbbtanulhatott (de, mit? és hogyan?, hiszen mindent átírtak a kommunista demagógiával) lakást kaphatott, családot alapíthatott, szolid egzisztenciát teremthetett.

Aki meg annyira menthetetlen volt megmaradt lumpenprolinak. Ehhez a réteghez jött az 1945 után születettek (Ratkó korszakban) az identitás nélküli, vágott-virág gyökértelen nemzedék az önpusztításos, lepusztulási életvitelével. Ezért is volt tragikus, hogy ilyen állapotban érte a Magyarországon élők többségét az un. rendszerváltozás, majd az EU-tagság és ... MINDEN GAZDASÁGPOLITIKAI VÁLTOZÁS, AMIRE A MAI NAPIG TELJESSÉGGEL FELKÉSZÜLETLEN.

Bp. 2011. március 25.

Bóna Mária Ilona

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért hallgat... 2006-ban
  2011-03-25 08:36:46, péntek
 
  Miért hallgat a magyar értelmiség?!

SZORONGÁSOS FÉLELME TÜKRÖZŐDIK A RENDŐRTERRORBAN


Vérző fejű emberek, elszánt, igazságukat kereső, a nemzet jövőjéért aggódó, sajátos: minimális lehetőségeikkel, az utcán szeretnék kifejezni tiltakozásukat a szent magyar forradalom 50. évfordulóján.

Az 56 külföldi delegáció tagjai, báremekkora paravánokkal is szeretnék eltakarni előlük a valóságot, a tüntetők reményeik szerint szabad véleménynyilvánításának jeleit: nem vakok.

Ezek a diplomaták, államfők mielőtt a magas tisztségeket betöltötték, elképzelhető, hogy valamilyen kapcsolatba kerülhettek a hírszerzéssel, megtanulhatták az alapismereteket.

Azonnal felismerik tehát a helyzetet, azt, hogy a paravánokkal is hazudik nekik a kommunista-liberális hatalom, amely velük kívánja elterelni a valóságról a figyelmet.

Paravánnak használják tehát őket is, a világ előtt lejáratva Magyarországot!
A magyar nép viszont bódultságából lassan- lassan öntudatra ébredt s legutóbbi hírem szerint a Rákóczi úton a Corvin köz felé hömpölygő tömeg félretaszította a rendőröket s halad tovább.

Ez a helyzet Magyarországon! Egy pszichopata miniszterelnök devianciája, szorongásos félelme tükröződik a rendőrterrorban.

Kérdés, a kétezer kommandóssal a hajnali tüntetőkre rontó hatalom miért nem a velük szembeszegülő néhány tíz embert emelte ki, hogy a tűzszerészeknek megteremtsék a terepet.

Úgy vélem, ez az állítólagos átvizsgálás se egyéb, mint ürügy, alibi Gyurcsány - Apró - Szilvásy György- Putyin ügynökök gátlástalan ország-foglalására.

Lehetséges, az se véletlen, hogy mindezt a forradalom 50. évfordulójára időzítették.
Egyes hírek szerint román titkos ügynökök is elvegyültek a tömegben, hiszen Erdélyből is sokan átjöttek, hogy kifejezzék szolidaritásukat a magára kommunistákat visszaszavazó, őket kitaszító magyarsággal.

Várom a magyar értelmiség határozott megszólalását: ebből elég!

A jelek szerint viszont ismét hátba szúrja a szellemi elit a magyarságot!

Nincs már hátra tehát, minthogy a külvilág felé forduljuk.

Bár tőlük se várhatunk semmit, hiszen ez "Magyarország belügye"- mint azt hangoztatták 1956-ban, Szuezzel elterelve a világ figyelmét saját kötelességükről és felelősségükről. Nincs tehát más hátra, mint nemzetközi vizsgáló bizottságot alakítani!
A NATO országok vezetőinek el kell dönteniük, hogy egy a beszámíthatóság határán táncoló magyar miniszterelnököt, Gyurcsány Ferencet kelle-e támogatniuk vagy szövetségesüket, a magyar népet.

Ne vigyék bele véres eseményekbe a.

A felelősség tehát óriási nem lehet megengedni, hogy csatatérré változtassák a hazát.

Békés, emlékező véres fejű embereket.

Még egyszer: ha az értelmiség most hallgat, elvesztünk.

