Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Szeretnék átölelni
  2008-08-11 13:40:52, hétfő
 
  Szeretnék átolelni

/ értened kell,ez Te vagy!/

Szeretnék átolelni ma egy embert,
Ki olyan árva s vágyak ozvegye,
Mint jómagam,s kit a tavasz sziven vert,
S kondor haján kopog az osz jege.
Kinek ha volt is pirosbetus napja,
Tintát hozzá vérébol szurt a Sors,
Vén bánatok fia és újak apja,
Csondes tunodés lankadt léptu papja,
Orulni lassú,és csuggedni gyors:
Kit nemessé emelt a fold porából
Sok ritka szenvedés,de nem kevély
Kitunni a torpék sekély sorából,
És címere egy falevél,
Ha kovel dobták,szívét dobta vissza,
Ha szívvel dobták,halkan énekelt....
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pekingi hírmorzsák: Görbicz...
  2008-08-11 10:47:36, hétfő
 
  Győzelemmel kezdett a kézilabda-válogatott

Pekingi hírmorzsák: Görbicz játszhat Akárcsak a svédek ellen, ezúttal is a mintegy 200 fős magyar szurkolótábor "Szervusztok!" és "Itthon vagyunk, itthon vagyunk!" kiáltásai fogadták a kivonuló csapatokat. A játékosok a labdarúgásból kölcsönzött módon az ellenfél

Kézilabda.lap.hu Olimpia.lap.hu mezébe öltöztetett gyerekeket vezettek kézen fogva, akik különösen élvezték a bemutató ceremóniát, a hangulat fokozásáról pedig a kivezényelt, s egyensárgában pompázó hazai önkéntesek gondoskodtak.



Protokoll részről Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Kamuti Jenő főtitkár és Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnöke drukkolt Görbiczéknek.

A magyarok jól kezdtek: Tóth lövése ugyan még mellé szállt, majd Pálinger hárított, Görbicz betalált, a magyar kapus újabb védése után pedig Kovacsicz, majd Szamoránsky góljával pillanatok alatt 3-0 volt az eredmény. Az 5. percben azonban egyenlítettek a brazilok, sőt egy leindítás után Pelé névrokona, Nascimento is betalált (3-4). Ekkor Hajdu János szövetségi kapitány időt kért, ami hamar az eredményen is megmutatkozott. A magyarok elhúztak 7-4-re, a 19. percben pedig már ötgólos volt az előny (12-7). A különbség a szünetig megmaradt, a magyarok tetszés szerint érték el góljaikat, különösen a sérülését már teljesen feledni látszó Görbicz volt elemében, egy kihagyott hetese ellenére hatszor talált be.

Galéria:

http://galeria.fn.hu/3/17893/0/1



Fordulás után két emberelőnyt kihasználva öt perc alatt egyenlítettek a brazilok. Sikerült két góllal ellépni, de hátrányban ismét döntetlen lett az állás (20-20). A dél-amerikaiaknál elsősorban a kapus remekelt, sorozatban fogta a magyarok ziccereit, és Görbicz heteseit is jó pár alkalommal megfogta.

A 25. percig fej-fej mellett haladt a két együttes, a dél-amerikaiak keményebben védekeztek, a magyarok főleg egyéni akciókból voltak eredményesek, de sok helyzet kimaradt, s Görbicz újra büntetőt hibázott. Kovacsicz kiállítása alatt átvették a vezetést az egyre lelkesebb brazilok, akik az utolsó percre egygólos előnnyel fordulhattak (27-28), s ekkor veszni látszott a mérkőzés. A sorozatos faultok miatt 1 mp-cel a vége előtt még mindig az ellenfélnél vezetett, Tomori a dudaszó pillanatában talált a hálóba egy szabaddobás után.

A magyar csapatból ismét Pálinger és - bár sok labdát eladott - Görbicz vitte a prímet, mellettük a beállós Szamoránsky nyújtott kiemelkedőt. Továbbra is negatívum viszont az átlövő Tóth teljesítménye, aki két meccsen mindössze három gólt lőtt, s ezúttal végleg kiállították.

A magyarok következő ellenfele Németország szerdán.

Női kézilabda, B. csoport, 2. forduló:
Magyarország-Brazília 28-28 (17-12)
Magyarország: Pálinger Katalin - Kovacsicz Mónika 6, Tomori Zsuzsanna 3, Szamoránsky Piroska 6, Tóth Tímea 1, Görbicz Anita 8/3, Vérten Orsolya 2
Csere: Hornyák Ágnes, Ferling Benadett 1, Bódi Bernadett, Szűcs Gabriella 1

A brazil gólszerzők: Amorim 10, Nascimento 6/1, Oliveira 4, Santos 4/1, Rosas 2, Silva 1, Cavaleiro 1

Hétméteres: 6/3 illetve 2/2
Kiállítás: 12 illetve 10 perc
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az egyház alapvető igénye...
  2008-08-11 06:53:02, hétfő
 
  Harangszó-előzetes (2008/16., augusztus)

"Az egyház alapvető igénye, hogy az általa képviselt üzenet eljusson az emberekhez, ugyanakkor nincsen abban a helyzetben, hogy lemondhasson arról, hogy a médián keresztül forduljon a nyilvánossághoz" - hangsúlyozza írásában Czanik András, a Református.hu internetes portál szerkesztője.

