Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
A jobbosok védelmében...
  2007-07-22 22:27:37, vasárnap
 
  A JOBBOSNAK NEVEZETT POLITIKA VÉDELMÉBEN!!!

(Válasz "oncogitó"-nak, aki kommentjében megvédte fodor gábort a jobbosokkal, pl. velem szemben...)


1. Amikor ügynökök tarthatják túszul...


1.) A harmadik utas politikával nem lenne sok problémám, mert, egyfelől hajlok arra, hogy amit a Fidesz, mint néppárti szövetség nem tehet meg, nem képviselhet a magyar parlamentben kellő radikalizmussal, addig egy harmadik utasnak nevezett radikálisabb párt képviselhetné!!!
Ezzel teljesebb lehetne a magyarság parlamentáris képviselte!!!

Sajnos, erről kellett a Fidesznek és a magyar népnek lemondania, mert:
1.1. Magyarországon kialakult az 1956-os forradalom és szabadságharc leverése után, az egész magyar társadalmat lefedő titkosügynöki hálózat. Ezzel a hálózattal megvalósult a kádári suttyom-terror.
1.2. Amiért a hálózatot nem számolták fel a rendszerváltozás kezdetén, átmentették az ügynököket mindenféle bújtatott állásokba és ezzel kialakult egyfajta illegális hálózat, amivel fékezni, gátolni lehetett és lehet a valódi rendszerváltozást.
1.3. A rendszerváltoztató pártokat is ezen ügynökök tartják, szinte túszul. Ezen ügynököknek az volt/van a feladatuk, hogy - mint a fociban - ,,fedezzék" és ,,blokkolják" azon személyek tevékenységét, akik bármit is képesek lennének tenni embertársaik sorsának jobbrafordulásáért! (Egy 170 oldalas szociográfikus, társadalmi néprajzi írásban dokumentáltam a rendszerváltoztató pártok ,,tündöklését" és ,,bukását" Bp. XX. Ker.-ben. Ezzel az írásommal a Magyar Írószövetség által meghirdetett, a ,,Magyarság önképe az ezredfordulón" c. szociográfiai pályázaton középdíjat nyertem 1998-ban. Hogy, nem jelent meg azóta sem, ennek egyik oka a ,,fedezeteim" szorgos-dolgos minden tevékenységemet gátló és blokkoló munkája!!!)
1.4. Visszatérve a helyi szervezetekre, mégiscsak itt/ott dőlnek el a dolgok. És, bizony - mint a lakóhelyemen is megtapasztalhattam - a legjobban magyarkodó, templomi ájtatosságot produkáló ügynök-párttagok lehetetlenítik el a valódi rendszerváltoztató folyamatokat.



2. Sebszaggatás nélkül nem megy...

2.) Feltételezem, hogy aki érintve volt az ügynöki témakörben, de a rendszerváltozáskor sikerült ,,kiszállnia" és a rendszerváltozás mellé állva politikai feladatokat és tisztségeket vállalt, azok számára, ha valaha születne egy olyan törvény, amely egyszer, s mindenkorra feltárná az ügynökhálózatot működtetők személyét, valamint a hálózat ügynökeinek személyét és ezzel ki is tiltanánk őket a közéletből, nagyon sok ,,igaz magyar" ember is bizony kitiltódna.
Köztudott, hogy voltak, akik csak úgy tudtak a kádári időkben az országnak ,,használni", ha látszatra, vagy kényszerből elvállalták az ügynöki megbízatást és mégiscsak jelentgettek a kommunistának nevezett hatalomnak!

2.1. Nagyon nehéz helyzetben vannak ezek az emberek, mert lehet, hogy náluknál senki nem kívánta jobban, hogy megszabaduljon alantas megbízóitól és ,,megbízatásától"! Ez igazi sorstragédia, mert a magyarság széles rétegét érinti.

2.2. Ezen személyek, mármint, akik NEM önszántukból lettek ügynökök, aztán mindenféle figyelemelterelő áthárító mechanizmusokra kényszerülnek.
Például: ,,minden bajunkról az etnikai kisebbségiek tehetnek" hangoztatásával elhárítják a felelősséget magukról, ugyanakkor áthárítják valaki másra, vagy valamelyik népcsoportra, mint BŰNBAK(ok)ra.
Ez a kommunista-fasiszta, bűnbakgyártás gátja lehet a valós problémák ok-okozati összefüggés szerinti feltárásának!!!

2.3. Ez, bizony úgy működik, mint a gyógyászatban a diagnózis. Ha az téves, akkor nagyon kicsi a beteg gyógyulási esélye! Márpedig a magyar társadalom beteg, mert az azt alkotó egyének is betegek!

2.4. És itt érkeztem el ahhoz, hogy már azért is le kell leplezni a valódi változást gátló személyeket, szervezeteket, hogy megtörténjen végre a problémák kozmetikázatlan feltárása.

2.5. Ezt sokan felesleges ,,sebszaggatásnak" tartják. Igen ám, de rengeteg seb csak látszatra gyógyult be!!! Ki ne tapasztalta volna gyerekkorában, hogy mindenféle sérülést horzsolást szenvedve, előfordult, hogy a vastag heg alatt csak gyülemlett a sok gennyes váladék, amitől nem jöhetett létre valódi gyógyulás! El kellett menni a sebészetre, ahol az orvos kíméletlenül feltépte-eltávolította a vastag vart, és kitisztította az alatta felgyülemlett sok rossztól a sebet. Ezt követően létrejöhetett a valódi gyógyulás!

