Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     3/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
Művész című könyv
  2010-02-22 09:00:56, hétfő
 
 

Peller Anita vagyok, a Mű(vész) című könyv szerzője. 1988-ban születtem Kecskeméten. Mindig is a humán tárgyak álltak hozzám közel, mégis közgazdasági suliban tanultam 4 évig. Most végeztem. Felvételt nyertem a veszprémi Pannon Egyetem bölcsészkarának magyar szakára. Eddig diákújságoknál dolgoztam, de főleg a szépirodalmi, elvont írások érdekelnek és én is ilyeneket írok.

Ezért is örültem, amikor rábukkantam a Könyvműhelyre. Befejeztem a regényt, felküldtem és innentől már minden sínen volt. Tetszett a Könyvműhely korrektsége, hogy mindig segítőkészek voltak velem. Amikor először láttam meg a könyvemet ilyen kézzelfogható formában, nagyon elérzékenyültem és csak gyönyörködtem benne. Talán ilyen lehet az anyáknak szülés után. A könyvet 2006 nyarán kezdtem el írni, de gyorsan abbamaradt a történet. Majd 2007 májusában újra elővettem a jó kis wordös dokumentumomat és az élet adta ihletésekkel befejeztem néhány nap alatt. Elvileg egy fiatal lányról szólt, aki élvezi az élet elég hedonistán és majd belehal, meg ilyenek és ennek lett volna nagy tanulsága a mű végén. De az élet közbeszólt és más gondolatra vitt el. Mert ahogy ír az ember, életrekelnek a szereplők és maguk írják a történetet. Szinte követelik a jövőjüket. Aztán ahogy visszaolvasom, akkor megértem, hogy mi miért lett jó. Ha meg kicsit sandít, akkor átírom. Szerintem l'art pour l'art, mert legtöbbször a zene ihletett meg közben. Az alaptörténettől eltértem és így lett Tordai Hanna naplója egy lelki leépülés dokumentuma. Egy kis fiatal lányka fél éve játszódik le előttünk. Szarkasztikusan és ironikusan megírt párbeszédek, fordulatok. Lendületes, könnyen olvasható mű, bár komoly mondanivalóval. A jellemek főleg Hanna elbeszéléséből rajzolódnak ki, ezért is szubjektívek. Nem tipikus tiniregény (bár először úgy tűnik, inkább pszichológiai, önfeltárós.

Szerintem könyvet kiadni nagyon jó dolog, de csak akkor, ha van mondanivalója, vagy úgy érezzük, hogy valóban nevetséges, amit mondunk... Mert ha nem jó, legalább nevetesse meg az olvasót! Ez olyan, mint a beszélgetés: csak az beszéljen, akinek van mondanivalója!

A könyv megrendelhető az E-könyvesboltban

E-könyvesbolt
 
 
0 komment , kategória:  Könyvajánló  
A nőkkel csak a baj van?
  2010-02-09 08:10:32, kedd
 
 
Legyen kivételesen alcímünk is: A nőkkel csak a baj van! Kedves női olvasóink nyilván most levegőért kapkodnak, és fejükben, vagy tán hangosan sorolják visszakézből, hogy mennyi nyűg van a férfiakkal. De most a nők vannak terítéken, itt a XXI. században, játékos formában, szeretetteljes

Persze egy könyvből megtanulni a női rejtélyt körülbelül olyan, mint füzetből megtanulni úszni. Ellenben jól szórakozhatsz az elolvasása közben, és kuncoghatsz magadban, azzal a felütéssel, milyen érdekes, a csajom is ezt csinálja...

Véleményünk azonban a könyv elolvasása után is sarkos maradt: ne akard megismerni a nőt, mert ha megfejtetted a rejtélyt, csak egy nagy halom használt ruha és hajtól eldugult mosdókagyló marad előtted. De nem süllyedünk le a hímsovinizmus mocsarába, inkább olvassuk el a könyv recenzióját:

Ez a könyv a Férfinak térkép, a Nőnek tükör. Arra hivatott, hogy valóban megismerhesd a szebbik nemet, hogy valóban élvezhesd a párkapcsolatot a szenvedés helyett. Most, a Nő tettei mögött megbúvó érzéseket és gondolatokat tárom eléd. Őszintén, egyenesen. Olykor nyers brutalitással. Nem véletlenül írtam meg így; a megértés kedvéért néha meg kell rázni az embert. S nem azért, mert buta lenne.