A Harangszó egyházi sajtó-súlypontú lapszámában több elismert egyházi médiaszakember (Csép Sándor, Somogyi Botond, Makkay Botond, Czanik András) a királyhágómelléki gyülekezeti lap arculati és tartalmi megújulása óta eltelt esztendőt elemzi, méltatja az eredményeket és tesz észrevételeket a jövőre nézve.
Szintén e témában íródott Csűry István, tavaly leköszönt főszerkesztő vezércikke: "a változások egyelőre nem mutatnak olyan eredményeket, amelyek példányszám-növekedésben, vagy a szerkesztőség műhelymunkájában jelentenének előrelépést" - jegyzi meg a Hetedik kürtszóban a helyettes püspök.

Fábián Tibor felelős szerkesztő a tavalyi "stafétaátadás" óta eltelt esztendőt veszi górcső alá, beavatva az olvasót a lapszerkesztés gyönyörűségeibe és kínjaiba, eredményeibe és gondjaiba. A felvidéki református sajtó múltját és jelenét ismerteti A. Kis Béla, a Kálvinista Szemle szerkesztője. A Hírvivőben rövid összeállítás olvasható a világhálón is hallgatható magyar református rádiókról.

Az államalapítás ünnepe kapcsán Bayer Zsolt Álom című művéből közöl részletet a lap Mozaik-oldala, a Tallózóban szintén e témában, Pálffy István jegyzete olvasható.

Tóth Zsigmond a szatmárhegyi nőszövetségi konferenciáról küldött képes beszámolót, Béres Borbála pedig az erdőgyaraki bibliahétről tudósít.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület kéthetente megjelenő gyülekezeti lapja megvásárolható és megrendelhető a lelkészi hivatalokban.





*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Evangélium - évközi 19. vasárn
  2008-08-11 06:51:53, hétfő
 
  [Evangelium] 2008. augusztus 10. - Évközi 19. vasárnap

Amikor (a kenyérszaporítás után) a tömeg befejezte az étkezést, Jézus mindjárt a csónakba parancsolta tanítványait, hogy amíg ő elbocsátja a tömeget, menjenek át előtte a túlsó partra. Amint elbocsátotta az embereket, fölment a hegyre, hogy egyedül imádkozzék. Közben beesteledett, s ő ott volt egymagában. A csónak pedig már jó pár stádiumnyira eltávolodott a parttól. Hányták-vetették a hullámok, mert ellenszél fújt.

Éjszaka a negyedik őrváltás idején Jézus elindult feléjük a víz színén járva. Amikor észrevették, azt hitték, hogy kísértet, és rémületükben felkiáltottak. De Jézus azonnal megszólította őket: "Bátorság! Én vagyok!

Ne féljetek!" Erre Péter odaszólt neki: "Uram, ha te vagy az, parancsold meg, hogy hozzád menjek a vízen!" Ő azt mondta: "Jöjj!" Péter ki is szállt a csónakból, elindult a vízen, és ment Jézus felé. De az erős szél láttán megijedt, és merülni kezdett. Felkiáltott: "Ments meg, Uram!" Jézus nyomban kinyújtotta kezét, megfogta őt, és így szólt hozzá: "Te kicsinyhitű, miért kételkedtél?" Mikor beszálltak a bárkába, a szél elállt. A csónakban levők pedig leborultak előtte, és így szóltak: "Te valóban az Isten Fia vagy!"
Mt 14,22-33

Elmélkedés:

Bátorság! Én vagyok!
Az elmúlt vasárnap evangéliuma a csodálatos kenyérszaporításról szólt. A történet azért jelentős, mert a kenyerek megsokasításával Jézus mintegy jelezte, hogy ő valóban Isten. Az újszövetség örömhírének hirdetőjeként megismételte az ószövetségi idők manna-csodáját. Jézus vízen járása, amelyet a mai evangéliumban hallottunk ennek az eseménynek a folytatása és jelentősége is abban áll elsősorban, hogy szintén Jézus istenségét bizonyítja. Ennek a természeti csodának ugyanis önmagában nem sok értelme és haszna volna. A betegek meggyógyításakor például a csodának amellett, hogy visszaadja valakinek a testi egészséget, hit ébred abban, aki részesül benne, valamint a szemlélőkben is. A kenyérszaporításkor pedig az éhező nép élvezi a csoda hasznát, azt, hogy Jézus jóllakatja őket. Vagy idézhetjük még talán a kánai menyegző csodáját is, a víz borrá változtatását, amikor szintén valami hiányzik az emberek öröméhez és Jézus megadja azt. De mi értelme volna a vízen járásnak önmagában? Ez a csoda tehát szintén Jézus istenségét igazolja.