2.6. Erre a ,,gyógymódra" volt/van szükség társadalmi méretekben. Ezért is hozta létre Orbán Viktor a Nemzeti Konzultációt és testületeit. Ott aztán feltáródhattak a ,,sebek" és remélem, hogy a jó ,,diagnózisnak" köszönhetően, elkészül a nemzet ,,gyógyítási" programja...
Szerintem ez az egyetlen járható, nemzetmentő utunk pillanatnyilag.



3. Ki kell mondani végre...

3.) Sajnos, a harmadik utat képviselő, sok igaz "hazafi" és "honleány" honfitársunkat mellőznünk kellett, mert a magyarság fennmaradása volt a tét és oly mértékben, olyan sok szálon függünk környező országainktól, hogy nem vállalhattuk fel őket. Mert elképzeltük, amint az egész világ elkezd minket ostorozni, ha bekerültek volna a parlamentbe...

3.1. De, most ki kell jelenteni, hogy ennek a külföldi zsarolásnak nem szabad tovább engedni! Ki kell jelenteni, hogy eljött az ő idejük, mert nélkülük nem tudjuk "meggyógyítani" a magyar társadalmat és hogy a gyógyítást el tudjuk kezdeni, meg kell a hatalmat szerezni! Ha ez sikerül, a következő választásokon már együttmunkálkodhatunk a radikálisabb nemzetérdekekért küzdő pártokkal is.

3.2. És, hogy ezt milyen jól látják az emberek még Ózdon is, megosztom olvasómmal azt a tapasztalatomat, hogy telefoninterjúim alkalmával milyen sokan mondták el nekem, hogy az ajánlószelvényeiket ugyan a korábbi rendszerváltoztató pártos barátaiknak adták, de szavazni a Fideszre fognak, mert úgy érzik, hogy egyszer, s mindenkorra meg kell szabadulnunk nemzetveszejtő bolsevista-vadkapitalista (kommunista-fasiszta) politikusainktól!

3.3 Mert ki kell végre mondani, hogy a kommunista eszmék jegyében milliókat irtottak ki a világ számos országában, köztük Magyarországon is!

Ráadásul, ez a népirtás nem egy-két évig tartott, hanem évtizedekig. Mert, 1956-ig sikerült likvidálniuk, illetve "átnevelniük" kommunistáéknak az "osztályidegennek" kikiáltott "burzsuj-reakciós elemeket".

Az 1956-os forradalom és szabadságharc utáni megtorlással végleg megsemmisítették a polgári demokráciáért, az emberi szabadságjogokért harcolókat.
Mert, akit nem akasztottak föl, hanem életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték, az, ha megélte a szabadulást, valójában soha többé nem lehetett szabad!!!

Halálraítélt, belső-emigránsként kellett meghalnia, mint számkivetettnek!!!

Mi lett a sorsuk családtagjaiknak?

Ugyanaz, mert a magyar családok és családtagok is belső emigránsként kellett, hogy tengessék az életüket, mert a politikai diktatúra kidolgozta és ,,sikerrel" alkalmazta velük szemben a negatív diszkriminációs kontraszelekció minden formáját. Ennek jó példája a mindenki számára ismert aczéli hármas ,,T", melynek fokozatai a ,,t"iltom, ,,t"űröm, esetleg ,,t"ámogatom voltak.
Aczél György ugyan nem volt kultuszminiszter, de mint az MSZMP KB kulturális ügyekért felelős vezetője, sikerrel alkalmazta évtizedeken keresztül a kontraszelekciót az oktatásban, és a kultúra minden területén. Hogyan tehette, ha nem is ő volt a kultuszminiszter?



4. Hogyan valósulhatott meg az egy-párti diktatúra?

4.1. Olymódon telepedett rá az egész magyar társadalomra, hogy minden gyárban, üzemben, intézményben működött egy ,,alapszervezete" - amelyiknek többnyire függetlenített vezetői - tagjai voltak a vállalati, v. intézményi vezetőségnek.

Ez azt jelentette, hogy a ,,cég" igazgatója semmiben nem dönthetett a függetlenített kisz- párt- és szakszervezeti titkár nélkül!!! Csakhogy, sem igazgató, sem kisz- párt- és szakszervezeti titkár nem lehetett csakis párttag.

4.2. Ennek a hatalmas apparátusnak a bérét és infrastrukturális hátterének létrehozási- és fenntartási költségét (irodák és berendezései) valamint alkalmazottai bérét a ,,dolgozó nép" termelte meg. Ezen dolgozókba beléjük sulykolták iszonyatos propagandamunkával, hogy az ő érdekükben gyakorolják a HATALMAT!

4.3. A ,,t"ámogatandók csoportjába tartozók ezt el is hitték és rájuk, főleg a szavazataikra a mai napig bizton számíthattak és számítanak az utódpárt politikusai is. A hatalomnak ,,csak" azokkal volt/van gondja, akik a ,,t"iltás és ,,t"űrés negatív diszkriminációs csoportjába tartoztak. Nos, miattuk kellett kitalálni és létrehozni a munkásőrséget, melynek a feloszlatásakor 60.000 tagja volt! Rájuk is bizton számíthatnak a mai napig!