Ha az Európai Unió néma, saját felelősségét elhallgatva vállal cinkosságot az utód kommunistákkal, azokkal, akik Rákosi és Kádár módszereit alkalmazzák hatalmuk átmentése érdekében.

Napjaik lehetnek hátra. Már halottak, de a szakálluk még nő!


p.s.: a Corvin közből tízezer ember indul vissza a Kossuth térre.

M. Szabó Imre
Televíziós újságíró
Európa Érmes, a
Rendületlenül Diploma kitüntetettje
06 30 6 327 348
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Búcsú a gyógynövényektől?
  2011-03-25 00:31:31, péntek
 
  Felszólítjuk az Európai Bizottságot hogy állítsa le a Tradicionális Gyógynövényalapú Gyógyhatású szerekre vonatkozó 2004/24/EC irányelv végrehajtását,
amely arra irányul, hogy 2011. április 30-tól megszüntesse az ilyen típusú készítmények nagy részéhez való hozzáférést.

Ez a direktíva korlátozza az európai állampolgárokat azon joguk gyakorlásában, hogy saját maguk dönthessenek az egészségükről.
Ez messze túlmegy a veszélyes szerek ésszerű szabályzásán és az, hogy az egészségügyi kérdéseket illetően korlátozzák a választás szabadságát,
már kényszer(intézkedés)-nek számít.

A hagyományosan mindig is szabadon hozzáférhető gyógynövényekből készült termékek közösség általi szabad elérését továbbra is biztosítani kell.

Agresszív búcsú a gyógynövényektől:

Nem új keletű a hír, különösen azok körében, akik használják a természetes gyógykészítményeket, vagy valamilyen szinten kapcsolatban vannak a természetgyógyászattal,
hogy rossz napok következnek a gyógynövényekre alapozott készítmények forgalmazóira.

Uniós törvény, egyetemes megszorítás, maffia ez, ami nem kerüli el a természetgyógyászatot.

Régóta harcban áll a Big Pharma szervezet (melyhez a legnagyobb gyógyszeripari vállalatok is tartoznak) a naturista gyógyszerek forgalmazóival.
És ez a harc lassan a vége felé közeledik, írja az egyik nemzetközi neves szakhonlap.
Lassan nyilvános lesz, hogy alig több mint két hónapjuk van hátra a gyógynövényalapú termékeket forgalmazóknak, hiszen április elsejével betilthatja ezeket az Európai Unió.

A honlap értesülései szerint a Big Pharma és az Agribusiness rövidesen egészségügyi és élelmezési monopolhatalmat szerez.
Ugyanolyan törvények alapján tiltják be a természetgyógyászatban használt gyógynövény alapú szereket, mint amilyen törvények alapján megszabták,
hogy milyen szereket kell tartalmazniuk különböző élelmiszereknek, mint például a kenyérnek, a konzerveknek és általában az élelmiszereknek,
ahhoz, hogy az üzletek polcaira kerülhessenek.

Egyszerű törvényekről van szó, a Tradicionális Növényi Gyógyszer Direktíva, a Növényi Gyógyszer Bizottság (HMPC) új szabályozásairól,
melyek szerint minden naturista termék gyógyszernek számít, ezért ugyanolyan szabályok szerint lesz forgalmazható, mint egy gyógyszer.
Az engedélyezési eljárások hatalmas költségeit a kistermelőknek lehetetlen lesz megfizetni.
A történet innentől kezdve már nagyon egyszerű lesz: ha lenne is hajlandóság némely orvosban, hogy homeopátiás kezelésre biztassa betegeit,
akkor sem írhat fel natúr gyógykészítményeket, mert nem lesznek forgalomban.

Hiába a több évezredes tapasztalat, a hatékonyság mellett tanúskodó sok eredmény, hiába minden érvelés, hogy nagyanyáink, nagyapáink, őseink is uniós
vagy világkódexes engedély nélkül gyakorolták a természetgyógyászatot.

A ma ismert gyógyfüvek, a méz, a teák hatása első számú ellensége a gyógyszeriparnak, drognak számít majd.

A média és a sajtó pedig rendelkezik akkora erővel, hogy elhitesse az emberekkel, hogy ezek a szerek károsak!
Bízom benne, hogy sokan vagyunk még, akik nem dőlünk be a manipulálásnak.

Még mindig hiszem azt, hogy a több ezer éves gyógyászati hagyományoknak mégiscsak sikerül fennmaradni a fehér maffia háborújával szemben is.