Ezt támasztja alá az elbeszélés két kulcsmondata: Az egyik, amikor Jézus a rettegő apostolokhoz közeledve azt mondja, hogy "Én vagyok." E kijelentés emlékeztet minket arra, amikor a Mindenható Isten megjelent Mózesnek az égő csipkebokorban és a próféta kérdésére így nevezte magát: "Én vagyok az, Aki vagyok" (Kiv 3,14). Jézus tehát osztozik az Isten dicsőségében és ugyanúgy nevezi magát, mint Isten.
(...)
Ismerjük fel mindig a lelkünket megmentő, hitünket növelő, bátorságot adó és nyugtalan, kereső szívünket lecsendesítő Jézust!
(Horváth István Sándor)

Imádság:

Jézus Krisztusom, az örök Atyának Fia, Uram és királyom! Mit hagytál te a világra, tieidre, mit örökölhettünk tőled? Mit mondhattál mást a magadénak a szenvedésen, gyötrelmeken és szégyenen kívül, a kereszten kívül, melyen kínlódva fejezted be életed?
Ha igazi gyermekeid akarunk lenni, Uram, ha örökségünkről nem akarunk lemondani, akkor vállalnunk kell a szenvedést nekünk is, s nem szabad elmenekülnünk elole!
Avilai Szent Teréz

Evangelium minden nap


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Történelmi zászlók találkozója
  2008-08-11 06:50:19, hétfő
 
  "Föl a zászlóval magasra,
Egész világ hadd láthassa.
Előre!"
(Petőfi Sándor)

II. Történelmi zászlók találkozója
2008. augusztus 23.
Várpalota, Thury-vár

13.30-tól dr. Téglás Gyula történész és ifj. Hegedűs Lóránt református lelkész előadásai a történelmi zászlókról a vár kőtárában.

16 órától a vár előtti színpadon megnyitó műsorral kezdetét veszi a Történelmi zászlók találkozója, id. Hegedűs Lóránt református püspök, Toroczkai László, a HVIM tiszteletbeli elnöke, Gágó Zsolt, a Palotai Turul Társaság elnöke, Forgács Zsuzsanna népdalénekes és az Égikapunyitó Dobkör szereplésével.

Az ünnepi megnyitót követően a mintegy 170 történelmi zászlóval felvonulás lesz a városközpontban többek között a Bakonyi Poroszkálók, Fövenypusztai Lovas Íjászok, Magyar Gárda veszprémi alegysége, Őrzők Rendje, székesfehérvári Magyar Királyi Kardforgatók Rendje Honvéd Szondi György SE, Szittya Sárrétvidéki Lovas Egyesület, Történelmi Vitézi Rend - Magyar Nemzeti Lobogó Társaság, Zúgó Nyilak Történelmi Íjász Egyesület részvételével.
A zászlókat biztosítja: Bodrogközi Régi Magyar Kultúra Közhasznú Alapítvány, Történelmi Vitézi Rend - Magyar Nemzeti Lobogó Társaság, ifj. Hegedűs Lóránt, a Hazatérés temploma, a résztvevő közönség történelmi zászlói.

Jöjjön el ön is, és ha van saját zászlója, hozza el!
Emeljük együtt magasba a zászlót!
PALOTAI TURUL TÁRSASÁG
A Palotai Turul Társaság a változtatás jogát fenntartja.

Gágó Anita
titkár
Palotai Turul Társaság


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közeledik a multikulti vége
  2008-08-11 06:49:04, hétfő
 
  A ketyegő bevándorláspolitikai bomba - Közeledik a multikulti vége


Németországban egyre több tanulmány mutat rá a bevándorló problémát kezelni nem akaró politikai elit hibáira.
Gubicza Eszter, cs, 2008/08/07 - 17:54

A hajdan szebb napokat is megért nagymúltú államalkotó nemzetekre réerőszakolt bevándorláspolitika az elmúlt években már kézzelfogható és igenis valós társadalmi, kulturális és mondjuk ki: faji alapú feszültségek okozójává is vált. Három részes összeállításunkban erről kívánunk átfogó képet adni.