Az 1980-as évek végére olymértékben felélte ez a hatalmas pártapparátus a dolgozó nép által megtermelt javakat, hogy már bért sem tudtak számukra fizetni, csak úgy, hogy hitelt vettek föl, méghozzá attól a ,,rothadó-kapitalista" nyugattól! Ez olyan válságba sodorta Magyarországot, hogy az MSZMP KB üléseken már ilyenek hangoztak el, mint pl. az

1989. jun. 23-24-i ülésen:
"...Ami a gazdaságot illeti, mindnyájan tudjuk, hogy Magyarország ma gazdasági értelemben szuverenitása nagyobbik részével már nem rendelkezik. A világ számos, SULYOSAN ELADÓSODOTT ORSZÁGÁHOZ HASONLÓAN, A GAZDASÁGI LÉT VAGY ÖSSZEOMLÁS NAPI DELMMÁJÁVAL KÜZD. Ebben a helyzetben nem csupán az politikai kérdés, hogy el tudjuk-e kerülni a fizetésképtelenséget.../1101 GRÓSZ KÁROLY/"

Vagy pl.: szeptember 1-i ülésen:
,,...a devizatartalékok "lesujtóan" alacsony színvonalon vannak. Ezek tulajdonképpen azon a határon mozognak, ami már BIZTONSÁGUNKAT VESZÉLYEZTETI, SULYOSAN VESZÉLYEZTETI ... Úgy gondolom, hogy rendkívül mértékben megnövelheti problémáinkat, ha FIZETÉSKÉPTELENSÉGET KELL BEJELENTENI KÜLFÖLDÖN... /1584 MEDGYESSY PÉTER/
...De azt ne felejtsük el hozzátenni, hogy 1971 ÓTA MEGVÁSÁROLTUK A LÁTSZÓLAGOS POLITIKAI NYUGALMAT ÉS AZ ÉLETSZÍNVONALAT, méghozzá KÜLFÖLDI FORRÁSOKBÓL VÁSÁROLTUK MEG, és ENNEK ÁRÁT FIZETJÜK MOST, és FIZETJÜK MEG A KÖVETKEZŐ ÉVEKBEN /1616 HORN GYULA/"

És, milyen megoldásokat találtak ki saját maguk és pártjuk számára? Mert arról szó nem volt ezeken az üléseken, hogy mi lesz Magyarországgal és a benne élőkkel: a ,,dolgozó néppel"?!


Íme 1-2 ötlet az 1989. jun.23-24-i, valamint a szept. 1-i ülésről:

,,A sajtóval, televízióval, rádióval kapcsolatban... mindnyájunk számára teljesen nyilvánvaló, hogy akié a tömegkommunikáció, azé a hatalom, legalábbis a hatalom gyakorlásának fantasztikus hatása... /1140 SZILÁGY Tibor/
Én azzal értek egyet, hogy a GAZDASÁGPOLITIKA AMIT FOLYTATUNK, GYÖKERESEN HIBÁS VOLT, ELVETÉLT és nekünk újat kell kialakítani... /1171 HORN GYULA/

szept.1.:
"...Teljes bátorsággal verhetjük-e vissza a párt vagyoni dolgaival összefüggő vádakat... nem a párt tagságának a pénzéről van csupán szó, ha arról lenne szó, nem lenne gondunk, azzal sem, HOGY HOGYAN ÉS HOVÁ DUGDOSSUK... /1488. RAJKI Sné/
...használja ki a Közp. Bizottság, és nyilván az ezzel foglalkozó szervezete mindazt a törvényes lehetőséget, amellyel bizonyos fokú védettséget biztosít a nem tulajdonában lévő ingatlanjainak. Ugye a védettség az úgy alakul ki, hogy beviszem egy kft-be, a kft elmegy egy másik vegyes vállalkozásba, ne adj isten még külföldi tőke is érdekelt benne, és VÉGÜL EL LEHET TÜNTETNI ...(1495 IVÁNYI P.)



5. A valódi ellenség felismerése

Legyen példaértékű 2006. október 23-i brutális letámadása a békésen megemlékezőknek!

Honnan lehetett sejteni, hogy előbb-utóbb a szoc.lib. politikai erő rátámad nemzetére?
Onnan, ahogyan vélekedtek az 1956-os forradalomról és szabadságharcról 1989-ben a mai ,,ünneplők"?

Íme egy vélemény az
1989. 02. 10-11-i ülésről:

"Én szerintem nincs és nem is szabad megengednünk azt, hogy 1956 kapcsán valamiféle lelkiismereti válság keletkezzen mindazoknál, azokban akik akkor fegyvert fogtak, mert AKIK FEGYVERT FOGTAK NOVEMBERBEN, és NOVEMBERBEN FELLÉPTEK, AZOK AZ ELLENFORRADALOMMAL SZEMBEN léptek fel. És ez a lényeg. És ezért kapták a kitüntetést, vagy az elismerést, és így tovább /62. old. HORN Gyula/"


Ugye ismerősnek tűnnek ezek a módszerek?
Nem csodálkozom, hiszen ma ugyanezt és ugyanígy teszik, mert tehetik. Mert még mindig vannak, akik elhiszik nekik, hogy minden ,,reformprogramjuk" az ország és a nép érdekét szolgálja!

Pedig ez soha, de soha nem volt igaz!

1990-ben nem véletlenül adták át a hatalmat ,,békésen", megkötve azt a bizonyos PAKTUMOT a rendszerváltoztató pártokkal!

Sajnos, akkor még nem sejtették, hogy ezzel a PKTUMMAL, megpecsételődött Magyarország sorsa!