Ó, nem! Az ember nem ostoba, csak hajlamos arra, hogy bölcsőtől a sírig meneküljön a felelősség elől. A saját felelőssége elől. A borítón található soroknak az a célja, hogy röviden megmutassa az Olvasónak, miről is szól a könyv. Azonban a valóság az, hogy még az író sem tudja, mit veszel majd észre a sorok között - s mivel hazudni nem akarok, ezért csak azt írhatom le neked, hogy mit nem találsz a következő oldalakon. A könyv nem ad ideológiát, izmust vagy világképet - dönts te magad. A könyv nem erőltet elveket, elképzeléseket vagy gondolatokat - gondolj te magad. A könyv nem terel vallás, szokás vagy népcsoport felé - válassz te magad. Ez a könyv egyszerűen csak van. A lapokon egyszerűen csak ott a Nő.

Bazsó Bálint

Forrás: Style.hu















 
 
0 komment , kategória:  Könyvajánló  
Báthory Erzsébet élete
  2010-01-30 10:48:00, szombat
 
  Január 20-tól vetítik a magyar mozik Juraj Jakubisko filmjét Báthory címmel, mely arról a grófnőről szól, aki a Guiness Rekordok könyvében az emberiség egyik legvéresebb gyilkosaként szerepel.
Ki volt Báthory Erzsébet? Kegyetlen és vérszomjas gyilkos, vagy felvilágosult gondolkodású asszony, akinek bűne, hogy jelentős vagyonnal rendelkezett?
A zárkózott Báthory Erzsébetről már korán szárnyra keltek különféle mondák: állítólag igen érdekelték az okkult tudományok titkai és rendszeresen kínozta szolgálóit. A legenda szerint egyszer úgy megütött egy szolgálót, aki az úrnő haját fésülte és megrántotta, hogy annak kiserkent a vére, ami Erzsébet kezére fröccsent. A grófnő úgy látta, a bőre megszépült a szolgálólány vérétől s azt hitte, megtalálta az örök fiatalság titkát. A lányt megölette és megfürdött a vérében. Ettől kezdve nem volt megállás: birtokán elfogatta a szüzeket, akiket különféle kegyetlen kínzásoknak vetett alá.
Vásárolja meg a könyvet és tudjon meg többet a titkozatos grófnőről:

könyv: 550 Ft

A könyv minden idők egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosáról szól, aki Magyarország legnagyobb földesurának özvegye volt. Hozzá kell tenni, hogy az ügy eléggé megrázta az akkori közvéleményt is. Nem csupán az elkövető személye, rangja miatt. Hanem azért is, mert hogy annyira rafinált kínzási módokat talált ki, azokat éveken át feltehetően több száz esetben végre is hajtotta, olykor saját kezűleg. No meg az áldozatok kiléte is izgatta a fantáziát. Hiszen azok majdnem mind ártatlan fiatal lányok voltak, legtöbbjük még húsz évnél jóval fiatalabb.

Nagyon sok név is elhangzott. Az áldozatok neve...

Forrás: book.hu
 
 
0 komment , kategória:  Könyvajánló  
Emberismeretből jeles
  2010-01-26 08:45:48, kedd
 
 
Van úgy, hogy nagyon készülünk a nyaralására. Olasz tengerpart, naptej, szalmakalap és gumimatrac. Sós víz, nagy meleg, finom fagyi, pizza, szűk utcák és terek, bella donna és miegyéb. Aztán a nagy napon beszállunk a Ferihegyen a repülőgépbe, s 1-2 órányi repülés után meg is érkezünk. Hollandiába. Szó sincs fagyiról, napsütésről meg pláne. A szél és az eső itt az úr, a tengerre pedig nem vágyunk. Viszont ki vonná kétségbe, hogy Hollandia legalább annyira jó hely, mint az olasz tengerpart?