A fordító előszava

A hajdan szebb napokat is megért nagymúltú államalkotó nemzetekre réerőszakolt bevándorláspolitika az elmúlt években már kézzelfogható és igenis valós társadalmi, kulturális és mondjuk ki: faji alapú feszültségek okozójává is vált. Magyarországon gyakorlatilag nincsen olyan ember, aki ennek a legbanálisabb megnyilvánulási formáit ne tapasztalta volna a saját bőrén. A Nyugat-Európából hozzánk áramló hírek alapján azonban megállapíthatjuk, hogy ott ez a probléma hatványozottabban jelentkezik, mintegy előrevetítve Népünk kilátásait is ezen a téren, ha nem változik semmi.

A kérdés megközelítése nem egyszerűen annak eldöntéséből áll, hogy mennyire vagyunk toleránsak más kultúrájú népekkel szemben. Nem szabad elsiklanunk afelett, hogy az egyes befogadó országokban a bevándorláspolitika ugyanabba az irányba mutat, nagyon hasonló gondolat és önigazolás húzódik meg mögötte. Nem pusztán arról van szó, hogy az egyes országok mennyire hajlandóak segíteni bajba jutott embereknek. Önmagában ez az indoklás csak a kérdésről tereli el a figyelmet. A valóságban idegen kultúrájú népek tömeges és tudatosan végrehajtatott beáramoltatása történik az egyes országokba, felthetően azzal az erősen és ügyesen titkolt céllal, hogy a befogadó népeket kulturálisan és biológiailag is "felhígítsák", illetve mint olyat eltüntessék, kikapcsolják.

Hogy milyen véget érnek ezek a folyamatok, jelenleg még nehéz megmondani. Ami biztos, hogy egyre szaporodnak az aggodalomra okot adó jelek. A megoldás azonban rajtunk is múlik.

Erre már nem lehet egyszerűen legyinteni, de a helyzet mára sajnos kialakult összetettsége révén (gondoljunk csak bele, egyes országokban ez már évtizedek óta kimutatható folyamat) egyszerűen megoldani sem. A National Journal két, ezzel a témával foglalkozó cikke alapján - ami több hivatalosan elvégzett felmérés eredményére is hivatkozik - összeállított néhány részes tanulmánnyal szeretném felhívni minden felelősen gondolkodó testvérünk figyelmét arra, milyen fontos ezeket a folyamatokat is tudatosan és józanul szemlélnünk, hiszen majdan egyik fontos feladatunk lesz erre a problémára is olyan, a magyar viszonyokra szabott megoldást találni, ami méltó egy nemzetét és kultúráját féltve őrző, krisztuskövető emberhez.

I.rész

Németország a bevándorlók egyik legkedveltebb célországa. Egy 1995-ös adat alapján nem túlzás az az állítás, hogy évente 1 millió bevándorló érkezik német földre. Ha egy kicsit utánaszámolunk, hogy hány mai német állampolgár származik bevándorló családokból, és csak az azóta eltelt éveket vesszük, irdatlan számokat kapunk. A bevándorlók integrációját és minden ezzel felmerülő költséget természetesen Németország áll, azoknak a németeknek a pénzéből, akik egyre kisebb arányát képezik a lakosságnak saját hazájukban.

A bevándorláspolitikát a német politikai "elit" sem kerülheti ki. Ezen a téren sajnos riasztó a helyzet. A hivatalos álláspont szerint ugyanis a bevándorlók, illetve a bevándorlás maga üdvözlendő és "gazdagító" dolog. Még az sem vigasztalhat senkit, hogy Wolfgang Schäuble német Szövetségi Belügyminiszter (CDU) kijelentette, hogy Németország kész befogadni üldözött iraki keresztényeket is. Mondja ezt farizeus módon annak a német kormánynak a képviseletében, aminek asszisztálásával az amerikai hadsereg gyakorlatilag romba döntötte Irakot és 2003 óta több, mint 1 millió iraki életét oltotta ki.

Már a második világháború vége előtt készítettek a szövetségesek terveket, melyek a német nép kikapcsolását, illetve lassú, de biztos eltüntetését tűzték ki célul. Az egyik ilyen terv a Willkie-terv volt, ami kifejezetten a németek eltörlését kívánta elérni multikulturális néptömegek behozatalával ("A német népi exkluzivítás eltörlése", állt a tervben).

Egy ilyen módon létrehozott multikulturális társadalomnak azonban nincsen jövője, csak vér és könnyek vannak.

Döbbenetes képet fest Trevor Phillips angol integrációs megbízott helyzetleírása. Phillips óva int egy esetleges "faji hidegháború" kialakulásától, ami Angliában a felügyelet nélküli bevándorlás következtében alakult ki. Trevor Phillips, aki az Egyenlőségi- és Emberjogi-bizottság elnöke is, úgy gondolja, hogy a multikulturalitást erőltető politika csődje a magasan képzett emberek millióiban rasszizmust provokál.