Ugyan, az elmúlt 16 év alatt kiépültek az új, un. demokratikus intézményrendszerek, de azokban - többnyire - az előző rendszer kompetensei irányítottak. Ők lettek a nagy privatizátorok és ,,üzletemberek".
Mit is privatizáltak magáncélra? Az 1945-után, a polgárságtól elrabolt állami (társadalmi) tulajdonba vett javakat! Hogyan tudták megtenni? Úgy, hogy elsikkasztották kárpótlást. Tették ezt olymódon, hogy magántulajdonba ügyeskedték át mindenféle ,,trükkös"=törvénytelen módszerrel az un. társadalmi tulajdonú ingó- és ingatlan állami vagyonokat.

A ,,dolgozó nép" először a rendszerváltozásra szavazott, mert akkor még nem sejtette, hogy mit jelent majd az a bizonyos PAKTUM, amelynek az lett a következménye, hogy kettős hatalmi nyomás alá került.
Ez a nyomás mára már olyannyira elviselhetetlenné vált, hogy kettészakadt miatta az ország lakossága.
Az egyik fele még mindig bízik a HAZUGSÁGOT IGAZSÁGKÉNT HANGOZTATÓ volt baloldaliakban. Holott, már réges-rég szó nincs a szoc.-lib. koalícióban a baloldali értékekről!!! Tökéletes paradoxon, sőt egyenesen groteszk, ahogy ez az újburzsoá réteg hangoztatja a néppel, a szegényekkel, a kisemberekkel való szolidaritását és reformprogramját. Miközben, ötödik éve, kormányzás helyett - a kisz agitprop. osztályon tanult propaganda "trükköket" átmentve és feljavítva modern reklámfogásokkal - folyamatosan és irdatlan költséggel kampányol!!!

A másik fele, pedig polgári demokráciát szeretne...Az őket képviselő politikai erőkre úgy mutogatnak, mintha ők lennének a jobboldaliak, pedig ők már olymértékben átszerveződtek néppárttá, hogy a klasszikus szociáldemokrácia sokkal inkább jellemző az országépítő programjukra, mint a magukat szocinak nevezők!

Ebben a kétpólusúságban iszonyatos ellentétek feszülnek a kialakult különböző érdekcsoportok miatt. Ezért, azt kell mondanom, hogy ezt a feszültséget sürgősen fel kellene oldani egy ,,harmadik utas" politikai erővel, amelyik a néppárti szövetséget erősíthetné meg.
Ennek a politikai formációnak is legalább akkora ellenkampányt kellene folytatnia, amekkorát az újburzsoá=szoc.lib. politikai elit folytat - gátlástalanul eladósítva ezzel az egész országot és a magyar népet!!!

Sajnos, a harmadik utas politikai csoportosulásnak semmilyen eszköz nem áll rendelkezésére ehhez. De, a mostani, eladósodott helyzetünkben ezt etikai szempontból sem tenné. Azért nem tenné, mert tudja, hogy azzal a túlköltekezéssel egészen egyszerűen kivéreztetné a magyar népet és teljesen ellehetetlenítené Magyarországot gazdaságilag és erkölcsileg egyaránt. Ugyanúgy, mint, ahogy azt az újburzsuj szoc.lib. politikai elit teszi.

Pedig, utoljára a trianoni békediktátummal megcsonkított Magyarországnak volt arra szüksége, hogy megtanuljon megcsonkítva is méltósággal élni.
Éppen ezért, nagyon fontos lenne a két világháború közötti kulturális nemzetstratégiát megismerni és ahhoz szocializálódni. Azért lenne fontos, mert az ember szocializáltsága egyfajta életképességet jelent.
Annyi hazugságot ,,tanítottak", sulykoltak a bolsevista eszmék jegyében belénk erről az időszakról, hogy az ország egyik fele teljes mértékben még mindig retteg annak a korszaknak minden vívmányától.
Pedig, akkor alapoztuk meg a mostani európaiságunkat!
Méghozzá, oly módon, hogy Klebersberg Kuno megszervezte az oktatást. Ezen belül nagy szerep jutott a köznevelésnek. És, hogy mekkora sikerrel valósult meg mindez, azt a különböző pedagógiatörténeti könyvekből is meg lehet ismerni. Így ír erről egy teológus-pedagógus személyiség, az erdélyi Makkai Sándor:
"A köznevelés sikerének titka éppen abban van, hogy nem kívülről és felülről erőszakolunk népünkre egy idegen kultúrát, hanem alulról és belülről építjük meg a sajátos népi kultúrörökségnek az európai kultúrkinccsel való egészséges összeforrasztásával a magyar műveltséget."

Ez kell, hogy a legfontosabb legyen a harmadik utas politikát képviselőkkel megerősített néppárti szövetségnek: a közoktatás és benne a "köznevelés"!
Mert csak így tud a magyarság és a velünk élő kisebbségek szocializálódni a polgári értékrendek mentén. Rövidebben: polgárosodni!
Mert - mint ahogy az elmúlt 16 év is bizonyítja - nem lehet polgári demokráciát megvalósítani polgári identitás nélküli néppel.

Ennek a népnek előbb fel kell ismernie, hogy a fennmaradása, a megmaradása függ attól, hogy a beléjük sulykolt HAZUGSÁGOKAT SOHA TÖBBÉ NE FOGADJA EL SENKITŐL, SENKIRŐL, ÉS SEMMIRŐL!