Így voltam én is Juhász Júlia A tetthely beszél című könyvével, amely a Gondolat Kiadónál jelent meg. Aki nem ismeri a szerzőt, meg semmit a témában, itt beleolvashat. Nem ismervén én sem a szerzőt, sem a regény alanyát, s egyáltalán egyébként is mi ez az egész. Hiszen tetthelyről hát persze, hogy nekem is az a nyugatnémet célkereszt jut eszembe a hetvenes évekből, s persze, hogy Schimanski felügyelő, hogy elkapja a csirkefogók grabancát. Na tehát akkor valami magyar Schimanski felügyelővel lenne dolgunk? Továbbmegyek, Derrickkel! Sőt. Nem is Derrick, hanem a ma olyan divatos helyszínelők vetülnek papírra. Mert ma már a CSI meg az NCIS a sikk betűszó. Fehér köpenyes szakikat vártam tehát csúcstechnológiával körbebástyázva, de hiába.

A családon keresztül, mintegy parabolában tekinthetjük a huszas-harmincas évek Magyarországát, Budapestjét. Ha címkefelhőben kellene megjeleníteni a regény első felét, azt mondanám: emberek, szegénység, hatodik_kerületi_kis_keresztutcák, troli (ez majd kicsit később) gazdasági_válság, zsidóság, fasizmus, szocializmus, kommunizmus, de kicsiben ott van: becsületesség, végül ha nehezen is, de kiolvasható: remény.

Sergő Z. András

Folytatás és egyéb finomságok a szerző blogján.
 
 
0 komment , kategória:  Könyvajánló  
Hasznos könyv Karácsonyra
  2009-12-15 14:06:30, kedd
 
  A leghasznosabb könyv karácsonyra

Közel egyéves kutatómunka előzte meg a Hogyan Spórolhat? - 101 hasznos tipp című letölthető könyv tartalmának összeállítását. A készítők azt a szempontot tartották szem előtt, ami az embernek az egyik
legfontosabb: hogyan takaríthat meg időt, pénzt egy kis odafigyeléssel, számolgatással, átfogóbb internetes ismeretekkel.

A kiadvány olyan témákat feszeget, amivel egyenként több tízezer forintot takaríthat meg a háztartásban pl. az áramszámlán vagy a telefonálási költségeken. Hasznos tanácsokat ad az utazáshoz, közlekedéshez, de tévé, fényképezőgép, kamera vagy számítógép vásárláshoz is. Tisztázza az összes olyan idegen szót, fogalmat, amit ciki megkérdezni az üzletben, vagy épp attól tartunk, hogy megvezetnek...

Miért ne lenne Ön a bölcs a környezetében, akire majd a többiek is felnéznek? Miért ne venne szeretteinek karácsonyra egy ilyen hasznos ajándékot?

A kiadvány letölthető formában rendelhető meg banki utalással vagy postai utánvéttel a www.tavtrening.hu/??cc=1010 webcímen.



Forrás: Krisztina egypercese
 
 
0 komment , kategória:  Könyvajánló  
A boltkóros férjhez megy
  2009-12-01 10:31:30, kedd
 
  A boltkóros férjhez megy

Becky Bloomwood életében végre minden elrendeződik. Szereti a munkáját (személyes vásárlási tanácsadó), hisz más pénzét költheti, és még fizetnek is érte. Mesés manhattani lakásban lakik a barátjával, Luke-kal. Mostanra közös bankszámlát is nyitottak (noha abban nem értenek egyet, vajon egy Miu Miu szoknya háztartási kiadásnak minősül-e?).

Mikor Luke megkéri a kezét, felgyorsulnak az események. Rebecca mamája azt szeretné, ha London egyik kertvárosában Oxshottban lenne a lakodalom, és egy szem leánya az ő régi menyasszonyi ruháját viselné. Luke anyja ezzel szemben fényes álomesküvőt tervez a New York-i Plaza Hotelben, Elvarázsolt Erdővel és a bécsi vonósokkal. Becky tudja, muszáj döntenie, ami azért is nehéz, mert sehogyan sem tud lemondani a tortakóstolgatásokról, ruhapróbákról és a drága nászajándékokról. Miközben egyre gyorsabban fogynak a napok az esküvőig, az Atlanti-óceán mindkét partján szorgos esküvôi előkészületek folynak. Tudja, nagyon gyorsan készíteni kell egy tervet, hogyan másszon ki a pácból...