"Fel kell ismernünk, hogy az ország egyes részeiben mostanra már egyfajta hidegháború uralkodik. A különböző népektől származó emberek egymástól nagyon elkülönülten élik életüket. Az emberfajták és a vallások között alig zajlik kommunikáció. [..]" - mondja Phillips.

A gyermekek nem kapnak megfelelő iskolai oktatást, mert a leterhelt tanárok túl sok, különböző származású gyerekkel szembesülnek, akik túl sok nyelvet beszélnek, ezért értelmes oktatás már nem folyhat. (news.sky.com, 2008, április 20.)

A folytatásban:

- a német iskolások körében már kimutathatóan kimagasló a bevándorlásellenesség

- az erőszakos bűncselekményeket elkövető bevándorlók példátlanul nevetséges felelősségrevonása

- a sajtó hazugságai ellenére is egyre több tanulmány világít rá a bevándorlás okozta problémákra

(globafire.tv nyomán Krisz, Szent Korona Rádió)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olimpiai eredm. világcsúcselső
  2008-08-11 06:43:30, hétfő
 
  A pekingi olimpia úszóversenyeinek hétfői döntőiben négy új rekordot repesztettek a sportolók. Michael Phelps második aranyérmét nyerte meg az amerikai 4x100-as gyorsváltóval.  
 
1 komment , kategória:  Általános  
Olimpiai eredm.úszás,kézilabda
  2008-08-11 06:42:06, hétfő
 
  Kézilabda

Nők, csoportkör, 2. forduló
B csoport:
Magyarország-Brazília 28-28

Úszás

Férfi 100 m mell:
1. Kitadzsima Koszuke (Japán) 58.91 mp - világcsúcs (régi: 59.13 p, Brandan Hansen, 2006.08.01., Irvine)
2. Alexander Dale Oen (Norvégia) 59.20
3. Hugues Duboscq (Franciaország) 59.37
4. Brendan Hansen (Egyesült Államok) 59.57
5. Brenton Rickard (Ausztrália) 59.74
6. Roman Szludnov (Oroszország) 59.87
7. Igor Boriszik (Ukrajna) 1:00.20
8. Mark Gangloff (Egyesült Államok) 1:00.24

Férfi 4x100 m gyorsváltó:
1. Egyesült Államok (Michael Phelps, Garrett Weber-Gale, Cullen Jones, Jason Lezak) 3:08.24 p - világcsúcs (régi: 3:12.23 p, Egyesült Államok, 2008.08.10., Peking)
2. Franciaország (Amaury Leveaux, Fabien Gilot, Frederick Bousquet, Alain Bernard) 3:08.32
3. Ausztrália (Eamon Sullivan, Andrew Lauterstein, Ashley Callus, Matt Targett) 3:09.91
4. Olaszország 3:11.48
5. Svédország 3:11.92
6. Kanada 3:12.26
7. Dél-afrikai Köztársaság 3:12.66
8. Nagy-Britannia 3:12.87

Női 100 m pillangó:
1. Lisbeth Trickett (Ausztrália) 56.73 mp
2. Christine Magnuson (Egyesült Államok) 57.10
3. Jessicah Schipper (Ausztrália) 57.25
4. Csou Ja-fej (Zhou Yafei, Kína) 57.84
5. Li Tao (Szingapúri) 57.99
6. Jemma Lowe (Nagy-Britannia) 58.06
7. Gabriella Silva (Brazília) 58.10
8. Inge Dekker (Hollandia) 58.54

Női 400 m gyors:
1. Rebecca Adlington (Nagy-Britannia) 4:03.22 p
2. Katie Hoff (Egyesült Államok) 4:03.29
3. Joanne Jackson (Nagy-Britannia) 4:03.52
4. Coralie Balmy (Franciaország) 4:03.60
5. Federica Pellegrini (Olaszország) 4:04.56
6. Camelia Alina Potec (Románia) 4:04.66
7. Bronte Barratt (Ausztrália) 4:05.05
8. Laure Manaudou (Franciaország) 4:11.26
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olimpiai eredmények, 1. érem!
  2008-08-11 06:36:50, hétfő
 
  Megvan az első érem!

Cseh László 4:06.16 perces Európa-csúccsal második lett a 400 m-es vegyesúszás döntőjében a 4:03.84-es világcsúccsal győztes amerikai Michael Phelps mögött a pekingi olimpián. Kis Gergő 4:12.84-gyel hatodik lett.