Bp.2006-10-26. (Bóna Mária Ilona)
 
 
4 komment , kategória:  Általános  
Kaptam egy kommentet...
  2007-07-22 22:23:33, vasárnap
 
  Kaptam egy kommentet, íme:

"Ejnye!
Hogy képzeled, hogy mindent lehet mindenkinek!
Az a hajléktalan keményen megsértett egy minisztert, ocsmány és közönséges volt. Vannak országok, ahol ilyesmiért kemény, sokéves börtön járna!
Itt meg mindent lehet a jobboldalnak, aki meg védekezik, azt elítélik?
Milyen alapon? Miféle erkölcsi norma szerint?
A hajléktalanok általában félénkek, mert ki vannak szolgáltatva mindenféle agresszív bőrfejűeknek. Ez a hajléktalan túlságosan bátor volt, biztos hogy voltak támogatói, lefizetői.
Minden embert elragad az indulat, ha folyamatosan sértegetik.
Ezt kiprovokálni és aztán még sárba is tiporni - a jobboldal stílusa.

Ha annak az illetőnek tényleg hat gyereke van - ugyan mire neveli őket? Egyáltalán vele vannak? És ha vele vannak, nem igaz, hogy Budapesten nem talál legalább alkalmi munkát, ha saját maga akarja eltartani gyerekeit és nem az államtól várja! Vagy elitta az eszét és tönkre tette a családját és mást szid érte? Hogy másnak politikai tőkét kovácsoljon?
Kilóg a lóláb, kedves!
Minden gondolkodó és kultúrember elítéli a hajléktalan viselkedését és megérti emberileg Fodor Gábor viselkedését.
Tudod, aki szereti a hazáját, szereti honpolgárait is, bármilyen politikai nézeteket vall.
De sajnos a jobboldal kieresztette a gyűlölet szellemét a palackból és most árad, árad..."

oncogito@freemail.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szomjan halok a forrás vize me
  2007-07-22 14:51:15, vasárnap
 
  Villon: Szomjan halok a forrás vize mellett

Szomjan halok a forrás vize mellett;
tűzben égek és mégis vacogok;
parazsas kályhánál vad láz diderget;
hazám földjén is száműzött vagyok;
csupasz féreg, díszes talárt kapok;
hitetlen várok, sírva nevetek;
az biztat, ami tegnap tönkretett;
víg dáridó bennem a bosszúság;
úr vagyok, s nem véd jog, se fegyverek;
befogad és kitaszít a világ.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyik levelem...2.
  2007-07-22 14:49:06, vasárnap
 
  EGYIK LEVELEM, AMIRE NEM KAPTAM VÁLASZT...

Tisztelt Kossányi Miklós!

Örömmel hallgattam a Panoráma Klub legutóbbi összejövetelén
clevelandi tevékenységéről szóló előadását.

Torokszorító volt Wass Albert beszédét hallani a hangfelvételről. Köszönetemet szeretném kifejezni mindazért, amit a "Szent Korona" hazahozataláért tett.

Már akkor, ott szerettem volna ezt elmondani, de nagyon beteg voltam és
nem éreztem elég erősnek magam ahhoz, hogy annyi ember előtt
felszólaljak. Meg aztán, a látszatát is szerettem volna elkerülni annak,
hogy visszaéljek barátnőm meghívásával.
(Az ő férje az a Zsitvai József, aki megírta élete történetét Tornyosnémetitől Dél-Afrikáig címmel.)

Én "csak" egy belső emigráns vagyok, aki befelé sír, amikor hallja a
hazájuktól távol élők beszédét. Nekem olyankor ugyanúgy honvágytól
könnyes a szemem és ugyanúgy elszorul a torkom, mert születésem
óta, immár ötvennyolc éve: "hazám földjén is száműzött vagyok".

Tiszteletteljes üdvözlettel szeretném köszönteni Kossányi Máriát is és
Isten áldja meg mindnyájukat, tartsa meg jó egészségben,
tevékenységben!

Budapest, 2004. október 18.
Bóna Mária Ilona
történettulajdonos "író"
(szociográfus)

Villon: Szomjan halok a forrás vize mellett

Szomjan halok a forrás vize mellett;
tűzben égek és mégis vacogok;
parazsas kályhánál vad láz diderget;
hazám földjén is száműzött vagyok;
csupasz féreg, díszes talárt kapok;
hitetlen várok, sírva nevetek;
az biztat, ami tegnap tönkretett;
víg dáridó bennem a bosszúság;
úr vagyok, s nem véd jog, se fegyverek;
befogad és kitaszít a világ.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
fODOR gÁBORNAK!
  2007-07-22 13:24:18, vasárnap
 
  ÖNNEK NINCS ERKÖLCSI ALAPJA LEÁLLATOZNI EGY EMBERT!!! MÉG AKKOR SEM, HA AZ KELLEMETLENKEDETT ÖNNEL, VAGY A TÁRSASÁGÁBAN LÉVŐ NŐVEL!!!

MIÉRT?

AZÉRT, MERT ÖN EGÉSZ ÉLETÉBEN A MINDENFÉLE RENDSZER KEDVEZMÉNYEZETTJEI KÖZÉ TARTOZOTT!!!

ÖNT NEM DISZKRIMINÁLTÁK NEGATÍVAN ÉS NEM GÁTOLTÁK A LEGALAPVETŐBB ÉLETFELTÉTELEINEK A KIELÉGÍTÉSÉBEN SEM SOHA, MINT AHOGY EZT TETTE A MINDENKORI POLITIKAI ÉS GAZDASÁGI ELIT AZ ORSZÁG LEGALÁBB KÉTMILLIÓ LAKOSÁVAL!!!