Forrás: Style.hu
 
 
0 komment , kategória:  Könyvajánló  
A lány, aki tűzzel játszik
  2009-11-17 07:49:49, kedd
 
 

Tényfeltáró riport megjelentetésére készül a kérlelhetetlen szókimondásáról ismert folyóirat, a Millennium. Hogyan kerülnek Svédországba a prostitúcióra kényszerített fiatal külföldi lányok? Kik a futtatók? És mindenekelőtt: kik veszik igénybe - köztük befolyásos emberek - a rabszolgasorban tartott nők szolgáltatásait?

Érthető, ha egyesek mindent megtennének, hogy a nevük kimaradjon a cikkből. A tetovált lány című regényből már megismert Lisbeth Salander is tudomást szerez a Millennium tervéről, mégpedig korábbi barátja és bajtársa, az újságíró Mikael Blomkvist számítógépéről. Így keveredik bele ez a furcsa, öntörvényű lány egy az egész országot izgalomban tartó gyilkossági ügybe. Hajtóvadászat indul ellene, de ha valakit, őt nem könnyű elkapni, pedig nem csak a rendőrség keresi...

Forrás: Style.hu
 
 
0 komment , kategória:  Könyvajánló  
Orosz napló - Könyvajánló
  2009-10-20 07:06:46, kedd
 
 
A sima, kényelmes út végén leszálltunk Helsinki repülőterén. Beültünk a vendéglőbe, ott vártunk az orosz gépre. Körülbelül két óra múlva érkezett meg - egy nagyon alacsonyan szálló, öreg C-47-es. A testén még ott volt a háborús barna festék.

Ahogy földet ért, szétdurrant hátsó futóművének a kereke, ezért a hátralévő utat szöcskeként ugrándozva tette meg a leszállópályán, lapos farokkerékkel. Egész utunk alatt ez volt az egyetlen baleset, amit láttunk, de az időzítés miatt nem mondhatni, hogy bizalmat ébresztett volna bennünk. Valaki a legénységből lemászott, belerúgott a farokkerékbe, majd eloldalgott a terminál felé. És hamarosan közölték, hogy aznap délután már nem szállunk fel.

Capa sehogy sem találta a helyét, ő ugyanis minden nyelven beszél, csak oroszul nem. Mindegyik nyelvet egy másik nyelv akcentusával beszél. Spanyolul magyar akcentussal szólal meg, franciául spanyol akcentussal beszél, németül francia akcentussal, angolul pedig olyan akcentussal, amelyet még soha nem sikerült azonosítani. De oroszul nem beszél Capa. Egy hónap elteltével fölszedett ugyan egy kis oroszt, méghozzá olyan akcentussal, amelyet egyöntetűen üzbégnek vélt mindenki."

Forrás: Krisztina egypercese
 
 
0 komment , kategória:  Könyvajánló  
John Fowles : A lepkegyűjtő
  2009-10-06 07:28:27, kedd
 
 
A Szabó Ervin Könyvtár és a Lepkegyűjtő

Felvételim a főiskolára jól sikerült, de helyhiány miatt csak a következő évben kezdhettem meg tanulmányaimat. Így, hogy addig is elfoglaltságom legyen 1968. szeptember 16-án léptem munkába egy Lumumba utcai gyermekkönyvtárba, mint négyórás könyvtári asszisztens. Nem volt túl érdekfeszítő...

A könyvtár kicsi volt, a főnök se volt éppen zseni, én meg nem találtam magamnak olvasnivalót. A gyerekek nyelvén meg egyáltalán nem értettem. A könyvtár tulajdonképpen a felnőtt részleghez tartozott, így tudván, hogy emitt nem sok dolgom akad, át-át hívtak besegíteni. A munka, amivel megbíztak a következő volt.
A késedelmes olvasóknak írt lapokat kellett lebélyegeznem a nyitvatartási pöcséttel, és rá kellet raginyáznom a bélyegeket. Ez utóbbi különösen finom volt, mármint a ragasztó íze. A másik nemes feladat, a könyvek helyrerakása volt, amelyet részben tudtam, hogy saját lustaságukból bíztak rám, és nem volt szabad gerinccel fölfelé állítanom, hanem vízszintesen, hogy ellenőrizni lehessen, hogy jó helyre osztottam-e be. Először felháborodtam a bizalmatlanságon, de utólag igen hálás vagyok érte, mert elég egy könyvet rossz helyre besorolni, aztán a jóisten se tudja, hogy hogy fogjuk megtalálni.