Cselgáncs

Férfiak, 66 kg
A 32 közé jutásért:
Ungvári Miklós-Vu Ritubilige (kínai) - győzelem jukóval
Nyolcaddöntő:
Ungvári Miklós-Zaza Kedelasvili (grúz) - győzelem imponnal
Negyeddöntő:
Alim Gadanov (orosz)-Ungvári Miklós - vereség intés miatt
Végeredmény:
1. Ucsisiba Maszato (Japán)
2. Benjamin Darbelet (Franciaország)
3. Pak Csol Min (Koreai Köztársaság) és Yordanis Arencibia (Kuba)
Ungvári Miklós helyezetlen

Női, 52 kg:
1. Hszian Tung-mej (Kína)
2. An Kum Ae (Koreai NDK)
3. Szoraja Haddad (Algéria)
Nakamura Miszato (Japán)

Evezés

A Varga Tamás, Hirling Zsolt könnyűsúlyú kétpár evezős előfutamában a harmadik lett, ezzel a keddi reményfutamban indul.

Gyeplabda

Nők
Csoportküzdelmek, 1. forduló
A csoport:
Kína-Spanyolország 3-0
Ausztrália-Koreai Köztársaság 5-4
Hollandia - Dél-afrikai Köztársaság 6-0
Az állás:
1. Hollandia 3 pont (6-0), 2. Kína 3 (3-0), 3. Ausztrália 3 (5-4), 4. Koreai Köztársaság 0 (4-5), 5. Spanyolország 0 (0-3), 6. Dél-afrikai Köztársaság 0 (0-6)

B csoport:
Japán - Új-Zéland 2-1
Argentína-Egyesült Államok 2-2
Németország - Nagy-Britannia 5-1
Az állás:
1. Németország 3 pont (5-1), 2. Japán 3 (2-1), 3-4. Argentína és Egyesült Államok 1-1 (2-2), 5. Új-Zéland 0 (1-2), 6. Nagy-Britannia 0 (1-5)

Íjászat

Női csapatverseny:
1. Koreai Köztársaság
2. Kína
3. Franciaország

Kerékpár

Női mezőnyverseny (126,4 km):
1. Nicole Cooke (Nagy-Britannia) 3:32:24
2. Emma Johansson (Svédország) azonos idővel
3. Tatiana Guderzo (Olaszország) a. i.

Kézilabda

Férfiak, csoportkör, 1. forduló
A csoport:
Horvátország-Spanyolország 31-29
Oroszország-Izland 31-33
Franciaország-Brazília 34-26

B csoport:
Németország-Korea 27-23
Lengyelország-Kína 33-19
Dánia-Egyiptom 23-23

Kosárlabda

Férfiak, csoportkör, 1. forduló
A csoport:
Oroszország-Irán 71-49
Litvánia-Argentína 79-75
Horvátország-Ausztrália 97-82
Az állás:
1. Oroszország 2 pont (71-49), 2. Horvátország 2 (97-82), 3. Litvánia 2 (79-75), 4. Argentína 1 (75-79), 5. Ausztrália 1 (82-97), 6. Irán 1 (49-71)

B csoport:
Németország-Angola 95-66
Spanyolország-Görögország 81-66
Egyesült Államok-Kína 101-70
Az állás:
1. Egyesült Államok 2 pont (101-70), 2. Németország 2 (95-66), 3. Spanyolország 2 (81-66), 4. Görögország 1 (66-81), 5. Angola 1 (66-95), 6. Kína 1 (70-101)

Labdarúgás

Férfi torna, csoportkör, 2. forduló
A csoport:
Argentína-Ausztrália 1-0
Szerbia-Elefántcsontpart 2-4
Az állás:
1. Argentína 6 pont/2 mérkőzés
2. Elefántcsontpart 3/2
3. Ausztrália 1/2 (1-2)
4. Szerbia 1/2 (3-5)

B csoport:
Nigéria-Japán 2-1
Hollandia-Egyesült Államok 2-2
Az állás:
1. Nigéria 4 pont/2 mérkőzés
2. Egyesült Államok 4/2
3. Hollandia 2/2
4. Japán 0/2

C csoport:
Brazília - Új-Zéland 5-0
Belgium-Kína 2-0
Az állás:
1. Brazília 6 pont/2 mérkőzés
4. Belgium 3/2
3. Kína 1/2 (1-3)
3. Új-Zéland 1/2 (1-6)

D csoport:
Kamerun-Honduras 1-0
Olaszország-Korea 3-0
Az állás:
1. Olaszország 6/2
1. Kamerun 4 pont/2 mérkőzés
3. Koreai Köztársaság 1/2
4. Honduras 0/2

Műugrás

Női 3 méteres szinkronugrás:
1. Vu Min-hszia, Kuo Csing-csing (Kína) 343,50 pont
2. Pahalina, Pozdnyakova (Oroszország) 323,61
3. Kotzian, Fischer (Németország) 318,90

Galéria



Ökölvívás

64 kg, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
John Joyce (ír)-Káté Gyula 9-5