Igazából, ha az emberek tudnák, hogy csupán emberi természetükből adódóan mekkora erejük van a betegségekkel szemben, jobban támaszkodnának a természetre!


LEGYEN SZÍVES KÜLDJE TOVÁBB ANNYI EMBERNEK, AMENNYINEK CSAK TUDJA ÉS
ÍRJA ALÁ AZ INTERNETES PETÍCIÓT ANNYI IP CÍMRŐL AMENNYIRŐL CSAK TUDJA
(ANNYI SZÁMÍTÓGÉPRŐL AMENNYIRŐL CSAK TUDJA) !

www.gopetition.com/petition/39757.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A tavasz
  2011-03-25 00:29:55, péntek
 
  A TAVASZ


Kissé csatakos

felhőkkel haragos

e mérföldléptű kamasz,

viharvető tavasz.

,,Egyhangú bús szürkesége",

ólmos ködöt szórt a szélbe.


Áttörve a felleg gátját,

nyurga zápor melegágyát

vér - tüzében gyúl a Nap,

könnyes még a pirkadat.


Issza szomjas barkaág

a teremtő fénycsodát,

arany - nyilak záporát.


Bogád Antal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eső után
  2011-03-25 00:21:03, péntek
 
  Gavallér János

Eső után


Apám, nem változott semmi:
A falevelek, épp úgy remegnek a szélben,
épp úgy, mint régen,
csak egymásnak súgják el bánatuk,
csak egymásnak sírnak,
majd megsárgulnak, megbarnulnak,
és a földre hullnak.

Reszket a fán a gally, hajbókol,
csak a törzs egyenes gerincű!

Apám, semmi sem változott:
A kutyák ugatnak a láncon
épp úgy, mint régen,
a tó felől kakukk szól,
huhognak a baglyok,
valahol gerlék párzanak,
s rohamléptekkel múlnak a napok.

Apám, ezek még ma sem tudják,
hogy a szavak a lélekhúrjai,
hogy nap, mint nap lelkünk szaggatják!
Nemesített a fán a gyümölcs, íztelen,
tán nem is a gyökerek táplálják,
a trend-tudomány fújja-fújja...
- óriás luftballonok szállnak az égen,
s az emberek szájtátva nézik, éhen.

Apám, nem változott semmi:
A falevelek, épp úgy remegnek a szélben,
épp úgy, mint régen,
csak egymásnak súgják el bánatuk,
csak egymásnak sírnak,
majd megsárgulnak, megbarnulnak,
és a földre hullnak.

A letaposott fűszál boldogság sóhaja
eső után mindig friss lesz,
mindig friss lesz.
A gyökerekben rejlik a szív ereje -mondtad!
Az otthon földjében a boldogság sóhaja
minden gyermekben friss lesz,
mindig friss lesz.


Apám, semmi sem változott:
Új szellemcsordák legelnek rajtunk,
a földbe taposnak,
s nem tudják, e föld az otthonunk!
Döngöli szívünk a végtelen idő,
a földbe taposnak,
s nem tudják, mi mégis megmaradunk,
mert ez a föld, ez a mi otthonunk.

2011. 03. 22
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kérjenek bocsánatot!
  2011-03-24 15:59:10, csütörtök
 
  Javaslatok a magyar-magyar megbékélésre

Kérjenek bocsánatot
- a II. világháborús honvédő katonáktól és utódaiktól;
- az otthonaikból elűzött kitelepítettektől és utódaiktól;
- az államhatalom által, a ,,nép nevében ellenérték
nélkül" kisajátított üzleteikből- műhelyeikből a
gyárakba tereltektől és utódaiktól;
- a saját földjeiken gazdálkodó parasztok erőszakos
TSZ-esítésének
áldozataitól és utódaiktól;
- a málenkíj robotot túlélőktől és utódaiktól;
- a recskihez hasonló büntető- átnevelő táborokat
túlélőktől és utódaiktól;
- az 1956-os forradalomban és szabadságharcban
elesettektől, bebörtönzöttektől, kivégzettektől és
üldözöttektől és utódaiktól és
- az 1945 előtti értelmiségiektől és utódaiktól!




A fogolytáborokban felejtett, II. világháborús honvédő katonák kiadatását nem kérte az 1945 utáni magyar állam! Minden nemzet nyomoztatott a honvédő katonái után.
Egyedül Magyarország nem volt kíváncsi a honvédő katonáira!