A rendrakás a könyvtári munka alapja, és ezzel a könyvtárosok elég sok időt töltenek el. Volt a későbbiekben egy kolléganőm , aki átment dolgozni a postás szakszervezet könyvtárába, és a katalógus szekrény utolsó fiókjában ezt a feliratot találta: U; V ; stb...Megdöbbenve nézte elődje felkészültségét - de hát minek itt már, főleg a végén annyit kukacoskodni? Nem igaz? Egybeosztjuk az egészet! Később, még főnökként is pakoltam helyre könyveket, már csak azért is, mert így ismeri meg az ember az állományt. Szimbiózisunk a gyermekkönyvtárral nem sokáig tartott, mert felkínáltak egy nyolc órás állást. Talán kicsit meg is kedveltek, mert búcsúzóul kaptam két könyvet ajándékba, ami akkor igencsak nagy sláger volt.

Pár szót muszáj még ejtenem a következő stációról, mert rövidesen a Hámán Kató úttörőház gyerekkönyvtárában találtam magam. A főnök itt sem volt zseni, és a munkaidőm még kevésbé tudtam kitölteni értelmes munkával. No persze, mindent ő csinált: a csapnivaló dekorációkat, (ne felejtsük el, hogy az Iparművészeti Főiskolára is beadtam a jelentkezésem, csak nem volt merszem elmenni...), a könyvek rendelését és minden érdemlegest, ráadásul folyton a központba rohangált; hogy miért? Rejtély. Átvettem és kiadtam a könyveket precízen elpakolásztam, és még mindig halvány gőzöm se volt az igazi könyvtári munkáról. Főnöknőmnek zseniális ötlete támadt: rájött, hogy nem jó, ha a beosztott ideje nincs kitöltve munkával; sosem fogják kitalálni a feladatom mibenlétét!

Kezembe nyomott egy csomó képeskönyvet, és közölte, hogy belül, a könyvek sarkairól radírozzam le a gyerekpraclik nyomait... Két héten belül a személyzeti osztályon voltam, ahol Tiroler elvtárs helyett már egy új elvtársnő üldögélt. Közöltem, hogy kilépek, átmegyek a Kassák klubba népművelőnek. Mire a hölgy közölte, hogy szó sem lehet róla. Lenne hely egy felnőtt könyvtárban, utaznom sem kéne annyit, nagy társaság, igazi munka vár. A főnöknőről nem nyilatkozott, de ez nem is tartozott rám. Különben is annyi jót halott rólam! Vajon mit? Hogy jól radírozok, vagy ügyesen tudok pecsételni és bélyeget ragasztani? No mindegy, belevágtam az újabb kísérletbe.

És most térjük vissza az ajándékba kapott könyvekhez. (A radírozóstól nem kaptam semmit, csak enyhe fenyegetést, hogy ne merjem bemószerolni...) Szóval a két könyv: Keyes: Virágot Algernonnak, és John Fowles: A lepkegyűjtő. Most ez utóbbiról szeretnék pár szót írni, amely azóta is kedves emlékű könyvem, és ráadásul jó is!

Fowles, John: A lepkegyűjtő

John Fowles (1926-) író, költő, esszéista, kritikus, a második világháború utáni angol regényírás egyik meghatározó alakja. Fontosabb művei: A lepkegyűjtő (1963), A mágus (1966), A francia hadnagy szeretője (1969), Daniel Martin (1977), Mantissa (1982). Ez a műve egyesek szerint az első ,,pszicho-triller".