Hogy mekkora kárt okoztak ennek a generációnak a lelki fejlődésében is, megláthatjuk a halálozási arányukban.

Velük népesül be a hajléktalanszálló és a nagyvárosok körüli erdő, utca, tér és aluljáró is!

Ők azok az ,,anarchisták", akik annyira nem képesek a társas-élet-, a békés egymás mellett-élés módjainak elsajátítására, hogy kiközösülnek mindenhonnan.

Pedig, bennük is megtalálható a szeretet, gondoskodás utáni hiábavaló vágyakozás!

Erről szól a ,,Fedél nélkül" című újság legtöbb írása!

Ezeknek az embereknek az a tragédiájuk, hogy - lélekben - gyermekek maradnak örökre. Akit megfosztottak a gyermekkortól, az addig nem tud továbblépni a személyiségfejlődésben, míg át nem éli azt... (Alkoholisták lélektanáról olvastam ezt valahol. Talán, Buda Bélától?)

2007-07-22
BMI
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Leveleim egyike... (1.)
  2007-07-22 12:51:25, vasárnap
 
  Leveleim egyike, amelyikre nem kaptam választ... (1.)


Kedves Barátom!

A kézzel írott és az interneten megküldött írását többször is elolvastam. Annyi gondolatot, érzelmet ébresztett bennem, hogy hirtelen azt sem tudom melyikkel is kezdjem. Talán, először arról szeretném biztosítani, hogy a mi, úgynevezett CIVIL kezdeményezéseink az interneten a Polgári Hírszemlén, a Nemzeti Hírhálón, valamint a tüntetéseink a Kossuth téren és másutt mind azt a célt szolgálják, amiről Ön is írt: vissza kell állítani az 1941 előtti alkotmányos jogfolytonosságot! Ennek érdekében már több alkalommal tartottunk alkotmányozó népgyűlést. December 21-re, pedig alkotmányozó nemzetgyűlést tervezünk.

Már hónapok óta igyekszünk a népet meggyőzni ennek szükségességéről.
A meggyőzéshez tartozik, hogy terjesztjük a Szent-korona tanát. De, nagyon nehéz helyzetben vagyunk, mert nekünk csak egyetlen tv-csatornánk van, és az a Hír-tv, valamint az internet.

A gond nem is velünk van, hanem azokkal, akik a többi televízió adásaival mételyezik a tudatukat, az agyukat és a lelküket!
Sajnos, ők vannak még mindig többségben!

Addig, míg ez így van, addig bizony nem érvényes az alkotmányozó nemzetgyűlés, mert ahhoz a szavazókorú magyar állampolgároknak legalább a felének ott kellene lenniük és egybehangzó nyilatkozatot tenniük.
Bizony, a tél közeledtével, egyre kevesebben vagyunk!
Pedig, még a Teremtő is kedvez ebben, mert késlelteti a téli hideg beálltát...

Nem véletlen, hogy szétverte a rendőrség az október 23-i fideszes megemlékezésre összegyűlt tömeget! Attól való félelmében tette, hogy az 1956-os megemlékező tömeg egyesülve a tüntetőkkel, ,,átmegy" alkotmányozó nemzetgyűlésbe!!!

Ez ma már nyilvánvaló számomra.

Most, hogy a szolgáltató (T-online) kikapcsolta az internetet, amit a családommal együtt használok az otthonomban, van időm átgondolni hogyan is jutottunk idáig?

Kik is azok, akik még mindig nem hajlandók felismerni, sem tudomásul venni, hogy a Gyurcsány-kormány arra használja a hatalmát, hogy lepusztítsa Magyarországot és a benne élőket!??
Pont a saját szavazóiknak a ,,kisembereknek", a szoc.liberálisokra szavazóknak ártva a legtöbbet!!!

Na, de kik is ők valójában?

Kik azok a gyermek-lelkületű emberek, akik nem képesek felismerni a mosolygó, kenetteljes beszédű emberben a vérben forgó szándékú DIKTÁTORT?


Ezen töprengve végiggondoltam az elmúlt 61 éven és a következőkre jutottam:

Lehetséges válaszok:
A közelmúltban olvastam egy helyi folyóiratban megjelenő írást, amelyben az anyaság árnyoldaliról ír a szerző.
Az újságcikkről a következők jutottak eszembe:
- Egyfelől, - a jobbítás szándékával - elemzi a mai helyzetet a gyermekvállalási kedv kihalása miatt. Tényeket sorakoztat egymás után.

- Másfelől: tanácsokkal látja el az olvasót arra vonatkozóan, hogy mi módon lehetne ezeket a rossz jelenségeket megszüntetni. Nagyon jó problémalátó képességgel írja le azokat a körülményeket, ahol elromlott és elromolhat - családi- és társadalmi szinten - az életünk.
Az OK-OKOZATI összefüggésben szemlélve a problémát, muszáj voltam megírni neki, hogy ezek a tényfeltáró gondolatok az OKOZATOK felsorolásából állnak, miközben, nem tesz említést a problémák valódi OKAIRÓL!


Erről jutott eszembe a következő gondolatsor az OKOKRÓL:

Az alábbi felsorolást végigolvasva könnyebb lesz megérteni, hogy a határon belüli magyarság miért nem tudta az IGEN gesztusával megszavazni a határon kívüli magyarság magyar állampolgárságát? Hiszen, nem kellett volna más hozzá, mint együtt érezni nemzettársával, magyar fajtájával. Ezt az együttérzést nem tudta megadni...
Miért is? Talán csak azért, mert adni csak az tud, akinek van miből!