Röplabda

Férfiak, csoportkör, 1. forduló:
A csoport:
Olaszország-Japán 3-1
Egyesült Államok-Venezuela 3-2
Bulgária-Kína 3-1
Az állás:
1. Olaszország 2 pont (3-1), 2. Bulgária 2 (3-1), 3. Egyesült Államok 2 (3-2), 4. Venezuela 1 (2-3), 5. Kína 1 (1-3), 6. Japán 1 (1-3)

B csoport:
Oroszország-Szerbia 3-1
Brazília-Egyiptom 3-0
Lengyelország-Németország 3-0
Az állás:
1. Brazília 2 pont (3-0), 2. Lengyelország 2 (3-0), 3. Oroszország 2 (3-1), 4. Szerbia 1 (1-3), 5. Németország 1 (0-3), 6. Egyiptom 1 (0-3)

Sportlövészet

Női légpisztoly, 10 m:
1. Kuo Ven-csün (Guo Wenjun, Kína) 492,3 kör (390)
2. Natalja Pagyerina (Oroszország) 489,1 (391)
3. Nino Szalukvadze (Grúzia) 487,4 (386)
...29. Csonka Zsófia 378

Súlyemelés

Női 53 kg:
1. Prapavadi Jaroenrattanatarakoon (Thaiföld) 221 kg (95 kg, 126 kg)
2. Jun Dzsin Hi (Koreai Köztársaság) 213 (94, 119)
3. Nasztaszja Novikava (Fehéroroszország) 213 (95, 118)

Férfi 56 kg:
1. Lung Csingcsuan (Kína) 292 kg (132 kg, 160 kg)
2. Anh Tuan Hoang (Vietnam) 290 (130, 160)
3. Eko Yuli Irawan (Indonézia) 288 (130, 158)

Tenisz

Férfiak, 1. forduló:
Davigyenko (orosz, 4.)-Gulbis (lett) 6:4, 6:2
Blake (amerikai, 8.)-Guccione (ausztrál) 6:3, 7:6 (7-3)
Gonzalez (chilei, 12.)-Szun Peng (kínai) 6:4, 6:4
Canas (argentin)-Niemeyer (kanadai) 3:6, 4:2 - feladta
Berdych (cseh) - Jü Hszin-jüan (kínai) 6:1, 6:2

Nők, 1. forduló:
Stosur (ausztrál)-Errani (olasz) 6:3, 6:2
Schiavone (olasz)-Amanmuradova (üzbég) 6:4, 6:2
Wozniacki (dán)-Sfar (tunéziai) 6:4, 6:1
Pironkova (bolgár)-Domachowska (lengyel) 6:3, 6:4

Torna

Böczögő Dorina helyezései
Egyéni összetett: 52.
Ugrás: 12.
Felemás korlát: 72.
Gerenda: 64.
Talaj: 54.

Úszás

Férfi 400 vegyes:
1. Michael Phelps (Egyesült Államok) 4:03.84 p - világcsúcs
2. Cseh László (Magyarország) 4:06.16 - Európa-csúcs
3. Ryan Lochte (Egyesült Államok) 4:08.09
4. Alessio Boggiatto (Olaszország) 4:12.16
5. Luca Marin (Olaszország) 4:12.47
6. Kis Gergő (Magyarország) 4:12.84
7. Brian Johns (Kanada) 4:13.38
8. Thiago Pereira (Brazília) 4:15.40

Galéria



Férfi 400 m gyors:
1. Park Te Hvan (Koreai Köztársaság) 3:41.86
2. Csang Lin (Zhang Lin, Kína) 3:42.44
3. Larsen Jensen (Egyesült Államok) 3:42.78
4. Peter Vanderkaay (Egyesült Államok) 3:43.11
5. Ussama Melluli (Tunézia) 3:43.45
6. Grant Hackett (Ausztrália) 3:43.84
7. Jurij Prilukov (Oroszország) 3:43.97
8. Nyikita Lobincev (Oroszország) 3:48.29
...32. Gercsák Balázs (Magyarország)

Női 400 m vegyes:
1. Stephanie Rice (Ausztrália) 4:29.45 p - világcsúcs
2. Kirsty Coventry (Zimbabwe) 4:29.89
3. Katie Hoff (Egyesült Államok) 4:31.71
4. Elisabeth Beisel (Egyesült Államok) 4:34.24
5. Alessia Filippi (Olaszország) 4:34.34
6. Hannah Miley (Nagy-Britannia) 4:39.44
7. Jana Martinova (Oroszország) 4:40.04
8. Li Hszüan-hszü (Li Xuanxu, Kína) 4:42.13
...12. Hosszú Katinka (Magyarország)
13. Jakabos Zsuzsanna (Magyarország)

Női 4x100 m gyors:
1. Hollandia 3:33.76
2. Egyesült Államok 3:34.33
3. Ausztrália 3:35.05
4. Kína 3:35.64
5. Németország 3:36.85
6. Franciaország 3:37.68
7. Nagy-Britannia 3:38.18
8. Kanada 3:38.32

Előfutamok:
Férfi 200 m gyors: Kovács Norbert 35.
Férfi 100 m hát: Rudolf Roland 36.
Női 100 m pillangó: Dara Eszter a 13.
Női 100 m hát: Szepesi Nikolett 24.
Női 100 mell: Pecz Réka 41.
Női 400 gyors: Kapás Boglárka 29.