Ha mégis valaki hazavergődött valamilyen csoda folytán, megdöbbenve tapasztalhatta, hogy ami hazafias kötelessége volt, mármint a behívó parancsnak engedelmeskedve bevonulni, az addigra ellenséges cselekedetté változott és olyan üldöztetésben volt részük, hogy azt kívánták, bárcsak odavesztek volna a háborúban! Inkább az ellenséges országtól a halál, mint a saját hazájától az életfogytig tartó megtagadtatás!

Ezeknek a nehézsorsú embereknek és utódaiknak jár az erkölcsi rehabilitáció mellett az újrakezdéshez - a közpénzekből való -újrakezdési anyagi támogatás!
Nyilvánosan bocsánatot kell tőlük- (egyenként- személyre szólóan) és utódaiktól kérni!

Ha ez megtörtént volna 1990-ben és az azt követő években, akkor pl. nem gyűlölték volna olyannyira az erdélyi nemzettestvéreinket. Hiszen, a tordai harcok során, 1944-ben 11 harckocsi tartotta hősiesen a frontot két szovjet páncélos hadoszloppal (200 harckocsival) szemben!!! Alig tértek haza abból a harcból is hős katonáink. De aki hazatért, annak számkivetettség lett osztályrésze és ezért megkeseredett, boldogtalan emberek lettek, akikkel a rokonságnak sem volt tanácsos összetartani...nemhogy a határon túliaknak megszavazni a kettős állampolgárságot!

*

A málenkíj robotot túlélőknek is ugyanaz a nehéz sors jutott, mint a fogságból hazatérő II. világháborúban harcoló honvédő katonáknak.
1945-ben a szovjet katonáknak parancsba volt adva, hogy szám szerint mennyi embert kell begyűjteni málenkíj robotra. Voltak falvak, ahol a már ,,békeidőnek" számító 1945. április 4-ét követően összefogdosták a fiatalokat (nőket, férfiakat) az utcán és fölrakták a teherautóikra és irány Szibéria! (A nőket előtte meg is erőszakolták.)

Aki túlélte szörnyű szenvedéseit és haza tudott valamilyen csoda folytán jönni, az nemhogy elégtételért folyamodhatott szülőhazájában, hanem még akkora ellenőrzöttséget (rendőri felügyeletet) kapott a nyakába, hogy még azt is el kellett hallgatnia, hogy egyáltalán hol járt hosszú évekig! Annyira mélyen befészkelte magát a félelem ezeknek az embereknek a lelkébe, hogy jobbnak találták elhallgatni az igazságot utódaik elöl. Az elhallgatás, pedig a hazugság legalattomosabb fajtája , mert az ellen nem lehet védekezni, életstratégiát kialítani, amiről nem is tudunk!!!

Éppen ezért, olyan politikai erőre van szükség, amelyik programjában meghirdeti és már a kampányban megkezdi az erkölcsi és anyagi rehabilitációját a nehézsorsúaknak és utódaiknak!

Akik szintén NEHÉZSORSÚvá váltak, mert a 64 éve tartó negatív megkülönböztetés (diszkrimináció) miatt a társadalom peremére - belső száműzetésre - kényszerültek:

- az otthonaikból elűzött kitelepítettek és utódaik;
- az államhatalom által, a ,,nép nevében ellenérték nélkül" kisajátított
üzleteikből- műhelyeikből a gyárakba tereltek és utódaik;
- a saját földjeiken gazdálkodó parasztok erőszakos TSZ-esítésének
áldozataik és utódaik;
- a málenkíj robotot túlélők és utódaik;
- a recskihez hasonló büntető- átnevelő táborokat túlélők és utódaik;
- az 1956-os forradalomban és szabadságharcban elesettek,
bebörtönzöttek, kivégzettek és üldözöttek, valamint utódaik.


Az otthonaikból elűzöttek két csoportját ismerjük:

1.) akiket a nyugati államokban már 1945 után oda menekült rokonság patronált és segített a nyugati letelepedésben, egzisztencia teremtésben;

Akik a nyugati államokban otthonra találtak és tehetségük szerint kibontakozhattak, egzisztenciát tudtak önmaguk és utódaik számára biztosítani - nekik is jár az erkölcsi rehabilitáció és az elűzetésük miatti bocsánatkérés!!!


2.) akik nem tudtak hova menekülni és ,,itthon" maradtak.