Annyira lepusztult lelki- és egzisztenciális állapotban érte az anyaországiak nagyobbik felét ez az állampolgársági szavazás, hogy képtelenek voltak IGEN-nel szavazni!

Hiszen a saját magyarságát is legalább annyira vette és veszi semmibe, mint ahogy arra dresszírozta a hatalom az alattvalóit.

Igaz, mint ahogy az Debreczeni József által írt, Gyurcsány Ferencről szóló könyvből is kiderül, az elutasításra való buzdítás kampánya is megtette a maga hatását...


MOST ARRÓL A HATVAN ÉVES FOLYAMATARÓL SZERETNÉK ÍRNI, AMI MEGELŐZTE EZT AZ ELUTASÍTÁST.!

Mielőtt a magyarországi folyamatokról írnék, egy kísérletet szeretnék ismertetni.

1.) Az utódokról való gondoskodás (képtelensége) az agyoncivilizált társadalmak problémája. Ezzel kapcsolatban végzett kegyetlen kísérletről készült egy film. Évekkel ezelőtt, még a (Spektrumon?, vagy a National Geografikon?) a tévében, sorozatban adták.
A film címe: Az érintés hatalma. (Ha ismeri, akkor nagyon érdekel a véleménye róla!)
Ebben, megrendítő képsorokat lehetett látni, amint különböző fokozatokban elkülönítették az újszülött majmokat az anyjuktól.

Példa 1.: Egy üvegfallal körülhatárolt szobában látható volt, amint egy nőstény majom szoptatja újszülött kicsinyét. A látvány idilli EGYÜTTLÉTET mutatott. Pár nap múlva egy üveg közfalat tettek az anya és kicsinye közé. A kicsi rátapadt az üvegfalra és sírt, visított, miközben véresre karmolta a rideg üveget, hogy átjuthasson rajta az anyjához. Az anya, tehetetlen dühében, véresre verte a fejét az üvegfalban. Nyilvánvaló volt, hogy inkább elpusztulnának, minthogy lemondanának egymásról!
Egy idő után a kicsit kivették és egy emberre bízták, aki megpróbálta cumisüvegből táplálni. Nehezen akarta a cumisüvegből az ételt elfogadni. Majd amikor mégis sikerült megetetni, úgy kapaszkodott a kölyök ebbe a gondozóba, hogy inkább hagyta, hogy eltörjék a kis mancsát, de nem hagyta lefejteni magát róla.

Példa 2.:
Egy másik, az anyjától erőszakkal elszakított kismajmot betették egy pihe-puha anyaggal bélelt, speciális inkubátorba. Még egy kis plüssmajmot is kapott. Ebbe a plüssfigurába kapaszkodva nőtt föl aztán, és csak úgy volt hajlandó a résen bedugott cumiból enni, ha ezt a plüssmajmot ölelgethette közben. Amikor kivették az inkubátorból, ugyanúgy sírt, visított utána, mint az előbbi példa kismajma az élő anyja után! És, nem volt hajlandó enni sem, míg vissza nem kapta a plüss ,,pótmamáját".

Példa 3.:
Ez utóbbi kismajmot, amikor már nem szorult a cumisüveges táplálásra, visszatették az üvegszobába: abszolút rideg körülmények közé. Mélységes depresszióban élte meg az ivarérett kort. Ekkor kivitték a szabadba és összeeresztették hasonló korú fajtársaival. Örökké verekedés, visítás és anarchia keletkezett körülötte. Képtelen volt a kommunikációra, kapcsolatteremtésre. A közeledő hímeket egyenesen megverte! Majd, amikor mesterségesen megtermékenyítették, és hosszas vajúdással megellette kicsinyét, szörnyű látványban volt részünk! Földhöz vagdosta a visítozó kicsit és nem volt hajlandó gondozni, táplálni... Talán, mert nem tudta hogy hogyan kell? (Egyébként ugyanezt a jelenséget figyelhettem meg akkor, amikor kisebbik fiamnak két aranyos pintyőkét - hímet és tojót - vettem ajándékba. Valószínű, hogy már ezek a kismadarak is keltetőben keltek ki és nőttek föl egy ketrecben...)

Példa 4.:
A majmok után embereket figyeltek meg, hogy mennyire fontos számunkra is a testi közelség, az ÉRINTÉS egészen a párválasztástól, a gyermekszülésig és gondozásig.
De, megfigyelték az ,,érintés hatalmát", annak pozitív hatását a mindennapi életünkben.
Titkos kamerával megfigyeltek egy pénztárosnőt és a vásárlókat. Előfordult, hogy amikor a blokkot, vagy a visszajáró pénzt átadta a pénztáros a vevőnek, megérintették egymást. Ilyenkor, - nemre és korra való tekintet nélkül - kivétel nélkül, mosolyogva távozott a pénztártól az illető!

Példa 5.:
Olaszországban, egy szegény halászfalu lakóiról és a kastélyában berendezett állami gondozott gyermekek életkörülményeiről adatokat gyűjtöttek és a kapott adatokat összehasonlították. Megdöbbentő eredményre jutottak. A minden földi jóval ellátott és fölszerelt árvaház-kastélyban élő gyerekek tanulási eredményei átlaga jóval alatta maradt a szegényes halászfalu gyermekeié alatt. De még az egészségi állapotuk is sokkal rosszabb volt.
Sokkal gyakoribb volt a megbetegedések és az elhalálozási számuk is!
Azt hiszem ezek a kis felsorolások is önmagukért beszélnek!
Mint, minden utódnak, így az embernek kiváltképpen szüksége van a szülői gondoskodásra! Amit teljesen nem pótolhat sem nevelőnő, semmilyen szakember, sem a tárgyak és játékok arzenálja!