A cselekmény : Egy Ferdinand Clegg nevű, közepesen intelligens, sőt azt is mondhatnám erkölcsi érzék nélküli kishivatalnok, megüti a lottó főnyereményt. Az eddigi csendes lepkegyűjtő szenvedélye új formában jelentkezik. Igazi, gyönyörű lepkét akar, és be is fogja, az ártatlan, intelligens, törékeny, kecses és bájos, fiatal lány személyében, akit Mirandának hívnak, és festőnövendék. Az otromba és lelkileg elferdült férfi kalickát épít neki és bezárja, hogy mindig gyönyörködhessen benne.
De Miranda mást szeret, így hát a férfi hiába próbál közeledni. A lány lassan felőrlődik lelkileg és fizikailag is, amikor egyre inkább világosabbá válik számára a menekülés lehetetlensége.
A kettőjük között zajló feszülő macska-egér harc, hogy ki ; mikor érzi magát fölényben, a női praktika; még ha megjátszott is teszi ezt a kétszemélyes regényt végig rendkívül izgalmassá. Szó szerint letehetetlen. Sajnos semmi jót nem ígérhetek végkifejletnek, de a regény olvasása közben, erre magunk is rájöhetünk, kár a végére lapozni! Ha délután elkezdik, éjfélre megtudhatják a végét is!

(kisvándor)

Forrás: Eztolvasdel.hu







 
 
0 komment , kategória:  Könyvajánló  
Sárvári György: Coaching
  2009-10-05 10:02:30, hétfő
 
 

Sárvári György: A belső harcos útja - Coaching kézikönyv

"A belső harcos mindannyiunk jobbik fele, lelkünk sértetlen része: mindig tudja a jó irányt, ismeri az igazi értékeket, figyelmeztet, ha meghátrálunk, vagy megbicsaklik térdünk, elakad a szavunk.
A belső harcos mindannyiunk igazi része, valódi nevünk őrzője. Akkor is velünk van, amikor már régen eltemettük magunkban a reményeinket, amikor álnéven élünk és pénzért vagy hatalomért feladtuk valódi önmagunkat. A belső harcos bármikor képes megújulni és átalakítani az életünket.
Éberen őrzi álmainkat, remélve, hogy egyszer valóra váltjuk őket."

Sárvári György könyve arra biztat mindannyiunkat, hogy élesszük fe régen megkötött, rossz kompromisszumainkkal és váljunk ismét az életet élvezni képes, a munkában örömet találó, bátor, vállalkozó szellemű emberekké.

Mindezt ő, mint coaching-szakember a vállalati felső vezetők tanácsadási folyamatában mutatja be és fejti ki, könyve mégis bárkinek hasznára válhat, aki úgy érzi, elakadt a fejlődésben, kevesebbet hozott ki magából, mint amire képes lett volna és az élete örömtelen rutinok között zajlik. Bár a könyv coaching kézikönyvnek íródott, a laikus számára is könnyen követhető, olvasmányos, érzelmileg is hiteles munka. Mintegy a coachingfolyamat kibontakozásának ütemében, lépésről lépésre vezet be a tárgyába, miközben a vállalati vezetők problémáiban általános emberi dilemmákkal szembesít. Végtére is a fegyelem, az időkezelés, a szabályok betartása, a kommunikáció, az együttműködés, az egymáshoz való viszony, végső soron pedig az elengedés, az elmúlás, a halál mindannyiunk életének fő kérdései.

A könyvet színesebbé, az eseteket személetesebbé teszi, hogy a szerző mint harcművészeti oktató, harművészeti párhuzamokkal is megvilágít egy-egy helyzetet.

Idézet a könyvből:

"...Az életedben megjelenő problémák válaszként érkeznek az elhatározásodra és felkészítenek az előrelépésre. Emlékezz csak, a probléma nem ellenség, hanem tanulás és a továbblépés legintenzívebb lehetősége. Te a gondolatoddal és az előrelépési szándékoddal magad teremtetted meg ezeket a konfliktusokat, hogy építkezhess belőlük. Ez lesz a továbblépés ösvénye. Olyan ez, mint egy légörvény, amely ott keletkezik, ahol változás van a levegőben. A te gondolatod és szándékod teremtette meg ezeket a helyzeteket, hogy valóban előbbre léphess."

"Minden útközben felmerülő komolyabb nehézség, elakadás, probléma fontos üzenetet hordoz számunkra, amely a relatív kontrolvesztés (relatív káosz) állapotán keresztül érhető el.

A problémák (feladatok) személyre szabott rejtjelek, amelyekben a fejlődésünk iránya kódolódik."
 
 
0 komment , kategória:  Könyvajánló  
     3/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 421 db bejegyzés
Összes: 7247 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 985
  • e Hét: 8458
  • e Hónap: 14699
  • e Év: 66965
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.