Vívás

Férfi párbajtőr, a 32 között:
Boczkó Gábor-Alfredo Rota (olasz) 11-10
Imre Géza-Kim Szeung Gu (dél-koreai) 15-14
Jin Lien-csi (Yin Lianchi, kínai)-Kulcsár Krisztián 15-9
Nyolcaddöntő:
Diego Confalonieri (olasz)-Imre Géza 15-9
Boczkó Gábor-Silvio Fernandez (venezuelai) 15-9
Negyeddöntő:
Boczkó Gábor-Radoslaw Zawrotniak (lengyel) 15-8
Elődöntő:
Fabrice Jeannet (francia)-Boczkó Gábor 15-12
Bronzcsata:
José Luis Abajo (spanyol)-Boczkó Gábor 8-7 hosszabbítás után
Döntő:
Matteo Tagliariol (olasz)-Jeannet 15-9

Vízilabda

Férfi torna, csoportkör, 1. forduló
A csoport:
Magyarország-Montenegró 10-10
Ausztrália-Görögország 12-8
Spanyolország-Kanada 16-6

A csoport állása:
1. Spanyolország 2 pont (16-6)
2. Ausztrália 2 (12-8)
3. Magyarország (10-10)
3. Montenegró 1-1 (10-10)
5 Görögország 0 (8-12)
6. Kanada 0 (6-16)

B csoport:
Szerbia-Németország 11-7
Horvátország-Olaszország 11-7
Egyesült Államok-Kína 8-4

A csoport állása:
1. Szerbia 2 (11-7)
2. Horvátország 2 (11-7)
3. Egyesült Államok 2 (8-4)
4. Olaszország 0 (7-11)
5. Németország 0 (7-11)
6. Kína 0 (4-8)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pekingi hírmorzsák
  2008-08-11 06:33:03, hétfő
 
  Első doppingeset

Megszületett a pekingi olimpia első doppingesete: a NOB bejelentette, hogy a spanyol kerékpáros, Maria Isabel Moreno akadt fenn a vizsgálaton. A bringás szervezetében eritropoetint (EPO) találtak.

Megbélyegzik Rice-t

Ausztráliában a nemzeti posta bélyeget bocsát ki Stephanie Rice pekingi olimpiai győzelmének tiszteletére. A 20 esztendős úszónő azzal érdemelte ki e dicsőséget, hogy 4:29.45 perces világcsúccsal nyerte vasárnap a 400 méteres vegyes döntőjét a kínai fővárosban. Az effajta "megbélyegzés" nem újkeletű a távoli kontinensen: az ausztrál versenyzők ötkarikás sikereit hasonlóképpen először Sydneyben, a 2000-es hazai rendezésű nyári játékok alkalmával honosították meg, majd folytatták e gyakorlatot a 2004-es athéni olimpia idején.

Bélyegre kerül (MTI/EPA)


Kétséges a súlyemelés jövője

John Fahey, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnöke szeptemberben találkozik a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) vezetőivel, akiknek azt javasolja majd, hogy a doppinggal fertőzött sportágak, a súlyemelés és az országúti kerékpár ne szerepelhessenek a játékok programjában. "A sport világában
Lap.hu-oldalak
Olimpia.lap.hu Peking.lap.hu napjainkban sajnos egyetlen sportágról sem lehet százszázalékos biztonsággal kijelenteni, hogy a versenyzők valamennyien tiltott szerek használata nélkül érik el eredményeiket, viszont vannak olyanok, melyekben szisztematikus doppingolás folyik" - mondta Fahey.

Újabb világcsúcs Egerszegi számában

Kirsty Coventry világcsúcsával kezdődött a hétfői úszóprogram a pekingi olimpián: a zimbabwei klasszis a 100 méteres női hát elődöntőjében ért célba 58.77 másodperc alatt. Az előző rekordot, amelyet az Egyesült Államok legjobbjainak omahai olimpiai válogatóviadalán ért el, 58.97 másodperccel Natalie Coughlin tartotta 2008. július 1-e óta.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2008.07 2008. Augusztus 2008.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 261 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1352
  • e Hét: 4880
  • e Hónap: 13484
  • e Év: 49425
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.