2.) Ráadásul, az embergyerek olyan tehetetlen lényként születik a világra, hogy legalább egy évbe telik, hogy egyáltalán lábra tudjon állni! Ezért is van szüksége az embergyereknek még évekig a teljes (testi-lelki) odafordulásra!
Ehhez, azonban JELENLÉT KELL!

Nos, ettől fosztotta meg a bolsevik hatalom 1945 után születetteket.

Az anyákat tömegesen ,,beterelték" a gyárakba, a TSZ-ekbe és kicsinyeiket kénytelenek voltak bölcsődébe vinni a 20 hét szülési szabadság letelte után.
Mesélték óvónők és volt dadusok, hogy az ötvenes évek elején, négy- öt hónapos csecsemőket bilire ültettek etetés után és kikötözték őket valamilyen szilárd tárgyhoz. (Az összes szakirodalomban arról lehet olvasni, hogy addig nem szabad ültetni a csecsemőket, míg maguktól fel nem ülnek! A felülésre kb. kilenc hónapos korában képes egy átlag csecsemő!)

Hogy mekkora kárt okoztak ennek a generációnak a lelki fejlődésében is, megláthatjuk a halálozási arányukban.

Velük népesül be a hajléktalanszálló és a nagyvárosok körüli erdő, utca, tér és aluljáró is!

Ők azok az ,,anarchisták", akik annyira nem képesek a társas-élet-, a békés egymás mellett-élés módjainak elsajátítására, hogy kiközösülnek mindenhonnan.

Pedig, bennük is megtalálható a szeretet, gondoskodás utáni hiábavaló vágyakozás!

Erről szól a ,,Fedél nélkül" című újság legtöbb írása!

Ezeknek az embereknek az a tragédiájuk, hogy - lélekben - gyermekek maradnak örökre. Akit megfosztottak a gyermekkortól, az addig nem tud továbblépni a személyiségfejlődésben, míg át nem éli azt... (Alkoholisták lélektanáról olvastam ezt valahol. Talán, Buda Bélától?)


3.) Mindezek ismeretében, nyilvánvalónak tűnik, hogy sem a katonai diktatúrákban, sem a politikai diktatúrákban nem tudták megoldani az utódokról való gondoskodást.
Ugyanakkor, a fogyasztói (kapitalista) társadalmak szüleiktől elidegenített, úgynevezett ,,jó iskolákban" nevelt, sikerorientált, infantilis ,,aranyifjai" is pótcselekvésekkel, pótszerekkel (szexuális szabadosság, drogok fogyasztása) próbálják meg tompítani a szülői jelenlét- szeretet- és lelkiélet hiánya miatt kialakult iszonyatos hiányérzetet!
A fogyasztói társadalomra jellemző még: a sok, utcán felnőtt, senkinek sem kellő, ,,semmirekellő", elembertelenedett, koravén fiatalja is. Ők ugyanúgy pótcselekvésekkel és pótszerekkel próbálják ,,betömni" a bennük tátongó lelki űrt és ordító hiányérzetet!!!

Nekünk, a rendszerváltozáskor már minden társadalmi formulára vonatkozóan voltak ismereteink! Tehát: annyira kézenfekvő lett volna, hogy úgy rendezzük be társadalmunkat, hogy az kedvező legyen az utódokról való gondoskodásnak!
Nem tudtunk élni a lehetőséggel! Pedig, mi már azt is tudjuk, hogy kizárólag azok a fajok lesznek a túlélők, amelyek megtalálják a legoptimálisabb módját az utódgondozásnak!
Mindenképpen olyan ország-vezetésre lett volna szükség, amelyik segített volna visszatalálni Istenhez! Hiszen ,,Tőle származik minden földi javunk", az ,,anyaméh gyümölcse", pedig ,, jutalom"! Majd, ha ezt a ,,JUTALMAT" megtanulja a ,,helyén kezelni" és értékelni, akkor fog bekövetkezni az emberiség aranykora. Addig is, nekünk magunknak kellene a saját korunkban megvalósítani, megélni a saját aranykorunkat.
(Kapiller Ferenc: Megélt aranykor Salföldi beszélgetések Somogyi Győző festőművésszel.)

A legújabb ismereteim alapján tetten érhető az MSZMP utódpártjainál a szándékosság!
Tetten érhető lépten-nyomon, hogy SZÁNDÉKOSAN arra használják a HATALMAT, hogy ÁRTSANAK a magyarságnak! Tetten érhető, hogy a sátáni eszközöktől sem riadnak vissza. Mindent, a legaljasabb eszközöket igénybe véve azon igyekeznek, hogy a Kárpát-medencét a magyarok rezervátumává tegyék - így biztosítva élő- és lakóhelyet idegen nációknak!
Így biztosítják önös szándékaik kiéléséhez azt a drámai helyzetet, hogy Magyarország a világ globalizátorai számára műveleti terület legyen!

Bp. 2006-12-06

(Bóna Mária Ilona)
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2007.06 2007. Július 2007.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 265 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 283
  • e Hét: 5791
  • e Hónap: 14395
  • e Év: 50336
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.