Akik ,,itthon" maradtak és vállalták a belső emigrációt, azoknak is jár a nyilvánossá tett bocsánatkérés, amit utódaikkal is hivatalosan közölni kell! Ugyanakkor, minden utód, aki javítani szeretne saját- és családja sorsán, ingyenességet kell, hogy kapjon az ehhez szükséges (akár szakmai, akár társadalmi ismeretek) megszerzéséhez!!!


Az államhatalom által, a ,,nép nevében ellenérték nélkül" kisajátított üzleteikből- műhelyeikből a gyárakba tereltek és utódaik számára is jár az erkölcsi rehabilitáció! Sőt, az anyagi is! Ennek is nyilvánosnak kell lennie. Ha már nem élnek azok, akikkel mindez megtörtént, akkor is nyilvánossá kell tenni azt a tényt, mellyel negatívan megkülönböztették és a társadalom perifériájára száműzték ezeket a nemzettestvéreinket!
Az utódoknak akkor is meg kell tudniuk, hogy miért tépték ki családjukat gyökerestül a nemzet testéből és miért lett a sorsuk egyfajta gyökértelenség a saját hazájukban.
Meg kell tudniuk, hogy az 1945-ben polgárosodó magyarság mindenétől ki lett fosztva és javaik (melyeket többnyire egy-egy műhely és annak technikai munkaeszközökkel való felszereltsége jelentette) ellenérték nélkül un. társadalmi tulajdonba lett véve. Tette ezt a hatalom olyan megfélemlítéssel, hogy soha senki nem mert utódainak minderről beszélni. Ezeknek az embereknek nem lehetett több a gyermekük, mint szakmunkás - teljesítmény bérben. Bárki, bármilyen szakterületen szeretett volna továbbtanulni soha nem kapott zöld utat és állami támogatást semmihez. Az ilyen nehézsorsúak utódait érte a rendszerváltozás nevezetű változás többnyire ,,munkás" státuszban és a legszegényebb élethelyzetben. Nekik kellett volna mindenért fizetni akár egy magán-vállalkozás elindításához, vagy a hogyanhoz szükséges ismeretek megszerzéséhez. A nehézsorsúak utódait is megilleti az erkölcsi rehabilitáció mellett az anyagi támogatás az újrakezdéshez (otthonhoz jutás- munkahely-teremtés át- és továbbképzés) közpénzekből!


A saját földjeiken gazdálkodó parasztok erőszakos TSZ-esítésének áldozatai, akik 1990 után nem mertek jelentkezni az un. kárpótlásért, mert annak idején (a TSZ-be erőszakolásukkor) lemondtak minden tulajdonjogukról. Ugyanis, csak így kerülhették el, hogy kulák-listára kerüljenek. Ami egyenlő lett volna a recskihez hasonló átnevelő táborba való száműzetéssel, vagy a már gyári munkahely elvesztésével.
Az ilyen sorsüldözött utódai a mai napig számkivetettek és elsők között veszítették el állásaikat, mert semmilyen (anyagi- ismereti- kapcsolati) tőkével nem rendelkeztek. A gyökértelenség lett osztályrészük... és sok esetben azt sem tudja, hogy ki fia borja is valójában. Ami a legszomorúbb, hogy már nem is akarja tudni, mert annyira ,,megszokta a rosszat"! Ezek az emberek lettek a legnagyobb vesztesei az un. rendszerváltozásnak.


Az 1956-os forradalomban és szabadságharcban elesettek, bebörtönzöttek, valamint a kivégzettek utódai- rokonai sorsa egy nagyon fájón sajgó seb a nemzet testén-lelkén!
Ennek orvoslása a legösszetettebb feladat.
Hiszen, itt már muszáj megemlíteni, hogy a titkosszolgálatok által beszervezett rokonok és ismerősök a mai napig jelentenek megbízóiknak!
Ezek a megbízók megtalálták minden megbízott zsarolhatóságát és ezzel a mai napig ,,szolgálatra" kényszerítésüket.
Mindaddig, míg ezen milliomossá és milliárdossá vált megbízók nem lesznek elszámoltatva, a megbízottak - és azok akikről jelentési kötelezettségük van - jelentési kötelezettségüknek eleget kell tenniük! Nehéz őket tetten érni, hiszen többségük valamilyen ,,bújtatott-polgári" állásban dolgozva jelentget megbízóinak az 1956-os harcokban jeleskedőkről és utódaikról. Aki többnyire a legjobb barátja, vagy a házastársa!!!!
Nos, amiért ezen besúgók hozzátartozóit azon mód valamilyen tragikus esemény érte, mihelyt megtagadni akarta a besúgási engedelmességet, bizony a mai napig családok százai zsarolhatók emiatt!!!
Sürgősen le kell nagy nyilvánosság mellett leplezni ezen MEGBÍZÓKAT és el is kell ítélni őket! Ugyanakkor az évtizedekig jelentgető kis megbízottakat ,,takarékra" kell tenni, de szigorúan, hogy azok akikről jelentgettek, felszabadulhassanak ezen nyomás alól és maradéktalanul kifejthessék pozitív tevékenységüket a haza- és a benne élők javára, családtagjaik büszkeségére és örömére!!! Ehhez minden eszközt meg kell találni és az eddig negatívan diszkrimináltak rendelkezésére bocsátani!
Elejét kell venni egyszer, s mindenkorra annak, hogy az 1956-os szabadságharcosok ellenségei kerüljenek olyan hatalmi helyzetbe, hogy kisajátíthassák maguknak az 1956-os forradalom és szabadságharc megünneplését! Ezzel, szabad utat kaphatna az önállóság felelősségével élő 1956-osok és utódaik nemzetükért való kreatív életvitele és tevékenysége. Amihez, ha szükséges, minden erkölcsi és anyagi támogatást meg kell adni!


A továbbiakban Frigyessy Ágnest idézném az 1945 előtti értelmiségiek és utódainak sorsáról szóló írásában:
Szeretném felhívni figyelmeteket/figyelmüket arra, hogy a negyvenes-ötvenes években az egész magyar értelmiséget lefejezték, (börtön, kitelepítés, Gulág stb.) s az akkori entellektüelt fizikai munkára kényszerítették!!! Tehát, akik nem haltak meg, de évtizedeken át cipelték egy méltatlan sors cudarul nehéz napjait, azok is a kommunizmus áldozatai. (Lásd pl. Regőczi atyát) Sőt! Szeretném felhívni a a leendő kormány figyemét arra, hogy ezen családok leszármazottai ma is hátrányban, hátratételben részesülnek, ui. elsősorban nem ők kerülnek jó pozíciókba, hanem mások... Láss csodát, előttük mindig bezárul az ajtó!!!
Ha pedig bekerülnek egy-egy jó helyre, működvén valamilyen szinten a régi ÁVÓ hálózata, titkosszolgálata, előbb-utóbb mindenhonnan kiszorulnak... Lásd az én példámat!
Újságíróként nem érvényesülhetek megfelelően, mert a családi hátterem kommunista-ellenes, Horthy vezérkari Nagyapámmal az élen, akire büszke vagyok, de ebből soha, semmilyen előnyöm nem származott, sőt egyelőre csak hátrányom! Ingyen munkákból, minimális honoráriumokból, valamint az emigrációban élő két jeles hazafi támogatásával tartom fenn magam! Ez elképesztő és tarthatatlan! Persze ehhez az is hozzátartozik, hogy nem hagytam magam kilóra megvenni! De kérem észrevenni e méltatlan körülményt!
A munkahelyekre beépített volt kommunista erők pontosan tudják, ki kicsoda. És utasítást kapnak arra, kit kell kiszorítani egy-egy munkahelyről! ..." (Frigyessy Ágnes)



Meg kell szervezni számukra - a hazájuk földjén is, az egyfajta belső száműzetésben élőknek - az újrahonosítását!

Ehhez nem kell más, mint az erre vonatkozó adatok nyilvánossá tétele, és a negatív diszkriminációt évtizedekig gyakorló hatalom képviselői- (emeszempé), valamint jogutódpártjainak (emeszpé, eszdéesz, emdéef) képviselői részéről a nyilvános bocsánatkérés!

Ahol már meghaltak ezen nehézsorsúak, őket posztumusz illeti a bocsánatkérés, amit az utódoknak kell átadni!

Ezen utódok, ha bármiben segítségre szorulnak az újrakezdés során, minden támogatást (induló tőke, ismeretek megszerzése) - a szociális felzárkóztatás keretén belül - meg kell kapniuk!

Bp. 2010. február 11-én: a ,,Becsület Napján", valamint a kommunizmus áldozatainak emléknapján febr. 24-én.

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 50 
2011.02 2011. Március 2011.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 50 db bejegyzés
e év: 399 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 85
  • e Hét: 5593
  • e Hónap: 14197
  • e Év: 50138
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.